Lainaa eläkeläiselle ilman takaajia tai vakuuksia - kilpailuttaminen ja vertailu kannattaa

Hae lainaa tarpeesi mukaan jopa 60 000 € ja valitse edullisin vaihtoehto puolueettomasta vertailusta

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
392 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 392 €, takaisinmaksettava summa 23 499 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 392 €, takaisinmaksettava summa 23 499 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Hae lainaa tarpeesi mukaan jopa 60 000 € ja valitse edullisin vaihtoehto puolueettomasta vertailusta

Lainaa eläkeläiselle ilman vakuuksia

Eläkeläinen voi hakea lainaa kuten kulutusluottoa, joustoluottoa, yhdistelylainaa tai remonttilainaa. Et tarvitse vakuuksia tai takaajia hakeaksesi lainaa Sortterin kautta. Etsimme sinulle lainatarjoukset kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä ja järjestämme ne valmiiksi edullisuusjärjestykseen. Jokaisen tarjouksen kulut ovat selkeästi listattu, jotta vertailu olisi sinulle mahdollisimman mutkatonta. Ei pientä printtiä tai arvailua lainan lopullisista kustannuksista.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 470 arvosteluun.
powered by

Eläkeläinen on pankin mielestä hyvä lainanhakija

Eläkeläinen voi saada edullista lainaa pankilta, sillä tulojen selvitykseksi käytetään todistusta eläkkeestä. Ja koska eläke on jo ansaittua rahaa, lainansaannin mahdollisuudet kasvavat., 

Itse asiassa eläkeläinen on pankkien mielestä erittäin hyvä lainanhakija. Tämä saattaa tuntua sinusta nurinkuriselta, sillä eläketulohan on usein selvästi pienempi kuin palkkatulo.

Eläkkeelle jäävän henkilön nettotulot putoavat keskimäärin 79 prosenttiin aiemmasta, selviää Eläketurvakeskuksen (ETK) tutkimuksesta. 

Näin ollen mitä pienempi palkkatulosi on ollut työikäisenä, sitä pienempi on myös eläke. Eli hyvätuloinen on hyvätuloinen myös eläkkeellä, kun taas pienellä palkalla pärjännyt on pienituloinen eläkkeelläkin.

Mutta vaikka eläkeläisenä tulosi putoavat, pankin silmissä tämä ei ole varsinaisesti huono asia, sillä eläkkeesi on säännöllistä, vakituista tuloa. Koska tulotasosi on vakaa, pankki myöntää lainaa sinulle mielellään. Tärkein kriteeri lainan saannille on siis vakaa maksukyky. Jotta voit saada lainaa, pankit tarkistavat ja arvioivat huolellisesti taloudellisen maksukykysi.

Lainan saanti ei ole itsestäänselvyys eläkeläisellekään, vaan myönteiseen lainapäätökseen vaikuttavat monet eri tekijät. Pankki tarkastelee muun muassa sitä, onko toivomasi lainasumma realistinen eläkkeeseesi nähden. Et voi saada suurta lainaa, mikäli eläketulosi on pientä, sillä tulojesi täytyy riittää sekä lainan lyhentämiseen että muuhun elämiseen.

Lisäksi luotonmyöntäjät katsovat, millaisia menoja sinulla on kuukausittain. Onko sinulla esimerkiksi vanhoja velkoja luottokortilla tai avoimia laskuja? Jos menosi ovat suuret, sinulla ei välttämättä jää rahaa lainan takaisinmaksuun. Maksuhäiriömerkintä luonnollisesti estää saamasta lainaa.

Näin lainan hakeminen toimii

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Halvin laina eläkeläiselle löytyy vertailemalla tarjouksia

Lainan hakeminen eläkkeellä onnistuu aivan kuten muulloinkin, eli hakemalla sitä tavalliseen tapaan pankista. Laina kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa ennen kuin lähetät lainahakemuksen eteenpäin. 

Kilpailuttaminen on tärkeää siksi, että sen avulla voit säästää satoja, ellet jopa tuhansia euroja lainanhoitokustannuksissa. Asiakkaidemme säästö luottokustannuksissa on tyypillisesti 1 644 euroa, kun he kilpailuttavat lainansa Sortterin palvelussa. Säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään.  

Lainan kilpailuttaminen onnistuu kahdella tavalla. Ensimmäinen vaihtoehto on, että pyydät haluamiltasi pankeilta lainatarjoukset ja valitset niistä edullisimman. Toinen vaihtoehto on hyödyntää lainojen kilpailutusalustaa, kuten Sortterin vertailupalvelua. 

Palvelussamme lainasi kilpailuttamiseen osallistuu jopa 20 pankkia ja rahoituslaitosta, eli kun lähetät yhden hakemuksen, saat tarjouksen useilta luotonmyöntäjiltä samalla kertaa. Tällöin mahdollisuutesi saada edullinen lainatarjous kasvaa.

Näin haet lainaa:

 1. Lähetä kauttamme maksuton lainahakemus.
 2. Tutustu saamiisi lainatarjouksiin.
 3. Valitse lainatarjouksista itsellesi sopivin ja edullisin.
 4. Allekirjoita lainasopimus pankkitunnuksilla.
 5. Saat lainan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Sortter järjestää lainatarjoukset aina edullisuusjärjestykseen, eli edullisin lainatarjous näkyy ensimmäisenä listalla. Järjestämme tarjoukset todellisen vuosikoron mukaan

Kuinka paljon eläkeläinen voi hakea lainaa?

