Lainojen yhdistäminen voi tuoda merkittäviä säästöjä. Hae yhdistelylainaa.

Yhdistä lainat tai luotot yhdeksi. Vertaile yhdistelylainat nopeasti ja tarkista helposti, millaisen koron sekä kuukausierän saat nykyisille lainoillesi.

Yhdistelylainalaskuri - kilpailuta ja yhdistä lainat tästä

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

10 vuotta
227 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 227 €, takaisinmaksettava summa 27 245 € sekä todellinen vuosikorko on 6,69 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 227 €, takaisinmaksettava summa 27 245 € sekä todellinen vuosikorko on 6,69 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Yhdistä lainat tai luotot yhdeksi. Vertaile yhdistelylainat nopeasti ja tarkista helposti, millaisen koron sekä kuukausierän saat nykyisille lainoillesi.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Yhdistelylaina voi pienentää lainakulujasi

Yhdistelylaina on vakuudeton laina, jolla voit yhdistää olemassa olevat lainasi paremmilla ehdoilla. Yleisimpiä yhdistettäviä lainoja ovat kulutusluotot, osamaksusopimukset ja luottokorttivelat. 

Yhdistelylaina voi auttaa sinua säästämään lainakustannuksissa. Lainoja yhdistettäessä velan määrä pysyy ennallaan, mutta sille pyritään neuvottelemaan vanhoja lainasopimuksia edullisemmat ehdot.

Sortterin tilastojen mukaan lainojen yhdistäminen mahdollistaa asiakkaillemme keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa

Näin yhdistät lainat:

 1. Kilpailuta yhdistelylainat Sortterin palvelussa.
 2. Valitse tarvitsemasi yhdistelylaina ja maksa olemassa olevat lainat pois. 
 3. Lainojen yhdistämisen myötä voimaan jää vain yksi lainasopimus, jota lyhennetään luotonmyöntäjälle ennalta sovituissa maksuerissä. Näin sinun ei tarvitse lyhentää lainoja moneen eri paikkaan ja käyttöösi jää enemmän rahaa.

Voit kilpailuttaa yhdistelylainat ja yhdistää lainasi, kun:

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Kuviossa kuvataan lainojen yhdistämisellä saatava hyöty joka on keskimäärin 277 € kuukaudessa.

Lainojen yhdistämisen hyödyt

Monet meistä maksavat useita vuosien kuluessa otettuja lainoja, kuten kulutusluottoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkaa samanaikaisesti. 

Useat päällekkäiset lainat voivat pidemmän päälle aiheuttaa maksuvaikeuksia ja kerryttää turhia lainakustannuksia. Ennen tilanteen mahdollista kärjistymistä kannattaa hakea yhdistelylainaa. Yhdistämällä lainat, voit rahoittaa nykyiset luotot uudelleen, eli maksaa ne kokonaan pois ja korvata yhdellä lainalla. Yhdistelylainalle on mahdollista saada nykyisiä luottoja paremmat ehdot. Näit voit säästää lainakustannuksissa sekä saada talouteesi sopivan lyhennyserän.

Lainat kannattaa yhdistää ennen kaikkea näistä syistä:

 • Pienempi korko – voit saada yksittäisiä maksusopimuksia pienemmän koron.
 • Pienempi kuukausierä –  yhdistelylaina on joustavammin sovitettavissa omaan talouteesi. 
 • Vältät turhat laskutuslisät tai tilinhoitomaksut – yksi laina tarkoittaa vain yhden lainan kuluja. 
 • Vain yhden lainan kuukausierä – lainanlyhennysten ennakointi helpottuu.
 • Joustava maksusuunnitelma – kuukausierän sovittaminen omaan talouteen on helpompaa.
 • Selkeyttä talouteen – oman talouden hoitaminen helpottuu, kun lyhennettävänä on useiden maksusitoumusten sijaan vain yksi laina.

