Kulutusluotto

Kulutusluotto – löydä edullinen kulutusluotto helposti

Sortterin avulla kulutusluottojen vertailu onnistuu helposti. Saat yhdellä lainahakemuksella kulutusluottopäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme maksutta ja voit valita saamistasi tarjouksista halvimman vaihtoehdon.

Kulutusluotto -hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti ja valitessasi kulutusluoton Sortterin kautta saat lainallesi Parhaan hinnan takuun.

€500
€20000
€50000
1 vuosi
7 vuotta
15 vuotta

288

Kuukausilyhennys alkaen

Hae lainatarjoukset

Lainanantajat tekevät henkilökohtaiset lainatarjoukset hakijan tietojen mukaan. Lainan kustannukset vaihtelevat lainanmyöntäjäkohtaisesti ja lainasummat ovat 500-50 000€, laina-aika 1-15 vuotta, korko 5%-41,58% ja todellinen vuosikorko 5,12%-50,5%. Esimerkki: Lainan ollessa 20000€ ja takaisinmaksuajan 7 vuotta on kuukausierä 288€. Kuukausierään lisätään 5.00€ laskutuslisä. Avausmaksu esimerkissä on 0.00€. Takaisinmaksettava summa on tällöin 24165€. Nimelliskorko on 5.00% ja todellinen vuosikorko 5.72%.

Kulutusluotto 50 000€ asti edullisesti

Hae kulutusluottoa 50 000 € asti Sortterin kautta helposti yhdellä hakemuksella. Me kilpailutamme kulutusluotto -hakemuksesi kaikilla yhteistyökumppaneillamme ja sinun tehtäväksesi jää valita saamistasi kulutusluotto -tarjouksista halvin vaihtoehto.

Mikä on kulutusluotto

Kulutusluotto on pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä luotto, joka myönnetään kuluttajalle lainana hankintoja tai kuluttamista varten. Kulutusluotto on yleiskäsite yksityishenkilölle myönnettävästä lainasta, jonka suuruus voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Kulutusluottoja myönnetään niin vakuudettomina kuin vakuudellisina lainoina. Vakuudettoman kulutusluoton etu on sen nopea käsittely ja joustavuus. Vakuudetonta kulutusluottoa hakiessasi sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi turvamaan kulutusluoton takaisinmaksua. Markkinoilla on myös vakuudellisia kulutusluottoja, jolloin luoton vakuutena voidaan käyttää olemassa olevaa omaisuutta, kuten asunto-osaketta, vapaa-ajan asuntoa ja jopa olemassa olevia sijoituksia. Vakuudellisen kulutusluoton hinta on usein hieman vakuudetonta kulutusluottoa edullisempi, mutta kääntöpuolena sen hakeminen ei ole yhtä vaivatonta vakuudettomaan kulutusluottoon verrattuna. Vakuudellista kulutusluottoa hakiessasi pankki arvioi vakuuden riittävyyden ja antaa kulutusluottotarjouksen vasta vakuuden arvioinnin jälkeen.   

Huhtikuun 2018 ja 2019 välillä vakuudellisten kulutusluottojen luottokanta on pysynyt lähes ennallaan, kasvaen vain 0,01% kun taas vakuudettomien kulutusluottojen luottokanta on kasvanut vuodessa 11,79% (lähde: Suomen Pankki)

Kulutusluottojen yleisimmät käyttötarkoitukset

Kulutusluoton käyttötarpeet vaihtelevat aina päivittäisistä hankinnoista suurempien ostosten tai hankintojen rahoittamiseen. Usein kulutusluottoa käytetäänkin jo pidempään suunniteltuihin hankintoihin, kuten remontointiin, auton tai veneen ostamiseen, mutta myös rahallisesti pienempiin käyttötarkoituksiin kuten lomailuun tai vapaa-ajan harrastusten rahoittamiseen.

Kulutusluottoa käytetään myös lainojen yhdistämiseen. Pienten lainojen yhdistämisen kulutusluotolla onkin mahdollistanut viime vuosina kohtuullistunut korkotaso, kasvaneet lainasummat sekä entistä pidemmät tarjolla olevat laina-ajat.

Miten kulutusluotot eroavat toisistaan

Kulutusluotoissa ei pääsääntöisesti ole juuri muita ratkaisevia eroja pankkien ja rahoituslaitosten välillä, kuin tarjotut lainasummat ja lainaehdot. Kulutusluotto onkin siitä yksinkertainen tuote, ettei kuluttajalle useimmiten ole ratkaisevaa mistä kulutusluotto otetaan, vaan tarjotut lainaehdot ratkaisevat minkä pankin tai rahoitusyhtiön puoleen valinta kääntyy.

