Lainojen yhdistäminen – yhdistä lainat yhdistelylainalla ja säästä

Yhdistä vanhat lainat tai luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Vertaile yhdistelylainat 60 000 € asti ja säästä koroissa sekä kuukausierissä.

Yhdistelylainalaskuri - kilpailuta ja yhdistä lainat tästä

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

10 vuotta
248 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 248 €, takaisinmaksettava summa 29 719 € sekä todellinen vuosikorko on 8,81 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 248 €, takaisinmaksettava summa 29 719 € sekä todellinen vuosikorko on 8,81 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Yhdistä vanhat lainat tai luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Vertaile yhdistelylainat 60 000 € asti ja säästä koroissa sekä kuukausierissä.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Mikä yhdistelylaina on? 

Yhdistelylaina on vakuudeton laina, jolla voit yhdistää olemassa olevat lainasi paremmilla ehdoilla. Yleisimpiä yhdistettäviä lainoja ovat kulutusluotot, pikavipit, osamaksusopimukset ja luottokorttivelat. 

Yhdistelylaina auttaa sinua säästämään lainakustannuksissa.  Lainoja yhdistettäessä velan määrä pysyy ennallaan, mutta sen ehdot muuttuvat vanhoja lainasopimuksia edullisemmiksi

Näin yhdistät lainat:

 • Kilpailuta yhdistelylainat Sortterin palvelussa.
 • Valitse tarvitsemasi yhdistelylaina ja maksa olemassa olevat lainat pois. 
 • Lainojen yhdistämisen myötä voimaan jää vain yksi lainasopimus, jota lyhennetään luotonmyöntäjälle sovituissa maksuerissä. Näin sinun ei tarvitse lyhentää lainoja moneen eri paikkaan ja käyttöösi jää enemmän rahaa.

Lainojen yhdistäminen voi kuulostaa ajatuksen tasolla työläältä tai kalliilta ratkaisulta. Näin ei kuitenkaan ole: lainojen yhdistäminen nimenomaan helpottaa talouden hallintaa ja pienentää lainakustannuksia.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

null

Mitkä ovat lainojen yhdistämisen hyödyt?

Monet meistä maksavat useita vuosien kuluessa otettuja lainoja, kuten kulutusluottoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkaa samanaikaisesti. 

Useat päällekkäiset lainat voivat pidemmän päälle aiheuttaa maksuvaikeuksia. Ennen tilanteen mahdollista kärjistymistä kannattaa harkita yhdistelylainaa, jonka avulla voit maksaa olemassa olevat lainat pois ja säästää siten lainakustannuksissa. 

Säästö lainojen yhdistämisestä syntyy usein seuraavista tekijöistä:

 • Pienempi korko – voit saada yksittäisiä maksusopimuksia pienemmän koron.
 • Pienempi kuukausierä –  yhdistelylaina on joustavammin sovitettavissa omaan talouteesi. 
 • Vältä turhat laskutuslisät tai tilinhoitomaksut – yksi laina tarkoittaa vain yhden lainan kuluja. 

Lainojen yhdistäminen ei ole välttämätöntä, mutta se on usein taloudellisesti kannattavaa. Lainojen yhdistäminen mahdollistaa pienempien lainakulujen lisäksi omaan talouteen sopivan kuukausierän.

Lainojen yhdistäminen on siten järkevää myös silloin, kun haluat päästä veloista mahdollisimman nopeasti eroon tai haluat neuvotella lainan lyhennysaikataulun paremmin talouteesi sopivaksi. Pienempien lainakustannusten myötä suurempi osa lainanlyhennyksistä kohdistuu jatkossa lainapääomalle, jolloin laina lyhenee nopeammin ja tulee aikaisemmin takaisin maksetuksi.

Lainat kannattaa yhdistää ennen kaikkea näiden syiden takia:

 • pienemmät lainakustannukset – säästöä koroissa ja kuluissa
 • alhaisemmat korot ja kulut – laina lyhenee nopeammin
 • vain yhden lainan kuukausierä – talouden budjetointi helpottuu
 • joustava maksusuunnitelma – kuukausierän sovittaminen omaan talouteen on helpompaa
 • selkeyttä talouteen – oman talouden hoitaminen helpottuu, kun lyhennettävänä on vain yksi laina

Miten yhdistelylainan korko muodostuu?

