Kilpailuta laskurahoitus ja säästä kustannuksissa

Hae rahoitusta yrityksesi myyntisaatavia vastaan. Vertaile tarjoukset ja valitse sopiva laskurahoitus yrityksellesi.

Laskurahoituslaskuri - hae laskurahoitusta tästä

Haettavan rahoituksen määrä

17 000 €
 • Ilmainen hakemus
 • Et sitoudu mihinkään
 • Saat lainapäätöksen samana päivänä
Laskurahoituksen hinta muodostuu rahoitettavien laskujen maksuajoista sekä rahoitusajalle määritellystä korosta. Tämän lisäksi laskurahoitukseen voi sisältyä mm. rahoitettavien laskujen määrään, rahoituksen kertaluontoisuuteen ja rahoituksen riskisyyteen liittyviä palvelumaksuja.
Laskurahoituksen hinta muodostuu rahoitettavien laskujen maksuajoista sekä rahoitusajalle määritellystä korosta. Tämän lisäksi laskurahoitukseen voi sisältyä mm. rahoitettavien laskujen määrään, rahoituksen kertaluontoisuuteen ja rahoituksen riskisyyteen liittyviä palvelumaksuja.

Hae rahoitusta yrityksesi myyntisaatavia vastaan. Vertaile tarjoukset ja valitse sopiva laskurahoitus yrityksellesi.

Laskurahoituspalvelu tuo runsaasti hyötyjä yrityksellesi: voit ennustaa yrityksesi kassavirtaa helpommin sekä investoida yrityksesi rahoja nopeammin. Laskurahoitus- ja factoring-palvelua tarjoavien toimijoiden hinnoissa ja palvelumalleissa on eroja, ja jokaisella yrityksellä on omanlaisensa rahoitustarpeet. Siksi laskurahoituspalvelut kannattaa kilpailuttaa. Me Sortterilla autamme sinua valitsemaan yrityksesi rahoitustarpeeseen sopivimman ratkaisun!

Mikä on laskurahoitus?

Laskurahoitus tarkoittaa, että yritys saa rahoitusta niin kutsuttuja myyntisaatavia eli erääntymättömiä myyntilaskuja vastaan. Myyntisaatava syntyy silloin, jos tuote tai palvelu toimitetaan asiakkaalle ennen sen maksamista. Laskurahoituspalvelu siis lähettää kumppaniyrityksensä asiakkaalle laskun ja kumppaniyritys saa siitä rahat heti omalle tililleen.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan yritys pääsee laskurahoituksen avulla hyödyntämään kassassaan olevaa rahaa järkevämmin ilman, että yritys joutuu odottamaan asiakkaan maksavan laskua ensin.

Palvelumalleja on tarjolla erilaisia: voidaan puhua jatkuvasta, ikään kuin "perinteisestä" factoringista eli laskurahoituksesta sekä kertaluonteisesta laskujen rahoituksesta tai myynnistä.

Miten yritys tästä hyötyy?

Laskurahoituksesta on hyötyä yritykselle niin taloudellisesti, ajan käytön kannalta kuin asiakaspalvelunäkökulmastakin.

 • Yrityksen kassavirtaa on helpompi ennustaa ja maksuvalmius paranee.
 • Yrityksen rahojen sijoittaminen tai investointi on nopeampaa, kun pääomat eivät ole kiinni saatavissa.
 • Asiakkaille on mahdollista myöntää pidempiä maksuaikoja, mikä parantaa palvelua.
 • Laskurahoituspalveluja on tarjolla joustavasti eri tarpeisiin: voit myydä vain yksittäisen laskun tai halutessasi rahoittaa vain tietylle yritysasiakkaallesi lähtevät laskut.
 • Factoring-rahoituksessa hallinnolliset työt vähenevät: voit keskittyä yrityksesi toimintaan ja jättää maksuvalvonnan ja perintätoimet ammattilaisille.
 • Laskurahoitus on yleensä halvempi vaihtoehto verrattuna esimerkiksi rahoitusyhtiöiden tarjoamiin yrityslainoihin.

Kilpailuta laskurahoituspalvelut

Laskurahoituspalveluissa on eroja, ja jokaisella yrityksellä on omanlaisensa rahoitustarpeet. Vaikka kaikki palvelumallit eivät sovi kaikille, teemme kuitenkin yhteistyötä luotettavina pidettyjen toimijoiden kanssa, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva ratkaisu. Riippuu täysin yrityksen koosta ja rahoitustarpeesta, minkä yritysrahoittajan tarjoama ratkaisu soveltuu yrityksen tilanteeseen parhaiten.

Me Sortterilla pyrimme auttamaan sinua valitsemaan yrityksesi rahoitustarpeeseen sopivimman ratkaisun ja siksi myös laskurahoituspalvelut kannattaa kilpailuttaa. Haluamme auttaa sinua optimoimaan ajankäyttöäsi ja kilpailuttamaan tarvitsemasi rahoituksen sekä palvelut kauttamme.

