Lainaa heti tarpeesi mukaan – kilpailuta pankit ja valitse edullinen laina vertailusta

Hae laina Sortterin kautta ja valitse itsellesi sopivin laina. Kilpailuta lainatarjous helposti yhdellä ilmaisella lainahakemuksella. Löydä tarpeeseesi sopiva vakuudeton laina – oli mielessäsi remontti, uusi auto tai lainojen yhdistäminen. Lainaa aina 60 000 € asti.

Lainalaskuri – löydä sopiva kuukausierä ja hae lainaa

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
221 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 221 €, takaisinmaksettava summa 21 205 € sekä todellinen vuosikorko on 9,54 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Päivitetty:

Kirjoittaja Eero

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu
icon

Auto

Vakuudeton autolaina voi olla edullisempi tapa rahoittaa autohankinta kuin autokaupan tai oman pankin kanssa tehty rahoitussopimus. Voit myös käyttää autolainan käytetyn auton ostamiseen tai auton maahantuontiin.
icon

Lainojen yhdistäminen

Yhdistä olemassa olevat lainat, luottokorttivelat tai osamaksusopimukset yhdeksi lainaksi. Lainoja yhdistämällä lainakustannukset usein pienenevät, ja sinulla jää enemmän rahaa käyttöön.
icon

Remontti

Kodin remontointi lisää asumismukavuutta ja kasvattaa samalla asunnon arvoa. Remonttilaina sopii tilanteisiin, joissa olet remontin tilaaja tai remontoit itse.
icon

Sisustus

Sisustamalla teet asunnosta kodin ja parannat kodin viihtyisyyttä. Sisustuslaina sopii niin kodin kuin vapaa-ajan asunnon sisustamisen rahoittamiseen.
icon

Vene

Veneily on sijoitus omaan vapaa-aikaan. Venelainan avulla olet käteisostaja, mikä on paras mahdollinen tilanne veneen hankinnassa, hankitpa veneen sitten yksityishenkilöltä tai veneliikkeestä.
icon

Häät

Häät ovat tunnetusti ne parhaimmat juhlat, joista syntyy koko loppuelämän kestäviä muistoja. Häälainan avulla voitte pitää mieleisenne juhlat, eikä vieraslistan pituudesta tai juhlapaikan valinnassa tarvitse karsia.
icon

Loma

Itseensä kannattaa aina sijoittaa ensimmäisenä. Virkeä mieli parantaa jaksamista arjessa ja lomalla mieli lepää. Lomalainan avulla saat enemmän vaihtoehtoja niin itse lomakohteeseen, kuin hotelli- ja lentovalintoihinkin. Muista myös tarvittavat rokotukset.
icon

Arjen hankinnat

Joskus eteen tulee tilanteita, joissa arki yllättää. Sortterin kautta vertaat vakuudettomat lainat kätevästi myös arkisiin hankintoihin, kuten vaikkapa kodinkonehankintoihin tai autohuoltoon.
icon

Tontti tai kiinteistö

Unelmien kohde tiedossa, mutta rahoitus vielä järjestämättä? Vakuudettoman lainan ottaminen osaksi tontin tai kiinteistön rahoitusta on nopea tapa päästä käsiksi haluamaasi kohteeseen.
icon

Yritystoiminta

Yritystoiminnassa tulee usein vastaan hetkiä, jolloin yrityksesi tarvitsee ulkopuolista rahoitusta – yrityslaina on oiva tapa ratkaista rahoitustarve. Hae vakuudetonta yrityslainaa aina 250 000 € asti
icon

Mökki tai vapaa-ajan asunto

Haaveiletko vapaa-ajan asunnosta tai kesämökin hankinnasta? Voit hakea Sortterin kautta mökkilainaa ilman vakuuksia helposti ja nopeasti aina 60 000€ asti. Sopii myös saunaremonttiin tai aittarakennuksen hankintaan.
icon

Moottoripyörä

Moottoripyörä tiedossa, mutta rahoitus vielä järjestämättä? Vakuudettoman lainan avulla voit rekisteröidä moottoripyörän omiin nimiisi ja olet käteisostaja, joka on usein paras tilanne hintaneuvottelujen yhteydessä.

Hae lainaa ja löydä talouteesi sopivin lainatarjous vertailusta

Elämässä tulee väistämättä vastaan tilanteita, jolloin omat säästöt tai sen hetkinen taloudellinen tilanne eivät riitä rahoittamaan suunniteltuja hankintoja. Asunto on yksi sellaisista suurista investoinneista, josta lähes kukaan ei selviä hakematta lainaa. Ulkopuolinen rahoitus voi kuitenkin tulla tarpeeseen myös asuntoa pienemmissä hankinnoissa, kuten ostettaessa autoa tai lomamatkaa.

Laajojen käyttömahdollisuuksien ansiosta lainaraha voi siis auttaa hankinnoissa tai tuomaan taloudellista joustoa arkeen. Mutta mitä lainan nostaminen tarkoittaa käytännössä?

