Lainaa heti tarpeesi mukaan – kilpailuta pankit ja valitse edullinen laina vertailusta

Hae laina Sortterin kautta ja valitse itsellesi edullinen korko. Kilpailuta lainatarjous helposti yhdellä ilmaisella lainahakemuksella. Löydä tarpeeseesi sopiva vakuudeton laina – oli mielessäsi remontti, uusi auto tai lainojen yhdistäminen. Lainaa aina 60 000 € asti.

Lainalaskuri – löydä sopiva kuukausierä ja hae lainaa

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
221 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 221 €, takaisinmaksettava summa 21 205 € sekä todellinen vuosikorko on 9,54 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu
icon

Auto

Vakuudeton autolaina voi olla edullisempi tapa rahoittaa autohankinta kuin autokaupan tai oman pankin kanssa tehty rahoitussopimus. Voit myös käyttää autolainan käytetyn auton ostamiseen tai auton maahantuontiin.
icon

Lainojen yhdistäminen

Yhdistä olemassa olevat lainat, luottokorttivelat tai osamaksusopimukset yhdeksi lainaksi. Lainoja yhdistämällä lainakustannukset usein pienenevät, ja sinulla jää enemmän rahaa käyttöön.
icon

Remontti

Kodin remontointi lisää asumismukavuutta ja kasvattaa samalla asunnon arvoa. Remonttilaina sopii tilanteisiin, joissa olet remontin tilaaja tai remontoit itse.
icon

Sisustus

Sisustamalla teet asunnosta kodin ja parannat kodin viihtyisyyttä. Sisustuslaina sopii niin kodin kuin vapaa-ajan asunnon sisustamisen rahoittamiseen.
icon

Vene

Veneily on sijoitus omaan vapaa-aikaan. Venelainan avulla olet käteisostaja, mikä on paras mahdollinen tilanne veneen hankinnassa, hankitpa veneen sitten yksityishenkilöltä tai veneliikkeestä.
icon

Häät

Häät ovat tunnetusti ne parhaimmat juhlat, joista syntyy koko loppuelämän kestäviä muistoja. Häälainan avulla voitte pitää mieleisenne juhlat, eikä vieraslistan pituudesta tai juhlapaikan valinnassa tarvitse karsia.
icon

Loma

Itseensä kannattaa aina sijoittaa ensimmäisenä. Virkeä mieli parantaa jaksamista arjessa ja lomalla mieli lepää. Lomalainan avulla saat enemmän vaihtoehtoja niin itse lomakohteeseen, kuin hotelli- ja lentovalintoihinkin. Muista myös tarvittavat rokotukset.
icon

Arjen hankinnat

Joskus eteen tulee tilanteita, joissa arki yllättää. Sortterin kautta vertaat vakuudettomat lainat kätevästi myös arkisiin hankintoihin, kuten vaikkapa kodinkonehankintoihin tai autohuoltoon.
icon

Tontti tai kiinteistö

Unelmien kohde tiedossa, mutta rahoitus vielä järjestämättä? Vakuudettoman lainan ottaminen osaksi tontin tai kiinteistön rahoitusta on nopea tapa päästä käsiksi haluamaasi kohteeseen.
icon

Yritystoiminta

Yritystoiminnassa tulee usein vastaan hetkiä, jolloin yrityksesi tarvitsee ulkopuolista rahoitusta – yrityslaina on oiva tapa ratkaista rahoitustarve. Hae vakuudetonta yrityslainaa aina 250 000 € asti
icon

Mökki tai vapaa-ajan asunto

Haaveiletko vapaa-ajan asunnosta tai kesämökin hankinnasta? Voit hakea Sortterin kautta mökkilainaa ilman vakuuksia helposti ja nopeasti aina 60 000€ asti. Sopii myös saunaremonttiin tai aittarakennuksen hankintaan.
icon

Moottoripyörä

Moottoripyörä tiedossa, mutta rahoitus vielä järjestämättä? Vakuudettoman lainan avulla voit rekisteröidä moottoripyörän omiin nimiisi ja olet käteisostaja, joka on usein paras tilanne hintaneuvottelujen yhteydessä.

Hae lainaa ja valitse edullinen laina helposti vertailusta

Elämässä tulee väistämättä vastaan tilanteita, jolloin omat säästöt tai senhetkinen taloudellinen tilanne eivät riitä kattamaan menoja tai rahoittamaan suunniteltuja hankintoja. Asunto on yksi sellaisista suurista investoinneista, josta lähes kukaan ei selviä hakematta lainaa. Ulkopuolinen rahoitus voi kuitenkin tulla tarpeeseen myös asuntoa pienemmissä hankinnoissa, kuten ostettaessa autoa tai lomamatkaa.

Yksinkertaisuudessaan laina tarkoittaa kahden osapuolen, lainanantajan eli pankin sekä lainanottajan välistä sopimusta, jossa

 • lainanantaja antaa määrittämillään ehdoilla luottoa lainanottajalle ja
 • lainanottaja sitoutuu maksamaan lainaamansa pääoman sekä lainaan liittyvät kulut tai korot lainanantajalle etukäteen sovitun maksuohjelman mukaisesti.

Lainanantaja ja lainanottaja voivat sopia lainasopimuksella lainan ehdoista, kuten lainasummasta, laina-ajasta, kuukausilyhennyksestä, korosta tai muista maksuista. Usein pankki tai rahoituslaitos määrittää haettua lainaa koskevat ehdot itse, ja tekee lainanottajalle tarjouksen. Lainanottaja voi hyväksyä tai hylätä lainatarjouksen, eikä pankin tekemä lainatarjous sido lainan nostamiseen.

Lainaa valitessa on tärkeää kiinnittää huomiota paitsi siitä kertyviin kustannuksiin, myös maksuerän suuruuteen. Sortterin avulla haet lainaa ja saat henkilökohtaiset luottopäätökset kaikilta vertailussamme mukana olevilta pankeilta heti hakemuksen lähetettyäsi. Voit vertailla avullamme pankkien tarjonnan helposti sekä nostaa itsellesi sopivan lainan tilillesi.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Hae lainaa jopa 60 000 € sopivalla kuukausierällä

Hae lainaa tarpeesi mukaan 1 000–60 000 euroa. Lainan hakeminen tapahtuu sinun ehdoillasi haluamallesi lainasummalle ja toivomallesi takaisinmaksuajalle. Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan 1–20 vuoden välille.

Sortterin lainapalvelussa päätät itse, mihin tarkoitukseen käytät rahat ja kuinka paljon haluat lyhentää lainaa kuukausittain.

Valitse talouteesi sopiva kuukausierä helposti muuttamalla laina-ajan pituutta lainalaskurissa. Pitkä laina-aika pienentää kuukausittaisia lyhennyseriä, mutta kerryttää samalla korkokustannuksia pidemmältä ajalta, vaikka laina olisikin matalakorkoinen.

