Teemme lainan hakemisesta helpompaa ja rahoitusehdoista reilumpia

Suomalainen lainavertailupalvelu Sortter sai alkunsa vuonna 2018 yksinkertaisesta ajatuksesta: haluamme olla helpottamassa asiakkaidemme arkea tarjoamalla vaivatonta lainavertailua ja reilumpia rahoitusratkaisuja. Olemme kaikessa toiminnassamme asiakkaan puolella ja autamme niin kuluttajia kuin yrittäjiäkin löytämään itselleen parhaita talouden hallinnan ratkaisuja sekä tekemään järkeviä taloudellisia päätöksiä.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Sortter on johtava laina-ja rahoitustuotteiden vertailualusta

Sortter on Suomen johtava laina- ja rahoitustuotteiden vertailualusta. Sortter on perustettu vuonna 2018, jolloin kotitalouksille myönnettävien lainojen korot olivat korkeimmillaan moninkertaisia nykyiseen verrattuna. Laskeneista rahoituskustannuksista huolimatta keskeinen roolimme lainamarkkinoilla on säilynyt ennallaan: palveluidemme avulla asiakkaamme säästävät joka kuukausi tuhansia euroja lainakustannuksissaan.

Sortter on perustettu, jotta lainan hakeminen olisi aiempaa helpompaa ja rahoitusehdot olisivat entistä reilumpia. Tämän ajatuksen ympärille on rakentunut niin Sortterin asiantunteva työyhteisö kuin yhtiömme palvelulupaus. Vuosien saatossa sekä palvelumme että yrityksemme on laajentunut: palvelemme nykyään kuukausittain yli 30 000 asiakasta. Teemme yhteistyötä kymmeninen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa yhdistäen rahoitusta tarvitsevat kotitaloudet, yritykset sekä luotonantajat.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Teemme vaikeasta vaivatonta

Sortterin ydinajatus on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin selkeä: haluamme tehdä lainojen vertailusta ja järkevästä talouden hallinnasta mahdollisimman vaivatonta. Vertailemme yhdellä hakemuksella useamman lainanantajan lainatarjoukset nopeasti ja helposti. Järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan, jotta asiakkaamme löytävät vertailustamme aidosti talouteensa sopivan lainan.

Toimintamme on kuitenkin myös paljon muuta: pyrimme tekemään lainavertailupalvelustamme mahdollisimman asiakaslähtöisen ja helppokäyttöisen, mutta toimivan palvelumme taustalla ovat myös arvolupauksemme, joista emme tingi.

Olemme:

 • suomalainen – meille on myönnetty avainlippu-merkki
 • reilu – noudatamme toiminnassamme reilun lainavertailun periaatteita
 • läpinäkyvä – emme suosi pikkuprinttiä
 • turvallinen – palvelumme on rakennettu parhaita tietoturvakäytäntöjä noudattaen, pidämme tietosi turvassa ja toimimme vain luotettavina pidettyjen lainanantajien kanssa.

Toimimme tasapuolisesti ja ajassa kiinni

Sortterilla työskentelee kokeneita finanssialan ammattilaisia. Asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme tämä näyttäytyy paitsi reilumpina lainaehtoina myös aidon kilpailun luomisena lainamarkkinoilla. Haluamme toimia tasapuolisesti niin luotonhakijoita kuin luotonmyöntäjiä kohtaan. Meille on tärkeää ylläpitää reilua kilpailua pankkien välillä, joka mahdollistaa luotonhakijalle alhaisemmat luottokustannukset ja pankille läpinäkyvän alustan oman tarjoamansa esilletuontiin.

Jatkuvan palvelukehityksen ja aiempaa parempien rahoitusehtojen lisäksi haluamme tarjota asiakkaillemme ajankohtaista tietoa talousaiheista sekä tuoda lukijoille mielenkiintoisia näkökulmia finanssialaan liittyen. Kaikki sisältömme on objektiivista ja se on tuotettu helposti ymmärrettävässä muodossa sekä kansankielisesti kirjoitettuna.

