Mökkilaina - kilpailuta vapaa-ajan asunnon rahoitus ja säästä

Haaveiletko vapaa-ajan asunnosta tai kesämökistä? Täytä hakemus ja hae rahoitusta vapaa-ajan asuntoa varten. Saat tarjoukset nopeasti, eikä hakemuksen lähettäminen sido sinua mihinkään.

Lainalaskuri - kilpailuta mökkilaina tästä

Valitse lainasumma

40 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
570 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 40 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 570 €, takaisinmaksettava summa 47 910 € sekä todellinen vuosikorko on 5,39 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 40 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 570 €, takaisinmaksettava summa 47 910 € sekä todellinen vuosikorko on 5,39 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Haaveiletko vapaa-ajan asunnosta tai kesämökistä? Täytä hakemus ja hae rahoitusta vapaa-ajan asuntoa varten. Saat tarjoukset nopeasti, eikä hakemuksen lähettäminen sido sinua mihinkään.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Mökkilainalla toteutat unelmiesi vapaa-ajan asunnon

Etsitkö lainaa mökin tai vapaa-ajan asunnon hankintaan? Tai tarvitsetko lainan käsirahaa tai omarahoitusosuutta varten? Ehkä mielessäsi on laajentaa mökkiä, jotta koko suku mahtuu kerralla saman katon alle? Mikä rahoituksen tarpeesi onkaan, voit kilpailuttaa mökkilainan kauttamme nopeasti, turvallisesti ja täysin maksutta.

Saat Sortterin avulla lainatarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta yhdellä hakemuksella. Vertaa tarjoukset helposti ja valitse edullisin laina vertailusta mökin tai vapaa-ajan asunnon hankintaan tai kunnostamiseen.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Mökkilaina reilusti kilpailutettuna

Lainatarjousten kilpailuttaminen Sortterin avulla on ilmaista. Suosittelemme palvelussamme aina edullisinta löytämäämme lainaa, mutta jätämme valinnan sinulle.

Palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä saamistasi tarjouksista hyväksyt. Et myöskään ole velvollinen hyväksymään saamiasi lainatarjouksia, vaan saat itse päättää hyväksytkö vai hylkäätkö lainanantajien tekemät tarjoukset.

Järjestämme lainatarjoukset sinulle edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan, jotta pystyt vertailemaan lainanantajien sinulle tekemiä tarjouksia helposti.

Mökkilaina löytyy Sortterin avulla:

 • Turvallisesti – toimimme vain luotettavien pankkien kanssa
 • Maksuttomasti – lainatarjousten hakeminen on ilmaista
 • Helposti – tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä lainantarjoajia
 • Nopeasti saat lainatarjoukset jopa muutamassa minuutissa

Noudatamme palvelussamme Reilun lainavertailun periaatteita joihin voin tutustua tarkemmin täältä.

Lainaa mökin tai loma-asunnon hankintaan ilman vakuuksia

Vakuudeton mökkilaina sopii mökin tai vapaa-ajan asunnon hankintaan, kun tarvittava lainasumma on korkeintaan 60 000 € ja haluat saada lainan nopeasti käyttöösi.

 • Hae lainaa tarpeesi mukaan 60 000 € asti
 • Valitse laina-aika 1-15 vuoden väliltä
 • Korko alkaen 4%

Voit maksaa lainan takaisin koska vain, myös kesken sovitun laina-ajan. Lainan ennenaikaisesta maksamisesta ei synny sinulle kustannuksia, vaan päinvastoin, voit näin saada lainasta kertyviä kustannuksia matalammiksi.

Vaikka lainan voi maksaa takaisin sovittua nopeammin, kannattaa lainamäärä ja takaisinmaksuaika silti sovittaa nykyisten tulojen ja menojen mukaan. Jos haluat myöhemmin lyhentää lainaa suuremmissa erissä, on maksuohjelmaa aina helpompi neuvotella pankin kanssa suunniteltua lyhyemmäksi, kuin pidemmäksi.

Mökkilaina soveltuu myös mökin käsirahaksi tai osaksi muuta mökin rahoitusta.

Näin kilpailutat mökkilainat

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Mökkilainaa ilman säästöjä tai käsirahaa

Vapaa-ajan asunnon tai kesämökin rahoitus onnistuu myös ilman aikaisempia säästöjä tai käsirahaa, jos lainatarpeesi on korkeintaan 60 000 €. Jos olet ostamassa tätä kalliimpaa mökkiä, voit käyttää mökkilainaa käsirahaa tai omarahoitusosuutta varten.

Kun olet vertaillut lainatarjoukset palvelussamme ja päätynyt sinulle sopivaan lainaan, siirretään rahat suoraan tilillesi lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Voit käyttää rahan tarpeesi mukaan paitsi mökin hankintaan, myös sen kunnostukseen tai remontointiin.

Mökkilaina on vakuudetonta lainaa, joten et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia uuden mökin ostamiseen. Kesämökin omistajuus siirtyy suoraan nimiisi ilman, että mökkiä tai kiinteistöä tarvitsee pantata lainan vakuudeksi.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Lainaa kesämökin omarahoitusosuuteen

Vakuudellista vapaa-ajan asuntolainaa haettaessa sinulla tulee olla omaa rahoitusta, eli säästöjä tai vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta. Usein kesämökin omarahoitusosuus lasketaan prosenttiosuutena kauppahinnasta. Mökin tai vapaa-ajan asunnon omarahoitusosuus on yleensä noin 30–50 %. Tämä tarkoittaa sitä, että jos mökin kauppahinta on 100 000 euroa, tulee sinulla olla n. 30 000-50 000 euroa omaa rahaa, jonka voit käyttää osana mökkikauppaa.

