Kulutusluotto – lainaa netistä ilman vakuuksia, jopa heti samana päivänä

Kilpailuta vakuudeton kulutusluotto jopa 60 000 € asti. Valitse edullinen luotto vertailustamme ja säästä lainakuluissa.

Kulutusluottolaskuri - laske sopiva kuukausierä ja kilpailuta kulutusluotot

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
317 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 317 €, takaisinmaksettava summa 26 605 € sekä todellinen vuosikorko on 8,84 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 317 €, takaisinmaksettava summa 26 605 € sekä todellinen vuosikorko on 8,84 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kilpailuta vakuudeton kulutusluotto jopa 60 000 € asti. Valitse edullinen luotto vertailustamme ja säästä lainakuluissa.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Kulutusluotto on vakuudeton laina, jota voit hakea tarpeesi mukaan

Kulutusluotto on kertalaina, joka myönnetään yksityishenkilölle lainana hankintoja tai kuluttamista varten. Kulutusluottoa varten et tarvitse vakuuksia tai takaajia, sillä kulutusluotto on vakuudetonta lainaa.

Useimmiten kulutusluottoja käytetään pidempään suunniteltujen hankintojen toteuttamiseen, kuten remontointiin tai auton ostamisen rahoittamiseen. Kulutusluotolla voi myös maksaa pienempiä hankintoja, kuten huonekaluja tai tarpeellisia kodinkoneita. Kulutusluottoa käytetään myös lainojen yhdistämiseen.

Kulutusluoton suuruus voi vaihdella muutamasta tuhannesta aina 60 000 euroon asti. Luoton takaisinmaksuaika on sovittavissa 1–20 vuoden välille, mutta luoton voi maksaa takaisin myös ennenaikaisesti. Jos maksat kulutusluoton takaisin sovittua nopeammin, jäävät luottokustannukset pienemmiksi. Luotonmyöntäjät perivät koron ja kuukausittaiset käsittelymaksut vain siltä ajalta, kun kulutusluotto on ollut käytössäsi.

Kulutusluoton ominaisuudet pähkinänkuoressa:

 • Kenelle tahansa vähintään 20-vuotiaalle aikuiselle, jolla on säännöllisiä palkka- tai muita tuloja sekä moitteeton maksuhistoria.
 • Lainasumma 1 000–60 000 euroa ilman vakuuksia.
 • Laina-aika 1–20 vuotta.
 • Korko alkaen 4 %.
 • Todellinen vuosikorko (joka huomioi kaikki lainasta aiheutuvat kulut) alkaen 4,25 %.
Play button
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Kulutusluoton korko ja kustannukset

Kulutusluoton korko sekä siihen liittyvät avaus- tai käsittelymaksut vaihtelevat haetun lainasumman sekä pankin tekemän luottoarvion mukaan. Yleensä kulutusluottojen korot pienenevät lainasumman kasvaessa.

Pankkien riskiperusteisen hinnoittelun vuoksi tarjotut korot vaihtelevat myös hakijan mukaan. Täytä hakemus huolellisesti saadaksesi kulutusluoton mahdollisimman edullisesti. Mitä paremmin pankki ymmärtää tilanteesi hakemuksen perusteella, sitä todennäköisemmin saat luoton pienellä korolla.

Kulutusluottojen vuosikorot alkavat 4 prosentista ja voivat vaihdella pankin sekä hakijan mukaan aina 20 % saakka. Jos tarkasteluun otetaan 10 000 € kulutusluotto, on tämän korko tyypillisesti 5–15 % välillä. Suuremmissa kulutusluotoissa korko jää usein alle 10 prosenttiin.

Luotonmyöntäjän ansainta muodostuu suurelta osin luoton korosta, jonka vuoksi korkoprosentti vaihtelee lainasumman mukaan. Pienten käyttöluottojen korkeammat korkoprosentit eivät kuitenkaan kerrytä asiakkaalle samoissa määrin maksettavaa, kuten suuremmissa luottosummissa.

Esimerkiksi 1 000 euron luotto 12 kuukauden maksuajalla kerryttää korkeimmalla mahdollisella 20 % vuosikorolla kuluja 111,56 euroa. Vastaavasti 10 % vuosikorolla kuluja kertyy 55,04 euroa.

