Aktia Käyttölaina

Aktia on kotimainen, pitkään toiminut pankki, jonka juuret ulottuvat peräti 1800-luvulle. Aktian lainatuote on nimeltään Aktia Käyttölaina, ja sitä voi hakea tarpeen mukaan 2 500–20 000 euroa. Voit kilpailuttaa Aktia Käyttölainan helposti myös Sortterin kautta.

Valitse lainasumma

8 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
163 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 8 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 163 €, takaisinmaksettava summa 9 805 € sekä todellinen vuosikorko on 8,64 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 8 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 163 €, takaisinmaksettava summa 9 805 € sekä todellinen vuosikorko on 8,64 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Aktia on kotimainen, pitkään toiminut pankki, jonka juuret ulottuvat peräti 1800-luvulle. Aktian lainatuote on nimeltään Aktia Käyttölaina, ja sitä voi hakea tarpeen mukaan 2 500–20 000 euroa. Voit kilpailuttaa Aktia Käyttölainan helposti myös Sortterin kautta.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Käyttölaina on vakuudetonta lainaa, johon et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Parhaimmillaan rahat ovat tililläsi jo samana päivänä. Aktia Käyttölainan avulla voit rahoittaa esimerkiksi uuden kulkuneuvon tai kustannat remontin.

Aktia Pankki on kotimainen lainanantaja

Aktia Pankki Oyj on osa Aktia Groupia. Aktia Pankki on Aktia-konsernin emoyhtiö, jonka liiketoiminta-alueet kattavat pankkitoiminnan, varainhoidon ja henkivakuutukset. 

Pankin tavoitteena on tarjota asiakkailleen henkilökohtaista ja ammattitaitoista palvelua. Aktia on Suomessa nykyisin toimivista talletuspankeista vanhin, ja sen historia ulottuu peräti vuoteen 1826, jolloin toimintansa aloitti Helsingin Säästöpankki.

Nykyinen Aktia ja sen edeltäjät toimivat pitkään Säästöpankkeina, mutta 2000-luvun alussa Aktia erosi Säästöpankkiryhmästä. Aktia listautui Helsingin pörssiin syyskuussa 2009.

Toimipisteitä Aktialla on yhteensä 17 kappaletta aina Helsingistä Ouluun. Toimipisteiden lisäksi Aktian pankkipalvelut palvelevat myös verkossa läpi koko Suomen. Verkkopankissa päivittäisten pankkiasioiden hoitaminen onnistuu helposti, ja Aktian verkkopalvelut kattavat myös etätapaamiset. Aktialla on noin 260 000 henkilöasiakasta.

Aktia lyhyesti

 • Kotimainen pankki, jolla on 17 toimipistettä Helsingistä Ouluun
 • Palvelee niin henkilöasiakkaita kuin yritysasiakkaita
 • Liiketoiminta-alueet ovat pankkitoiminta, varainhoito ja henkivakuutus
 • Käyttölaina sopii moniin eri tarkoituksiin

Aktia huomioi strategiassaan vastuullisuuden kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Pankki pyrkii olemaan vakavarainen, luotettava ja ekologisesti vastuullinen taloudellisen hyvinvoinnin kumppani niin asiakkailleen kuin työntekijöilleen. Aktia kehittää aktiivisesti ilmastonmuutokseen liittyvää vastuullisuustyötä ja pyrkii ottamaan toiminnassaan entistä paremmin huomioon riskit ja mahdollisuudet, joita ilmastonmuutos tuo.

Lisäksi uramahdollisuudet ovat erinomaiset, sillä Aktia pyrkii mahdollistamaan työntekijöidensä jatkuvan itsensä kehittämisen. Tämän ansiosta henkilöstön osaaminen finanssialalla ja digitaalisuuden asiantuntijoina on ajantasaista. Aktia työllistää noin 800 henkilöä.

Kilpailutat käyttölainan näin

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Aktian lainatuotteet

Aktia liittyy Sortterin palveluun Aktia Käyttölainalla, joka on vakuudeton kulutusluotto. Asiakas voi siis saada Aktian lainatarjouksen kilpailuttaesaan lainaa Sortterin vertailupalvelussa.

Henkilöasiakas voi hakea Aktialta vakuudetonta lainaa elämän muuttuviin tilanteisiin. Aktia Käyttölainalla rahoitat esimerkiksi niin uuden auton, remontin kuin muutkin hankinnat.

Aktian vakuudettoman käyttölainan avulla voit saada lainaa aina 20 000 euron suuruiseen kertaluottoon saakka. Vakuudetonta lainaa on myös usein mahdollista saada vakuudellista lainaa nopeammin ja helpommin. Lainan hakeminen onnistuu verkon välityksellä, ja prosessi lainan hakemisesta lainan myöntämiseen on nopea.

