Identiteettivakuutus – turvaa digitaalisessa maailmassa

Identiteettivakuutus ennaltaehkäisee identiteettivarkauksia. Sortterin asiakkaana voit saada Mysafetyn Identiteettivakuutuksen maksutta käyttöösi kolmen kuukauden ajaksi.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Identiteettivakuutus ennaltaehkäisee identiteettivarkauksia. Sortterin asiakkaana voit saada Mysafetyn Identiteettivakuutuksen maksutta käyttöösi kolmen kuukauden ajaksi.

Päivitetty:

Kirjoittaja Joona

Kirjoittaja:

Joona Paakkanen

Laatuvarmistettu

Mikä on Identiteettivakuutus?

Identiteettivarkauksien määrä on kasvanut Suomessa vauhdilla. Vakuutuspalveluyritys Mysafetyn mukaan jopa 10 prosenttia suomalaisista on joutunut elämässään vähintään kerran identiteettivarkausyrityksen kohteeksi. 

Kotimainen lainavertailupalvelu Sortter haluaa olla mukana ehkäisemässä identiteettivarkauksia. Asiakkaanamme voit saada Mysafetyn suositun Identiteettivakuutuksen maksutta käyttöösi kolmen kuukauden ajaksi, kun olet jättänyt lainahakemuksen palvelussamme. 

Mysafetyn Identiteettivakuutus on identiteettivarkauksia ennaltaehkäisevä vakuutuspalvelu. 

Sortterin tarjoamasta vakuutusedusta on sinulle monia hyötyjä: 

 • Ilmainen 3 kuukauden ajan: Voit rauhassa testata vakuutusta kolmen kuukauden ajan ilman sitoumuksia. Maksuttoman jakson jälkeen palvelu päättyy automaattisesti eli sinun ei tarvitse perua vakuutusta. 
 • Riskien ennaltaehkäisy: Vakuutus ehkäisee esimerkiksi henkilötietoihin liittyviä petosriskejä tehokkaasti. 
 • Tietojesi seuranta: Saat välittömästi ilmoituksen, mikäli tietojasi käytetään väärin. 
 • Henkilökohtainen tuki ja neuvonta: Mysafetyn asiantuntijat auttavat sinua identiteettivarkauksiin liittyvissä ongelmatilanteissa, kuten omaehtoisen luottokiellon asettamisessa, virheellisten tietojen oikaisemisessa ja luottotietojen palauttamisessa.
 • Korvaukset taloudellisista menetyksistä: Korvaa henkilötietojen väärinkäytöstä aiheutuneita taloudellisia vahinkoja ja kustannuksia jopa 20 000 euroon saakka vakuutuskauden (12 kk) aikana. 

Mysafety on vuonna 2008 perustettu vakuutusalan yritys, jonka vakuutuspalvelut täydentävät tavallisia vakuutuksia. Yritys on alansa johtava toimija Pohjoismaissa.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Identiteettivakuutus – usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Identiteettivakuutus on identiteettivarkauksia ennaltaehkäisevä vakuutuspalvelu yksityishenkilöille ja yrityksille. Vuonna 2022 markkinoilla tullut Identiteettivakuutus korvaa identiteettivarkauteen liittyvät taloudelliset menetykset ilman omavastuuta 20 000 euroon saakka yhden vakuutuskauden aikana. Identiteettivakuutuksen tarjoaa vakuutuspalvelu Mysafety.

 • Mysafetyn Identiteettivakuutus sisältää henkilökohtaisen avun ja 24/7-monitorointipalvelun. Yrityksen asiantuntijat auttavat sinua identiteettivarkauksiin liittyvissä ongelmatilanteissa ja monitorointipalvelun kautta saat ilmoituksen, jos henkilökohtaisia tietojasi käytetään väärin. 

 • Kotimainen lainavertailupalvelu Sortter tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden saada Identiteettivakuutus maksutta käyttöön kolmen kuukauden ajaksi. Vakuutusedun käyttöönotto edellyttää, että lähetät lainahakemuksen Sortterin palvelussa. Vakuutuspalvelu Mysafety tekee lopullisen päätöksen vakuutuksen myöntämisestä. 

 • Vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. 

Miten voin aktivoida vakuutusedun käyttööni? 

Identiteettivakuutuksen myötä sinulla on yksi asia vähemmän huolehdittavana. Voit hyödyntää Sortterin tarjoaman kolmen kuukauden maksuttoman vakuutusedun seuraavien ohjeiden avulla: 

 1. Jätä lainahakemus Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa.
 2.  Tutustu vakuutusehtoihin ja aktivoi vakuutus maksutta käyttöösi.
 3. Maksuton jakso on voimassa 3 kuukautta, jonka jälkeen se päättyy automaattisesti. 
 4. Voit halutessasi tämän jälkeen jatkaa vakuutustasi.

Yhteistyökumppanimme Mysafety tekee lopullisen päätöksen vakuutuksen myöntämisestä. 

