Kulutusluotto – joustava laina tarpeidesi mukaan

Kilpailuta vakuudeton kulutusluotto jopa 60 000 € asti. Valitse edullinen luotto vertailustamme helposti ja säästä lainakuluissa.

Hae kulutusluottoa – laske sopiva kuukausierä ja kilpailuta kulutusluotot

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
297 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 297 €, takaisinmaksettava summa 24 962 € sekä todellinen vuosikorko on 6,72 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 297 €, takaisinmaksettava summa 24 962 € sekä todellinen vuosikorko on 6,72 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kilpailuta vakuudeton kulutusluotto jopa 60 000 € asti. Valitse edullinen luotto vertailustamme helposti ja säästä lainakuluissa.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Joustava kulutusluotto vaivattomasti tilille

Kulutusluotto on kerralla nostettava vakuudeton laina, joka myönnetään yksityishenkilölle hankintoja tai kuluttamista varten. Kulutusluottoa saadaksesi sinun ei tarvitse osoittaa sille vakuuksia, kuten omaisuutta tai takaajia. Hae kulutusluottoa helposti verkossa.

Kulutusluoton ominaisuudet pähkinänkuoressa:

 • Kenelle tahansa vähintään 20-vuotiaalle aikuiselle, jolla on säännöllisiä palkka- tai muita tuloja sekä moitteeton maksuhistoria.
 • Lainasumma 1 000–60 000 euroa ilman vakuuksia. Useimmiten kulutusluottoa voi hakea juuri tarvitsemalleen summalle.
 • Laina-aika 1–20 vuotta.
 • Korko alkaen 4 %.
 • Todellinen vuosikorko (joka huomioi kaikki lainasta aiheutuvat kulut) alkaen 4,25 %.

Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa kulutusluotot vaivattomasti vain muutamassa minuutissa. Yhdellä hakemuksella voit tavoittaa jopa yli 20 pankkia ja rahoituslaitosta.

KulutusluottoOminaisuus
Korko alkaen4,00 %
Todellinen vuosikorko alkaen4,25 %
Lainan määrä1 000 € - 60 000 €
Maksuaika1-20 vuotta
LyhennystapaTasaerä tai joustava

Anna Sortterin kilpailuttaa kulutusluottosi – voit säästää selvää rahaa

Vakuudettomien kulutusluottojen kilpailuttaminen on osa järkevää taloudenpitoa. Suomen luotettavimmaksi lainavertailuksi vuonna 2023 valitun Sortterin asiakkaat säästävät tyypillisesti jopa 1 923 euroa luottojensa kokonaiskustannuksissa kilpailuttamalla lainansa. 

Me Sortterilla haluamme auttaa sinua löytämään edullisen ja joustavan kulutusluoton. Olemme täysin suomalainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta, jonka avulla voit laittaa luotonantajat kilpailemaan asiakkuudestasi. 

Sen sijaan, että sinä kuluttajana anelisit pankiltasi lainaa, pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat keskenään asiakkuudestasi tarjoten toinen toistaan edullisempia korkoja ja luottoehtoja.

Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa kulutusluotot 60 000 euroon saakka. Kun teet lainahakemuksen palvelussamme, pyydämme luottotarjoukset jopa yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta. Tämän jälkeen pankit sekä rahoituslaitokset tekevät sinulle henkilökohtaisia lainatarjouksia, jotka järjestämme sinua varten edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron perusteella. Näin voit helposti kilpailuttaa pankkien tarjoamat kulutusluotot ja vertailla sinulle tehtyjä lainatarjouksia.

