Kulutusluotto 50000€ asti

Lähetä ilmainen hakemus - etsimme sinulle edullisimman kulutusluoton

Kulutusluotto

Hae kulutusluottoa parhaan koron takuulla

Hae ja vertaa 1 000 €-50 000 € kulutusluotot helposti yhdellä hakemuksella. Etsimme sinulle henkilökohtaiset lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta maksutta. Löytäessäsi sopivan kulutusluoton, myös sen nostaminen onnistuu Sortterin kautta helposti.

  • Kulutusluoton hakeminen ja kilpailuttaminen Sortterin avulla on ilmaista
  • Saat yhdellä hakemuksella monta reilua tarjousta
  • Saat kulutusluotolle Parhaan koron takuun
  • Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia

Suosittelemme palvelussamme aina edullisinta kulutusluottoa, mutta jätämme valinnan sinulle. Sinä päätät, minkä tarjouksen valitset.

Vakuudeton kulutusluotto

Voit hakea kulutusluottoa Sortterin avulla ilman vakuuksia tai takaajia. Saat luottopäätöksen nopeasti ja parhaimmillaan rahat siirretään tilillesi jo saman päivän aikana.

Usein kysytyt kysymykset kulutusluotoista

Olemme koonneet alle listan kulutusluottojen hakemiseen ja vertailuun liittyvistä kysymyksistä, joita kohtaamme työssämme. Toivottavasti löydät niistä vastauksen sinua askarruttaviin asioihin. Jos kuitenkin käy niin, ettet löydä hakemaasi tietoa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Mikä on kulutusluoton korko?

Korko määräytyy hakemasi lainasumman ja luotonmyöntäjän tekemän riskiarvion mukaan. Etsimme sinulle edullisimman koron pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi. Alimmillaan korko on 4,5%.

Kuinka nopeasti saan päätöksen kulutusluoton myöntämisestä?

Saat luottopäätöksen useimmiten muutamassa minuutissa hakemuksen jätettyäsi. Jos hakemuksesi joudutaan käsittelemään manuaalisesti, saat päätöksen viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Voit hakea kulutusluottoa, kun olet vähintään 20 -vuotias, sinulla on säännölliset tulot ja olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti.

Voiko eläkeläinen hakea kulutusluottoa?

Kyllä. Voit hakea kulutusluottoa, kun sinulla on säännölliset eläketulot.

Voinko hakea kulutusluottoa yhdessä puolison kanssa?

Kyllä. Voit hakea kulutusluottoa yhdessä puolison kanssa. Hakiessasi kulutusluottoa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa saat luotolle todennäköisesti pienemmän koron.

Voiko kulutusluottoa hakea ilman vakuuksia?

Kyllä. Hakiessasi kulutusluottoa Sortterin avulla et tarvitse lainalle vakuuksia tai takaajia.

Voiko kulutusluottoa hakea ilman palkkakuittia tai muita todistuksia?

Voit vertailla kulutusluotot ilman palkkakuittia tai muuta todistusta tuloistasi. Useimmat luotonmyöntäjät tarvitsevat todistuksen ilmoittamistasi tuloista kuitenkin ennen lainan maksamista tilillesi. Jos sinulla ei ole palkkakuittia saatavilla, voit tulostaa todistuksen tuloistasi myös Verohallinnon ylläpitämästä tulorekisteristä.

Kuinka löytää edullisin kulutusluotto?

Vertaa kulutusluotot Sortterin avulla ilmaiseksi. Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä luotonmyöntäjiä ja voit valita saamistasi tarjouksista edullisimman kulutusluoton.

Kuinka kattava kulutusluottojen vertailu on?

Sortterin avulla vertaat kattavasti kymmenien luotonmyöntäjien lainatarjoukset ja voit valita saamistasi tarjouksista edullisimman kulutusluoton.

Voiko kulutusluotot yhdistää?

Kyllä. Voit hakea yhdistelylainaa ja maksaa nykyiset kulutusluotot pois edullisemmalla lainalla.

Voiko nykyisen kulutusluoton kilpailuttaa?

Kyllä. Nykyinen kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti Sortterin avulla. Näin voit säästää koroissa ja muissa luoton kustannuksissa.

Voiko kulutusluoton maksaa takaisin ennenaikaisesti?

Kyllä. Kulutusluoton ennenaikainen takaisinmaksu on laissa määritetty oikeutesi. Voit myös lyhentää kulutusluottoa suuremmissa maksuerissä, jolloin luoton euromääräiset kulut jäävät pienemmiksi.

Voiko kulutusluotolle saada maksuvapaata?

Osa yhteistyöpankeistamme myöntää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet tiedon mahdollisista maksuvapaista kuukausista lainatarjouksen yhteydessä.

Kulutusluoton korko

Kulutusluoton korko ja muut kulut vaihtelevat haetun lainasumman sekä pankin tekemän riskiarvion mukaan. Yleensä kulutusluottojen korot pienenevät lainasumman kasvaessa.

