Lainojen yhdistäminen – yhdistä lainat yhdistelylainalla ja säästä

Yhdistä vanhat lainat tai luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Vertaile yhdistelylainat 60 000 € asti ja säästä koroissa sekä kuukausierissä.

Yhdistelylainalaskuri - kilpailuta ja yhdistä lainat tästä

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

10 vuotta
227 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 227 €, takaisinmaksettava summa 27 245 € sekä todellinen vuosikorko on 6,69 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 227 €, takaisinmaksettava summa 27 245 € sekä todellinen vuosikorko on 6,69 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Yhdistä vanhat lainat tai luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Vertaile yhdistelylainat 60 000 € asti ja säästä koroissa sekä kuukausierissä.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Yhdistelylaina tuo säästöä lainakustannuksiin 

Yhdistelylaina on vakuudeton laina, jolla voit yhdistää olemassa olevat lainasi paremmilla ehdoilla. Yleisimpiä yhdistettäviä lainoja ovat kulutusluotot, pikavipit, osamaksusopimukset ja luottokorttivelat. 

Yhdistelylaina auttaa sinua säästämään lainakustannuksissa.  Lainoja yhdistettäessä velan määrä pysyy ennallaan, mutta sen ehdot muuttuvat vanhoja lainasopimuksia edullisemmiksi

Näin yhdistät lainat:

 • Kilpailuta yhdistelylainat Sortterin palvelussa.
 • Valitse tarvitsemasi yhdistelylaina ja maksa olemassa olevat lainat pois. 
 • Lainojen yhdistämisen myötä voimaan jää vain yksi lainasopimus, jota lyhennetään luotonmyöntäjälle ennalta sovituissa maksuerissä. Näin sinun ei tarvitse lyhentää lainoja moneen eri paikkaan ja käyttöösi jää enemmän rahaa.

Lainojen yhdistäminen voi kuulostaa ajatuksen tasolla työläältä tai kalliilta ratkaisulta. Näin ei kuitenkaan ole: lainojen yhdistäminen helpottaa talouden hallintaa ja pienentää lainakustannuksia.

Siirry täyttämään hakemus »

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Kuviossa kuvataan lainojen yhdistämisellä saatava hyöty joka on keskimäärin 277 € kuukaudessa.

Lainojen yhdistämisen hyödyt

Monet meistä maksavat useita vuosien kuluessa otettuja lainoja, kuten kulutusluottoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkaa samanaikaisesti. 

Useat päällekkäiset lainat voivat pidemmän päälle aiheuttaa maksuvaikeuksia tai kerryttää turhia lainakustannuksia. Ennen tilanteen mahdollista kärjistymistä kannattaa harkita yhdistelylainaa. Yhdistelylainan avulla voit maksaa olemassa olevat lainat pois ja säästää siten lainakustannuksissa. 

Säästö lainojen yhdistämisestä syntyy usein seuraavista tekijöistä:

 • Pienempi korko – voit saada yksittäisiä maksusopimuksia pienemmän koron.
 • Pienempi kuukausierä –  yhdistelylaina on joustavammin sovitettavissa omaan talouteesi. 
 • Vältät turhat laskutuslisät tai tilinhoitomaksut – yksi laina tarkoittaa vain yhden lainan kuluja. 

Lainojen yhdistäminen ei ole välttämätöntä, mutta se on usein taloudellisesti kannattavaa. Lainojen yhdistäminen mahdollistaa pienempien lainakulujen lisäksi omaan talouteen sopivan kuukausierän.

Lainojen yhdistäminen on järkevää myös silloin, kun haluat päästä veloista mahdollisimman nopeasti eroon tai haluat neuvotella lainan lyhennysaikataulun paremmin talouteesi sopivaksi. Pienempien lainakustannusten myötä suurempi osa lainanlyhennyksistä kohdistuu jatkossa lainapääomalle, jolloin laina lyhenee nopeammin ja tulee aikaisemmin takaisinmaksetuksi.