Syitä kilpailuttaa kulutusluotto Sortterin avulla:

 • Kulutusluoton hakeminen ja kilpailuttaminen kauttamme on ilmaista
 • Tavoitat useita pankkeja ja rahoituslaitoksia yhdellä hakemuksella
 • Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia
 • Laina maksetaan jopa heti samana päivänä
 • Merkittävät säästöt lainakustannuksissa

Vertailupalvelu tarkoittaa, että vertailemme lainatarjouksia ja niiden ehtoja, mutta me emme itse myönnä lainoja.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Vakuudeton kulutusluotto edullisesti – kilpailuta lainat

Kilpailuta kulutusluotto 1 000–60 000 euron välillä kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin avulla. Olemme täysin suomalainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta. Autamme asiakkaitamme löytämään kulutusluottoa edullisin ehdoin ja olemme aina reilusti kuluttajan puolella. Olemme vertailupalvelu, eli vertailemme lainatarjouksia ja niiden ehtoja, mutta me emme itse myönnä lainoja.

Kun teet lainahakemuksen palvelussamme, pyydämme luottotarjoukset jopa yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta. Tämän jälkeen pankit sekä rahoituslaitokset tekevät sinulle henkilökohtaisia lainatarjouksia, jotka järjestämme sinua varten edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron perusteella. Näin voit helposti kilpailuttaa pankkien tarjoamat kulutusluotot ja vertailla sinulle tehtyjä lainatarjouksia.

Sortterin asiakkaat säästävät tyypillisesti 1 923 euroa luottokustannuksissa kilpailuttaessaan luotot kauttamme. Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään.

null

Kilpailutamme sinulle edullisimman kulutusluoton pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista maksutta.

 • Kulutusluoton hakeminen ja kilpailuttaminen on ilmaista
 • Tavoitat useita pankkeja ja rahoituslaitoksia yhdellä hakemuksella
 • Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia
 • Laina maksetaan jopa heti samana päivänä

Suosittelemme palvelussamme aina mahdollisimman edullista kulutusluottoa, mutta jätämme valinnan sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä saamistasi luottotarjouksista hyväksyt – vai hyväksytkö mitään.

Kilpailuta kulutusluotto helposti verkossa:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Täytä lainahakemus helposti Sortterin palvelussa

Voit lähettää maksuttoman lainahakemuksen Sortterin palvelussa seuraavien ohjeiden avulla:  

 1. Täytä lainahakemus verkossa.
 2. Vertaile lainatarjoukset ja valitse edullinen laina 
 3. Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla
 4. Saat rahat tilille nopeasti, viimeistään parin arkipäivän kuluessa

Joskus luotonmyöntäjät tarvitsevat todistuksen ilmoittamistasi palkka- tai eläketuloista ennen lainan maksamista tilille. Siksi tarvittavat todistukset kannattaakin kaivaa valmiiksi esiin jo lainahakemusta täytettäessä.

Todistukseksi tuloista käyvät:

 • palkkakuitti
 • eläketodistus (Kevan Omat eläketietosi -palvelusta)
 • ote Verottajan Tulorekisteristä (www.vero.fi/tulorekisteri/)

Suosittelemme palvelussamme aina mahdollisimman edullista kulutusluottoa, mutta jätämme valinnan sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä saamistasi luottotarjouksista hyväksyt – vai hyväksytkö mitään. Palvelumme hyödyntäminen ei siis velvoita sinua ottamaan lainaa.

Turvallista ja helppoa lainavertailua Sortterilta

Sortter noudattaa toiminnassaan reilun lainavertailun periaatteita. Tämä ilmenee muun muassa siten, että toimimme yhteistyössä ainoastaan luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. 

Me pyydämme heiltä lainatarjouksia, ja he maksavat meille yhteistyöstä komissioita. Näin pystymme tarjoamaan lainavertailupalvelua asiakkaillemme ilmaiseksi.

