Korkolaskuri laskee lainallesi henkilökohtaisen koron

Korkolaskurimme arvioi henkilökohtaisen korkoprosenttisi valitsemallesi lainasummalle ja laina-ajalle.

Korkolaskuri

Arvioi lainan korkoprosentti helposti

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta

Bruttopalkka kuukaudessa

2 000 €/kuukausi
Haen lainaa

Yksin

Yhteishakijan kanssa

Arvioitu korko

Sortterin avulla vertailet lainatarjouksia helposti

Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 198,01 €, takaisinmaksettava summa 11880,6 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Korkolaskuri on hyvä apuväline, kun haluat ennakoida lainan korkoa jo ennen lainahakemuksen lähettämistä. Lopullinen lainan korko voi kuitenkin poiketa korkolaskurista, sillä korko vaihtelee pankeittain ja hakijoittain.

Mikä on korkolaskuri?

Korkolaskurin tehtävänä on helpottaa sinua hakiessasi lainaa, sillä voit kätevästi ennakoida, paljonko henkilökohtainen korkoprosenttisi on valitsemallesi lainasummalle ja laina-ajalle.

Henkilökohtainen korko muodostuu laskuriin syöttämiesi tietojen mukaan, jolloin näet, miten lainan korko lasketaan juuri sinun kohdallasi. Yleensä lainan korko on noin 4–15 % lisättynä viitekorolla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että laskurin nimellinen korko on vain suuntaa-antava. Lopullinen korko selviää, kun lähetät lainahakemuksen ja saat henkilökohtaisen lainapäätöksen yhteistyöpankeiltamme.

Voit hakea lainaa 1 000–60 0000 euron väliltä erilaisiin hankintoihin ja elämäntilanteisiin. Yleisimmin haettavia luottoja ovat remonttilaina, autolaina, häälaina sekä yhdistelylaina.

Kilpailuta lainat näin

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Näin käytät korkolaskuria

Korkolaskuri poikkeaa muista Sortterin tarjoamista lainalaskureista siten, että korkolaskuri keskittyy laskemaan sinulle lainan nimelliskorkoa. Korkolaskurissa on myös useampia valikoita kuin perinteisessä lainalaskurissa. Samalla laskuria on kuitenkin helppo käyttää ja valita sopivat vaihtoehdot alasvetovalikoista.

Korkolaskurissa sinulta kysytään ensimmäiseksi haluamaasi lainasummaa, laina-aikaa ja bruttotuloja, minkä jälkeen laskuri tiedustelee koulutustaustaa, siviilisäätyä, asumismuotoa ja sitä, haetko lainaa yhteishakijan kanssa vai yksin.

Lue alta, mitä korkolaskurissa kysytään.

 • Lainasumma kannattaa määrittää sen mukaan, mikä todellinen lainan tarpeesi on. Jos esimerkiksi haet kulutusluottoa uutta autoa varten, lainasumma on hyvä mitoittaa auton hinnan mukaan.
 • Laina-aika voi olla 1–20 vuotta. Laina-aika on sopiva silloin, kun luoton takaisinmaksu kulkee sujuvasti arjessa mukana aiheuttamatta sen suurempia heilahteluja talouteesi. 
 • Bruttotulot tarkoittavat tuloja ennen kuin palkastasi tai muista tuloista on vähennetty verot. 
 • Koulutus-kohdassa voit kertoa, onko koulutuksesi alempi korkeakoulututkinto, ylempi korkeakoulututkinto, lukio vai peruskoulu.
 • Siviilisääty-valikosta voit valita, oletko naimisissa, naimaton, avoliitossa, eronnut tai leski. 
 • Asema työssä -kohdassa korkolaskuri kysyy, oletko työssäsi työntekijä, esimies, alempi toimihenkilö, johtavassa asemassa vai ylempi toimihenkilö.
 • Asumismuoto-valikosta sinun on mahdollista valita, asutko omistusasunnossa, vuokralla, työsuhdeasunnossa, puolison omistamassa asunnossa, asumisoikeusasunnossa, vanhempien asunnossa vai jossain muussa asumismuodossa. 
 • Rinnakkaishakija-kohdassa valittavanasi on, haetko lainaa yhteishakijan kanssa vai yksin. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso. Korkolaskuri näyttää sinulle arvion siitä, paljonko korko on, jos haet lainaa yksin tai kun haet sitä toisen hakijan kanssa.

Miten lainan korko lasketaan?