Isommissa kulutusluotoissa korkoprosentin merkitys on huomattavasti suurempi ja kilpailutuksen kautta saavutettava säästö voi nousta jopa tuhansiin euroihin laina-aikana. Siksi lainojen kilpailutus kannattaakin tehdä paitsi uutta lainaa nostettaessa, myös säännöllisesti vanhoille luottosopimuksille.

null

KulutusluottoOminaisuus
Korko alkaen4,00 %
Todellinen vuosikorko alkaen4,25 %
Lainan määrä1 000 € - 60 000 €
Maksuaika1-20 vuotta
LyhennystapaTasaerä tai joustava

Vertaile kulutusluotto näin

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Halvin kulutusluotto kilpailuttamalla ja vertailemalla

Kilpailuta kulutusluotto 1 000–60 000 euron välillä kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin avulla. Olemme täysin suomalainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta. Autamme asiakkaitamme löytämään kulutusluottoa edullisin ehdoin ja olemme aina reilusti kuluttajan puolella. Olemme vertailupalvelu, eli vertailemme lainatarjouksia ja niiden ehtoja, mutta me emme itse myönnä lainoja.

Kun teet lainahakemuksen palvelussamme, pyydämme luottotarjoukset jopa yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta. Tämän jälkeen pankit sekä rahoituslaitokset tekevät sinulle henkilökohtaisia lainatarjouksia, jotka järjestämme sinua varten edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron perusteella. Näin voit helposti kilpailuttaa pankkien tarjoamat kulutusluotot ja vertailla sinulle tehtyjä lainatarjouksia.

Sortterin asiakkaat säästävät tyypillisesti 1 682 euroa luottokustannuksissa kilpailuttaessaan luotot kauttamme. Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään.

Kilpailutamme sinulle edullisimman kulutusluoton pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista maksutta.

 • Kulutusluoton hakeminen ja kilpailuttaminen on ilmaista
 • Tavoitat useita pankkeja ja rahoituslaitoksia yhdellä hakemuksella
 • Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia
 • Laina maksetaan jopa heti samana päivänä

Suosittelemme palvelussamme aina mahdollisimman edullista kulutusluottoa, mutta jätämme valinnan sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä saamistasi luottotarjouksista hyväksyt – vai hyväksytkö mitään.

Yleisimmät kysymykset kulutusluottoihin liittyen

 • Kulutusluotto on pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä luotto, joka myönnetään kuluttajalle lainana hankintoja tai kuluttamista varten joko vakuudettomana tai vakuudellisena. Kulutusluotto on yleiskäsite yksityishenkilölle myönnettävästä lainasta, ja niiden suuruus voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin saakka.

 • Kauttamme voit hakea ja kilpailuttaa kulutusluottoa 1 000–60 000 €.

 • Korko on aina henkilökohtainen ja riippuu hakijan taloustilanteesta. Kannattaa muistaa, että koron lisäksi myös muut lainan kulut vaikuttavat sen kustannuksiin. Tarkistaa luottotarjouksesta kaikki kustannukset huomioiva todellinen vuosikorko.

  Kunkin pankin tai rahoituslaitoksen korko selviää vain hakemalla tarjous kyseiseltä toimijalta. Kulutusluottojen tarjoajia on monia, joten matalimman koron löydät vertaamalla eri luotonantajien lainatarjouksia.

  Sortterin palvelussa pystyt kilpailuttamaan luotonantajat yhdellä hakemuksella, jolloin saat tarjoukset helposti yhdellä kertaa ja keskenään vertailukelpoisina, eli todellisen vuosikoron mukaan listattuna.

 • Luoton korko määräytyy hakemasi lainasumman ja pankin tekemän luottoarvion mukaan. Mitä paremmaksi pankit arvioivat maksukykysi, sitä halvemmalla kulutusluottoa voidaan myöntää. Alimmillaan korko on 4 %. Koron lisäksi pankit voivat periä kulutusluotosta muita kuluja, kuten avaus- tai tilinhoitomaksuja enintään 150 euroa vuodessa.

  Kun kilpailutat kulutusluoton Sortterin avulla, saat henkilökohtaiset luottotarjoukset vertailussa mukana olevilta pankeilta sekä rahoituslaitoksilta jo muutamassa minuutissa. Halvimman kulutusluoton valitseminen on palvelussamme helppoa, sillä luottotarjousten vertailu tapahtuu aina todellisen vuosikoron mukaan.

  Kuinka nopeasti saan päätöksen kulutusluoton myöntämisestä?

  Luottopäätös tehdään usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Saat tiedon kulutusluoton myöntämisestä yleensä jo muutamassa minuutissa ja voit valita itsellesi parhaan luottotarjouksen helposti vertailusta.

 • Luottopäätös tehdään usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Saat tiedon kulutusluoton myöntämisestä yleensä jo muutamassa minuutissa ja voit valita itsellesi parhaan luottotarjouksen helposti vertailusta.