Pidämme aina tietosi turvassa. Palvelumme toimii täysin salatussa ympäristössä ja käytämme tietojasi vain etsiäksemme sinulle edullisimman kulutusluoton tai muun toivomasi rahoitustuotteen. Emme koskaan luovuta tietojasi eteenpäin esimerkiksi markkinointikäyttöön. Kun kilpailutat luottosi Sortterin avulla, voit olla varma, että tietosi ovat turvassa

Toimimme myös läpinäkyvästi asiakkaan etua ajaen. Näet vertailussamme aina kaikki lainan korot, kulut ja muut tärkeät ehdot reilusti ja selkeästi eriteltyinä. Järjestämme luottotarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin kulutusluottojen vertaaminen tapahtuu ammattimaisesti, eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Kulutusluottoa joustavasti moniin käyttötarkoituksiin

Kulutusluottoa voi käyttää haluamiinsa kohteisiin. Useimmiten sitä käytetään pidempään suunniteltujen ja arkimenoja suurempien hankintojen toteuttamiseen, kuten remontointiin tai auton ostamiseen. Kulutusluotolla voi myös rahoittaa pienempiä hankintoja, kuten huonekaluja tai kodinkoneita. 

Kulutusluottoa voi niin ikään hyödyntää vaikka lainojen yhdistämiseen.

Lainamarkkinoilla on tarjolla useita erilaisia kulutusluottoja: 

 • Yhdistelylaina 
 • Remonttilaina 
 • Autolaina 
 • Mökkilaina 
 • Venelaina
 • Häälaina

Kulutusluottoa voidaan markkinoida myös nimityksillä kulutuslaina tai käyttöluotto.

Joskus kulutusluotto voidaan myöntää kertalainan sijaan niin sanottuna joustoluottona. Joustoluottotililtä voit nostaa rahaa myöhemmin käyttöösi myönnetyn luottorajan puitteissa.

Kulutusluoton plussat ja miinukset

Plussat

+ Kulutusluoton hakeminen onnistuu vaivattomasti mihin vuorokauden aikaan tahansa.
+ Lainaa varten ei tarvita vakuuksia tai takaajia.
+ Rahat saa nopeasti tilille – parhaimmillaan saman päivän aikana.
+ Lainan saanti ei yleensä ole riippuvaista lainan käyttätarkoituksesta.
+ Pienempien lainojen yhdistäminen edullisemmaksi yhdistelylainaksi on helppoa.
+ Kulutusluottojen kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti ja reilusti esimerkiksi Sortterin lainavertailun avulla.

Miinukset

- Vakuudeton laina on usein hieman kalliimpi kuin vakuudellinen laina.
- Lainamarkkinoilla on tarjolla paljon erilaisia lainanantajia, joiden joukosta voi olla hankalaa löytää aidosti edullinen ja reilu toimija.
- Useammasta pienestä lainasta saattaa kertyä moninkertaiset kulut.
- Useampi laina voi ajaa taloudelliseen ahdinkoon.
- Järkevä talouden hallinta ja säästäminen tulee aina edullisemmaksi kuin lainaaminen.

Yleisimmät kysymykset kulutusluottoihin liittyen

 • Kulutusluotto on pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä luotto, joka myönnetään kuluttajalle lainana hankintoja tai kuluttamista varten joko vakuudettomana tai vakuudellisena. Kulutusluotto on yleiskäsite yksityishenkilölle myönnettävästä lainasta, ja niiden suuruus voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin saakka.

 • Kauttamme voit hakea ja kilpailuttaa kulutusluottoa 1 000–60 000 €.

 • Korko on aina henkilökohtainen ja riippuu hakijan taloustilanteesta. Kannattaa muistaa, että koron lisäksi myös muut lainan kulut vaikuttavat sen kustannuksiin. Tarkistaa luottotarjouksesta kaikki kustannukset huomioiva todellinen vuosikorko.

  Kunkin pankin tai rahoituslaitoksen korko selviää vain hakemalla tarjousta kyseiseltä toimijalta. Kulutusluottojen tarjoajia on monia, joten matalimman koron löydät vertaamalla eri luotonantajien lainatarjouksia.