Yksinkertaisesti ilmaistuna laina tarkoittaa kahden osapuolen, lainanantajan eli pankin tai rahoituslaitoksen sekä lainanottajan välistä sopimusta, jossa

 • lainanantaja antaa määrittämillään ehdoilla luottoa lainanottajalle
 • lainanottaja sitoutuu maksamaan lainaamansa pääoman sekä lainaan liittyvät kulut tai korot lainanantajalle etukäteen sovitun maksuohjelman mukaisesti.

Lainanantaja ja lainanottaja voivat sopia lainasopimuksella lainan ehdoista, kuten lainasummasta, laina-ajasta, kuukausilyhennyksestä, korosta tai muista maksuista. Usein pankki tai rahoituslaitos määrittää haettua lainaa koskevat ehdot itse, ja tekee lainanottajalle tarjouksen. Lainanottaja voi hyväksyä tai hylätä lainatarjouksen, eikä pankin tekemä lainatarjous sido lainan nostamiseen.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Näin haet lainaa jopa 60 000 € sopivalla kuukausierällä

Sortterin palvelussa voit hakea lainaa nopeasti tarpeesi mukaan 1 000–60 000 euroa. Lainan hakeminen tapahtuu sinun ehdoillasi haluamallesi lainasummalle ja toivomallesi takaisinmaksuajalle. Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan 1–20 vuoden välille.

Sortterin vertailupalvelussa päätät itse, mihin tarkoitukseen käytät rahat ja kuinka paljon haluat lyhentää lainaa kuukausittain.

Jos tarvitset lainaa heti, kotimaisen Sortterin avulla vertailet lainoja suoraan rahoituslaitoksilta sekä pankeilta helposti ja nopeasti – vain yhdellä hakemuksella. Lainahakemuksen täyttäminen palvelussamme vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen pääset heti vertailemaan saamiasi tarjouksia. Kun löydät sopivan lainan, saat sen tilillesi jopa muutamassa tunnissa.

Tarjousten saaminen ei sido sinua mihinkään, vaan voit vapaasti kilpailuttaa lainan, vaikka tulisitkin toisiin ajatuksiin tarjousten saamisen jälkeen.

Lyhennä lainaa itsellesi sopivaan tahtiin

Lainaa valittaessa on tärkeää kiinnittää huomiota paitsi siitä kertyviin kustannuksiin, myös maksuerän suuruuteen. Sortterin avulla haet lainaa ja saat henkilökohtaiset luottopäätökset kaikilta kymmeniltä vertailussamme mukana olevilta pankeilta heti hakemuksen lähetettyäsi. Voit vertailla avullamme pankkien tarjonnan helposti sekä nostaa itsellesi sopivan lainan tilillesi.

Joustava lainan takaisinmaksu

 • Lainan takaisinmaksu onnistuu helposti ennakoitavissa kuukausierissä, jotka sisältävät lyhennyksen, koron sekä mahdolliset käsittelymaksut. Lainan lyhentäminen tapahtuu suoraan lainan myöntäneelle pankille tai rahoituslaitokselle.
 • Halutessasi voit lyhentää lainaa sovittua suuremmissa kuukausierissä tai maksaa sen kokonaan pois ennenaikaisesti, jolloin lainan kustannukset jäävät pienemmiksi.

Valitse talouteesi sopiva kuukausierä helposti muuttamalla laina-ajan pituutta lainalaskurissa. Pitkä laina-aika pienentää kuukausittaisia lyhennyseriä, mutta kerryttää samalla korkokustannuksia pidemmältä ajalta, vaikka laina olisikin matalakorkoinen.

Sopiva kuukausierä on mitoitettu omaan talouteen niin, että sen maksaminen onnistuu helposti, vaikka jonakin kuukautena rahaa kuluisi yllättäviin menoihin.

Lainaa voi lyhentää monella tavalla

Lainan lyhentämiseen on olemassa eri tapoja, jotka voit sopia lainanantajasi kanssa. Pääsääntöisesti lainaa voi lyhentää kolmella tavalla, joista yleisin on annuiteettilaina.

Annuiteettilaina

Maksat lainaa ja sen kustannuksia (korko + muut kulut) takaisin alkutilanteessa saman suuruisina lyhennyksinä. Jos lainan viitekorko muuttuu, lainan maksuerä laskee tai nousee viitekoron kehityksen mukaisesti. Annuiteettilainan maksuaika pysyy aina samana, mutta sen lyhennyserän suuruus voi nousta tai laskea laina-aikana.

Tasaerälaina

Maksat samansuuruisia lyhennyksiä viitekorkojen vaihtelusta huolimatta. Tasaerälainan lyhennyserään ei tehdä muutoksia, vaan viitekoron noustessa laina-aika pitenee. Viitekorkojen laskiessa tasaerälainan laina-aika puolestaan lyhenee.

Tasalyhennyslaina

Lainaa lyhennetään aina saman verran. Maksettavien korkojen osuus puolestaan vaihtelee viitekoron sekä jäljellä olevan lainapääoman mukaisesti.