 • Voit hakea kulutusluottoa, kun olet vähintään 20 -vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti.

Laitamme pankit kilpailemaan luotostasi

Kuten kaikissa pankkipalveluissa, myös kulutusluottojen hinnoissa ja luottoehdoissa on eroavaisuuksia. Laitamme pankit kilpailemaan sinun laina-asiakkuudestasi ja käännämme luoton hakemisen päälaelleen. Palvelussamme pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat keskenään sinun asiakkuudestasi tarjoten toinen toistaan edullisempia korkoja ja luottoehtoja.

Palvelumme käyttäjänä sinun ei tarvitse pyytää tarjouksia eri luotonmyöntäjiltä erikseen, vaan voit valita itsellesi vertailun edullisimman kulutusluoton vaivattomasti ja välttää tarpeettomat korot tai luotonhoitokulut. Kulutusluottojen kilpailutus kannattaa, sillä se tuo merkittäviä säästöjä luottokustannuksiin ja pitää kuukausittaiset maksuerät pienenä.

Vakuudettomien kulutusluottojen vertailu on järkevää taloudenpitoa

Vakuudettomien luottojen korot kannattaa vertailla aina ennen uuden lainan ottamista. Luottojen korkovertailu on pieni vaiva, jonka avulla vältät maksamasta turhia luottokustannuksia ja löydät itsellesi sopivat lainaehdot.

Myös olemassa olevien luottojen, osamaksusopimusten tai luottokorttien korot kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Vanhat luottosopimukset voi maksaa pois edullisemmalla lainalla, jolloin luottokustannukset pienenevät ja rahaa jää enemmän käytettäväksi.

Halvin korko ei välttämättä tarkoita edullisinta lainaa. Siksi vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset. Sortter vertailee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan. Lisäksi ilmoitamme myös jokaisen luottotarjouksen yhteydessä lainakustannukset selkeästi euroina. Näin vältät ikävät yllätykset ja tiedät tasan tarkkaan, kuinka paljon kulutusluotto kerryttää maksettavaa.

Kulutusluottoa tarjoavat pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

null

Kulutusluotto ilman vakuuksia nopeasti ja helposti

Voit hakea kulutusluottoa tai kertalainaa palvelussamme ilman vakuuksia tai takaajia. Hakemuksen täyttäminen onnistuu muutamassa minuutissa ja voit vertailla saamiasi luottotarjouksia helposti ja läpinäkyvästi. Kun haet kulutusluottoa palvelussamme, sinun tarvitse sitoa omaisuuttasi, kuten asuntoasi lainasi vakuudeksi tai pyytää esimerkiksi vanhemmiltasi takausta lainan saamiseksi. Jos haet suurempaa, yli 10 000 euron kulutusluottoa, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan täyttämään lainahakemuksen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Kun lainalla on kaksi hakijaa, pankit tarjoavat kulutusluoton usein pienemmällä korolla.

Saat luottopäätöksen nopeasti, yleensä jo muutamassa minuutissa, mutta viimeistään seuraavana arkipäivänä lainahakemuksesi jättämisestä.

Lainaa heti tilille – jopa heti samana päivänä

Rahat siirretään tilillesi jopa heti saman päivän aikana luottotarjouksen hyväksyttyäsi. Sopivan kulutusluoton valinta onnistuu palvelussamme helposti ja luottosopimuksen voi allekirjoittaa turvallisesti pankkitunnuksilla.

Joskus luotonmyöntäjät tarvitsevat todistuksen ilmoittamistasi palkka- tai eläketuloista ennen lainan maksamista tilille. Siksi tarvittavat todistukset kannattaakin kaivaa valmiiksi esiin jo lainahakemusta täytettäessä.

Todistukseksi tuloista käyvät:

 • palkkakuitti
 • eläketodistus (Kevan Omat eläketietosi -palvelusta)
 • ote Verottajan Tulorekisteristä (www.vero.fi/tulorekisteri/)

Kulutusluotto on nopea rahoitusmuoto ja sopii mainiosti niin akuuttiin, kuin pidempään harkittuun lainan tarpeeseen.

Kulutusluoton plussat

+ Kulutusluoton hakeminen onnistuu vaivattomasti ja nopeasti mihin vuorokauden aikaan tahansa.
+ Lainaa varten ei tarvita vakuuksia tai takaajia.
+ Rahat saa nopeasti tilille – parhaimmillaan saman päivän aikana.
+ Lainan saanti ei yleensä ole riippuvaista lainan käyttätarkoituksesta.
+ Pienempien lainojen yhdistäminen edullisemmaksi yhdistelylainaksi on helppoa.
+ Kulutusluottojen kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti ja reilusti esimerkiksi Sortterin lainavertailun avulla.

