Kulutusluotto - kilpailuta pankit ja valitse edullinen luotto vertailusta

Näet luottojen erot vertailussa selkeästi ja edullisimman vaihtoehdon valinta on helppoa

Lainalaskuri - kilpailuta kulutusluotto tästä

Valitse lainasumma

20000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
288€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset vain säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
Parhaan koron takuu

Takaamme parhaan koron

100 % puolueeton lainavertailu

100 % puolueeton lainavertailu

100 % ilman piilokuluja

100 % ilman piilokuluja

Avainlippu

100 % suomalainen palvelu

Hae kulutusluottoa parhaan koron takuulla

Hae kulutusluottoa 1 000 € - 60 000 € Sortterin avulla. Kilpailutamme sinulle edullisimman kulutusluoton pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista maksutta.

  • Kulutusluoton hakeminen ja kilpailuttaminen on ilmaista
  • Tavoitat kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia yhdellä hakemuksella
  • Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia

Sortterin kautta saat kulutusluotolle parhaan koron takuun. Mikäli löytäisit valitsemasi lainan edullisemmin toista kautta myöhemmin, hyvitämme sinulle näiden hintaerotuksen takuumme mukaisesti.

Suosittelemme palvelussamme aina edullisinta kulutusluottoa, mutta jätämme valinnan sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä saamistasi luottotarjouksista hyväksyt.

Laitamme pankit kilpailemaan sinusta

Kuten kaikissa pankkipalveluissa, myös kulutusluottojen hinnoissa ja luottoehdoissa on eroavaisuuksia. Laitamme pankit kilpailemaan sinun laina-asiakkuudestasi ja käännämme luoton hakemisen päälaelleen. Palvelussamme pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat keskenään sinun asiakkuudestasi tarjoten toinen toistaan edullisempia korkoja ja luottoehtoja.

Palvelumme käyttäjänä sinun ei tarvitse pyytää tarjouksia eri luotonmyöntäjiltä erikseen, vaan voit valita itsellesi edullisimman kulutusluoton vaivattomasti ja välttää tarpeettomat korot tai luotonhoitokulut. Kulutusluottojen kilpailutus kannattaa, sillä se tuo helposti satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöt laina-aikana.

Vakuudettomien luottojen korkovertailu on järkevää taloudenpitoa

Vakuudettomien luottojen korot kannattaa vertailla aina ennen uuden lainan ottamista. Luottojen korkovertailu on pieni vaiva, jonka avulla vältät maksamasta turhia luottokustannuksia.

Myös olemassa olevien luottojen, osamaksusopimusten tai luottokorttien korot kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Vanhat luottosopimukset voi maksaa pois edullisemmalla lainalla, jolloin luottokustannukset pienenevät ja rahaa jää enemmän käytettäväksi.

Kulutusluotto ilman vakuuksia nopeasti ja helposti

Voit hakea kulutusluottoa tai kulutuslainaa palvelussamme ilman vakuuksia tai takaajia. Sinun ei siis tarvitse sitoa omaisuuttasi, kuten asuntoasi lainasi vakuudeksi tai pyytää esimerkiksi vanhemmiltasi takausta lainan saamiseksi. Saat luottopäätöksen nopeasti, yleensä jo muutamassa minuutissa, mutta viimeistään seuraavana arkipäivänä lainahakemuksesi jättämisestä.

Laina maksetaan tilillesi nopeasti

Rahat siirretään tilillesi jopa heti saman päivän aikana luottotarjouksen hyväksyttyäsi. Sopivan kulutusluoton valinta onnistuu palvelussamme helposti ja luottosopimuksen voi allekirjoittaa turvallisesti pankkitunnuksilla. Joskus luotonmyöntäjät tarvitsevat todistuksen ilmoittamistasi palkka- tai eläketuloista ennen lainan maksamista tilille. Kulutusluotto on nopea rahoitusmuoto ja sopii mainiosti niin akuuttiin, kuin pidempään harkittuun lainan tarpeeseen.

Usein kysytyt kysymykset kulutusluotoista

Olemme koonneet kulutusluottojen hakemiseen sekä vertailuun liittyviä kysymyksiä ja vastauksia alle. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, jos et löydä alta vastausta omaan kysymykseesi.

