Siltaraha – helppoja ja nopeita rahoitusratkaisuja yrityksille

Siltarahan tarkoituksena on tarjota helppo ja nopea ratkaisu yritysten lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Siltarahan yrityslaina auttaa yrittäjiä akuuteissa kassanhallinnan ongelmissa.

Lainasumma

25 000 €

Laina-aika

6 kuukautta
4 306 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Siltarahan tarkoituksena on tarjota helppo ja nopea ratkaisu yritysten lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Siltarahan yrityslaina auttaa yrittäjiä akuuteissa kassanhallinnan ongelmissa.

Mikä on Siltaraha?

Siltaraha Oy on finanssialan ammattilaisten vuonna 2016 perustama yhtiö, jonka tavoitteena on edesauttaa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä yritysrahoitusmarkkinoilla.

Siltaraha haluaa tarjota asiakkailleen helpon ja nopean ratkaisun yritysten lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Siltarahalle on myönnetty Avainlippu-tunnus osoituksena kotimaisesta ja luotettavasta toiminnasta.

4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Siltaraha Yrityslaina

Siltarahan yrityslaina auttaa yrittäjiä akuuteissa kassanhallinnan ongelmissa. Siltarahan yrityslaina sopii muun muassa investointeja varten, palkkaukseen liittyviin kustannuksiin, kassanhallintaan ja kasvuun sekä varaston täydennyksiin. Siltarahan lainaprosessi on nopea, helppo ja hinnoittelultaan selkeä.

Siltaraha tarjoaa yrityslainaa osakeyhtiöille 1000–300 000 euroa 1–36 kuukauden maksuajalla sekä henkilöyhtiöille 1000–10 000 euroa 1–6 kuukauden maksuajalla selkein ehdoin ja kiinteällä kuukausimaksulla.

Siltaraha Yrityslaina helposti

 1. Täytä hakemus – se vie vain 5 minuuttia.
 2. Lainapäätös nopeasti – saat päätöksen yrityslainasta jopa saman päivän aikana.
 3. Rahat tilille – saat rahat yrityksen tilillesi jo saman päivän aikana.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoMomentum HelsinkiCertum logo

Vakuudeton yrityslaina

On melko tyypillistä, että yrittäjällä ei ole reaalivakuuksiksi kelpaavia omaisuuskohteita varsinkaan yrityksen kirjoissa, eikä välttämättä henkilökohtaisestikaan.

Erityisesti kasvava yritys tarvitsee liiketoiminnan kiihdyttämiseen vakuudetonta yrityslainaa. Tarve voi olla yleistä liiketoiminnan kasvattamista tai vaihtoehtoisesti rahoituskapeikkojen (pienhankinnat, tietyt veromaksut, yllättävät yrityksen kulut) paikkaamista nopealla ja lyhytaikaisella lainalla.

Viime vuosina markkinoille on tullut paljon tarjontaa yritysrahoitukseen, ja yksi tärkeimmistä muodoista on vakuudeton yrityslaina tai yritysluotto.

 • Vakuudeton yrityslaina on tyypillisesti lyhyempi maturiteetiltaan, esimerkiksi joitain kuukausia tai vaikka yksi vuosi.
 • Koon puolesta vakuudettomat yrityslainat ovat pienemmästä päästä: pienimmät useimmiten joitain tuhansia euroja ja suurimmat harvemmin yli 100 000 euroa. Keskimäärin koot pyörivät 10–20 tuhannen euron tienoilla.
 • Vakuudeton yrityslaina on vakuudeton järjestely, eli lainanantaja ei tarvitse fyysisiä vakuuksia tai finanssivakuuksia yrityslainan saadakseen. Sen sijaan yrityslainaaja selvittää tarkoin yrittäjän yhtiön taloudellisen tilanteen sekä lainan hakemisesta vastaavan henkilön omat taloudenhoidon taustat. Mikäli nämä ovat kunnossa ja laina voidaan myöntää, vaatii lainanantaja yrityslainalle henkilökohtaisen takauksen.

