Kulutusluotto valitsemallasi summalla ja maksuajalla

Kulutusluotto löytyy edullisemmin kilpailuttamalla. Nosta vakuudetonta kulutusluottoa jopa 60 000 €. Vertaile kulutusluotot helposti ja säästä lainakuluissa. Yksi hakemus, monta reilua luottotarjousta.

Hae kulutusluottoa – laske sopiva kuukausierä ja kilpailuta kulutusluotot

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
297 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 297 €, takaisinmaksettava summa 24 962 € sekä todellinen vuosikorko on 6,72 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 297 €, takaisinmaksettava summa 24 962 € sekä todellinen vuosikorko on 6,72 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kulutusluotto löytyy edullisemmin kilpailuttamalla. Nosta vakuudetonta kulutusluottoa jopa 60 000 €. Vertaile kulutusluotot helposti ja säästä lainakuluissa. Yksi hakemus, monta reilua luottotarjousta.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Kulutusluotto on vakuudeton laina, jonka saa tilille nopeasti

Kulutusluotto on kerralla nostettava vakuudeton laina, joka myönnetään yksityishenkilölle hankintoja tai kuluttamista varten. Kulutusluottoa voi hakea verkossa ilman vakuuksia tai takaajia. Saat luottopäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Luotto lyhennetään takaisin ennalta sovituissa maksuerissä.

Hae kulutusluottoa 1 000–60 000 euroa, 1–20 vuoden maksuajalla

 • Kulutusluotto voidaan myöntää vähintään 20-vuotiaalle aikuiselle, jolla on säännölliset tulot sekä moitteeton maksuhistoria.
 • Voit hakea kulutusluottoa tarpeesi mukaan 1 000–60 000 euroa. Kulutusluottoa voidaan myöntää tarvitsemasi määrä, aina sadan euron tarkkuudella.
 • Valitse haluamasi laina-aika 1–20 vuoden väliltä.
 • Korko 4–15 % lisättynä viitekorolla. Kun haet kulutusluottoa Sortterilta, etsimme sinulle mahdollisimman pienen koron ja edulliset luottokustannukset usealta eri pankilta.

Voit hakea lainaa ja saada kulutusluoton edullisemmin, kuin kilpailutat pankit Sortterin palvelussa. Tavoitat jopa yli 20 pankkia sekä rahoituslaitosta muutamassa minuutissa ja saat päätöksen kulutusluoton myöntämisestä heti hakemuksen lähetettyäsi.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Vakuudeton kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa

Saat vakuudetonta kulutusluottoa helpoiten, kun käytät luottojen kilpailuttamiseen erikoistunutta palvelua. Täyttämällä lainahakemuksen Sortterin palvelussa pyydämme sinulle henkilökohtaiset luottotarjoukset jopa yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta. Järjestämme kulutusluotot edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron perusteella, jotta voit helposti kilpailuttaa pankkien kulutusluotot ja vertailla sinulle tehtyjä luottotarjouksia keskenään.

Halvin kulutusluotto löytyy vertailemalla

Kuten kaikissa pankkipalveluissa, myös kulutusluottojen hinnoissa ja luottoehdoissa on eroavaisuuksia. Laitamme pankit kilpailemaan sinun laina-asiakkuudestasi ja tarjoamaan toinen toistaan edullisempia korkoja ja luottoehtoja. 

Näet vertailussamme aina kaikki lainan korot, kulut ja muut tärkeät ehdot reilusti ja selkeästi eriteltyinä. Järjestämme luottotarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin kulutusluottojen vertaaminen tapahtuu ammattimaisesti, eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään.

Suosittelemme palvelussamme aina mahdollisimman edullista kulutusluottoa, mutta jätämme valinnan sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä saamistasi luottotarjouksista hyväksyt – vai hyväksytkö mitään.

Kulutusluottoa tarjoavat pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluottoa voidaan myöntää niin vakuudettomana kuin vakuudellisena lainana. Vakuudettoman kulutusluoton etuja ovat lainahakemuksen nopea käsittely ja rahojen siirtyminen tilille jopa saman päivän aikana. Vakuudetonta kulutusluottoa hakiessasi sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi turvaamaan kulutusluoton takaisinmaksua.