  Sortterin palvelussa pystyt kilpailuttamaan luotonantajat yhdellä hakemuksella, jolloin saat tarjoukset helposti yhdellä kertaa ja keskenään vertailukelpoisina, eli kilpailukykyisen todellisen vuosikoron mukaan listattuna.

 • Luoton korko määräytyy hakemasi lainasumman ja pankin tekemän luottoarvion mukaan. Mitä paremmaksi pankit arvioivat maksukykysi, sitä halvemmalla kulutusluottoa voidaan myöntää. Alimmillaan korko on 4 %. Koron lisäksi pankit voivat periä kulutusluotosta muita kuluja, kuten avaus- tai tilinhoitomaksuja enintään 150 euroa vuodessa.

  Kun kilpailutat kulutusluoton Sortterin avulla, saat henkilökohtaiset luottotarjoukset vertailussa mukana olevilta pankeilta sekä rahoituslaitoksilta jo muutamassa minuutissa. Halvimman kulutusluoton valitseminen on palvelussamme helppoa, sillä luottotarjousten vertailu tapahtuu aina todellisen vuosikoron mukaan.

  Kuinka nopeasti saan päätöksen kulutusluoton myöntämisestä?

  Luottopäätös tehdään usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Saat tiedon kulutusluoton myöntämisestä yleensä jo muutamassa minuutissa ja voit valita itsellesi parhaan luottotarjouksen helposti vertailusta.

 • Luottopäätös tehdään usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Saat tiedon kulutusluoton myöntämisestä yleensä jo muutamassa minuutissa ja voit valita itsellesi parhaan luottotarjouksen helposti vertailusta.

 • Voit hakea kulutusluottoa, kun olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti.

Kulutusluoton kustannukset – kilpailukykyinen korko vertailemalla

Kulutusluoton hinta muodostuu koroista ja mahdollisista käsittelymaksuista. Takaisin maksetaan siis lainatun summan lisäksi näitä kuluja, jotka vaihtelevat haetun lainasumman sekä pankin lainanhakijasta tekemän luottoarvion mukaan.

Kulutusluoton korkoon vaikuttavat muun muassa: 

 • Hakijan maksukyky
 • Haettavan lainan määrä 
 • Yleinen Euroopan pankkien ohjauskorko 
 • Lainanhakijoiden määrä

Kulutusluottojen vuosikorot alkavat 4 prosentista. Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä suurempaa lainasummaa haet, sinä edullisemman koron voit saada. 

Kulutusluoton korko ei voi nousta yli 20 prosenttiin. Lokakuussa 2023 voimaan astuneen uuden kuluttajansuojalain myötä kulutusluoton nimelliskorko voi olla korkeintaan 15 % lisättynä korkolain mukaisella viitekorolla. Lainojen vertaileminen on vaivaton tapa löytää lainallesi kilpailukykyinen korko.

Esimerkki kulutusluoton lainakustannuksista, kun lainasumma on 10 000 euroa, laina-aika 8 vuotta, korko 8,5 %, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk:

Kuukausierä148,92 €
Maksuerien määrä96€
Nimelliskorko8,5 %
Todellinen vuosikorko9,89 %
Korkokustannus3,816€
Tilinhoitomaksut480€
Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä14 296 €

Lainahakemus on syytä täyttää huolellisesti. Mitä paremmin luotonantaja ymmärtää tilanteesi hakemuksen perusteella, sitä todennäköisemmin saat luoton pienellä korolla. Pienin korko ei automaattisesti tarkoita kokonaisuudessaan halvinta kulutusluottoa, sillä hintaan vaikuttavat myös lainanhoito- ja käsittelykulut.

