Reilun lainavertailun periaatteet

Me Sortterilla haluamme tehdä lainojen vertaamisen mahdollisimman helpoksi ja yksinkertaiseksi. Lainan ottaminen on usein pitkäaikainen sitoumus, eikä lainaa tulisi koskaan valita vertaamatta eri vaihtoehtoja keskenään, tai varsinkaan väärin perustein tehdyn vertailun pohjalta. Vain asiakkaan edun mukaisesti tehty vertailu tuo säästöjä lainakustannuksissa.

Haluamme olla toimintamme osalta avoimia, jonka vuoksi olemme laatineet palvelumme käyttäjille nähtäväksi periaatteet, joita noudatamme toiminnassamme. Toimimme reilusti ja läpinäkyvästi kuluttajan etuja ajaen.

Reilun lainavertailun periaatteet
Lainatarjous on aina henkilökohtainen

Lainatarjous on aina henkilökohtainen

Ainoa luotettava tapa verrata lainoja keskenään on hakea henkilökohtainen lainatarjous. Lainojen vertailu pelkästään alkaen -hintojen perusteella ei takaa edullisinta lainaa. Lainanantajien tarjoamat hinnat sekä lainaehdot poikkeavat toisistaan ja vaihtelevat asiakaskohtaisesti. Lainanantaja tekee luottopäätöksen arvioiden luotonhakijan takaisinmaksukykyä. Sortterin lainavertailun kautta lainaa haettaessa arvioidaan, täyttyvätkö lainanantajan asettamat ehdot lainanhakijalle. Jos kriteerit eivät täyty, emme välitä hakemuksia eteenpäin lainkaan. Kuluttajalle ei näin tarjota lainaa, jos tällä ei ole takaisinmaksukykyä. Samalla lainanantajat säästyvät turhalta työltä. Haluamme olla kuluttajia ja luotonantajia kohtaan rehellisiä ja avoimia. 

Suosittelemme aina edullisinta lainaa

Suosittelemme aina edullisinta lainaa

Emme suosittele tarjouksia, jotka palvelevat muiden kuin sinun etuasi. Esitämme tarjoukset totuudenmukaisesti ja sellaisessa muodossa, että ne ovat helposti ymmärrettävissä ja vertailtavissa. Selkeästi ja vertailukelpoisessa muodossa esitetyt lainatarjoukset eivät johda kuluttajaa harhaan vaan auttavat kuluttajaa valitsemaan juuri tälle sopivimman lainan. Järjestämme saamasi lainatarjoukset aina edullisuusjärjestykseen ja suosittelemme sinulle edullisinta lainatarjousta. Toimimme puolueettomasti kuluttajan etua ajaen.

Näytämme kaikki tarjousten yksityiskohdat

Näytämme kaikki tarjousten yksityiskohdat

Pikkuprintti ja raha-asiat eivät sovi yhteen. Lainan hinta määrittyy suurimmalta osin korosta. Vertailussa näytämme koron, todellisen vuosikoron, avaus-, käsittely, kuukausi- ja tilinhoitomaksut sekä laskutuspalkkiot. Lainoja vertailtaessa kannattaakin tarkastella todellista vuosikorkoa, koska siihen on sisällytetty kaikki edellä mainitut lainan kustannukset. Näytämme kaikki lainan kustannukset ja muut tärkeät ehdot yhtenä selkeänä listana. Näin eri tarjousten vertaaminen keskenään on sinulle mahdollisimman helppoa.

Kerromme kumppanimme avoimesti

Kerromme kumppanimme avoimesti

Toimimme yhteistyössä vain luotettavien kumppanien kanssa – ilman turhia välikäsiä. Kerromme avoimesti kenen kanssa teemme yhteistyötä, jotta sinun ei palvelumme käyttäjänä tarvitse huolehtia siitä, ketkä pääsevät hakemustietoihisi käsiksi. Näet palvelussamme saamiesi lainatarjousten lisäksi tiedon myös niistä lainanantajista, jotka eivät tehneet hakemuksesi perusteella lainatarjousta.

Olemme vastuullinen toimija

Olemme vastuullinen toimija

Pidämme huolen siitä, että saat kauttamme mahdollisimman edulliset lainatarjoukset. Lainojen korot ja ehdot saattavat muuttua nopeasti ja se tekee lainojen vertailusta työlästä. Haluamme varmistaa, että sinä saat aina parhaat tarjoukset, sillä asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä – emme tingi siitä.

Markkinoimme turvallisesti ja tarpeeseen

Markkinoimme turvallisesti ja tarpeeseen

Kunnioitamme sinun toiveitasi ja kysymme toiveesi markkinointiviestien vastaanottamiselle asianmukaisesti. Sinulla on oikeus kieltäytyä kaikesta lähettämästämme markkinointiviestinnästä. Voit perua saamasi markkinointiviestit helposti, jolloin meillä on velvollisuus poistaa kaikki tietosi rekisteristämme. Noudatamme tarkasti GDPR-asetusta: emme koskaan myy tai luovuta tietojasi eteenpäin muuhun kuin palvelumme tuottamisen mukaisiin tarkoituksiin.

Pidämme tietosi turvassa

Pidämme tietosi turvassa

Palvelumme toimii salatussa ympäristössä ja noudattaa parhaita tietoturvastandardeja. Seuraamme tarkasti tietoturvan kehittymistä, jotta järjestelmämme ovat ajantasaisia sekä noudattavat lakia ja määräyksiä. Meille on kunnia-asia saada sinut asiakkaaksemme ja vastavuoroisesti pidämme huolen siitä, että voit huoletta käyttää palveluamme.  

Lainojen vertailu