Kuluttajana voit aina lyhentää lainaa nopeammin, kuin sopimuksessa on sovittu. Muista kuitenkin ottaa yhteyttä lainanantajaan etukäteen, jotta et joudu maksamaan ylimääräisiä kuluja.

Kuka voi hakea lainaa?

Voit hakea lainaa Sortterin palvelussa, kun täytät seuraavat edellytykset:

 • olet täysi-ikäinen
 • asut pysyvästi Suomessa
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla on tili suomalaisessa pankissa
 • olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Huomaathan, että pankkien luottopäätökset perustuvat hakijan kokonaisarviointiin. Osa pankeista voi esimerkiksi vaatia toista suuremmat tulot tai pidemmän työhistorian. Myös luotonmyönnön ikärajat vaihtelevat pankeittain.

Kun käytät Sortterin lainavertailupalvelua, pyydämme luottopäätöksen aina kaikilta yhteistyökumppaneiltamme, joilta lainan saaminen on mahdollista. Näin pääset vertailemaan eri luottotarjouksia kattavasti keskenään ja voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.
Valitse sopiva kuukausierä, lähetä hakemus ja löydä sopiva laina useiden tarjousten joukosta!

Näin lainojen kilpailuttaminen toimii:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Lainatarjous on jokaiselle asiakkaalle henkilökohtainen

Meidän tehtävämme on etsiä mahdollisimman edullinen laina palvelumme käyttäjille. Siksi etsimme jokaiselle asiakkaallemme henkilökohtaisen lainatarjouksen, joka ottaa huomioon yksilölliset tulot, menot ja toivotun laina-ajan. Löydät lainavertailumme avulla itsellesi lainan, joka on laskettu juuri sinun tilanteesi huomioiden.

 • Edullinen laina ja pieni korkoprosentti löytyvät palvelumme kautta varmimmin, kun täytät hakemuksen huolellisesti ja ilmoitat mahdollisimman tarkat tiedot kaikkiin hakemuskenttiin.
 • Usein pankit vaativat todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen lainan siirtämistä tilille.
 • Lainahakemusta täytettäessä kannattaakin tarkistaa omat tulot viimeisimmästä palkka- tai eläkelaskelmasta, jotta ilmoitetut tulot vastaavat tulotodistuksessa näkyviä tietoja.

Lainaa yhteishakijan kanssa

Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme hakemaan lainan yhdessä toisen henkilön eli yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan saaminen lainalle ei ole välttämätöntä, mutta pankit voivat myöntää lainan edullisemmalla korolla, kun lainalla on kaksi takaisinmaksajaa. Edullinen lainan korko tarkoittaa pienempiä lainakustannuksia, jolloin rahaa jää käyttöön enemmän muita menoja tai säästämistä varten.

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa on siis usein taloudellisesti kannattavaa. Sekä lainan pääasiallisen hakijan että yhteishakijan on kuitenkin syytä olla tietoisia roolistaan ja vastuustaan lainanhaussa. Yhteishakija on tasavertaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta pääasiallisen lainanhakijan kanssa. Toisin sanoen lainan jäädessä jostain syystä maksamatta on yhteishakija lainasta vastuussa kuin omastaan.

Yhteishakijalla tulee myös olla talousasiat kunnossa, sillä myös lainan rinnakkaishakijan luottotiedot tarkastetaan ennen lainan myöntämistä.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Hae lainaa milloin ja missä tahansa

Voit hakea lainaa sinulle sopivana aikana, myös illalla virka-ajan jälkeen tai viikonloppuna. Saat lainapäätöksen usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ja pääset vertailemaan pankkien tekemiä tarjouksia keskenään. Vertailu tapahtuu palvelussamme aina todellisen vuosikoron mukaan ja kaikki lainaan liittyvät kustannukset ovat selkeästi nähtävissä.

Valitse vertailussamme itsellesi paras laina, minkä jälkeen voit allekirjoittaa lainasopimuksen joustavasi aikataulujesi mukaan – joko heti tarjouksen saatuasi tai pidemmän mietinnän jälkeen.

Jos tarvitset lainan tilille nopeasti, kannattaa huomioida, että monet pankit ja rahoituslaitokset siirtävät rahat asiakkaan tilille vain arkipäivisin lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Vertailussa näet maininnan niistä lainanantajista, jotka siirtävät lainan tilille poikkeuksellisen nopeasti, osa myös illalla tai viikonloppuna.

Lainaa nopeasti – huolellinen hakemus nopeuttaa prosessia

Yhteistyökumppanimme tekevät lainapäätöksen lähes poikkeuksetta heti hakemuksen lähetettyäsi. Lainapäätös tehdään hakemuksella annettujen sekä ulkoisista rekistereistä haettujen tietojen perusteella.

Pankit tarkistavat lainapäätöstä tehdessään muun muassa

 • osoite- ja luottotiedot
 • mahdolliset maksuviiveet tai hoitamattomat lainanlyhennykset.

Tämän lisäksi tietoja voidaan hakea myös muista lähteistä, kuten pankkien omista asiakasrekistereistä.

