Lainojen yhdistäminen - yhdistä lainat ja säästä

Yhdistä vanhat lainat tai luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Vertaile yhdistelylainat 60 000 € asti ja säästä koroissa sekä kuukausierissä.

Yhdistelylainalaskuri - kilpailuta ja yhdistä lainat tästä

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
297 €
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 297 €, takaisinmaksettava summa 24 962 € sekä todellinen vuosikorko on 6,72 %.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 297 €, takaisinmaksettava summa 24 962 € sekä todellinen vuosikorko on 6,72 %.

Lainojen yhdistäminen: paremmat ehdot vanhoille luotoille

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa olemassa olevien lainojen, kulutusluottojen tai luottokorttivelkojen uudelleen rahoittamista paremmilla ehdoilla. Lainoja yhdistettäessä velan määrä pysyy ennallaan, mutta sen ehdot muuttuvat vanhoja lainasopimuksia edullisemmiksi.

Lainoja yhdistettäessä nykyiset luotot maksetaan pois ja aiemmin syntyneet velat keskitetään yhden lainasopimuksen alle. Yhdistelyn myötä voimaan jää vain yksi lainasopimus, jota lyhennetään luotonmyöntäjälle sovituissa maksuerissä.

Jos sinulla on useampi laina, voit maksaa ne pois yhdellä edullisemmalla lainalla ja säästää lainakustannuksissa. Näin sinun ei tarvitse lyhentää lainoja moneen eri paikkaan ja käyttöösi jää enemmän rahaa.

Säästö lainojen yhdistämisestä syntyy usein sekä pienemmästä lainan korosta, että pienemmistä kuukausittaisista palvelumaksuista.

Parhaan koron takuu | Sortter
 • usp item

  Parhaan koron takuu Lue lisää

 • usp item

  100 % asiakkaan puolella

 • usp item

  100 % ilman piilokuluja

 • usp item

  100 % suomalainen palvelu

4,4
Perustuu 89 arvosteluun.
powered by

Lainojen yhdistämisen 5 hyötyä

Sen sijaan, että maksaisit useampaa lainaa tai luottokorttivelkaa, voit saada taloudellisia hyötyjä yhdistämällä nykyiset lainasi.

Alla on viisi yhdistelylainan hyötyä.

 1. Pienempi korko - voit saada yksittäisiä maksusopimuksia pienemmän koron
 2. Pienempi kuukausierä - yhdistelylaina on joustavammin sovitettavissa omaan talouteesi
 3. Vältä turhat laskutuslisät tai tilinhoitomaksut - yksi laina tarkoittaa vain yhden lainan kuluja
 4. Selkeyttä talouteen - oman talouden hoitaminen helpottuu, kun lyhennettävänä on vain yksi laina
 5. Joustava maksusuunnitelma – yhdistelylainan takaisinmaksu onnistuu myös pitkällä maksuajalla

Yhdistä lainat - keskimäärin 277 € pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa

Lainojen yhdistäminen mahdollistaa asiakkaillemme keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa.

Pienempi kuukausierä muodostuu usein edullisemmista lainaehdoista, pienemmästä korosta sekä paremmin omaan talouteen sovitetusta maksuaikataulusta.

Yhä useampi pankki ja rahoituslaitos tarjoaa nykyisten velkojen yhdistämiseen tarkoitettuja lainatuotteita. Pankkien välisen kilpailun ansiosta yhdistelylainan kuukausierä, korko sekä muut lainakustannukset voivat olla merkittävästi luottokortteja tai vanhoja lainasopimuksia edullisemmalla tasolla.

Yhdistä lainasi ja käännä taloutesi takaisin raitelleen.

