Sortterin blogi

Pörssiosakkeet ja tammikuuilmiö

Onko sijoitusmarkkinoilla taas tammikuuilmiö?

Tammikuu on perinteisesti aiheuttanut osakemarkkinoilla anomaliaa eli poikkeamaa. Tammikuuilmiö tai tammiralli saa piensijoittajat liikkeelle vuodenvaihteen aikana, mikä saattaa nostaa osakkeiden hintoja. Vuosi 2020 oli sijoitusmarkkinoilla monin paikoin poikkeuksellinen – toteutuuko tammikuuilmiö tänä vuonna?

21 tammikuu 2021

Hyviä kokemuksia Sortterista

Hyviä kokemuksia Sortterista – “Lainan hakeminen oli nopeaa, helppoa ja kätevää”

Syyskuussa 2020 tehdyn asiakaskyselyn mukaan asiakkaillamme on pääasiassa positiivisia kokemuksia Sortterista. Asiakkaamme painottivat erityisesti kilpailutuspalvelun helppoutta ja nopeutta. Asiakaskyselyn lisäksi haastattelimme muutamia asiakkaitamme, jotka kertovat tarkemmin kokemuksistaan.

20 tammikuu 2021

Korotus ASP-lainaan

ASP-lainaan korotus vuonna 2021? Hyvä uutinen nuorille ensiasunnon ostajille

ASP-laina on ollut tärkeä valtion tukema kannustin suomalaisten ensiasunnon ostoon jo lähes 40 vuoden ajan. Asuntojen hinnat ovat kuitenkin viime vuosina nousseet voimakkaasti erityisesti kasvukeskuksissa, jolloin ASP-lainan maksimimäärä on jäänyt yleisessä hintatasossa jälkeen. ASP-lainaan on kuitenkin ehdotettu korotusta.

19 tammikuu 2021

Vuosi 2021

Mihin kuluttajat hakevat lainaa vuonna 2021?

Tarkastelimme vuoden 2020 lainan hakutilastoja. Tilastoissa on nähtävissä, että lainojen yhdistely yleistyy ja nuorten lainan hakeminen on nousussa. Lisäksi väliaikainen korkokatto vaikuttaa pienituloisten sekä yksittäisten lainanhakijoiden lainojen hyväksymispäätökseen.

15 tammikuu 2021

Autot vuonna 2021

Oletko ostamassa autoa vuonna 2021? Ota huomioon nämä asiat

Kevät on perinteisesti autokaupassa vuoden vilkkainta aikaa. Ennen autokaupoille suuntaamista on hyvä pohtia, millainen auto itselle sopii. Vuosi 2021 toi myös tullessaan muutamia etuja autoilijoille, kuten auton romutuspalkkion ja sähköauton veroedun.

14 tammikuu 2021