Muiden lainatuotteiden tavoin myös yhdistelylainan korko määräytyy aina asiakaskohtaisesti. Lopulliseen korkoprosenttiin vaikuttavat esimerkiksi: 

 • Lainasumma – mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä matalampi yhdistelylainan korko yleensä on.
 • Lainanhakijan maksukyky – mitä paremmaksi pankit maksukykysi arvioivat, sitä edullisempaa korkoa sinulla voidaan tarjota. 
 • Luotonmyöntäjä – lainan nimelliskorko on aina pankkikohtainen. Se muodostuu pankkikohtaisesta marginaalista ja sovitusta viitekorosta.  

Pankit voivat myöntää yhdistelylainaa alimmillaan 4 % korolla. Mahdollisuuksien mukaan lainahakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää yhdistelylainan pienemmällä korolla. Rinnakkaishakija voi olla kuka tahansa vakituisesti Suomessa asuva täysi-ikäinen henkilö, jolla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa. Rinnakkaishakijana voi toimia esimerkiksi aviopuoliso, ystävä tai sukulainen.

Play button

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Mitä lainoja yhdistelylainalla voi yhdistää?

Kun yhdistät lainasi, kannattaa omaa taloutta tarkastella kokonaisuutena. Saat lainojen yhdistämisestä suurimman hyödyn, kun siirrät kaikki vakuudettomat lainat tai luotot yhden edullisemman lainasopimuksen alle.

Voit yhdistää seuraavat lainat ja luottotuotteet:

 • kulutusluotot
 • luottokorttivelat
 • osamaksusopimukset
 • muut lainat

Lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä olemassa olevien lainojen lisäksi myös luottokorttiveloille tai osamaksusopimuksille. Usein luottokortit tai osamaksusopimukset kerryttävät kuukausittaisia tilinhoitomaksuja sekä korkoja ja sitä kautta turhia kustannuksia. Luottokortin ja osamaksusopimusten korko voi olla jopa 20 %, joten näidenkin lainojen yhdistäminen kannattaa.

Usein kysyttyä yhdistelylainasta

 • Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useamman lainan, rahoitussopimuksen, kulutusluoton tai luottokortin takaisinmaksamista yhdellä lainalla, joka kattaa kaikki tai suurimman osan aiemmista veloista. Lainojen yhdistämisen tarkoitus on kuitata nykyiset velat pois. Lainojen yhdistämisen myötä lyhennettäväksi jää vain yksi laina useiden maksusitoumusten sijaan.

 • Voit yhdistää haluamasi lainat, luotot tai maksusopimukset aina 60 000 euroon asti. Lainojen yhdistämisen myötä saat kulutusluotoista, pienlainoista, luottokorteista tai osamaksusopimuksista kertyvät korot ja lainakustannukset kuriin. Asuntolainat kannattaa yleensä jättää lainojen yhdistelyn ulkopuolelle tai yhdistää asuntovakuudellisena lainana, sillä niiden korko on usein vakuudettomia lainoja matalampi.

 • Voit yhdistää lainat Sortterin avulla, kun:

  • olet vähintään 20-vuotias 
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • Lainat kannattaa yhdistää, sillä voit saada pienemmät lainakustannukset, alhaisemmat korot ja kulut, maksat vain yhden lainan kuukausierää ja maksusuunnitelmastasi tulee joustavampi.

Yhdistä lainat ja säästä lainakuluissa

Lainojen yhdistäminen on erinomainen keino säästää lainakuluissa. Sortterin tilastojen mukaan lainojen yhdistäminen mahdollistaa asiakkaillemme keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa

Pienempi kuukausierä muodostuu usein paremmin talouteen sovitetuista lainaehdoista ja maksuaikataulusta sekä pienemmästä korosta. 

Yhdistelylaina auttaa sinua myös talouden hallinnassa ja muodostamaan paremman yleiskuvan taloudestasi. Suurimman taloudellisen hyödyn saat, kun lainojen yhdistämisen yhteydessä kilpailutat lainatarjoukset.

Miten kilpailutan yhdistelylainat?

Yhdistelylainojen kilpailuttaminen Sortterin kautta on nopeaa ja vaivatonta. Voit yhdellä lainahakemuksella tavoittaa jopa yli 20 pankkia ja rahoituslaitosta vain muutamassa minuutissa.  

