Vauraus – yrityslainaa pk-yrityksille

Vauraus on suomalainen lainanantaja, joka on perustettu tehostamaan pienten ja keskisuurten yritysten kasvua sekä helpottamaan yritysrahoituksen hakemista. Kilpailuttamalla yrityslainat Sortterilla sinun on mahdollista saada lainatarjouksia myös Vauraudelta.

Kartoita sopiva kuukausierä

Lainasumma

230 000 €

Laina-aika

14 kuukautta
17 373 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Vauraus on suomalainen lainanantaja, joka on perustettu tehostamaan pienten ja keskisuurten yritysten kasvua sekä helpottamaan yritysrahoituksen hakemista. Kilpailuttamalla yrityslainat Sortterilla sinun on mahdollista saada lainatarjouksia myös Vauraudelta.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Mikä on Vauraus?

Vauraus on suomalainen yrityslainoja myöntävä lainanantaja, joka on perustettu tehostamaan pienten ja keskisuurten yritysten yritystoimintaa sekä luomaan kasvua.

Vauraus pyrkii tukemaan kotimaisia yrityksiä investoinneissa ja tarjoamaan helpon tavan rahoittaa kasvua. Lisäksi Vauraus pyrkii olemaan tasaisesti tuottava, pörssisuhdanteista riippumaton sijoitusmuoto myös sijoittajille. Sen tavoite onkin yhdistää joustavaa rahoitusta tarvitsevat yritykset ja hyvää tuottoa etsivät sijoittajat.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Vauraus – yrityslainoja vuosien kokemuksella

Vauraus Suomi Oyj on kotimainen joukkorahoitusyhtiö, joka toimii Finanssivalvonnan alaisuudessa. Yritys on toiminut vuodesta 2013 ja on yksi alan suurimpia toimijia. Heidän kauttaan on rahoitettu yli 1 000 yritystä yhteensä yli 200 miljoonalla eurolla. Vauraus on tarjonnut yrityksille mahdollisuuden hankkia lainaa nopeasti, joustavasti ja ilman vakuuksia jo kahdeksan vuoden ajan.

Vaurauden toimistot löytyvät Helsingistä, Porista, Turusta ja Tampereelta. Sähköisesti heidät voi tavoittaa kaikkialta Suomesta. Vauraus rahoittaa erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa, kasvua sekä investointeja.

Asiakkaille pyritään tarjoamaan turvallista ja kilpailukykyistä palvelua yrityksen toimintaan. Vauraus pyrkii maksamaan lainasumman asiakkaan tilille kahden pankkipäivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Vauraus Rahoitus Oy on Vaurauden laskurahoitukseen erikoistunut yhtiö.

Näin kilpailutat yrityslainat:

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Kuinka paljon yrityslainaa voi hakea?

Vaurauden kautta voi saada yritykselle tarvitun lainan luotettavasti, joustavasti ja varmasti. Heidän kauttaan on mahdollista kerätä yksityissijoittajilta lainarahaa esimerkiksi yrityksen kasvun vauhdittamiseen, yrityskauppaan tai käyttöpääoman kasvattamiseen.

Lainanhakijana voi toimia suomalaiset yritykset, jotka tarvitsevat rahoitusta liiketoimintaansa. Minimisumma lainalla on 100 000 € ja enimmäismäärä lasketaan takaisinmaksukyvyn mukaan, jopa 8 miljoonaan euroon.

Yrityslaina Plus

Yrityslaina Plus on yrityslaina, jossa riskiä on rajattu. Mahdollisessa maksukyvyttömyystilanteessa tai konkurssitilanteessa vakuus realisoidaan ja sijoittaja saa tälle kuuluvan osuuden realisoinnista saadusta summasta. Vakuuden arvo ei välttämättä kata koko lainamäärää ja korkosaamista.

Vauraus luokittelee Yrityslaina Plus -kategorian yrityslainaksi sellaisen lainan, jossa se on katsonut vakuuden asettamisen alentavan sijoittajien riskiä ja kattavan yli 50 % lainasummasta sillä hetkellä, kun laina on hyväksytty joukkorahoitusalustalle.