Lainat kannattaa yhdistää ennen kaikkea näiden syiden takia:

 • pienemmät lainakustannukset – säästöä koroissa ja kuluissa
 • alhaisemmat korot ja kulut – laina lyhenee nopeammin
 • vain yhden lainan kuukausierä – talouden budjetointi helpottuu
 • joustava maksusuunnitelma – kuukausierän sovittaminen omaan talouteen on helpompaa
 • selkeyttä talouteen – oman talouden hoitaminen helpottuu, kun lyhennettävänä on useiden maksusitoumusten sijaan vain yksi laina

Miten yhdistelylainan korko muodostuu?

Muiden lainatuotteiden tavoin myös yhdistelylainan korko määräytyy aina asiakaskohtaisesti. Korko muodostuu usein pankin perimästä korkomarginaalista sekä viitekorosta. Lopulliseen korkoprosenttiin vaikuttavat esimerkiksi: 

 • Lainasumma – mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä matalampi yhdistelylainan korko yleensä on.
 • Lainanhakijan maksukyky – mitä paremmaksi pankit maksukykysi arvioivat, sitä edullisempaa korkoa sinulla voidaan tarjota. 

Pankit voivat myöntää yhdistelylainaa alimmillaan 4 % korolla. Korkeimmillaan yhdistelylainan korko voi olla 15 % lisättynä viitekorolla, mutta ei kuitenkaan koskaan yli 20 %:a. Kun yhdistät lainasi Sortterin palvelussa, kilpailutamme sinulle mahdollisimman edullisen koron useilta pankeilta.

Mahdollisuuksien mukaan lainahakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää yhdistelylainan pienemmällä korolla. Rinnakkaishakija voi olla kuka tahansa vakituisesti Suomessa asuva täysi-ikäinen henkilö, jolla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa. Rinnakkaishakijana voi toimia esimerkiksi aviopuoliso, ystävä tai sukulainen.

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Mitä lainoja yhdistelylainalla voi yhdistää?

Kun yhdistät lainasi, kannattaa omaa taloutta tarkastella kokonaisuutena. Saat lainojen yhdistämisestä suurimman hyödyn, kun siirrät kaikki vakuudettomat lainat tai luotot yhden edullisemman lainasopimuksen alle.

Voit yhdistää seuraavat lainat ja luottotuotteet:

 • kulutusluotot
 • luottokorttivelat
 • osamaksusopimukset
 • muut lainat

Lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä olemassa olevien lainojen lisäksi myös luottokorttiveloille tai osamaksusopimuksille. Usein luottokortit tai osamaksusopimukset kerryttävät kuukausittaisia tilinhoitomaksuja sekä korkoja ja sitä kautta turhia kustannuksia. Luottokortin ja osamaksusopimusten korko voi olla jopa 20 %, joten näidenkin lainojen yhdistäminen kannattaa.

Usein kysyttyä yhdistelylainasta

 • Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useamman lainan, rahoitussopimuksen, kulutusluoton tai luottokortin takaisinmaksamista yhdellä lainalla, joka kattaa kaikki tai suurimman osan aiemmista veloista. Lainojen yhdistämisen tarkoitus on kuitata nykyiset velat pois. Lainojen yhdistämisen myötä lyhennettäväksi jää vain yksi laina useiden maksusitoumusten sijaan.

 • Voit yhdistää haluamasi lainat, luotot tai maksusopimukset aina 60 000 euroon asti. Lainojen yhdistämisen myötä saat kulutusluotoista, pienlainoista, luottokorteista tai osamaksusopimuksista kertyvät korot ja lainakustannukset kuriin. Asuntolainat kannattaa yleensä jättää lainojen yhdistelyn ulkopuolelle tai yhdistää asuntovakuudellisena lainana, sillä niiden korko on usein vakuudettomia lainoja matalampi.

 • Voit yhdistää lainat Sortterin avulla, kun:

  • olet vähintään 20-vuotias 
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • Lainat kannattaa yhdistää, sillä voit saada avoimelle velallesi pienemmät lainakustannukset. Tällöin käyttöösi jää enemmän rahaa ja voit maksaa ottamasi velan nopeammin takaisin.