Näin helppoa yhdistelylainojen kilpailuttaminen on: 

 1. Selvitä kaikkien vakuudettomien luottojesi kokonaissumma. 
 2. Lähetä maksuton lainahakemus kyseiselle summalla Sortterin palvelussa.
 3. Vertaile lainatarjoukset ja valitse tarpeitasi vastaava edullinen laina. 
 4. Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla
 5. Maksa olemassa olevat lainat pois ja maksa jatkossa vain yhtä lainaa. 

Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti hakemuksen jätettyäsi ja sopivin yhdistelylaina löytyy vertailustamme helposti.

Yhdistelylaina pähkinänkuoressa

Muistathan, että pienin korko ei ole suoraan edullisimman yhdistelylainan merkki. Nimelliskoron sijaan kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainaan sisältyvät kustannukset, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut sekä laskutuspalkkiot. 

Me Sortterilla teemme lainavertailusta sinulle mahdollisimman helppoa ja ennen kaikkea reilua. Esitämme kaikki lainatarjoukset edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan, mutta jätämme valinnan sinulle – sinä päätät, minkä lainatarjoukset valitset vai valitsetko lainkaan! 

Lainojen kilpailuttaminen ei koskaan velvoita sinua ottamaan lainaa. 

Yhdistelylaina pähkinänkuoressa: 

 • Yhdistä lainat tarpeesi mukaan 60 000 € asti
 • Laina-aika 1–20 vuotta
 • Korko alkaen 4 %
 • Yhdistä lainat ilman vakuuksia

Voit kilpailuttaa lainat palvelumme avulla, kun:

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Useista pienemmistä lainoista ja osamaksusopimuksista koostuvat velat on järkevää yhdistää yhdeksi lainaksi, jonka voi maksaa pienemmissä, omaan talouteen sopivissa erissä pois. Näin lainan maksaminen helpottuu huomattavasti, kun laskuja tulee usean lainan sijaan vain yhdestä lainasta kuukausittain.

Lisäksi kuukausittain maksettava summa voi laskea jopa satoja euroja ja lainasta kertyvät kulut pienentyä, kuten alla olevat esimerkit osoittavat.

Esimerkki 1: Yhdistä lainat ja säästä

Alla näet yksinkertaisen esimerkin siitä, mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä ja minkälaisia säästöjä sen avulla voi saada.

Velkatilanne ennen lainojen yhdistämistä voi näyttää esimerkiksi tältä:

 • 2 luottokorttia
 • 1 kulutusluotto ja
 • 1 verkkokaupan osamaksu

Yhdistettävät lainat
 

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksuTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräTakaisinmaksettava summa
Nordea TUOHI2 300 €14,00 % 5,00 €20,15 %18 kk147 € 2 653 €
OP Visa Gold1 000 €7,95 % 6,45 € 23,73 %12 kk93 € 1 121 €
Santander kulutusluotto4 000 €9,90 %6,00 €13,96 %30 kk157 € 4 712 €
Klarna joustava erämaksu2 200 €19,90 %- € 21,82 %24 kk204 € 2 444 €
Yhteensä9 500 €602 € 10 930 €

Yhdistelylaina – tilanne lainojen yhdistämisen jälkeen
 

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksuTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräTakaisinmaksettava summa
Yhdistelylaina9 500 €8,50 % 4,00 €9,85 %24 kk436 €10 460 €

Esimerkki 2: Yhdistelmälainalla pienemmät kulut

Jokaiseen lainaan tai maksusopimukseen liittyy aina oma tarinansa siitä, miksi laina on alunperin otettu. Aika-ajoin on järkevää pysähtyä hetkeksi ja pohtia, onko ajan saatossa kertyneissä maksusopimuksissa yhä edelleen kilpailukykyiset ehdot. Tässä esimerkissä näytämme, miltä velkojen määrä voi näyttää ennen lainojen yhdistämistä, ja miltä se näyttää, kun nykyiset velat on maksettu pois yhdistelylainalla.

 1. Olet käynyt viime kesänä lomamatkalla ja hankit lentoliput luottokortillasi. Matkan hinnasta on maksamatta noin 800 euroa, jota lyhennät kuukausittain 60 euroa kuukausilyhennyksellä. 
 2. Lisäksi olet hankkinut uuden polkupyörän kaupan omalla osamaksuvaihtoehdolla. Uuden pyörän hinnasta on maksamatta myös 800 euroa. Polkupyörästä on velkaa jäljellä 100 euroa.
 3. Sinulla on myös kolmesta eri vaateliikkeestä hankittuna vaatteita yhteensä 1000 euron arvosta, ja maksat näitä yhteensä 150 euroa kuukaudessa.
 4. Olet ottanut 5 000 euron joustoluoton auton hankintaan muutama vuosi sitten, josta on jäljellä 2 000 euroa, ja maksat sitä 150 euroa kuukaudessa.
 5. Lisäksi sinulla on auton huollosta pieni 300 euron suuruinen osamaksu, jota lyhennät 30 euroa kuukaudessa.