Kulutusluoton miinukset

- Vakuudeton laina on usein hieman kalliimpi kuin vakuudellinen laina.
- Lainamarkkinoilla on tarjolla paljon erilaisia lainanantajia, joiden joukosta voi olla hankalaa löytää aidosti edullinen ja reilu toimija.
- Useammasta pienestä lainasta saattaa kertyä moninkertaiset kulut.
- Useampi laina voi ajaa taloudelliseen ahdinkoon.
- Järkevä talouden hallinta ja säästäminen tulee aina edullisemmaksi kuin lainaaminen.

Miten kulutusluotto eroaa muista luotoista?

Alla näet, miten vakuudeton laina, vakuudellinen laina ja hyödykesidonnainen luotto eroavat toisistaan. Näet selkeästi, miten kulutusluotto eroaa esimerkiksi vakuudellisesta asuntolainasta tai luottokortista.

TermiSelitysKorkoEsimerkki
Vakuudeton lainaLainaa pieniin tai suuriin hankintoihin. Hakijan ei tarvitse käydä lainaneuvotteluita.
Korko määräytyy lainasumman ja luotonmyöntäjän riskiarvion mukaan.
n. 4-12 %Kulutusluotto
Vakuudellinen lainaLainaa suurempaan kertahankintaan. Laina haetaan pankista ja hakija käy lainaneuvottelut.
Hakija tarvitsee vakuuden lainan saamiseen. Korko on usein edullisempi, sillä vakuus pienentää lainanantajan riskiä.
n. 2-4 %Asuntolaina
Hyödykesidonnainen luottoVakuudeton luotto, jolla maksetaan tietyn hyödykkeen hankinta (esim. tavara tai palvelu)n. 9-20 %Luottokortti tai osamaksusopimus

Kilpailutettuja kulutusluottoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kulutusluottojen erot

Kulutuslainoissa ei pääsääntöisesti ole muita ratkaisevia eroja pankkien ja rahoituslaitosten välillä kuin tarjotut lainasummat ja korot. Kulutusluotto, kulutuslaina tai käyttöluotto on siitä yksinkertainen tuote, ettei yleensä ole ratkaisevaa, mistä rahoitus otetaan. Sen sijaan tarjotut ehdot ratkaisevat, minkä pankin tai rahoitusyhtiön puoleen kannattaa kääntyä halvinta luottoa etsittäessä.

Joskus kulutusluotto voidaan myöntää kertalainan sijaan niin sanottuna joustoluottona. Joustoluotolta voit nostaa rahaa myöhemmin käyttöösi myönnetyn luottorajan puitteissa.

Lainasummat ovat 1 000–60 000 euron välillä

Kulutusluottojen summat vaihtelevat kulutusluoton myöntäjästä riippuen muutamasta tuhannesta eurosta aina 60 000 euroon saakka. Useimmiten kulutusluottoa voi hakea juuri tarvitsemalleen summalle. Osa luotonantajista puolestaan myöntää kulutusluottoja vain tasatuhansittain.

Kuukausierän suuruuteen vaikuttaa 3 tekijää

Luoton kuukausierään vaikuttaa kolme tekijää: lainasumma, laina-aika ja luoton kulut. Kokeile Sortterin lainalaskurilla, kuinka maksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja mitoita kuukausierä omaan talouteesi sopivaksi. Lainalaskurin käyttö on helppoa, eikä sido sinua hakemaan tai kilpailuttamaan lainaa.

Elämässä voi tulla vastaan yllättäviä tilanteita, jotka vaikuttavat myös taloudelliseen tilanteeseen. Laina-aika kannattaakin valita niin, että luoton kuukausierän hoitaminen onnistuu, vaikka jonain kuukautena talouden muut kulut olisivat normaalia suuremmat.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että laina on aina sitoumus: ottamalla lainan sitoudut myös maksamaan sen takaisin sovitussa ajassa ja sopimuksen mukaisissa maksuerissä. Lainan ottamista kannattaa siis harkita paitsi sen tarpeen myös oman talouden kannalta. 

Lainaa ottaessasi sinun kannattaa huomioida, että taloudellinen tilanteesi voi muuttua. Laina-aika kannattaa siis mitoittaa niin, että saat maksettua luoton kuukausierän silloinkin, jos talouden kulut sattuvat jonakin kuukautena olemaan normaalia suuremmat. 

