Taloudenturvavakuutus turvaa taloutesi

Kuka tahansa voi sairastua äkillisesti tai tulla vasten tahtoaan irtisanotuksi. Tästä huolimatta laskut pitää maksaa. Sortterin ja Mysafetyn Taloudenturvavakuutus voi haastavassa tilanteessa pitää talouden raiteillaan.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kuka tahansa voi sairastua äkillisesti tai tulla vasten tahtoaan irtisanotuksi. Tästä huolimatta laskut pitää maksaa. Sortterin ja Mysafetyn Taloudenturvavakuutus voi haastavassa tilanteessa pitää talouden raiteillaan.

Päivitetty:

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja:

Mia Keurulainen

Laatuvarmistettu

Mikä Taloudenturvavakuutus?

Vuokra tai vastike, lainanlyhennys ja luottokorttivelka, sähkölasku ja liittymät – hyviä esimerkkejä toistuvista kuluista, joista tavallisen suomalaisen on suoriuduttava elämäntilanteestaan huolimatta. 

Osalle laskuista voi toki neuvotella joustoa maksuaikatauluun. Lisäksi esimerkiksi ei-välttämättömistä digipalveluista voi olla tiukassa tilanteessa järkevää väliaikaisesti luopua. 

Oman taloustilanteen hetkelliseen romahtamiseen sairauden tai työttömyyden myötä on mahdollista myös varautua uuden vakuutustuotteen avulla: Mysafetyn tarjoama Taloudenturvavakuutus voi tuoda kaivattua helpotusta tilanteeseen, jossa muuten oltaisiin pelkän työttömyys- tai sairauspäivärahan varassa.

Taloudenturvavakuutuksen vakuutuksenantaja on Tryg Forsikring A/S. Sortter Oy edustaa vakuutuksenantajaa Suomessa. Asiakassuhdetta vakuutuksenantajan edustajana hoitaa mySafety Oy.

Mitä Taloudenturvavakuutus sisältää?

Mysafety-yrityksen asiakas voi hyödyntää taloudenturvavakuutusta tapaturman tai sairauden aiheuttamassa työkyvyttömyystilanteessa. Lisäksi vakuutus voi korvata vastentahtoisesta irtisanomisesta johtuvia tulonmenetyksiä.

Taloudenturvavakuutuksella voi työkyvyttömyys- tai työttömyystilanteessa kattaa välttämättömiä menoja, kuten asumiskuluja ja lainanlyhennyksiä. 

Mysafetyn Taloudenturvavakuutuksen kiinteät korvaukset:

 • 600 e / kk sairaudesta johtuvan työkyvyttömyyden tapauksessa
 • 600 e / kk tapaturmasta johtuvan työkyvyttömyyden tapauksessa
 • 300 e / kk jouduttaessa työttömäksi

Taloudenturvavakuutuksen voi nähdä esimerkiksi kotivakuutusta täydentävänä ratkaisuna. Toisaalta se on myös perinteistä sairasvakuutusta kattavampi, sillä se tarjoaa taloudellista turvaa myös työttömyyden osuessa kohdalle.

Sekä työkyvyttömyyden että työttömyyden osalta taloudenturvavakuutuksessa sovelletaan 90 päivän karenssiaikaa. Toisin sanoen vakuutuksen on pitänyt olla voimassa vähintään 3 kuukautta ennen kuin sillä on mahdollista korvata äkillistä työkyvyttömyyttä tai työttömyyttä.

Taloudenturvavakuutus onkin ennen kaikkea järkevää ennakointia. 24,90 euroa kuukaudessa maksava vakuutus on huokea mielenrauhan tae tilanteessa, jossa kaikki on periaatteessa hyvin, mutta tulevaisuuden arvaamattomuus hyväksytty fakta.  

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Taloudenturvavakuutuksella voi äkillisessä työkyvyttömyys- tai työttömyystilanteessa kattaa välttämättömiä menoja. Vakuutus voi tuoda taloudellista helpotusta tilanteeseen, jossa muuten oltaisiin pelkän työttömyys- tai sairauspäivärahan varassa.

  Työkyvyttömyyden tulee olla seurasta sairaudesta tai tapaturmasta. Työttömyyden tulee puolestaan johtua vastentahtoisesta irtisanomisesta. 

  Mysafetyn Taloudenturvavakuutuksen kiinteät korvaukset:

  • 600 e / kk sairaudesta johtuvan työkyvyttömyyden tapauksessa
  • 600 e / kk tapaturmasta johtuvan työkyvyttömyyden tapauksessa
  • 300 e / kk jouduttaessa työttömäksi
 • Taloudenturvavakuutuksen ottaminen edellyttää, että vakuutuksen ottaja:

  • on täysin työkykyinen 18–59 -vuotias, vakituisesti Suomessa asuva palkkatyöläinen
  • on ollut nykyisen työnantajansa palveluksessa vähintään 6 kuukautta
  • tekee vähintään 22 tunnin työviikkoa
  • kuuluu suomalaiseen työttömyyskassaan
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Taloudenturvavakuutuksen reunaehtoja

Kenen tahansa 18–59-vuotiaan vakituisessa työsuhteessa olevan on varmasti viisasta miettiä, olisiko Taloudenturvavakuutus omalla kohdalla järkevä tapa varautua tulevaan. Kuten muidenkin vakuutusten, myös Taloudenturvavakuutuksen kohdalla tiettyjen ehtojen tulee kuitenkin täyttyä. 