Automaattinen päätöksenteko mahdollistaa nopean laina saamisen, mutta tekee lainahakemuksen huolellisesta täyttämisestä erittäin tärkeää. Tarkasti täytetty lainahakemus takaa sen, että pankit voivat tehdä sinulle parhaan lainatarjouksensa ja tarjota lainan edullisesti.

Lainatarjous esitetään sinulle vertailussamme heti, kun olemme saaneet vastauksen pankeilta. Yleensä vastaus tulee nopeasti ja näet lainatarjoukset jo muutamassa minuutissa.

Järjestämme lainat valmiiksi hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan, jotta parhaan vaihtoehdon valinta on sinulle helppoa ja nopeaa.

Jos lainalla on kiire, lainan myöntämistä voi nopeuttaa ja edesauttaa ottamalla pyydettävät dokumentit hyvissä ajoin esille.

 1. Tulolaskelma. Yleisimmin pyydetty dokumentti on palkka- tai eläkelaskelma. Varaudu skannaamaan tai ottamaan valokuva mahdollisimman tuoreesta palkka- tai eläkelaskelmasta.
 2. Verotuspäätös. Verotuspäätös löytyy OmaVero-palvelusta, josta sen voi helposti tallentaa omalle tietokoneelle. Verotuspäätöstä voidaan kysyä, jos olet ollut nykyisessä työpaikassa vasta muutaman kuukauden.
 3. Yrityksen tilinpäätöstiedot. Tämä koskee vain yrittäjiä. Lataa yrityksen tuloslaskelma ja tilinpäätöstiedot valmiiksi sähköisessä muodossa.

Voit tehdä lainahakemuksen ja saada lainatarjoukset myös ilman näitä dokumentteja, mutta joskus pankit haluavat nähdä todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen lainan siirtämistä tilille.

Lainaa ilman vakuuksia tai vakuudellisena

Tiesitkö, että myös luottokortti tai osamaksusopimus ovat lainoja? Tällöin saat luottoa pankilta tai luottoyhtiöltä hankinnan tekemiseen, minkä maksat sovitussa ajassa takaisin. Maksat myös luotosta korkoa, mikäli et lyhennä luottoasi kokonaisuudessaan takaisin mahdollisen maksuvapaan kuukauden aikana.

Lainat voidaan jakaa kahteen eri kategoriaan, vakuudettomiin ja vakuudellisiin lainoihin.

Vakuudetonta lainaa on esimerkiksi

 • kulutusluotto
 • luottokortti
 • osamaksusopimus.

Vakuudellista lainaa ovat puolestaan

 • asuntolainat
 • toisinaan autolainat
 • myös kulutusluottoa on mahdollista hakea vakuudellisena.

Vakuudellisen lainan saaminen vaatii reaaliomistusta, kuten asunnon tai kiinteistön, kun taas vakuudettoman lainan saaminen ei nimensä mukaisesti vaadi vakuuksia tai takaajia.

Vakuudellinen laina on usein vakuudetonta lainaa edullisempaa. Kun lainaan on sidottu reaalivakuuksia, pienentävät ne pankin näkökulmasta luottoriskiä, eli mahdollisuutta sille, ettei pankki saisi lainaamiaan varoja takaisin.

Hae nopea laina ilman vakuuksia tai takaajia

Vertailussamme mukana olevat pankit myöntävät lainat ilman vakuuksia ja takaajaa. Vakuudeton laina voidaan myöntää vakuudellista lainaa nopeammin, yleensä heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Vakuudetonta lainaa haettaessa pankin luottopäätös perustuu hakijan maksukykyyn, eikä asunnon, sijoitusten tai säästöjen arvoa tarvitse arvioittaa ennen lainatarjouksen saamista. Sinun ei tarvitse järjestää perheenjäsentä tai sukulaista takaamaan lainaa, vaan pankki siirtää rahan käyttöösi ilman aikaa vieviä takausjärjestelyjä luottaen siihen, että laina tulee takaisin maksetuksi sovitusti.

Vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto, mikäli tarvitset pienemmän summan lainaa nopeasti. Vakuudetonta lainaa voi kuitenkin saada jopa 60 000 euroa. Vakuudettoman lainan hyötynä on myös se, että niitä tarjotaan useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden toimesta. Näin ollen lainanhakijalla on erinomainen mahdollisuus kilpailuttaa lainojen kustannukset ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Vakuudettoman lainan plussat

+ Kulutusluoton hakeminen onnistuu vaivattomasti ja nopeasti mihin vuorokauden aikaan tahansa.
+ Lainaa varten ei tarvita vakuuksia tai takaajia.
+ Rahat saa nopeasti tilille – parhaimmillaan saman päivän aikana.
+ Lainan saanti ei yleensä ole riippuvaista lainan käyttötarkoituksesta.
+ Pienempien lainojen yhdistäminen edullisemmaksi yhdistelylainaksi on helppoa.
+ Kulutusluottojen kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti ja reilusti esimerkiksi Sortterin lainavertailun avulla.