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Lainojen yhdistäminen Sortterin avulla on helppoa ja nopeaa

Etsimme sinulle edullisimman koron yhdistelylainalle useiden pankkien ja rahoituslaitosten joukosta, kun haluat säästää lainakustannuksissa. Paras yhdistelylaina löytyy eri vaihtoehtoja vertaamalla. Pienin korko ei kuitenkaan ole suoraan edullisimman yhdistelylainan merkki, sillä sen lisäksi tulee huomioida myös todellinen vuosikorko sekä lainaan liittyvät avausmaksut ja kuukausikustannukset, kuten tilinhoitomaksu.

Yhdistelylainan hakeminen ja tarjousten kilpailuttaminen Sortterin avulla on ilmaista. Suosittelemme sinulle aina edullisinta yhdistelylainaa, mutta jätämme valinnan sinulle - sinä päätät minkä lainatarjouksen valitset!

 • Yhdistä lainat tarpeesi mukaan 60 000 € asti
 • Laina-aika 1–15 vuotta
 • Korko alkaen 4 %
 • Yhdistä lainat ilman vakuuksia

Kun yhdistät lainat Sortterin avulla, saat lainallesi parhaan koron takuun. Mikäli löytäisit valitsemasi lainan edullisemmin kumppaneiltamme toista kautta myöhemmin, hyvitämme sinulle lainojen hintaerotuksen parhaan koron takuun mukaisesti.

Me autamme sinua löytämään edullisen yhdistelylainan

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainojen yhdistämisestä

 • Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useamman lainan, rahoitussopimuksen, kulutusluoton tai luottokortin takaisinmaksamista yhdellä lainalla, joka kattaa kaikki tai suurimman osan aiemmista veloista. Lainojen yhdistämisen tarkoitus on kuitata nykyiset velat pois, jolloin lyhennettäväksi jää vain yksi laina useiden maksusitoumusten sijaan.

 • Voit yhdistää haluamasi lainat, luotot tai maksusopimukset aina 60 000 euroon asti. Lainojen yhdistämisen myötä saat kulutusluotoista, pienlainoista, luottokorteista tai osamaksusopimuksista kertyvät korot ja lainakustannukset kuriin.

 • Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota tarjottuun lainasummaan, laina-aikaan, yhdistelylainan korkoon, mahdollisiin käsittelymaksuihin sekä todelliseen vuosikorkoon. Kun haet yhdistelylainaa Sortterin kautta, suosittelemme sinulle palvelussamme aina edullisinta mahdollista vaihtoehtoa lainojen yhdistämiseksi.

 • Voit yhdistää lainat Sortterin avulla, kun olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

 • Osa pankeista myöntää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet vertailussamme tiedon mahdollisuudesta maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

 • Lainojen yhdistämisen kautta saatava säästö on riippuvainen sekä olemassa olevien lainojen, että yhdistelylainan koroista ja mahdollisista tilinhoitomaksuista.

  Alla on muutama esimerkki, kuinka paljon lainat yhdistämällä voi säästää:

  Jos sinulla on neljä 5000 € lainaa, joissa kaikissa on vuosikorko 20%, kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 € ja laina-aika viisi vuotta, kuukausittaiset lainanhoitokulut ovat noin 550 €.

  Mikäli yhdistät lainat yhdeksi 20 000 € lainaksi, laina-aika pysyy samana, yhdistelylainan korko on 8% ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 €, kuukausieräsi laskee noin 410 euroon.

  Tässä esimerkissä säästöä syntyy 140 € kuukaudessa, eli lähes 1700 € vuodessa.

  Jos sinulla on neljä 10 000 € lainaa, joissa kaikissa on vuosikorko 20%, kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 € ja laina-aika viisi vuotta, kuukausittaiset lainanhoitokulut ovat noin 1079 €.

  Mikäli yhdistät lainat yhdeksi 40 000 € lainaksi, laina-aika pysyy samana, yhdistelylainan korko on 7% ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 €, kuukausieräsi laskee noin 797 euroon.

  Tässä esimerkissä säästöä syntyy noin 282 € kuukaudessa, eli lähes 3400 € vuodessa.

Kannattaako lainat yhdistää?