  Lainojen yhdistäminen mahdollistaa alhaisemmat korot ja kulut, jonka lisäksi lyhennät jatkossa vain yhden lainan kuukausierää. Näin maksusuunnitelma on sovittavissa joustavammin talouteesi sopivaksi.

Yhdistä lainat ja säästä lainakuluissa

Lainojen yhdistäminen on erinomainen keino säästää lainakuluissa. Sortterin tilastojen mukaan lainojen yhdistäminen mahdollistaa asiakkaillemme keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa

Pienempi kuukausierä muodostuu usein paremmin talouteen sovitetuista lainaehdoista ja maksuaikataulusta sekä pienemmästä korosta. 

Yhdistelylaina auttaa sinua myös talouden hallinnassa ja muodostamaan paremman yleiskuvan taloudestasi. Suurimman taloudellisen hyödyn saat, kun lainojen yhdistämisen yhteydessä kilpailutat lainatarjoukset.

Miten kilpailutan yhdistelylainat?

Yhdistelylainojen kilpailuttaminen Sortterin kautta on nopeaa ja vaivatonta. Voit tavoittaa yhdellä lainahakemuksella jopa yli 20 pankkia ja rahoituslaitosta vain muutamassa minuutissa.  

Näin helppoa yhdistelylainojen kilpailuttaminen on: 

 1. Selvitä kaikkien vakuudettomien luottojesi kokonaissumma. 
 2. Lähetä maksuton lainahakemus kyseiselle summalla Sortterin palvelussa.
 3. Vertaile lainatarjoukset ja valitse tarpeitasi vastaava edullinen laina. 
 4. Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla
 5. Maksa olemassa olevat lainat pois. Jatkossa voit lyhentää vain yhtä lainaa.

Saat ensimmäiset lainatarjoukset heti hakemuksen jätettyäsi ja sopivin yhdistelylaina löytyy vertailustamme helposti.

Yhdistelylaina pähkinänkuoressa

Muistathan, että pienin korko ei ole suoraan edullisimman yhdistelylainan merkki. Nimelliskoron sijaan kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainaan sisältyvät kustannukset, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut sekä laskutuspalkkiot. 

Me Sortterilla teemme lainavertailusta sinulle mahdollisimman helppoa ja ennen kaikkea reilua. Esitämme kaikki lainatarjoukset edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan, mutta jätämme valinnan sinulle – sinä päätät, minkä lainatarjoukset valitset vai valitsetko lainkaan! 

Lainojen kilpailuttaminen ei koskaan velvoita sinua ottamaan lainaa. 

Yhdistelylainan korko ja laina-aika: 

 • Yhdistä lainat tarpeesi mukaan 60 000 € asti
 • Laina-aika 1–20 vuotta
 • Korko alkaen 4 %
 • Yhdistä lainat ilman vakuuksia

Voit kilpailuttaa ja yhdistää lainasi palvelumme avulla, kun:

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainojen yhdistäminen mahdollistaa pienemmät kuukausierät

Useista pienemmistä lainoista ja osamaksusopimuksista koostuvat velat on järkevää yhdistää yhdeksi lainaksi, jonka voi maksaa omaan talouteen sopivissa erissä pois. Näin lainan maksaminen helpottuu huomattavasti, kun kuukausittaisia laskuja tulee usean lainan sijaan vain yhdestä lainasta.

Lisäksi kuukausittain maksettava summa voi laskea jopa satoja euroja ja lainasta kertyvät kulut pienentyä, kuten alla olevat esimerkit osoittavat.

Esimerkki 1: Yhdistä lainat ja säästä lainakustannuksisa

Alla näet yksinkertaisen esimerkin siitä, mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä ja minkälaisia säästöjä sen avulla voi saada.