Vakuudettoman lainan miinukset

- Vakuudeton laina on usein hieman kalliimpi kuin vakuudellinen laina.
- Lainamarkkinoilla on paljon erilaisia lainanantajia, ja monien tarjoajien joukosta voi olla hankalaa löytää aidosti edullinen toimija ilman kattavaa lainaehtojen vertailua.
- Useammasta pienestä lainasta saattaa kertyä moninkertaiset kulut.
- Useampi laina voi ajaa taloudelliseen ahdinkoon.
- Järkevä talouden hallinta ja säästäminen tulee aina edullisemmaksi kuin lainaaminen.

Kokemuksia lainan hakemisesta Sortterilta – meitä suositellaan mielellään eteenpäin

Asiakkaamme ovat antaneet Sortterille yleisarvosanaksi 4,6/5 ja he suosittelevat palveluamme usein eteenpäin hyvien kokemusten perusteella. Asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä ja haluamme, että löydät itsellesi sopivan lainan vertailustamme. Noudatamme lisäksi toiminnassamme reilun lainavertailun periaatteita.

 • Selkein ja toimivin lainapalvelun kilpailuttajasivusto, mitä olen koskaan ennen nähnyt. Kiitos! Antero N toteaa.
 • Löysin edullisemman lainan kuin mitä pankista. Tämä oli positiivinen yllätys. Monika K kirjoittaa arvostelussaan.
 • Helpottaa ja nopeuttaa löytämään halvimman lainan ja vieläpä nopeasti. Säästin useamman satasen. Toni T kirjoittaa kokemuksistaan.

Sortter on saanut eritoten kiitosta myös luotettavuudestaan. Sortter on perustettu vuonna 2018, minkä jälkeen se onkin nopeasti noussut suomalaisten lainavertailualustojen paalupaikalle. Yksi esimerkki tästä on valinta Suomen luotettavimmaksi lainavertailuksi Taloustutkimuksen vuonna 2023 toteuttamassa tutkimuksessa.

Luotettavuus on luonnollisesti tärkeä ominaisuus lainavertailualustalle. Toiminnallamme on suora vaikutus kuluttajan talouteen ja käsittelemme aktiivisesti asiakkaidemme henkilötietoja. Sortterin luotettavuus on myös sidoksissa reilun lainavertailun periaatteisiin.

Kokemuksia meistä

 • Profiilikuva
  Ulla Satuli
  1.12.2023 13.24.09

  Kaikki sujui verraten nopeasti ja ammattitaitoisesti.

 • Profiilikuva
  Leseniuss
  29.11.2023 16.30.17

  Uskoisin että ihan pätevä palvelu.

 • Profiilikuva
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • Profiilikuva
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • Profiilikuva
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa Sortterilla?

Lainatessasi rahaa sinun on maksettava takaisin sekä lainaamasi summa että lainaan liittyvät korot ja kulut. Kun itse lainasumma on kiinteä, tulee lainan hintaero käytännössä näkyville lainan korkojen tai siihen liittyvien avaus- tai käsittelymaksujen muodossa.

Sen vuoksi Sortterin kautta haetut lainatarjoukset ovat aina kilpailutettu jopa kymmenien eri lainanmyöntäjien välillä, joten koroltaan ja kuluiltaan halvimman tarjouksen valinta on helppoa. Ja mitä pienikorkoisempi laina on, sitä enemmän jää rahaa muuhun käyttöön.

Yksinkertaistettuna lainan korkoprosentin vaikutus tulee esille alla olevassa taulukossa, jossa on vertailtu 10 000 euron lainan kuukausierää:

Laina-aika / Korko5 %10 %20 %
12 kk856€879€926€
24 kk438€461€509€
36 kk299€322€371€
48 kk230€253€304€

Koko laina-aikana takaisin maksettavassa summassa on eroa noin 3 500 euroa, kun lainasumma on 10 000 euroa, laina-aika on 48 kuukautta ja korkotaso on joko 5 % tai 20 %.

Kuten ylläoleva esimerkki osoittaa, on lainan korolla suuri merkitys siitä kertyviin kustannuksiin. Kilpailuttaminen on helpoin tapa varmistua oman lainan matalasta korkotasosta.

Kuinka pitkällä maksuajalla lainaa kannattaa nostaa?

Lainaa haettaessa yksi tärkeimmistä seikoista on sopivan maksuajan päättäminen. Laina pitkällä maksuajalla voi houkutella pienen kuukausierän takia, mutta pitkää laina-aikaa harkittaessa on kuitenkin hyvä pitää mielessä lainasta kertyvät kokonaiskustannukset, jotka kasvavat laina-ajan pidentyessä.

Myös pienikorkoinen laina kerryttää enemmän maksettavaa, jos sen maksuaikaa pidennetään. Kustannusten nousu johtuu siitä, että pitkällä maksuajalla lainan pääoma lyhenee hitaammin, jolloin se kerryttää korkokuluja pidemmältä ajalta.