Mahdollisuuksien mukaan hakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää kulutusluoton edullisemmalla korolla ja joustavimmalla ehdoilla. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi oma avio- tai avopuoliso.

null

Kulutusluoton lainaehdot

Aivan kuten mikä tahansa laina, myös kulutusluotto on maksusitoumus, ja luotto täytyy maksaa takaisin sovitussa aikataulussa. Oikein mitoitetun kulutusluoton takaisinmaksu onnistuu ongelmitta maksuohjelman mukaisesti. Toisin sanoen takaisinmaksuerä kannattaa sovittaa niin, ettei luoton lyhentäminen tuota ongelmia, vaikka talouden muut menot olisivat jonakin kuukautena tavanomaista suuremmat. 

Osa luotonmyöntäjistä tarjoaa luotoille lyhennysvapaita kuukausia, joiden käyttämisestä ei tarvitse neuvotella erikseen. Hyödyntäessäsi Sortterin lainavertailua näet tiedon lainaehdoista ja esimerkiksi lyhennysvapaita tarjoavista luotonantajista meiltä saamiesi luottotarjousten yhteydessä.

Mikäli kulutusluoton lyhentäminen ei syystä tai toisesta onnistu suunnitellun mukaisesti, kannattaa olla heti yhteydessä luotonmyöntäjään ja sopia maksujärjestelystä. Pankit ja rahoituslaitokset ovat yleensä halukkaita löytämään ratkaisun tilapäisiin maksuvaikeuksiin.

Tärkeää tietoa kulutusluoton takaisinmaksusta

1. Takaisinmaksuaika 1–20 vuoden välillä

Kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat tyypillisesti 1 ja 20 vuoden välillä, mutta myös tätä pidempiä maksuaikoja on saatavilla.

Kulutusluoton laina-aika on yleensä noin viidestä kuuteen vuotta, ja se kasvaa tyypillisesti lainasumman myötä. Esimerkiksi 20 000 € kulutusluotolle haetaan usein 7–8 vuoden laina-aikaa ja 40 000 € kulutusluotto maksetaan takaisin yleensä 8–10 vuoden kuluessa.

Jos haet kulutusluottoa pitkällä maksuajalla, voit kuitenkin halutessasi lyhentää lainan takaisin suuremmissa maksuerissä tai maksaa luoton kokonaan takaisin ennenaikaisesti. Tällöin kulutusluotosta maksettavat korot ja muut mahdolliset kulut jäävät euromääräisesti pienemmiksi.

2. Kulutusluoton voi maksaa takaisin etuajassa

Kuluttajana olet oikeutettu maksamaan lainan tai kulutusluoton takaisin ennenaikaisesti. Voit myös halutessasi lyhentää luottoa sovittua suuremmissa maksuerissä tai tehdä luotolle ylimääräisiä lyhennyksiä. Kannattaa kuitenkin varmistaa luottosopimuksesta tai kulutusluoton myöntäneeltä pankilta miten ennenaikaiset lyhennykset kohdistetaan lainalle.

Kulutusluoton korko lasketaan avoimelle lainapääomalle. Tämän vuoksi kannattaa varmistaa, että myös kulutusluoton ylimääräinen lyhennys kohdistuu pääomalle, eikä tuleville maksuerille. Jos näin ei tapahdu automaattisesti, voit pyytää kulutusluoton myöntäjää kohdistamaan ylimääräisen lyhennyksen haluamallasi tavalla.

Kun lyhennys kohdistetaan lainapääomalle, saat ennenaikaisista lyhennyksistä itsellesi suurimman rahallisen hyödyn ja pienemmät luottokustannukset.

3. Kuukausierän suuruuteen vaikuttaa 3 tekijää

Luoton kuukausierään vaikuttaa kolme seuraavaa tekijää: 

 • lainasumma
 • laina-aika
 • luoton kulut

Kokeile Sortterin lainalaskurilla, kuinka maksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja mitoita kuukausierä omaan talouteesi sopivaksi. Lainalaskurin käyttö on helppoa, eikä sido sinua hakemaan tai kilpailuttamaan lainaa.

Lainaa ottaessasi sinun kannattaa huomioida, että taloudellinen tilanteesi voi muuttua. Laina-aika kannattaa siis mitoittaa niin, että saat maksettua luoton kuukausierän silloinkin, jos talouden kulut sattuvat jonakin kuukautena olemaan normaalia suuremmat.