Ymmärrämme keskeisen roolimme finanssialalla ja pyrimme tuomaan toimialaan liittyvät uutiset ja ilmiöt suuren yleisön tietoon nopeasti.

Sortter on Suomen luotettavin lainavertailu

Luotettavuus ei ole meille vain sanahelinää: olemme tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu.

Taloustutkimus toteutti keväällä 2023 tutkimuksen, jossa tarkasteltiin yhdeksää Suomessa toimivaa suurta lainavertailupalvelua ja niiden luotettavuutta. Tutkimuksen osa-alueet ja mittarit valittiin tarkasti niin, että ne mittaavat lainavertailupalveluiden toimintaa kokonaisvaltaisesti. Ennalta määritettyjen osa-alueiden lisäksi tutkimuksessa selvitettiin lainavertailupalveluiden käyttäjien subjektiivisia arviota eri palveluntarjoajista.

Tutkimuksessa haluttiin selvittää ennen kaikkea lainavertailupalveluiden luotettavuutta, sillä sitä voidaan pitää lainavertailupalvelun toiminnassa merkittävänä tekijänä: lainavertailupalveluiden toiminnalla on välittömiä vaikutuksia kuluttajien sekä yritysten talouteen, minkä lisäksi nämä käsittelevät aktiivisesti esimerkiksi luottamuksellisia asiakastietoja.

Sortter menestyi tutkimuksessa parhaiten sekä ennalta määritettyjen osa-alueiden kokonaispistemäärän että käyttäjien antamien subjektiivisten arvioiden perusteella.

Henkilöstö

Sortterin toimitusjohtaja Markus Huhdanpää on arvostettu suomalainen finanssialan ammattilainen ja yrittäjä. Markuksen omistautuminen finanssialalle näkyy selvästi Sortterin menestyksessä: Markuksen visionäärisyys ja sitoutuminen asiakkaan etujen ajamiseen näkyvät keskeisinä myös Sortterin arvoissa ja palvelussa. Sortterin perustajana Markus on asettanut uuden standardin lainavertailupalveluille korostaen avoimuutta, reiluutta ja kuluttajan etuja. Markuksen työ finanssiteknologian parissa on sekä lisännyt taloudellista läpinäkyvyyttä että edistänyt innovaatioita ja kestävää kehitystä alalla.

Sortterin toinen perustajajäsen, Chief Technology Officer Janne Jokela on kokenut finanssiteknologian osaaja. Jannen laaja-alainen ymmärrys turvallisen ja skaalautuvan palveluympäristön rakentamisesta kattaa koko kehitystyön elinkaaren aina palveluympäristön pystyttämisestä sen laajentamiseen tuhansien ja taas tuhansien kuukausittaisten käyttäjien tarpeita vastaavaksi. Janne tiimeineen tunnetaan toimialallamme siitä, ettei heiltä juurikaan tarvitse odotella vastauksia. Lisäksi vaikealtakin kuulostavat kehityshankkeet nähdään voitettavissa olevina haasteina.

Sortterin kehityksestä ja liiketoiminnasta vastaava Chief Business Development Officer Reetta Sinelampi on liiketoiminnan moniosaaja. Reetta on kokenut liiketoiminnan johtaja, visionääri ja vaikuttaja. Finanssisektorilla Reetta on jo konkari, sillä hän on työskennellyt jo ennen Sortteria pitkän tovin Suomen Asiakastiedossa useissa eri positioissa – viimeisimpänä kehitysjohtajana Asiakastiedon henkilöliiketoiminnassa.

Marketing Managerina Sortterilla toimiva Lauri Miettinen on markkinoinnin moniosaaja. Lauri on työskennellyt Sortterin palveluksessa vuodesta 2019 lähtien ja hän vastaa monipuolisesti asiakasrajapinnoissamme tapahtuvasta työstä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Muu tiimimme koostuu suomalaisista ammattilaisista, joiden asiantuntijuus ulottuu laajasti eri osa-alueille niin finanssisektorin sisällä kuin liiketoiminnan alalta tietotekniikan kentällekin. Toimistomme sijaitsee Helsingissä.

null

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.