Kolme eri rahoitusvaihtoehtoa yritykselle

Vauraus on kehittänyt yritysrahoituksen palvelut ja tuotteet niin, että niistä olisi mahdollisimman paljon hyötyä yrityksille. Tilanteesta riippuen yritykselleen sopivan rahoituksen voi valita seuraavien vaihtoehtojen joukosta: yrityslaina, juniorilaina ja laskurahoitus.

Alla esittelemme jokaisen rahoitusvaihtoehdon pääpiirteet.

Yrityslaina

 • Yrityksellä tulee olla vakiintunut liiketoiminta
 • Takaisinmaksukyky on pystyttävä todistamaan
 • Omistajan tulee antaa lainalle takaus tai yhtiöllä tulee olla reaalivakuuksia

Juniorilaina

 • Yrityksen pankki on mukana rahoittajana ja lisäämässä vastuitaan
 • Takaisinmaksukyky on pystyttävä todistamaan
 • Liiketoiminnan tulee olla vakiintunutta

Laskurahoitus

 • Yrityksellä on vahvat asiakkaat
 • Asiakkaat ovat pääasiassa yrityksiä

Laina-aika ja korot

Yritys voi esittää omat toivomuksensa laina-aikaan, mikä vaikuttaa lopullisen lainatarjouksen sisältöön ja määrään. Takaisinmaksuvelvollisuus alkaa siitä päivästä, kun lainanottaja on sopimuksen allekirjoittanut. Takaisin maksuun on tehty suunnitelma, jota yrityksen tulee noudattaa.

Takaisinmaksulle annettaan aikaa kuitenkin vähintään kolme kuukautta. Suuremmat lainat on mahdollista jakaa jopa 120 kuukauden ajalle.

Korko määräytyy aina yrityskohtaisesti kokonaisuutta arvioiden. Luonnollisesti tähän vaikuttaa eniten se, kuinka pitkäaikaiselle ja suurelle lainalle yrityksellä on tarve. Vaurauden kotisivuilta on nähtävissä avoimet lainahakemukset, joista voi nähdä suuntaa maksettavalle korolle.

Lainanhaku – täyttyvätkö ehdot?

Vauraudella on muutamia ehtoja lainan hakemiseen. Lainanhakijalla tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeus sekä oikeus näyttää yrityksen hallituksen kokouspöytäkirjasta, että yritys on päättänyt hakea lainaa.

Alla olevat asiat tulee ilmoittaa lainanantajalle.

 • Lainahakemuksesta tulee löytyä hakijan yhteystiedot, lainasumma ja laina-aika.
 • Tarkka kuvaus rahoituksesta.
 • Pyydetyt liitteet lainanantajan päätöksenteon pohjaksi.

Hakijan tietojen, lainasumman ja -ajan pohjalta määräytyy muun muassa lopullinen korko, kun yrityksen luottoluokitus ja luottokelpoisuus on tarkistettu. Mitä tarkemmat ja yksityiskohtaisemmat tiedot annat hakemuksessa, sitä nopeammin hakemus pystytään käsittelemään.

Vertailussamme mukana olevat, yrityslainaa myöntävät lainanantajat

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logoMomentum HelsinkiCertum logo

Kenelle Vaurauden yritysrahoitus sopii?

Vaurauden tarjoama yritysrahoitus sopii pienille ja keskisuurille suomalaisille yhtiöille perinteisten rahoituskanavien tilalle tai niitä täydentämään. Vaurauden yritysrahoitus on varteenotettava ratkaisu esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Yhtiö ei saa yritysrahoitusta pankista osittain tai ollenkaan. Tällöin Vauraus voi olla osa rahoituskokonaisuutta, jolloin pankin kynnys rahoitukseen on matalampi. Vauraus voi myös hoitaa koko rahoituspaketin.
 • Yhtiö ei halua hakea yritysrahoitusta pankista. Yhtiö ei esimerkiksi halua antaa vakuuksia tai tarjotut vakuudet eivät kelpaa pankille.
 • Yhtiö tarvitsee rahoitusta nopeasti. Usein yhtiön tarve voi olla akuutti ja investointi vaatii nopeaa reagointia. Vauraus saa usein lainan järjestettyä nopeammin kuin yrittäjä saa tapaamista pankkiin.
 • Yhtiö pystyy hyödyntämään lainaa markkinoinnissaan. Joukkorahoitus on erityisen kiinnostava vaihtoehto yrityksille, jotka myyvät tuotteitaan tai palveluitaan kuluttajille ja voivat hyötyä siitä, että yhtiön lainaan on sijoittanut tuhansia yksityisiä sijoittajia, jotka voivat samalla toimia yrityksen suosittelijoina.

