Lainaa heti tarpeesi mukaan — kilpailuta pankit ja valitse edullinen laina vertailusta

Hae laina Sortterin kautta Parhaan koron takuulla. Kilpailuta edullinen lainatarjous helposti yhdellä ilmaisella lainahakemuksella. Löydä tarpeeseesi sopiva vakuudeton laina – oli mielessäsi remontti, uusi auto tai lainojen yhdistäminen. Lainaa aina 60 000 € asti.

Lainalaskuri – löydä sopiva kuukausierä

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
202 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 202 €, takaisinmaksettava summa 4 404 € sekä todellinen vuosikorko on 6,89 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,4
  Perustuu 79 arvosteluun.
  powered by
Autolaina

Auto

Vakuudeton autolaina voi olla edullisempi tapa rahoittaa autohankinta kuin autokaupan tai oman pankin kanssa tehty rahoitussopimus. Voit myös käyttää autolainan käytetyn auton ostamiseen tai auton maahantuontiin.
Yhdistä lainat

Lainojen yhdistäminen

Yhdistä olemassa olevat lainat, luottokorttivelat tai osamaksusopimukset yhdeksi lainaksi. Lainoja yhdistämällä lainakustannukset usein pienenevät, ja sinulla jää enemmän rahaa käyttöön.
Remonttilaina

Remontti

Kodin remontointi lisää asumismukavuutta ja kasvattaa samalla asunnon arvoa. Remonttilaina sopii tilanteisiin, joissa olet remontin tilaaja tai remontoit itse.
Sisustuslaina

Sisustus

Sisustamalla teet asunnosta kodin ja parannat kodin viihtyisyyttä. Sisustuslaina sopii niin kodin kuin vapaa-ajan asunnon sisustamisen rahoittamiseen.
Venelaina

Vene

Veneily on sijoitus omaan vapaa-aikaan. Venelainan avulla olet käteisostaja, mikä on paras mahdollinen tilanne veneen hankinnassa, hankitpa veneen sitten yksityishenkilöltä tai veneliikkeestä.
Häälaina

Häät

Häät ovat tunnetusti ne parhaimmat juhlat, joista syntyy koko loppuelämän kestäviä muistoja. Häälainan avulla voitte pitää mieleisenne juhlat, eikä vieraslistan pituudesta tai juhlapaikan valinnassa tarvitse karsia.
Lomalaina

Loma

Itseensä kannattaa aina sijoittaa ensimmäisenä. Virkeä mieli parantaa jaksamista arjessa ja lomalla mieli lepää. Lomalainan avulla saat enemmän vaihtoehtoja niin itse lomakohteeseen, kuin hotelli- ja lentovalintoihinkin. Muista myös tarvittavat rokotukset.
Lainaa arjen hankintoihin

Arjen hankinnat

Joskus eteen tulee tilanteita, joissa arki yllättää. Sortterin kautta vertaat vakuudettomat lainat kätevästi myös arkisiin hankintoihin, kuten vaikkapa kodinkonehankintoihin tai autohuoltoon.
Tonttilaina

Tontti tai kiinteistö

Unelmien kohde tiedossa, mutta rahoitus vielä järjestämättä? Vakuudettoman lainan ottaminen osaksi tontin tai kiiteistön rahoitusta on nopea tapa päästä käsiksi haluamaasi kohteeseen.
Lainaa yritystoimintaan

Yritystoiminta

Yritystoiminnassa tulee usein vastaan hetkiä, jolloin yrityksesi tarvitsee ulkopuolista rahoitusta – yrityslaina on oiva tapa ratkaista rahoitustarve. Hae vakuudetonta yrityslainaa aina 250 000 € asti.
Mökkilaina

Mökki tai vapaa-ajan asunto

Haaveiletko vapaa-ajan asunnosta tai kesämökin hankinnasta? Voit hakea Sortterin kautta mökkilainaa ilman vakuuksia helposti ja nopeasti aina 60 000€ asti. Sopii myös saunaremonttiin tai aittarakennuksen hankintaan.
Moottoripyörä

Moottoripyörä

Moottoripyörä tiedossa, mutta rahoitus vielä järjestämättä? Vakuudettoman lainan avulla voit rekisteröidä moottoripyörän omiin nimiisi ja olet käteisostaja, joka on usein paras tilanne hintaneuvottelujen yhteydessä.