Lainojen yhdistäminen ei ole välttämätöntä, mutta se on usein taloudellisesti kannattavaa. Yhdistämällä lainat mahdollistat pienempien lainakulujen lisäksi omaan talouteen sopivan kuukasierän. Lainojen yhdistämistä kannattaa harkita myös silloin, kun haluat päästä veloista mahdollisimman nopeasti eroon tai neuvotella lainan lyhennysaikataulun paremmin talouteesi sopivaksi.

Yhdistelylainan korko muodostuu asiakaskohtaisesti

Muiden lainatuotteiden tavoin myös yhdistelylainan korko määräytyy aina asiakaskohtaisesti. Korko muodostuu usein pankin perimästä korkomarginaalista sekä viitekorosta. Lopulliseen korkoprosenttiin vaikuttavat esimerkiksi: 

 • Lainasumma – mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä matalampi yhdistelylainan korko yleensä on.
 • Lainanhakijan maksukyky – mitä paremmaksi pankit maksukykysi arvioivat, sitä edullisempaa korkoa yhdistelylainalle voidaan tarjota. 

Pankit voivat myöntää yhdistelylainaa alimmillaan 4 % korolla. Korkeimmillaan yhdistelylainan korko voi olla 15 % lisättynä viitekorolla, mutta ei kuitenkaan koskaan yli 20 %:a. Kun yhdistät lainasi Sortterin palvelussa, kilpailutamme sinulle mahdollisimman edullisen koron useilta pankeilta.

Mahdollisuuksien mukaan lainahakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää yhdistelylainan pienemmällä korolla. Rinnakkaishakija voi olla kuka tahansa vakituisesti Suomessa asuva täysi-ikäinen henkilö, jolla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa. Rinnakkaishakijana voi toimia esimerkiksi aviopuoliso, ystävä tai sukulainen.

Näin yhdistät lainasi

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Yhdistä kalliit lainat ensimmäisenä

Kun yhdistät lainasi, kannattaa omaa taloutta tarkastella kokonaisuutena. Saat lainojen yhdistämisestä suurimman hyödyn, kun siirrät kaikki vakuudettomat lainat tai luotot yhden edullisemman lainasopimuksen alle. Mikäli kaikkien lainojen yhdistäminen ei ole mielekästä, yhdistä kalleimmat lainat tai maksusopimukset ensin. Näin saat lainojen yhdistämisestä suurimman taloudellisen hyödyn.

Voit yhdistää seuraavat lainat ja luottotuotteet:

 • kulutusluotot
 • luottokorttivelat
 • osamaksusopimukset
 • muut lainat

Lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä olemassa olevien lainojen lisäksi myös luottokorttiveloille tai osamaksusopimuksille. Usein luottokortit tai osamaksusopimukset kerryttävät kuukausittaisia tilinhoitomaksuja sekä korkoja ja sitä kautta turhia kustannuksia. Luottokortin ja osamaksusopimusten korko voi olla jopa 20 %, joten näidenkin lainojen yhdistäminen kannattaa.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainojen yhdistäminen voi tuoda pienemmät kuukausierät

Useista pienemmistä lainoista ja osamaksusopimuksista koostuvat velat on järkevää yhdistää yhdeksi lainaksi, jonka voi maksaa omaan talouteen sopivissa erissä pois. Näin lainan maksaminen helpottuu huomattavasti, kun kuukausittaisia laskuja tulee usean lainan sijaan vain yhdestä lainasta.

Lisäksi kuukausittain maksettava summa voi laskea jopa satoja euroja sekä lainasta kertyvät kulut pienentyä, kuten alla olevat esimerkit osoittavat.

Esimerkki 1: Yhdistä lainat ja säästä lainakustannuksisa

Alla näet yksinkertaisen esimerkin siitä, mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä ja minkälaisia säästöjä sen avulla voi saada.