Huomioithan, että vakuutusedun käyttöönotto edellyttää vahvaa tunnistautumista: 

 • Mikäli olet Sortterin uusi asiakas, saat tunnistautumissähköpostin kahden tunnin kuluttua lainahakemuksesta. Sinut siirretään Mysafetyn palveluun vasta vahvan tunnistautumisen jälkeen. 
 • Mikäli olet jo tunnistautunut Sortterin palvelussa, sinut siirretään Mysafetyn palveluun heti tuotteen valinnan jälkeen.

Mitä identiteettivarkaus tarkoittaa?

Identiteettivarkaudet ovat maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvava rikollisuuden muoto. 

Suomen rikoslain mukaan identiteettivarkaus tarkoittaa tilannetta, jossa rikoksen tehnyt henkilö käyttää oikeudettomasti toisen henkilön henkilötietoja, tunnistautumistietoja tai muuta vastaava yksilöivää tietoa erehdyttääkseen kolmatta osapuolta ja siten aiheuttaen taloudellista vahinkoa kyseiselle henkilölle. 

Identiteettivarkaus lisättiin Suomeen rikoslakiin vuonna 2015, minkä jälkeen asiaa koskevien rikosilmoitusten määrä on kasvanut jatkuvasti. 

Henkilötiedot voivat päätyä rikollisten käsiin esimerkiksi seuraavilla tavoilla: 

 • Sosiaalisen median tai sähköpostitilien kautta
 • Tahalliset ja tahattomat tietovuodot
 • Erilaisten tietomurtojen yhteydessä 
 • Kadonneet henkilöllisyystodistuksen myötä

Mysafetyn tilastojen mukaan henkilökohtaisia tietoja kalastellaan eniten sähköpostin ja puhelimen kautta sekä erilaisissa chat- ja tekstiviestipalveluissa.

Kannattaa muistaa, että identiteettivarkaus on tekona rangaistava vain silloin, mikäli siitä aiheutuu uhrille taloudellista vahinkoa tai vähäistä suurempaa haittaa.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Miksi identiteettivarkauksia kannattaa varoa?

Identiteettivarkaudella on usein kauaskantoisia seurauksia uhrin elämään. Seuraukset voivat vaikuttaa uhriin niin psykologisesti kuin taloudellisesti. 

Psykologiset seuraukset

Identiteettivarkauden uhri saattaa tuntea häpeää, ahdistusta ja turvattomuutta siitä, että tämän henkilöllisyyttä on käytetty väärin. Yksi yleisimmistä identiteettivarkauden muodoista on sosiaaliseen mediaan luodut valeprofiilit, joiden kautta uhrin henkilöllisyyttä voidaan käyttää vääriin tarkoituksiin. 

Taloudelliset seuraukset

Identiteettivarkaus voi aiheuttaa uhrille merkittävää taloudellista vahinkoa. Rikollinen voi uhrin nimissä esimerkiksi nostaa lainaa, tilata erilaisia tavaroita tai nostaa luvattomasti rahaa uhrin tililtä tai luottokortilta. Identiteettivarkaus voi vaikuttaa myös uhrin luottotietoihin ja aiheuttaa siten pitkäaikaista taloudellista haittaa. Tilastojen mukaan tyypillinen identiteettivarkauden seurauksena menetetty summa on 5 000–10 000 euroa. 

Identiteettivarkauteen kannattaa reagoida nopeasti, jotta voidaan estää laajemmat seuraukset.

Toimi näin, mikäli epäilet joutuneesi identiteettivarkauden kohteeksi:

 1. Tee omaehtoinen luottokielto, joka estää rikollista ottamasta lainaa sinun nimiisi. Huomioithan kuitenkin, että omaehtoinen luottokielto estää myös sinua itseäsi ottamasta lainaa niin kauan kuin se on voimassa. 
 2. Ota yhteys pankkiin: Kadonneesta, varastetusta tai muuten vaarantuneesta maksukortista kannattaa ilmoittaa omaan pankkiin, joka voi pyynnöstäsi kuolettaa eli sulkea kortin. 
 3. Tee rikosilmoitus: Identiteettivarkaudesta kannattaa tehdä rikosilmoitus poliisille ja kerätä tapahtumista todisteita, kuten nimissäsi tehtyjen ostosten tilausvahvistuksia. 
 4. Ole yhteydessä petoksen kohteena oleviin yrityksiin: Nimissäsi tehdyistä tilauksista ja ostoksista kannattaa aina reklamoida. 
 5. Varmista tietojen oikeellisuus: Rikoksen tekijä on saattanut jopa muuttaa tietojasi, joten ole yhteydessä esimerkiksi Postiin sekä Digi- ja väestötietovirastoon.

Näin lainojen kilpailuttaminen onnistuu:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Miten voin ennaltaehkäistä identiteettivarkauksia?

Nettiasioimisessa kannattaa olla tarkkana. Nykypäivän huijarit tuottavat kielellisesti ja teknisesti uskottavia huijaussivustoja, joiden tunnistaminen voi vaatia sekä valppautta että harjaantunutta silmää. 

