Yrityslimiitti – joustavaa rahoitusta äkillisiin hankintoihin

Yrityksen ulkopuolinen rahoitus on lähes välttämätön kasvun edellytys. Myös yritysrahoitus kannattaa kilpailuttaa, jotta ei maksa turhasta.

Lainasumma

25 000 €

Laina-aika

6 kuukautta
4 306 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Yrityksen ulkopuolinen rahoitus on lähes välttämätön kasvun edellytys. Myös yritysrahoitus kannattaa kilpailuttaa, jotta ei maksa turhasta.

Yrityksen ulkopuolinen rahoitus on lähes välttämätön kasvun edellytys. Nykypäivänä tarjolla on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, joista keskitymme tarkemmin yrityslimiittiin. Yrityslimiitti on joustava vaihtoehto esimerkiksi lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen tai äkillisiin hankintoihin.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 406 arvosteluun.
powered by

Mitä yrityslimiitti tarkoittaa?

Sekä yrityslimiitin että yrityslainan tarkoitus on mahdollistaa yrityksen kasvu. Yrityslimiitti eroaa kuitenkin olennaisesti yrityslainasta siinä, että se on lyhennysvapaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lainaa ei tarvitse lyhentää kuukausittain.

Toisin kuin yrityslainaa, yrityslimiittiä voi lyhentää oman tilanteen mukaan: maksat vain yrityslimiitin korkoja kuukausittain.

Yrityslimiitti eroaa yrityslainasta myös siinä, että sen myöntökriteerit eivät ole yhtä vakiintuneita. Yrityslimiitin määrä vaihtelee tuhansista euroista aina satoihin tuhansiin euroihin.

Yrityslimiitti on vielä varsin uusi tuote Suomen markkinoilla ja sitä voi hakea pääsääntöisesti rahoitusyhtiöiltä. Yrityslimiitin hinnoittelu vaihtelee riippuen siitä, miltä rahoittajalta sitä hakee. Lisäksi yrityksen oma maksukyky vaikuttaa yrityslimiitin hintaan.

Pankit ja lainanantajat

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logo

Yrityksen rahoitus yrityslimiitin avulla

Kuten aikaisemmin artikkelissa jo totesimme, on yrityslimiitti vielä varsin uusi tuote rahoituskentällä. Vaikka sen käyttäminen yrityksen rahoittamisessa on harvinaisempaa kuin yrityslainan, ei se kuitenkaan ole huonompi tai epävarmempi tapa rahoittaa yrityksen kasvua ja investointeja.

Yrityslimiitti on joustava ja juuri siksi hyvä vaihtoehto yrityksen rahoittamiseen. Yrityslimiitin korkokustannus puolestaan riippuu siitä, miten limiittiä on nostettu kuukaudessa käyttöön. Myös korkokulu on joustava, sillä limiitin voi maksaa pois milloin tahansa. Tämä tarkoittaa sitä, että korko juoksee vain niinä kuukausina, kun limiittiä käyttää.

Yrityslimiitti on vakuudetonta lainaa, joten sen myöntökriteerit ovat samat kuin vakuudettomassa yrityslainassa.

Ei ole yksiselitteistä vastausta siihen, mikä on paras rahoitusvaihtoehto yritystoimintaan. Pohdittaessa yrityksen rahoitusvaihtoehtoa kannattaakin tarkastella kokonaisuutta yrityksen talouden näkökulmasta ja valita vallitsevaan tilanteeseen parhaiten sopiva rahoitusmuoto.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Yrityslimiitti

 • Melko tuore tulokas rahoituskentällä
 • Joustava vaihtoehto
 • Korkokulu on joustava, sillä limiitin voi maksaa pois milloin tahansa
 • Myöntökriteerit ovat samat kuin vakuudettomassa yrityslainassa
 • Sopii lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen tai äkillisiin hankintoihin, jotka ovat välttämättömiä kasvun varmistamiseksi

Yrityslaina

 • Yksi tunnetuimmista yritysrahoitusvaihtoehdoista
 • Sopii kaikenkokoisiin rahoitustarpeisiin
 • Hyvin suoraviivainen kertalaina
 • Riskienhallinta on helposti seurattava
 • Hyvä ratkaisu, mikäli yritys tarvitsee suuremman pääoman rahoittaakseen toimintaansa

Näin haet yrityslainaa

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Mikä on luottolimiitti?

Limiittilaina tai luottolimiitti tarkoittaa sitä, että pankki ja asiakasyritys sopivat yhdessä tietyn luottorajan, johon saakka yritys voi käyttää limiittiä joustavasti ja tarpeidensa mukaan.

Yrityksen luottolimiitti on kätevä rahoitusratkaisu lyhytaikaisiin ja kausiluontoisiin, toistuviin rahoitustarpeisiin, kuten juoksevien kustannusten kattamiseen tai likviditeetinhallintaan. Yrityksen luottolimiitillä tarkoitetaan jatkuvaa luotollista yritystiliä, jonka pankki tai muu rahoituslaitos myöntänyt. Limiitti mahdollistaa vaivattoman rahan nostamisen ilman vierailuja pankissa.