Velkatilanne ennen lainojen yhdistämistä voi näyttää esimerkiksi tältä:

 • 2 luottokorttia
 • 1 kulutusluotto ja
 • 1 verkkokaupan osamaksu

Yhdistettävät lainat
 

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksuTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräTakaisinmaksettava summa
Nordea TUOHI2 300 €14,00 % 5,00 €20,15 %18 kk147 € 2 653 €
OP Visa Gold1 000 €7,95 % 6,45 € 23,73 %12 kk93 € 1 121 €
Santander kulutusluotto4 000 €9,90 %6,00 €13,96 %30 kk157 € 4 712 €
Klarna joustava erämaksu2 200 €19,90 %- € 21,82 %24 kk204 € 2 444 €
Yhteensä9 500 €602 € 10 930 €

Yhdistelylaina – tilanne lainojen yhdistämisen jälkeen
 

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksuTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräTakaisinmaksettava summa
Yhdistelylaina9 500 €8,50 % 4,00 €9,85 %24 kk436 €10 460 €

Esimerkki 2: Yhdistelmälainalla pienemmät kuukausikulut

Aika-ajoin on järkevää pysähtyä ja pohtia, onko ajan saatossa kertyneissä maksusopimuksissa edelleen kilpailukykyiset ehdot. Tässä esimerkissä näytämme, miltä velkojen määrä voi näyttää ennen lainojen yhdistämistä ja miltä se näyttää, kun nykyiset velat on maksettu pois yhdistelylainalla.

 1. Olet käynyt lomamatkalla ja hankit lentoliput luottokortillasi. Matkan hinnasta on maksamatta noin 800 euroa, jota lyhennät kuukausittain 60 euroa kuukausilyhennyksellä. 
 2. Lisäksi olet hankkinut uuden polkupyörän kaupan tarjoamalla osamaksuvaihtoehdolla. Uuden pyörän hinnasta on maksamatta 800 euroa. Polkupyörästä jäljellä olevan velan kuukausilyhennys on 100 euroa.
 3. Sinulla on myös kolmesta eri vaateliikkeestä hankittuna vaatteita yhteensä 1000 euron arvosta ja lyhennät näitä ostoksia yhteensä 150 eurolla kuukaudessa.
 4. Olet ottanut 5 000 euron joustoluoton auton hankintaan muutama vuosi sitten, josta on jäljellä 2 000 euroa. Lyhennät lainaa 150 euroa kuukaudessa.
 5. Lisäksi sinulla on auton huollosta pieni 300 euron suuruinen osamaksu, jota lyhennät 30 euroa kuukaudessa.

Esimerkkitapauksessa seitsemästä erillisestä luotosta muodostuu yhteensä 490 euron kuukausierät. Kuluja ja korkoja tulee maksettavaksi joka kuukausi reilusti, joten päätät kilpailuttaa lainasi.

Jäljellä olevien luottojen yhteissumma on 4 900 €, joten kilpailutat itsellesi 5 000 € lainan kahden vuoden maksuajalla.

Koska olet hoitanut raha-asiasi hyvin, voit saada laskettua lainan kuukausierän 230 euroon¹.

Lainasi yhdistämällä, voit maksaa kaikki nykyiset velat pois ja kuukausieräsi voi laskea samalla jopa 260 eurolla kuukaudessa.

¹ ) Tarjous voi vaihdella hakijasta, laina-ajasta ja muista tekijöistä johtuen. Saat henkilökohtaisen lainatarjouksen helposti täyttämällä lainahakemuksen.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Lainojen yhdistäminen ilman vakuuksia ja lainahakemuksen täyttäminen – 5 vinkkiä

Yhdistelylainan hakemiseen pätevät samat säännöt kuin minkä tahansa muun lainan ottamiseen. Tärkeintä on täyttää lainahakemus huolellisesti ja antaa lainanantajille oikeat tiedot. Lainojen yhdistämistä ei kannata turhaan lykätä, sillä lainojen järjestelyn myötä voit saada merkittäviä säästöjä lainakustannuksissa.

Alla muutama vinkki onnistuneen lainahakemuksen täyttämiseen ja yhdistelylainan kilpailuttamiseen.