Lainan maksuaika kannattaa valita niin, että laina lyhenee mahdollisimman nopeasti, mutta samalla rahaa jää muuhun käyttöön ja myös säästäminen onnistuu. Esimerkiksi pienten yllättävien rahantarpeiden tai lomamatkan vuoksi ei tulisi joutua ottamaan uutta lainaa tai käyttämään luottokorttia, vaan tällaiset menot tulisi pysytä rahoittamaan kertyneillä säästöillä.

Laina-aikaa valittaessa on hyvä pitää mielessä myös, että lainan voi aina maksaa takaisin nopeammin tai sitä voi lyhentää sovittua suuremmissa erissä. Tällöin lainasta maksettavat kustannukset jäävät edullisemmiksi, sillä lainan korko- ja käsittelykulut maksetaan vain toteutuneelta laina-ajalta.

LainasummaLaina-aikaKorot ja kulutTilinhoitomaksu/kkKuukausierä
5 000 €2 vuotta602€5€233€
5 000 €3 vuotta904€5€164€
5 000 €5 vuotta1 528 €5€109€
5 000 €10 vuotta3 201 €5€68€

Kuten edellä oleva esimerkki osoittaa, todellisen vuosikoron lisäksi on tärkeää vertailla myös lainan kokonaiskustannuksia ennen luottosopimuksen tekemistä. Sortterin vertailupalvelussa näet jokaisesta lainatarjouksesta selkeästi lainan todellisen vuosikoron sekä lainan kokonaiskulut. Ilmoitetut kokonaiskulut pitävät sisällään kaikki lainasta kertyvät maksut, eli lainapääoman takaisinmaksun, korkokulut sekä mahdolliset pankin perimät avaus- tai tilinhoitomaksut.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset

Tyypillisesti lainan kokonaiskorko muodostuu kahdesta osatekijästä: viitekorosta ja lainanmyöntäjän lainalle asettamasta korkomarginaalista. Viitekorkona lainoissa toimii yleensä euroalueen yleisin viitekorko eli euribor, joka voi vaihdella rahamarkkinan mukaan. Korkomarginaali puolestaan pysyy samana koko laina-ajan.

Koron lisäksi lainanantajat voivat periä myöntämästään lainasta myös muita kuluja tai palkkioita. Kiinnitä lainaa ottaessasi huomiota todelliseen vuosikorkoon, jotta valituksi tulee itselle paras laina ja edullisimmat kokonaiskustannukset.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki kulut, eli koron lisäksi myös muut lainasta perittävät maksut tai palkkiot.

 • Pankit voivat periä koron lisäksi muita maksuja korkeintaan 150 euroa vuodessa.
 • Tällaisia maksuja voivat olla lainan avauspalkkiot tai kuukausittain perittävät tilinhoitomaksut.

Kun vertailet useiden pankkien tekemiä lainatarjouksia ja niiden ehtoja, huomaat, että pankkien välillä on suuriakin eroja lainojen hinnoittelussa. Osa pankeista tarjoaa lainaa pienellä korolla, mutta muut lainaan liittyvät kulut voivat olla tällöin suurempia. Tämän takia lainojen vertailu on tärkeää tehdä todellisen vuosikoron mukaan.

Todellinen vuosikorko helpottaa lainojen vertailua keskenään ja on vertailukelpoinen mittari eri pankkien välillä. Valitse oma lainasi todellisen vuosikoron perusteella ja voit olla varma, ettet maksa turhia korkoja tai käsittelymaksuja, vaan valituksi tulee mahdollisimman edullista lainaa tarjoava pankki. Sortter vertailee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan, jotta löydät aina aidosti edullisen vaihtoehdon.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Lainaa turvallisesti ja nopeasti – Sortterin vertailussa ovat mukana vain luotettavat pankit ja rahoituslaitokset

Lainavertailupalvelussamme haet lainaa yhtä turvallisesti kuin suoraan pankista. Järjestelmämme on rakennettu parhaita tietoturvakäytäntöjä noudattaen. Emme koskaan luovuta tietojasi muuhun tarkoitukseen, kuin mikä on välttämätöntä lainatarjouksen tekemiseksi. Kaikki tietosi käsitellään salatussa ympäristössä ja lainan nostaminen vaatii aina vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Toimimme yhteistyössä luotettavien pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa, joiden toimintaa valvoo Finanssivalvonta. Pankit voivat tarjota asiakkaillemme lainan paremmilla ehdoilla kuin muualta olisi saatavilla, sillä palvelussamme he kilpailevat sinun asiakkuudestasi toinen toistaan paremmilla lainatarjouksilla ja edullisemmilla korkoprosenteilla.

 • Näet omista lainatarjouksistasi korot, kulut, maksuajan sekä muut tärkeät rahoituksen ehdot reilusti eriteltyinä.
 • Lainatarjous esitellään aina ilman pikkuprinttiä tai vaikeita rahoitusalan termejä.
 • Näin lainojen keskinäinen vertaaminen on helppoa ja voit hakea lainaa turvallisesti sekä ilman yllätyksiä.