Esimerkkitapauksessa seitsemästä kulutusluotosta muodostuu yhteensä 490 euron kuukausierät. Kuluja ja korkoja tulee maksettavaksi joka kuukausi reilusti, joten päätät kilpailuttaa lainasi.

Jäljellä olevien luottojen yhteissumma on 4 900 €, joten kilpailutat itsellesi 5 000 € lainan kahden vuoden maksuajalla.

Koska olet hoitanut raha-asiasi hyvin, voit saada laskettua lainan kuukausierän 230 euroon*.

Voit siis maksaa kaikki nykyiset velat kerralla pois, ja kuukausieräsi voi laskea samalla jopa 260 euroon kuukaudessa.

*Tarjous voi vaihdella hakijasta, laina-ajasta ja muista tekijöistä johtuen. Saat henkilökohtaisen lainatarjouksen helposti täyttämällä lainahakemuksen.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Vinkit lainojen yhdistämiseen ja lainahakemuksen täyttämiseen

Lainojen yhdistäminen voi tuntua ensikertalaisesta jännittävältä, mutta yhdistelylainan hakemiseen pätee samat säännöt kuin minkä tahansa muun lainan ottamiseen. Lainojen yhdistämistä ei kannata turhaan pelätä tai lykätä, sillä velat järjestelemällä voit saada merkittäviä säästöjä lainakustannuksissa. Tärkeintä on täyttää lainahakemus huolellisesti ja antaa lainanantajille oikeat tiedot.

Alla muutama vinkki onnistuneen lainahakemuksen täyttämiseen sekä yhdistelylainan kilpailuttamiseen.

 1. Laske avoinna oleva velkasaldo – löydät tiedon nykyisten luottosopimustesi laskuista.
 2. Nykyisten luottosopimusten kustannukset – voit käyttää lainalaskuria havainnollistamaan, kuinka paljon maksat korkoa ja kuluja nykyisistä sopimuksistasi.
 3. Ota esille todistus tuloistasi – osa lainanantajista vaatii todistusta ennen lainan myöntämistä.
 4. Täytä hakemus huolellisesti – syötä tietosi ja tarkista tiedot ennen lainahakemuksen lähettämistä.
 5. Vertaile tarjouksia rauhassa – saamasi tarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa.
 6. Älä jätä viime tippaan – jos tarjous vanhenee, et välttämättä saa enää uutta yhtä hyvää lainatarjousta.

Osa yhteistyökumppaneistamme hoitaa aikaisempien luottojen ja lainojen poismaksun puolestasi. Tällöin lainanantaja tarvitsee tarkat tiedot yhdistettävistä lainoista, jotta ne tulevat varmasti maksetuiksi loppuun ja maksatukset kohdistuvat sinun velkasaldoosi.

Tarvittavia tietoja ovat:

 • yhdistettävien lainojen ajankohtaiset saldot
 • vanhojen lainojen poismaksussa käytettävät tilinumerot sekä lainat myöntäneiden pankkien tai rahoituslaitosten nimet
 • poismaksussa käytettävät viitenumerot.

Jos sinulta pyydetään laskukopioita yhdistettävistä lainoista tai luotoista, varmista, että toimitat aina viimeisimmät tiedot. Tällöin lainojen yhdistäminen onnistuu nopeasti ja ylimääräisten korkojen tai lainanhoitokulujen kertyminen lakkaa heti lainojen yhdistämisen myötä.

Mikäli puolestaan hyväksyt sellaisen lainanmyöntäjän tarjouksen, joka maksaa rahat sinun tilillesi, voit maksaa vanhat lainat tai luotot pois itse omalta pankkitililtäsi. Tällöin rahat siirretään tilillesi heti – jopa samana päivänä. Ennen vanhojen lainojen poismaksamista kannattaa tarkistaa ajankohtaiset velkasaldot joko lainanmyöntäjän asiakaspalvelusta, verkkopankista tai viimeisimmästä laskusta.