Velkatilanne ennen lainojen yhdistämistä voi näyttää esimerkiksi tältä:

 • 2 luottokorttia
 • 1 kulutusluotto ja
 • 1 verkkokaupan osamaksu

Yhdistettävät lainat
 

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksuTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräTakaisinmaksettava summa
Nordea TUOHI2 300 €14,00 % 5,00 €20,15 %18 kk147 € 2 653 €
OP Visa Gold1 000 €7,95 % 6,45 € 23,73 %12 kk93 € 1 121 €
Santander kulutusluotto4 000 €9,90 %6,00 €13,96 %30 kk157 € 4 712 €
Klarna joustava erämaksu2 200 €19,90 %- € 21,82 %24 kk204 € 2 444 €
Yhteensä9 500 €602 € 10 930 €

Yhdistelylaina – tilanne lainojen yhdistämisen jälkeen
 

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksuTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräTakaisinmaksettava summa
Yhdistelylaina9 500 €8,50 % 4,00 €9,85 %24 kk436 €10 460 €

Esimerkki 2: Yhdistelmälainalla pienemmät kuukausikulut

Jokaiseen lainaan tai maksusopimukseen liittyy aina oma tarinansa siitä, miksi laina on alunperin otettu. Aika-ajoin on järkevää pysähtyä ja pohtia, onko ajan saatossa kertyneissä maksusopimuksissa edelleen kilpailukykyiset ehdot. Tässä esimerkissä näytämme, miltä velkojen määrä voi näyttää ennen lainojen yhdistämistä ja miltä se näyttää, kun nykyiset velat on maksettu pois yhdistelylainalla.

 1. Olet käynyt lomamatkalla ja hankit lentoliput luottokortillasi. Matkan hinnasta on maksamatta noin 800 euroa, jota lyhennät kuukausittain 60 euroa kuukausilyhennyksellä. 
 2. Lisäksi olet hankkinut uuden polkupyörän kaupan tarjoamalla osamaksuvaihtoehdolla. Uuden pyörän hinnasta on maksamatta 800 euroa. Polkupyörästä on velkaa jäljellä 100 euroa.
 3. Sinulla on myös kolmesta eri vaateliikkeestä hankittuna vaatteita yhteensä 1000 euron arvosta ja lyhennät näitä ostkoksia yhteensä 150 eurolla kuukaudessa.
 4. Olet ottanut 5 000 euron joustoluoton auton hankintaan muutama vuosi sitten, josta on jäljellä 2 000 euroa. Lyhennät lainaa 150 euroa kuukaudessa.
 5. Lisäksi sinulla on auton huollosta pieni 300 euron suuruinen osamaksu, jota lyhennät 30 euroa kuukaudessa.

Esimerkkitapauksessa seitsemästä luotosta muodostuu yhteensä 490 euron kuukausierät. Kuluja ja korkoja tulee maksettavaksi joka kuukausi reilusti, joten päätät kilpailuttaa lainasi.

Jäljellä olevien luottojen yhteissumma on 4 900 €, joten kilpailutat itsellesi 5 000 € lainan kahden vuoden maksuajalla.

Koska olet hoitanut raha-asiasi hyvin, voit saada laskettua lainan kuukausierän 230 euroon*.

Voit siis maksaa kaikki nykyiset velat kerralla pois, ja kuukausieräsi voi laskea samalla jopa 260 eurolla kuukaudessa.

*Tarjous voi vaihdella hakijasta, laina-ajasta ja muista tekijöistä johtuen. Saat henkilökohtaisen lainatarjouksen helposti täyttämällä lainahakemuksen.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Vinkit lainojen yhdistämiseen ja lainahakemuksen täyttämiseen

Lainojen yhdistäminen voi tuntua ensikertalaisesta jännittävältä, mutta yhdistelylainan hakemiseen pätee samat säännöt kuin minkä tahansa muun lainan ottamiseen. Lainojen yhdistämistä ei kannata turhaan pelätä tai lykätä, sillä velat järjestelemällä voit saada merkittäviä säästöjä lainakustannuksissa. Tärkeintä on täyttää lainahakemus huolellisesti ja antaa lainanantajille oikeat tiedot.

