Kulutusluotto edullisesti 50 000 € asti

Sortter lainavertailun avulla löydät edullisen kulutusluoton helposti

Kulutusluotto

Valitse lainasumma

€2000
€20000
€50000

Valitse laina-aika

1 vuosi
7 vuotta
15 vuotta
288

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Lainanantajat tekevät sinulle yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4,5%-20% ja lainasumma 2 000€-50 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 8%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 150€, kuukausierä on 202,76€, takaisinmaksettava summa 12315,6€ ja todellinen vuosikorko 8,99%.

Miksi hakea kulutusluotto Sortterin kautta?

  • Yksi hakemus - monta reilua tarjousta pankeilta ja rahoituslaitoksilta
  • Kulutusluoton hakeminen on ilmaista
  • Et tarvitse kulutusluotolle vakuuksia tai takaajia
  • Korko alkaen 4,5%
  • Saat kulutusluotolle Parhaan koron takuun

Löytäessäsi sinulle sopivan kulutusluoton, myös sen nostaminen onnistuu Sortterin kautta helposti.

Kulutusluotto 50 000€ asti, korko alkaen 4,5%

Hae kulutusluottoa 50 000 € asti Sortterin kautta helposti yhdellä hakemuksella. Etsimme sinulle henkilökohtaiset lainatarjoukset kaikilta yhteistyökumppaneiltamme ja suosittelemme palvelussamme aina edullisinta kulutusluottoa, mutta jätämme valinnan vapauden sinulle - sinä päätät, minkä kulutusluoton valitset.

Edullinen kulutusluotto

Kulutusluoton korko ja muu hinnoittelu riippuu kulutusluoton myöntäjän tekemästä riskiarviosta. Tästä johtuen yhdelle hakijalle edullinen kulutusluotto ei välttämättä ole edullisin toiselle. Kulutusluottojen vuosikorot alkavat tällä hetkellä (kesäkuu 2019) noin 5%:sta ja voivat olla kulutusluoton myöntäjästä riippuen jopa satoja prosentteja. Jos tarkasteluun otetaan esimerkiksi 10 000 € kulutusluotto, on tämän korko tyypillisesti 5%-15% välillä.

Hakiessasi kulutusluottoa Sortterin kautta voit olla luottavainen siitä, että saat vain kulutusluottotarjouksia joiden korko on kohtuullinen, sillä me emme käsittele lainkaan korkeakorkoisia kulutusluottotarjouksia.

Kulutusluoton yleisimmät käyttötarkoitukset

Kulutusluoton käyttötarpeet vaihtelevat aina päivittäisistä hankinnoista suurempien ostosten tai hankintojen rahoittamiseen. Usein kulutusluottoa käytetäänkin jo pidempään suunniteltuihin hankintoihin, kuten remontointiin, auton tai veneen ostamiseen, mutta myös rahallisesti pienempiin käyttötarkoituksiin kuten lomailuun tai vapaa-ajan harrastusten rahoittamiseen.

Kulutusluottoa käytetään myös lainojen yhdistämiseen. Pienten lainojen ja luottokorttivelkojen yhdistämisen kulutusluotolla onkin mahdollistanut niiden kohtuullistunut korkotaso, kasvaneet lainasummat sekä entistä pidemmät tarjolla olevat laina-ajat.

Miten kulutusluotot eroavat toisistaan

Kulutusluotoissa ei pääsääntöisesti ole muita ratkaisevia eroja pankkien ja rahoituslaitosten välillä, kuin tarjotut lainasummat ja lainaehdot. Kulutusluotto onkin siitä yksinkertainen tuote, ettei useimmiten ole ratkaisevaa mistä kulutusluotto otetaan, vaan tarjotut lainaehdot ratkaisevat minkä pankin tai rahoitusyhtiön puoleen valinta kääntyy.

Kulutusluoton summa

Kulutusluottojen summat vaihtelevat kulutusluoton myöntäjästä riippuen muutamasta tuhannesta eurosta aina 50 000 € saakka. Useimmiten kulutusluottoa voi hakea juuri tarvitsemalleen summalle, mutta jotkin luotonantajat myöntävät kulutusluottoja vain tasatuhansittain.