Olipa kyseessä sitten suuri tai pienempi hankinta, nousee vastuullinen talouden hallinta avainasemaan: kun omien tulojen ja menojen suhde on tiedossa, voi lainaakin nostaa turvallisin mielin.

Paras laina löytyy vertailusta nopeasti:

 • Järjestämme lainat valmiiksi hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan eli halvimmasta kalleimpaan.
 • Suosittelemme sinulle aina mahdollisimman edullista lainaa, mutta jätämme lopullisen päätöksen sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä valitset, minkä lainatarjoukset hyväksyt ja mitkä hylkäät.
 • Kun vertailet lainat palvelussamme, näet jokaisen lainatarjouksen korot ja käsittelykustannukset selkeästi listattuna.

Saat avullamme henkilökohtaisen luottopäätöksen ja korkotarjouksen kymmeniltä pankeilta sekä rahoituslaitoksilta heti hakemuksen lähetettyäsi. Näin edullinen laina löytyy kymmenien lainantarjoajien valikoimista nopeasti ja aina ilman useiden hakemusten täyttämistä.

Oletko kilpailuttanut lainoja?

Sortter on tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu

Tiesitkö, että Sortter on tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu? Taloustutkimus Oy toteutti keväällä 2023 tutkimuksen, jossa käsiteltiin Suomessa toimivien lainavertailupalveluiden toimintaa ja niiden luotettavuutta. Tutkimuksen tuloksista selvisi jälleen se, että Sortter on luotettava ja helppokäyttöinen lainavertailupalvelu, jolla on paljon tyytyväisiä asiakkaita.

Sortterin lainavertailussa on mukana yli 20 pankkia ja lainanantajaa, mikä tekee kotimaisesta Sortterista myös yhden Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista. Teemmekin jatkuvasti töitä löytääksemme sinulle mahdollisimman edullisen lainan kymmenien pankkien ja luotonmyöntäjien tekemien rahoitustarjousten joukosta. Teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Sortter on sitoutunut löytämään asiakkaille edullisen lainatarjouksen, joten parannamme palveluamme ja laajennamme vertailussa mukana olevien pankkien määrää jatkuvasti.

Kilpailuta lainatarjoukset Sortterilla

Sortterin lainavertailun kattavuus näyttäytyy asiakkaalle monipuolisena palveluna sekä laajana valikoimana. Täyttäessäsi Sortterilla yhden lainahakemuksen voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia, joista valita käyttötarkoitukseesi parhaimman.

Lainatarjoukset on helppo kilpailuttaa kotimaisen Sortterin verkkopalvelussa.

Lainojen vertailu Sortterin avulla on:

 • maksutonta – lainatarjousten hakeminen on sinulle aina ilmaista
 • nopeaa – saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • helppoa  hae netistä ja tavoita kymmeniä luotonmyöntäjiä yhdellä hakemuksella
 • turvallista – toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa

Olemme luottavaisia, että löydät kattavan vertailupalvelumme avulla edullisen lainan omaan tarpeeseesi. Näytämme jokaisen lainan korot, kulut ja muut tärkeät ehdot selkeästi ja läpinäkyvästi. Näin edullisen lainan valitseminen on helppoa ja nopeaa.

Lainat ja lainojen vertailu – usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Laina on kahden osapuolen välinen luotto- tai velkasopimus, jossa pankki tai rahoituslaitos antaa ennalta sovitun rahasumman lainanottajan käytettäväksi. Lainanottaja maksaa lainan takaisin pankille tai rahoitusyhtiölle sopimuksessa määritettyjen ehtojen mukaisesti.

  Lainasopimuksen keskeinen sisältö voi näyttää esimerkiksi seuraavalta:

  • Lainasumma 10 000 euroa
  • Laina-aika 36 kuukautta
  • Lainan kuukausierä 313,77 euroa
  • Lainan korko 7 %
  • Tilinhoitomaksu 5 euroa kuukaudessa
  • Lainan kokonaiskustannukset 1295,72 euroa
  • Todellinen vuosikorko 8,39 %

  Esimerkin mukainen laina on tyypillisesti vakuudeton, eikä sille tarvitse hankkia takaajaa turvaamaan takaisinmaksua.

  Muita arkipäiväisiä laina- tai luottomuotoja ovat esimerkiksi: luottokortti, osamaksusopimus, asuntolaina ja autorahoitus.

 • Ennen lainan hakemista on suositeltavaa käydä läpi oma taloudellinen tilanne. Kun tiedät omat säännölliset tulot ja menot, on haettavan lainan sovittaminen omaan talouteen helpompaa. Laske ennen hakemuksen lähettämistä, kuinka paljon haluat käyttää nykyisiä säästöjä suunnittelemasi hankinnan rahoittamiseksi, ja mikä on tarvittava ulkopuolisen rahoituksen määrä. Ota laskelmassa huomioon myös mahdolliset tulevat menoerät, kuten auton vaihto, remontit tai lomamatkat.

  Haettava laina tulee mitoittaa omaan talouteen siten, että sen lyhentäminen onnistuu sovitussa aikataulussa ja samalla rahaa jää elämiseen, harrastuksiin, pienempiin yllättäviin hankintoihin ja säästämiseen.

