Lainaa 1000 € – 60 000 € edullisesti, sinulle sopivalla kuukausierällä. Saat lainapäätöksen heti.

Hae edullinen laina helposti. Hakemuksen täyttäminen onnistuu nopeasti ja saat henkilökohtaisen luottopäätöksen heti. Voit hakea lainaa ilman vakuuksia.

Valitse lainasumma ja lähetä hakemus

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
202 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 202 €, takaisinmaksettava summa 19 404 € sekä todellinen vuosikorko on 6,89 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 202 €, takaisinmaksettava summa 19 404 € sekä todellinen vuosikorko on 6,89 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Hae edullinen laina helposti. Hakemuksen täyttäminen onnistuu nopeasti ja saat henkilökohtaisen luottopäätöksen heti. Voit hakea lainaa ilman vakuuksia.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Lainaa sinulle sopivalla lyhennyserällä

Kun tarvitset lainaa, on tärkeää varmistaa, että saat sen mahdollisimman edullisin ehdoin. Näin lainasta maksettavat kulut jäävät pienemmiksi ja suurempi osuus lainanlyhennyksistä kohdistuu lainapääomalle. Näin voit rahoittaa hankintasi ilman, että lainan ottaminen rasittaa talouttasi korkokulujen tai kuukausittaisten lyhennyserien muodossa turhaan.

Yksi helppo hakemus, lainapäätös kymmeniltä pankeilta hetkessä

Lainan hakeminen on turvallista ja vaivatonta Sortterilla. Hakemuksen täyttämiseen kuluu muutamia minuutteja, ja saat lainapäätöksen kymmeniltä pankeilta välittömästi. Voit tutustua sinulle tehtyihin lainapäätöksiin kaikessa rauhassa ja valita niistä itsellesi parhaan. Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen saat rahat tilillesi nopeasti, jopa saman pankkipäivän aikana. Lainan hakeminen on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

 • Lainasumma 1 000–60 000 euroa. 
 • Laina-aika valintasi mukaan 1–20 vuotta.
 • Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia.
 • Henkilökohtaiseen luottoarvioon perustuva korko takaa edulliset lainaehdot.
 • Korko alkaen 4 %, todellinen vuosikorko alkaen 4,25 %.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Kuka voi saada lainaa?

Laina voidaan myöntää kenelle tahansa vähintään 20-vuotiaalle aikuiselle, jolla on säännölliset tulot sekä moitteeton maksuhistoria. Voit saada lainaa edullisemmin, kun olet hoitanut raha-asiasi hyvin ja haettavan lainan kuukausierä sekä lainasumma ovat sopusuhdassa taloutesi maksuvaran kanssa.

Voit hakea lainaa Sortterin palvelussa, kun täytät seuraavat edellytykset:

 • Olet täysi-ikäinen
 • Asut pysyvästi Suomessa
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla on tili suomalaisessa pankissa
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä

Huomaathan, että pankkien luottopäätökset perustuvat hakijan kokonaisarviointiin. Osa pankeista voi esimerkiksi vaatia toista suuremmat tulot tai pidemmän työhistorian. Myös luotonmyönnön ikärajat vaihtelevat pankeittain. Kun haet lainaa Sortterin kautta, voit valita itsellesi parhaan lainan useiden pankkien tarjoamasta.

Lainatarjous on jokaiselle asiakkaalle henkilökohtainen

Meidän tehtävämme on etsiä palvelumme käyttäjille mahdollisimman edullinen laina. Siksi pyydämme jokaiselle asiakkaallemme henkilökohtaisen lainatarjouksen, joka ottaa huomioon sekä yksilölliset tulot ja menot, että toivotun lainasumman ja laina-ajan.

 • Edullinen laina ja pieni korkoprosentti löytyvät palvelumme kautta varmimmin, kun täytät hakemuksen huolellisesti ja ilmoitat tietosi tarkasti kaikkiin hakemuskenttiin.
 • Usein pankit vaativat todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen lainan siirtämistä tilille.
 • Lainahakemusta täytettäessä kannattaa tarkistaa omat tulot viimeisimmästä palkka- tai eläkelaskelmasta, jotta lainahakemuksella ilmoitetut tulot vastaavat tulotodistuksessa näkyviä tietoja.

Lainaa turvallisesti ja nopeasti – mukana luotettavat pankit ja rahoituslaitokset

Toimimme yhteistyössä luotettavien pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa, joiden toimintaa valvoo Finanssivalvonta. Pankit voivat tarjota asiakkaillemme lainan paremmilla ehdoilla kuin muualta olisi saatavilla. Lainapalvelussamme pankit kilpailevat sinun asiakkuudestasi toinen toistaan paremmilla lainatarjouksilla ja edullisemmilla korkoprosenteilla. Näet omista lainatarjouksistasi korot, kulut, maksuajan sekä muut tärkeät rahoituksen ehdot reilusti eriteltyinä.