Kulutusluoton maksuaika

Kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat tyypillisesti 1 ja 15 vuoden välillä, mutta myös 18-20 vuoden maksuaikoja voi olla saatavilla. Kulutusluoton voi maksaa aina ennenaikaisesti takaisin, jolloin kulutusluotosta maksettava korko jää euromääräisesti pienemmäksi. Hakiessasi kulutusluottoa kannattaakin aina miettiä kuinka pitkäksi ajaksi sen tarvitset. Pidempi maksuaika tarkoittaa aina myös suurempia kulutusluoton kokonaiskustannuksia. 

Kulutusluoton korko

Kulutusluoton korko määräytyy aina kulutusluottoa myöntävän tahon tekemän riskiarvion perusteella. Tyypillisesti vakuudettoman kulutusluoton korko on noin 5%-15% välillä, mutta joskus korko voi olla myös tätä suurempi etenkin pienissä lainasummissa. Kulutusluottoa myöntävän tahon kate muodostuu suurelta osin luoton korosta, jolloin pienemmissä lainasummissa pankin euromääräinen kate sekä asiakkaan maksama euromääräinen hinta on pienempi, vaikka korkoprosentti olisikin suurempi.

Suomessa astuu voimaan 1.9.2019 uusi kulutusluottoja säätelevä laki, jonka myötä kulutusluoton vuotuinen korko ei saa olla 20%:a suurempi.

Mikä on kulutusluotto

Kulutusluotto on pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä luotto, joka myönnetään kuluttajalle lainana hankintoja tai kuluttamista varten. Kulutusluotto on yleiskäsite yksityishenkilölle myönnettävästä lainasta, jonka suuruus voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin saakka.

Kulutusluottoja myönnetään niin vakuudettomina kuin vakuudellisina lainoina. Vakuudettoman kulutusluoton etu on sen nopea käsittely ja joustavuus. Vakuudetonta kulutusluottoa hakiessasi sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi turvamaan kulutusluoton takaisinmaksua. Markkinoilla on myös vakuudellisia kulutusluottoja, jolloin luoton vakuutena voidaan käyttää olemassa olevaa omaisuutta, kuten asunto-osaketta, vapaa-ajan asuntoa tai esimerkiksi olemassa olevia sijoituksia. Vakuudellisen kulutusluoton hinta on usein hieman vakuudetonta kulutusluottoa edullisempi, mutta kääntöpuolena sen hakeminen ei ole yhtä vaivatonta vakuudettomaan kulutusluottoon verrattuna. Vakuudellista kulutusluottoa hakiessasi pankki arvioi vakuuden riittävyyden ja antaa kulutusluottotarjouksen vasta vakuuden arvioinnin jälkeen.   

Kulutusluotot Suomessa

Kulutusluotot ovat muuttaneet muotoansa voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Vuonna 2013 pienille kulutusluotoille asetettiin korkokatto, jonka jälkeen kulutusluottojen summat lähtivät nopeasti kasvuun. Vuoden 2013 lakimuutoksen myötä aivan pienimpien kulutusluottojen myöntämisestä tuli vaikeasti kannattavaa toimintaa, jonka vuoksi lainanantajat alkoivat tarjota entistä suurempia kulutusluottoja.

Suomessa astuu 1.9.2019 voimaan uusi laki, joka sääntelee kulutusluottoja ja muita kuluttajille myönnettäviä lainoja entistä tiukemmin. Uuden lain myötä kulutusluottojen korot tulevat laskemaan entisestään, kun vuotuinen lainakorko ei saa ylittää 20%:a. Sortterin arvion mukaan tämä tulee kiristämään pankkien välistä kilpailua entisestään ja mahdollistamaan edullisemmat lainaehdot kulutusluottoa tarvitsevalle. Toisaalta on myös arvioitu, että uusi laki tulee jättämään jopa satoja tuhansia ihmisiä kokonaan luottomarkkinoiden ulkopuolelle, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt joutuvat pienempien korkomarginaalien myötä kiristämään luotonantokriteereitään.            