Lainojen yhdistäminen on usein kannattavaa, sillä se mahdollistaa sekä pienemmät lainakulut, että paremmin omaan talouteen sopivan kuukausierän.

Useista lainoista tai luottokorteista kertyvät korot ja tilinhoitopalkkiot jäävät lainojen yhdistämisen myötä pois, kun maksettavaksi jää vain yksi laina ja yhden lainan kustannukset.

Pienempien lainakustannusten myötä suurempi osa lainanlyhennyksistä kohdistuu jatkossa lainapääomalle, jolloin laina myös lyhenee nopeammin.

Lainat kannatta yhdistää näiden syiden takia:

 • pienemmät lainakustannukset – säästöä koroissa ja kuluissa
 • alhaisemmat korot ja kulut – laina lyhenee nopeammin
 • vain yhden lainan kuukausierä – talouden budjetointi helpottuu
 • joustava maksusuunnitelma – kuukausierän sovittaminen omaan talouteen on helpompaa

Lainojen yhdistämisessä on kyse olemassa olevien lainojen tai luottokorttien keskittämisestä ja korvaamisesta yhdellä edullisemmalla maksusopimuksella.

Onnistuuko lainan siirto Sortterin palvelun avulla?

Lainan siirto pankista toiseen on mahdollista ja voi tuoda suuriakin säästöjä. Lainan siirto onnistuu helposti Sortterin vertailupalvelun kautta, jolloin voit samalla kilpailuttaa yli 20 lainanantajaa. Käytännössä lainan siirto tarkoittaa aiemmin otettujen lainojen siirtämistä parempia ehtoja tarjoavaan pankkiin. Myös useampien luottojen yhdistäminen on mahdollista lainan siirron yhteydessä.

Sortterin vertailupalvelussa paitsi siirrät muualta otetut kulutusluotot ja osamaksut, mutta myös kilpailutat lainanantajat. Yhdistämällä ja siirtämällä kaikki luottosi voit säästää lainanhoitokuluissa.

Lainan siirtäminen tapahtuu seuraavasti:

 1. Laske yhteen, kuinka paljon siirrettävä velkasi on.
 2. Täytä lainahakemus.
 3. Vertaile lainatarjouksia.
 4. Valitse sopivin tarjous ja allekirjoita sopimus pankin kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 5. Maksa velkasi pois kokonaan yksittäisille lainanantajille. Jatkossa maksat vain yhden lainan kuukausierää.

Yksittäiset lainat ennen lainojen yhdistämistä

Alla näet yksinkertaisen esimerkin mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä ja minkälaisia säästöjä sen avulla voi saada. Tilanne ennen lainojen yhdistämistä voi näyttää tältä: 2 luottokorttia 1 kulutusluotto ja 1 verkkokaupan osamaksu

Yhdistettävät lainat
 

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksuTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräTakaisinmaksettava summa
Nordea TUOHI2 300 €14,00 % 5,00 €20,15 %18 kk147 € 2 653 €
OP Visa Gold1 000 €7,95 % 6,45 € 23,73 %12 kk93 € 1 121 €
Santander kulutusluotto4 000 €9,90 %6,00 €13,96 %30 kk157 € 4 712 €
Klarna joustava erämaksu2 200 €19,90 %- € 21,82 %24 kk204 € 2 444 €
Yhteensä9 500 €602 € 10 930 €

Tilanne lainojen yhdistämisen jälkeen voi näyttää tältä:

Jäljellä on yksi laina, jonka kokonaiskustannukset ovat edullisemmat ja kuukausierä on pienempi

Yhdistelylaina – tilanne lainojen yhdistämisen jälkeen
 

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksuTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräTakaisinmaksettava summa
Yhdistelylaina9 500 €8,50 % 4,00 €9,85 %24 kk436 €10 460 €

Esimerkin mukaisessa tilanteessa lainat yhdistävä henkilö saa itselleen seuraavat säästöt:

 • 166 € pienempi kuukausierä
 • 470 € pienemmät lainakustannukset

Kilpailutat lainan aina parhaan koron takuulla

Yhdistä lainat ilman vakuuksia

Voit yhdistää nykyiset kulutusluotot, lainat tai luottokortit ilman, että sinun tarvitsee sitoa omaisuuttasi lainan vakuudeksi tai pyytää ketään takaamaan lainojen yhdistelyyn nostettavaa luottoa.