Takaisinmaksuaika 1–20 vuoden välillä

Kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat tyypillisesti 1 ja 20 vuoden välillä, mutta myös tätä pidempiä maksuaikoja voi olla saatavilla.

Kulutusluoton laina-aika on yleensä noin viidestä kuuteen vuotta, ja se kasvaa lainasumman myötä. Esimerkiksi 20 000 € kulutusluotolle haetaan usein 7–8 vuoden laina-aikaa ja 40 000 € kulutusluotto maksetaan takaisin yleensä 8–10 vuoden kuluessa.

Jos haet kulutusluottoa pitkällä maksuajalla, voit kuitenkin halutessasi lyhentää lainan takaisin suuremmissa maksuerissä tai maksaa luoton kokonaan takaisin ennenaikaisesti. Tällöin kulutusluotosta maksettavat korot ja muut mahdolliset kulut jäävät euromääräisesti pienemmiksi.

Kulutusluottoa kannattaa hakea rinnakaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan vaikutus näkyy yleensä kulutus- tai käyttöluoton pienempänä korkona.

Rinnakkaishakijan kanssa voit saada luotollesi paremmat lainaehdot

Mahdollisuuksien mukaan hakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää kulutusluoton edullisemmin ja joustavammilla ehdoilla. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi oma avio- tai avopuoliso.

Pankin näkökulmasta kulutusluottoa on turvallisempaa myöntää kahdelle hakijalle yhden henkilön sijaan. Rinnakkaishakijan vaikutus näkyy yleensä kulutus- tai käyttöluoton pienempänä korkona, sillä lainalla on yhden henkilön sijaan kaksi takaisinmaksajaa. Molemmat hakijat ovat kuitenkin yhteisvastuussa lainan takaisinmaksamisesta.

Halvin kulutusluotto löytyy vertailun avulla

Halvimman kulutusluoton valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota korkojen lisäksi todelliseen vuosikorkoon sekä mahdollisiin luoton avaus- tai käsittelymaksuihin. Pienin korko ei automaattisesti tarkoita halvinta kulutusluottoa, minkä vuoksi lainat on tärkeää vertailla huolellisesti todellisen vuosikoron mukaan.

Voit lukea täältä lisää lainojen vertailusta ja sen tuomista säästömahdollisuuksista. Halvinta kulutusluottoa tai käyttöluottoa etsittäessä on tärkeää kilpailuttaa eri pankkien tarjonta ennen valinnan tekemistä.

Sortterin avulla kulutusluottojen vertailu ja kilpailutus on helppoa. Saat lainapäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme yhdellä hakemuksella ja voit valita saamistasi tarjouksista itsellesi halvimman vaihtoehdon. Otamme vertailussamme huomioon lainan todelliset kulut. Koska haluamme, että löydät palvelumme kautta lainan aidosti parhaalla korolla, näytämme kaikki saamasi tarjoukset reilusti hintajärjestyksessä.

Kilpailuta kulutusluotto ja löydä edullinen lainatarjous vertailusta

Kulutusluottojen kilpailutus ja vertailu läpinäkyvästi

Kulutusluottojen vertailu on palvelussamme helppoa ja läpinäkyvää. Olemme suomalainen rahoitustuotteiden vertaamiseen ja kilpailuttamiseen erikoistunut yhtiö ja toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien sekä luotonmyöntäjien kanssa. Palvelumme toimii täysin salatussa ympäristössä ja käytämme tietojasi vain etsiäksemme sinulle edullisimman kulutusluoton tai muun toivomasi rahoitustuotteen.

Kulutusluoton kilpailuttaminen ja luottotarjousten vertaaminen on Sortterin avulla ilmaista. Näet vertailussamme aina kaikki lainan korot, kulut ja muut tärkeät ehdot reilusti ja selkeästi eriteltyinä. Järjestämme luottotarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin kulutusluottojen vertaaminen tapahtuu ammattimaisesti, eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään.

Voit hakea kulutusluottoa tarvitsemallesi lainasummalle ja toivomallesi laina-ajalle. Luottotarjousten pyytäminen ja niiden vertailu onnistuu sitoumuksetta muutamassa minuutissa ja rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana.

Vertaile kulutusluotot ilmaiseksi, valitse edullisin tarjous ja säästä lainakustannuksissa.