Muistilista: Kulutusluoton hakeminen ilman vakuuksia

 • Vaikka voit lähettää luottohakemuksen mihin vuorokauden aikaan tahansa, siirtää pankki kulutusluoton tilille vain päiväsaikaan.
 • Voit rahoittaa kulutusluotolla suunnittelemasi hankinnat ja päättää sen käyttötarkoituksen itse.
 • Pankkien välinen kilpailu pitää kulutusluottojen korot matalana.
 • Kun vertailet eri luottotarjouksia, kiinnitä ensisijaisesti huomiota todelliseen vuosikorkoon. Näin löydät halvimman kulutusluoton varmimmin.
 • Vältä useita pienien kulutusluottojen käyttämistä samanaikaisesti, sillä niistä saattaa kertyä moninkertaiset kulut. Voit saada nykyisille luotoillesi paremmat ehdot yhdistämällä ne yhdeksi kokonaisuudeksi.
 • Nosta luottoa vain sen verran kuin on tarpeen. Lainassa oleva raha ei ole ilmaista, joten lainaamisen tulisi perustua aina todelliseen tarpeeseen.
 • Aiemmin otetun kulutusluoton voi kilpailuttaa uudelleen. Voit lyhentää nostamaasi luottoa sovittua nopeammin tai korvata sen uudella, pienikorkoisemmalla kulutusluotolla.

Näin helppoa on kulutusluottojen kilpailutus

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kokemuksia kulutusluottojen kilpailuttamisesta netissä

Kulutusluottoa voi hakea helposti netissä. Lainahakemuksen huolellinen täyttäminen on edellytys sille, että pankit voivat tehdä luottopäätöksen ja tarjota kulutusluoton edullisella korolla. Henkilötietojen lisäksi lainahakemuksella pyydetään täyttämään tiedot omasta taloudestasi.

Täytä hakemus huolellisesti, jotta voit saada parhaat tarjoukset tarvisemastasi luotosta. Netissä kulutusluottoa haettaessa on tärkeää varmistua henkilötietojen huolellisesta käsittelystä. Täytä tietosi vain sellaisissa palveluissa, joihin luotat. Sortter on todennut palvelussaan mukana olevat pankit ja luotonantajat luotettaviksi. Lisäksi kaikkien luotonmyöntäjien toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

Kysymme säännöllisesti asiakkaidemme mielipiteitä kulutusluoton hakemisesta kauttamme. Näin voimme auttaa asiakkaitamme löytämään parhaat luotot jatkossa entistäkin varmemmin.

Kokemuksia kulutusluoton kilpailuttamisesta Sortterin avulla:

 • "Minulla on kokemuksia useista lainapalveluista. Sortterilla korot ja lainakulut olivat esitetty hyvin selkeästi."
 • "Paras kulutusluotto löytyi nopeasta vertailusta helposti. Kiitos!"
 • "Kulutusluoton hakeminen oli yllättävän helppoa. Suosittelen kokeilemaan."
 • "Selkeästi esitetyt kulutusluottojen korot. Yksinkertainen palvelu, josta löytyi paras korko kulutusluotolle vaivattomasti."

Kulutusluoton korko ja kustannukset

Kulutusluoton hinta muodostuu lainan koroista ja mahdollisista käsittelymaksuista. Kulutusluoton takaisinmaksettava summa muodostuu seuraavista tekijöistä:

 • Kulutusluoton pääoma eli lainaamasi rahamäärä
 • Korkokustannukset
 • Lainan avausmaksut tai kuukausittaiset käsittelymaksut

Kulutusluoton korkoon eli hintaan vaikuttavat muun muassa: 

 • Hakijan maksukyky
 • Haettavan lainan määrä
 • Pankkien välinen kilpailutilanne 
 • Yleinen korkotaso
 • Lainanhakijoiden määrä: kun kulutusluotolla on yhteishakija, pankit voivat myöntää luoton edullisemmin.

Matalakorkoinen ja edullinen kulutusluotto löytyy varmimmin maksukykyiselle luotonhakijalle

Kulutusluoton korko on henkilökohtainen ja riippuu hakijan taloustilanteesta. Koron lisäksi myös muut lainan kulut vaikuttavat sen kustannuksiin.