Lainan korkoon vaikuttaa moni tekijä, joten koron laskeminen ja arvioiminen voi olla haastavaa kuluttajalle. Lainan hakeminen on usein merkittävä päätös etenkin jos kyseessä on asuntolaina tai muu suuri laina. 

Lainahakemus onkin syytä täyttää huolellisesti ja rehellisesti, jotta lainan saanti on helpompaa ja joutuisampaa. Mitä paremmin luotonmyöntäjä ymmärtää taloudellisen tilanteesi ja elämäntilanteesi, sitä todennäköisemmin sinun on mahdollista saada halpaa lainaa ilman vakuuksia.

Hakemuksesi lisäksi pankit käyttävät erilaisia ulkoisia ja sisäisiä rekistereitä pohtiessaan, myöntävätkö he sinulle lainaa. Näiden tietojen avulla muodostuu henkilökohtainen lainapäätöksesi ja lainan korko.

Lainapäätös ei ole koskaan samanlainen kahden hakijan välillä, sillä jokaisen elämäntilanteet, tulotasot ja muut lainaan vaikuttavat seikat vaihtelevat.

Käydään seuraavaksi kohta kohdalta läpi korkolaskurin eri osa-alueita ja sitä, miten lainan korko lasketaan.

Lainasumma kannattaa pohtia tarkasti

Luotonmyöntäjiä eniten kiinnostava asia on, pystytkö maksamaan lainan takaisin pankille. Mikäli sinulla on paljon varallisuutta, pankit voivat myöntää pyytämäsi lainasumman helpommin, edullisemmalla korolla sekä ehdoilla.

Jos haet suurta lainaa, kuten remonttilainaa, autolainaa tai yhdistelylainaa, näihin saa yleensä paremmat ehdot kuin pienempiin kulutus- tai joustoluottoihin. Mitä suurempi laina on, sitä pienempi on myös lainan korko.

Laina on sitoumus, jonka takaisinmaksusta on kyettävä huolehtimaan. Omaan talouteen olisikin hyvä jäädä taloudellista puskuria myös muuhun kuin lainan maksamiseen. Tällaisia menoja voivat olla esimerkiksi yllättävät kulut, kuten lääkärimaksut. Lisäksi olisi hyvä, että sinulla jää rahaa lomailuun, harrastuksiin ja muuhun elämään.

Laina-aika vaikuttaa myös lainan kustannuksiin

Laina-aika on yleensä noin 1–20 vuotta. On hyvä idea laskea etukäteen, kuinka paljon voit lyhentää lainaa kuukausittain ilman, että lainan maksu tuntuu liian työläältä.  

Jos haluat maksaa lainan nopeasti takaisin, kannattaa huolehtia, että rahaa jää joka kuukausi myös muuhun kuin lainan lyhentämiseen, jolloin lainan takaisinmaksu ei tunnu liian raskaalta. Jos sinulla kuitenkin on riittävästi varallisuutta, etkä halua maksaa korkoja enempää kuin on tarpeen, laina-aika on järkevää pitää niin lyhyenä kuin mahdollista.

Jos taas haluat maksaa lainan rauhassa takaisin, voit valita pidemmän laina-ajan. Tällöin  maksat pienempää kuukausierää. Kannattaa huomioida, että turhan pitkä laina-aika voi nostaa korkoa ja lainan kustannuksia ajan saatossa tarpeettoman paljon.

Hyvä nyrkkisääntö on, että kuukausierä kannattaa laskea mieluummin liian pieneksi kuin turhan suureksi, koska voit joka tapauksessa maksaa lainan nopeammalla tahdilla takaisin niin halutessasi. Tällöin vältyt ylimääräiseltä stressiltä lainan maksamisen suhteen.

Suuret bruttotulot eivät takaa edullista lainaa

Bruttutulot tarkoittavat tuloja ennen veroja ja työeläkemaksuja. Voisi luulla, että suuret bruttotulot tarkoittaisivat automaattisesti sitä, että pankki myöntää lainaa hyvällä korkoprosentilla. Näin ei kuitenkaan aina ole.

Vaakakupissa nimittäin painaa enemmän, paljonko sinulla jää rahaa käytettäväksi kuukausittain pakollisten menojesi jälkeen. Huolellinen rahankäyttäjä on pankeille mieluinen asiakas.

Sinun kannattaakin tarkastella omaa taloustilannettasi huolella ennen lainan hakemista.  Ovatko kuukausittaiset tulosi riittävät? Onko muita arkisia kuluja liikaa? Maksatko edelleen entisiä lainoja pois?