Yritystoiminnassa voi tulla vastaan yllättäviä tilanteita, joten luottolimiitti sopii hyvin sellaiselle yrittäjälle, joka haluaa varautua tällaisiin yllättäviin menoihin tai investointeihin mahdollisimman hyvin. Luottolimiitin avaaminen on kannattavaa, sillä kun se on kerran avattu yritykselle, on se käytettävissä aina yrityksen kassan vaatiessa täydennystä. Käyttämättömänä luottolimiitti on maksuton.

Mikä on limiittitili?

On vielä hyvä selventää, että limiitillä on lukuisia eri nimiä. Näin ollen termit limiittilaina, luottolimiitti, yrityslimiitti, limiittiluotto, joustolimiitti ja saldolimiitti tarkoittavat kaikki samaa asiaa.

Limiittitili eli luotollinen tili on joustava keino rahoittaa yrityksen käyttöpääomaa. Tilille on asetettu etukäteen limiitti ja tiliä voidaan käyttää limitiin, vaikka siellä ei olisi rahaa. Limiittitilillä voi olla pankin vaatima vakuus ja korkoa maksetaan siltä osin, kun tili on käytössä.

Limiittitili tuo puskuria yrityksesi talouden vaihteluihin ja turvaa käyttöpääoman riittävyyden. Se on joustava ratkaisu yllättäviinkin menoihin ja auttaa yritystä varautumaan erilaisiin tilanteisiin.

Yhdellä hakemuksella saat lukuisia lainatarjouksia helposti ja nopeasti

Milloin kannattaa valita yrityslimiitti?

Yrityslimiitti on toimiva rahoituskeino kasvaville ja investointeja haluaville yrityksille. Rahoitusvaihtoehtoja tarkasteltaessa on tärkeää tunnistaa oman yrityksen tarpeet ja arvioida yrityksen talouden pohjalta, mikä vaihtoehto sopii parhaiten omalle yritykselle.

 • Yrityslimiitin suurimpia vahvuuksia on sen jo aiemmin mainittu joustavuus.
 • Yrityslimiitti sopii lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen tai äkillisiin hankintoihin, jotka ovat välttämättömiä kasvun varmistamiseksi. Tällaisia tilanteita yrityksessä voivat olla esimerkiksi kassavirran tasaaminen tai juoksevien kulujen rahoittaminen.
 • Yrityslimiitti on erittäin monikäyttöinen ja sopii useisiin yrityksen arkisiin rahoitusta kaipaaviin tilanteisiin.

On kuitenkin hyvä muistaa, että yrityslimiittiin voi liittyä joitain sivukuluja lainan lyhentämisen ja lainan koron lisäksi. Nämä kannattaa selvittää jo hyvissä ajoin, jotta yrityslimiitistä ei aiheudu ikäviä yllätyksiä.

Kilpailuta yrityslimiitti

Lainojen kilpailuttaminen on ainoa tapa varmistua siitä, ettet maksa lainastasi turhia kuluja. Sama pätee yrityslimiittiin: välttyäksesi huonolta yrityslimiittisopimukselta sinun kannattaa huolellisesti kilpailuttaa ja vertailla eri yrityslimiittejä keskenään. Näin takaat sen, että löydät parhaimman mahdollisen rahoituksen omalle yrityksellesi edullisimpaan hintaan.

Aluksi kannattaa miettiä, millaisia lainaehtoja lainalleen haluaisi. Vertaillessa kannattaakin kiinnittää huomiota ainakin korkoon ja kuluihin, vakuuksien tarpeeseen ja siihen, minkälaisia eri vaatimuksia pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on lainaa tai limiittiä hakevaa yritystä kohtaan. Nämä voivat vaihdella laajastikin eri rahoittajien välillä.

Lainojen vertailu voi tuntua työläältä ja hitaalta. Lisäksi vertailuun menevä aika on suoraan pois siitä, mihin sinun kuuluisi käyttää aikaasi – yrityksen pyörittämisestä. Kilpailuta siis yrityslimiitti Sortterin avulla!

Sortterin lainavertailupalvelu on

 • kotimainen
 • reilu
 • vaivaton
 • ilmainen.

Asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeää ja haluammekin, että löydät itsellesi sopivimman yritysrahoitusvaihtoehdon. Siksi noudatammekin reilun lainavertailun periaatteita.

Usein kysyttyjä kysymyksiä yrityslimiitistä

 • Yrityslimiitti on joustava, monikäyttöinen ja lyhennysvapaa rahoitusmuoto esimerkiksi lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen tai äkillisiin hankintoihin.

 • Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja yritystoiminnan rahoittamiseen.

 • Yritysrahoitusta pohdittaessa on aina tärkeää miettiä oman yrityksen rahoitustarpeet huolellisesti. Yrityslimiitti sopii kuitenkin esimerkiksi lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen tai äkillisiin hankintoihin.

 • Kilpailuttaminen on ainoa tapa varmistua siitä, että löytää itselleen parhaiten sopivan rahoitusvaihtoehdon. Siksi kaikki yritysrahoitusvaihtoehdot kannattaa kilpailuttaa, jotta lainasta ei maksa turhia kuluja.