Mitä parhaan koron takuu tarkoittaa?

avaa

Mikäli löydät valitsemasi kulutusluoton edullisemmin kumppaneiltamme toista kautta myöhemmin, hyvitämme sinulle lainojen hintaerotuksen parhaan koron takuun mukaisesti.

Mikä on kulutusluoton korko?

avaa

Korko määräytyy hakemasi lainasumman ja lainanantajan tekemän luottoarvion mukaan. Etsimme sinulle edullisimman koron pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi. Alimmillaan korko on 4%.

Kuinka nopeasti saan päätöksen kulutusluoton myöntämisestä?

avaa

Saat luottopäätöksen muutamassa minuutissa hakemuksen jätettyäsi. Vaikka hakemuksesi käsiteltäisiin osittain manuaalisesti, saat päätöksen silti viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

avaa

Voit hakea kulutusluottoa, kun olet vähintään 20 -vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti.

Voiko eläkeläinen hakea kulutusluottoa?

avaa

Kyllä. Voit hakea kulutusluottoa, kun sinulla on säännölliset eläketulot.

Voinko hakea kulutusluottoa yhdessä puolison kanssa?

avaa

Voit hakea kulutusluottoa yhdessä puolison kanssa. Saat luotolle todennäköisesti pienemmän koron, kun jätät hakemuksen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Voiko kulutusluottoa hakea ilman vakuuksia?

avaa

Kyllä. Hakiessasi kulutusluottoa Sortterin avulla et tarvitse lainalle vakuuksia tai takaajia.

Voiko kulutusluottoa hakea ilman palkkakuittia tai muita todistuksia?

avaa

Voit vertailla kulutusluotot ilman palkkakuittia tai muuta todistusta tuloistasi. Usein luotonmyöntäjät tarvitsevat todistuksen ilmoittamistasi tuloista kuitenkin ennen lainan maksamista tilillesi. Jos sinulla ei ole palkkakuittia saatavilla, voit tulostaa todistuksen tuloistasi myös Verohallinnon ylläpitämästä tulorekisteristä.

Kuinka löytää edullisin kulutusluotto?

avaa

Vertaa kulutusluotot Sortterin avulla ilmaiseksi. Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä luotonmyöntäjiä ja voit valita saamistasi tarjouksista edullisimman kulutusluoton.

Kuinka kattava kulutusluottojen vertailu on?

avaa

Sortterin avulla vertaat kattavasti kymmenien luotonmyöntäjien lainatarjoukset ja voit valita saamistasi tarjouksista edullisimman kulutusluoton.

Voiko kulutusluotot yhdistää?

avaa

Kyllä. Voit yhdistää lainasi ja maksaa kalliit luottokorttivelat, kulutusluotot tai muut lainat pois edullisemmalla yhdistelylainalla.

Voiko nykyisen kulutusluoton kilpailuttaa?

avaa

Nykyinen kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti Sortterin avulla. Näin pidät luottokustannukset kilpailukykyisellä tasolla ja vältyt maksamasta turhasta.

Voiko kulutusluoton maksaa takaisin ennenaikaisesti?

avaa

Kulutusluoton voi maksaa takaisin ennenaikaisesti. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun on määritetty laissa, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa luottoehdoissa. Voit myös lyhentää kulutusluottoa suuremmissa maksuerissä, jolloin sen euromääräiset kulut jäävät pienemmiksi.

Voiko kulutusluotolle saada maksuvapaata?

avaa

Osa yhteistyöpankeistamme myöntää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet tiedon mahdollisuudesta maksuvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

Kulutusluoton korko

Kulutusluoton korko ja muut kulut vaihtelevat haetun lainasumman sekä pankin tekemän luottoarvion mukaan. Yleensä kulutusluottojen korot pienenevät lainasumman kasvaessa .

Pankkien riskiperusteisen hinnoittelun vuoksi tarjotut korot vaihtelevat myös hakijan mukaan. Täytä hakemus huolellisesti saadaksesi kulutusluoton mahdollisimman edullisesti. Mitä paremmin pankki ymmärtää tilanteesi hakemuksen perusteella, sitä todennäköisemmin saat luoton pienellä korolla.

