Yritysrahoitus – valitse yritykselle edullinen rahoitus

Sortter vertailee lainat puolestasi helposti, puolueettomasti ja reiluin ehdoin. Voit hakea yrityslainaa myös ilman vakuuksia – saat luottopäätöksen jo samana päivänä.

Lainalaskuri – kilpailuta yrityslaina tästä

Lainasumma

50 000 €

Laina-aika

12 kuukautta
4 378 €

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
Reilu lainavertailu

Sortter vertailee lainat reilusti

 • 100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,6
  Perustuu 296 arvosteluun.
  powered by

Kumppanimme yritysrahoituksessa

 • Fellow Pankki
 • Fundu
 • Vauraus
 • Kasvurahoitus
 • SME Finance Finland Oy
 • CapitalBox
 • Svea
 • Resurs SME
 • Broaden
Katso lisää

Kilpailutettuja lainoja

Käsi ja kolikot0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Vertaa ja kilpailuta yritysrahoitus helposti

Yritystoiminnassa tulee väistämättä vastaan hetkiä, jolloin ulkopuolinen rahoitus on tarpeen. Voit hakea muun muassa yrityslainaa mahdollistamaan esimerkiksi suunnitellut investoinnit, kuten laitehankinnat, henkilöstön palkkaamisen tai vaikkapa yrityskaupan. Yrityslainaa voi hakea myös lyhytaikaiseen tarpeeseen, väliaikaisen kassavajeen paikkaamiseen tai ihan vain turvaamaan yritystoimintaan liittyvät haaveet. Vaihtoehtoja on paljon, mutta yrityslainojen kilpailuttaminen kannattaa kaikissa tapauksissa.

Yritysrahoituksen vertailu voi olla työlästä ja siihen käyttämäsi aika on pois olennaisesta – yrityksen pyörittämisestä. Sortterin kautta saat yhdellä hakemuksella useita yrityslainatarjouksia nopeasti, jopa saman työpäivän aikana. Hakemuksen täyttämiseen kuluu vain pari minuuttia eikä sen tekeminen sido sinua mihinkään: päätät itse, hyväksytkö saamasi lainatarjoukset.

Yrityslainan hakeminen on kokonaisuudessaan hyvin helppoa ja niin kilpailuttaminen kuin vertaileminenkin on täysin ilmaista. Voit saada vakuudetonta yrityslainaa jopa 250 000 euroon saakka. Maksuaika on 1–36 kuukautta.

Kokeile lainavertailuamme, niin autamme sinua löytämään edullisen yrityslainavaihtoehdon.

Hae lainatarjoukset

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Lisätietoa yritysrahoituksesta

Mitä on yritysrahoitus?Kuka voi hakea rahoitusta yritykselle?Lainaa yritykselle nopeastiParas yrityslaina löytyy vertailemalla eri tarjouksia

Mitä on yritysrahoitus?

Lähes väistämättä yrityksellä tulee vastaan tilanteita, jolloin ulkopuolinen rahoitus on tarpeen – huolimatta siitä, onko kyseessä suuri yritys vai vasta aloitteleva, pienempi yritys. Tällöin yritysrahoitus voikin olla tarpeen.

Yksinkertaisesti yritysrahoitus tarkoittaa kaikkia niitä keinoja, joilla yritys hankkii liiketoimintaan tarvitsemansa rahan. Ulkopuolinen yritysrahoitus on usein äärettömän tärkeää, jotta yritys saa parhaat mahdollisuudet toimia, kasvaa ja investoida erilaisiin hankkeisiin.

Tavallisesti yritysrahoituksella tarkoitetaan yrityslainaa, mutta lainan hankkimisen lisäksi yritysrahoitus kattaa esimerkiksi yrityksen rahoitukselliset päätökset ja päätöksen tekoa tukevat välineet ja analyysit. Myös esimerkiksi laskurahoitus eli factoring on helppo ja yksinkertainen tapaa nopeuttaa yrityksen kassankiertoa,

Kuka voi hakea rahoitusta yritykselle?

Lainaa voivat hakea suomalaiset, kaupparekisterissä olevat ja luottokelpoiset yritykset. Lainaa yritykselle hakevan henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu.

Yrityslainaa voivat hakea: 

 • pk-yritykset
 • aloittelevat yrittäjät
 • suomalaiset kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset
 • yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu.

Seuraavat yhtiömuodot voivat hakea yrityslainaa:

 • osakeyhtiö
 • asunto-osakeyhtiö
 • osuuskunta
 • kommandiittiyhtiö
 • avoin yhtiö
 • yksityinen elinkeinonharjoittaja, jolla on toiminimi.

Myös toimintansa aloittava yritys voi hakea lainaa. Aloitteleva yritys voi kohdata haasteita niin rahoituksen saamisessa kuin sen korkeassa hinnassakin. Lisärahoituksen tarve voi olla suuri usein jo yritystoiminnan alussa. Joskus yritykseltä saatetaan kuitenkin odottaa usean vuoden toimintahistoriaa, jotta sille voidaan myöntää lainaa.

On kuitenkin tärkeää, että aloitteleva yritys pääsee yritystoimintaansa kiinni mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Siksi Sortterin kautta myös alkutaipaleellaan oleva yritys voi hakea lainaa toimintansa kasvattamiseen ja vakiinnuttamiseen.

Lainaa yritykselle nopeasti

Tarvitsetko lainaa yrityksellesi nopealla aikataululla? Yhteistyökumppanimme vastaavat hakemukseen arkisin heti samana päivänä, ja laina siirretään yrityksen käyttöön jopa hakemuksen hyväksymispäivän aikana. Yritysluotto on omiaan niin äkillisiin kuin pidempäänkin suunniteltuihin rahoitustarpeisiin.

Jotta saat rahat yrityksen tilille nopeasti, kannattaa etsiä viimeisimmät kirjanpitoajot sekä tilinpäätöstiedot jo ennakkoon, sillä useimmat lainanmyöntäjät tarvitsevat näistä ilmeneviä tietoja luottopäätöstä tehdessään. Mitä pikaisemmin voit toimittaa yrityksen talouteen liittyvät tiedot, sitä nopeammin laina siirretään tilille.

Seuraavat asiakirjat kannattaa ottaa valmiiksi esille:

 • tuorein tilinpäätös
 • tilikauden kirjanpito
 • kirjanpidon väliajo, mikäli viimeisimmästä tilinpäätöksestä on aikaa yli 3 kuukautta.

Paras yrityslaina löytyy vertailemalla eri tarjouksia

Laina, jossa on halvin korko, ei välttämättä ole yritysluotoista kaikista edullisin vaihtoehto. Muista tutkia yrityslainoja vertaillessasi koron lisäksi myös mahdolliset lainaan liittyvät avauspalkkiot tai tilinhoitomaksut. Näin saat selville kaikki lainaan liittyvät kustannukset, eli pankin tai rahoitusyhtiön perimät palkkiot kokonaisuudessaan. Ottamalla huomioon kaikki yrityslainaan liittyvät kustannukset sinun on helppo valita yrityksellesi paras mahdollinen yrityslaina, eli laina joka rasittaa yrityksen taloutta mahdollisimman vähän.

Kaikki yrityslainaan liittyvät kustannukset käyvät ilmi saamistasi lainatarjouksista. Aidosti halvimmassa lainassa on kaikista alhaisimmat korkokustannukset ja käsittelymaksut. Ota vertailua tehdessäsi huomioon myös lainaehdot ja tutustu niihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.