Sen sijaan, että pyytäisit tarjouksia erikseen yrityksen rahoituskumppaneilta, voit käyttää aikasi paremmin ja antaa Sortterin kilpailuttaa tarjoukset puolestasi. Tällöin saat toimitettua hakemuksen useille yritysrahoittajille kerralla – helppoa! Kilpailutamme laskurahoituksen puolestasi nopeasti, vaivattomasti ja ilmaiseksi.

Rahoitusyhtiöt

Resurs-laskurahoitusFellow Pankki -laskurahoitusKasvurahoitus-laskurahoitusCorona Capital -laskurahoitusCertum-laskurahoitusUuvaKTI Laskutus

Laskurahoituksen hinta

Laskun myymisessä hinta on yleensä noin 2–10 prosenttia laskun loppusummasta. Luottotappioriski siirtyy pääsääntöisesti rahoitusyhtiölle, mikä näkyy myös palvelun hinnassa.

Laskurahoituksessa laskut toimivat rahoituksen vakuutena. Saat heti noin 80 % laskun summasta ja loput sen jälkeen, kun asiakas on maksanut laskunsa. Tällöinkin pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kaikesta hallinnoinnista, rekisteröi maksut ja lähettää tarvittaessa maksumuistutukset.

Laskujen myyminen puolestaan tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että myyt laskut pankille tai rahoitusyhtiölle ja saat maksun heti. Tällöin pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kaikesta hallinnoinnista, rekisteröi maksut ja lähettää tarvittaessa maksumuistutukset.

Laskujen myymisessä luottotappioriskistä vastaa siis pankki tai rahoitusyhtiö. Laskurahoituksessa luottotappioriski kuitenkin säilyy yleensä yrityksellä itsellään.

Laskurahoituksen hintaa tarkasteltaessa on hyvä ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Jääkö luottotappioriski yrityksellesi vai siirtyykö se rahoitusyhtiölle?
 • Millä luottoluokitustasolla laskutettava yritys on?
 • Kuinka pitkä maksuaika laskulla on?
 • Oletko rahoittamassa yhtä vai useampaa laskua?
 • Kuinka suurta summaa olet laskuttamassa?

Jatkuvissa factoring-rahoitussopimuksissa kulut voivat olla aiemmin mainittua pienemmätkin, mikäli laskun maksuaika on lyhyt.

Laskuja on mahdollista myydä useampia kerralla, mutta myös yksittäisen laskun myynti onnistuu helposti.

Jotkut rahoitusyhtiöt tarjoavat laajempaa factoring-rahoitusta samaan tapaan kuin pankit. Tämä tarkoittaa, että koko laskutusprosessi on mahdollista tarvittaessa ulkoistaa ja saada rahoitusyhtiöltä luottoa erääntymättömiä laskuja vastaan.

Etsitkö edullista laskurahoituspalvelua?

Laskut rahaksi – kenelle se sopii?

Laskurahoituspalvelut sopivat kaikenkokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. Pääosin laskuja kuitenkin rahoitetaan eniten sellaisilla toimialoilla, joilla maksuajat ovat pitkiä ja laskutettavat summat normaalia suurempia. 

Yksittäisen tai useamman laskun myyminen puolestaan voi olla toimiva ratkaisu, mikäli yrityksesi tuotteiden tai palveluiden kysyntä yllättäen laskee tilapäisesti.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Miten factoring-laskurahoituksen hakeminen ja vertailu toimii?

Kuten muutkin lainat, kannattaa laskurahoituskin kilpailuttaa. Kilpailuttaminen tuo usein mittavia rahallisia säästöjä, ja factoring-laskurahoituksen kilpailuttaminen onkin ainoa luotettava keino varmistaa, ettet maksa laskurahoituksesta turhia kuluja.

Laskurahoituksen kilpailuttaminen onnistuu myös Sortterin lainavertailupalvelun kautta. Noudatamme toiminnassamme reilun lainavertailun periaatteita: asiakkaamme etu on meille aidosti tärkeintä ja haluammekin, että yrityksesi löytää itselleen sopivan vaihtoehdon vertailustamme.

Näin helposti haet ja vertailet laskurahoitusta:

 1. Päätä, millaisen laskusumman haluat jättää laskurahoitettavaksi. Päätöksen ei tarvitse olla lopullinen, vaan voit keskustella kokonaisuuden suuruudesta rahoituskumppanimme kanssa.
 2. Kirjaa hakemuslomakkeelle päättämäsi rahoitettavien laskujen summa. Suuntaa-antava tieto riittää, sillä summa täsmentyy vasta, kun toimitat laskut rahoitettaviksi.
 3. Täytä laskurahoitushakemus loppuun.
 4. Vertaile tarjoukset vinkkiemme avulla ja valitse paras kokonaisuus.
 5. Nosta rahaa yrityksellesi laskuja vastaan.

Hakemuksen teko ei sido sinua mihinkään ja se vie vain muutamia minuutteja.

