Palvelut ovat saatavilla yksinomaan verkkosivustostamme

Lue nämä ehdot (Ehdot) huolellisesti ennen Sortter Oy:n (Sortter, me) palvelujen (Palvelu) käyttöä. Asuntolainaan liittyvän tarjouspyynnön osalta sinun tulee tutustua ehtoihin, jotka löytyvät tästä.

Palveluihimme pääsy ja niiden käyttö edellyttää näiden Ehtojen hyväksymistä ja noudattamista. Nämä Ehdot koskevat kaikkia käyttäjiä ja muita henkilöitä, joilla on pääsy Palveluihimme. Palvelumme tarjotaan sinulle maksutta. 

Käymällä verkkosivustossamme ja käyttämällä Palveluamme hyväksyt nämä Ehdot itseäsi sitoviksi. Jos et hyväksy näitä Ehtoja tai osaa niistä, et saa käyttää verkkosivustoamme.  

1.1 Näitä Ehtoja sovelletaan sinun ja meidän väliseen suhteeseen, ja ne määrittävät yksityiskohtaisesti molemminpuoliset velvoitteemme.

1.2 Suhde välillämme perustuu seuraaviin:

  • tiedot ja ilmoitukset, jotka olet antanut rekisteröityessäsi käyttäjäksi, sekä muut ilmoitukset ja vakuutukset, jotka olet antanut suhteemme aikana;
  • nämä Ehdot.

1.3 Jos jokin asiakirjoista, jotka lähetetään sinulle, kun alat käyttää Palveluamme, on ristiriidassa näiden Ehtojen kanssa, kyseisen muun asiakirjan sisältö on ensisijainen.

1.4 Kun käytät palveluamme, sinä ja mahdollinen kanssahakijasi hyväksyvät nämä Ehdot.

Kun jatkossa käytämme termiä ”sinä” (eri tavoin taivutettuna), se kattaa myös mahdollisen kanssahakijan.

1.5 Ehdot hyväksymällä annat meille valtuudet pyytää hakemuksen tekohetkellä puolestasi lainatarjouksia tai muihin rahoitus- tai vakuutuspalveluihin liittyviä tarjouksia kumppaneiltamme (joihin viitataan jäljempänä myös termillä pankki, luontoantaja, lainanantaja tai vakuutuksentarjoaja). Hyväksyt myös, että välitämme antamasi tai kumppaneiltamme keräämämme tiedot lainahakemukseen tai muuhun palveluun liittyen.

1.6 Sinun ja Sortterin väliseen suhteeseen sovelletaan Suomen lakia.

1.7 Esität täten meille nimenomaisen pyynnön ja valtuutuksen antaa heti käyttöösi näissä Ehdoissa kuvatut Palvelumme ennen kohdassa 6.1 kuvatun peruutusajan päättymistä.

1.8 Näihin Ehtoihin voidaan tehdä muutoksia. Pyrimme ilmoittamaan sinulle näihin Ehtoihin mahdollisesti tehtävät muutokset jo etukäteen.

1.9 Ilmoitus päivitetyistä Ehdoistamme asetetaan nähtäväksi verkkosivustoomme. Sinun ja meidän välisessä suhteessamme käytetään ensisijaisesti suomen kieltä.

Lihavoiduilla sanoilla on näissä Ehdoissa seuraavat merkitykset:

Sortter: Suomen lakien mukaan rekisteröity osakeyhtiö, jonka y-tunnus on 2954352-7 ja rekisteröity osoite Bulevardi 21, 00180 Helsinki. Sortter on rekisteröity kaupparekisteriin ja sen päätoimiala on muu rahoitusta palveleva toiminta (pl. vakuutus- ja eläkevakuutustoiminta). Sortter voi toimia tiettyjen vakuutusyhtiöiden vakuutusasiamiehenä. Tiedot edustettavista vakuutusyhtiöistä voi tarkastaa Finanssivalvonnan ylläpitämästä vakuutusedustajarekisteristä. Sortter voi myös toimia markkinointikumppanina vakuutustentarjoajille ja toimittaa antamasi yhteystiedot yhteistyökumppanille, joka tarjoaa hakemaasi vakuutusta. Vaihtoehtoisesti Sortter voi antaa sinulle lisätietoja vakuutuksentarjoajista ja/tai niiden tarjoamista vakuutuksista.