Kuulit meistä

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Kulutusluotto ja luoton myöntäminen

Kulutusluotto tai kulutuslaina on pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä luotto, joka voidaan myöntää niin vakuudettomana, kuin vakuudellisena lainana. Vakuudettoman kulutusluoton etuja ovat sen nopea ja joustava käsittely. Vakuudetonta kulutusluottoa hakiessasi sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi turvamaan kulutusluoton takaisinmaksua.

Markkinoilla on myös vakuudellisia kulutusluottoja. Vakuudellisissa kulutusluotoissa käytetään vakuutena olemassa olevaa omaisuutta, kuten asunto-osaketta, vapaa-ajan asuntoa tai esimerkiksi olemassa olevia sijoituksia.

Vakuudellisen kulutusluoton hinta voi olla hieman vakuudetonta kulutusluottoa edullisempi, mutta kääntöpuolena sen hakeminen ei ole yhtä vaivatonta vakuudettomaan kulutusluottoon verrattuna. Vakuudellista kulutusluottoa hakiessa pankki arvioi ensin vakuuden riittävyyden ja antaa luottopäätöksen vasta vakuusarvioinnin jälkeen.

Luotettavat pankit ja luotonmyöntäjät

Suomen laki säätelee kulutusluottoja sekä muita kuluttajille myönnettäviä lainoja tarkasti. Laki velvoittaa luoton myöntävää pankkia tai rahoituslaitosta noudattamaan toiminnassaan hyvää luotonantotapaa sekä mm. tarkistamaan luotonhakijan maksukyvyn sekä ilmoittamaan luottoon liittyvät kustannukset helposti havaittavalla tavalla. Lisäksi hyvään luotonantotapaan kuuluu mm. vastuullinen suhtautuminen maksujärjestelyihin sekä sopiminen lyhennysvapaista kuukausista tai eräpäivän siirtämisestä.

Kulutusluottojen korot ovat laskeneet paitsi pankkien välisen kilpailun myötä, myös lainsäädännön ansiosta. Nykyisellään lainan vuosikorko ei saa ylittää 20 prosenttia, eikä siitä saa periä vuositasolla yli 150 euroa muita maksuja, kuten avaus- tai tilinhoitopalkkiota.

Lainsäädäntö sekä pankkien välinen kilpailu ovat mahdollistaneet edullisemmat lainaehdot kulutusluottoa tarvitsevalle lainanhakijalle. Kiristyneen kilpailun myötä edullisin kulutusluotto voi löytyä jopa entuudestaan tuntemattomalta luotonmyöntäjältä.

Kulutusluottojen myöntäminen on Suomessa valvonnan alaista toimintaa. Finanssivalvonta valvoo pankkeja ja pankkisidonnaisia rahoitusyhtiöitä. Muiden kuin Finanssivalvonnan alla olevien luotonmyöntäjien tulee rekisteröityä Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin. Kaikkiaan valvottavien luotonmyöntäjien rekistereihin on listattu yli 300 toimijaa, joista suuri osa myöntää kulutusluottoja. Toimijoiden lukumäärää nostaa kuitenkin paljon samaan pankkiryhmään kuuluvat toimijat, jotka näyttäytyvät kuluttajalle esimerkiksi Osuuspankki tai Säästöpankki -liikemerkkien alla.

Kulutusluoton kilpailuttaminen ja luottotarjousten vertaaminen on Sortterin avulla ilmaista. Näet vertailussamme aina kaikki lainan korot, kulut ja muut tärkeät ehdot reilusti ja selkeästi eriteltyinä.

Kulutusluoton takaisinmaksu

Ennen kulutusluoton valitsemista kannattaa pysähtyä hetkeksi ja varmistaa, että laina on omaan talouteen sopiva. Oikein mitoitetun kulutusluoton takaisinmaksu onnistuu ongelmitta maksuohjelman mukaisesti.

Takaisinmaksuerä kannattaa sovittaa niin, ettei luoton lyhentäminen tuota ongelmia vaikka talouden muut menot olisivat jonakin kuukautena tavanomaista suuremmat.

Kulutusluotto on maksusitoumus

Aivan kuin mikä tahansa laina, on myös kulutusluotto maksusitoumus, joka täytyy maksaa takaisin huolimatta siitä, onko se myönnetty vakuudettomana vai vakuudellisena.

Mikäli kulutusluoton lyhentäminen ei syystä tai toisesta onnistu suunnitellun mukaisesti, kannattaa olla yhteydessä luotonmyöntäjään ja sopia maksujärjestelystä. Pankit ja rahoituslaitokset ovat yleensä halukkaita löytämään ratkaisun tilapäisiin maksuvaikeuksiin.