Yhdistelylaina myönnetään usein pienellä korolla

Yhdistelylainan saa yleensä useampaa maksusopimusta pienemmällä korolla. Lainan korko määräytyy pankin tekemän riskiarvion lisäksi myös haetun lainasumman mukaan. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä varmemmin saat yhdistelylainan pienellä korolla.  

Lainojen yhdistäminen pienentää tilinhoitomaksuja

Lainojen lyhentäminen useampaan eri paikkaan kerryttää ylimääräisiä laskutuslisiä tai tilinhoitomaksuja usein aivan turhaan. Vaikka yksittäisen lainan tai kulutusluoton tilinhoitomaksut eivät tunnu kuukausitasolla suurelta menoerältä, kertyy näistä laina-aikana usein suuri summa.

Esimerkiksi viiden euron kuukausittainen tilinhoitomaksu kerryttää 300 euron kustannukset viiden vuoden laina-aikana. Useampaa lainaa lyhentäessä tilinhoitomaksujen vaikutus kertaantuu, jonka vuoksi lainojen yhdistäminen on järkevää jo pelkästään pienempien tilinhoitomaksujen takia.

Lainojen yhdistäminen rinnakkaishakijan kanssa

Pankit tekevät lainatarjouksensa aina riskiarvioon perustuen, jonka vuoksi yhdistelylainan saa usein edullisemmalla korolla, mikäli lainalla on kaksi hakijaa. Jos mahdollista, yhdistä lainat yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso.

Rinnakkaishakijan kanssa pienin korko löytyy varmemmin ja saat todennäköisesti vieläkin suuremman säästön lainojen yhdistämisestä.

Lainojen yhdistäminen tuo taloudellista mielenrauhaa

Tavoitat Sortterin avulla kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät vakuudetonta yhdistelylainaa helposti ennakoitavissa kuukausierissä ja ilman aikaa vieviä vakuusjärjestelyitä.

Lainojen yhdistäminen tuo selkeyttä talouteen

Useiden lainojen lyhentäminen voi vaikeuttaa oman talouden budjetointia. Lainojen yhdistäminen selkeyttää oman talouden suunnittelua, sillä yhden lainan maksuerän budjetointi on helpompaa useisiin samanaikaisiin maksusitoumuksiin verrattuna.

Lisäksi luoton kustannusten arvioiminen sekä ymmärtäminen on helpompaa, kun maksat vain yhden luoton korkoa ja kuluja.

Maksuaika vaikuttaa yhdistelylainan kuukausierään

Lainojen yhdistäminen onnistuu nykyään pitkällä, jopa 15 vuoden maksuajalla. Voit kokeilla lainalaskurillamme helposti, kuinka maksuaika vaikuttaa yhdistelylainan kuukausierään sekä lainakustannuksiin.

Pitkä maksuaika pienentää lainan kuukausierää, mutta myös nostaa lainan kustannuksia. Yhdistelylainan kuukausierä kannattaa mitoittaa niin, että rahaa jää muuhunkin elämiseen vaikka taloudessa olisikin satunnaisesti normaalia suurempia menoeriä. Voit halutessasi lyhentää yhdistelylainaa myös sovittua suuremmissa kuukausierissä tai maksaa sen kerralla pois ennenaikaisesti.