Asiakaspalvelu: Tukikeskus, jonka puhelinnumero on 09 8566 5550 ja sähköpostiosoite asiakaspalvelu@sortter.fi.

ETA-MAAT: EU-maat sekä Liechtenstein, Norja ja Islanti.

Usein kysytyt kysymykset: tarkoittaa asiakirjaa, jossa on Palvelua esitteleviä kysymyksiä ja vastauksia. Usein kysytyt kysymykset löytyvät verkkosivustosta FAQ.

Online-sovellus: verkkolomake, joka sinun on täytettävä voidaksesi hakea lainaa tai muuta kumppaniemme tarjoamaa tuotetta. Se löytyy verkkosivustostamme.

Palvelu: verkkopalvelu, joka koskee tällä sopimuksella sinulle tarjottavaa lainojen ja rahoituksen vertailu- ja kilpailutuspalvelua (lainan hakemista tai säästämistä) ja/tai vakuutustuotteita.

Ehdot: tarkoittavat tässä asiakirjassa annettuja palvelujamme koskevia ehtoja.

Me: Sortter Oy, kuten edellä on määritetty.

Verkkosivusto: kaupallinen verkkosivusto, joka tällä hetkellä sijaitsee osoitteessa www.sortter.fi (tai missä tahansa muussa URL-osoitteessa, josta saatamme ilmoittaa).

Sinä: tarkoittaa henkilöä eli käyttäjää, joka nyt tai tulevaisuudessa tilaa tarjoamiamme palveluja.

3.1 Palvelumme ovat luonnollisten henkilöiden sekä säätiöiden, yritysten ja muiden yhteisöjen ja hyväntekeväisyysjärjestöjen käytettävissä.

3.2 Jotta voisit hakea tuotteita, joita vertaamme ja kilpailutamme tai joita koskien pyydämme sinulle tarjouksen, sinun on täytettävä hakemuslomake.

Pidätämme oikeuden keskeyttää hakemuksesi käsittelyn välittömästi, jos Sortter katsoo, että jotkin olosuhteet ovat poikkeuksellisia. Esimerkkejä tällaisista olosuhteista:

  • et täytä osoitteesi tarkistamiseen liittyviä ehtojamme
  • meillä on syytä epäillä, että sinä tai joku muu käyttää tietojasi laittomasti tai vilpillisesti
  • olet jossain yhteydessä antanut meille vääriä tietoja
  • olet kieltäytynyt tai jättänyt antamatta pyytämiämme tietoja tai et ole lähettänyt meille tiettyjä vakuutuksia tai ilmoituksia
  • et noudata näitä Ehtoja välisessämme liikesuhteessa tai
  • toimivaltaiset viranomaiset pyytävät meitä nimenomaan jäädyttämään hakemuksesi.

3.3 Kumppanimme hyväksyvät hakijat vain, jos heillä on suomalainen henkilötunnus ja hallussaan asianmukainen tunnistautumismenetelmä. Huomaa, että hakemuksesi hyväksyminen tapahtuu kumppaniemme oman arvioinnin perusteella. Jotta voisit tehdä laina-, rahoitus- tai vakuutushakemuksen, sinun on oltava vähintään 18-vuotias.

3.4 Jos haluat täyttää hakemuksen, napsauta asianomaista painiketta (esim. ”Lainatarjoukset”) verkkosivustossamme ja noudata esiin tulevia ohjeita. Jos haluat hakea kumppaneidemme tarjoamia tuotteita, sinun on täytettävä kaikki hakemuslomakkeen kohdat.

3.5. Vakuutat, että Palvelussa antamasi tiedot pitävät paikkansa.

3.6 Suostumus

Hyväksyt, että hakemuksen nojalla saatu luottopäätös tai päätös muun hakemasi tuotteen myöntämisestä voidaan näyttää verkkosivustomme kohdassa ”Omat tarjoukset”.

Hyväksyt, että me ja/tai lainanantajapankki/luottolaitos/vakuutusyhtiö tai muu yhteistyökumppanimme tarkastaa tai korjaa luottotietosi ja että hakemuslomakkeella antamasi tiedot voidaan tarkastaa. Hyväksyt, että me tai yhteistyökumppanit, jotka työskentelevät kanssamme, voivat kysyä tai täydentää sinua koskevia tietoja kolmansien osapuolten rekistereistä tai ottamalla yhteyttä työnantajaasi tai tutkia julkisia tietoja antamiesi tietojen tarkastamiseksi.

Ymmärrät ja hyväksyt, että me emme tee luotto- tai myöntämispäätöstä koskien hakemaasi tuotetta. Luotto- tai myöntämispäätöksen tekee yksi tai useampi pankki tai muut yhteistyökumppanimme.

Valtuutat meidät hankkimaan tietoja asianomaisen yhteistyökumppanimme päätöksestä tuotteen myöntämisestä ja hankkimaan lisätietoja luottopäätöksestä tai muusta yhteistyökumppanimme myöntämästä tuotteesta. Hyväksyntäsi vaaditaan, jotta voimme hoitaa toimeksiantomme vertailu- ja kilpailutuspalveluna tai asiamiehenä.

3.7 Korkovahti

Voit valtuuttaa meidät pyytämään puolestasi lainatarjouksia kumppaneiltamme aika ajoin vahvistamalla Korkovahdin palvelussamme. Valtuutus on vapaaehtoinen ja maksuton, eikä lainatarjouksen saaminen velvoita sen hyväksymiseen. Mikäli käytät valtuutusta, päivitämme lainahakemuksesi kumppaneillemme ilmoittamillasi tiedoilla aika ajoin.

Sinun tulee huolehtia, että meille ilmoittamasi tiedot ovat oikein sekä niiden muuttuessa päivittää tietosi siten, että ilmoittamasi tiedot pysyvät ajan tasaisina. Mikäli käytät valtuutusta, sinulle lähetetään ennen lainatarjousten pyytämistä sähköinen ilmoitus, jotta voit vahvistaa hakemuksesi päivittämisen kumppaneillemme sekä helposti tarkistaa omat tietosi sekä ajantasaisen tietosuojakäytäntömme osoitteesta https://sortter.fi/tietosuojaseloste/ ennen lainatarjousten pyytämistä. Voit halutessasi peruuttaa valtuutuksen milloin tahansa kirjautumalla ”Omat tarjoukset” -sivulle.

Emme ole vastuussa mistään vahingoista, jotka aiheutuvat Suomen tai ulkomaisen lainsäädännön, hallituksen toimien, sodan, lakon, työsulun tai muun vastaavan tapahtuman seurauksena. Emme ole vastuussa muissakaan olosuhteissa, jos normaalia varovaisuutta on noudatettu. Emme vastaa mistään välillisistä vahingoista.

Kun haet lainaa tai muuta tuotetta, on tärkeää, että tarkistat aina huolella omat tulosi ja elinkustannuksesi, jotta voit laskea lainaa tai muuta haettua tuotetta varten sopivan kuukausierän tai muun maksujärjestelyn.

Sortter ei vastaa mistään vahingosta, joka johtuu antamistasi virheellisistä tiedoista, tiedon häviämisestä, muuttumisesta tietoverkossa tai Palvelun väärinkäytöstä.