Vakuutus koskee vakituisesti Suomessa asuvia yksityishenkilöitä, jotka ovat toistaiseksi voimassa olevassa, vähintään jo 6 perättäistä kuukautta kestäneessä työsuhteessa. Työtunteja tulee kertyä 22 tai enemmän viikossa. Vakuutus ei koske itsenäisiä ammatinharjoittajia. 

Ymmärrettävästi vakuutuksen saaminen edellyttää täyttä työkykyisyyttä. Tämä määritellään siten, että vakuutuksen ottaja ei ole saanut sairauspäivärahaa, -korvausta tai muuta etuutta. Lisäksi hänen tulee olla suomalaiseen työttömyyskassan jäsen

Työttömyyden tapauksessa korvausten saamisen edellytyksenä on, että siihen on johtanut vastentahtoinen irtisanominen. Omasta aloitteesta tapahtunut työsuhteen päättyminen, määräaikaisen työsuhteen loppuminen tai esimerkiksi ennen vakuutuksen ottamista tiedossa olleet tulevat YT-neuvottelut nähdään sen sijaan esteenä saada vakuutuskorvauksia.

Niin ikään työttömyydestä maksettava korvaus edellyttää ilmoittautumista työttömäksi TE-toimistoon ja oikeutta työttömyyskassasta maksettavaan korvaukseen. Taloudenturvavakuutus ei korvaa psyykkisestä sairaudesta tai itseaiheutusta tapaturmasta seuraavia tulonmenetyksiä. 

Huomaa myös nämä:

 • Korvaus maksetaan työttömyyden tai työkyvyttömyyden 30. päivästä.
 • Vakuutuskorvaus maksetaan vahinkokauden päättymisen jälkeen tai jos vahinkokausi on yli 90 päivää, kuukausittain jälkikäteen.
 • Enimmäiskorvausaika 12 kk työttömyyden/työkyvyttömyyden alkamisesta.

Tarkemmat tiedot löytyvät vakuutusehdoista Mysafetyn nettisivuilta.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Mikä Mysafety?

Mysafety Oy on osa pohjoismaista konsernia. Yritys tarjoaa taloudenturvavakuutuksen ohella muitakin tuotteita, jotka täydentävät tavallisia vakuutuksia tilanteissa, joita nämä eivät kata. Pyrkimyksenä on, että asiakkaat voivat elää sujuvaa arkea uhraamatta liikaa mielenrauhastaan modernien uhkakuvien miettimiselle.

Iso osa Mysafetyn yksityishenkilöille suunnatuista vakuutustuotteista liittyykin digitalisaation ikäviin sivuvaikutuksiin. Näitä ovat muun muassa identiteettivarkaudet, tietojen kalastelu, pankkitietojen menetys ja luvattomat korttiveloitukset.

Esimerkkejä Mysafetyn vakuutustuotteista:

 • Identiteetti- ja petosvakuutus
 • Nettiostosvakuutus
 • Nettivihavakuutus
 • Suojakortti (suojaa maksukortit etäluennalta)
 • Taloudenturvavakuutus

Kantava ajatus Mysafetyn toiminnassa on, että se seuraa aikaansa ja vakuutusympäristössä tapahtuvia muutoksia sekä muokkaa palveluitaan sitä mukaa. Vielä joitakin vuosia sitten ajateltiin, että vahvat salasanat ja varoivaisuus digiympäristöissä on yksityisen ihmisen paras ja ainoa turva identiteettivarkauksia vastaan. 

Se pitää toki edelleen paikkansa – tarkkana pitää olla – mutta rikollinen toiminta saa koko ajan uusia, kekseliäämpiä muotoja, joista tavallisen ihmisen on käytännössä mahdotonta pysyä kärryillä. Mysafety tekee sen asiakkaidensa puolesta. 

Osa Mysafetyn tuotteista tarjoaa suoraa täydennystä tavallisiin, toisista vakuutusyhtiöistä hankittuihin vakuutuksiin. Esimerkiksi Ajoneuvoturva ja Kodinturva korvaavat ajoneuvo- ja kotivakuutuksen omavastuuosuudet.

Sortter ja Mysafety

Kotimainen lainavertailualusta Sortter tekee yhteistyötä Mysafety Oy:n kanssa. Sortter haluaa auttaa suomalaisia vastuullisessa taloudenpidossa etsimällä kunkin asiakkaansa tilanteeseen parhaiten sopivan, mahdollisimman edullisen lainan. MySafetyn taloudenturvavakuutuksella voi puolestaan turvata muuan muassa lainan takaisinmaksun, mikäli työttömyys/työkyvyttömyys yllättää. 