Myös erilaiset sähköpostihuijaukset ovat yhä taitavammin tehtyjä ja niiden määrä on ollut jyrkässä kasvussa 2020-luvun taitteessa. Mysafetyn tilastojen mukaan jopa 81 prosenttia suomalaisista on joutunut erilaisten kalasteluviestien tai huijaussoittojen kohteeksi.

Mysafetyn Identiteettivakuutus on luotettava keino ennaltaehkäistä digimaailman riskejä ja identiteettivarkauksia. 

Miksi Identiteettivakuutus on järkevä valinta? 

 • Varovaisuus ei välttämättä riitä suojaamaan sinua digimaailman riskeiltä. Saatat joutua huijauksen tai tietovuodon uhriksi täysin tietämättäsi. 
 • Identiteettivakuutus kattaa myös pankkitietojen kaappaukset. 
 • Palvelu monitoroi henkilö- ja korttitietojasi myös niin sanotussa pimeässä verkossa eli dark webissä

Mysafety on edelläkävijä identiteettivakuutusten suhteen. Vuonna 2022 yritys toi markkinoille Suomen ensimmäisen identiteetti- ja petosvakuutuksen. 

Yksityishenkilön Identiteettivakuutuksen lisäksi tarjolla on yrityksille suunnattu identiteettivakuutus, joka suojaa sekä yrittäjää että yrityksen henkilöstöä identiteettivarkauksilta.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Identiteettivakuutus – usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Identiteettivakuutus ei korvaa taloudellisia vahinkoja tai menetyksiä, jotka ilmenevät yli 12 kuukauden kuluttua identiteettivarkaudesta. Identiteettivakuutus ei sisällä myöskään oikeusapua ja oikeusturvaa. 

 • Identiteettivarkaus tarkoittaa tilannetta, jossa rikoksentekijä käyttää oikeudettomasti toisen henkilön henkilötietoja, tunnistautumistietoja tai muuta vastaava yksilöivää tietoa aiheuttaakseen tälle esimerkiksi taloudellisia vahinkoja tai muuta haittaa. Sosiaalisen median valeprofiilit ovat yksi identiteettivarkauden muodoista.  

 • Identiteettivarkauksien määrä on lisääntynyt myös Suomessa vauhdilla. Identiteettivarkaus voi aiheuttaa uhrille sekä taloudellisia että psykologisia vaikutuksia. Tilastojen mukaan identiteettivarkauden uhri menettää rikoksessa keskimäärin 5 000–10 000 euroa.

 • Lainojen kilpailuttaminen auttaa sinua säästämään lainakustannuksissa. Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa voit kilpailuttaa lainat aina 60 000 euroon saakka. 

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainapäätöksiä!

Kilpailuta lainat Sortterin palvelussa – voit saada vakuutusedun käyttöösi 

Vakuutuspalveluyritys Mysafetyn yhteistyökumppani Sortter on tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu. Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa voit kilpailuttaa lainat aina 60 000 euroon saakka. 

Lainojen kilpailuttaminen on helppo ja nopea toimenpide:

 1. Siirry Sortterin sivulle.
 2. Täytä yksi lainahakemus, jolla voit kilpailuttaa jopa yli 20 pankkia ja rahoituslaitosta. 
 3. Saat lainatarjoukset välittömästi. Kaikki lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. 
 4. Valitse tarpeitasi vastaava laina ja hyväksy lainasopimus pankkitunnuksillasi. 
 5. Lainasumma siirtyy tilillesi nopeasti, 1–2 arkipäivässä.

Täytätkö ehdot?

Sortter kilpailuttaa lainat puolestasi, mikäli täytät seuraavat ehdot: 

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot 
 • Asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on tili suomalaisessa pankissa
 • Olet hoitanut raha-asiasi mallikkaasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä

Lainojen kilpailuttaminen on osa vastuullista talouden hallintaa. Vastuullista on myös suojautua identiteettivarkauksilta Mysafetyn suositun Identiteettivakuutuksen avulla. 

Sortterin asiakkaana voit siis saada Identiteettivakuutuksen maksutta kolmeksi kuukaudeksi käyttöösi, kun jätät lainahakemuksen palvelussamme. 

Kilpailuta lainat Sortterin palvelussa ja hyödy vakuutusedusta!

Dokumentit

Etämyynnin ennakkotiedot löydät täältä.

Identiteettivakuutuksen tuotekuvauksen löydät täältä.

Mysafety Identiteettivakuutuksen ehdot löydät täältä.

Yleiset sopimusehdot löydät täältä.

Mysafety Identiteettivakuutuksen tuote-esittelyn löydät täältä

Kirjoittaja Joona

Kirjoittaja

Joona Paakkanen

Joona on sisällöntuotannon ammattilainen, joka nauttii laadukkaiden verkkosisältöjen tuottamisesta asiakasviestinnän tarpeisiin. Joonalla on liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto Savonia-ammattikorkeakoulusta, “pääaineenaan” taloushallinto. Talouden eri ilmiöihin myös koulutuksensa kautta perehtynyt Joona on tuottanut pankki- ja rahoitusalaan liittyviä tekstejä vuodesta 2021 lähtien

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.