Oletko haaveillut, että eläkkeellä sinulla on vihdoin aikaa remontoida vapaa-ajan asuntoa? Haluatko päivittää autosi uuteen? Vai olisiko unelmasi lähteä pitkälle matkalle Eurooppaan vaikkapa asuntoautolla? 

Laina auttaa kattamaan yksittäisiä suuri kuluja. Eläkeläinen voi hakea lainaa saman verran kuin kuka tahansa kuluttaja. Sortterin palvelussa lainojen yläraja on 60 000 euroa.

Vaikka voit hakea lainaa suuriakin summia, lainan tarve kannattaa aina harkita tarkkaan. Ei ole mielekästä nostaa lainaa, jos sinulla ei ole sille todellista tarvetta, sillä laina on aina suuri sitoumus, joka täytyy maksaa takaisin. 

Lainan kuukausikulut kannattaa ennakoida, esimerkiksi lainalaskurin avulla. Näin vältyt yllätyksiltä ja voit ennakoida eläkepäivien budjettia tehokkaammin.

Kilpailuta laina ilmaiseksi Sortterin verkkopalvelussa

Täytä hakemus jo tänään - saat rahat tilillesi nopeasti jopa samana päivänä

Lainan hakeminen ja tarjousten vertailu saatetaan edelleen mieltää työlääksi sekä aikaavieviksi prosesseiksi, vaikka todellisuus on täysin päinvastainen.

Palvelumme avulla kilpailutat useat eri lainanmyöntäjät vain yhdellä hakemuksella, jonka täyttämiseen kuluu asiakkaillamme keskimäärin vain muutama minuutti. Meillä on Sortterin nettisivuilla myös mahdollisuus asiakaspalveluun arkisin, sekä viikonloppuisin, mikäli tarvitset apua hakemuksen kirjoittamisessa.

Hyväksytyn tarjouksen jälkeen saat lainasumman tilillesi jopa samana päivänä. Lainojen vertailu on kauttamme vaivatonta ja selkeää. Lainasopimus syntyy aina vain lainanottajan ja lainanantajan väliin, huolimatta siitä onko lainanantaja oma pankkisi tai joku muu edullisempi vaihtoehto.

Tämä mieltä asiakkaamme ovat meistä

 • profile image
  Kalle Raanoja
  14.4.2024 10.50.07

  Saman päivän aikana oli jo edullisin laina pankkitilillä.

 • profile image
  Antti Valtakari
  13.4.2024 19.27.06

  Nopeaa ja sujuvaa.

 • profile image
  Unto Ryynänen
  4.4.2024 6.01.03

  Nopeasti toimittu, kaikki OK!

 • profile image
  Sari Niinepuu
  29.3.2024 7.55.59

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Vanissa N
  23.2.2024 10.35.42

  Very convenient and fast

Usein kysyttyä lainan myöntämisestä eläkeläisille

 • Monet pankit ja rahoituslaitokset myöntävät lainaa myös eläkeläiselle. Sinun ei tarvitse huolehtia mitkä pankit myöntävät eläkeläiselle lainaa, sillä me tunnemme pankkien käytännöt ja haemme sinulle lainapäätökset pankeista puolestasi.

 • Lainavertailu alkaa ilmaisen lainahakemuksen täyttämisellä. Tämän jälkeen etsimme sinulle parhaiten tarpeitasi vastaavan lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Näytämme saamasi lainatarjoukset palvelussamme ja sinä voit valita niistä haluamasi vaihtoehdon. Näet tarjousten ohessa kaikki tärkeät lainan tiedot, kuten lainasumman, laina-ajan, kuukausierän, koron, todellisen vuosikoron sekä mahdolliset avaus- tai käsittelymaksut.

 • Lainan hakeminen ja lainavertailun tekeminen Sortterin avulla on sinulle kuluttajana täysin ilmaista. Me saamme palkkiomme pankeilta vastineeksi siitä, että he pääsevät kilpailemaan sinun laina-asiakkuudestasi.

 • Palvelumme käyttäjänä sinä päätät, kuinka haluat toimia. Me suosittelemme sinulle aina edullisinta lainaa, mutta voit halutessasi valita myös jonkin muun löytämistämme vaihtoehdoista. Voit myös jättää lainatarjouksen kokonaan hyväksymättä, mikäli emme onnistuneet löytämään sinulle mieluisaa vaihtoehtoa.

 • Voit hakea lainaa, kun sinulla on säännölliset eläke -tai palkkatulot eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

 • Meidän tehtävämme on etsiä sinulle edullisin korko eri pankeilta sekä rahoitusyhtiöiltä, jotta sinun ei tarvitse maksaa lainasta enempää kuin olisi tarpeen. Voit saada palvelumme avulla yksilölliset lainatarjoukset 20 lainanantajalta, joiden korko voi vaihdella 4 % ja 20 % välillä. Järjestämme pankkien tekemät lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin edullisimman lainan valitseminen on helppoa ja läpinäkyvää. Voit tutustua lainoihin tästä tarkemmin.

Kulutusluottoa tarjoavat pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo