Yrityslimiitti – joustava ja jatkuva rahoitus yritykselle

Nosta yrityslimiitiltä rahaa yrityksen pääomatarpeen mukaan. Hae ja kilpailuta yrityslimiitti ja varmista yrityksellesi edulliset rahoitusehdot. Saat yrityslimiitistä yrityksellesi luottopäätöksen usein jo saman päivän aikana.

Lainasumma

20 000 €

Laina-aika

12 kuukautta
1 791 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Nosta yrityslimiitiltä rahaa yrityksen pääomatarpeen mukaan. Hae ja kilpailuta yrityslimiitti ja varmista yrityksellesi edulliset rahoitusehdot. Saat yrityslimiitistä yrityksellesi luottopäätöksen usein jo saman päivän aikana.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Yrityslimiitti on tarpeen mukaan joustava rahoitustuote

Yrityslimiitti on jatkuva ja vakuudeton yritysrahoitustuote, jota yritys voi hyödyntää vapaasti aina pääomaa tarvitessaan. Yrityslimiitti toimii kuten avoin lainatili, joka avataan yrityksen tarvitsemalle lainasummalle yrityksen vapaaseen käyttöön. Yrityslimiitille avattu lainasumma riippuu yrityksen liiketoiminnan koosta sekä rahoitustarpeesta.

Yrityslimiitti soveltuu esimerkiksi lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen ja satunnaisiin hankintoihin. Yrityslimiitti on limiitin avaamisen jälkeen käytettävissä aina, kun sitä tarvitset, eikä yrityslimiitille avattua saldoa ole välttämätöntä nostaa tai hyödyntää heti. Yrityslimiitistä käytetään usein myös nimitystä limiitti tai luottolimiitti.

Yrityslimiitti lyhyesti:

 • Yrityslimiitin yritysluottoa jopa 10 000 000 euroon asti.
 • Saat yrityksesi käyttöön joustavan luottorajan, josta voit nostaa rahaa niin lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin kuin suurempiakin hankintoja varten.
 • Joustava takaisinmaksu – voit maksaa limiitin usein pois milloin tahansa.
 • Voit nostaa limiitiltä varoja vapaasti tarpeesi mukaan – yrityslimiittiä ei tarvitse nostaa heti.
 • Voit hakea yrityslimiittiä vakuuksilla tai ilman – tyypillisesti se on vakuudeton yritysluotto.
 • Voit hyödyntää yrityslimiittiä uudelleen myös sen takaisinmaksun jälkeen.
 • Yrityslimiitin korko on yrityskohtainen. Varmistat edulliset rahoitusehdot kilpailuttamalla yrityslimiitin.

Yrityslimiitti eroaa yrityslainasta olennaisesti siten, että luottoraja on jatkuvasti yrityksesi käytössä. Voit nostaa limiitiltä rahaa tarpeen tullen ilman, että limiittiä tarvitsee hakea uudelleen.

4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Yrityslimiitin edut

Yrityslimiitti on yritysluoton tavoin vakuudeton yritysrahoitustuote, mutta se on luonteeltaan jatkuva ja yritys voi hyödyntää limiitin saldoa tarpeensa mukaan.

 • Limiitti on nopea ja saat sen auki usein jopa saman päivän aikana.
 • Rahoituksen nostaminen avatulta yrityslimiitiltä on myös nopeaa – saat rahoituksen yrityksen tilille yleensä samana päivänä sitä tarvitessasi.
 • Yrityslimiitin kulut eroavat yrityslainan kuluista - yrityslimiitin korko muodostuu yleensä vain käytetylle pääomalle.
 • Yrityslimiitin avattuasi se on jatkuvasti käytettävissäsi ja voit nostaa lyhennettyä rahoitusta uudelleen käyttöön.
 • Päätät itse myönnetyn limiitin osalta, miten sitä hyödynnät, ja voit tehdä suorituksia yrityslimiitin tilille ja lyhentää sitä joustavasti.
 • Luotto on vapaasti yrityksesi käytössä luottorajaan asti
 • Limiitti soveltuu usein myös alkavaan liiketoimintaan

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoMomentum HelsinkiCertum logo

Yrityslimiitti sopii hankintoihin ja väliaikaiseen rahoitustarpeeseen

Yrityslimiitti sopii yritykselle, joka haluaa varautua yllättäviin menoihin tai etukäteen suunniteltuihin investointeihin joustavalla rahoitusmuodolla. Yrityslimiitti sopii niin kassavaihtelun tasaamiseen kuin suurempien hankintojen suorittamiseen.

Kerran avattu luotto on yrityksen käytettävissä myös tulevia rahoitustarpeita varten. Käyttämättömänä luottolimiitti on yleensä maksuton. Yritys maksaa korkoa yleensä käyttämästään rahoituksen osasta.

Yrityslimiitti sopii esimerkiksi seuraaviin käyttökohteisiin: 

 • Investoinnit ja hankinnat: Yrityslimiittiä voi käyttää yrityslainan tavoin isompana kertalainana. Voit nostaa limiitiltä tarvitsemasi määrän pääomaa mahdollistamaan suunnitellut investoinnit ja hankinnat.
 • Juoksevien kulujen rahoittaminen: Yrityslimiittiä voi käyttää pienemmissä osissa luottorajaan asti silloin, kun tarvetta rahoitukselle ilmenee. Se palvelee hyvin esimerkiksi sesonkiluonteista liiketoimintaa sekä liiketoimintaa, jossa esiintyy vaihtelevia kuluja.
 • Kassavirran tasaaminen: Yrityksen luottolimiitti on kätevä rahoitusratkaisu lyhytaikaisiin ja kausiluontoisiin, toistuviin rahoitustarpeisiin, kuten juoksevien kustannusten kattamiseen, likviditeetinhallintaan ja kassavaihtelun tasaamiseen.

Yrityslimiitti on joustava rahoitusmuoto paitsi kasvaville ja kasvuhakuisille yrityksille, myös yhtiöille, joiden kassavirta vaihtelee tilauskannan, vaihtuvien kulujen tai sesonkien mukaan.

Näin saat yrityslimiitin käyttöösi

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Miten yrityslimiitti toimii?

Yrityslimiitti toimii kuten vapaasti käytettävissä oleva yritysluotto. Se avataan yritykselle yrityslainan tavoin, mutta yritys valitsee, milloin ja miten sitä hyödyntää. Yrityslimiitin hyödyntäminen voi olla satunnaista tai jatkuvaa, ja sen voi maksaa välissä kokonaan pois ja ottaa taas uudelleen käyttöön sitä tarvitessaan.

Yrityslimiitti toimii kuten tililuotto, johon ladataan ennalta sovittu saldo, jota yritys hyödyntää tarpeensa mukaan. Yrityslimiitin kulut liittyvät yleensä vain käytettyyn limiitin saldoon.

Yrityslimiitin korko

Yrityslimiitistä perittävä korko korko vaihtelee yrityskohtaisesti ja on edullisimmillaan noin 10 % vuodessa. Lopulliseen korkotasoon vaikuttavat mm. seuraavat asiat: 

 • Yrityksen taloudellinen tilanne: Vakaassa taloudellisessa tilanteessa oleva yritys voi saada rahoituksen matalammalla korolla.
 • Yrityksen liiketoimintanäkymät: Myönteiset näkymät yritystoiminnan jatkuvuudessa ja markkinassa mahdollistavat edullisemman korkotason.
 • Yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden maksuhistoria: Pankkien tekemässä riskiarviossa otetaan huomioon myös yrityksen aiempi maksuhistoria ja lainanmaksukyky sekä vastuuhenkilön taustat.
 • Yrityslimiitin kilpailuttaminen: Yrityslimiitti kannattaa kilpailuttaa siinä missä yrityslainakin. Kilpailuttamalla pankit ja lainanantajat yritys voi varmistaa, että lainaa rahaa ja saa rahoitusta yritykselleen edullisilla lainaehdoilla.

Yrityslimiitin euromääräinen korkokustannus riippuu paitsi limiitille sovitusta korosta, myös siitä, kuinka paljon limiitiltä on nostettu varoja. Yrityslimiitin korko lasketaan lähes poikkeuksetta lainatulle pääomalle, eikä käyttämättömästä limiitistä peritä yleensä maksua.

Yhdellä hakemuksella lukuisia luottotarjouksia

Rahoita yrityksen kasvu yrityslimiitillä

Yrityslimiitti sopii joustavasti paitsi lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen, myös yrityksen hankintoihin tai investointeihin. Yrityslimiittejä on tarjolla useilla erilaisilla lainaehdoilla, joten luotto kannattaa kilpailuttaa Sortterilla ennen kuin sen ottaa käyttöön. Näin varmistat kerralla, että limiitin ehdot ovat yrityksellesi parhaiten sopivat.

Yrityslaina myönnetään yrityksen käyttöön tietylle lainasummalle ja sitä lyhennetään ennakkoon sovitun maksuaikataulun mukaan. Yrityslimiitti puolestaan on yrityksen luottotili, josta voi nostaa pääomaa tarpeen mukaan. Yrityslimiitille tehdyt lyhennykset vapauttavat luottoa uudelleen käytettäväksi.

Yrityslimiitti on usein perinteistä kertaluottoa joustavampi ja nopeampi vaihtoehto silloin, kun yrityksen rahoitustarpeet ovat toistuvia tai äkillisiä. Voit hakea yrityslimiittiä yhdessä yrityslainan kanssa, ja osa yritysrahoituskumppaneistamme tarjoaa yrityslimiitin vaihtoehtona yrityslainalle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä yrityslimiitistä

 • Yrityslimiitti on joustava rahoitusmuoto paitsi lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen, myös yrityksen hankintoihin tai investointeihin. Se on yritysluottona vapaasti yrityksen käytössä määriteltyyn luottorajaan asti.

 • Yrityslaina myönnetään yrityksen käyttöön tietylle summalle ja se lyhennetään ennakkoon sovitun maksuaikataulun puitteissa. Yrityslimiitti on yrityksen luottotili, josta yritys voi nostaa pääomaa tarpeen mukaan. Yrityslimiitille tehdyt lyhennykset vapauttavat luottoa uudelleen käytettäväksi.

 • Yrityslimiitti on usein perinteistä kertaluottoa joustavampi ja nopeampi vaihtoehto silloin, kun yrityksen rahoitustarpeet ovat toistuvia tai äkillisiä. Limiitti on avaamisen jälkeen käytettävissä, kun yritys sitä tarvitsee.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.