Asiakkaidemme kokemuksia lainojen yhdistämisestä – Sortter arvostelut

 • profile image
  lasse laine
  7.12.2021 klo 7.01.59

  Helppo nopea paras👌

 • profile image
  Reijo Valminen
  12.11.2021 klo 16.46.24

  Tietojen syöttö oli helppoa ja jaksotettu hyvin. Tosin tarvittavista liitteistä voisi kertoa ennakkoon, heti alussa huomioiden lainan antajien vaatimukset. Kun saa tarjoukset ja valitsee niistä jonkun, niin silloin viimeistään pitäisi olla tieto tarvittavista asiakirjoista, koska liitteitä joutuu hakemaan sieltä ja täältä. Ehkä selitykseni on vaikeampi kuin itse asia.;--) Kohdallani sattui niin että täyttäessäni tietoja lainan antajalle niin Sortter lähetti viestin että allekirjoita laina, vaikka olin tekemässä sitä juuri. Tämä hämmensi, että mitä pitää tehdä. Kaikkiaan asia hoitui melko hyvin.

 • profile image
  Marjut Mäki-Uuro
  10.11.2021 klo 6.40.16

  Nopea palvelu, kyselyihin ja sähköpostiin vastattiin nopeasti

 • profile image
  Heidi Rask
  27.9.2021 klo 18.17.14

  Nopeaa palvelua ja tarjouksia tuli usealta lainantarjoalta, josta oli helppo valita mieleinen. Käsittely sujui mutkattomasti ja tarvittavat liitteet käsiteltiin nopeasti. Rahat tilillä muutamassa päivässä.

 • profile image
  Ritva Lahti
  17.8.2021 klo 7.18.08

  Erittäin helppo ja nopea 👍 Jopa Seniorilta homma hoitui sutjakasti 😊💯🌹

Lainan yhdistäminen: nämä lainat voi yhdistää

Voit yhdistää seuraavat lainat ja luottotuotteet: kulutusluotot, luottokorttivelat, osamaksusopimukset sekä muut lainat.

Lainojen yhdistäminen kannattaa siis tehdä myös olemassa olevien lainojen lisäksi luottokorttiveloille tai osamaksusopimuksille. Usein luottokortit tai osamaksusopimukset kerryttävät kuukausittaisia tilinhoitomaksuja sekä korkoja ja sitä kautta turhia kustannuksia. Luottokortin ja osamaksusopimusten korko voi olla jopa 20 %.

Yhdistelylainan avulla maksat vain yhden lainan kulut useamman maksusitoumuksen sijaan.

Näin helposti lainojen yhdistäminen tapahtuu

Lainojen yhdistämisen myötä nykyiset lainat tai luottokorttivelat maksetaan kerralla pois. Lyhennettäväksi jää useiden maksusopimusten sijaan yksi laina, joka on sovitettu omaan talouteen sopivaksi.

Lainojen yhdistäminen tapahtuu Sortterin verkkopalvelussa alla olevien ohjeiden mukaan.

 1. Täytä maksuton hakemus Sortterin sivuilla
 2. Kilpailutamme sinulle edullisimman yhdistelylainan pankeilta ja rahoituslaitoksilta
 3. Vertaile tarjoukset ja valitse itsellesi paras yhdistelylaina
 4. Allekirjoita lainasopimus pankkitunnuksilla
 5. Nykyiset lainat tai luotot maksetaan pois
 6. Lyhennä jatkossa vain yhtä edullisempaa lainaa

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan nykyisten lainojen rahoittamista paremmilla ehdoilla. Lainoja yhdistettäessä velan määrä pysyy ennallaan, mutta lainojen ehdot muuttuvat aiempia maksusopimuksia edullisimmiksi.

Kuulit meistä

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Yhdistä lainat nopeasti – jopa samana päivänä

Lainojen yhdistäminen tapahtuu joustavasti jopa saman päivän aikana, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Osa yhteistyökumppaneistamme hoitaa aikaisempien luottojen ja lainojen poismaksun puolestasi. Tällöin lainanantaja tarvitsee tarkat tiedot yhdistettävistä lainoista, jotta ne tulevat varmasti maksetuiksi loppuun ja maksatukset kohdistuvat sinun velkasaldoosi.