Edullisin kulutusluotto löytyy varmimmin hakijalle, jolla on:

 • Vakaa taloudellinen tilanne, eli säännölliset tulot sekä ajallaan hoidetut lyhennykset muihin luottoihin tai osamaksuihin
 • Riittävä maksuvara, eli säännöllisten menojen jälkeen jäävä rahamäärä riittää kattamaan haettavan luoton kuukausierät ongelmitta

Pankit arvioivat luotonhakijaa aina kokonaisuutena. Edullisin kulutusluotto myönnetään mieluiten henkilölle, jonka pankit uskovat lyhentävän luoton sovitusti takaisin. Usein pankit näkevät positiivisina tekijöinä esimerkiksi asunnon omistamisen, luottokortin omistamisen, pitkäkestoisen työsuhteen sekä vakiintuneen elämäntilanteen. Kulutusluotto on mahdollista saada sitä edullisemmalla korolla, mitä parempi taloudellinen tilanne luotonhakijalla on.

Korko laskee lainasumman noustessa

Hakijan taloustilanteen lisäksi myös sillä on merkitystä, kuinka paljon tarvitset lainaa. Mitä suurempaa luottosummaa haet, sitä edullisempi kulutusluoton korko voi olla. Vaikka pienen kulutusluoton vuosikorko on usein suurta luottoa kalliimpi, kerryttää pieni kulutusluotto suuria kulutusluottoja vähemmän euromääräisiä korkokuluja.

Kulutusluoton todellinen vuosikorko huomioi kaikki kustannukset

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki luottoon liittyvät kustannukset, kuten lainan perustamiskustannukset ja tilinhoitomaksun. Todellinen vuosikorko on poikkeuksetta hieman suurempi kuin luoton nimelliskorko eli vuosikorko.

Vertaillessasi luottotarjouksia eri pankkien välillä kiinnitä huomiota ensisijaisesti todelliseen vuosikorkoon: todellinen vuosikorko kertoo kaikki lainan kustannukset. Vertailemalla luotot todellisen vuosikoron perusteella, löytyy halvin kulutusluotto varmasti.

Täytä lainahakemus – saat henkilökohtaisen koron tietoosi nopeasti

Kunkin pankin tai rahoituslaitoksen tarjoama korko selviää pyytämällä luottotarjous kyseiseltä toimijalta. Kulutusluottoja tarjoavia pankkeja on useita, ja löydät itsellesi matalimman koron vertaamalla eri luotonantajien lainatarjouksia keskenään.

Sortterin palvelussa kilpailutat kulutusluottoja tarjoavat pankit yhdellä hakemuksella ja saat luottopäätöksen usealta luotonantajalta yhdellä kertaa. Näytämme tarjoukset keskenään vertailtavassa muodossa: näet jokaisesta tarjouksesta keskeiset ehdot, kuten korkoprosentin, todellisen vuosikoron ja takaisinmaksettavan summan. Näin halvin kulutusluotto löytyy saamiesi tarjousten joukosta nopeasti.

Kulutusluoton kuukausierään voi vaikuttaa

Kulutusluoton ottaminen on usein vuosien mittainen sitoumus. Kuukausierä kannattaa harkita tarkkaan, jotta kulutusluoton lyhentäminen onnistuu sujuvasti. Luoton kuukausierään vaikuttaa kolme tekijää: 

 • lainasumma
 • laina-aika
 • luoton korkokulut sekä mahdolliset avaus- tai käsittelypalkkiot

Sekä laina-aikaan että luoton kustannuksiin voi vaikuttaa lainanhakuhetkellä. Kilpailuttamalla kulutusluotot huolellisesti voit saada lainallesi pienemmät kustannukset – ja näin ollen pienemmän kuukausierän. Vastaavasti myös laina-ajan pidentäminen pienentää kuukausierää. Laina-aikaa pidennettäessä on kuitenkin hyvä huomioida, että lainan kokonaiskustannukset kasvavat, kun laina tulee hitaammin takaisinmaksetuksi.