Hyväksyt, että Palveluun liittyviä tietoja voidaan käsitellä ilmoittamiesi yhteydenpitokanavien (puhelin, sähköposti) kautta. Sinulla on vastuu omien laitteidesi tietoturvasta ja asianmukaisesta käsittelystä.

Selvyyden vuoksi todetaan, että Sortter ei ole sinun ja luoton-/vakuutuksenmyöntäjän (pankki, muu rahoituslaitos tai vakuutusyhtiö) välisen sopimuksen osapuoli eikä tämä sopimus velvoita sinua luotto- tai vakuutussopimuksen hyväksymiseen. Sortter ei osallistu sinulle vertailtavien ja kilpailutettavien luotto- tai vakuutussopimustarjousten laadintaan eikä vastaa niiden sisällöstä. Mikäli hyväksyt luotto- tai vakuutustarjouksen, luotto-/vakuutussopimuksen ehdot määräytyvät sinun ja ko. palveluntarjoajan välillä erikseen. Sortter ei vastaa mistään sinun ja luoton-/vakuutuksenmyöntäjän välisen sopimuksen velvoitteista tai vahingosta, eikä voi taata, että hakemasi tuote myönnetään sinulle.

Käyttämällä Palvelujamme, esimerkiksi käymällä verkkosivustossamme, hakemalla lainaa tai täyttämällä vakuutushakemuksen, vahvistat, että olet lukenut ja ymmärtänyt tietosuojakäytäntömme ja että nykyinen tietosuojakäytäntömme muodostaa osan meidän kanssa tekemääsi sopimusta näiden Ehtojen lisäksi.

Hyväksyt, että käsittelemme henkilötietojasi näissä Ehdoissa ja tietosuojakäytännössämme määritettyihin tarkoituksiin EU:n tietosuoja-asetuksen 2016/679 (”GDPR”) ja tietosuojalain (5.12.2018/1050) mukaisesti sekä meitä sitovien lakiin perustuvien velvoitteiden täyttämiseksi. Tietosuojakäytäntömme voi ladata täältä: PRIVACY POLICY

Tallennamme myös tietoja siitä, miten käytät palveluitamme; tällaisia tietoja ovat käyttämäsi hakukanava, hakemuksen tekoaika sekä yhteydenottojen päivämäärät ja aiheet. Kun teet hakemuksen digitaalisten kanavien kautta, käytämme evästeitä ja muita digitaalisia työkaluja hakutulosten optimoinnissa ja seurannassa, jotta voimme tarjota hyvän ja mielekkään käyttäjäkokemuksen. Lisätietoja evästekäytännöstämme löytyy täältä.

Jos haet lainaa tai muuta tuotetta tai palvelua meidän kauttamme, luovutamme hakemuksesi kannalta tarpeelliset henkilö- ja tuntemistietosi hakemustasi käsitteleville kumppaneillemme, jotka tekevät yhteistyötä Palvelumme kanssa. Palveluumme liittyen nämä kumppanit voivat vastaavasti luovuttaa meille tietoja sinulle tarjotusta tuotteesta ja sopimuksen syntymisestä. Me tai kumppanimme voivat toimittaa sinulle pankkisalaisuuden alaista tietoa sähköpostitse tai muita sähköisiä kanavia käyttäen. Kukin kumppani on osaltaan rekisterinpitäjä, mitä tulee henkilötietojesi käsittelyyn hakemustasi varten. Siksi sinun kannattaa lukea huolellisesti kumppanien antamat tiedot siitä, miten he käsittelevät henkilötietoja

6.1 Sinulla on oikeus peruuttaa näihin ehtoihin perustuva sopimuksesi 14 päivän kuluessa Ehtojen hyväksymisestä (tai näiden Ehtojen vastaanottamisesta, jos olet valinnut toimitustavaksi sähköpostin tai tavallisen postin sen mukaan, kumpi tapahtuu myöhemmin). Sinulla on oikeus perua Sortterin palvelussa ottamasi vakuutus ilmoittamalla peruutuksesta 30 päivän kuluessa siitä, kun olet saanut tiedon vakuutuksen voimaantulosta. Selvyyden vuoksi todetaan, että sinä et voi peruuttaa hakemusta sen lähettämisen jälkeen. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Jos haluat käyttää peruuttamisoikeuttasi, ota yhteys asiakaspalveluun. Vähimmäisvaatimus on, että yhteydenotossa ilmoitetaan selkeästi aikomus peruuttaa näihin Ehtoihin perustuva sopimus.