Kulutusluoton summa

Kulutusluottojen summat vaihtelevat kulutusluoton myöntäjästä riippuen muutamasta tuhannesta eurosta aina 50 000 € saakka. Useimmiten kulutusluottoa voi hakea juuri tarvitsemalleen summalle, mutta jotkin luotonantajat myöntävät kulutusluottoja vain esimerkiksi tasatuhansittain.

Kulutusluoton maksuaika

Kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat luotonmyöntäjittäin tyypillisesti 1 ja 15 vuoden välillä, mutta myös 18-20 vuoden maksuaikoja voi olla saatavilla joiltakin kulutusluoton myöntäjiltä. Kulutusluoton voi maksaa aina ennenaikaisesti takaisin, jolloin kulutusluotosta maksettava korko jää euromääräisesti pienemmäksi. Hakiessasi kulutusluottoa kannattaakin aina miettiä kuinka pitkäksi ajaksi sen tarvitset. Pidempi maksuaika tarkoittaa aina myös suurempia kulutusluoton kokonaiskustannuksia. 

Kulutusluoton korko

Kulutusluoton korko määräytyy aina kulutusluottoa myöntävän tahon tekemän riskiarvion perusteella. Tyypillisesti vakuudettoman kulutusluoton korko on noin 5%-20% välillä, mutta korko voi olla myös tätä suurempi etenkin pienissä lainasummissa. Kulutusluottoa myöntävän tahon kate muodostuu useimmiten suurelta osalta luoton korosta, jolloin pienemmissä lainasummissa pankin euromääräinen kate on pienempi, vaikka korkoprosentti olisikin suurempi.

Ketkä myöntävät kulutusluottoa

Kulutusluottoa myöntävät Suomessa pankit, rahoitusyhtiöt ja vertaislainaajat. Finanssivalvonta valvoo pankkeja ja pankkisidonnaisia rahoitusyhtiöitä. Tällä hetkellä (kesäkuu 2019) Suomessa ei tarvitse Finanssivalvonnan myöntämää toimilupaa, mikäli toiminta rajoittuu luotonantotoimintaan. Muiden kuin Finanssivalvonnan alla olevien luotonmyöntäjien tulee rekisteröityä Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin. Kaiken kaikkiaan Finanssivalvonnan ja Aluehallintoviraston rekistereihin on listattu yli 300 toimijaa, joista suuri osa myöntää kulutusluottoa. Toimijoiden lukumäärää nostaa kuitenkin paljon samaan pankkiryhmään kuuluvat toimijat, jotka näyttäytyvät kuluttajalle esimerkiksi Osuuspankki tai Säästöpankki -liikemerkkien alla.

Kulutusluotot Suomessa

Kulutusluotot ovat muuttaneet muotoansa voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Vuonna 2013 pienille kulutusluotoille asetettiin korkokatto, jonka jälkeen kulutusluottojen summat lähtivät kasvuun. Vuoden 2013 lakimuutoksen myötä aivan pienimpien kulutusluottojen myöntämisestä tuli kulutusluottoa myöntäville yrityksille vaikeasti kannattavaa toimintaa, joka selittää minkä vuoksi he alkoivat tarjota entistä suurempia kulutusluottoja. Syksyllä 2019 tulee astumaan voimaan uusi laki, joka sääntelee kulutusluottoja ja muita kuluttajalle myönnettäviä lainoja entistä tiukemmin. Voimaan tulevan lain myötä kulutusluottojen korot tulevat laskemaan entisestään, kun vuotuinen lainakorko ei saa ylittää 20%:a. Sortterin arvion mukaan tämä tulee kiristämään kilpailua kulutusluotto -markkinoilla entisestään ja mahdollistamaan entistä edullisemmat lainaehdot kulutusluottoa tarvitseville. Toisaalta on myös arvioitu, että uusi laki tulee jättämään usean satatuhatta ihmistä kokonaan kulutusluotto -markkinan ulkopuolelle, sillä pankit ja rahoitusyhtiöt joutuvat pienentyvien katemarginaalien myötä kiristämään luotonantokriteereitään.            

Edullinen kulutusluotto

Mikä on edullinen kulutusluotto? Kulutusluoton korko ja muu hinnoittelu riippuu kulutusluoton myöntäjän tekemästä riskiarviosta. Tästä johtuen yhdelle edullinen kulutusluotto ei välttämättä ole edullinen toiselle henkilölle. Kulutusluottojen korot alkavat tällä hetkellä (kesäkuu 2019) noin 5% ja voivat olla kulutusluoton myöntäjästä riippuen jopa satoja prosentteja. Jos tarkasteluun otetaan esimerkiksi 10 000 € kulutusluotto, on tämän korko tyypillisesti 5%-20% välillä. Kun haet kulutusluottoa Sortterin kautta voit olla luottavainen siitä, että saat kulutusluottotarjoukset vain, kun sen korko on kohtuullinen. Me emme käsittele lainkaan korkeakorkoisia kulutusluottotarjouksia. Voit halutessasi tutustua tekemäämme artikkeliin, jossa käsitellään vakuudettomien kulutusluottojen korkoja tarkemmin.