Miksi hakea yrityslainaa Vauraudelta?

 • Nopea ja turvallinen rahoitusratkaisu.
 • Saat rahoitusta pankkilainan tilalle, lisäksi tai pankkilainan saamista edistämään.
 • Voit halutessasi määrittää lainallesi haluamasi koron ja maksuajan.
 • Vauraus on välittänyt joukkorahoitteisia yrityslainoja Suomessa jo vuodesta 2013 ja se on alan suurin toimija.
 • Vaurauden kautta on rahoitettu yli 1 000 yritystä yhteensä yli 200 miljoonalla eurolla.
 • Vauraus voi järjestää yrityslainaa jopa 5 miljoonaa euroa.

Vauraus – hyötyjä yrittäjälle ja sijoittajalle

Poikkeuksena muihin rahoitusyhtiöihin Vauraus tarjoaa joukkorahoituspalvelun, jossa yrityksen hakema laina kerätään palveluun rekisteröityneiltä sijoittajilta. Niitä voivat olla niin yksityishenkilöt, kuin yritykset.

Vauraus kerää yhteen paikkaan lainaa hakevat pk-yritykset ja sijoittajat, jotka etsivät sijoituskohteita. Kokonaisuus koostuu siis kolmesta eri toimijasta, ja yrityksen oma toiminta perustuu palvelusta saataviin järjestelypalkkioihin.

Mitä etua tästä sitten on yrittäjälle tai sijoittajalle?

 • Vauraus on luotettava kohtauspaikka lainaa hakeville yrityksille ja sijoittajille.
 • Täysin kotimainen palvelu, kotimaisille yrittäjille ja sijoittajille
 • Sijoittajan kannalta riskiä pienentää se, kun varoja myönnetään vain yrityksille, joilla on todistetusti takaisinmaksukykyä ja ovat rekisteröityneet Suomeen.

Vauraus sijoittajalle

Sijoittajana Vaurauden rahoitusalustalla saat sijoituksellesi kuukausittaista tuottoa. Samalla tuet suomalaista yritystoimintaa ja talouskasvua. Voit itse määrittää tuotto-odotuksen, riskiprofiilin ja laina-ajan.

Yrityslainaan sijoittaville asiakkaille suurin lisäarvo Vauraudella on lainojen laatu: Vaurauden rahoitusalusta ei ole avoin markkinapaikka, vaan se valitsee käsityönä ne sijoituskohteet, jotka tarjoaa. Huolella tarjolle valituissa lainoissa korkoa maksetaan lainan alkuperäiselle pääomalle koko laina-ajan. Huomioithan, että sijoittamiseen sisältyy aina riski siitä, että voit menettää sijoittamasi pääoman osittain tai kokonaan. Kirjautuessasi Vaurauden asiakkaaksi rahoitusalustalla kartoittaa se sijoitustietämyksesi ja -kokemuksesi ja arvioi näin palvelun soveltuvuutta sinulle.

Kilpailuta yrityslainat – säästä koroissa ja kuluissa

Kokemuksia – Vauraus yrityslaina

Vauraus on saavuttanut suuren määrän menestyksekkäitä tarinoita lainahakijoiden kanssa. Heidän kokemuksensa mukaan palvelu on henkilökohtaista ja ihmisläheistä hakemuksen teosta viimeisen lainaerän maksuun asti.

Aava Mobile on todennut joukkorahoituksen olevan nopea ja helppo ratkaisu hankkia rahoitus omalle yritykselleen. Vaurauden kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen he päätyivät hankkimaan lainan heidän kauttaan.

Hohdepinnoitus on yritys, joka sai Tempo-rahoituksen toiminnan kasvattamiseen. Yksinään tämä ei riittänyt toteuttamaan suunnitelmia, joten lisävarat hankittiin Varauksen avustuksella.