6.2 Mahdolliset valitukset on lähetettävä seuraavaan osoitteeseen: asiakaspalvelu@sortter.fi.

6.2.1 Pyrimme käsittelemään valituksesi niin pian kuin mahdollista. Mikäli asia on normaalia haastavampi, kirjaamme tietosi ja huolehdimme siitä, että valituksesi käsitellään perinpohjaisesti mahdollisimman pian.

Näihin Ehtoihin sekä sinun ja Sortterin väliseen suhteeseen sovelletaan Suomen lakia. Mikäli Ehdoista syntyy sinun ja Sortterin välillä erimielisyyttä, jota ei pystytä ratkaisemaan neuvottelemalla, ratkaistaan riita sinun kotipaikkasi käräjäoikeudessa tai halutessasi Sortterin kotipaikan käräjäoikeudessa. Jollei sinun asuinpaikkasi ole Suomessa, riitaisuudet käsitellään Sortterin kotipaikan käräjäoikeudessa.

Sinulla on myös oikeus saada näihin Ehtoihin liittyvät erimielisyydet ratkaistua vaihtoehtoisessa riidanratkaisumenettelyssä, jos riita-asia täyttää vaaditut edellytykset. Sitoudumme myötävaikuttamaan vaihtoehtoisen riidanratkaisumenettelyn käyttämiseen asiakassuhteissa muussa kuin viranomaisessa tapahtuvasta kuluttajariitojen ratkaisemisesta annetun lain mukaisella tavalla. Suomessa riita-asioita käsittelee seuraava taho:

Kuluttajariitalautakunta

Hämeentie 3 B, PL 306, 00531 Helsinki

Puh. 0100 86330 (vaihde)

www.kuluttajariita.fi

Ennen kuin viet asian kuluttajariitalautakuntaan, ole yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Euroopan komissio on kehittänyt tuomioistuimen ulkopuolella käytettävän riidanratkaisumenettelyn. Tämä antaa asiakkaalle mahdollisuuden selvittää verkkotilauksiin liittyvä riita-asia ilman oikeudenkäynnin aloittamista. Ratkaisualusta löytyy täältä: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Palvelumme on voimassa toistaiseksi sen jälkeen, kun olet tehnyt ensimmäisen hakemuksen kauttamme. Voit irtisanoa Palvelun milloin tahansa lähettämällä sähköpostiviestin asiakaspalveluumme (asiakaspalvelu@sortter.fi). 

Pyydettäessä korjaamme hakemuksessasi olevat virheet ja välitämme korjatun hakemuksen tiedot kumppaneillemme.

Näillä Ehdoilla ei vähennetä Sinulle kuluttajasuojalain nojalla kuuluvia oikeuksia. Ennakkotiedot Sortterin Palvelusta on annettu Suomen lain mukaisesti.

Sortteria valvovat kuluttaja-asiamies ja kilpailu- ja kuluttajavirasto (www.kkv.fi). Sortter on lisäksi rekisteröity Finanssivalvonnan vakuutusedustajarekisteriin. Rekisteröinnin voi tarkistaa virastosta. Finanssivalvonta valvoo vakuutuksenantajan ja vakuutusasiamiehen toimintaa Suomen markkinoilla.

Sortter Oy

Bulevardi 21, 00180 Helsinki

Puhelin: 09 8566 5550

Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@sortter.fi

Nämä Ehdot tulevat voimaan 5.12.2022 ja ovat voimassa toistaiseksi.