Tarvittavia tietoja ovat:

 • yhdistettävien lainojen ajankohtaiset saldot
 • vanhojen lainojen poismaksussa käytettävät tilinumerot sekä lainat myöntäneiden pankkien tai rahoituslaitosten nimet
 • poismaksussa käytettävät viitenumerot

Jos sinulta pyydetään laskukopioita yhdistettävistä lainoista tai luotoista, varmista että toimitat aina viimeisimmät tiedot. Tällöin lainojen yhdistäminen onnistuu nopeasti ja ylimääräisten korkojen tai lainanhoitokulujen kertyminen lakkaa heti lainojen yhdistämisen myötä.

Mikäli puolestaan hyväksyt sellaisen lainanmyöntäjän tarjouksen, joka maksaa rahat sinun tilillesi, voit maksaa vanhat lainat tai luotot pois itse omalta pankkitililtäsi. Tällöin rahat siirretään tilillesi heti – jopa samana päivänä. Ennen vanhojen lainojen poismaksamista kannattaa tarkistaa ajankohtaiset velkasaldot joko lainanmyöntäjän asiakaspalvelusta tai verkkopankista.

Lainojen yhdistämisen myötä pääset selkeyttämään omaa talouttasi nopeasti ja voit lyhentää jatkossa useiden lainojen ja luottokorttivelkojen sijasta vain yhtä edullista yhdistelylainaa.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Näin yhdistelylainan korko määräytyy

Yhdistelylainan korko määräytyy hakemasi lainasumman, oman maksukykysi sekä yhdistelylainaa tarjoavan pankin tai rahoituslaitoksen mukaan. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä matalampi yhdistelylainan korko yleensä on.

Pankit voivat myöntää yhdistelylainaa alimmillaan 4 % korolla. Mahdollisuuksien mukaan lainahakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää yhdistelylainan pienemmällä korolla. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Palvelumme avulla saat sinulle yksilöllisesti räätälöidyt lainatarjoukset nopeasti, jopa muutamassa minuutissa. Voit tutustua yhdistelylainojen korkoihin kaikessa rauhassa ja valita itsellesi parhaan vaihtoehdon lainojen yhdistämiseen vertailustamme helposti. Näet jokaisesta lainatarjouksesta selkeästi lainan korot, kulut, maksuajan sekä kuukausierän suuruuden.

Kilpailuta pankit Sortterin avulla ja yhdistä lainasi parasta korkoa ehdottavan pankin tarjoamalla lainasopimuksella.

Kilpailuta ja yhdistä lainasi - voit säästää lainakuluissa

Kokeile lainalaskuria ennen yhdistelylainan hakemista

Voit kokeilla Sortterin lainalaskuria ja tarkastella nykyisten luottosopimustesi kustannuksia ennen yhdistelylainan hakemista. Laskuri auttaa sinua hahmottamaan luottosi korkokulut sekä muut kustannukset helposti. Voit käyttää laskuria apunasi laskiessasi nykyisten sopimustesi kuluja, kuten kulutusluottoja, luottokorttivelkaa ja osamaksusopimuksia.

Ennen kuin täytät lainahakemuksen on tärkeää määrittää, että kuinka paljon lainaa tarvitset nykyisten luottosopimusten poismaksamiseen. Jos päädyt ottamaan liikaa lainaa, et välttämättä saa parasta säästöä. Maksat kuitenkin korkoa ja kuluja koko lainamäärästä, joten on tärkeää hakea juuri sopiva lainasumma.

Kun tiedät täsmälleen tarvittavan lainasumman, joka sinulla on jäljellä nykyisissä luottosopimuksissa:

 1. kilpailutat juuri sopivan lainasumman
 2. pystyt myös kätevästi tarkastelemaan saamiasi säästöjä.

Saat selville avoinna olevan velkasaldosi viimeisimmästä luottolaskustasi. Syötä nuo tiedot Sortterin lainalaskuriin ja saat selville tämän hetkiset lainakustannuksesi. Voit sitten vertailla kustannuksia saamiisi lainatarjouksiin.