Löydä edullinen yhdistelylaina avullamme

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

Haluamme kehittää toimintaamme aktiivisesti, ja siksi kysymmekin asiakkailtamme jatkuvasti kokemuksia lainojen yhdistämisestä. Näin voimme auttaa löytämään parhaat yhdistelylainat jatkossa entistäkin paremmin.

Lue alta, mitä asiakkaamme sanovat lainojen yhdistämisestä:

 • Kannattaa hakea yhdistelylaina Sortterin kautta. Suosittelen kokeilemaan!
 • Helppo, hyvä ja nopea tapa yhdistää lainat.
 • Lukuisista kilpailuttamistani vaihtoehdoista löytyi Sortterin kautta ehdottomasti edullisin vakuudeton lainatarjous sopivalla kuukausierällä.
 • Helppous ja selkeys tekevät Sortterin palvelusta parhaan.
 • Toiminta on selkeää ja nopeaa. Kulut ja korot hyvin esitettynä, joka on asiakkaan kannalta erittäin tärkeä asia, ettei tule yllätyksiä.

Asiakkaidemme arvostelut

 • profile image
  Ulla Satuli
  1.12.2023 13.24.09

  Kaikki sujui verraten nopeasti ja ammattitaitoisesti.

 • profile image
  Leseniuss
  29.11.2023 16.30.17

  Uskoisin että ihan pätevä palvelu.

 • profile image
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • profile image
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina ja lainojen yhdistäminen menevät arkikielessä helposti sekaisin. Usein näillä termeillä tarkoitetaan samaa asiaa, mutta järjestelylaina voi olla myös aivan erilainen rahoitustuote yhdistelylainaan verrattuna.

Järjestelylaina tunnetaan perinteisesti pankin myöntämänä luottona, jolle on haettu ensin Takuusäätiön myöntämä takaussitoumus. Takauksen alaisen järjestelylainan ehdot ovat huomattavasti tiukemmat vakuudettomiin, ilman takausta myönnettäviin yhdistelylainoihin verrattuna.

Takuusäätiön myöntämään järjestelylainan takaukseen sisältyy noin kaksikymmentä ehtoa, joiden on täytyttävä. Näitä ehtoja ovat muun muassa takauksen hakijan vakiintunut elämäntilanne, riittävä maksuvara sekä luottotietomerkinnän rekisteröiminen velkajärjestelystä.

Takauksen voi saada korkeintaan 34 000 euroon saakka, mikäli hakijoita on yksi. Pariskunnilla takauksen enimmäismäärä on 45 000 euroa. Takaus on voimassa korkeintaan kahdeksan vuotta, eikä sitä voi hyödyntää esimerkiksi autolainan maksamiseen tai yksittäisen lainan järjestelyyn. Takauksen alainen järjestelylaina tulee käyttää täysimääräisesti olemassa olevien velkojen lyhentämiseen ja sen myöntäminen edellyttää nykyisten luottokorttien sekä tililimiittien lopettamista.

Näin lainojen yhdistäminen eroaa järjestelylainasta

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa olemassa olevien velkojen kokoamista yhdeksi lainaksi. Yhdistämisen myötä nykyiset maksusitoumukset rahoitetaan uudelleen ja lopputuloksena maksettavaksi jää vain yhden lainan kuukausierä.

Lainojen yhdistämisen myötä kuukausilyhennykset ovat usein jopa satoja euroja alhaisemmat aiempiin lyhennyksiin verrattuna. Lainojen yhdistämistä tarjotaan järjestelylainan tavoin pankeissa ja rahoituslaitoksissa, mutta sille ei tarvitse hankkia takausta tai vakuuksia.

Lainojen yhdistäminen ilman takausta vaatii hakijalta normaalien luotonmyöntökriteerien täyttymisen ja esimerkiksi myöhässä olevat maksut voivat vaikeuttaa edullisen yhdistelylainan saamista. Tämän vuoksi lainojen yhdistely tulisikin tehdä heti, jos luottoja tai lainoja on maksettavana enemmän kuin yksi. Lainojen yhdistäminen onnistuu helpoiten silloin, kun sille ei ole taloudellisesti pakottavaa tarvetta, vaan tavoitteena on säästää lainakustannuksissa.