Osa luotonmyöntäjistä tarjoaa luotoille myös lyhennysvapaita kuukausia, joiden käyttämisestä ei tarvitse neuvotella erikseen. Näet tiedon näistä luotonantajista palvelussamme saamiesi luottotarjousten yhteydessä.

Kulutusluoton voi maksaa takaisin etuajassa

Kuluttajana voit aina maksaa lainan tai kulutusluoton takaisin ennenaikaisesti. Voit myös halutessasi lyhentää luottoa sovittua suuremmissa maksuerissä tai tehdä luotolle ylimääräisiä lyhennyksiä. Kannattaa kuitenkin varmistaa luottosopimuksesta tai kulutusluoton myöntäneeltä pankilta miten ennenaikaiset lyhennykset kohdistetaan lainalle.

Kulutusluoton korko lasketaan avoimelle lainapääomalle. Tämän vuoksi kannattaa varmistaa, että myös kulutusluoton ylimääräinen lyhennys kohdistuu pääomalle, eikä tuleville maksuerille. Jos näin ei tapahdu automaattisesti, voit pyytää kulutusluoton myöntäjää kohdistamaan ylimääräisen lyhennyksen haluamallasi tavalla.

Kun lyhennys kohdistetaan lainapääomalle, saat ennenaikaisista lyhennyksistä itsellesi suurimman rahallisen hyödyn ja pienemmät luottokustannukset.

Kuinka usein kilpailutat kulutusluoton?

Kulutusluottojen vertailu on lisääntynyt

Taloustutkimuksen mukaan suomalaiset vertailevat enemmän kulutusluottoja kuin aikaisemmin. Hintatietoisuus on lisääntynyt tasaisesti monen lainatuotteen kesken. Sortter on teettänyt jo usean vuoden ajan tutkimuksen Taloustutkimuksella, minkä avulla kartoitetaan suomalaisten aktiivisuutta lainatuotteiden vertailussa sekä kilpailuttamisessa.

Kulutusluottojen vertailu on kuitenkin ainut lainatuote, jonka vertailu koetaan helpoksi. Muiden lainatuotteiden, kuten asuntolainan, luottokorttien tai osamaksusopimusten vertailu koettaan haasvammaksi kuin aiemmin. Erityisesti lainavertailupalvelut, kuten Sortter, voivat osaltaan helpottaa lainojen ja kulutusluottojen vertailua keskenään.

Sortterin kautta kuluttaja saa yhdellä lainahakemuksella jopa kymmenien pankkien tekemät lainatarjoukset. Sortter järjestää lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin voit helposti vertailla eri lainatarjouksia siitäkin huolimatta, että tarjouksisissa voi olla toisistaan poikkeavia lainasummia tai laina-aikoja.

Kokemuksia kulutusluottojen hakemisesta ja kilpailuttamisesta netissä

Kulutusluottojen kilpailuttaminen ja hakeminen netistä on yhtä turvallista kuin luoton ottaminen omasta verkkopankista. Netistä haetun kulutusluoton saa käyttöön yleensä heti samana päivänä ja kilpailutetun kulutusluoton korot ovat usein samalla tasolla tai jopa edullisemmat, kuin omasta pankista haettuna.

Kysymme asiakkailtamme säännöllisesti kokemuksia kulutusluoton hakemisesta palvelumme kautta, jotta voimme auttaa löytämään parhaat luotot jatkossa entistäkin paremmin.

Tällaisia kokemuksia asiakkaillamme on kulutusluoton kilpailuttamisesta Sortterin avulla:

 • "Minulla on kokemuksia useista lainapalveluista. Sortterilla korot ja lainakulut olivat esitetty hyvin selkeästi."
 • "Paras kulutusluotto löytyi nopeasta vertailusta helposti. Kiitos!"
 • "Kulutusluoton hakeminen oli yllättävän helppoa. Suosittelen kokeilemaan."
 • "Selkeästi esitetyt kulutusluottojen korot. Yksinkertainen palvelu, josta löytyi paras korko kulutusluotolle vaivattomasti."

Sortter arvostelut – asiakkaidemme kokemuksia

 • profile image
  Ulla Satuli
  1.12.2023 13.24.09

  Kaikki sujui verraten nopeasti ja ammattitaitoisesti.

 • profile image
  Leseniuss
  29.11.2023 16.30.17

  Uskoisin että ihan pätevä palvelu.

 • profile image
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • profile image
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

Reilu lainavertailu

Meille on tärkeää olla reilu ja luotettava toimija, joka ajaa aina asiakkaan etua. Haluamme, että löydät kauttamme edullisimman ja sinulle parhaiten sopivimman lainan ja sen takia haemmekin sinulle kulutusluottotarjoukset jopa 21 lainanantajalta.