Vinkit lainojen yhdistämiseen ja lainahakemuksen täyttämiseen

Lainojen yhdistäminen voi tuntua ensikertalaisesta jännittävältä, mutta yhdistelylainaan pätee samat säännöt kuin muuhunkin lainahakemuksen täyttämiseen. Tärkeintä on täyttää lainahakemus huolellisesti ja antaa lainanantajille oikeat tiedot.

Alla muutama vinkki onnistuneen lainahakemuksen täyttämiseen sekä lainan kilpailuttamiseen.

 1. Laske avoinna oleva velkasaldo – löydät tiedon nykyisten luottosopimustesi laskuista.
 2. Nykyisten luottosopimusten kustannukset – voit käyttää lainalaskuria havainnollistamaan, kuinka paljon maksat korkoa ja kuluja nykyisistä sopimuksistasi.
 3. Ota esille todistus tuloistasi – osa lainanantajista vaatii todistusta ennen lainan myöntämistä.
 4. Täytä hakemus huolellisesti – syötä tietosi hakemukseen ja tarkista ennen lähettämistä.
 5. Vertaile tarjouksia rauhassa – saamasi tarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa.
 6. Älä jätä viime tippaan – jos tarjous vanhenee, et välttämättä saa enää uutta yhtä hyvää lainatarjousta.

Sortterin lainavertailu on yksi Suomen kattavimmista, joten uskomme löytävämme sinulle sopivan lainatarjouksen. Lisäksi meiltä saat aina parhaan koron takuun – jos löydät saamasi tarjouksen jostain muualta edullisemmin, maksamme sinulle erotuksen.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiAktiaResurs BankAvidaBigbankNordax BankKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBraBankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoHalino

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina ja lainojen yhdistäminen menevät arkikielessä helposti sekaisin. Usein näillä termeillä tarkoitetaan samaa asiaa, mutta järjestelylaina voi olla myös aivan erilainen rahoitustuote yhdistelylainaan verrattuna.

Järjestelylaina tunnetaan perinteisesti pankin myöntämänä luottona, jolle on haettu ensin Takuusäätiön myöntämä takaussitoumus. Takauksen alaisen järjestelylainan ehdot ovat huomattavasti tiukemmat vakuudettomiin, ilman takausta myönnettäviin yhdistelylainoihin verrattuna.

Takuusäätiön takaukseen sisältyy noin kaksikymmentä ehtoa, joiden on täytyttävä. Näitä ehtoja ovat muun muassa: takauksen hakijan vakiintunut elämäntilanne, riittävä maksuvara sekä luottotietomerkinnän rekisteröiminen velkajärjestelystä.

Takauksen voi saada korkeintaan 34 000 euroon saakka, mikäli hakijoita on yksi. Pariskunnilla takauksen enimmäismäärä on 45 000 euroa. Takaus on voimassa korkeintaan kahdeksan vuotta, eikä sitä voi hyödyntää esimerkiksi autolainan maksamiseen tai yksittäisen lainan järjestelyyn. Takauksen alainen järjestelylaina tulee käyttää täysimääräisesti olemassa olevien velkojen lyhentämiseen ja sen myöntäminen edellyttää nykyisten luotto- ja maksukorttien sekä tililimiittien lopettamista.

Nykyään järjestelylaina -termiin voi törmätä myös pankkien tai rahoituslaitosten markkinoinnissa. Usein järjestelylainalla tarkoitetaankin arkikielestä tutumpaa yhdistelylainaa - eli lainojen yhdistämistä, jonka voi tehdä ilman takaajaa.

Näin lainojen yhdistäminen eroaa järjestelylainasta

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa olemassa olevien velkojen kokoamista yhdeksi lainaksi. Yhdistämisen myötä nykyiset maksusitoumukset rahoitetaan uudelleen ja lopputuloksena maksettavaksi jää vain yhden lainan kuukausierä.