  Realistinen tulo- ja menoarvio auttaa löytämään sopivan lainasumman ja laina-ajan. Laske oman talouden velanhoitokyky realistisesti ja huomioi laskelmassa ainakin nämä menot:

  • Säännölliset kuukausitulot
  • Asumiskulut, eli vuokra- tai lainanlyhennys sekä mahdolliset vastikkeet
  • Muut juoksevat kulut, kuten sähkö-, vesi-, vakuutus- ja tietoliikennekulut
  • Liikkumiskustannukset, kuten matkaliput tai autoon liittyvät kulut
  • Perheen ruoka- ja vaatekulut
  • Harrastukset tai päivähoitomaksut
  • Terveydenhuoltoon liittyvät maksut

  Kun tarvittava lainamäärä ja toivottu lyhennyserä ovat tiedossa, on aika kilpailuttaa lainat. Saat avullamme lainatarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia.

  Jokaisessa tarjouksessa on eritelty selvästi lainan korko, todellinen vuosikorko sekä mahdolliset avaus- tai käsittelymaksut. Edullisin laina saa meidän suosituksemme, mutta jätämme kuitenkin valinnan sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä lainatarjouksen haluat hyväksyä.

 • Lainan hakeminen onnistuu palvelussamme ilman vakuuksia, eikä takaajaakaan tarvita. Suuremmille yli 25 000 euron vakuudettomille lainoille suosittelemme hakemuksen täyttämistä yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat tarjota lainan edullisemmin. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi täysikäinen perheenjäsen tai avopuoliso.

 • Kiinnitä lainojen vertailussa huomiota pankin tarjoamaan lainasummaan, laina-aikaan sekä todelliseen vuosikorkoon. Järjestämme lainatarjoukset valmiiksi todellisen vuosikoron mukaan, jotta parhaan lainan valinta on palvelussamme mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

  Näet jokaisesta lainatarjouksesta selkeästi myös takaisinmaksettavan summan kokonaisuudessaan. Tämä summa pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät korko- tai käsittelykulut, sekä lainapääoman takaisinmaksun.

 • Osa pankeista ja rahoituslaitoksista haluaa nähdä todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen rahojen siirtämistä tilillesi. Tämä kannattaa huomioida jo hakemusvaiheessa ja täyttää kysytyt brutto- ja nettotulot siten, kuin ne on ilmoitettu viimeisimmässä palkka- tai eläkelaskelmassa. Jos tulosi vaihtelevat, voit ilmoittaa tulot kuukausittaisen keskiarvon mukaan.

  Todistusten toimittamisen ja lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana. Näet saamiesi lainatarjousten yhteydessä tiedon niistä lainanantajista, jotka siirtävät rahan tilillesi poikkeuksellisen nopeasti. Vastaavasti näet myös tiedon lainoista, jotka saat tilille ilman liitteiden toimittamista.

 • Toimimme yhteistyössä luotettavien ja hyvämaineisten pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa.

  Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. POP Pankki, ResursBank, Aktia, Avida, Nordax Bank, Fellow Finance, Bank Norwegian, Kaarna laina, Balanzia, Bigbank, Nordax ja TF Bank. Näet palvelussamme arvioidut korkotasot myös monille muille pankeille, kuten OP, S-Pankki ja Danske Bank.

  Kaikki yhteistyökumppanimme ovat joko Finanssivalvonnan tai Aluehallintoviraston valvonnan alaisia.

 • Lainan saa heti tilille täyttämällä lainahakemuksen ja valitsemalla sellaisen pankin lainatarjouksen, joka siirtää rahat tilille välittömästi. Sortterin vertailussa näet tiedon pankeista, jotka siirtävät lainan tilille nopeasti.

  Kaikki vertailussamme mukana olevat pankit siirtävät lainan tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa, mutta valtaosa pankeista tekee rahojen siirron jo heti saman päivän aikana.

 • Lainan voi maksaa takaisin heti, tai lainalle sovitun maksuaikataulun puitteissa. Mikäli maksat lainan takaisin etuajassa, jäävät lainasta perittävät korko- ja käsittelykustannukset pienemmiksi. Pankit perivät lainakustannukset vain siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi.

Kirjoittaja Eero

Kirjoittaja

Eero Jauhiainen

Eero on kirjoittamiseen intohimoisesti suhtautuva yhteiskuntatieteiden kandidaatti sekä journalistiikan ja viestinnän maisteriopiskelija. Aiemmin hän on opiskellut myös käsikirjoittamista sekä suorittanut luovan kirjoittamisen aineopintoja. Into monipuoliseen tekstin tuottamiseen näkyy siis opintovalinnoissa, mutta myös työelämässä, jossa hän on toiminut sekä toimittajana että sisällöntuottajana. Talousalan ilmiöihin ja rahoitusalaan keskittyvää sisältöä Eero on tuottanut säännöllisesti vuodesta 2021 lähtien.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.