Aina varallisuutta ei ole kertynyt tai sitä ei ole vapaasti käytettävissä niin paljoa, että säästöt riittäisivät kattamaan vakuudelliseen lainaan tarvittavan omarahoitusosuuden.

Omasta kesämökkihaaveesta ei kuitenkaan tarvitse luopua, sillä mökkilainaa voi hakea myös vain osalle kauppahinnasta. Näin voit rahoittaa mökin hankintaa osittain säästöillä, osittain vakuudellisella lainalla sekä esimerkiksi mökin remontit vakuudettomalla remonttilainalla.

Lainaa vierasmajan tai aitan rakentamiseen

Kun suku laajenee tai ystävät alkavat viihtyä mökilläsi, tarvitaan nukkumapaikkoja mökille enemmän. Mikäli itse mökkiä ei ole mahdollista laajentaa, oiva ratkaisu on rakentaa mökkipihaan vierasmaja tai -aitta.

Vierasmajan tai piha-aitan rakentaminen tuo yksityisyyttä perheille, mutta on myös edullinen ratkaisu lisätilan saamiseksi. Valmiita rakennuspaketteja saa edullisimmillaan jo noin 3 000 eurolla. Hulppean vierasmajan saa puolestaan n. 15 000 eurolla.

Myös vierasmajan tai piharakennuksen voi rahoittaa mökkilainalla. Hyvin harkittu mökkilaina mahdollistaa panostamisen vapaa-aikaan, mutta mikä tärkeintä, huolellisesti kilpailutettu mökkilaina on edullinen ja sen takaisinmaksu onnistuu vaivatta.

Kilpailuta mökkirahoitus ja valitse edullinen mökkilaina vertailusta

Edullinen laina mökin tai vapaa-ajan asunnon hankintaan

Mökkilainassa, aivan kuten muissakin lainoissa pankit tekevät lainatarjoukset lainanhakijan riskiarvioon perustuen. Tarjoukset tehdään hakemuksessa antamiesi tietojen, sekä pankkien omista ja ulkoisista lähteistä hakemien tietojen perusteella. Mitä vakaammat tulot sinulla on, sitä edullisemmin voit saada mökkilainan.

Täytä lainahakemus huolellisesti, niin saat mökkilainan pienemmällä korolla. Jos voit hakea mökkilainan yhdessä avio- tai avopuolison kanssa, parantaa tämä mahdollisuuksiasi saada laina edullisemmin. Rinnakkaishakijan kanssa lainan hakeminen pienentää lainanantajan riskiä takaisinmaksusta ja voit saada lainalle pienemmän korkoprosentin.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Kuinka paljon tarvitsen käsirahaa mökin ostoon?

Voit hakea mökkilainaa tarpeesi mukaan 60 000 euroon saakka. Sortterin kilpailuttamissa lainoissa ei ole vaateita omarahoitusosuudelle ja voit ostaa mökin tai vapaa-ajan asunnon jopa kokonaan ilman käsirahaa.

Miten mökkilainojen vertailu toimii?

Täytä ilmainen hakemus, jonka jälkeen haemme sinulle henkilökohtaisen lainapäätöksen kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Järjestämme lainatarjoukset valmiiksi hintajärjestykseen, jotta edullisimman vaihtoehdon valinta on sinulle mahdollisimman helppoa.

Lainavertailu tapahtuu lainakustannusten, eli todellisen vuosikoron mukaan, mutta asiakkaanamme voit valita vapaasti minkä tahansa saamistasi lainatarjouksista.

Jos et löydä sopivaa tarjousta palvelustamme, voit myös hylätä saamasi tarjoukset.

Mökkilainasta ja vapaa-ajan asunnon rahoittamisesta kysyttyä

 • Mökin hankinnassa voi käyttää vakuudetonta tai vakuudellista lainaa ominen säästöjen lisäksi. Vakuudettoman lainan etuna on nopeampi lainan käsittely ja joustavammat ehdot omarahoituksen määrälle. Vakuudellisen mökkilainan etuna on puolestaan alhaisempi korkoprosentti.

  Jos päädyt ottamaan mökkilainan vakuudettomana, voit halutessasi maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti ja korvata sen myöhemmin vakuudellisella lainalla.

 • Voit hakea mökkilainaa 60 000 € asti ilman, että sinun tarvitsee käyttää säästöjä mökin hankintaan.

 • Mökkilainaa voi saada ilman vakuuksia jopa 60 000 €. Tätä suuremmassa lainatarpeessa mökki tulee usein asettaa vakuudeksi ja laina kannattaa hakea vakuudellisena vapaa-ajan asunnon lainana.

 • Saat päätöksen mökkilainan myöntämisestä usein jo muutamassa minuutissa. Lainatarjouksen hyväksyttyäsi pankki haluaa todennäköisesti saada vielä tositteet ilmoittamistasi tuloista, jonka jälkeen lainasopimus voidaan allekirjoittaa ja laina siirretään tilillesi.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat
Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.