Aktia Käyttölainan ehdot

Aktian myöntämä Käyttölaina on 2 500–20 000 euron suuruinen kertalaina, jonka saamiseksi hakija ei tarvitse takaajia tai vakuuksia. 

Aktia Käyttölainan korko muodostuu 3 kk euriborista ja henkilökohtaisesta korkomarginaalista, joka on 4,5–10 prosenttia.

Lainatarjouksessa saat sinulle henkilökohtaisesti määritellyn korkomarginaalin sekä siihen perustuvan kiinteän kuukausierän. Koron lisäksi kuukausierään lisätään tilinhoitopalkkio, joka on 3,9 euroa kuukaudessa. Ensimmäisessä kuukausierässä huomioidaan myös 60 euron avausmaksu. Lainan kaikki kulut lasketaan mukaan lainatarjoukseen.

Päätös Aktia Käyttölainan myöntämisestä tulee nopeasti, ja lainan myöntämisen jälkeen rahat maksetaan hakijan tilille 1–3 arkipäivän kuluessa. 

Käyttölaina voidaan myöntää hakijalle seuraavin ehdoin:

 • yli 20-vuotias
 • suomalainen henkilötunnus
 • pysyvä kotiosoite Suomessa
 • ei maksuhäiriömerkintöjä
 • säännölliset vuositulot bruttona ovat vähintään 20 000 euroa.

Tulot voivat olla ansiotulon lisäksi muutakin tuloa, esimerkiksi eläkettä. Jos lainanhakija on työsuhteessa, tulee koeajan olla päättynyt niin määräaikaisessa kuin vakituisessa työsuhteessa.

Aktia Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto, ja se maksetaan joko asiakkaan pankkitilille tai Wallet-tilille yhdessä erässä. Lainan takaisinmaksuaika on 24–120 kuukautta.

Lainaa lyhennetään kuukausittaisilla kiinteillä maksuerillä, joiden minimisumma on vähintään 50 euroa. Lainan takaisinmaksun eräpäivä on joko kuukauden 15. tai viimeinen päivä. Lainan yksityiskohtaiset tiedot löydät lainanottajan verkkopankista.

Aktian lainalaskurilla voit laskea Aktian kulutusluoton kustannuksia. Lopullisen lainatarjouksen saat täytettyäsi lainahakemuksen. Aktian lainalaskurin lisäksi voit käyttää myös Sortterin lainalaskuria.

Aktia Käyttölainaa voivat hakea kaikkien pankkien asiakkaat.

Kilpailutuksessa mukana

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Yhdistelylainan avulla voit pienentää lainakustannuksiasi

Aktia Käyttölaina soveltuu myös yhdistelylainaksi. Jos sinulla on ennestään useita eri lainoja, kuten kulutusluottoja, luottokorttivelkaa ja osamaksusopimuksia, voi luottojen yhdistäminen olla järkevää. Yhdistämällä lainat maksat kuukaudessa vain yhden lainan kuukausierän. Tämä voi tuoda taloudellista etua lainanhoitokulujen ja koron pienentyessä. 

Lainat yhdistämällä pystyt myös helpommin seuraamaan maksettavan velan määrää ja tiedät tarkan kuukausittaisen lyhennyserän suuruuden. Yhdistämällä lainat voit säästää myös aikaa, sillä jatkossa hoidat vain yhden lainan maksuun liittyvät tehtävät.

Jos yhdistelylainan hakee helpottaakseen omaa taloustilannettaan, on tärkeää, että käytät myös haetun lainasumman aiempien lainojen maksuun. Lainaa ei kannata hakea enempää kuin on tarpeen, ettei velkataakka kasva entisestään.

Lainojen yhdistäminen sopii kenelle tahansa, ja se voi olla järkevää taloudenhoitoa.

Vakuudeton remonttilaina

Olipa kyseessä nopeaa reagointia vaativa korjaustarve tai kauan suunniteltu remontti, voit hakea Aktialta vakuudetonta lainaa kustannusten kattamiseksi. Remonttilainalla uudistat tai kunnostat kotisi tai loma-asuntosi mieluisammaksi tai käytännöllisemmäksi.

Vakuudetonta lainaa remonttia varten voit hakea haluamasi summan verran, mutta enintään 20 000 euroa. Halutessasi voit rahoittaa lainalla vain osan remontista. 