 • Lainatarjous esitellään aina ilman pikkuprinttiä tai vaikeita rahoitusalan termejä.
 • Lainojen keskinäinen vertaaminen on helppoa ja voit hakea lainaa turvallisesti sekä ilman yllätyksiä.

Olipa kyseessä sitten suuri tai pieni hankinta, hae lainaa vastullisesti: kun lainaehdot on kilpailutettu kattavasti pankkien välillä ja lyhennyserä on omaan talouteen sopiva, voi lainan nostaa turvallisin mielin.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Näin haet lainaa tarpeidesi mukaan jopa 60 000 €

Lainan hakeminen tapahtuu sinun ehdoillasi, haluamallesi lainasummalle ja toivomallesi takaisinmaksuajalle.

Voit valita lainasumman ja hakea lainaa 1 000–60 000 euron väliltä, aina sadan euron tarkkuudella. Lainan korko on usein sitä edullisempi, mitä suuremmasta lainasummasta on kyse. Tämän vuoksi uutta lainaa haettaessa yhdistetään usein myös vanhat lainat tai luotot. Mikäli haluat yhdistää lainasi samalla kertaa, valitse hakemasi lainan määrä niin, että se riittää suunnittelemiisi hankintoihin sekä mahdollisten vanhojen lainojen pois maksamiseen.

Lainan takaisinmaksuajan voit puolestaan valita toiveidesi mukaan 1–20 vuoden välille. Mitä pidemmän laina-ajan valitset, sitä pienemmän kuukausierän voit lainallesi saada.

Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua mihinkään, vaan voit tutustua saamiisi lainatarjouksiin kaikessa rauhassa ja hyväksyä tai hylätä ne valintasi mukaan.

Lainan hakeminen ja edullisen lainan valitseminen on helppoa

 1. Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika.
 2. Hae lainaa täyttämällä lainahakemus Sortterin sivuilla.
 3. Saat lainapäätökset pankeilta, usein jo heti muutamassa minuutissa.
 4. Järjestämme lainatarjoukset valmiiksi paremmuusjärjestykseen, jotta sopivan lainan valitseminen on sinulle mahdollisimman helppoa.
 5. Suosittelemme sinulle aina mahdollisimman edullista lainaa, mutta jätämme lopullisen päätöksen sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä valitset, minkä lainatarjoukset hyväksyt ja mitkä hylkäät.

Kun haet ja vertailet lainat palvelussamme, näet jokaisen lainatarjouksen korot ja kustannukset selkeästi eriteltynä. Kun löydät sopivan lainan, rahat maksetaan tilillesi jopa saman pankkipäivän aikana.

Näin lainan hakeminen tapahtuu:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Lyhennä lainaa itsellesi sopivaan tahtiin

Lainan kustannukset ja lyhennyserä

Lainan takaisinmaksu onnistuu helposti ennakoitavissa kuukausierissä, jotka sisältävät lyhennyksen, koron sekä mahdolliset käsittelymaksut. Lainan lyhentäminen tapahtuu suoraan lainan myöntäneelle pankille tai rahoituslaitokselle.

Lainan lyhennyserä muodostuu nostamasi lainan määrästä, toivomastasi laina-ajasta sekä pankin veloittamista korko- tai käsittelykustannuksista.

Lainan nostaminen on usein pitkäaikainen sitoumus, jonka vuoksi omaan talouteen sopiva kuukausierä tulee harkita huolellisesti. Voit hakea Sortterilta lainaa tarpeesi mukaan 1 000–60 000 euroa sekä valita laina-ajan joustavasti yhden ja kahdenkymmenen vuoden väliltä.

Mikäli haluat pitää lainan korkokustannukset mahdollisimman pieninä, kannattaa laina maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Jos taas arvostat pienempää kuukausierää, voit vaikuttaa tähän pidentämällä laina-aikaa.

Valitse mieluummin liian pitkä laina-aika, kuin liian suuri kuukausierä

Vaikka pidempi laina-aika kerryttää enemmän maksettavaa, on tämä usein liian suurta lyhennyserää parempi vaihtoehto. Pankin kanssa voi olla vaikeampaa neuvotella kuukausierää pienemmäksi, kun taas kuluttajana voit koska tahansa maksaa koko lainan takaisin etuajassa. Voit tehdä halutessasi lainalle myös ennenaikaisia lyhennyksiä, jolloin lainasi lyhenee nopeammin. Kun laina maksetaan takaisin sovittua nopeammin, perii pankki korko- ja käsittelykustannukset vain toteutuneelta laina-ajalta.