Laina edullisesti korkotakuulla

Mikä lainatarpeesi onkaan, tehtävämme on etsiä sinulle edullinen laina ja paras rahoitustarjous vertailussa mukana olevilta pankeilta ja lainanmyöntäjiltä.

Tiedämme, että lainojen korot sekä kulut vaihtelevat ja tarjousten vertaaminen voi olla työlästä. Yhtenä Suomen kattavimmista lainojen vertailupalveluista teemme jatkuvasti töitä löytääksemme sinulle mahdollisimman edullisen lainan kymmenien pankkien ja luotonmyöntäjien tekemien rahoitustarjousten joukosta.

Hae lainaa jopa 60 000 € sopivalla kuukausierällä

Hae lainaa tarpeesi mukaan 1 000 - 60 000 euroa. Lainan hakeminen tapahtuu sinun ehdoillasi haluamallesi lainasummalle ja toivomallesi takaisinmaksuajalle. Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan 1-15 vuoden välille.

Sortterin lainapalvelussa päätät itse mihin tarkoitukseen käytät rahat ja kuinka paljon haluat lyhentää lainaa kuukausittain.

Valitse talouteesi sopiva kuukausierä helposti muuttamalla laina-ajan pituutta lainalaskurissa. Pitkä laina-aika pienentää kuukausittaisia lyhennyseriä, mutta kerryttää samalla korkokustannuksia pidemmältä ajalta, vaikka laina olisikin matalakorkoinen.

Sopiva kuukausierä on mitoitettu omaan talouteen niin, että sen maksaminen onnistuu helposti, vaikka jonakin kuukautena rahaa kuluisi yllättäviin menoihin. Halutessasi voit aina lyhentää lainaa sovittua suuremmissa maksuerissä, jolloin pankille maksettavat korkokustannukset jäävät matalammiksi.

Kilpailuta lainatarjoukset Sortterin verkkopalvelussa

Lainatarjoukset on helppo kilpailuttaa kotimaisen Sortterin verkkopalvelussa.

Lainojen vertailu Sortterin avulla on:

 • maksutonta - lainatarjousten hakeminen on sinulle aina ilmaista
 • nopeaa - saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • helppoa - hae netistä ja tavoita kymmeniä luotonmyöntäjiä yhdellä hakemuksella
 • turvallista - toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa

Sortterin kautta saat lainallesi parhaan koron takuun. Mikäli löytäisit valitsemasi lainan edullisemmin toista kautta myöhemmin, hyvitämme sinulle lainojen hintaerotuksen parhaan koron takuun mukaisesti.

Paras laina löytyy vertailusta nopeasti

Paras laina löytyy vertailusta nopeasti, sillä järjestämme lainat valmiiksi hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan, eli halvimmasta kalleimpaan. Suosittelemme sinulle aina mahdollisimman edullista lainaa, mutta jätämme päätöksen sinulle. Kun vertailet lainat palvelussamme, näet jokaisen lainatarjouksen korot ja kokonaiskustannukset selkeästi listattuna.

Lainan hakeminen ja lainatarjousten vertailu onnistuu Sortterin avulla nopeasti ja turvallisesti. Saat avullamme henkilökohtaisen luottopäätöksen ja korkotarjouksen kymmeniltä pankeilta sekä rahoituslaitoksilta heti hakemuksen lähetettyäsi. Näin edullinen laina löytyy kymmenien lainantarjoajien valikoimista nopeasti ja ilman useiden hakemusten täyttämistä.

Olemme luottavaisia, että löydät palvelumme avulla edullisen lainan - ja myös takaamme sen. Mikäli löytäisit saman lainatarjouksen myöhemmin halvemmalla toista kautta, hyvitämme sinulle korkojen ja kulujen erotuksen parhaan koron takuun mukaisesti.

Lainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia

Vertailussa mukana olevat pankit myöntävät lainat ilman vakuuksia ja takaajaa. Vakuudeton laina voidaan myöntää vakuudellista lainaa nopeammin, yleensä heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Sinun ei tarvitse järjestää perheenjäsentä tai sukulaista takaamaan lainaa, vaan pankki myöntää rahan käyttöösi luottaen siihen, että laina tulee maksetuksi ilman takausjärjestelyjä.

Vakuudetonta lainaa haettaessa pankin luottopäätös perustuu hakijan maksukykyyn, eikä asunnon, sijoitusten tai säästöjen arvoa tarvitse arvioittaa ennen lainatarjouksen saamista.

Lainatarjous on jokaiselle asiakkaalle aina henkilökohtainen

Meidän tehtävämme on etsiä mahdollisimman edullinen laina asiakkaillemme, siksi etsimme jokaiselle henkilökohtaisen lainatarjouksen. Saat avullamme lainatarjoukset, jotka on tehty juuri sinun tilanteesi huomioiden.

Edullinen laina ja pieni korkoprosentti löytyy palvelumme kautta varmimmin, kun täytät hakemuksen huolellisesti ja ilmoitat mahdollisimman tarkat tiedot kaikkiin hakemuskenttiin.

Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme hakemaan lainan yhdessä toisen henkilön, eli yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan saaminen lainalle ei ole välttämätöntä, mutta pankit voivat myöntää lainan edullisemmalla korolla, kun lainalla on kaksi takaisinmaksajaa.

Pienempi korko tarkoittaa matalampia lainakustannuksia, jolloin rahaa jää käyttöön muita menoja tai säästämistä varten enemmän.

Jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti räätälöity korkotarjous takaa parhaat lainaehdot eikä jätä sattumanvaraa sille, olisiko sama laina löytynyt jostakin muualta edullisemmin.

Lainat turvallisesti ja nopeasti– vertailussa mukana luotettavat pankit ja rahoituslaitokset

Lainapalvelussamme haet lainaa yhtä turvallisesti kuin suoraan pankista. Järjestelmämme on rakennettu parhaita tietoturvakäytäntöjä noudattaen, emmekä koskaan luovuta tietojasi muuhun tarkoitukseen, kuin mikä on välttämätöntä lainatarjouksen tekemiseksi. Kaikki tietosi käsitellään salatussa ympäristössä ja lainan nostaminen vaatii aina vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Toimimme yhteistyössä luotettavien pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa, joiden toimintaa valvovat Finanssivalvonta tai Aluehallintovirasto. Pankit voivat tarjota asiakkaillemme lainan paremmilla ehdoilla kuin muualta olisi saatavilla, sillä palvelussamme he kilpailevat sinun asiakkuudestasi toinen toistaan paremmilla lainatarjouksilla.

Näet omista lainatarjouksistasi korot, kulut, maksuajan sekä muut tärkeät rahoituksen ehdot reilusti eriteltyinä. Lainatarjous esitellään aina ilman pikkuprinttiä tai vaikeita rahoitusalan termejä. Näin lainojen keskinäinen vertaaminen on helppoa ja voit hakea lainaa turvallisesti sekä ilman yllätyksiä.

Lainapäätös nopeasti – täytä kuitenkin lainahakemus huolellisesti

Yhteistyökumppanimme tekevät lainapäätöksen lähes poikkeuksetta heti hakemuksen lähetettyäsi. Lainapäätös tehdään hakemuksella annettujen, sekä ulkoisista rekistereistä haettujen tietojen perusteella.

Pankit tarkistavat lainapäätöstä tehdessään ulkoisista rekistereistä mm. osoite- ja luottotiedot, sekä mahdolliset maksuviiveet tai hoitamattomat lainanlyhennykset. Tämän lisäksi tietoja voidaan hakea myös muista lähteistä, kuten pankkien omista asiakasrekistereistä.

Automaattinen päätöksenteko mahdollistaa lainan saamisen nopeasti, mutta tekee lainahakemuksen huolellisesta täyttämisestä erittäin tärkeää. Tarkasti täytetty lainahakemus takaa sen, että pankit voivat tehdä sinulle parhaan lainatarjouksensa ja tarjota lainan mahdollisimman edullisesti.