Tulojen ja menojen välistä suhdetta kutsutaan maksuvaraksi. 

Kun maksuvarasi on riittävä, taloutesi pysyy hyvin kasassa myös silloin kun kohtaat elämässäsi isoja, yllättäviä menoja. Pankit myöntävät mielellään lainaa hyvällä korolla asiakkaille, joiden maksuvara on sopusuhtainen.

Kilpailuta lainat Sortterin vertailupalvelussa ja valitse edullinen lainatarjous

Koulutus – opintojen aikaiset lainat ja valmistuminen

Koulutustaso ei suoranaisesti vaikuta luottopäätökseen. Siihen voivat kuitenkin vaikuttaa esimerkiksi opiskeluaikaiset opintolainat ja velat, joita saatat maksella edelleen takaisin.

Lainaa ei myöskään välttämättä myönnetä niin helposti, jos vasta aloittelet työelämää, vaikka olisitkin kouluttautunut korkealle.

Pankit pisteyttävät lainasi sen mukaan, miten ne arvioivat sinun maksavan lainan takaisin, jolloin korko voi olla suurempi kuin pidempään työelämässä olleilla.

Siviilisääty kertoo, onko elämä vakiintunutta

Luotonmyöntäjät katsovat, että siviilisäädyllä on merkitystä lainan hakemiseen ja koron muotoutumiseen. Esimerkiksi yksinasuvien voi olla hankalampi saada lainaa paremmalla korolla kuin naimisissa olevien. 

Myös muilla perhesuhteilla on merkitystä. Toisin kuin voisi olettaa, esimerkiksi lapset ja perhe ovat positiivisia tekijöitä lainahakemuksessa siitäkin huolimatta, että lapsikatraan elättäminen on usein kallista.

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Asema työssä ja työkokemus

Työkokemuksella voi olla melko suuri merkitys, kun haet lainaa, sillä luotonmyöntäjät tarkastelevat työhistoriaasi vähintään kahden vuoden ajalta. 

Pitkäaikainen työ osoittaa, että sinulla on hyvä mahdollisuus maksaa velka takaisin. 

Esimiehen tai muun ylemmän toimihenkilön tulot ovat usein suuremmat kuin muun työntekijän, jolloin korkokin voi olla kyseiselle hakijalle parempi.

Asumismuoto kertoo maksukyvystä

Lainantarjoajat ovat kiinnostuneita, asutko omistusasunnossa vai vuokralla. Yleensä omistusasunto on tae hakijan maksukyvystä, jolloin lainalle voi saada paremman koron. 

Voi olla myös yllättävää, että itse lainahakemuksessa luotonmyöntäjä saattaa kysyä, kauanko olet asunut nykyisessä osoitteessasi. Jos olet asunut asunnossa vasta vähän aikaa, pankit voivat tulkita elämäntilanteesi epävakaaksi.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa edullisemmin

Pankit ja rahoituslaitokset suosittelevat, että haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa.

Rinnakkaishakija nimittäin parantaa mahdollisuuksia saada lainalle edullisempi korko ja suotuisammat lainaehdot. Lisäksi lainasumma voi olla suurempi, kun haet lainaa yhteishakijan kanssa. 

Edullisempi korko perustuu siihen, että lainan takaisinmaksu on turvatumpaa, kun lainasta on vastuussa kaksi henkilöä. Jos lainanhakijan tulot ovat epäsäännölliset, säännölliset tulot omaava rinnakkaishakija tuo lisävakuutta luotonmyöntäjälle ja lainan saa varmemmin. Luottolaitokset tarkistavat luonnollisesti myös rinnakkaishakijan taloudellisen tilanteen ennen lainan myöntämistä. Tällä tarkistuksella he varmistavat, että myös rinnakkaishakijalla on riittävästi maksukykyä suoriutua tulevista maksuvelvoitteistaan.

Kuka voi toimia lainan rinnakkaishakijana? Rinnakkaishakijan täytyy olla täysi-ikäinen, hänellä pitää olla suomalainen henkilötunnus, moitteeton maksuhistoria sekä säännölliset tulot. Rinnakkaishakijan ei välttämättä tarvitse olla saman talouden asukas tai puoliso. Rinnakkaishakijan tulee kuitenkin tiedostaa, että hän on yhdessä päähakijan kanssa vastuussa lainan takaisinmaksusta. Mikäli päähakija ei pysty hoitamaan omia maksujaan, siirtyvät ne rinnakkaishakijan maksettavaksi. Rinnakkaishakija vastaa siis lainasta kuin omastaan aina siihen asti, kunnes laina on maksettu kokonaan pois. Tällä voi olla vaikutus rinnakkaishakijan lainansaantimahdollisuuksiin, jos hänellä on tarve hakea luottoa omiin tarpeisiin.