Pankkien riskiperusteisen hinnoittelun vuoksi tarjotut korot vaihtelevat myös hakijan mukaan. Täytä hakemus huolellisesti saadaksesi kulutusluoton mahdollisimman edullisesti. Mitä paremmin pankki ymmärtää tilanteesi hakemuksen perusteella, sitä todennäköisemmin saat kulutusluoton pienellä korolla.

Mahdollisuuksien mukaan hakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin tarjottu korko on todennäköisesti pienempi. Pankin näkökulmasta kulutusluottoa on turvallisempaa myöntää kahdelle hakijalle, joka näkyy yleensä luoton pienempänä hintana. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Kulutusluottojen vuosikorot alkavat 4,5 prosentista ja voivat vaihdella pankin sekä hakijan mukaan aina 20% saakka. Jos tarkasteluun otetaan 10 000 € kulutusluotto, on tämän korko tyypillisesti 5%-15% välillä. Suuremmissa kulutusluotoissa korko jää usein alle 10 prosenttiin.

Luotonmyöntäjän ansainta muodostuu suurelta osin luoton korosta, jonka vuoksi korkoprosentti vaihtelee lainasumman mukaan. Pienten kulutusluottojen korkeammat korkoprosentit eivät kuitenkaan kerrytä asiakkaalle samoissa määrin maksettavaa kuin ne tekevät suuremmissa luotoissa.

Esimerkiksi 1 000 euron luotto 12 kuukauden maksuajalla kerryttää korkeimmalla mahdollisella 20% vuosikorolla kuluja 111,56 euroa. Vastaavasti 10% vuosikorolla kuluja kertyy 55,04 euroa.

Suuremmissa kulutusluotoissa korkoprosentin merkitys puolestaan on huomattavasti suurempi.

Halvin kulutusluotto löytyy vertailun avulla

Kulutusluoton valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota korkojen lisäksi myös todelliseen vuosikorkoon sekä mahdollisiin avaus- tai käsittelymaksuihin.

Voit lukea täältä lisää lainojen vertailusta ja sen tuomista säästömahdollisuuksista. Halvinta kulutusluottoa etsittäessä on tärkeää kilpailuttaa eri pankkien tarjonta ennen valinnan tekemistä.

Sortterin avulla kulutusluottojen vertailu ja kilpailutus on helppoa. Saat lainapäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme yhdellä hakemuksella ja voit valita saamistasi tarjouksista itsellesi halvimman kulutusluoton.

Kulutusluottoa tarpeesi mukaan

Kulutusluottojen käyttötarpeet vaihtelevat päivittäisistä ostoksista aina suurempien hankintojen rahoittamiseen. Usein kulutusluottoa käytetään pidempään suunniteltuihin hankintoihin kuten remontointiin tai auton ostamiseen. Kulutusluotolla rahoitetaan myös pienempiä hakintoja, kuten vapaa-ajan harrastuksia tai lomamatkoja.

Hankintojen lisäksi kulutusluottoa käytetään myös lainojen yhdistämiseen. Lainojen ja luottokorttivelkojen yhdistämisen kulutusluotolla on mahdollistanut niiden kohtuullistunut korkotaso, kasvaneet lainasummat sekä entistä pidemmät tarjolla olevat laina-ajat.

Kulutusluottojen erot

Kulutusluotoissa ei pääsääntöisesti ole muita ratkaisevia eroja pankkien ja rahoituslaitosten välillä, kuin tarjotut lainasummat ja korot. Kulutusluotto on siitä yksinkertainen tuote, ettei yleensä ole ratkaisevaa mistä kulutusluotto otetaan. Sen sijaan tarjotut ehdot ratkaisevat minkä pankin tai rahoitusyhtiön puoleen valinta kääntyy.

Lainasumma

Kulutusluottojen summat vaihtelevat kulutusluoton myöntäjästä riippuen muutamasta tuhannesta eurosta aina 50 000 € saakka. Useimmiten kulutusluottoa voi hakea juuri tarvitsemalleen summalle. Osa luotonantajista puolestaan myöntää kulutusluottoja vain tasatuhansittain.

Kuukausierä

Luoton kuukausierään vaikuttaa kolme tekijää; lainasumma, laina-aika sekä luoton kulut. Kokeile luottolaskurilla kuinka maksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja mitoita kuukausierä omaan talouteesi sopivaksi.

Maksuaika

Kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat tyypillisesti 1 ja 15 vuoden välillä, mutta myös tätä pidempiä maksuaikoja voi olla saatavilla. Jos haet kulutusluottoa pitkällä maksuajalla, voit aina kuitenkin halutessasi lyhentää sitä suuremmissa maksuerissä tai maksaa sen takaisin ennenaikaisesti. Tällöin kulutusluotosta maksettavat korot jäävät euromääräisesti pienemmiksi.

Kulutusluoton takaisinmaksaminen

Ennen kulutusluoton valitsemista kannattaa pysähtyä hetkeksi ja varmistaa, että laina on omaan talouteen sopiva. Oikein mitoitetun kulutusluoton takaisinmaksaminen onnistuu ongelmitta maksuohjelman mukaisesti. Takaisinmaksuerä kannattaa sovittaa niin, ettei luoton lyhentäminen tuota ongelmia vaikka talouden muut menot olisivat jonakin kuukautena tavanomaista suuremmat.