Ilman takausta haettavan yhdistelylainan voi käyttää joustavammin kuin takauksen alaisen järjestelylainan. Myös muut ehdot ovat joustavammat, eikä lainojen yhdistämisestä koidu merkintää luottotietorekisteriin. Lainojen yhdistäminen ilman takausta ei vaadi myöskään nykyisten maksu- tai luottokorttien lopettamista.

Kulutusluottojen yhdistäminen

Useiden eri kulutusluottojen kuukausittaisista maksuista huolehtiminen voi olla paitsi työlästä, myös kalliimpaa kuin vain yhden luoton kustannuksista huolehtiminen. Kun sinulla on monta erillistä lainaa, joudut maksamaan niiden tilin- ja lainanhoitokuluja sekä laskutuslisiä useaan eri paikkaan. Usean eri kulutusluoton pelkistä tilinhoitomaksuista voikin kertyä kuukaudessa merkittävä kuluerä.

 • Kun yhdistät kulutusluotot yhdeksi lainaksi, on oman talouden hallinta yksinkertaisempaa.
 • Aivan kuten muitakin lainoja haettaessa, myös yhdistelylainaa haettaessa kannattaa kilpailuttaa eri luotonmyöntäjät. Näin löydät yhdistelylainan helposti edullisemmalla korolla ja pidemmällä takaisinmaksuajalla.
 • Kulutusluottojen yhdistäminen tuo selkeyttä ja joustavuutta kuukausittaisten lainakustannusten hoitoon.

Lainan kuukausierän muuttaminen

Lainojen kuukausieriä voi muuttaa kätevästi lainojen yhdistämisen yhteydessä. Kun haet yhdistelylainaa, sovit uuden lainanantajasi kanssa lainalle ehdot. Tässä vaiheessa lainan kuukausierän muuttaminen voi olla järkevää mikäli taloudellinen tilanteesi on muuttunut. Jos takaisinmaksukykysi on vahvempi kuin aiemmin, voit sopia lainanantajan kanssa aiempaa suuremmasta kuukausierästä. Mikäli taas toivot pienempää kuukausierää, onnistuu se usein yhdistämällä lainat ja pidentämällä yhdistelylainan maksuaikaa.

Lainan kuukausierän pienentäminen

Kun kuukausittaiset tulosi tai menosi muuttuvat merkittävästi ja täten lainan lyhentämiseen käytettävät varat pienenevät, voi lainan kuukausierän pienentäminen olla järkevää. Kun kyseessä on pysyvä elämäntilanteen muutos eikä pelkkä lyhennysvapaa riitä, kannattaa käydä lainanmyöntäjän kanssa läpi lainan kuukausierän pienentämisen ja laina-ajan pidentämisen mahdollisuutta. Pankkiin kannattaa olla ajoissa yhteydessä, jos pysyvä elämäntilanteen muutos siintää näkyvissä. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainan kuukausierän pienentäminen ja samalla laina-ajan pidentyminen tuovat mukanaan pidemmällä aikavälillä lisää kustannuksia. Luonnollisesti laina-ajan pidentyessä maksat korkoa sekä tilinhoitokuluja aiempaa pidemmältä ajanjaksolta, jolloin lainan kokonaiskustannukset kasvavat.

Kun yhdistät jo olemassa olevat lainasi yhdistelylainaksi, saat lainalle paremmat ehdot. Tämä tarkoittaa usein pienempiä tilinhoitomaksuja ja pienempää korkoa. Mikäli kaipaat lainalle aiempaa pienempää kuukausierää, onnistuu sen sopiminen samalla, kun yhdistät olemassa olevat lainasi. Lainojen yhdistämisen yhteydessä lainalle sovitaan uusi kuukausierä ja eräpäivä.

Kilpailuttamalla yhdistelylainan voit vaikuttaa lainan kuukausierän suuruuteen ja valita useasta lainatarjouksesta sinulle sopivimman. Kun kilpailutat yhdistelylainan Sortterilla, saat lainatarjoukset jopa 20 eri lainanantajalta.