Sopiva kuukausierä on mitoitettu omaan talouteen niin, että sen maksaminen onnistuu helposti, vaikka jonakin kuukautena rahaa kuluisi yllättäviin menoihin. Halutessasi voit aina lyhentää lainaa sovittua suuremmissa maksuerissä, jolloin pankille maksettavat korkokustannukset jäävät matalammiksi.

Lainan hakeminen – hae lainaa heti, myös illalla tai viikonloppuna

Voit hakea lainaa sinulle sopivana aikana, myös illalla virka-ajan jälkeen tai viikonloppuna. Saat lainapäätöksen usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen ja pääset vertailemaan pankkien tekemiä tarjouksia keskenään. Vertailu tapahtuu palvelussamme aina todellisen vuosikoron mukaan ja kaikki lainaan liittyvät kustannukset ovat selkeästi nähtävissä.

Valitse vertailussamme itsellesi paras laina, minkä jälkeen voit allekirjoittaa lainasopimuksen joustavasi aikataulujesi mukaan – joko heti tarjouksen saatuasi tai pidemmän mietinnän jälkeen.

Jos tarvitset lainan tilille nopeasti, kannattaa huomioida, että monet pankit ja rahoituslaitokset siirtävät rahat asiakkaan tilille vain arkipäivisin lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Vertailussa näet maininnan niistä lainanantajista, jotka siirtävät lainan tilille poikkeuksellisen nopeasti, osa myös illalla tai viikonloppuna.

Kuinka lainan hakeminen toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainan kustannukset

Lainanantajat voivat periä myöntämästään lainasta koron lisäksi myös muita kuluja tai palkkioita. Kiinnitä lainaa ottaessasi huomiota todelliseen vuosikorkoon, jotta valituksi tulee itselle paras laina ja edullisimmat kokonaiskustannukset.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki kulut, eli koron lisäksi myös muut lainasta perittävät maksut tai palkkiot.

 • Pankit voivat periä koron lisäksi muita maksuja korkeintaan 150 euroa vuodessa.
 • Tällaisia maksuja voivat olla lainan avauspalkkiot tai kuukausittain perittävät tilinhoitomaksut.

Kun vertailet useiden pankkien tekemiä lainatarjouksia ja niiden ehtoja, huomaat, että pankkien välillä on suuriakin eroja lainojen hinnoittelussa. Osa pankeista tarjoaa lainaa pienellä korolla, mutta muut lainaan liittyvät kulut voivat olla tällöin suurempia. Tämän takia lainojen vertailu on tärkeää tehdä todellisen vuosikoron mukaan.

Todellinen vuosikorko helpottaa lainojen vertailua keskenään ja on vertailukelpoinen mittari eri pankkien välillä. Valitse oma lainasi todellisen vuosikoron perusteella ja voit olla varma, ettet maksa turhia korkoja tai käsittelymaksuja, vaan valituksi tulee mahdollisimman edullista lainaa tarjoava pankki. Sortter vertailee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan, jotta löydät aidosti edullisen vaihtoehdon.

Kokonaiskorko muodostuu marginaalista ja viitekorosta

Pankista ja lainatyypistä riippuen lainan kokonaiskorkoon voi vaikuttaa kaksi eri korkokantaa. Korkoon voivat vaikuttaa sekä pankin korkomarginaali, että viitekorko.

 1. Korkomarginaali on pankin tai rahoitusyhtiön lainalle asettama korko eli lainarahan hinta. Korkomarginaali pysyy samana koko laina-ajan, eikä viitekoron nousulla tai laskulla ole siihen vaikutusta. Viitekorkona käytetään yleensä rahamarkkinoiden viitekorkoa euroalueella eli euriboria.
 2. Euribor-korko vaihtelee kulloisenkin rahamarkkinan mukaan päivittäin, mutta lainasopimuksiin euribor tarkistetaan yleensä 12 kuukauden välein, jos lainan korko on sidottu osittain euriboriin.
 3. Vakuudettomien lainojen korko voi muodostua myös pelkästä marginaalista, jolloin viitekorolla ei ole vaikutusta lainan hintaan. Tieto mahdollisesta euriborin tai muun viitekoron soveltamisesta löytyy aina lainasopimuksesta.
 4. Asuntolainoissa on tyypillistä, että korko muodostuu sekä euriborista että pankin omasta marginaalista. Suomessa käytetään asuntolainoissa usein 12 kuukauden euriboria, joka muodostaa lainanottajalle osan lainan korkokustannuksista.

Pienikorkoinen laina kannattaa kilpailuttaa

Kuvittele, että voisit joka kerta tankata kulkupelisi siellä, missä litrahinta on kulloinkin edullisin. Tai kuvittele, kuinka paljon säästäisit, jos ruokakauppareissuillasi jokaisen ostamasi tuotteen hinta olisi kilpailutettu Suomen edullisimmaksi?

Ja kuinka hienoa olisi, jos uutta lainaa ottaessasi voisit tietää sen olevan kilpailutettu useiden markkinoilla olevien lainanmyöntäjien kesken? 

Sinun ei tarvitse kuvitella, koska Sortterin avulla tämä on mahdollista! Lainatessasi rahaa sinun on maksettava takaisin sekä lainaamasi summa että lainaan liittyvät korot ja kulut. Kun itse lainasumma on kiinteä, tulee lainan hintaero käytännössä näkyville lainan korkojen tai siihen liittyvien avaus- tai käsittelymaksujen muodossa.

Mitä pienikorkoisempi laina on, sitä enemmän jää rahaa muuhun käyttöön!

Yksinkertaistettuna lainan korkoprosentin vaikutus tulee esille alla olevassa taulukossa, jossa on vertailtu 10 000 euron lainan kuukausierää:

Laina-aika / Korko 5 % 10 % 20 %
12 kk 856 € 879 € 926 €
24 kk 438 € 461 € 509 €
36 kk 299 € 322 € 371 €
48 kk 230 € 253 € 304 €

Koko laina-aikana takaisin maksettavassa summassa on eroa noin noin 3 500 euroa, kun lainasumma on 10 000 euroa, laina-aika on 48 kuukautta ja korkotaso on joko 5 % tai 20 %.

Kuten ylläoleva esimerkki osoittaa, on lainan korolla suuri merkitys siitä kertyviin kustannuksiin. Kilpailuttaminen on helpoin tapa varmistua oman lainan matalasta korkotasosta.

Lainaa voi lyhentää monella tavalla

Lainan lyhentämiseen on olemasssa eri tapoja, jotka voit sopia lainanantajasi kanssa. Pääsääntöisesti lainaa voi lyhentää kolmella tavalla: annuiteettilainana, tasaerälainana ja tasalyhennyslainana. Näistä suosituin ja yleisin lyhennystapa on annuiteettilaina.