Lainaa haettaessa on kuitenkin syytä muistaa, että pitkä laina-aika nostaa lainasta kertyvien korko- ja käsittelykustannusten määrää.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset

Tyypillisesti lainan kokonaiskorko muodostuu kahdesta osatekijästä, viitekorosta ja lainanmyöntäjän korkomarginaalista. Viitekorkona lainoissa toimii yleensä euroalueen yleisin viitekorko eli euribor, joka vaihtelee rahamarkkinoiden mukaan. Korkomarginaali on puolestaan asiakaskohtainen ja pysyy samana koko laina-ajan.

Lainan todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki kulut, eli koron lisäksi myös muut lainasta perittävät maksut tai palkkiot. Todelinen vuosikorko on vertailukelpoinen mittari eri pankkien välillä. Kun haluat lainan mahdollisimman edullisesti, kiinnitä huomiota ensisijaisesti todelliseen vuosikorkoon.

Lainaa ilman vakuuksia erilaisiin tarpeisiin

icon

Autolaina

Vakuudeton autolaina voi olla edullisempi tapa rahoittaa autohankinta kuin autokaupan tai oman pankin kanssa tehty rahoitussopimus. Voit myös käyttää autolainan käytetyn auton ostamiseen tai auton maahantuontiin.
icon

Lainojen yhdistäminen

Yhdistä olemassa olevat lainat, luottokorttivelat tai osamaksusopimukset ja yhdeksi lainaksi. Lainoja yhdistämällä lainakustannukset usein pienenevät ja sinulla jää enemmän rahaa käyttöön.
icon

Remonttilaina

Kodin remontointi lisää asumismukavuutta ja kasvattaa samalla asunnon arvoa. Remonttilaina sopii tilanteisiin, joissa olet remontin tilaaja tai remontoit itse.
icon

Sisustuslaina

Sisustamalla teet asunnosta kodin ja parannat kodin viihtyisyyttä. Sisustuslaina sopii myös vapaa-ajan asunnon sisustamisen rahoittamiseen.
icon

Venelaina

Veneily on sijoitus omaan vapaa-aikaan. Venelainan avulla olet käteisostaja, mikä on paras mahdollinen tilanne veneen hankinnassa, hankitpa veneen sitten yksityishenkilöltä tai veneliikkeestä.
icon

Häälaina

Häät ovat tunnetusti ne parhaimmat juhlat, joista syntyy koko loppuelämän kestäviä muistoja. Häälainan avulla voitte pitää mieleisenne juhlat, eikä vieraslistan pituudesta tai juhlapaikan valinnassa tarvitse karsia.
icon

Lomalaina

Itseensä kannattaa aina sijoittaa ensimmäisenä. Virkeä mieli parantaa jaksamista arjessa ja lomalla mieli lepää. Lomalainan avulla saat enemmän vaihtoehtoja niin itse lomakohteeseen, kuin hotelli- ja lentovalintoihinkin. Muista myös tarvittavat rokotukset.
icon

Lainaa arjen hankintoihin

Joskus eteen tulee tilanteita, joissa arki yllättää. Sortterin kautta haet lainaa kätevästi myös arkisiin hankintoihin, kuten vaikkapa kodinkonehankintoja tai autohuoltoa varten.
icon

Lainaa tonttiin tai kiinteistön ostamiseen

Unelmien kohde tiedossa, mutta rahoitus vielä järjestämättä? Vakuudettoman lainan ottaminen osaksi tontin tai kiinteistön rahoitusta on nopea tapa päästä käsiksi haluamaasi kohteeseen.
icon

Yritysrahoitus ja yrityslaina

Yritystoiminnassa tulee usein vastaan hetkiä, jolloin yrityksesi tarvitsee ulkopuolista rahoitusta – yrityslaina on oiva tapa ratkaista rahoitustarve. Hae vakuudetonta yrityslainaa aina 250 000 € asti.
icon

Lainaa mökkiin tai vapaa-ajan asuntoon

Haaveiletko vapaa-ajan asunnosta tai kesämökin hankinnasta? Voit hakea Sortterin kautta mökkilainaa ilman vakuuksia aina 60 000€ asti. Laina sopii myös saunaremonttiin tai aittarakennuksen hankintaan.
icon

Moottoripyörälaina

Moottoripyörä tiedossa, mutta rahoitus vielä järjestämättä? Vakuudettoman lainan avulla voit rekisteröidä moottoripyörän omiin nimiisi ja olet käteisostaja, joka on usein paras tilanne hintaneuvottelujen yhteydessä.