Mahdollisuuksien mukaan hakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin tarjottu korko on todennäköisesti pienempi. Pankin näkökulmasta kulutusluottoa on turvallisempaa myöntää kahdelle hakijalle, joka näkyy yleensä kulutus- tai käyttöluoton pienempänä hintana. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Kulutusluottojen vuosikorot alkavat 4 prosentista ja voivat vaihdella pankin sekä hakijan mukaan aina 20% saakka. Jos tarkasteluun otetaan 10 000 € kulutusluotto, on tämän korko tyypillisesti 5%-15% välillä. Suuremmissa kulutusluotoissa korko jää usein alle 10 prosenttiin.

Luotonmyöntäjän ansainta muodostuu suurelta osin luoton korosta, jonka vuoksi korkoprosentti vaihtelee lainasumman mukaan. Pienten käyttöluottojen korkeammat korkoprosentit eivät kuitenkaan kerrytä asiakkaalle samoissa määrin maksettavaa, kuin ne tekevät suuremmissa luottosummissa.

Esimerkiksi 1 000 euron luotto 12 kuukauden maksuajalla kerryttää korkeimmalla mahdollisella 20% vuosikorolla kuluja 111,56 euroa. Vastaavasti 10% vuosikorolla kuluja kertyy 55,04 euroa.

Isommissa kulutusluotoissa korkoprosentin merkitys on puolestaan huomattavasti suurempi ja kilpailutuksen kautta saavutettava säästö voi nousta jopa tuhansiin euroihin.

Halvin kulutusluotto löytyy vertailun avulla

Kulutusluoton valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota korkojen lisäksi myös todelliseen vuosikorkoon sekä mahdollisiin avaus- tai käsittelymaksuihin.

Voit lukea täältä lisää lainojen vertailusta ja sen tuomista säästömahdollisuuksista. Halvinta kulutusluottoa tai käyttöluottoa etsittäessä on tärkeää kilpailuttaa eri pankkien tarjonta ennen valinnan tekemistä.

Sortterin avulla kulutusluottojen vertailu ja kilpailutus on helppoa. Saat lainapäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme yhdellä hakemuksella ja voit valita saamistasi tarjouksista itsellesi halvimman vaihtoehdon. Koska haluamme, että löydät palvelumme kautta lainan aidosti parhaalla korolla, myönnämme lainallesi parhaan koron takuun.

Kulutusluottoa tarpeesi mukaan

Kulutusluottojen käyttötarpeet vaihtelevat päivittäisistä ostoksista aina suurempien hankintojen rahoittamiseen. Usein kulutusluottoa käytetään pidempään suunniteltuihin hankintoihin kuten remontointiin tai auton ostamiseen. Kulutusluotolla rahoitetaan myös pienempiä hankintoja, kuten vapaa-ajan harrastuksia tai lomamatkoja.

Hankintojen lisäksi kulutusluottoa käytetään myös lainojen yhdistämiseen. Lainojen ja luottokorttivelkojen yhdistämisen kulutusluotolla on mahdollistanut niiden alentunut korkotaso, kasvaneet lainasummat sekä entistä pidemmät tarjolla olevat laina-ajat.

Kulutuslainojen ja -luottojen erot

Kulutuslainoissa ei pääsääntöisesti ole muita ratkaisevia eroja pankkien ja rahoituslaitosten välillä, kuin tarjotut lainasummat ja korot. Kulutusluotto, kulutuslaina tai käyttöluotto on siitä yksinkertainen tuote, ettei yleensä ole ratkaisevaa mistä rahoitus otetaan. Sen sijaan tarjotut ehdot ratkaisevat minkä pankin tai rahoitusyhtiön puoleen kannattaa kääntyä halvinta luottoa etsittäessä.

Joskus kulutusluotto voidaan myöntää kertalainan sijaan niin sanottuna joustoluottona, jolloin voit nostaa rahaa myöhemmin käyttöösi myönnetyn luottorajan puitteissa.

Lainasumma

Kulutusluottojen summat vaihtelevat kulutusluoton myöntäjästä riippuen muutamasta tuhannesta eurosta aina 60 000 € saakka. Useimmiten kulutusluottoa voi hakea juuri tarvitsemalleen summalle. Osa luotonantajista puolestaan myöntää kulutusluottoja vain tasatuhansittain.