Muistathan, että remonttiin teettämäsi korjaukset on mahdollista vähentää verotuksessa 2 250 euroon saakka (vuonna 2021). Lainamuoto ei vaikuta kotitalousvähennyksen määrään.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Kilpailuta Aktia Käyttölaina Sortterilla ilmaiseksi

Valitse paras lainatarjous Sortterin vertailusta ja kilpailuta lainat ennen päätöksentekoa. Sortterin avulla lainojen vertailu onnistuu helposti todellisen vuosikoron perusteella. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut, korot ja maksut. 

Sortter lainavertailupalvelu esittää lainat selkeästi hintajärjestyksessä, jolloin lainatarjouksia on helppo vertailla keskenään. Lainatarjouksista voit valita itsellesi edullisimman tai mieluisimman vaihtoehdon. Myös Aktia Käyttölaina on mukana vertailussa.

Kuka voi kilpailuttaa lainan Sortterilla?

 • 20 vuotta täyttäneet henkilöt
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot omaavat henkilöt
 • Henkilöt, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Miksi kannattaa kilpailuttaa lainat Sortterilla?

 • Lainan kilpailutus Sortterilla on ilmaista.
 • Palvelu on nopeaa
 • Rahat maksetaan tilille parhaimmillaan jo samana päivänä, mutta viimeistään kahden arkipäivän kuluttua.
 • Lainanantajia on kilpailutuksessa mukana yli 20.
 • Sortter on turvallinen, kotimainen toimija.

Sortter hakee sinulle lainapäätöksen kaikilta lainanantajina toimivilta kumppaneilta yhdellä lainahakemuksella.  

Lainojen vertailu ei sido sinua ottamaan lainaa, ja voit vapaasti valita, hyväksytkö jonkin saamistasi lainatarjouksista. Sopimus lainasta syntyy sinun ja pankin välille. Kaikki Sortterin lainanantajat toimivat joko Finanssivalvonnan tai aluehallintoviraston valvonnassa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto valvoo myös kuluttajaluottojen sekä markkinoinnin ja luottosopimusten lainmukaisuutta.

Täytä ensin lainahakemus sivustollamme. Tämän jälkeen saat listauksen lainatarjouksista, joita voit vertailla. Mikäli löydät listauksesta sinulle mieluisan lainavaihtoehdon, voit allekirjoittaa lainasopimuksen. Rahat saat tilillesi nopeimmillaan samana päivänä, mutta viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

Kilpailuta lainat ilmaiseksi Sortterin vertailupalvelussa

Usein kysyttyjä kysymyksiä Aktiasta

 • Aktian verkkosivuilla on asiakaspalvelu-osio, josta löytyy Aktian asiakaspalvelun yhteystiedot. 

  Jos asiasi koskee lainatarjousta, jonka olet saanut Sortterin kautta Aktialta, otathan yhteyttä Sortterin asiakaspalveluun. Asiakaspalvelun kautta voit jättää myös yhteydenottopyynnön.

 • Aktia on kotimainen toimija pankkitoiminnan, varainhoidon ja henkivakuutuksien liiketoiminta-alueilla. Aktia Pankki Oyj on osa Aktia Groupia.

 • Aktia Käyttölainan saamiseksi sinun tulee olla vähintään 20-vuotias henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus ja pysyvä kotiosoite Suomessa. Lainan saaminen edellyttää moitteetonta raha-asioiden hoitamista ilman maksuhäiriömerkintöjä.

  Hakijan säännöllisten vuositulojen tulee olla vähintään 20 000 euroa bruttona, ja työsuhteen mahdollisen koeajan täytyy olla päättynyt. Tulot voivat olla työstä saatavien ansiotulojen lisäksi myös muutakin tuloa, kuten eläkettä.

 • Et tarvitse. Aktia Käyttölaina on vakuudeton kulutusluotto. Hakija ei tarvitse lainan saamiseksi takaajia tai vakuuksia.

 • Kaikki palvelumme lainanantajat toimivat joko Finanssivalvonnan tai aluehallintoviraston valvonnassa. Lisäksi Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) valvoo kuluttajaluottojen markkinoinnin ja luottosopimusten lainmukaisuutta. 

  Aktialla on noin 260 000 henkilöasiakasta ja 20 000 yritysasiakasta.

 • Aktia Käyttölainan korko muodostuu 3 kk euriborista ja henkilökohtaisesta korkomarginaalista, joka on 4,5–10 prosenttia. Lainatarjouksessa esitetty korko on henkilökohtainen, ja siihen vaikuttaa muun muassa oma taloudellinen tilanteesi. Korkotason saat selville täyttämällä lainahakemuksen tarkasti ja totuudenmukaisesti.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.