Lainat ja lainojen vertailu – usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Laina on kahden osapuolen välinen luotto- tai velkasopimus, jossa pankki tai rahoituslaitos antaa ennalta sovitun rahasumman lainanottajan käytettäväksi. Lainanottaja maksaa lainan takaisin pankille tai rahoitusyhtiölle sopimuksessa määritettyjen ehtojen mukaisesti.

  Lainasopimuksen keskeinen sisältö voi näyttää esimerkiksi seuraavalta:

  • Lainasumma 10 000 euroa
  • Laina-aika 36 kuukautta
  • Lainan kuukausierä 313,77 euroa
  • Lainan korko 7 %
  • Tilinhoitomaksu 5 euroa kuukaudessa
  • Lainan kokonaiskustannukset 1295,72 euroa
  • Todellinen vuosikorko 8,39 %

  Esimerkin mukainen laina on tyypillisesti vakuudeton, eikä sille tarvitse hankkia takaajaa turvaamaan takaisinmaksua.

 • Ennen lainan hakemista on suositeltavaa käydä läpi oma taloudellinen tilanne. Kun tiedät omat säännölliset tulot ja menot, on haettavan lainan sovittaminen omaan talouteen helppoa. Laske ennen hakemuksen lähettämistä, tarvitsemasi ulkopuolisen rahoituksen määrä ja talouteesi sopiva kuukausierä. Ota laskelmassa huomioon myös mahdolliset tulevat menoerät, kuten auton vaihto, remontit tai lomamatkat.

  Realistinen tulo- ja menoarvio auttaa löytämään sopivan lainasumman ja laina-ajan. Laske oman talouden velanhoitokyky realistisesti ja huomioi laskelmassa ainakin nämä menot:

  • Säännölliset kuukausitulot
  • Asumiskulut, eli vuokra- tai lainanlyhennys sekä mahdolliset vastikkeet
  • Muut juoksevat kulut, kuten sähkö-, vesi-, vakuutus- ja tietoliikennekulut
  • Liikkumiskustannukset, kuten matkaliput tai autoon liittyvät kulut
  • Perheen ruoka- ja vaatekulut
  • Harrastukset tai päivähoitomaksut
  • Terveydenhuoltoon liittyvät maksut

  Kun tarvittava lainamäärä ja toivottu lyhennyserä ovat tiedossa, on aika lähettää lainahakemus. Saat avullamme lainatarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia.

 • Voit hakea lainaa toivomasi määrän, aina 60 000 euroon asti. Valitse lainan määrä tarpeidesi mukaan aina sadan euron tarkkuudella.

 • Voit hakea palvelussamme vakuudetonta lainaa, eikä takaajaakaan tarvita. Suuremmille yli 25 000 euron vakuudettomille lainoille suosittelemme hakemuksen täyttämistä yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat tarjota lainan edullisemmin. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi täysi-ikäinen perheenjäsen tai puoliso.

 • Saat henkilökohtaisen korkoprosentin tietoosi täyttämällä lainahakemuksen. Hakemuksen täyttäminen on täysin maksutonta eikä velvoita hyväksymään lainatarjousta. Tarjottuun korkoon vaikuttavat muun muassa hakijan työtilanne, tulotaso, varallisuus sekä haetko lainaa yksin vai yhteishakijan kanssa.

 • Kiinnitä lainojen vertailussa huomiota pankin tarjoamaan lainasummaan, laina-aikaan sekä todelliseen vuosikorkoon. Järjestämme lainatarjoukset valmiiksi todellisen vuosikoron mukaan, jotta parhaan lainan valinta on palvelussamme mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

  Näet jokaisesta lainatarjouksesta selkeästi myös takaisinmaksettavan summan kokonaisuudessaan. Tämä summa pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät korko- tai käsittelykulut, sekä lainapääoman takaisinmaksun.

 • Lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen rahat maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

 • Toimimme yhteistyössä luotettavien ja hyvämaineisten pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa.

  Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. POP Pankki, ResursBank, Aktia, Avida, Nordax Bank, Alisa Pankki, Bank Norwegian, Kaarna laina, Balanzia, Bigbank, Nordax ja TF Bank. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat Finanssivalvonnan valvonnan alaisia.

 • Lainan voi maksaa takaisin ennenaikaisesti, tai etukäteen lainalle sovitun maksuaikataulun puitteissa. Mikäli maksat lainan takaisin sovittua aikaisemmin, jäävät lainasta perittävät korko- ja käsittelykustannukset pienemmiksi. Pankit perivät lainakustannukset vain siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.