Alla muutama vinkki onnistuneen lainahakemuksen täyttämiseen sekä yhdistelylainan kilpailuttamiseen.

 1. Laske avoinna oleva velkasaldo, eli yhdistettävien lainojen yhteissumma – löydät tiedon nykyisten luottosopimustesi laskuista.
 2. Nykyisten luottosopimusten kustannukset – voit käyttää lainalaskuria havainnollistamaan, kuinka paljon maksat korkoa ja kuluja nykyisistä sopimuksistasi.
 3. Ota esille todistus tuloistasi – osa lainanantajista vaatii todistusta ennen lainan myöntämistä.
 4. Täytä hakemus huolellisesti – syötä tietosi ja tarkista tiedot ennen lainahakemuksen lähettämistä.
 5. Vertaile tarjouksia rauhassa – saamasi tarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa.
 6. Älä jätä viime tippaan – jos tarjous vanhenee, et välttämättä saa enää uutta yhtä hyvää lainatarjousta.

Osa yhteistyökumppaneistamme hoitaa aikaisempien luottojen ja lainojen poismaksun puolestasi. Tällöin lainanantaja tarvitsee tarkat tiedot yhdistettävistä lainoista, jotta ne tulevat varmasti maksetuiksi loppuun ja maksatukset kohdistuvat sinun velkasaldoosi.

Tarvittavia tietoja ovat:

 • yhdistettävien lainojen ajankohtaiset saldot
 • vanhojen lainojen poismaksussa käytettävät tilinumerot sekä lainat myöntäneiden pankkien tai rahoituslaitosten nimet
 • poismaksussa käytettävät viitenumerot.

Jos sinulta pyydetään laskukopioita yhdistettävistä lainoista tai luotoista, varmista, että toimitat aina viimeisimmät tiedot. Tällöin lainojen yhdistäminen onnistuu nopeasti ja ylimääräisten korkojen tai lainanhoitokulujen kertyminen lakkaa heti lainojen yhdistämisen myötä.

Mikäli puolestaan hyväksyt sellaisen lainanmyöntäjän tarjouksen, joka maksaa rahat sinun tilillesi, voit maksaa vanhat lainat tai luotot pois itse omalta pankkitililtäsi. Tällöin rahat siirretään tilillesi heti – jopa samana päivänä. Ennen vanhojen lainojen poismaksamista kannattaa tarkistaa ajankohtaiset velkasaldot joko lainanmyöntäjän asiakaspalvelusta, verkkopankista tai viimeisimmästä laskusta.

Löydä edullinen yhdistelylaina avullamme

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

Kysymme asiakkailtamme jatkuvasti kokemuksia ja palautetta lainojen yhdistämisestä ja palvelumme käyttämisestä. Näin voimme parantaa palveluamme entisestään ja auttaa asiakkaitamme löytämään parhaat yhdistelylainat jatkossa entistäkin sujuvammin.

Lue alta, mitä asiakkaamme sanovat lainojen yhdistämisestä:

 • Sain yllättävän nopeasti lainatarjouksia palvelun kautta rahoituslaitoksista joiden olemassa olosta en edes tiennyt mitään. Vaihtoehtoja riittää valittavaksi asti.
 • Helppo, hyvä ja nopea tapa yhdistää lainat.
 • Lukuisista kilpailuttamistani vaihtoehdoista löytyi Sortterin kautta ehdottomasti edullisin vakuudeton lainatarjous sopivalla kuukausierällä.
 • Helppous ja selkeys tekevät Sortterin palvelusta parhaan.
 • Toiminta on selkeää ja nopeaa. Kulut ja korot hyvin esitettynä, joka on asiakkaan kannalta erittäin tärkeä asia, ettei tule yllätyksiä.

Asiakkaidemme arvostelut

 • profile image
  liisa jaho
  14.2.2024 13.07.46

  Todella nopeaa toimintaa, kiitos siitä.