Kuukausierä

Luoton kuukausierään vaikuttaa kolme tekijää; lainasumma, laina-aika sekä luoton kulut. Kokeile luottolaskurilla kuinka maksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja mitoita kuukausierä omaan talouteesi sopivaksi.

Maksuaika

Kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat tyypillisesti 1 ja 15 vuoden välillä, mutta myös tätä pidempiä maksuaikoja voi olla saatavilla. Jos haet kulutusluottoa pitkällä maksuajalla, voit kuitenkin halutessasi lyhentää sitä suuremmissa maksuerissä tai maksaa sen takaisin ennenaikaisesti. Tällöin kulutusluotosta maksettavat korot jäävät euromääräisesti pienemmiksi.

Kulutusluoton takaisinmaksaminen

Ennen kulutusluoton valitsemista kannattaa pysähtyä hetkeksi ja varmistaa, että laina on omaan talouteen sopiva. Oikein mitoitetun kulutusluoton takaisinmaksaminen onnistuu ongelmitta maksuohjelman mukaisesti. Takaisinmaksuerä kannattaa sovittaa niin, ettei luoton lyhentäminen tuota ongelmia vaikka talouden muut menot olisivat jonakin kuukautena tavanomaista suuremmat.

Kulutusluotto on maksusitoumus

Kulutusluotto on maksusitoumus joka täytyy maksaa takaisin huolimatta siitä, onko se myönnetty vakuudettomana vai vakuudellisena.

Mikäli kulutusluoton lyhentäminen ei syystä tai toisesta onnistu suunnitellun mukaisesti, kannattaa olla yhteydessä luotonmyöntäjään ja sopia maksujärjestelystä. Pankit ja rahoituslaitokset ovat yleensä halukkaita löytämään ratkaisun tilapäisiin maksuvaikeuksiin.

Kulutusluoton voi maksaa takaisin etuajassa

Kuluttajana voit aina maksaa lainan tai kulutusluoton takaisin ennenaikaisesti. Voit myös halutessasi lyhentää luottoa sovittua suuremmissa maksuerissä. Kannattaa kuitenkin varmistaa luottosopimuksesta tai kulutusluoton myöntäneeltä taholta kuinka ennenaikaiset lyhennykset kohdistetaan lainalle.

Kulutusluoton korko lasketaan avoimelle lainapääomalle. Tämän vuoksi kannattaa varmistaa, että myös kulutusluoton ylimääräinen lyhennys kohdistuu pääomalle, eikä tuleville maksuerille. Jos näin ei tapahdu automaattisesti, voit pyytää kulutusluoton myöntäjää kohdistamaan ylimääräisen lyhennyksen haluamallasi tavalla.

Näin saat ennenaikaisista lyhennyksistä itsellesi suurimman rahallisen hyödyn.

Tietoa kulutusluotoista

Kulutusluotto tai kulutuslaina on pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä luotto, joka myönnetään kuluttajalle lainana hankintoja tai kuluttamista varten. Kulutusluotto on yleiskäsite yksityishenkilölle myönnettävästä lainasta, jonka suuruus voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin saakka.

Kulutusluottoja myönnetään niin vakuudettomina kuin vakuudellisina lainoina. Vakuudettoman kulutusluoton etuja ovat sen nopea ja joustava käsittely. Vakuudetonta kulutusluottoa hakiessasi sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi turvamaan kulutusluoton takaisinmaksua.

Markkinoilla on myös vakuudellisia kulutusluottoja. Vakuudellisissa kulutusluotoissa käytetään vakuutena olemassa olevaa omaisuutta, kuten asunto-osaketta, vapaa-ajan asuntoa tai esimerkiksi olemassa olevia sijoituksia. Vakuudellisen kulutusluoton hinta voi olla hieman vakuudetonta kulutusluottoa edullisempi, mutta kääntöpuolena sen hakeminen ei ole yhtä vaivatonta vakuudettomaan kulutusluottoon verrattuna. Vakuudellista kulutusluottoa hakiessa pankki arvioi ensin vakuuden riittävyyden ja antaa luottopäätöksen vasta vakuusarvioinnin jälkeen.