Miten valita halvin kulutusluotto

Kulutusluoton valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota etenkin tarjottuun korkoon, todelliseen vuosikorkoon, laina-aikaan, mahdollisiin avaus- tai käsittelymaksuihin sekä mahdollisiin kuukausi- tai laskutuskuluihin. Voit lukea täältä lisää lainojen vertailusta ja sen tuomista säästömahdollisuuksista. Halvinta kulutusluottoa valitessa tärkein asia on kuitenkin muistaa kilpailuttaa kulutusluotot ennen valinnan tekemistä. Sortter tarjoaa tähän vaivattoman tavan, sillä saat kauttamme yhdellä kulutusluotto -hakemuksella lainapäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme ja voit valita saamistasi tarjouksista halvimman kulutusluoton.

Kulutusluoton takaisinmaksaminen

Ennen kulutusluoton valitsemista kannattaa pysähtyä hetkeksi ja varmistaa, että kulutusluotto on talouteesi sopiva ja saat maksettua sen maksuohjelman mukaisesti takaisin. Kulutusluoton takaisinmaksuerä kannattaakin sovittaa sellaiseksi, että selviät takaisinmaksusta, vaikka jonakin kuukautena talouden muut kulut olisivat normaalia suuremmat. Huolimatta siitä haetko vakuudetonta kulutusluottoa vai vakuudellista kulutusluottoa, kannattaa pitää mielessä, että kulutusluotto on aina maksusitoumus, joka täytyy maksaa takaisin. Mahdollisten maksuvaikeuksien sattuessa kulutusluotto on ulosottokelpoinen ja huolimatta siitä, oletko asettanut kulutusluotolle vakuutta tai et, luotonmyöntäjä voi tarvittaessa hakea saataviaan takaisin oikeusteitse.

Kulutusluotto – voiko maksaa takaisin etuajassa?

Kulutusluoton voi maksaa aina takaisin ennenaikaisesti. Voit myös lyhentää kulutusluottoa kuukausittain sovittua suuremmissa erissä. Kannattaa kuitenkin varmistaa aina kulutusluotto -sopimuksesta tai kulutusluottoa myöntäneeltä taholta, kuinka mahdolliset ennenaikaiset kulutusluoton lyhennykset kohdistetaan lainalle. Kulutusluoton korko lasketaan avoimelle lainapääomalle, jonka vuoksi kannattaa varmistaa, että myös ylimääräinen kulutusluoton lyhennys kohdistuu pääomalle. Jos näin ei tapahdu automaattisesti, voit pyytää kulutusluoton myöntäjää kohdistamaan ylimääräisen lyhennyksen lainan pääomalle. Näin saat ennenaikaisista lyhennyksistä itsellesi suurimman hyödyn.

Hae kulutusluottoa

Hae kulutusluottoa ilman vakuuksia helposti Sortterin kautta. Saat yhdellä hakemuksella luottopäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme ja sinun on helppo valita saamistasi tarjouksista itsellesi halvin kulutusluotto.

Sortterin käyttäminen on sinulle maksutonta – me saamme palkkiomme pankeilta vastineeksi siitä, että he pääsevät tekemään kulutusluotto -tarjouksensa sinulle ja kilpailemaan kulutusluotto -asiakkuudestasi yhdessä muiden pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Miten Sortter toimii?

Täytä hakemuksesi helposti netissä

Täytä hakemuksesi helposti netissä

next
Etsimme parhaimmat tarjoukset sinulle

Etsimme parhaimmat tarjoukset sinulle

next
Vertaile lainatarjouksia

Vertaile lainatarjouksia

next
Valitse laina joka sopii sinulle parhaiten

Valitse laina joka sopii sinulle parhaiten

next
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Kumppanimme

Fellow FinanceNordeaResurs BankFixuraEuroloanBalanziaMyLenderGF MoneyLainaamoLuotottajaLainaajaSurimoLaina.fi - KertalainaRisicum - KertalainaCredentoHalinoAvidaBigbankAasa

Evästeet

Sortter käyttää sivustollaan evästeitä. Sivustoa käyttämällä hyväksyt evästekäytäntömme. Lue lisää