Halpa lainan korko ei tarkoita aina edullisinta lainaa

Kun vertailet lainoja keskenään, kannattaa huomioida, että lainan nimellinen korko ei kerro koko totuutta lainan kuluista. Lainan kokonaiskuluihin vaikuttavat korkoprosentin lisäksi myös avausmaksut, käsittelymaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja laskutuspalkkiot. 

Jotta saat selville, mitkä ovat lainasi todelliset kustannukset vuositasolla, lainat kannattaa vertailla todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko laskee yhteen kaikki lainasi kustannukset, jolloin lainojen vertailu on helppoa ja nopeaa.

Sortter vertailee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan. Tällöin voit luottaa, että edulliselta näyttävä lainatarjous on todellakin sinulle edullinen. Lisäksi erikokoisten lainatarjousten vertaileminen eri lainasummista tai laina-ajoista riippumatta helpottuu.

Usein kysyttyjä kysymyksiä korkolaskurista

 • Kyllä. Korkolaskuri kertoo arvion pankkien sinulle antamasta korosta. Arvio kertoo, että on hyvin todennäköistä, että saat lainallesi korkoa, joka asettuu saamallesi vaihteluvälille. Pankit käyttävät kutienkin monia muitakin mittareita luottopäätösten tekemiseen, joten pankilta saamasi korko voi olla pienempi tai suurempi. Korkolaskuri auttaa kuitenkin hahmottaa sen, että kuinka paljon sinun henkilökohtainen korko mahdollisesti olisi.

 • Kulutusluottojen korot ovat tällä hetkellä 4–10 % välillä.

 • Korko on aina henkilökohtainen ja riippuu hakijan taloustilanteesta. Kannattaa muistaa, että myös lainan kulut vaikuttavat sen kustannuksiin eli kannattaa tarkistaa lainan kaikki kustannukset kertova todellinen vuosikorko.

  Kunkin pankin tai rahoituslaitoksen korko selviää vain hakemalla tarjous kyseiseltä toimijalta. Kulutusluottojen tarjoajia on monia, joten matalimman koron löydät vertaamalla eri luotonantajien lainatarjouksia.

  Sortterin palvelussa pystyt kilpailuttamaan luotonantajat yhdellä hakemuksella, jolloin saat tarjoukset helposti yhdellä kertaa ja keskenään vertailukelpoisina eli todellisen vuosikoron mukaan listattuna.

 • Vertaa kulutusluotot Sortterin avulla ilmaiseksi. Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä luotonmyöntäjiä ja voit valita saamistasi tarjouksista edullisimman kulutusluoton.

 • Kulutusluoton voi maksaa takaisin ennenaikaisesti. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun on määritetty laissa, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa luottoehdoissa. Voit myös lyhentää kulutusluottoa suuremmissa maksuerissä, jolloin sen euromääräiset kulut jäävät pienemmiksi.

Kenelle korkolaskuri sopii ja kuka voi hakea lainaa?

Korkolaskuri sopii kenelle tahansa. Riittää, että olet kiinnostunut hakemaan lainaa jossain vaiheessa elämääsi. Korkolaskurin käyttö ei sido sinua mihinkään, joten voit huoletta suunnitella lähitulevaisuuden hankintoja tai unelmien toteuttamista testaamalla, paljonko lainasi nimellinen korkoprosentti voisi olla.

Voit hakea vakuudetonta lainaa, jos 

 • asut Suomessa
 • sinulla on säännölliset tulot, kuten palkka- tai eläketulot
 • olet vähintään 20-vuotias
 • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää

Pankkien ja rahoituslaitosten korot ja lainaehdot vaihtelevat, minkä vuoksi lainojen kilpailuttaminen on järkevä tapa päästä selville, mikä laina on itsellesi suotuisin. 

Myös luotonmyöntäjien luotonantokriteerit poikkeavat toisistaan. Hakijana sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä, sillä Sortter lähettää hakemuksesi oikeille pankeille kilpailutettuasi lainan ensin maksuttomassa palvelussamme.