Näin kilpailutat laskurahoituksen

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Ota nämä huomioon vertaillessasi laskurahoituspalveluja

Factoring-palveluissa on eroja ja jokaisella yrityksellä on omanlaisensa rahoitustarpeet. On siis täysin yrityksen koosta ja rahoitustarpeesta kiinni, minkä yritysrahoittajan tarjoama ratkaisu soveltuu yrityksen tilanteeseen parhaiten. Me Sortterilla pyrimme auttamaan sinua valitsemaan yrityksesi rahoitustarpeeseen sopivimman ratkaisun. 

Rahoitusyhtiöitä vertailtaessa kannattaa ottaa ainakin seuraavat asiat huomioon:

 • Laskun käsittelymaksu ja nopeus

Onko laskuilla erillistä käsittelymaksua ja vaikuttaako hintaan se, kuinka monta laskua lähettää. Lisäksi on hyvä selvittää, miten nopeasti yritys saa rahoituksen tililleen laskut rahoitukseen jätettyään – nopeus turvaa yrityksen kassavirtaa.

 • Miten laskun riski jaetaan?

Kenelle riski maksamattomasta laskusta siirtyy?

 • Mikä prosentti laskuista rahoitetaan?

Rahoittaako toimija laskun sataprosenttisesti vai osittain?

 • Onko palvelu kertaluontoinen vai jatkuva?

Voiko yrityksesi hyödyntää palvelua vain muutamissa laskuissa vai onko rahoitus jatkuvampaa? Valitun palvelun kesto riippuu yrityksesi tarpeesta. Jatkuvassa laskurahoituksessa jätät huolen saatavista rahoituskumppanillesi.

 • Toimijan luotettavuus

Sortterin laskurahoituskumppaneina toimii ainoastaan luotettavina pidettyjä kumppaneita.

 • Mahdolliset muut palvelut

Osa toimijoista tarjoaa myös lisäpalveluja, kuten laskun perintäpalvelua.

Usein kysyttyjä kysymyksiä laskurahoituksesta

 • Laskurahoitus tarkoittaa, että yritys saa rahoitusta niin kutsuttuja myyntisaatavia eli erääntymättömiä myyntilaskuja vastaan. Yritys siis lähettää asiakkaalle laskun ja saa siitä rahat heti omalle tililleen. Palvelumalleja on tarjolla erilaisia: voidaan puhua jatkuvasta factoring-rahoituksesta ja laskurahoituksesta.

 • Laskurahoituksessa laskut toimivat rahoituksen vakuutena. Saat heti noin 80 % laskun summasta ja loput sen jälkeen, kun asiakas on maksanut laskunsa. Tällöinkin pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kaikesta hallinnoinnista, rekisteröi maksut ja lähettää tarvittaessa maksumuistutukset.

  Laskujen myyminen puolestaan tarkoittaa sitä, että myyt laskut pankille tai rahoitusyhtiölle ja saat maksun heti. Tällöin pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kaikesta hallinnoinnista, rekisteröi maksut ja lähettää tarvittaessa maksumuistutukset.

 • Laskurahoituspalvelut sopivat kaikenkokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. Pääosin laskuja kuitenkin rahoitetaan eniten sellaisilla toimialoilla, joilla maksuajat ovat pitkiä ja laskutettavat summat normaalia suurempia.

 • Yleensä laskurahoituksen hinta on noin 2–10 prosenttia laskun loppusummasta. Luottotappioriski siirtyy pääsääntöisesti rahoitusyhtiölle, mikä näkyy myös palvelun hinnassa.

 • Riippuu toimijasta, miten nopeasti yritys saa rahoituksen tililleen laskut rahoitukseen jätettyään. Usein rahat saa tilille kuitenkin jopa saman päivän aikana, kun tarjous on hyväksytty ja sopimus tehty.

 • Laskun vakuudeksi kelpaa yleensä jokin toinen lasku, josta on myyntisaatavia.

 • Laskurahoitus ei aina edellytä kirjanpitojärjestelmän vaihtamista eikä lisää kirjanpitäjän töitä. Kaikki laskurahoittajinamme toimivat yritykset eivät siis edellytä kirjanpitojärjestelmän vaihtamista.

Mikä Sortter?

Lainavertailupalvelu Sortter on kotimainen, reilu ja vastuullinen toimija. Kilpailuttaminen kauttamme on pieni vaiva suuresta hyödystä. Lainahakemuksen täyttäminen vie sinulta vain muutaman minuutin, minkä jälkeen saat lainatarjoukset välittömästi vertailtavaksi. 

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin palvelussa on: 

 • Helppoa – kilpailutat jopa 20 pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset yhdellä hakemuksella.
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on aina ilmaista.
 • Turvallista – teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. 
 • Läpinäkyvää – kaikki lainan kulut näkyvät selkeästi eriteltyinä ilman pientä printtiä. 

Kaikki saamasi lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. Näin voit helposti valita lainatarjousten joukosta lainan, joka parhaiten vastaa sinun henkilökohtaisia toiveitasi. Laskurahoituspalvelut voit vertailla helposti vinkkiemme avulla ja valita parhaan kokonaisuuden. Tämän jälkeen pääset nostamaan rahaa yrityksellesi laskuja vastaan.

Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen puolestaan saat rahat tilillesi jopa samana päivänä tai viimeistään parin arkipäivän kuluessa.