Lyhennys- ja maksuvapaa

Jos sinulla on hetkellisesti epävakaa taloudellinen tilanne ja lainan kuukausierän pienentäminen ja lainalyhennyksen eräpäivän vaihtaminen eivät sovi ratkaisuksi, voit hakea lainalle lyhennysvapaata. Silloin maksat lainasta sovitun ajan pelkästään korkoja. Itse lainapääomaa ei siis tällöin lyhennetä. Lyhennysvapaan kesto voi olla 1–24 kuukautta tilanteestasi ja toiveistasi riippuen. Pankki voi kuitenkin evätä lyhennysvapaan henkilöiltä, joilla on esimerkiksi useita maksuhäiriöitä tai myöhässä olevia maksuja ja lainan kuukausieriä. On myös hyvä huomioida, että lyhennysvapaa vaikuttaa laina-aikaan sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Koska lyhennysvapaiden kuukausien myötä laina-aika pitenee, joudut maksamaan myös enemmän korkokustannuksia ja tilinhoitokuluja, jolloin lainan kokonaiskustannukset kasvavat. Lyhennysvapaata kannattaa siis ottaa harkiten ja tilanteen mukaan.

Toinen mahdollinen ratkaisu vain hetkelliseen maksukyvyn huonontumiseen on maksuvapaa kuukausi, joka tarkoittaa sitä, ettet lyhennä silloin lainaa, mutta et myöskään maksa muita lainaan liittyviä kuluja kuten korkoja. Kuukausieräsi siirtyy siis kokonaisuudessaan myöhemmin maksettavaksi. Maksuvapaata voi yleensä pitää yhden tai kaksi kuukautta vuodessa, mutta ne eivät voi olla peräkkäisiä kuukausia.

Mahdollisuudet lyhennysvapaan tai maksuvapaan pitämiseen vaihtelevat pankeittain, joten sitä kannattaa aina tiedustella suoraan pankista. Sortterin kautta saatujen lainatarjousten yhteydessä näet myös tiedon siitä, onko maksu- tai lyhennysvapaiden pitäminen mahdollista. Ennen maksu- tai lyhennysvapaan pyytämistä kannattaa kuitenkin aina tarkastella, onko sinulla kenties jotain ylimääräisiä kuukausittaisia menoja, joista voisit karsia, jotta lainan lyhennys voisi jatkua normaalisti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainojen yhdistämisestä ja kilpailuttamisesta

 • Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota tarjottuun lainasummaan, laina-aikaan, yhdistelylainan korkoon, mahdollisiin käsittelymaksuihin sekä todelliseen vuosikorkoon. Näin löydät itsellesi halvimman yhdistelylainan.

  Kun haet yhdistelylainaa Sortterin kautta, suosittelemme sinulle palvelussamme aina edullisinta mahdollista vaihtoehtoa lainojen yhdistämiseen.

 • Osa pankeista myöntää yhdistelylainalle maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet vertailussamme tiedon mahdollisuudesta maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

 • Kilpailuttaminen on ainoa tapa varmistaa, ettet maksa lainastasi turhia kuluja. Myös yhdistelmälaina kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan lainan.

 • Lainojen yhdistäminen mahdollistaa asiakkaillemme keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa. Pienempi kuukausierä muodostuu usein edullisemmista lainaehdoista, pienemmästä korosta sekä paremmin omaan talouteen sovitetusta maksuaikataulusta.

 • Mikäli sinulla on useita lainasopimuksia tai osamaksuja, voit yhdistää lainat osittain. Tällöin kalleimmat lainat kannattaa yhdistää ensimmäisenä.

  Joskus pankit tekevät lainatarjouksen pienemmälle summalle, eikä se riitä kaikkien lainojen siirtämiseen uuden luottosopimuksen alle. Tällöin kannattaa käyttää tarjottu yhdistelylaina kaikista kalleimpien lainojen yhdistämiseen. Myös lainojen osittainen yhdistäminen tuo säästöä talouteen, sillä silloin kaikista kalleimmat lainasopimukset saadaan päätettyä ja siirrettyä edullisemman lainasopimuksen piiriin.

 • Lainahakemus voidaan hylätä eri syistä. Yleisimpiä syitä lainahakemuksen hylkäämiselle ovat maksuhäiriömerkinnät, puutteelliset tiedot lainahakemuksessa tai liian suuri velan määrä. Olet saattanut myös hakea lainaa pankista, joka ei tarjoa lainojen yhdistämistä. 

  Miten lainojen yhdistäminen toimii? 

  Lainojen yhdistäminen Sortterin palvelussa on helppoa: 

  1. Täytä lainahakemus 
  2. Vertaile lainatarjoukset ja valitse edullinen laina
  3. Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla

Yhdistä lainat ja kilpailuta pankit – voit säästää lainakuluissa

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.