Annuiteettilaina

Maksat lainaa ja sen kustannuksia (korko + muut kulut) takaisin alkutilanteessa saman suuruisina lyhennyksinä. Jos lainan viitekorko muuttuu, lainan maksuerä laskee tai nousee viitekoron kehityksen mukaisesti. Tällöin uusi lyhennyserä kattaa lainan lyhennyksen sekä muuttuneet korkokulut jäljellä olevan laina-ajan loppuun asti. Annuiteettilainan maksuaika pysyy aina samana, mutta sen lyhennyserän suuruus voi nousta tai laskea laina-aikana.

Tasaerälaina

Maksat samansuurisia lyhennyksiä viitekorkojen vaihtelusta huolimatta. Tasaerälainan lyhennyserään ei tehdä muutoksia, vaan viitekoron noustessa laina-aika pitenee. Päinvastoin viitekorkojen laskiessa tasaerälainan laina-aika lyhenee.

Tasalyhennyslaina

Lainaa lyhennetään aina sama verran ja maksettavien korkojen osuus vaihtelee viitekoron sekä jäljellä olevan lainapääoman mukaisesti. Tasalyhennyslainan kuukausierä on laina-ajan alussa muita lyhennystapoja suurempi, mutta se laskee avoimen lainapääoman vähentyessä, mikäli korot pysyvät ennallaan.

Kuluttajana voit aina lyhentää lainaa nopeammin, kuin sopimuksessa on sovittu. Muista kuitenkin ottaa yhteyttä lainanantajaan etukäteen, jotta et joudu maksamaan ylimääräisiä kuluja.

Lainoja kilpailutettu

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Pitkä maksuaika – pieni kuukausierä, suuremmat lainakulut

Lainaa haettaessa yksi tärkeimmistä seikoista on sopivan maksuajan päättäminen. Laina pitkällä maksuajalla voi houkutella pienen kuukausierän takia, mutta pitkää laina-aikaa harkittaessa on kuitenkin hyvä pitää mielessä lainasta kertyvät kokonaiskustannukset, jotka kasvavat laina-ajan pidentyessä.

Myös pienikorkoinen laina kerryttää enemmän maksettavaa, jos tämän maksuaikaa pidennetään. Kustannusten nousu johtuu siitä, että pitkällä maksuajalla lainan pääoma lyhenee hitaammin, jolloin se kerryttää korkokuluja pidemmältä ajalta.

Lainan maksuaika kannattaa valita niin, että laina lyhenee mahdollisimman nopeasti, mutta samalla rahaa jää muuhun käyttöön ja myös säästäminen onnistuu. Esimerkiksi pienten yllättävien rahatarpeiden tai lomamatkan vuoksi ei tulisi joutua ottamaan uutta lainaa tai käyttämään luottokorttia, vaan tällaiset menot tulisi pysytä rahoittamaan kertyneillä säästöillä.

Laina-aikaa valittaessa on hyvä pitää mielessä myös, että lainan voi aina maksaa takaisin nopeammin tai sitä voi lyhentää sovittua suuremmissa erissä. Tällöin lainasta maksettavat kustannukset jäävät edullisemmiksi, sillä lainan korko- ja käsittelykulut maksetaan vain toteutuneelta laina-ajalta.

LainasummaLaina-aikaKorot ja kulutTilinhoitomaksu/kkKuukausierä
5 000€2 vuotta492€5€228,86€
5 000€3 vuotta783€5€159,39€

Kuten edellä oleva esimerkki osoittaa, todellisen vuosikoron lisäksi on tärkeää vertailla myös lainan kokonaiskustannuksia ennen luottosopimuksen tekemistä. Sortterin vertailupalvelussa näet jokaisesta lainatarjouksesta selkeästi lainan todellisen vuosikoron sekä lainan kokonaiskulut. Ilmoitetut kokonaiskulut pitävät sisällään kaikki lainasta kertyvät maksut, eli lainapääoman takaisinmaksun, korkokulut sekä mahdolliset pankin perimät avaus- tai tilinhoitomaksut.

Lyhennysvapaat kuukaudet helposti vertailussa esillä

Monet pankit myöntävät lainalle maksuvapaita tai lyhennysvapaita kuukausia. Lainan lyhennysvapaat kuukaudet tuovat joustoa lainan takaisinmaksuun, eikä niiden käyttämisestä tarvitse neuvotella erikseen, mikäli lyhennysvapaat kuukaudet kuuluvat lainanantajan palveluvalikoimaan.

Yleensä lyhennysvapaisiin kuukausiin liittyy kuitenkin muutama tärkeä ehto, joiden tulee täyttyä:

 • Lainaa tulee olla lyhennettynä vähintään muutaman kuukauden ajan ennen, kuin lyhennysvapaata voidaan myöntää.
 • Lainan aiempien maksuerien tulee olla maksettu ajoissa. Jos lainanlyhennykset on tehty myöhässä, voi lyhennysvapaan saaminen olla vaikeaa.
 • Erääntyneelle lainaerälle lyhennysvapaata ei yleensä myönnetä. Jos tarvitset lainalle lyhennysvapaan kuukauden, tästä kannattaa olla yhteydessä lainanmyöntäjään ennen lainalyhennyksen erääntymistä.

Kun haet lainatarjoukset Sortterin palvelussa, näet saamiesi lainatarjousten yhteydessä tiedon pankkien tarjoamasta mahdollisuudesta lyhennys- tai maksuvapaisiin kuukausiin.

Lainaa ilman vakuuksia tai vakuuksilla

Tiesitkö, että myös luottokortti tai osamaksusopimus ovat lainoja? Tällöin saat luottoa pankilta tai luottoyhtiöltä hankinnan tekemiseen, minkä maksat sovitussa ajassa takaisin. Maksat myös luotosta korkoa, mikäli et lyhennä luottoasi kokonaisuudessaan takaisin mahdollisen maksuvapaan kuukauden aikana.

Lainat voidaan jakaa kahteen eri kategoriaan, vakuudettomiin ja vakuudellisiin lainoihin.

Vakuudetonta lainaa on esimerkiksi

 • kulutusluotto
 • luottokortti
 • osamaksusopimus.

Vakuudellista lainaa ovat puolestaan

 • asuntolainat
 • toisinaan autolainat
 • myös kulutusluottoa on mahdollista hakea vakuudellisena.

Vakuudellisen lainan saaminen vaatii reaaliomistusta, kuten asunnon tai kiinteistön, kun taas vakuudettoman lainan saaminen ei nimensä mukaisesti vaadi vakuuksia tai takaajia.

Vakuudellinen laina on usein vakuudetonta lainaa edullisempaa. Kun lainaan on sidottu reaalivakuuksia, pienentävät ne pankin näkökulmasta luottoriskiä, eli mahdollisuutta sille, ettei pankki saisi lainaamiaan varoja takaisin.

Lainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia

Vertailussa mukana olevat pankit myöntävät lainat ilman vakuuksia ja takaajaa. Vakuudeton laina voidaan myöntää vakuudellista lainaa nopeammin, yleensä heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Vakuudetonta lainaa haettaessa pankin luottopäätös perustuu hakijan maksukykyyn, eikä asunnon, sijoitusten tai säästöjen arvoa tarvitse arvioittaa ennen lainatarjouksen saamista. Sinun ei tarvitse järjestää perheenjäsentä tai sukulaista takaamaan lainaa, vaan pankki siirtää rahan käyttöösi ilman aikaa vieviä takausjärjestelyjä luottaen siihen, että laina tulee takaisin maksetuksi sovitusti.

Vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto, mikäli tarvitset pienemmän summan lainaa, esimerkiksi muutaman tuhannen euron summan. Vakuudetonta lainaa voi kuitenkin saada jopa 60 000 euroa.

Vakuudettoman lainan hyötynä on myös se, että niitä tarjotaan useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden toimesta. Näin ollen lainanhakijalla on erinomainen mahdollisuus kilpailuttaa lainojen kustannukset ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Oletko kilpailuttanut lainoja?

Voit hakea lainaa, kun olet hoitanut raha-asiasi hyvin

Voit hakea lainaa palvelumme avulla, kun täytät seuraavat edellytykset:

 • olet täysi-ikäinen
 • asut pysyvästi Suomessa
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla on tili suomalaisessa pankissa
 • olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Huomaathan, että pankkien luottopäätökset perustuvat hakijan kokonaisarviointiin. Osa pankeista voi esimerkiksi vaatia toista suuremmat tulot tai pidemmän työhistorian. Myös luotonmyönnön ikärajat vaihtelevat pankeittain. Kun käytät Sortterin lainavertailupalvelua, pyydämme luottopäätöksen aina kaikilta yhteistyökumppaneiltamme, joilta lainan saaminen on mahdollista. Näin pääset vertailemaan eri luottotarjouksia kattavasti keskenään ja voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Joustava lainan takaisinmaksu

Voit hakea lainaa tarpeesi mukaan aina 60 000 euroon saakka ja valita takaisinmaksuajan joustavasti 1 ja 20 vuoden väliltä.

 • Lainan takaisinmaksu onnistuu helposti ennakoitavissa kuukausierissä, jotka sisältävät lyhennyksen, koron sekä mahdolliset käsittelymaksut. Lainan lyhentäminen tapahtuu suoraan lainan myöntäneelle pankille tai rahoituslaitokselle.
 • Halutessasi voit lyhentää lainaa sovittua suuremmissa kuukausierissä tai maksaa sen kokonaan pois ennenaikaisesti, jolloin lainan kustannukset jäävät pienemmiksi.

Valitse sopiva kuukausierä, lähetä hakemus ja valitse itsellesi edullinen laina useiden tarjousten joukosta!

Kokemuksia meistä

 • profile image
  Ulla Satuli
  1.12.2023 13.24.09

  Kaikki sujui verraten nopeasti ja ammattitaitoisesti.

 • profile image
  Leseniuss
  29.11.2023 16.30.17

  Uskoisin että ihan pätevä palvelu.

 • profile image
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • profile image
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

Lainatarjous on jokaiselle asiakkaalle henkilökohtainen

Meidän tehtävämme on etsiä mahdollisimman edullinen laina palvelumme käyttäjille. Siksi etsimme jokaiselle asiakkaallemme henkilökohtaisen lainatarjouksen, joka ottaa huomioon yksilölliset tulot, menot ja toivotun laina-ajan. Löydät lainavertailumme avulla itsellesi lainan, joka on laskettu juuri sinun tilanteesi huomioiden.

 • Edullinen laina ja pieni korkoprosentti löytyy palvelumme kautta varmimmin, kun täytät hakemuksen huolellisesti ja ilmoitat mahdollisimman tarkat tiedot kaikkiin hakemuskenttiin.
 • Usein pankit vaativat todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen lainan siirtämistä tilille.
 • Lainahakemusta täytettäessä kannattaakin tarkistaa omat tulot viimeisimmästä palkka- tai eläkelaskelmasta, jotta ilmoitetut tulot vastaavat tulotodistuksessa näkyviä tietoja.

Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme hakemaan lainan yhdessä toisen henkilön eli yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan saaminen lainalle ei ole välttämätöntä, mutta pankit voivat myöntää lainan edullisemmalla korolla, kun lainalla on kaksi takaisinmaksajaa. Edullinen lainan korko tarkoittaa pienempiä lainakustannuksia, jolloin rahaa jää käyttöön enemmän muita menoja tai säästämistä varten.

Laina pienellä korolla on pankin osoitus luottamuksesta

Pienikorkoinen laina on pankin osoitus luottamuksesta sinua kohtaan. Lainan hinta muodostuu pääosin korosta ja mitä vahvemmin pankit uskovat saavansa lainatun rahan takaisin, sitä pienemmällä korolla ja edullisemmilla kustannuksilla laina voidaan myöntää. Sama sääntö pätee aina lainaa otettaessa, olipa kyseessä vakuudeton tai vakuudellinen laina.

Lainoihin ja luottosopimuksiin voi liittyä koron lisäksi myös avaus- tai käsittelykuluja, jotka huomioidaan lainan todellisessa vuosikorossa.

 • Pienin nimelliskorko ei siis takaa lainalle edullisinta kokonaishintaa, vaan lainojen vertailu kannattaa tehdä aina todellisen vuosikoron mukaan.
 • Omaan talouteen sopivaa rahoitusta etsittäessä lainatarjousten vertailu tulee tehdä aina kaikki kulut huomioiden.
 • Helpoiten tämä onnistuu, kun valitset itsellesi lainan pienimmän todellisen vuosikoron mukaan.

Lainatarjouksen hyväksyminen ja sopimuksen allekirjoitus onnistuu palvelumme kautta helposti ja turvallisesti pankkitunnuksilla.

Lainasopimus tehdään sinun ja valitsemasi pankin tai rahoitusyhtiön välille, minkä jälkeen rahat siirretään tilillesi. Laina lyhennetään valitsemallesi pankille tai rahoituslaitokselle ennalta sovituissa kuukausierissä.

Sortterin lainavertailu on yksi Suomen kattavimmista

Sortterin lainavertailussa on mukana yli 20 pankkia ja lainanantajaa, mikä tekee kotimaisesta Sortterista yhden Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista. Yhtenä Suomen kattavimmista lainojen vertailupalveluista teemmekin jatkuvasti töitä löytääksemme sinulle mahdollisimman edullisen lainan kymmenien pankkien ja luotonmyöntäjien tekemien rahoitustarjousten joukosta. Teemme yhteistyötä vain luotettavina pidettyjen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Lainavertailun kattavuus näyttäytyy asiakkaalle monipuolisena palveluna sekä laajana valikoimana. Täyttäessäsi yhden lainahakemuksen voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia, joista valita käyttötarkoitukseesi parhaimman.