Lainaa ottaessasi kannattaa myös varautua oman taloudellisen tilanteen muuttumiseen ennen, kuin aika viimeisen maksuerän suorittamiselle koittaa. Mitoita laina-aika niin, että saat maksettua sovitun kuukausierän silloinkin, jos taloutesi kulut ovat jonakin kuukautena normaalia suuremmat.

Sopiva kuukausierä löytyy helposti kulutusluottolaskurilla

Sortterin lainalaskurin avulla saat kokeiltua lainasumman, laina-ajan, korkojen tai lainan käsittelymaksujen vaikutusta kuukausierään.

 • Voit käyttää laskuria kulutusluoton kustannusten laskemiseen tai sopivan laina-ajan hahmottelemiseen.
 • Lainalaskurin käyttö ei sido sinua ottamaan lainaa, mutta se helpottaa oman talouden suunnittelussa.

Kun tarvitsemasi lainasumma sekä toivomasi laina-aika ovat tiedossa, on aika kilpailuttaa luotonmyöntäjät ja etsiä tarpeisiisi paras kulutusluotto.

Kulutusluoton takaisinmaksu

Aivan kuten mikä tahansa laina, myös kulutusluotto on maksusitoumus, joka täytyy maksaa takaisin sovitussa aikataulussa. Oikein mitoitetun kulutusluoton takaisinmaksu onnistuu ongelmitta maksuohjelman mukaisesti. Toisin sanoen takaisinmaksuerä kannattaa sovittaa niin, ettei luoton lyhentäminen tuota ongelmia, vaikka talouden muut menot olisivat jonakin kuukautena tavanomaista suuremmat. 

Kulutusluoton lyhennys valintasi mukaan 1–20 vuodessa

Kulutusluoton laina-aika voi olla 1–20 vuotta ja se sovitaan luottosopimuksessa. Lopullinen laina-aika määräytyy sekä hakemasi laina-ajan, että pankin tarjoaman mukaan. Osa pankeista voi tarjota vakuudettomaan kulutusluottoon toista lyhyemmän maksuajan. Kun haet kulutusluottoa Sortterin avulla, etsimme sinulle parhaiten toiveitasi vastaavan laina-ajan ja maksusuunnitelman useilta pankeilta.

Yleensä kulutusluotto maksetaan takaisin noin viidessä-kuudessa vuodessa. Tyypillisesti luotolle haetaan sitä pidempää maksuaikaa, mitä suurempi kulutusluotto on kyseessä. Esimerkiksi 20 000 € kulutusluotolle haetaan usein 7–8 vuoden laina-aika, kun taas 40 000 € kulutusluotto maksetaan takaisin usein noin 8–10 vuoden kuluessa.

Kulutusluoton voi maksaa takaisin etuajassa

Jos kulutusluotossasi on pitkä maksuaika, voit halutessasi lyhentää lainan takaisin suuremmissa maksuerissä tai maksaa kokonaan takaisin ennenaikaisesti. Kannattaa kuitenkin varmistaa luottosopimuksesta tai luoton myöntäneeltä pankilta miten ennenaikaiset lyhennykset kohdistetaan lainalle.

Kulutusluoton korko lasketaan avoimelle lainapääomalle. Siksi kannattaa varmistaa, että myös kulutusluoton ylimääräinen lyhennys kohdistuu pääomalle, eikä tuleville maksuerille. Jos näin ei tapahdu automaattisesti, voit pyytää luotonmyöntäjää kohdistamaan ylimääräisen lyhennyksen haluamallasi tavalla. Tällöin kulutusluotosta maksettavat korot ja muut mahdolliset kulut jäävät euromääräisesti pienemmiksi, sillä kulut kertyvät vain siltä ajalta, kun kulutusluotto on ollut käytössäsi.

Kun ylimääräinen lyhennys kohdistetaan lainapääomalle, saat ennenaikaisista lyhennyksistä itsellesi suurimman rahallisen hyödyn ja pienemmät luottokustannukset.

Kilpailutettuja kulutusluottoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Yleisimmät kysymykset kulutusluottoihin liittyen

 • Kulutusluotto on pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä rahaluotto, joka myönnetään kuluttajalle lainana hankintoja tai kuluttamista varten. Kulutusluotto on laina, joka voidaan myöntää joko vakuudettomana tai vakuudellisena.