Kilpailutettuja kulutusluottoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kilpailuta kulutusluotto säännöllisesti – Sortter kilpailuttaa lainat reiluimmin

Myös olemassa olevan kulutusluoton voi kilpailuttaa. Rahamarkkinoiden tilannevaihtelusta johtuen sinun on täysin mahdollista löytää velallesi uusi, edullisempi lainasopimus toisaalta. 

Sama koskee myös olemassa olevien osamaksusopimusten ja luottokorttien kuluja – ne kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Vanhat luottosopimukset voi maksaa pois kuluiltaan pienemmällä lainalla, jolloin rahaa jää enemmän käytettäväksi.

Kulutusluottoa voi niin ikään hyödyntää lainojen yhdistämiseen. Tällöin olemassa olevat velat – kuten luotot ja osamaksusopimukset – siirretään yhden uuden lainasopimuksen alaisuuteen. Jatkossa sinulla on siis vain yksi eräpäivä muistettavana ja maksat vain yhden lainan kuluja.

Sortter on Suomen luotettavin lainavertailu

Sortter tarjoaa Suomen luotettavinta lainavertailua. Meille on tärkeää olla reilu toimija, joka ajaa aina asiakkaan etua. Haluamme, että löydät kauttamme edullisimman ja sinulle parhaiten sopivimman lainan, ja sen takia haemmekin sinulle kulutusluottotarjoukset jopa 21 lainanantajalta.

Halvin kulutusluotto löytyy helposti kilpailuttamalla lainat kauttamme. Mikäli palvelussamme mukana olevien lainanantajien asettamat ehdot hakijalle täyttyvät, saat henkilökohtaiset lainatarjoukset kaikilta palvelussamme mukana olevilta luotonantajilta. Järjestämme kulutusluottotarjoukset helposti ymmärrettävään muotoon, josta voit nopeasti vertailla kulutusluoton korkoja ja kokonaiskuluja sekä tarkastella kaikkia yksityiskohtia.

Saat ensimmäiset kulutusluottotarjoukset heti ja loput viimeistään parin päivän sisällä. Sitten voit vertailla kulutusluottotarjouksia keskenään ja valita niistä parhaan. Juuri kulutusluottojen vertailun avulla näet selvästi tarjouksien erot sekä löydät edullisimman ja tarpeisiisi sopivimman lainan kätevästi netistä.

Miten kulutusluotto eroaa muista luotoista?

Alla näet, miten vakuudeton laina, vakuudellinen laina ja hyödykesidonnainen luotto eroavat toisistaan. Näet selkeästi, miten kulutusluotto eroaa esimerkiksi vakuudellisesta asuntolainasta tai luottokortista.

TermiSelitysKorkoEsimerkki
Vakuudeton lainaLainaa pieniin tai suuriin hankintoihin. Hakijan ei tarvitse käydä lainaneuvotteluita.
Korko määräytyy lainasumman ja luotonmyöntäjän riskiarvion mukaan.
n. 4-12 %Kulutusluotto
Vakuudellinen lainaLainaa suurempaan kertahankintaan. Laina haetaan pankista ja hakija käy lainaneuvottelut.
Hakija tarvitsee vakuuden lainan saamiseen. Korko on usein edullisempi, sillä vakuus pienentää lainanantajan riskiä.
n. 2-4 %Asuntolaina
Hyödykesidonnainen luottoVakuudeton luotto, jolla maksetaan tietyn hyödykkeen hankinta (esim. tavara tai palvelu)n. 9-20 %Luottokortti tai osamaksusopimus

Kulutusluottojen kilpailutus ja vertailu läpinäkyvästi

Kulutusluottojen vertailu on palvelussamme helppoa ja läpinäkyvää. Olemme suomalainen rahoitustuotteiden vertaamiseen ja kilpailuttamiseen erikoistunut yhtiö ja toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien sekä luotonmyöntäjien kanssa. Palvelumme toimii täysin salatussa ympäristössä ja käytämme tietojasi vain etsiäksemme sinulle edullisimman kulutusluoton tai muun toivomasi rahoitustuotteen.