Pankit ja luotonmyöntäjät

Suomessa astui 1.9.2019 voimaan uusi laki, joka sääntelee kulutusluottoja ja muita kuluttajille myönnettäviä lainoja entistä tiukemmin. Uuden lain myötä kulutusluottojen korot ovat laskeneet entisestään, kun vuotuinen lainan korko ei saa ylittää 20 prosenttia.

Uusi laki on kiristänyt pankkien välistä kilpailua sekä mahdollistanut edullisemmat lainaehdot kulutusluottoa tarvitsevalle. Kiristyneen kilpailun myötä edullisin kulutusluotto voi löytyä jopa entuudestaan tuntemattomalta luotonmyöntäjältä.

Kulutusluottojen myöntäminen on Suomessa valvonnan alaista toimintaa. Finanssivalvonta valvoo pankkeja ja pankkisidonnaisia rahoitusyhtiöitä. Muiden kuin Finanssivalvonnan alla olevien luotonmyöntäjien tulee rekisteröityä Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin. Kaikkiaan valvottavien luotonmyöntäjien rekistereihin on listattu yli 300 toimijaa, joista suuri osa myöntää kulutusluottoja. Toimijoiden lukumäärää nostaa kuitenkin paljon samaan pankkiryhmään kuuluvat toimijat, jotka näyttäytyvät kuluttajalle esimerkiksi Osuuspankki tai Säästöpankki -liikemerkkien alla.

Kokemuksia kulutusluoton hakemisesta ja kilpailuttamisesta netissä

Kulutusluottojen kilpailuttaminen ja hakeminen netistä on yhtä turvallista kuin omasta verkkopankista. Netistä haetun kulutusluoton saa käyttöön yleensä heti samana päivänä ja kilpailutetun kulutusluoton korot ovat usein samalla tasolla tai jopa edullisemmat, kuin omasta pankista haettuna. Kysymme asiakkailtamme säännöllisesti kokemuksia kulutusluoton hakemisesta palvelumme kautta, jotta voimme auttaa löytämään parhaat luotot jatkossa entistäkin paremmin. Tällaisia kokemuksia asiakkaillamme on kulutusluoton kilpailuttamisesta Sortterin avulla:

  • Minulla on kokemuksia useista lainapalveluista. Sortterilla korot ja lainakulut olivat esitetty hyvin selkeästi.
  • Paras kulutusluotto löytyi nopeasta vertailusta helposti. Kiitos!
  • Kulutusluoton hakeminen oli yllättävän helppoa. Suosittelen kokeilemaan.
  • Selkeästi esitetyt kulutusluottojen korot. Yksinkertainen palvelu, josta löytyi paras korko kulutusluotolle vaivattomasti.

Kulutusluottojen kilpailutus ja vertailu läpinäkyvästi

Kulutusluottojen vertailu on palvelussamme helppoa ja läpinäkyvää. Olemme suomalainen rahoitustuotteiden vertaamiseen ja kilpailuttamiseen erikoistunut yhtiö ja toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien sekä luotonmyöntäjien kanssa. Palvelumme toimii täysin salatussa ympäristössä ja käytämme tietojasi vain etsiäksemme sinulle edullisimman kulutusluoton tai muun toivomasi rahoitustuotteen.

Kulutusluoton kilpailuttaminen ja luottotarjousten vertaaminen on Sortterin avulla ilmaista. Näet vertailussamme aina kaikki lainan korot, kulut ja muut tärkeät ehdot reilusti ja selkeästi eriteltyinä. Näin kulutusluottojen vertaaminen tapahtuu ammattimaisesti, eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään.

Voit hakea kulutusluottoa tarvitsemallesi lainasummalle ja toivomallesi laina-ajalle. Luottotarjousten pyytäminen ja niiden vertailu onnistuu muutamassa minuutissa ja rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana.

Vertaile kulutusluotot ilmaiseksi, valitse edullisin tarjous ja säästä lainakustannuksissa.

Miten Sortter toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigBankNordax BankKaarna lainaTF BankBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderLaina.fiLainaamoRisicum - KertalainaCredigoEasycreditCredit24Halino