 • profile image
  Tero Moilanen
  14.2.2024 10.41.50

  Palvelu on selkeä ja toimii nopeasti sekä luotettavasti.

 • profile image
  T B.
  11.2.2024 15.52.21

  Nopea lainan saanti ja hyvä asiakaspalvelu

 • profile image
  Taina Väänänen
  9.2.2024 13.01.42

  Sortter oli helppo, nopea ja luotettava! Mukana myös pankkeja.

 • profile image
  Lea Helttunen
  7.2.2024 12.03.46

  Erittäin tehokasta ja ystävällistä palvelua

Järjestelylainan ja yhdistelylainan erot

Järjestelylaina

Järjestelylaina ja lainojen yhdistäminen menevät arkikielessä helposti sekaisin. Usein näillä termeillä tarkoitetaan samaa asiaa, mutta järjestelylaina voi olla myös aivan erilainen rahoitustuote yhdistelylainaan verrattuna.

Järjestelylaina tunnetaan perinteisesti pankin myöntämänä luottona, jolle on haettu ensin Takuusäätiön myöntämä takaussitoumus. Takauksen alaisen järjestelylainan ehdot ovat huomattavasti tiukemmat vakuudettomiin, ilman takausta myönnettäviin yhdistelylainoihin verrattuna.

Takuusäätiön myöntämään järjestelylainan takaukseen sisältyy noin kaksikymmentä ehtoa, joiden on täytyttävä. Näitä ehtoja ovat muun muassa takauksen hakijan vakiintunut elämäntilanne, riittävä maksuvara sekä luottotietomerkinnän rekisteröiminen velkajärjestelystä.

Takauksen voi saada korkeintaan 34 000 euroon saakka, mikäli hakijoita on yksi. Pariskunnilla takauksen enimmäismäärä on 45 000 euroa. Takaus on voimassa korkeintaan kahdeksan vuotta, eikä sitä voi hyödyntää esimerkiksi autolainan maksamiseen tai yksittäisen lainan järjestelyyn. Takauksen alainen järjestelylaina tulee käyttää täysimääräisesti olemassa olevien velkojen lyhentämiseen ja sen myöntäminen edellyttää nykyisten luottokorttien sekä tililimiittien lopettamista.

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa olemassa olevien velkojen kokoamista yhden lainasopimuksen alle. Yhdistämisen myötä nykyiset maksusitoumukset rahoitetaan uudelleen ja lopputuloksena maksettavaksi jää vain yhden lainan kuukausierä.

Lainojen yhdistämisen myötä kuukausilyhennykset ovat usein jopa satoja euroja alhaisemmat aiempiin lyhennyksiin verrattuna. Lainojen yhdistämistä tarjotaan järjestelylainan tavoin pankeissa ja rahoituslaitoksissa, mutta sille ei tarvitse hankkia takausta tai vakuuksia.

Lainojen yhdistäminen ilman takausta vaatii hakijalta normaalien luotonmyöntökriteerien täyttymisen ja esimerkiksi myöhässä olevat maksut voivat vaikeuttaa edullisen yhdistelylainan saamista. Tämän vuoksi lainojen yhdistely tulisikin tehdä heti, jos luottoja tai lainoja on maksettavana enemmän kuin yksi. Lainojen yhdistäminen onnistuu helpoiten silloin, kun sille ei ole taloudellisesti pakottavaa tarvetta, vaan tavoitteena on säästää lainakustannuksissa.

Ilman takausta haettavan yhdistelylainan voi käyttää joustavammin kuin takauksen alaisen järjestelylainan. Myös muut ehdot ovat joustavammat, eikä lainojen yhdistämisestä koidu merkintää luottotietorekisteriin. Lainojen yhdistäminen ilman takausta ei vaadi myöskään nykyisten maksu- tai luottokorttien lopettamista.