  Kulutusluotto on yleiskäsite yksityishenkilölle myönnettävästä lainasta. Kulutusluoton määrä voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin saakka.

 • Voit hakea ja kilpailuttaa kulutusluottoa valitsemasi summan 1 000–60 000 € väliltä.

 • Kulutusluotto voidaan myöntää yksityishenkilölle jolla on säännölliset tulot, jotka riittävät kattamaan luoton takaisinmaksun. Lisäksi lainaa myöntävät pankit edellyttävät moitteetonta maksuhistoriaa. Mahdolliset merkinnät luottotiedoissa estävät vakuudettoman kulutusluoton saamisen.

 • Luoton korko määräytyy hakemasi lainasumman ja pankin tekemän luottoarvion mukaan. Mitä paremmaksi pankit arvioivat maksukykysi, sitä halvemmalla kulutusluottoa voidaan myöntää. Alimmillaan korko on 4 %. Koron lisäksi pankit voivat periä kulutusluotosta muita kuluja, kuten avaus- tai tilinhoitomaksuja enintään 150 euroa vuodessa.

 • Luottopäätös tehdään usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Saat tiedon kulutusluoton myöntämisestä yleensä jo muutamassa minuutissa ja voit valita itsellesi parhaan luottotarjouksen helposti saamiesi luottotarjousten joukosta.

 • Pankki maksaa kulutusluoton tilillesi muutaman pankkipäivän kuluessa. Usein on mahdollista saada kulutusluotto heti tilille: nopeimmillaan saat rahat tilille heti saman päivän aikana.

 • Kyllä, eläkeläinen voi saada kulutusluottoa, sillä eläkeläisellä on säännölliset eläketulot.

 • Kulutusluottoa voi hakea yhdessä puolison kanssa. Pankit voivat myöntää kulutusluoton edullisemmalla korolla, kun jätät hakemuksen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

 • Kyllä, kulutusluottoa voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton kulutusluotto löytyy Sortterin avulla nopeasti ja voit valita edullisimman lainan maksuttomasta vertailusta helposti.

 • Voit hakea ja vertailla kulutusluotot ilman palkkakuittia tai muuta todistusta tuloistasi. Usein luotonmyöntäjät tarvitsevat todistuksen ilmoittamistasi tuloista kuitenkin ennen lainan maksamista tilillesi. Jos sinulla ei ole palkkakuittia saatavilla, voit tulostaa todistuksen tuloistasi myös Verohallinnon ylläpitämästä tulorekisteristä.

 • Kulutusluottoa valittaessa kannattaa kiinnitää huomiota korkoon sekä luotosta kertyviin kustannuksiin. Vaikka luoton kustannukset ovat ratkaisevassa asemassa parasta kulutusluottoa valittaessa, ei halvin luotto ole aina kokonaisuutena järkevin.

  Hinnan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota kuukausierään. Mikäli halvin luotto tulisi lyhentää takaisin epärealistisessa aikataulussa, ei halvinta luottotarjousta kannata hyväksyä. On parempi valita sellainen kulutusluotto, joka on paitsi edullinen, myös lyhennettävissä pankin tarjoaman maksuaikataulun mukaisesti.

 • Kyllä, voit yhdistää lainasi tai luottosi ja maksaa kalliit luottokorttivelat, kulutusluotot tai muut lainat pois edullisemmalla yhdistelylainalla.

 • Kyllä. Nykyinen kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti Sortterin avulla. Näin pidät luottokustannukset kilpailukykyisellä tasolla ja vältyt maksamasta turhasta

 • Luotto on mahdollista maksaa takaisin ennenaikaisesti. Oikeus ennenaikaiseen takaisinmaksuun on määritetty laissa, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa luottoehdoissa. Voit myös lyhentää kulutusluottoa suuremmissa maksuerissä, jolloin sen euromääräiset kulut jäävät pienemmiksi.

 • Osa yhteistyöpankeistamme myöntää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet tiedon mahdollisuudesta maksuvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

 • Sinulle tehdyt lainatarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa riippuen lainanantajasta. Tarjousten voimassaoloaika on ilmoitettu selkeästi jokaisen tarjouksen yhteydessä.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.