Pienemmille lainoille yleensä yksi takaaja riittää. Takaaja on tyypillisesti yrityksen omistaja/vastuuhenkilö. Suuremmille lainoille vaaditaan useampia takaajia. Lähtökohtaisesti yrityslainan takaisinmaksusta vastaa siten yritys itse, mutta mikäli lainan takaisinmaksussa olisi ongelmia, vastaa takaaja lainasta.

Yrityslainaa maksetaan takaisin yleensä kuukausittaisina tasaerinä, kunnes laina on kokonaisuudessaan maksettu takaisin. Tyypillisesti valmiit online-ratkaisut on rakennettu tällä mallilla, mutta yrityslainan maksuohjelmat on myös vapaasti räätälöitävissä.

Olet saattanut nähdä meidät seuraavissa medioissa:

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Vakuudellinen yrityslaina

Yrityslainoja on olemassa myös perinteiseen tapaan vakuudellisina, ikään kuin perinteisen pankkilainan kaltaisina järjestelyinä.

Tyypillinen lainan vakuus voi olla esimerkiksi kiinnitys. Tällöin kiinteistönomistaja hakee kiinnityksen kiinteistöön lainan vakuudeksi. Kiinnityksen vahvistamiseksi tarvitaan lainhuuto rekisteriin. Vahvistetusta kiinnityksestä annetaan panttikirja, joka luovutetaan lainanantajalle vakuudeksi ja panttikirjan arvo perustuu kiinnityksen määrään.

Yksi mahdollisuus vakuudeksi on jälkipantti. Jälkipantti voi tulla käyttöön kun aiemmalla lainanantajalla on jo olemassa kiinnitys. Jälkipantti voi olla parempi kuin uusi kiinnitys, mikäli panttikirjan arvo on panttioikeutta suurempi. Mikäli alkuperäistä lainaa on lyhennetty jo merkittävästi, voi jälkipanttaus hyvinkin kattaa kokonaisuudessaan uudenkin lainan määrän.

Osakkeita ja finanssiarvopapereita käytetään usein lainan vakuutena, mikäli kyseiset omaisuuskohteet ovat vakuudeksi kelvollisia. Tämä useimmiten tarkoittaa realisointikelpoisuutta tai hyvää varmuutta takaisinmaksusta velkasaatavien osalta. Yrityksen omat osakkeet harvemmin kelpaavat vakuudeksi lainalle, mutta toisinaan tämäkin järjestely on mahdollinen.

Laskusaatavat kelpaavat lainan vakuudeksi, mikäli laskutettava kohdeyhtiö on hyvämaineinen, tunnettu ja omaa hyvän maksuhistorian. Väistämättä laskusaatavat ovat useimmiten suhteellisen lyhytkestoisia, jolloin kovin pitkien lainojen vakuuksiksi ne eivät ole soveltuvia.

Lopuksi lainan vakuutena voi olla myös yrityskiinnitys. Lainan vakuudeksi pantataan tällöin yrityksen omistuksessa olevaa irtainta käyttöomaisuutta tai muuta omaisuutta kuin kiinteistöt. Yrityskiinnitystä voidaan hakea käyttöomaisuudelle, jota ovat esimerkiksi koneet, kalustot, tavaramerkkioikeudet, muut erityiset oikeudet. Yrityskiinnitystä voidaan hakea myös vaihto-omaisuudelle kuten aineet, tarvikkeet, tavarat ja rahoitusomaisuudelle kuten kassavarat, saatavat, arvopaperit.

Näin lainojen kilpailutus toimii

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Siltaraha Yrityslaina osakeyhtiöille

Siltaraha Yrityslaina voi olla apuna liiketoiminnan kasvuun ja investointeihin. Investointi voi olla pieni, kuten ravintolan jääkaappi tai suurempi, kuten isompi työkone. Kasvuun vaaditaan monella alalla suurempaa varastoa, mutta kassa on hetkellisesti tyhjä esimerkiksi asiakkaiden maksuviiveiden vuoksi. Tällöin yrityslaina voi auttaa.

 • Lainasumma 1000–300 000 €
 • Maksuaika 1–36 kuukautta
 • Henkilötaukaus on 1 tai 2 eri henkilöä riippuen laina-ajasta ja lainasummasta. Lisäksi ylimääräisiä takajaajia voi nimetä niin, että maksimi on yhteensä 3 eri henkilöä.

Siltaraha Yrityslaina yksityisille elinkeinoharjoittajille

Pienyrityksessä varaston täydennys, henkilöiden palkkaus tai äkilliset laitehankinnat tarvitsevat aina rahaa. Rahoitusta ei ole aina heti saatavilla, joten laina mahdollistaa kasvun yrittäjillä. Siltarahan yrityslaina henkilöyhtiölle on helppo ja nopea tapa turvata yrityksen kasvu ja toiminta.

 • Lainasumma 1 000–10 000 €
 • Maksuaika 1–6 kuukautta
 • Kahden yksityishenkilön takaus vaaditaan aina. Lisäksi voi nimetä myös ylimääräisen takaajan lainaan.

Etsitkö edullista yrityslainaa?

Yhteystiedot

Siltaraha Oy
Karhumäentie 3
01530 Vantaa
Vaihde: 010 208 2750
info@siltaraha.fi

Asiakaspalvelu

Siltarahan laskutusasioissa teitä palvelee OK Laskutus
puh. 0600 13200 (hinta 1,98 €/min + pvm)
OK Laskutuksen asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9–16.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Siltaraha Yrityslainasta

 • Siltarahan Yrityslainan hinnoittelu on avointa ja selkeää. Yrityslainasta peritään kiinteä toimituspalkkio, eikä lainasta peritä muita kuluja tai palkkiota. Lainan kiinteä toimitusmaksu maksetaan tasaerissä lainan kuukausierien yhteydessä. Näin lainan hakija tietää jo etukäteen tarkasti, mikä lainasta yritykselle aiheutuva euromääräinen rahoituskustannus tulee olemaan.

  • Lainan hakijana on kaupparekisterissä oleva suomalainen osakeyhtiö tai henkilöyhtiö
  • Yrityksellä on ollut toimintaa vähintään 2 vuotta
  • Yritys on Siltarahan arvion mukaan luottokelpoinen (lähtökohtaisesti ei maksuhäiriöitä)
  • Lainan takaajana oleva henkilö on Siltarahan arvion mukaan luottokelpoinen
  • Yrityksellä ei ole toista avointa Siltarahan Yrityslainaa, takaajan virallinen Väestörekisterikeskukseen ilmoitettu kotiosoite on Suomessa, eikä takaaja ole toisessa avoimessa Siltarahan Yrityslainassa takaajana
 • Lainan vakuudeksi annetaan luonnollisen henkilön antama omavelkainen takaus. Mitään muita reaalivakuuksia ei vaadita.

  Lainan vakuudeksi annettavan omavelkaisen takauksen antajana (takaaja) voi olla kuka tahansa Suomessa asuva täysi-ikäinen henkilö, jolla on suomalainen sosiaaliturvatunnus, jonka virallinen osoite on Suomessa ja jonka Siltaraha arvioi sisäisten luotonmyöntökriteeriensä perusteella (lähtökohtaisesti ei maksuhäiriöitä) luottokelpoiseksi.

 • Lainahakemus käsitellään viipymättä sen jälkeen, kun lainahakemus on vastaanotettu. Lainapäätös voidaan antaa heti, kun lainan takaaja on tutustunut takausta koskeviin ehtoihin Siltarahan verkkopalvelussa.

 • Nopeimmillaan myönnetty lainasumma maksetaan yhtiön pankkitilille samana päivänä kun lainaa haettiin. Summan maksaminen edellyttää, että lainan takaaja on allekirjoittanut takaussitoumuksen Siltarahan verkkopalvelussa.

  Lainaprosessin kesto voi vaihdella hakijakohtaisesti. Lainasumman maksuliikenteen kesto riippuu siitä, mitä maksuliikepankkia yhtiö käyttää. Näin ollen lainan hakijan on hyvä varautua siihen, että lainasumma on yhtiön pankkitilillä 1–3 pankkipäivän kuluessa lainapäätöksestä lukien.