Sortter on sitoutunut löytämään asiakkaille edullisen lainatarjouksen, joten parannamme palveluamme ja laajennamme vertailussa mukana olevien pankkien määrää jatkuvasti.

Kilpailuta lainatarjoukset Sortterilla

Lainatarjoukset on helppo kilpailuttaa kotimaisen Sortterin verkkopalvelussa.

Lainojen vertailu Sortterin avulla on:

 • maksutonta – lainatarjousten hakeminen on sinulle aina ilmaista
 • nopeaa – saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • helppoa  hae netistä ja tavoita kymmeniä luotonmyöntäjiä yhdellä hakemuksella
 • turvallista – toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa

Olemme luottavaisia, että löydät kattavan vertailupalvelumme avulla edullisen lainan omaan tarpeeseesi. Näytämme jokaisen lainan korot, kulut ja muut tärkeät ehdot selkeästi ja läpinäkyvästi. Näin edullisen lainan valitseminen on helppoa ja nopeaa.

Lainat turvallisesti ja nopeasti – vertailussa mukana luotettavat pankit ja rahoituslaitokset

Lainavertailupalvelussamme haet lainaa yhtä turvallisesti kuin suoraan pankista. Järjestelmämme on rakennettu parhaita tietoturvakäytäntöjä noudattaen. Emme koskaan luovuta tietojasi muuhun tarkoitukseen, kuin mikä on välttämätöntä lainatarjouksen tekemiseksi. Kaikki tietosi käsitellään salatussa ympäristössä ja lainan nostaminen vaatii aina vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Toimimme yhteistyössä luotettavien pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa, joiden toimintaa valvovat Finanssivalvonta tai Aluehallintovirasto. Pankit voivat tarjota asiakkaillemme lainan paremmilla ehdoilla kuin muualta olisi saatavilla, sillä palvelussamme he kilpailevat sinun asiakkuudestasi toinen toistaan paremmilla lainatarjouksilla ja edullisemmilla korkoprosenteilla.

 • Näet omista lainatarjouksistasi korot, kulut, maksuajan sekä muut tärkeät rahoituksen ehdot reilusti eriteltyinä.
 • Lainatarjous esitellään aina ilman pikkuprinttiä tai vaikeita rahoitusalan termejä.
 • Näin lainojen keskinäinen vertaaminen on helppoa ja voit hakea lainaa turvallisesti sekä ilman yllätyksiä.

Olipa kyseessä sitten suuri tai pienempi hankinta, nousee vastuullinen talouden hallinta avainasemaan: kun omien tulojen ja menojen suhde on tiedossa, voi lainaakin nostaa turvallisin mielin.

Paras laina löytyy vertailusta nopeasti:

 • Järjestämme lainat valmiiksi hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan eli halvimmasta kalleimpaan.
 • Suosittelemme sinulle aina mahdollisimman edullista lainaa, mutta jätämme lopullisen päätöksen sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä valitset, minkä lainatarjoukset hyväksyt ja mitkä hylkäät.
 • Kun vertailet lainat palvelussamme, näet jokaisen lainatarjouksen korot ja käsittelykustannukset selkeästi listattuna.

Saat avullamme henkilökohtaisen luottopäätöksen ja korkotarjouksen kymmeniltä pankeilta sekä rahoituslaitoksilta heti hakemuksen lähetettyäsi. Näin edullinen laina löytyy kymmenien lainantarjoajien valikoimista nopeasti ja aina ilman useiden hakemusten täyttämistä.

Vertailussa mukana

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Sortter kokemuksia – meitä suositellaan mielellään eteenpäin

Asiakkaamme ovat antaneet Sortterille yleisarvosanaksi 4,6/5 ja he suosittelevat palveluamme usein eteenpäin hyvien kokemusten perusteella. Asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä ja haluamme, että löydät itsellesi sopivan lainan vertailustamme. Noudatamme lisäksi toiminnassamme reilun lainavertailun periaatteita.

 • Selkein ja toimivin lainapalvelun kilpailuttajasivusto, mitä olen koskaan ennen nähnyt. Kiitos! Antero N toteaa.
 • Löysin edullisemman lainan kuin mitä pankista. Tämä oli positiivinen yllätys. Monika K kirjoittaa arvostelussaan.
 • Helpottaa ja nopeuttaa löytämään halvimman lainan ja vieläpä nopeasti. Säästin useamman satasen. Toni T kirjoittaa kokemuksistaan.

Sortter on saanut eritoten kiitosta myös luotettavuudestaan. Perustamisensa jälkeen vuonna 2018 Sortter onkin nopeasti noussut suomalaisten lainavertailualustojen paalupaikalle. Yksi esimerkki siitä on valinta Suomen luotettavimmaksi lainavertailuksi Taloustutkimuksen vuonna 2023 toteuttamassa tutkimuksessa.

Luotettavuus on luonnollisesti tärkeä ominaisuus lainavertailualustalle. Toiminnallamme on suora vaikutus kuluttajan talouteen ja käsittelemme aktiivisesti asiakkaidemme henkilötietoja. Sortterin luotettavuus on myös sidoksissa reilun lainavertailun periaatteisiin.

Lainaa heti – suorastaan äkkiä tilille?

Jos tarvitset lainaa heti, kotimaisen Sortterin avulla vertailet lainoja suoraan rahoituslaitoksilta sekä pankeilta helposti ja nopeasti – vain yhdellä hakemuksella. Lainahakemuksen täyttäminen palvelussamme vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen pääset heti vertailemaan saamiasi tarjouksia. Kun löydät sopivan lainan, saat sen tilillesi jopa muutamassa tunnissa. Tarjousten saaminen ei sido sinua mihinkään, vaan voit vapaasti kilpailuttaa lainan, vaikka tulisitkin toisiin ajatuksiin tarjousten saamisen jälkeen.

Myös akuuttiin tarpeeseen hankittava laina kannattaa kilpailuttaa siinä missä pidempään harkittu luottokin. Kun vertailet lainat Sortterin palvelussa, siirretään rahat tilillesi nopeasti – jopa heti saman päivän aikana.

Muista liitteet

Ennen rahojen siirtämistä pankit tarvitsevat usein todistuksen ilmoittamistasi palkka- tai eläketuloista.

 • Jotta saat lainan tilille mahdollisimman nopeasti, nämä tositteet kannattaa etsiä jo lainahakemusta tehtäessä.
 • Liitteiden eli tulotodistusten toimittaminen onnistuu sähköisesti pankin omassa palvelussa lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen.
 • Osa pankeista voi myöntää lainaa myös ilman liitteitä. Tämän näet saamistasi lainatarjouksista yhdessä muiden ehtojen kanssa listattuna.

Lainan maksuaikataulu on pankkikohtainen, mutta jokainen yhteistyökumppanimme siirtää lainan käyttöösi viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. Näet vertailussa maininnan niistä pankeista, jotka maksavat lainan tilille poikkeuksellisen nopeasti – yleensä jo heti muutamassa tunnissa.