Kulutusluoton kilpailuttaminen ja luottotarjousten vertaaminen on Sortterin avulla ilmaista. Näet vertailussamme aina kaikki lainan korot, kulut ja muut tärkeät ehdot reilusti ja selkeästi eriteltyinä. Järjestämme luottotarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin kulutusluottojen vertaaminen tapahtuu ammattimaisesti, eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään.

Voit hakea kulutusluottoa tarvitsemallesi lainasummalle ja toivomallesi laina-ajalle. Luottotarjousten pyytäminen ja niiden vertailu onnistuu sitoumuksetta muutamassa minuutissa ja rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana.

Vertaile kulutusluotot ilmaiseksi, valitse edullisin tarjous ja säästä lainakustannuksissa.

Kilpailuta kulutusluotto ja löydä sopiva lainatarjous vertailusta

Kulutusluottoa joustavasti

Kulutusluottoa voidaan myöntää niin vakuudettomana kuin vakuudellisena lainana. Vakuudettoman kulutusluoton etuja ovat sen nopea ja joustava käsittely. Vakuudetonta kulutusluottoa hakiessasi sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi turvamaan kulutusluoton takaisinmaksua.

Markkinoilla on myös vakuudellisia kulutusluottoja. Vakuudellisissa kulutusluotoissa käytetään vakuutena olemassa olevaa omaisuutta, kuten asunto-osaketta, vapaa-ajan asuntoa tai esimerkiksi olemassa olevia sijoituksia. Vakuudellisen kulutusluoton hinta voi olla hieman vakuudetonta kulutusluottoa edullisempi, mutta kääntöpuolena sen hakeminen ei ole yhtä vaivatonta vakuudettomaan kulutusluottoon verrattuna. Vakuudellista kulutusluottoa hakiessa pankki arvioi ensin vakuuden riittävyyden ja antaa luottopäätöksen vasta vakuusarvioinnin jälkeen.

Suomen laki säätelee kulutusluottoja sekä muita kuluttajille myönnettäviä lainoja tarkasti. Laki velvoittaa luoton myöntävää pankkia tai rahoituslaitosta noudattamaan toiminnassaan hyvää luotonantotapaa ja tarkistamaan luotonhakijan maksukyvyn sekä ilmoittamaan luottoon liittyvät kustannukset helposti havaittavalla tavalla. Lisäksi hyvään luotonantotapaan kuuluu vastuullinen suhtautuminen maksujärjestelyihin sekä sopiminen lyhennysvapaista kuukausista tai eräpäivän siirtämisestä.

Lainsäädäntö sekä pankkien välinen kilpailu ovat mahdollistaneet edullisemmat lainaehdot kulutusluottoa tarvitsevalle lainanhakijalle. Kiristyneen kilpailun myötä edullisin kulutusluotto voi löytyä jopa entuudestaan tuntemattomalta luotonmyöntäjältä. Kulutusluottojen myöntäminen on Suomessa valvonnan alaista toimintaa. Finanssivalvonta valvoo pankkeja ja pankkisidonnaisia rahoitusyhtiöitä.

Kulutusluoton kilpailuttaminen ja luottotarjousten vertaaminen on Sortterin avulla ilmaista. Näet vertailussamme aina kaikki lainan korot, kulut ja muut tärkeät ehdot reilusti ja selkeästi eriteltyinä.

Kulutusluotoista kysyttyjä kysymyksiä

 • Kyllä, eläkeläinen voi hakea kulutusluottoa, sillä eläkeläisellä on säännölliset eläketulot.