Kulutusluoton voi maksaa takaisin etuajassa

Kuluttajana voit aina maksaa lainan tai kulutusluoton takaisin ennenaikaisesti. Voit myös halutessasi lyhentää luottoa sovittua suuremmissa maksuerissä. Kannattaa kuitenkin varmistaa luottosopimuksesta tai kulutusluoton myöntäneeltä taholta kuinka ennenaikaiset lyhennykset kohdistetaan lainalle.

Kulutusluoton korko lasketaan avoimelle lainapääomalle. Tämän vuoksi kannattaa varmistaa, että myös kulutusluoton ylimääräinen lyhennys kohdistuu pääomalle, eikä tuleville maksuerille. Jos näin ei tapahdu automaattisesti, voit pyytää kulutusluoton myöntäjää kohdistamaan ylimääräisen lyhennyksen haluamallasi tavalla.

Näin saat ennenaikaisista lyhennyksistä itsellesi suurimman rahallisen hyödyn.

Kulutusluotto on maksusitoumus

Kulutusluotto on maksusitoumus joka täytyy maksaa takaisin huolimatta siitä, onko se myönnetty vakuudettomana vai vakuudellisena.

Mikäli kulutusluoton lyhentäminen ei syystä tai toisesta onnistu suunnitellun mukaisesti, kannattaa olla yhteydessä luotonmyöntäjään ja sopia maksujärjestelystä. Pankit ja rahoituslaitokset ovat yleensä halukkaita löytämään ratkaisun tilapäisiin maksuvaikeuksiin.

Tietoa kulutusluotoista

Kulutusluotto on pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä luotto, joka myönnetään kuluttajalle lainana hankintoja tai kuluttamista varten. Kulutusluotto on yleiskäsite yksityishenkilölle myönnettävästä lainasta, jonka suuruus voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin saakka.

Kulutusluottoja myönnetään niin vakuudettomina kuin vakuudellisina lainoina. Vakuudettoman kulutusluoton etuja ovat sen nopea ja joustava käsittely. Vakuudetonta kulutusluottoa hakiessasi sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi turvamaan kulutusluoton takaisinmaksua.

Markkinoilla on myös vakuudellisia kulutusluottoja. Vakuudellisissa kulutusluotoissa käytetään vakuutena olemassa olevaa omaisuutta, kuten asunto-osaketta, vapaa-ajan asuntoa tai esimerkiksi olemassa olevia sijoituksia. Vakuudellisen kulutusluoton hinta voi olla hieman vakuudetonta kulutusluottoa edullisempi, mutta kääntöpuolena sen hakeminen ei ole yhtä vaivatonta vakuudettomaan kulutusluottoon verrattuna. Vakuudellista kulutusluottoa hakiessa pankki arvioi ensin vakuuden riittävyyden ja antaa luottopäätöksen vasta vakuusarvioinnin jälkeen.

Luotonmyöntäjät

Suomessa astui 1.9.2019 voimaan uusi laki, joka sääntelee kulutusluottoja ja muita kuluttajille myönnettäviä lainoja entistä tiukemmin. Uuden lain myötä kulutusluottojen korot ovat laskeneet entisestään, kun vuotuinen lainan korko ei saa ylittää 20 prosenttia.

Uusi laki on kiristänyt pankkien välistä kilpailua sekä mahdollistanut edullisemmat lainaehdot kulutusluottoa tarvitsevalle. Kiristyneen kilpailun myötä edullisin kulutusluotto voi löytyä jopa entuudestaan tuntemattomalta luotonmyöntäjältä.

Kulutusluottojen myöntäminen on Suomessa valvonnan alaista toimintaa. Finanssivalvonta valvoo pankkeja ja pankkisidonnaisia rahoitusyhtiöitä. Muiden kuin Finanssivalvonnan alla olevien luotonmyöntäjien tulee rekisteröityä Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin. Kaikkiaan Finanssivalvonnan ja Aluehallintoviraston rekistereihin on listattu yli 300 toimijaa, joista suuri osa myöntää kulutusluottoja. Toimijoiden lukumäärää nostaa kuitenkin paljon samaan pankkiryhmään kuuluvat toimijat, jotka näyttäytyvät kuluttajalle esimerkiksi Osuuspankki tai Säästöpankki -liikemerkkien alla.

Kulutusluottojen vertailu Sortterin avulla

Hae ja vertaile kulutusluotot ilmaiseksi Sortterin avulla.

Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tarvitsemallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Saat luottopäätöksen nopeasti ja voit valita saamistasi tarjouksista itsellesi halvimman kulutusluoton.

Miten Sortter toimii?

Täytä lainahakemus helposti netissä

Täytä lainahakemus helposti netissä

seuraava
Etsimme sinulle parhaimmat tarjoukset

Etsimme sinulle parhaimmat tarjoukset

seuraava
Vertaile saamiasi lainatarjouksia

Vertaile saamiasi lainatarjouksia

seuraava
Valitse laina joka sopii sinulle parhaiten

Valitse laina joka sopii sinulle parhaiten

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Kumppanimme