Lainapäätös nopeasti – täytä lainahakemus huolellisesti

Yhteistyökumppanimme tekevät lainapäätöksen lähes poikkeuksetta heti hakemuksen lähetettyäsi. Lainapäätös tehdään hakemuksella annettujen sekä ulkoisista rekistereistä haettujen tietojen perusteella.

Pankit tarkistavat lainapäätöstä tehdessään muun muassa

 • osoite- ja luottotiedot
 • mahdolliset maksuviiveet tai hoitamattomat lainanlyhennykset.

Tämän lisäksi tietoja voidaan hakea myös muista lähteistä, kuten pankkien omista asiakasrekistereistä.

Automaattinen päätöksenteko mahdollistaa lainan saamisen nopeasti, mutta tekee lainahakemuksen huolellisesta täyttämisestä erittäin tärkeää. Tarkasti täytetty lainahakemus takaa sen, että pankit voivat tehdä sinulle parhaan lainatarjouksensa ja tarjota lainan edullisesti.

Lainatarjous esitetään sinulle vertailussamme heti, kun olemme saaneet vastauksen pankeilta. Yleensä vastaus tulee nopeasti ja näet lainatarjoukset jo muutamassa minuutissa.

Järjestämme lainat valmiiksi hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan, jotta parhaan vaihtoehdon valinta on sinulle helppoa ja nopeaa.

Jos lainalla on kiire, lainan myöntämistä voi nopeuttaa ja edesauttaa ottamalla pyydettävät dokumentit hyvissä ajoin esille.

 1. Tulolaskelma. Yleisimmin pyydetty dokumentti on palkka- tai eläkelaskelma. Varaudu skannaamaan tai ottamaan valokuva mahdollisimman tuoreesta palkka- tai eläkelaskelmasta.
 2. Verotuspäätös. Verotuspäätös löytyy OmaVero-palvelusta, josta sen voi helposti tallentaa omalle tietokoneelle. Verotuspäätöstä voidaan kysyä, jos olet ollut nykyisessä työpaikassa vasta muutaman kuukauden.
 3. Yrityksen tilinpäätöstiedot. Tämä koskee vain yrittäjiä. Lataa yrityksen tuloslaskelma ja tilinpäätöstiedot valmiiksi sähköisessä muodossa.

Voit tehdä lainahakemuksen ja saada lainatarjoukset myös ilman näitä dokumentteja, mutta joskus pankit haluavat nähdä todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen lainan siirtämistä tilille.

Valitse paras lainamuoto käyttötarpeen mukaan

Lainoista käytettäviä termejä on useita ja pankit voivat kutsua samanlaisiakin lainatyyppejä useilla eri nimikkeillä.

Lainamuodot on kuitenkin jaettavissa muutamaan pääkategoriaan, jotka ovat:

 • kulutusluotto
 • joustoluotto
 • yhdistelylaina
 • autolaina
 • vertaislaina
 • pikalaina
 • vakuudellinen laina

Kulutusluotto tunnetaan myös kertalainana

Kulutusluotto tarkoittaa lainaa, joka siirretään kuluttajan pankkitilille. Kulutusluotosta voidaan käyttää myös muita nimiä, kuten käyttölaina, kertalaina tai yksityislaina.

 • Usein arjessa tulee vastaan tilanteita, jolloin pienempikin ulkopuolinen rahoitus on tarpeen. Lainan voi käyttää haluamallaan tavalla esimerkiksi hankintojen tekemiseen, remontointiin tai ajoneuvon ostamiseen.
 • Kulutusluoton takaisinmaksuaika on sovittu ennalta ja se on yleensä 1–20 vuotta.
 • Kulutusluottoja myönnetään sekä vakuudettomana, että vakuudellisena.

Vakuudettoman kulutusluoton voi saada tilille jopa saman päivän aikana. Vakuudellisen kulutusluoton käsittelyaika on yleensä huomattavasti pidempi vakuusarviointeihin kuluvan ajan johdosta.

Joustoluotto – luottoraja määrittää luoton määrän

Joustoluotto tarkoittaa pankin tai rahoitusyhtiön myöntämää luottorajaa, jonka puitteissa kuluttaja voi nostaa lainaa käyttöönsä tarpeen mukaan. Nostot voivat olla yksittäisiä kertanostoja tai pienempiä toistuvia nostoja.

 • Joustoluotto on jatkuva luottosopimus, joka toimii luottokortin tavoin ja on käytettävissä sovittuun luottorajaan saakka.
 • Joustoluotto on yleensä vakuudeton luottotuote, josta voidaan käyttää myös muita nimiä, kuten joustolaina, tililuotto tai luottolimiitti.

Joustoluoton lyhennyserä on yleensä sidoksissa myönnettyyn luottorajaan tai käytettyyn luoton määrään. Joustoluottoa käytetään yleensä kulutusluoton tavoin suurempien hankintojen tekemiseen, mutta luotolta voi tehdä myös pienempiä lainan nostoja omalle pankkitilille. Luotolle tehtävät lyhennykset vapauttavat lainaa uudelleen nostettavaksi sovittuun luottorajaan saakka.

Yhdistelylainan avulla maksat vanhat luotot pois

Yhdistelylaina on pienempien lainojen, kulutusluottojen, osamaksusopimusten tai luottokorttien yhdistämiseen tarkoitettu rahoitustuote. Yhdistelylaina siirretään pankista riippuen kuluttajan tilille, tai pankki voi myös maksaa vanhat lainat pois asiakkaan puolesta.

 • Yhdistelylainan takaisinmaksuaika on yleensä 1–20 vuotta, ja sen kuukausittainen takaisinmaksuerä on sovittu ennalta. Lainojen yhdistämisestä voidaan käyttää myös muita termejä, kuten lainojen järjestely, lainan siirtäminen tai lainojen uudelleenrahoittaminen.
 • Lainojen yhdistäminen on mahdollista tehdä myös silloin, kun haetaan uutta lainaa esimerkiksi suurempaa hankintaa tai ostosta varten. Tällöin haetaan lainaa samalla kertaa sekä suunnitellun hankinnan rahoittamiseksi, että vanhojen lainojen yhdistämiseksi uuden lainasopimuksen piiriin.

Yhdistelylaina on toimiva vaihtoehto, sillä useamman pienemmän lainan sijaan huolehdit ainoastaan yhdestä suuremmasta lainasta. Talouden hallinta on huomattavasti helpompaa, minkä lisäksi säästät lainakuluissa yhdistämällä lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi.

Myös vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa ja yhdistää säännöllisesti. Näin voit saada nykyisille veloillesi edullisemman korkoprosentin ja pienemmät lainanhoitokulut.

Autolainalla rahoitat ajoneuvon hankinnan

Autolainaa myönnetään sekä vakuudettomana, että vakuudellisena. Vakuudeton autolaina on kulutusluotto, jonka voi käyttää auton hankintaan liikkeestä tai yksityiseltä. Vakuudettoman autolainan etuina on nopea luottopäätöksen saaminen ja joustava aikataulu lainan takaisinmaksulle. Luottopäätöksen saa heti ja maksuajan voi sovittaa omien toiveiden mukaan aina 20 vuoteen asti.