Yhteistyön ansiosta Sortter tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden 3 kuukauden maksuttomaan Mysafetyn Identiteettivakuutus-käyttöön. Tämän ainutlaatuisen vakuutuksen tarkoituksena on ehkäistä nettiympäristössä tapahtuvia henkilötietojen kalasteluun ja väärinkäyttöön liittyviä rikoksia. Lisäksi se korvaa tietyin ehdoin henkilötietojen anastamisesta aiheutuneita taloudellisia menetyksiä. 

Mysafetyn Identiteettivakuutus lyhyesti:

 • Monitoroi ja ennaltaehkäisee henkilötietovarkauksia- ja petoksia
 • Lähettää vakuutetulle ilmoituksen, mikäli väärinkäytöksiä ilmenee
 • Korvaa henkilötietojen väärinkäytöstä aiheutuvia taloudellisia vahinkoja ja kustannuksia jopa 20 000 euroon asti vakuutuskauden aikana.

Käytännössä Sortterin asiakkaan on mahdollista aktivoida Mysafetyn Identiteettivakuutus  3 kuukaudeksi käyttöönsä maksutta lainahakemuksen täyttämisen yhteydessä. Asiakas saa aktivoinnin jälkeen Mysafetyltä sähköpostin, jonka myötä varmistetaan vakuutusedun käyttöönotto. Kannattaa huomioida, että Mysafety päättää viime kädessä vakuutuksen myöntämisestä. 

Kokeilujakson jälkeen Identiteettivakuutuskausi päättyy automaattisesti. Vaihtoehtoisesti sen voimassaoloa on tällöin mahdollista jatkaa maksullisena.

Näin lainojen kilpailuttaminen toimii:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Sortter – Suomen luotettavinta lainavertailua

Sortter kilpailuttaa esimerkiksi vakuudettomat kulutusluotot 60 000 euroon asti. Kauttamme on mahdollista kilpailuttaa myös luottokortit ja yhdistelmälainat. Tarjoamme maksutonta vertailupalveluamme kaikille, jotka täyttävät seuraavat, yksinkertaiset ehdot.

Lainaa voivat kauttamme hakea 1000–60 000 euroa:

 • 21 vuotta täyttäneet
 • vakituisia palkka- tai muita tuloja omaavat 
 • ilman maksuhäiriömerkintöjä olevat henkilöt.

Käytännössä palvelumme toimii niin, että nettisivuillamme täytetään yksi hakemus. Tätä hakemusta vastaan on mahdollista saada jopa toistakymmentä lainatarjousta. Tarjouksissa näkyvät lainojen kokonaiskustannukset selkeästi eroteltuna. Vertailemme lainat aina todellisen vuosikoron mukaan. 

Järjestämme lainatarjoukset niin, että todellisen vuosikoron mukaan edullisin laina on ensimmäisenä. Asiakas tekee luonnollisesti lopullisen ratkaisun, jota hänellä on aikaa miettiä rauhassa se pari viikkoa, jonka tarjoukset ovat voimassa. Asiakkaamme eivät ole myöskään velvoitettuja tarttumaan yhteenkään lainatarjoukseen. 

Sortterin kautta vertailet lainat:

 • helposti – saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella.
 • ilmaiseksi – lainojen kilpailuttaminen on sinulle maksutonta
 • turvallisesti – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tietosi pysyvät turvassa. Yhteistyökumppaneinamme on vain luotettavia pankkeja ja rahalaitoksia.
 • läpinäkyvästi – näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Taloudenturvavakuutuksen ehtoja:

  • korvaus maksetaan työttömyyden tai työkyvyttömyyden 30. päivästä
  • vakuutuskorvaus maksetaan vahinkokauden päättymisen jälkeen, tai jos vahinkokausi on yli 90 päivää, kuukausittain jälkikäteen
  • enimmäiskorvausaika 12 kk työttömyyden/työkyvyttömyyden alkamisesta.

  Tarkemmat tiedot ja ehdot löytyvät Mysafetyn nettisivuilta vakuutuskohtaisista tuoteselosteista.

 • Mysafety Oy on osa pohjoismaista konsernia. Yritys tarjoaa taloudenturvavakuutuksen ohella muitakin tuotteita, jotka täydentävät tavallisia vakuutuksia tilanteissa, joita nämä eivät kata. Mysafetyn pyrkimyksenä on, että sen asiakkaat voivat elää sujuvaa arkea uhraamatta liikaa mielenrauhastaan modernien uhkakuvien – kuten digitaalisessa ympäristössä tapahtuvien identiteettivarkauksien – miettimiselle.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Dokumentit

Etämyynnin ennakkotiedot löydät täältä.

Taloudenturvavakuutuksen ehdot löydät täältä.

Mysafety Taloudenturvavakuutuksen tuote-esitteen löydät täältä.

Mysafety Taloudenturvavakuutuksen tuotekuvauksen löydät täältä

Yleiset sopimusehdot löydät täältä.

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja

Mia Keurulainen

Mia on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja sisällöntuottaja. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi pääaineenaan suomen kieli ja sivuaineena sosiologia. Mialla on yli kymmenen vuoden kokemus tekstien suunnittelusta muun muassa mainostoimistojen, teollisuuden, yksityisten oppilaitosten, pankkialan ja kolmannen sektorin tarpeisiin.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.