Lainatarjous esitetään sinulle vertailussamme heti, kun olemme saaneet vastauksen pankeilta. Yleensä vastaus tulee nopeasti ja näet lainatarjoukset jo muutamassa minuutissa.

Järjestämme lainat valmiiksi hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan, jotta parhaan vaihtoehdon valinta on sinulle helppoa ja nopeaa.

Sortterin lainavertailu on yksi Suomen kattavimmista

Sortterin lainavertailussa on mukana yli 20 pankkia ja lainanantajaa, mikä tekee kotimaisen Sortterin yhdeksi Suomen kattavimmista vertailupalveluista.

Lainavertailun kattavuus näyttäytyy asiakkaalle eritysesti monipuolisena palveluna sekä laajana valikoimana. Täyttäessäsi yhden lainahakemuksen voit siis saada jopa kymmeniä lainatarjouksia, joista valita käyttötarkoitukseesi parhaimman. Lainojen vertailu helpottuu huomattavasti, kun valikoimakin on laaja.

Sortter on sitoutunut löytämään asiakkaille edullisen lainatarjouksen, siksi pyrimme myös parantamaan palveluamme jatkuvasti ja laajentamaan vertailussa mukana olevien pankkien määrää.

Valitse paras lainamuoto käyttötarpeen mukaan

Lainoista käytettäviä termejä on useita ja pankit voivat kutsua samanlaisiakin lainatyyppejä useilla eri nimikkeillä.

Lainamuodot on kuitenkin jaettavissa muutamaan pääkategoriaan, jotka ovat:

 • kulutusluotto
 • joustoluotto
 • yhdistelylaina

Kulutusluotto tunnetaan myös kertalainana

Kulutusluotto tarkoittaa lainaa, joka siirretään kuluttajan pankkitilille. Kulutusluotosta voidaan käyttää myös muita nimiä, kuten käyttölaina, kertalaina tai yksityislaina.

Lainan voi käyttää haluamallaan tavalla esimerkiksi hankintojen tekemiseen, remontointiin tai ajoneuvon ostamiseen. Kulutusluoton takaisinmaksuaika on sovittu ennalta, ja se on yleensä 1-15 vuotta. Kulutusluottoja myönnetään sekä vakuudettomana, että vakuudellisena.

Vakuudettoman kulutusluoton voi saada tilille jopa saman päivän aikana, kun vakuudellisen kulutusluoton käsittelyaika on yleensä huomattavasti tätä pidempi.

Joustoluotto – luottoraja määrittää luoton määrän

Joustoluotto tarkoittaa pankin tai rahoitusyhtiön myöntämää luottorajaa, jonka puitteissa kuluttaja voi nostaa lainaa käyttöönsä tarpeen mukaan. Kyseessä on siis jatkuva luottosopimus, kun taas kulutusluotto on niin sanottu kertalaina. Joustoluotto on yleensä vakuudeton luottotuote, josta voidaan käyttää myös muita nimiä, kuten joustolaina, tililuotto tai luottolimiitti.

Joustoluoton lyhennyserä on yleensä sidoksissa myönnettyyn luottorajaan tai käytössä olevaan luoton määrään. Joustoluottoa käytetään yleensä kulutusluoton tavoin suurempien hankintojen tekemiseen, mutta usein joustoluotolta voi tehdä myös pienempiä lainan nostoja omalle pankkitilille. Luotolle tehtävät lyhennykset vapauttavat lainaa uudelleen nostettavaksi sovittuun luottorajaan saakka.

Yhdistelylainan avulla maksat vanhat luotot pois

Yhdistelylaina on pienempien lainojen, kulutusluottojen, osamaksusopimusten tai luottokorttien yhdistämiseen tarkoitettu luottotuote. Yhdistelylaina siirretään pankista riippuen kuluttajan tilille, tai pankki voi myös maksaa vanhat lainat pois asiakkaan puolesta.

Yhdistelylainan takaisinmaksuaika on yleensä 1-15 vuotta, ja sen takaisinmaksuerä on sovittu ennalta. Lainojen yhdistämisestä voidaan käyttää myös muita termejä, kuten lainojen järjestely. Lainojen yhdistäminen on mahdollista myös silloin, kun on tarpeen hakea uusi laina esimerkiksi suurempaa hankintaa tai ostosta varten. Tällöin haetaan lainaa samalla kertaa sekä suunnitellun hankinnan rahoittamiseksi, että vanhojen lainojen yhdistämiseksi uuden lainasopimuksen piiriin.

Myös vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Näin voit saada nykyisille veloillesi edullisemman rahoitustarjouksen.

Lainan hakeminen – hae lainaa heti, myös illalla tai viikonloppuna

Voit hakea lainaa sinulle sopivana aikana, myös illalla virka-ajan jälkeen tai viikonloppuna. Saat lainapäätöksen usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ja pääset vertailemaan pankkien tekemiä tarjouksia keskenään. Vertailu tapahtuu palvelussamme aina todellisen vuosikoron mukaan ja kaikki lainaan liittyvät kustannukset ovat selkeästi nähtävissä.

Valittuasi itsellesi parhaan lainan, voit allekirjoittaa lainasopimuksen joustavasi aikataulujesi mukaan – joko heti tarjouksen saatuasi tai pidemmän mietinnän jälkeen.

Jos tarvitset lainan tilille nopeasti, kannattaa huomioida, että monet pankit ja rahoituslaitokset siirtävät rahat asiakkaan tilille vain arkipäivisin lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Vertailussa näet maininnan niistä lainanantajista, jotka siirtävät lainan tilille poikkeuksellisen nopeasti, osa myös illalla tai viikonloppuna.

Haluatko lainan pienellä korolla ja edullisilla kuluilla?

Pienikorkoinen laina on pankin osoitus luottamuksesta sinua kohtaan. Lainan hinta muodostuu pääosin korosta ja mitä vahvemmin pankit uskovat saavansa lainatun rahan takaisin, sitä pienemmällä korolla laina voidaan myöntää – olipa kyseessä vakuudeton tai vakuudellinen laina.

Pieni korko ei kuitenkaan takaa lainalle edullisinta kokonaishintaa. Lainoihin ja luottosopimuksiin voi liittyä koron lisäksi myös avaus- tai käsittelykuluja, jotka tulee huomioida omaan talouteen sopivaa rahoitusta etsittäessä.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset

Lainanantajat voivat periä myöntämästään lainasta koron lisäksi myös muita kuluja tai palkkioita. Pelkän koron sijaan kannattaa kiinnittää huomio todelliseen vuosikorkoon, kun tavoitteena on löytää itselle paras laina ja edullisimmat kokonaiskustannukset.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut, eli koron lisäksi myös muut perittävät maksut tai palkkiot. Pankit voivat periä koron lisäksi muita maksuja korkeintaan 150 euroa vuodessa. Tällaisia maksuja voivat olla lainan avauspalkkiot tai kuukausittain perittävät tilinhoitomaksut.

Kun vertailet useiden pankkien tekemiä lainatarjouksia ja niiden ehtoja, huomaat että pankkien välillä on suuriakin eroja lainojen hinnoittelussa. Osa pankeista tarjoaa lainaa pienellä korolla, mutta muut lainaan liittyvät kulut voivat olla tällöin suurempia. Tämän takia lainojen vertailu on tärkeää tehdä todellisen vuosikoron mukaan.

Todellinen vuosikorko helpottaa lainojen vertailua keskenään ja on vertailukelpoinen mittari eri pankkien välillä. Valitse oma lainasi todellisen vuosikoron perusteella ja voit olla varma, ettet maksa turhia korkoja tai käsittelymaksuja, vaan valituksi tulee mahdollisimman edullista lainaa tarjoava pankki.

Pitkä maksuaika: lainaa pienellä kuukausierällä, lainan kulut kuitenkin kasvavat

Laina pitkällä maksuajalla voi houkutella pienen kuukausieränsä takia, mutta tällöin on hyvä pitää mielessä lainasta kertyvät kokonaiskustannukset.

Lainaa hakiessa yksi tärkeimmistä seikoista onkin sopivan maksuajan päättäminen. Myös pienikorkoinen laina kerryttää enemmän maksettavaa, jos tämän maksuaikaa pidennetään.

Lainan maksuaika kannattaa valita niin, että laina lyhenee mahdollisimman nopeasti, mutta samalla rahaa jää muuhun käyttöön ja myös säästäminen onnistuu. Esimerkiksi pienten yllättävien rahatarpeiden tai lomamatkan vuoksi ei tulisi joutua ottamaan uutta lainaa, vaan tällaiset menot tulisi pysytä rahoittamaan kertyneillä säästöillä.

Laina-aikaa valitessa on hyvä pitää mielessä myös, että lainan voi aina maksaa takaisin nopeammin tai sitä voi lyhentää sovittua suuremmissa erissä. Tällöin lainasta maksettavat kustannukset jäävät edullisemmiksi, sillä lainan korko- ja käsittelykulut maksetaan vain toteutuneelta laina-ajalta.

 • Esimerkiksi 5 000 euron laina kerryttää kahdessa vuodessa korkoja ja kuluja yhteensä noin 492 euroa, jos tämän korko on 7 % ja lainasta peritään viiden euron tilinhoitomaksu kuukausittain. Tällaisen lainan kuukausieräksi muodostuu 228,86 euroa.
 • Sama 5 000 euron laina hieman pidemmällä, eli kolmen vuoden maksuajalla kerryttää korkoja ja kuluja yhteensä noin 783 euroa. Vastaavasti lainan kuukausierä olisi vuotta pidemmällä maksuajalla 159,39 euroa - eli lähes 70 euroa pienempi, kuin mitä se olisi kahden vuoden laina-ajalla.

Kuten edellä oleva esimerkki osoittaa, todellisen vuosikoron lisäksi on tärkeää vertailla myös lainan kokonaiskustannuksia ennen luottosopimuksen tekemistä.

Kun vertailet lainoja Sortterin avulla, näet jokaisesta lainatarjouksesta selkeästi lainan todellisen vuosikoron sekä lainan kokonaiskulut. Ilmoitetut kokonaiskulut pitävät sisällään kaikki lainasta kertyvät maksut, eli lainapääoman takaisinmaksun, korkokulut sekä mahdolliset avaus- tai tilinhoitomaksut.

Lainan lyhennysvapaat kuukaudet helposti vertailussa esillä

Monet pankit myöntävät lainalle maksuvapaita tai lyhennysvapaita kuukausia. Lainan lyhennysvapaat kuukaudet tuovat joustoa lainan takaisinmaksuun, eikä niiden käyttämisestä tarvitse neuvotella erikseen, mikäli lyhennysvapaat kuukaudet kuuluvat lainanantajan palveluvalikoimaan.

Yleensä lyhennysvapaisiin kuukausiin liittyy kuitenkin muutama tärkeä ehto, joiden tulee täyttyä:

 • lainaa tulee olla lyhennettynä vähintään muutaman kuukauden ajan ennen, kuin lyhennysvapaata voidaan myöntää
 • lainan aiempien maksuerien tulee olla maksettu ajoissa. Jos lainanlyhennykset on tehty myöhässä, voi lyhennysvapaan saaminen olla vaikeaa
 • erääntyneelle lainaerälle lyhennysvapaata ei yleensä myönnetä. Jos tarvitset lainalle lyhennysvapaan kuukauden, tästä kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman pian lainanmyöntäjään

Kun haet lainatarjoukset Sortterin palvelussa, näet saamiesi lainatarjousten yhteydessä tiedon pankkien tarjoamasta mahdollisuudesta lyhennys- tai maksuvapaisiin kuukausiin.

Lainatarjous allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla

Lainatarjouksen hyväksyminen ja sopimuksen allekirjoitus onnistuu palvelumme kautta helposti ja turvallisesti pankkitunnuksilla.

Lainasopimus tehdään sinun ja valitsemasi pankin tai rahoitusyhtiön välille, jonka jälkeen rahat siirretään tilillesi. Laina lyhennetään valitsemallesi pankille tai rahoituslaitokselle ennalta sovituissa kuukausierissä.