 • Vakuudellinen autolaina on mahdollista saada autoliikkeestä tai joissain tapauksissa myös pankista, jolloin vakuutena voidaan käyttää esimerkiksi omistusasuntoa tai muuta kiinteää omaisuutta.
 • Autoliikkeestä otetussa autolainassa käytetään vakuutena ostettavaa ajoneuvoa, joka pysyy rahoitusyhtiön omistuksessa siihen saakka, kunnes laina on maksettu kokonaisuudessan takaisin.

Autoliikkeestä autolainaa otettaessa kannattaa kiinnittää huomiota maksueriin. Usein autoliikkeestä otettu rahoitus sisältää suuremman viimeisen erän, joka voi olla useita tuhansia euroja.

Vertaislaina – lainaa yksityiseltä

Yksi kuluttajille myönnettävä rahoitusmuoto on vertaislaina, joka eroaa perinteisestä pankkilainasta siten, että annetun lainan rahoittavat pankin sijaan yksityiset sijoittajat. Sijoittajina voi toimia paitsi yksityishenkilöitä, mutta myös yrityksiä. Vertaislaina myönnetään useimmiten vertaislainan välittäjän kautta, joka kokoaa joukon sijoittajia yhteen ja hoitaa rahan lainaamisen sekä takaisinmaksuerien laskuttamisen sijoittajien puolesta.

Vertaislaina näyttäytyy lainanottajalle kulutusluottona, jota lyhennetään vertaislainan välittäjälle. Lainanhakijan kannalta sillä ei ole juurikaan merkitystä, ottaako lainan pankista vai vertaislainan välittäjältä. Sen sijaan tärkeämpää on kiinnittää huomiota lainan kustannuksiin ja lainaehtoihin. Sortterin vertailupalvelussa voit kilpailuttaa pankkilainojen lisäksi myös vertaislainat.

Pikalaina siirretään tilille nopeasti

Pikalaina on nimensä mukaisesti laina, jonka voi saada tilille lähes heti. Pikalaina mielletään usein pieneksi lainaksi, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika. Nykyään pikalainan ja muiden lainojen ero on varsin häilyvä, sillä myös suurempien lainojen käsittely on nopeaa ja rahat voi saada tilille muutamassa tunnissa.

 • Jos pikalainalla tarkoitettiin aikaisemmin korkeintaan muutaman sadan euron lainaa, nyt pikalainaksi voidaan kutsua myös suurempia, jopa 60 000 euron lainoja.
 • Pikaiseen rahantarpeeseen löytyykin yhä enemmän ratkaisuja, eikä nopeasta palvelusta tarvitse enää maksaa korkeita kuluja.

Pikalainaa ei kuitenkaan tule sekoittaa pikavippiin. Pikavippi herättää usein negatiivisia mielleyhtymiä sen historian vuoksi: aikoinaan pikavippiä onkin ollut mahdollista saada esimerkiksi puhelimeen tekstiviestillä, mutta nykyään tilanne on toinen.

Jos tarvitset lainan nopeasti tilille, voit kilpailuttaa pankkien sekä rahoituslaitosten lainatarjoukset vertailupalvelussamme. Näet vertailussamme lainaehtojen lisäksi maininnan niistä lainanmyöntäjistä, jotka siirtävät rahat tilille erityisen nopeasti – nopeimmillaan heti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Vakuudellisen lainan saaminen vaatii omaisuutta

Vakuudellinen laina on tuttu käsite vähintään jokaiselle asuntovelalliselle. Vakuudellisen lainan saaminen vaatii usein aiempaa omaisuutta, kuten asunto-osakkeen, kiinteistön tai vakuudeksi kelpaavia sijoituksia. Vakuudellisen lainan voi saada vakuudetonta lainaa edullisemmin, mutta luottopäätöksen käsittely on pankeissa huomattavasti vakuudettomia lainoja hitaampaa.

 • Vakuudellinen laina on hyvä vaihtoehto silloin, kun lainan saamisella ei ole kiire, vapaita vakuuksia on käytettävissä ja tarvittava lainasumma on useita kymmeniä tuhansia euroja.
 • Pankit eivät ole usein valmiita tekemään luottopäätöstä pientä vakuudellista lainaa varten, sillä vakuuden arvointi ja mahdolliset panttaukset ovat pankille aikaa vieviä ja ne vaativat suurelta osin manuaalista työtä.

Vakuudettoman lainan plussat

+ Kulutusluoton hakeminen onnistuu vaivattomasti ja nopeasti mihin vuorokauden aikaan tahansa.
+ Lainaa varten ei tarvita vakuuksia tai takaajia.
+ Rahat saa nopeasti tilille – parhaimmillaan saman päivän aikana.
+ Lainan saanti ei yleensä ole riippuvaista lainan käyttätarkoituksesta.
+ Pienempien lainojen yhdistäminen edullisemmaksi yhdistelylainaksi on helppoa.
+ Kulutusluottojen kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti ja reilusti esimerkiksi Sortterin lainavertailun avulla.

Vakuudettoman lainan miinukset

- Vakuudeton laina on usein hieman kalliimpi kuin vakuudellinen laina.
- Lainamarkkinoilla on tarjolla paljon erilaisia lainanantajia, joiden joukosta voi olla hankalaa löytää aidosti edullinen ja reilu toimija.
- Useammasta pienestä lainasta saattaa kertyä moninkertaiset kulut.
- Useampi laina voi ajaa taloudelliseen ahdinkoon.
- Järkevä talouden hallinta ja säästäminen tulee aina edullisemmaksi kuin lainaaminen.

Sortter - Tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu

Tiesitkö, että Sortter on tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu? Taloustutkimus Oy toteutti keväällä 2023 tutkimuksen, jossa käsiteltiin Suomessa toimivien lainavertailupalveluiden toimintaa ja niiden luotettavuutta. Tutkimuksen osa-alueet ja mittarit valittiin tarkasti niin, että ne mittaavat lainavertailupalveluiden toimintaa kokonaisvaltaisesti. Ennalta määritettyjen osa-alueiden lisäksi tutkimuksessa selvitettiin lainavertailupalvelujen käyttäjien subjektiivisia arvioita eri palveluntarjoajista. Tutkimuksessa oli mukana Sortterin lisäksi kahdeksan muuta Suomessa toimivaa lainavertailupalvelua. Tutkimuksen tuloksista selvisi jälleen se, että Sortter on luotettava ja helppokäyttöinen lainavertailupalvelu, jolla on paljon tyytyväisiä asiakkaita.