Lainan kuukausierän muuttaminen

Lainojen kuukausieriä voi muuttaa kätevästi lainojen yhdistämisen yhteydessä. Kun haet yhdistelylainaa, sovit uuden lainanantajan kanssa vanhoille lainoillesi uudet ehdot. Tässä vaiheessa lainan kuukausierän muuttaminen voi olla järkevää mikäli taloudellinen tilanteesi on muuttunut. Jos takaisinmaksukykysi on vahvempi kuin aiemmin, voit sopia lainanantajan kanssa aiempaa suuremmasta kuukausierästä. Mikäli taas toivot pienempää kuukausierää, onnistuu se usein yhdistämällä lainat ja pidentämällä yhdistelylainan maksuaikaa.

Lainan kuukausierän pienentäminen

Kun kuukausittaiset tulosi tai menosi muuttuvat merkittävästi ja täten lainan lyhentämiseen käytettävät varat pienenevät, voi lainan kuukausierän pienentäminen olla järkevää. Kun kyseessä on pysyvä elämäntilanteen muutos eikä pelkkä lyhennysvapaa riitä, kannattaa käydä lainanmyöntäjän kanssa läpi lainan kuukausierän pienentämisen ja laina-ajan pidentämisen mahdollisuutta. Pankkiin kannattaa olla ajoissa yhteydessä, jos pysyvä elämäntilanteen muutos siintää näkyvissä. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainan kuukausierän pienentäminen ja samalla laina-ajan pidentyminen tuovat mukanaan pidemmällä aikavälillä lisää kustannuksia. Luonnollisesti laina-ajan pidentyessä maksat korkoa sekä tilinhoitokuluja aiempaa pidemmältä ajanjaksolta, jolloin lainan kokonaiskustannukset kasvavat.

Kun yhdistät jo olemassa olevat lainasi yhdistelylainaksi, voit saada lainoillesi paremmat ehdot. Tämä tarkoittaa usein pienempiä tilinhoitomaksuja ja pienempää korkoa. Mikäli kaipaat lainalle aiempaa pienempää kuukausierää, onnistuu sen sopiminen samalla, kun yhdistät olemassa olevat lainasi. Lainojen yhdistämisen yhteydessä lainalle sovitaan uusi kuukausierä ja eräpäivä.

Kilpailuttamalla yhdistelylainan voit vaikuttaa lainan kuukausierän suuruuteen ja valita useasta lainatarjouksesta sinulle sopivimman. Kun kilpailutat yhdistelylainan Sortterilla, saat lainatarjoukset jopa 20 eri lainanantajalta.

Milloin lainojen yhdistäminen ei kannata?

Yhdistelylainasta voi olla sekä käytännöllistä että taloudellista hyötyä. On kuitenkin muutamia tilanteita, jolloin lainojen yhdistäminen ei kannata, tai joissa se ei syystä tai toisesta ole mahdollista.

1. Yhdistelylainan kuukausierä on liian suuri

On selvää, että lainojen yhdistäminen ei ole kannattavaa, mikäli mahdollisen yhdistelylainatarjouksen kuukausierä on niin suuri, että se kiristää taloutesi äärimmilleen. Tyypillisesti yhdistelylainatarjoukset ovat kuitenkin edullisempia kuin monen pienemmän lainan yhteenlasketut kulut, mutta näin ei kuitenkaan aina ole.

Koska on myös mahdollista, että uusi tarjous on aiempia lainaehtojasi huonompi, on selvää, että aiempaa heikompaan tarjoukseen ei kannata tarttua. Samalla kannattaa kuitenkin pitää mielessä myös se, että vaikka yksi yhdistelylainatarjous voi olla nykyisiä lainaehtoja huonompi, on pankkeja olemassa paljon. Seuraavan pankin tarjous voi olla edellistä parempi. Jotta saat lainojen yhdistämisestä suurimman hyödyn, kilpailuta pankit aina lainojen yhdistämistä harkitessasi.

2. Yhdistelylainan takaisinmaksuaika on liian pitkä

Yhdistelylainatarjouksen pitkä takaisinmaksuaika voi vaikuttaa houkuttelevalta, sillä pitkä maksuaika tarkoittaa myös pienempää kuukausierää. Se ei kuitenkaan välttämättä ole hyvä asia: pitkä maksuaika ja pieni kuukausierä tarkoittaa samalla myös sitä, että laina-aika venyy. Tämä puolestaan nostaa lainan kokonaishintaa, kun lainasta ehtii vuosien varrella kertyä enemmän kuluja.