 • Voit hakea kulutusluottoa yhdessä puolison kanssa. Pankit voivat myöntää kulutusluoton edullisemmalla korolla, kun jätät hakemuksen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

 • Kyllä, voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton kulutusluotto löytyy Sortterin avulla nopeasti ja voit valita edullisimman lainan maksuttomasta vertailusta helposti.

 • Voit vertailla kulutusluotot ilman palkkakuittia tai muuta todistusta tuloistasi. Usein luotonmyöntäjät tarvitsevat todistuksen ilmoittamistasi tuloista kuitenkin ennen lainan maksamista tilillesi. Jos sinulla ei ole palkkakuittia saatavilla, voit tulostaa todistuksen tuloistasi myös Verohallinnon ylläpitämästä tulorekisteristä.

 • Vertaa kulutusluotot Sortterin avulla ilmaiseksi. Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä luotonmyöntäjiä ja voit valita saamistasi tarjouksista edullisimman kulutusluoton.

 • Sortterin avulla vertaat kattavasti kymmenien pankkien ja luotonmyöntäjien lainatarjoukset. Vertailussamme edullisimman kulutusluoton valitseminen on helppoa ja nopeaa.

 • Kyllä, voit yhdistää lainasi ja maksaa kalliit luottokorttivelat, kulutusluotot tai muut lainat pois edullisemmalla yhdistelylainalla.

 • Kyllä. Nykyinen kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti Sortterin avulla. Näin pidät luottokustannukset kilpailukykyisellä tasolla ja vältyt maksamasta turhasta.

 • Kulutusluoton voi maksaa takaisin ennenaikaisesti. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun on määritetty laissa, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa luottoehdoissa. Voit myös lyhentää kulutusluottoa suuremmissa maksuerissä, jolloin sen euromääräiset kulut jäävät pienemmiksi.

 • Osa yhteistyöpankeistamme myöntää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet tiedon mahdollisuudesta maksuvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

 • Sinulle tehdyt lainatarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa, riippuen lainanantajasta. Tarjousten voimassaoloaika on ilmoitettu selkeästi jokaisen tarjouksen yhteydessä.

Kuinka usein kilpailutat kulutusluoton?

Kokemuksia Sortterista ja kulutusluottojen kilpailuttamisesta netissä

Kartoitamme säännöllisesti asiakkaidemme mielipiteitä liittyen kulutusluoton hakemiseen kauttamme. Näin voimme auttaa löytämään parhaat luotot jatkossa entistä paremmin ja muutenkin kehittää palveluamme.

Tällaisia kokemuksia asiakkaillamme on kulutusluoton kilpailuttamisesta Sortterin avulla:

 • "Minulla on kokemuksia useista lainapalveluista. Sortterilla korot ja lainakulut olivat esitetty hyvin selkeästi."
 • "Paras kulutusluotto löytyi nopeasta vertailusta helposti. Kiitos!"
 • "Kulutusluoton hakeminen oli yllättävän helppoa. Suosittelen kokeilemaan."
 • "Selkeästi esitetyt kulutusluottojen korot. Yksinkertainen palvelu, josta löytyi paras korko kulutusluotolle vaivattomasti."

Sortter arvostelut – asiakkaidemme kokemuksia

 • profile image
  liisa jaho
  14.2.2024 13.07.46

  Todella nopeaa toimintaa, kiitos siitä.

 • profile image
  Tero Moilanen
  14.2.2024 10.41.50

  Palvelu on selkeä ja toimii nopeasti sekä luotettavasti.

 • profile image
  T B.
  11.2.2024 15.52.21

  Nopea lainan saanti ja hyvä asiakaspalvelu

 • profile image
  Taina Väänänen
  9.2.2024 13.01.42

  Sortter oli helppo, nopea ja luotettava! Mukana myös pankkeja.

 • profile image
  Lea Helttunen
  7.2.2024 12.03.46

  Erittäin tehokasta ja ystävällistä palvelua

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.