Lainojen yhdistämisen myötä kuukausilyhennykset ovat usein jopa satoja euroja alhaisemmat aiempiin lyhennyksiin verrattuna. Lainojen yhdistämistä tarjotaan järjestelylainan tavoin pankeissa ja rahoituslaitoksissa, mutta sille ei tarvitse hankkia takausta tai vakuuksia.

Lainojen yhdistäminen ilman takausta vaatii hakijalta normaalien luotonmyöntökriteerien täyttymisen ja esimerkiksi myöhässä olevat maksut voivat vaikeuttaa edullisen yhdistelylainan saamista. Tämän vuoksi lainojen yhdistely tulisikin tehdä heti, jos luottoja tai lainoja on maksettavana enemmän kuin yksi kappale. Lainojen yhdistäminen onnistuu helpoiten silloin, kun sille ei ole taloudellisesti pakottavaa tarvetta - vaan tavoitteena on säästää lainakustannuksissa.

Ilman takausta haettavan yhdistelylainan voi käyttää joustavammin kuin takauksen alaisen järjestelylainan. Voit maksaa yhdistelylainalla esimerkiksi nykyisen autolainan ja hakea sitä tarpeesi mukaan 60 000 euroon saakka. Myös muut ehdot ovat joustavammat, eikä lainojen yhdistämisestä koidu merkintää luottotietorekisteriin. Lainojen yhdistäminen ilman takausta ei vaadi myöskään nykyisten maksu- tai luottokorttien lopettamista.

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

Kysymme asiakkailtamme jatkuvasti kokemuksia lainojen yhdistämisestä, jotta voimme auttaa löytämään parhaat yhdistelylainat jatkossa entistäkin paremmin. Lainojen yhdistäminen on yleistä paitsi pikavippien tai kulutusluottojen järjestelemiseksi, mutta yhä useammin myös luottokorttivelkojen maksamiseksi edullisemman koron yhdistelylainalla.

Asiakkaillamme on positiivisia kokemuksia lainojen yhdistämisestä Sortterin avulla.

Lue alta, mitä asiakkaamme sanovat lainojen yhdistämisestä.

 • Kannattaa hakea yhdistelylaina Sortterin kautta. Suosittelen kokeilemaan!
 • Helppo, hyvä ja nopea tapa yhdistää lainat
 • Lukuisista kilpailuttamistani vaihtoehdoista löytyi Sortterin kautta ehdottomasti edullisin vakuudeton lainatarjous sopivalla kuukausierällä
 • Helppous ja selkeys tekevät Sortterin palvelusta parhaan
 • Toiminta on selkeää ja nopeaa. Kulut ja korot hyvin esitettynä, joka on asiakkaan kannalta erittäin tärkeä asia, ettei tule yllätyksiä

Lue lisää kokemuksia yhdistelylainoista – asiakkaamme kertovat, miten lainojen yhdistely auttoi taloudenhallinnassa.

Halvin yhdistelylaina löytyy vertailun avulla

Halvin yhdistelylaina löytyy pyytämällä henkilökohtaiset lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Sortterin avulla tavoitat kymmeniä lainanantajia nopeasti ja ilmaiseksi - vain yhdellä hakemuksella.

 • Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika
 • Lähetä maksuton hakemus - saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • Valitse haluamasi yhdistelylaina ja maksa nykyiset lainat pois

Haluamme tehdä lainavertailusta sinulle mahdollisimman helppoa ja ennen kaikkea reilua. Tämän vuoksi myönnämme lainallesi parhaan koron takuun - mikäli löydät lainan myöhemmin edullisemmin, mutta muuten samoilla ehdoilla, hyvitämme sinulle erotuksen.

Vertaa pankit ja yhdistä lainasi Sortterin avulla. Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti hakemuksen jätettyäsi ja paras yhdistelylaina sekä pienin korko löytyy vertailustamme helposti.

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?