Vaurauden asiakaspalvelu

Yritys saa yksilöllistä apua saa soittamalla asiakaspalveluun, jättämällä kotisivuilta soittopyynnön tai ottamalla itse yhteyttä sivuston alalaidasta löytyvän valmiin lomakkeen kautta.

Yhteystiedot löytyvät alta.

 • Puhelinnumero: 020 33 22 33
 • Sähköposti: info@vauraus.fi
 • Kotisivuilta löytyvät yhteydenottolomake ja automaattinen asiakaspalvelija

Asiakaspalveluun voi olla yhteydessä maksullisen puhelinpalvelun kautta arkisin klo 9-16 välillä. Jokaisesta soitosta veloitetaan 8,8 snt/min.

Kotisivuilla kirjautuessa sivun oikeasta alalaidasta löytyy ikkuna, jonka kautta kysymyksiin on vastaamassa automaattinen chat-robotti. Tietoa lainoihin ja sijoituksiin liittyen löytyy yleisellä tasolla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Vauraus yrityslainasta

 • Yrityksen tulee olla rekisteröity Suomeen ja sillä tulee olla todistettavasti takaisinmaksukykyä.

 • Yrityslainaa voi hakea Vaurauden kautta 100 000 eurosta ylöspäin aina 8 miljoonaan euroon asti. Yläraja määräytyy tarkemmin yrityksen maksukyvyn mukaan.

 • Lainanottajalle laaditaan aina tarkka takaisinmaksusuunnitelma, josta löytyy kaikki tarvittavat tiedot lainan lyhennyksestä ja maksuajoista. Takaisinmaksuvelvollisuus alkaa siitä päivästä, kun lainasopimus allekirjoitetaan.

 • Lainanottaja voi maksaa useampia maksueriä kerralla tai yksittäin erillisellä tilisiirrolla. Jos laina halutaan maksaa kerralla kokonaan pois, niin silloin tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun.

 • Aikaa lainanhakuun kannattaa varata, sillä hakuprosessi ottaa jonkin aikaa. Lainanhakijan tulee toimittaa pyydetyt liitteet, jonka jälkeen sijoittajilla on 60 päivää aikaa sijoittaa lainoihin. Kun lainasopimus on allekirjoitettu, niin varat siirtyvät asiakkaan tilille kahden pankkipäivän kuluessa.

Kilpailuta yrityslainat Sortterilla

Yrityksen toiminnan pyörittämisen yhteydessä ei aina löydy aikaa lainatarjousten etsimiseen. Eri lainanantajat räätälöivät hieman eri tavalla lainatarjouksia, joten yrityslainan korot ja kustannukset voivat erota paljonkin toisistaan. Siksi yrityslainojen vertailu kannattaa.

Kotimainen Sortter kilpailuttaa yrityksesi rahoituksen helposti ja täysin ilmaiseksi. Täyttämällä yrityslainahakemuksen voit saada monta lainatarjousta, joista valita yrityksesi tarpeisiin parhaimman. Vauraus on mukana Sortterin vertailussa.

Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, mutta voi parhaimmillaan säästää kuluissa useita tuhansia euroja.

Yrityslainan kilpailuttaminen Sortterin kautta toimii seuraavasti:

 1. Täytä hakulomake huolellisesti.
 2. Lähetä hakemus.
 3. Lainatarjoukset tulevat sähköpostiin.
 4. Vertaa ja valitse omalle yritykselle sopivin vaihtoehto.
 5. Vahvista yrityksen tiedot lainanantajan ohjeiden mukaisesti.
 6. Yrityslaina maksetaan ilmoittamallesi tilille.

Kilpailutamme yritysrahoituksen puolestasi helposti, nopeasti ja vieläpä täysin ilmaiseksi. Tarjolla on vakuudettomia yrityslainoja jopa 250 000 euroon asti 1-48 kuukauden maksuajalla. Tätä ylittäviin summiin tarvitaan yleensä myös reaalivakuus.

Tutustu muihin yrityslainaa myöntäviin lainanantajiin ja täytä hakemus.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.