 • Ennenaikainen takaisinmaksu ei lisää eikä vähennä Siltarahan lainasta maksettavia kokonaiskuluja. Voit siis maksaa lainan takaisin myös nopeammalla aikataululla ilman lisäkuluja.

Kilpailuta lainat Sortterilla – voit saada myös Siltarahan lainatarjouksia

Siltaraha on mukana kotimaisen Sortterin yrityslainavertailussa, jossa yrittäjä voi kilpailuttaa lainat helposti ja nopeasti.

Täyttämällä yhden lomakkeen hakija saa usealta luotonantajalta lainatarjoukset samalla kertaa ja selkeästi esitetyssä muodossa, joista on helppo valita omiin tarpeisiin paras vaihtoehto.

Miten Sortter lainavertailu toimii?

Sortter on halunnut pitää yrityslainojen kilpailuttamisen mahdollisimman yksinkertaisena yrittäjille.

Näin kilpailutat yrityslainan:

 1. Täytä lomake huolellisesti
 2. Lähetä hakemus
 3. Odota, että lainatarjoukset tulevat sähköpostiisi
 4. Vertaa ja valitse omiin tarpeisiisi sopiva lainatarjous
 5. Vahvista yrityksen tiedot luotonantajan ohjeiden mukaisesti

Kotimainen Sortter tarjoaa nopean tavan kilpailuttaa yrityslainat. Kilpailutus on yrittäjälle maksuton ja se hoituu yhdellä lomakkeella. Luotonantajien lainatarjoukset saa suoraan omaan sähköpostiin jopa saman työpäivän aikana ja ne esitetään yhdenmukaisesti selkeässä muodossa, jolloin tarjousten vertailu on helppoa. 

Itselle paras lainatarjous vahvistetaan luotonantajan ohjeiden mukaisesti heidän omilla sivuillaan. Jos luotonantaja tarvitsee liitteitä lainan vahvistamiseksi, niin ne toimitetaan vasta luotonantajalle vahvistuksen yhteydessä.

Lomakkeen täyttäminen

Yrityslainahakemuksen täyttäminen on nopeaa, ilmaista ja helppoa. Hakemuksessa kysytään alla olevia tietoja, ja hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti.

 • Yrityksen nimi
 • Yrityksen y-tunnus
 • Hakijan yhteystiedot
 • Hakijan henkilötunnus
 • Toivottu lainasumma
 • Toivottu laina-aika

Sortterin lomakkeessa kysyttävät tiedot ovat yrityksen nimi ja y-tunnus ja hakijan yhteystiedot ja henkilötunnus. Nämä kysytään siksi, että usein yrityslainoja tarjoavat yhtiöt tarkistavat niin yrityksen luottokelpoisuuden kuin vastuuhenkilön luottotiedot ja nämä vaikuttavat olennaisesti lainatarjoukseen. Yrityslainoissa voidaan vaatia myös hakijalta henkilökohtainen takaus lainalle, joten silloin myös hakijan tiedot tarvitaan.

Laina-aikaa ja toivottua lainasummaa voi itse esittää, mutta luottoyhtiö voi tehdä tarjouksen pienemmästä lainasummasta, joka on mitoitettu realistisesti yrityksen maksukykyyn nähden. Täydennysrahoituksissa hanketukirahoitus tai oman pankin myöntämä laina kattaa pääosan rahoitustarpeesta ja loppua tarvittavaa rahoitusta voi hakea kilpailuttamalla yrityslainat.

Kilpailuta lainat milloin vain

Yrityslainojen kilpailutuksen voi tehdä koska tahansa. Lainatarjouksen pyytäminen ei velvoita vielä hyväksymään yhtäkään saatua lainatarjousta ja kilpailutus on aina kilpailuttajalle maksutonta. Vasta, kun itselleen paras lainatarjous on hyväksytty luotonantajan ohjeiden mukaisesti, astuu lainasopimusvoimaan.