Mikäli kiikareissasi on uusi, edullisempi laina pienemmällä korolla, löydät Sortterin kautta kilpailukykyiset lainatarjoukset hetkessä. Sortterin kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia helposti ja nopeasti. Täytä vain lainahakemus ja löydä edullisin laina juuri sinun tarpeisiisi. Voit hakea lainaa jopa 60 000 euroon saakka ja haemme sinulle lainatarjoukset jopa 20 eri toimijalta. Sitten voit valita lainatarjouksista parhaan ja siirtyä allekirjoittamaan sen. Halutessasi voit myös hylätä lainatarjoukset – meillä et ole sitoutunut mihinkään. Kun olet löytänyt sinulle sopivimman lainan ja lainanantaja on hyväksynyt lainasopimuksen, saat lainan heti tilillesi – usein jo samana päivänä. Kilpailuta siis lainat Sortterilla ja löydä paras lainatarjous.

Lainat ja lainojen vertailu – usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Laina on kahden osapuolen välinen luotto- tai velkasopimus, jossa pankki tai rahoituslaitos antaa ennalta sovitun rahasumman lainanottajan käytettäväksi. Lainanottaja maksaa lainan takaisin pankille tai rahoitusyhtiölle sopimuksessa määritettyjen ehtojen mukaisesti.

  Lainasopimuksen keskeinen sisältö voi näyttää esimerkiksi seuraavalta:

  • Lainasumma 10 000 euroa
  • Laina-aika 36 kuukautta
  • Lainan kuukausierä 313,77 euroa
  • Lainan korko 7 %
  • Tilinhoitomaksu 5 euroa kuukaudessa
  • Lainan kokonaiskustannukset 1295,72 euroa
  • Todellinen vuosikorko 8,39 %

  Esimerkin mukainen laina on tyypillisesti vakuudeton, eikä sille tarvitse hankkia takaajaa turvaamaan takaisinmaksua.

  Muita arkipäiväisiä laina- tai luottomuotoja ovat esimerkiksi: luottokortti, osamaksusopimus, asuntolaina ja autorahoitus.

 • Ennen lainan hakemista on suositeltavaa käydä läpi oma taloudellinen tilanne. Kun tiedät omat säännölliset tulot ja menot, on haettavan lainan sovittaminen omaan talouteen helpompaa. Laske ennen hakemuksen lähettämistä, kuinka paljon haluat käyttää nykyisiä säästöjä suunnittelemasi hankinnan rahoittamiseksi, ja mikä on tarvittava ulkopuolisen rahoituksen määrä. Ota laskelmassa huomioon myös mahdolliset tulevat menoerät, kuten auton vaihto, remontit tai lomamatkat.

  Haettava laina tulee mitoittaa omaan talouteen siten, että sen lyhentäminen onnistuu sovitussa aikataulussa ja samalla rahaa jää elämiseen, harrastuksiin, pienempiin yllättäviin hankintoihin ja säästämiseen.

  Realistinen tulo- ja menoarvio auttaa löytämään sopivan lainasumman ja laina-ajan. Laske oman talouden velanhoitokyky realistisesti ja huomioi laskelmassa ainakin nämä menot:

  • Säännölliset kuukausitulot
  • Asumiskulut, eli vuokra- tai lainanlyhennys sekä mahdolliset vastikkeet
  • Muut juoksevat kulut, kuten sähkö-, vesi-, vakuutus- ja tietoliikennekulut
  • Liikkumiskustannukset, kuten matkaliput tai autoon liittyvät kulut
  • Perheen ruoka- ja vaatekulut
  • Harrastukset tai päivähoitomaksut
  • Terveydenhuoltoon liittyvät maksut

  Kun tarvittava lainamäärä ja toivottu lyhennyserä ovat tiedossa, on aika kilpailuttaa lainat. Saat avullamme lainatarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia.

  Jokaisessa tarjouksessa on eritelty selvästi lainan korko, todellinen vuosikorko sekä mahdolliset avaus- tai käsittelymaksut. Edullisin laina saa meidän suosituksemme, mutta jätämme kuitenkin valinnan sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä lainatarjouksen haluat hyväksyä.

 • Lainan hakeminen onnistuu palvelussamme ilman vakuuksia, eikä takaajaakaan tarvita. Suuremmille yli 25 000 euron vakuudettomille lainoille suosittelemme hakemuksen täyttämistä yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat tarjota lainan edullisemmin. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi täysikäinen perheenjäsen tai avopuoliso.

 • Kiinnitä lainojen vertailussa huomiota pankin tarjoamaan lainasummaan, laina-aikaan sekä todelliseen vuosikorkoon. Järjestämme lainatarjoukset valmiiksi todellisen vuosikoron mukaan, jotta parhaan lainan valinta on palvelussamme mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

  Näet jokaisesta lainatarjouksesta selkeästi myös takaisinmaksettavan summan kokonaisuudessaan. Tämä summa pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät korko- tai käsittelykulut, sekä lainapääoman takaisinmaksun.

 • Osa pankeista ja rahoituslaitoksista haluaa nähdä todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen rahojen siirtämistä tilillesi. Tämä kannattaa huomioida jo hakemusvaiheessa ja täyttää kysytyt brutto- ja nettotulot siten, kuin ne on ilmoitettu viimeisimmässä palkka- tai eläkelaskelmassa. Jos tulosi vaihtelevat, voit ilmoittaa tulot kuukausittaisen keskiarvon mukaan.

  Todistusten toimittamisen ja lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana. Näet saamiesi lainatarjousten yhteydessä tiedon niistä lainanantajista, jotka siirtävät rahan tilillesi poikkeuksellisen nopeasti. Vastaavasti näet myös tiedon lainoista, jotka saat tilille ilman liitteiden toimittamista.

 • Toimimme yhteistyössä luotettavien ja hyvämaineisten pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa.

  Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. POP Pankki, ResursBank, Aktia, Avida, Nordax Bank, Fellow Finance, Bank Norwegian, Kaarna laina, Balanzia, Bigbank, Nordax ja TF Bank. Näet palvelussamme arvioidut korkotasot myös monille muille pankeille, kuten OP, S-Pankki ja Danske Bank.

  Kaikki yhteistyökumppanimme ovat joko Finanssivalvonnan tai Aluehallintoviraston valvonnan alaisia.

 • Lainan saa heti tilille täyttämällä lainahakemuksen ja valitsemalla sellaisen pankin lainatarjouksen, joka siirtää rahat tilille välittömästi. Sortterin vertailussa näet tiedon pankeista, jotka siirtävät lainan tilille nopeasti.

  Kaikki vertailussamme mukana olevat pankit siirtävät lainan tilille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa, mutta valtaosa pankeista tekee rahojen siirron jo heti saman päivän aikana.

 • Lainan voi maksaa takaisin heti, tai lainalle sovitun maksuaikataulun puitteissa. Mikäli maksat lainan takaisin etuajassa, jäävät lainasta perittävät korko- ja käsittelykustannukset pienemmiksi. Pankit perivät lainakustannukset vain siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.