 1. Laske avoinna oleva velkasaldo, eli yhdistettävien lainojen yhteissumma – löydät tiedon nykyisten luottosopimustesi laskuista.
 2. Nykyisten luottosopimusten kustannukset – voit käyttää lainalaskuria havainnollistamaan, kuinka paljon maksat korkoa ja kuluja nykyisistä sopimuksistasi.
 3. Ota esille todistus tuloistasi – osa lainanantajista vaatii todistuksen ennen lainan maksamista.
 4. Täytä hakemus huolellisesti – syötä tietosi ja tarkista tiedot ennen lainahakemuksen lähettämistä.
 5. Vertaile tarjouksia rauhassa – saamasi tarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa.

Osa yhteistyökumppaneistamme hoitaa aikaisempien luottojen poismaksun puolestasi. Tällöin lainanantaja tarvitsee tarkat tiedot yhdistettävistä lainoista, jotta ne tulevat varmasti maksetuiksi loppuun ja maksatukset kohdistuvat sinun velkasaldoosi.

Tarvittavia tietoja ovat:

 • Yhdistettävien lainojen ajankohtaiset saldot
 • Vanhojen lainojen poismaksussa käytettävät tilinumerot sekä lainat myöntäneiden pankkien tai rahoituslaitosten nimet
 • Poismaksussa käytettävät viitenumerot

Jos sinulta pyydetään laskukopioita yhdistettävistä lainoista tai luotoista, varmista, että toimitat aina viimeisimmät tiedot. Tällöin lainojen yhdistäminen onnistuu nopeasti, ja ylimääräisten korkojen tai lainanhoitokulujen kertyminen lakkaa heti lainojen yhdistämisen myötä.

Mikäli puolestaan hyväksyt tarjouksen sellaiselta lainanmyöntäjälta, joka maksaa rahat tilillesi, voit maksaa kaikki vanhat lainat tai luotot pois itse omalta pankkitililtäsi. Tällöin rahat siirretään tilillesi heti – jopa samana päivänä. Ennen vanhojen lainojen poismaksamista kannattaa tarkistaa ajankohtaiset velkasaldot joko lainanmyöntäjän asiakaspalvelusta, verkkopankista tai viimeisimmästä laskusta.

Löydä edullinen yhdistelylaina ilman vakuuksia avullamme

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

Kysymme asiakkailtamme jatkuvasti kokemuksia ja palautetta lainojen yhdistämisestä ja palvelumme käyttämisestä. Näin voimme parantaa palveluamme entisestään ja auttaa asiakkaitamme löytämään parhaat yhdistelylainat jatkossa entistäkin sujuvammin.

Lue alta, mitä asiakkaamme sanovat lainojen yhdistämisestä:

 • Sain yllättävän nopeasti lainatarjouksia palvelun kautta rahoituslaitoksista joiden olemassa olosta en edes tiennyt mitään. Vaihtoehtoja riittää valittavaksi asti.
 • Helppo, hyvä ja nopea tapa yhdistää lainat.
 • Lukuisista kilpailuttamistani vaihtoehdoista löytyi Sortterin kautta ehdottomasti edullisin vakuudeton lainatarjous sopivalla kuukausierällä.
 • Helppous ja selkeys tekevät Sortterin palvelusta parhaan.
 • Toiminta on selkeää ja nopeaa. Kulut ja korot hyvin esitettynä, joka on asiakkaan kannalta erittäin tärkeä asia, ettei tule yllätyksiä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainojen yhdistämisestä ja kilpailuttamisesta

 • Sovita yhdistelylainan kuukausierä omaan talouteen sopivaksi siten, että se ei kiristä talouttasi äärimilleen. Huomioi kuitenkin, että mitä pidemmän laina-ajan otat - sitä suurempi on lainan kustannus.

  Jos et voi yhdistää kaikkia vanhoja lainoja kannattaa yhdistäminen kohdistaa kalleimpiin luottosopimuksiin ja yhdistää nämä ensin.

 • Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota tarjottuun lainasummaan, laina-aikaan, yhdistelylainan korkoon, mahdollisiin käsittelymaksuihin ja todelliseen vuosikorkoon, jotta löydät itsellesi edullisimman yhdistelylainan.

  Kun haet vakuudetonta yhdistelylainaa Sortterin kautta, saat palvelussamme aina mahdollisimman edulliset vaihtoehdot lainojen yhdistämiseen kumppaneiltamme.

 • Yhdistelylaina kannattaa ottaa siitä pankista, joka tarjoaa sinulle taloudellisesti parhaan vaihtoehdon. Sen sijaan, että suosisit yhtä tiettyä pankkia lainoja yhdistettäessä, kannattaa yhdistelylainat kilpailuttaa eri pankkien välillä. Näin saat varmimmin edullisen yhdistelylainan ja itsellesi suurimman rahallisen hyödyn lainojen yhdistämisestä.

  Palvelussamme saat päätöksen yhdistelylainan myöntämisestä jopa 20 yhdistelylainaa myöntävältä pankilta muutamassa minuutissa.

 • Kun yhdistät jo olemassa olevat lainasi yhdistelylainaksi, voit saada lainoillesi paremmat ehdot. Tämä tarkoittaa usein pienempiä tilinhoitomaksuja ja pienempää korkoa. Mikäli kaipaat lainalle aiempaa pienempää kuukausierää, onnistuu sen sopiminen samalla, kun yhdistät olemassa olevat lainasi. Lainojen yhdistämisen yhteydessä lainalle sovitaan uusi kuukausierä ja eräpäivä.

  Kilpailuttamalla yhdistelylainan voit vaikuttaa lainan kuukausierän suuruuteen ja valita useasta lainatarjouksesta sinulle sopivimman. Kun kilpailutat yhdistelylainan Sortterilla, voit sopia yhdistelylainan laina-ajaksi jopa 20 vuotta.

 • Osa pankeista myöntää yhdistelylainalle maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet vertailussamme tiedon mahdollisuudesta maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

 • Kilpailuttaminen on ainoa tapa varmistaa, ettet maksa lainastasi turhia kuluja. Myös yhdistelmälaina kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan lainan.

 • Lainojen yhdistäminen mahdollistaa asiakkaillemme keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa. Pienempi kuukausierä muodostuu usein edullisemmista lainaehdoista, pienemmästä korosta sekä paremmin omaan talouteen sovitetusta maksuaikataulusta.

 • Mikäli sinulla on useita lainasopimuksia tai osamaksuja, voit yhdistää lainat osittain. Tällöin kalleimmat lainat kannattaa yhdistää ensimmäisenä.

  Joskus pankit tekevät lainatarjouksen pienemmälle summalle, eikä se riitä kaikkien lainojen siirtämiseen uuden luottosopimuksen alle. Tällöin kannattaa käyttää tarjottu vaihtoehto kaikista kalleimpien lainojen yhdistämiseen. Myös lainojen osittainen yhdistäminen tuo säästöä talouteen, sillä silloin kaikista kalleimmat lainasopimukset saadaan päätettyä ja siirrettyä edullisemman lainasopimuksen piiriin.

 • Lainahakemus voidaan hylätä eri syistä. Yleisimpiä syitä lainahakemuksen hylkäämiselle ovat maksuhäiriömerkinnät, puutteelliset tiedot lainahakemuksessa tai liian suuri velan määrä. Olet saattanut myös hakea lainaa pankista, joka ei tarjoa luottojen yhdistämistä. 

 • Lainojen yhdistäminen Sortterin palvelussa on helppoa: 

  1. Tarkista nykyisten luottojen velkasaldo
  2. Täytä lainahakemus ja hae yhdistelylainaa summalle, joka riittää kattamaan yhdistettävät lainat
  3. Vertaile lainatarjoukset ja valitse edullinen yhdistelylaina
  4. Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla

Yhdistä lainat ja kilpailuta pankit – voit säästää lainakuluissa

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.