Paras yhdistelylaina on sellainen, jonka kuukausierä on omaan talouteesi suhteutettuna kohtuullinen. Lyhennyserän suuruus on silloin sopiva, kun pystyt lyhentämään lainaa vaivatta, sekä myös säästämään lainanlyhennysten rinnalla.

Kuluttajana voit aina lyhentää ottamasi lainan sovittua nopeammin takaisin. Tällöin maksat korko- ja käsittelymaksut vain siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi.

3. Yhdistelylaina ei riitä kalleimpien lainasopimusten maksamiseen

Yhdistelylaina mahdollistaa myös lainojen osittaisen yhdistämisen. Tällainen vaihtoehto voi tulla kysymykseen esimerkiksi silloin, jos taloudellinen tilanteesi ei mahdollista niin suuren yhdistelylainan nostamista, että se kattaisi aiempien velkojen kokonaissumman.

Joskus myös lainojen osittainen yhdistäminen voi olla hyödyllistä, mikäli voit maksaa yhdistelylainalla kaikista kalleimmat luottosopimukset pois. Lainojen yhdistämisen hyödyt perustuvat siihen, että lainojen määrä vähenee, mikä helpottaa talouden hallintaa sekä pienentää lainosta maksettavia korkokuluja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainojen yhdistämisestä ja kilpailuttamisesta

 • Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota tarjottuun lainasummaan, laina-aikaan, yhdistelylainan korkoon, mahdollisiin käsittelymaksuihin sekä todelliseen vuosikorkoon. Näin löydät itsellesi halvimman yhdistelylainan.

  Kun haet yhdistelylainaa Sortterin kautta, suosittelemme sinulle palvelussamme aina mahdollisimman edullista vaihtoehtoa lainojen yhdistämiseen.

 • Osa pankeista myöntää yhdistelylainalle maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet vertailussamme tiedon mahdollisuudesta maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

 • Kilpailuttaminen on ainoa tapa varmistaa, ettet maksa lainastasi turhia kuluja. Myös yhdistelmälaina kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan lainan.

 • Lainojen yhdistäminen mahdollistaa asiakkaillemme keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa. Pienempi kuukausierä muodostuu usein edullisemmista lainaehdoista, pienemmästä korosta sekä paremmin omaan talouteen sovitetusta maksuaikataulusta.

 • Mikäli sinulla on useita lainasopimuksia tai osamaksuja, voit yhdistää lainat osittain. Tällöin kalleimmat lainat kannattaa yhdistää ensimmäisenä.

  Joskus pankit tekevät lainatarjouksen pienemmälle summalle, eikä se riitä kaikkien lainojen siirtämiseen uuden luottosopimuksen alle. Tällöin kannattaa käyttää tarjottu yhdistelylaina kaikista kalleimpien lainojen yhdistämiseen. Myös lainojen osittainen yhdistäminen tuo säästöä talouteen, sillä silloin kaikista kalleimmat lainasopimukset saadaan päätettyä ja siirrettyä edullisemman lainasopimuksen piiriin.

 • Lainahakemus voidaan hylätä eri syistä. Yleisimpiä syitä lainahakemuksen hylkäämiselle ovat maksuhäiriömerkinnät, puutteelliset tiedot lainahakemuksessa tai liian suuri velan määrä. Olet saattanut myös hakea lainaa pankista, joka ei tarjoa lainojen yhdistämistä. 

  Miten lainojen yhdistäminen toimii? 

  Lainojen yhdistäminen Sortterin palvelussa on helppoa: 

  1. Täytä lainahakemus 
  2. Vertaile lainatarjoukset ja valitse edullinen laina
  3. Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla

Yhdistä lainat ja kilpailuta pankit – voit säästää lainakuluissa

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.