Laina heti tilille – jopa samana päivänä

Myös akuuttiin tarpeeseen hankittava laina kannattaa kilpailuttaa siinä missä pidempään harkittu luottokin. Kun vertailet lainat Sortterin palvelussa, siirretään rahat tilillesi nopeasti – jopa heti saman päivän aikana.

Ennen rahojen siirtämistä pankit tarvitsevat joskus todistuksen ilmoittamistasi palkka- tai eläketuloista. Jotta saat lainan tilille mahdollisimman nopeasti, kannattaa nämä tositteet etsiä jo lainahakemusta tehdessä. Liitteiden toimittaminen onnistuu sähköisesti pankin omassa palvelussa lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen.

Osa pankeista voi myös myöntää lainaa ilman liitteitä, jolloin näet tiedon tällaisista lainatarjouksista yhdessä muiden lainaehtojen kanssa listattuna.

Lainan maksuaikataulu on pankkikohtainen, mutta jokainen yhteistyökumppanimme siirtää lainan käyttöösi viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. Näet vertailussa maininnan niistä pankeista, jotka maksavat lainan tilille poikkeuksellisen nopeasti – yleensä jo muutamassa tunnissa.

Voit hakea lainaa, kun sinulla on vakituiset tulot ja olet hoitanut raha-asiasi hyvin

Voit hakea lainaa palvelumme avulla, kun täytät seuraavat edellytykset:

 • olet täysi-ikäinen
 • asut pysyvästi Suomessa
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla on tili suomalaisessa pankissa
 • olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä

Huomaathan, että pankkien luottopäätökset perustuvat hakijan kokonaisarviointiin. Osa pankeista voi esimerkiksi vaatia toista suuremmat tulot tai pidemmän työhistorian. Myös luotonmyönnön ikärajat vaihtelevat pankeittain. Kun käytät Sortter -lainapalvelua, pyydämme luottopäätöksen aina kaikilta yhteistyökumppaneiltamme, joilta lainan saaminen on mahdollista. Näin pääset vertailemaan eri luottotarjouksia kattavasti keskenään ja voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Joustava lainan takaisinmaksu

Voit hakea lainaa tarpeesi mukaan aina 60 000 euroon saakka ja valita takaisinmaksuajan joustavasti 1 ja 15 vuoden väliltä.

Lainan takaisinmaksu onnistuu helposti ennakoitavissa kuukausierissä, jotka sisältävät lyhennyksen, koron sekä mahdolliset käsittelymaksut. Lainan lyhentäminen tapahtuu suoraan lainan myöntäneelle pankille tai rahoituslaitokselle.

Halutessasi voit lyhentää lainaa sovittua suuremmissa kuukausierissä tai maksaa sen kokonaan pois ennenaikaisesti, jolloin lainan kustannukset jäävät pienemmiksi.

Valitse sopiva kuukausierä, lähetä hakemus ja valitse itsellesi edullinen laina useiden tarjousten joukosta!

Lainat ja lainojen vertailu – usein kysyttyjä kysymyksiä

Laina on kahden osapuolen välinen luotto- tai velkasopimus, jossa pankki tai rahoituslaitos antaa ennalta sovitun rahasumman lainanottajan käytettäväksi. Lainanottaja maksaa lainan takaisin pankille tai rahoitusyhtiölle sopimuksessa määritettyjen ehtojen mukaisesti.

Lainasopimuksen keskeinen sisältö voi näyttää esimerkiksi seuraavalta:

 • Lainasumma 10 000 euroa
 • Laina-aika 36 kuukautta
 • Lainan kuukausierä 313,77 euroa
 • Lainan korko 7 %
 • Tilinhoitomaksu 5 euroa kuukaudessa
 • Lainan kokonaiskustannukset 1295,72 euroa
 • Todellinen vuosikorko 8,39 %

Esimerkin mukainen laina on tyypillisesti vakuudeton, eikä sille tarvitse hankkia takaajaa turvaamaan takaisinmaksua.

Muita arkipäiväisiä laina- tai luottomuotoja ovat esimerkiksi: luottokortti, osamaksusopimus, asuntolaina ja autorahoitus.