Halvin kulutusluotto löytyy helposti kilpailuttamalla lainat kauttamme. Mikäli palvelussamme mukana olevien lainanantajien asettamat ehdot hakijalle täyttyvät, saat henkilökohtaiset lainatarjoukset kaikilta palvelussamme mukana olevilta luotonantajilta. Järjestämme kulutusluottotarjoukset helposti ymmärrettävään muotoon, josta voit nopeasti vertailla kulutusluoton korkoja ja kokonaiskuluja sekä tarkastella kaikkia yksityiskohtia.

Saat ensimmäiset kulutusluottotarjoukset heti ja loput viimeistään parin päivän sisällä. Sitten voit vertailla kulutusluottotarjouksia keskenään ja valita niistä parhaan. Juuri kulutusluottojen vertailun avulla näet selvästi tarjouksien erot sekä löydät edullisimman ja tarpeisiisi sopivimman lainan kätevästi netistä. Täytä ilmainen hakemus jo tänään ja löydä edullinen kulutusluotto.

Sortterin kautta säästät keskimäärin 1644 euroa lainakuluissa

Tiedämme, että asiakkaamme säästävät merkittävästi rahaa, kun he kilpailuttavat lainansa meidän kauttamme. Halusimme selvittää, kuinka paljon säästö keskimäärin oikeastaan on. Siksi päätimme verrata asiakkaiden saamia edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena käytettiin pankkien elo-syyskuun 2022 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000 – 10 000 euroa. Asiakkaidemme saamien edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskimääräinen erotus oli keskimäärin 1644 euroa. Vuonna 2022 asiakkaamme hakivat keskimäärin noin 12 541 euron lainoja, kun taas vuonna 2021 vastaava luku oli noin 12 480 euroa.

Voit kilpailuttaa kulutusluotot kauttamme kätevästi ja nopeasti vain yhdellä hakemuksella. Täytä maksuton lainahakemus, valitse lainatarjouksista paras ja allekirjoita se turvallisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Rahat saat käyttöösi jopa saman päivän aikana.

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?

Kulutusluotoista kysyttyjä kysymyksiä

 • Kyllä, eläkeläinen voi hakea kulutusluottoa, sillä eläkeläisellä on säännölliset eläketulot.

 • Voit hakea kulutusluottoa yhdessä puolison kanssa. Pankit voivat myöntää kulutusluoton edullisemmalla korolla, kun jätät hakemuksen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

 • Kyllä, voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton kulutusluotto löytyy Sortterin avulla nopeasti ja voit valita edullisimman lainan maksuttomasta vertailusta helposti.

 • Voit vertailla kulutusluotot ilman palkkakuittia tai muuta todistusta tuloistasi. Usein luotonmyöntäjät tarvitsevat todistuksen ilmoittamistasi tuloista kuitenkin ennen lainan maksamista tilillesi. Jos sinulla ei ole palkkakuittia saatavilla, voit tulostaa todistuksen tuloistasi myös Verohallinnon ylläpitämästä tulorekisteristä.

 • Vertaa kulutusluotot Sortterin avulla ilmaiseksi. Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä luotonmyöntäjiä ja voit valita saamistasi tarjouksista edullisimman kulutusluoton.

 • Sortterin avulla vertaat kattavasti kymmenien pankkien ja luotonmyöntäjien lainatarjoukset. Vertailussamme edullisimman kulutusluoton valitseminen on helppoa ja nopeaa.

 • Kyllä, voit yhdistää lainasi ja maksaa kalliit luottokorttivelat, kulutusluotot tai muut lainat pois edullisemmalla yhdistelylainalla.

 • Kyllä. Nykyinen kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti Sortterin avulla. Näin pidät luottokustannukset kilpailukykyisellä tasolla ja vältyt maksamasta turhasta.

 • Kulutusluoton voi maksaa takaisin ennenaikaisesti. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun on määritetty laissa, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa luottoehdoissa. Voit myös lyhentää kulutusluottoa suuremmissa maksuerissä, jolloin sen euromääräiset kulut jäävät pienemmiksi.

 • Osa yhteistyöpankeistamme myöntää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet tiedon mahdollisuudesta maksuvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

 • Sinulle tehdyt lainatarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa, riippuen lainanantajasta. Tarjousten voimassaoloaika on ilmoitettu selkeästi jokaisen tarjouksen yhteydessä.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.