Ketkä myöntävät kulutusluottoa

Kulutusluottoa myöntävät Suomessa pankit, rahoitusyhtiöt ja vertaislainaajat. Finanssivalvonta valvoo pankkeja ja pankkisidonnaisia rahoitusyhtiöitä. Tällä hetkellä (kesäkuu 2019) Suomessa ei tarvitse Finanssivalvonnan myöntämää toimilupaa, mikäli toiminta rajoittuu luotonantotoimintaan. Muiden kuin Finanssivalvonnan alla olevien luotonmyöntäjien tulee rekisteröityä Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin. Kaiken kaikkiaan Finanssivalvonnan ja Aluehallintoviraston rekistereihin on listattu yli 300 toimijaa, joista suuri osa myöntää kulutusluottoja. Toimijoiden lukumäärää nostaa kuitenkin paljon samaan pankkiryhmään kuuluvat toimijat, jotka näyttäytyvät kuluttajalle esimerkiksi Osuuspankki tai Säästöpankki -liikemerkkien alla.

Miten valita halvin kulutusluotto

Kulutusluoton valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota etenkin tarjottuun korkoon, todelliseen vuosikorkoon, laina-aikaan, mahdollisiin avaus- tai käsittelymaksuihin sekä mahdollisiin kuukausi- tai laskutuskuluihin. Voit lukea täältä lisää lainojen vertailusta ja sen tuomista säästömahdollisuuksista. Halvinta kulutusluottoa valitessa on tärkein muistaa kilpailuttaa kulutusluotot ennen valinnan tekemistä. Tarjoamme tähän vaivattoman tavan - saat kauttamme yhdellä hakemuksella lainapäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme ja voit valita saamistasi tarjouksista itsellesi halvimman kulutusluoton.

Kulutusluoton takaisinmaksaminen

Ennen kulutusluoton valitsemista kannattaa pysähtyä hetkeksi ja varmistaa, että kulutusluotto on omaan talouteen sopiva ja saat maksettua sen maksuohjelman mukaisesti takaisin. Kulutusluoton takaisinmaksuerä kannattaakin sovittaa sellaiseksi ettei takaisinmaksu tuota ongelmia, vaikka jonakin kuukautena talouden muut menot olisivat tavanomaista suuremmat.

Huolimatta siitä haetko vakuudetonta tai vakuudellista kulutusluottoa, kannattaa pitää mielessä, että kulutusluotto on maksusitoumus, joka täytyy maksaa takaisin. Mahdollisten maksuvaikeuksien sattuessa kulutusluotto on ulosottokelpoinen ja huolimatta siitä, oletko asettanut kulutusluotolle vakuutta tai et, luotonmyöntäjä voi tarvittaessa hakea saataviaan oikeusteitse takaisin.

Voiko kulutusluoton maksaa takaisin etuajassa?

Kulutusluoton voi aina maksaa takaisin ennenaikaisesti. Voit myös lyhentää kulutusluottoa kuukausittain sovittua suuremmissa erissä. Kannattaa kuitenkin varmistaa aina kulutusluotto -sopimuksesta tai kulutusluottoa myöntäneeltä taholta, kuinka mahdolliset ennenaikaiset kulutusluoton lyhennykset kohdistetaan lainalle.

Kulutusluoton korko lasketaan avoimelle lainapääomalle, jonka vuoksi kannattaa varmistaa, että myös kulutusluoton ylimääräinen lyhennys kohdistuu pääomalle. Jos näin ei tapahdu automaattisesti, voit aina pyytää kulutusluoton myöntäjää kohdistamaan ylimääräisen lyhennyksen pääomalle, jolloin saat ennenaikaisista lyhennyksistä itsellesi suurimman hyödyn.

Hae kulutusluottoa ilman vakuuksia

Hae kulutusluottoa ilman vakuuksia helposti Sortterin kautta. Saat yhdellä hakemuksella luottopäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme ja sinun on helppoa valita saamistasi tarjouksista itsellesi halvin kulutusluotto.

Sortterin käyttäminen on maksutonta – me saamme palkkiomme pankeilta vastineeksi siitä, että he pääsevät tekemään kulutusluotto-tarjouksensa sinulle ja kilpailemaan asiakkuudestasi yhdessä muiden pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Miten Sortter toimii?

Täytä lainahakemus helposti netissä

Täytä lainahakemus helposti netissä

next
Etsimme sinulle parhaimmat tarjoukset

Etsimme sinulle parhaimmat tarjoukset

next
Vertaile saamiasi lainatarjouksia

Vertaile saamiasi lainatarjouksia

next
Valitse laina joka sopii sinulle parhaiten

Valitse laina joka sopii sinulle parhaiten

next
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Kumppanimme