Laskurahoitus eli factoring

Laskurahoitus tarkoittaa, että yritys saa rahoitusta niin kutsuttuja myyntisaatavia eli erääntymättömiä myyntilaskuja vastaan. Yritys siis lähettää asiakkaalle laskun ja saa siitä rahat heti omalle tililleen. Palvelumalleja on tarjolla erilaisia: voidaan puhua jatkuvasta factoring-rahoituksesta ja laskurahoituksesta.

Yrityslainalaskuri

Lainasumma

18 000 €

Laina-aika

18 kuukautta
1 111 €

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-36 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Mikä on laskurahoitus?

Laskurahoitus tarkoittaa, että yritys saa rahoitusta niin kutsuttuja myyntisaatavia eli erääntymättömiä myyntilaskuja vastaan. Yritys siis lähettää asiakkaalle laskun ja saa siitä rahat heti omalle tililleen. Palvelumalleja on tarjolla erilaisia: voidaan puhua jatkuvasta factoring-rahoituksesta ja laskurahoituksesta.

Laskurahoitus siis tarkoittaa sitä, että laskut toimivat rahoituksen vakuutena. Saat heti noin 80 % laskun summasta ja loput sen jälkeen, kun asiakas on maksanut laskunsa. Tällöinkin pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kaikesta hallinnoinnista, rekisteröi maksut ja lähettää tarvittaessa maksumuistutukset.

Laskujen myyminen puolestaan tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että myyt laskut pankille tai rahoitusyhtiölle ja saat maksun heti. Tällöin pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kaikesta hallinnoinnista, rekisteröi maksut ja lähettää tarvittaessa maksumuistutukset.

Laskurahoituksessa luottotappioriski säilyy yleensä yrityksellä, kun taas laskujen myymisessä riskistä vastaa pankki tai rahoitusyhtiö.

Pankit ja lainanantajamme

Pop PankkiAktiaResurs BankBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBalanziaFellow PankkiLea bankInstabankFerratumFixuraKomplett bankmyLenderLaina.fi - KertalainaCredigoHalino

Laskurahoituksen hinta

Yleensä laskurahoituksen hinta on noin 2–10 prosenttia laskun loppusummasta. Luottotappioriski siirtyy pääsääntöisesti rahoitusyhtiölle, mikä näkyy myös palvelun hinnassa.

Laskurahoituksen hintaa tarkasteltaessa on hyvä ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Jääkö luottotappioriski yrityksellesi vai siirtyykö se rahoitusyhtiölle?
 • Millä luottoluokitustasolla laskutettava yritys on?
 • Kuinka pitkä maksuaika laskulla on?
 • Oletko rahoittamassa yhtä vai useampaa laskua?
 • Kuinka suurta summaa olet laskuttamassa?

Jatkuvissa factoring-rahoitussopimuksissa kulut voivat olla aiemmin mainittua pienemmätkin, mikäli laskun maksuaika on lyhyt.

Laskuja on mahdollista myydä useampia kerralla, mutta myös yksittäisen laskun myynti onnistuu helposti.

Jotkut rahoitusyhtiöt tarjoavat laajempaa factoring-rahoitusta samaan tapaan kuin pankit. Tämä tarkoittaa, että koko laskutusprosessi on mahdollista tarvittaessa ulkoistaa ja saada rahoitusyhtiöltä luottoa erääntymättömiä laskuja vastaan.

Laskut rahaksi – kenelle se sopii?

Laskurahoituspalvelut sopivat kaikenkokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. Pääosin laskuja kuitenkin rahoitetaan eniten sellaisilla toimialoilla, joilla maksuajat ovat pitkiä ja laskutettavat summat normaalia suurempia. 

Yksittäisen tai useamman laskun myyminen puolestaan voi olla toimiva ratkaisu, mikäli yrityksesi tuotteiden tai palveluiden kysyntä yllättäen laskee tilapäisesti.

Miten factoring-laskurahoituksen vertailu toimii?

Kuten muutkin lainat, kannattaa laskurahoituskin kilpailuttaa. Kilpailuttaminen tuo usein mittavia rahallisia säästöjä, ja factoring-laskurahoituksen kilpailuttaminen onkin ainoa luotettava keino varmistaa, ettet maksa laskurahoituksesta turhia kuluja.

Laskurahoituksen kilpailuttaminen onnistuu myös Sortterin lainavertailupalvelun kautta. Kerrommekin tällä sivulla pian tarkemmin, miten laskurahoituksen vertailu ja kilpailuttaminen toimii.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Laskujen myynti tuo runsaasti hyötyjä

Yrityksen tarpeista riippuen laskurahoituksesta on runsaasti erilaisia hyötyjä:

 • Yrityksen kassavirtaa on helpompi ennustaa ja maksuvalmius paranee.
 • Yrityksen rahojen sijoittaminen tai investointi on nopeampaa, kun pääomat eivät ole kiinni saatavissa.
 • Asiakkaille on mahdollista myöntää pidempiä maksuaikoja, mikä parantaa palvelua.
 • Laskurahoituspalveluja on tarjolla joustavasti eri tarpeisiin: voit myydä vain yksittäisen laskun tai halutessasi rahoittaa vain tietylle yritysasiakkaallesi lähtevät laskut.
 • Factoring-rahoituksessa hallinnolliset työt vähenevät: voit keskittyä yrityksesi toimintaan ja jättää maksuvalvonnan ja perintätoimet ammattilaisille.
 • Laskurahoitus on yleensä halvempi vaihtoehto verrattuna esimerkiksi rahoitusyhtiöiden tarjoamiin yrityslainoihin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä laskurahoituksesta

 • Laskurahoitus tarkoittaa, että yritys saa rahoitusta niin kutsuttuja myyntisaatavia eli erääntymättömiä myyntilaskuja vastaan. Yritys siis lähettää asiakkaalle laskun ja saa siitä rahat heti omalle tililleen. Palvelumalleja on tarjolla erilaisia: voidaan puhua jatkuvasta factoring-rahoituksesta ja laskurahoituksesta.

 • Laskurahoitus tarkoittaa sitä, että laskut toimivat rahoituksen vakuutena. Saat heti noin 80 % laskun summasta ja loput sen jälkeen, kun asiakas on maksanut laskunsa. Tällöinkin pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kaikesta hallinnoinnista, rekisteröi maksut ja lähettää tarvittaessa maksumuistutukset.

  Laskujen myyminen puolestaan tarkoittaa sitä, että myyt laskut pankille tai rahoitusyhtiölle ja saat maksun heti. Tällöin pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kaikesta hallinnoinnista, rekisteröi maksut ja lähettää tarvittaessa maksumuistutukset.

 • Laskurahoituspalvelut sopivat kaikenkokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. Pääosin laskuja kuitenkin rahoitetaan eniten sellaisilla toimialoilla, joilla maksuajat ovat pitkiä ja laskutettavat summat normaalia suurempia.

 • Yleensä laskurahoituksen hinta on noin 2–10 prosenttia laskun loppusummasta. Luottotappioriski siirtyy pääsääntöisesti rahoitusyhtiölle, mikä näkyy myös palvelun hinnassa.