Ennen lainan hakemista on suositeltavaa käydä läpi oma taloudellinen tilanne. Kun tiedät omat säännölliset tulot ja menot, on haettavan lainan sovittaminen omaan talouteen helpompaa. Laske ennen hakemuksen lähettämistä, kuinka paljon haluat käyttää nykyisiä säästöjä suunnittelemasi hankinnan rahoittamiseksi, ja mikä on tarvittava ulkopuolisen rahoituksen määrä. Ota laskelmassa huomioon myös mahdolliset tulevat menoerät, kuten auton vaihto, remontit tai lomamatkat.

Haettava laina tulee mitoittaa omaan talouteen siten, että sen lyhentäminen onnistuu sovitussa aikataulussa ja samalla rahaa jää elämiseen, harrastuksiin, pienempiin yllättäviin hankintoihin ja säästämiseen.

Realistinen tulo- ja menoarvio auttaa löytämään sopivan lainasumman ja laina-ajan. Laske oman talouden velanhoitokyky realistisesti ja huomioi laskelmassa ainakin nämä menot:

 • Säännölliset kuukausitulot
 • Asumiskulut, eli vuokra- tai lainanlyhennys sekä mahdolliset vastikkeet
 • Muut juoksevat kulut, kuten sähkö-, vesi-, vakuutus- ja tietoliikennekulut
 • Liikkumiskustannukset, kuten matkaliput tai autoon liittyvät kulut
 • Perheen ruoka- ja vaatekulut
 • Harrastukset tai päivähoitomaksut
 • Terveydenhuoltoon liittyvät maksut

Kun tarvittava lainamäärä ja toivottu lyhennyserä ovat tiedossa, on aika kilpailuttaa lainat. Saat avullamme lainatarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia.

Jokaisessa tarjouksessa on eritelty selvästi lainan korko, todellinen vuosikorko sekä mahdolliset avaus- tai käsittelymaksut. Edullisin laina saa meidän suosituksemme, mutta jätämme kuitenkin valinnan sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä lainatarjouksen haluat hyväksyä.

Lainan hakeminen onnistuu palvelussamme ilman vakuuksia, eikä takaajaakaan tarvita. Suuremmille yli 25 000 euron vakuudettomille lainoille suosittelemme hakemuksen täyttämistä yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat tarjota lainan edullisemmin. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi täysikäinen perheenjäsen tai avopuoliso.

Kiinnitä lainojen vertailussa huomiota pankin tarjoamaan lainasummaan, laina-aikaan sekä todelliseen vuosikorkoon. Järjestämme lainatarjoukset valmiiksi todellisen vuosikoron mukaan, jotta parhaan lainan valinta on palvelussamme mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

Näet jokaisesta lainatarjouksesta selkeästi myös takaisinmaksettavan summan kokonaisuudessaan. Tämä summa pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät korko- tai käsittelykulut, sekä lainapääoman takaisinmaksun.

Osa pankeista ja rahoituslaitoksista haluaa nähdä todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen rahojen siirtämistä tilillesi. Tämä kannattaa huomioida jo hakemusvaiheessa ja täyttää kysytyt brutto- ja nettotulot siten, kuin ne on ilmoitettu viimeisimmässä palkka- tai eläkelaskelmassa. Jos tulosi vaihtelevat, voit ilmoittaa tulot kuukausittaisen keskiarvon mukaan.

Todistusten toimittamisen ja lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana. Näet saamiesi lainatarjousten yhteydessä tiedon niistä lainanantajista, jotka siirtävät rahan tilillesi poikkeuksellisen nopeasti. Vastaavasti näet myös tiedon lainoista, jotka saat tilille ilman liitteiden toimittamista.

Toimimme yhteistyössä luotettavien ja hyvämaineisten pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa.

Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. POP Pankki, ResursBank, Avida, Nordax Bank, Fellow Finance, Kaarna laina, Balanzia, Bigbank ja TF Bank. Näet palvelussamme arvioidut korkotasot myös monille muille pankeille, kuten OP, S-Pankki, Instabank, Bank Norwegian ja Danske Bank.

Kaikki yhteistyökumppanimme ovat joko Finanssivalvonnan tai Aluehallintoviraston valvonnan alaisia.