Sortterin blogi

Koronan vaikutukset kuluttajien talouteen

Suomalaiset ovat tinkineet merkittävästi omasta ja perheidensä kulutuksesta kuluneen vuoden aikana

Sortter Oy:n kysely kertoo rajusta pudotuksesta suomalaisten kulutuskäyttäytymisessä. Yli puolet kyselyyn vastanneista ovat joutuneet supistamaan omia ja perheidensä kulutusmenoja. Reilu puolet suomalaisista on siirtynyt ostamaan halvempia elintarvikkeita ja kulutushyödykkeitä koronaa edeltävään aikaan verrattuna. Eniten kulutuksesta ovat joutuneet tinkimään yrittäjät sekä yli nelihenkiset perheet.

21 syyskuu 2020

Sortter

Kuinka monta luottokorttia ihmisillä tyypillisesti on?

Osa suomalaisista omistaa vain yhden luottokortin, mutta osalla niitä löytyy taskusta useampia. Myös luottorajoja on olemassa monenlaisia. Luottokorttien kuluissa ja koroissa on eroja, ja niistä olisi hyvä olla tietoinen, jotta ei maksa liikaa. Useista luottokorttilainoistakin voi kertyä turhaan päällekkäisiä kuluja, jotka olisi yhdistettävissä yhdeksi edullisemmaksi ja matalakorkoisemmaksi kulutusluotoksi.

21 syyskuu 2020

Sortter

Autohuolto edessä - mistä rahat?

Onko autosi vuosihuolto edessä, tai onko siinä ilmennyt yllättävä vika? Pohditko, mistä hankit rahat autohuoltoon? Etenkin jos auton huolto- tai korjauslasku on iso, houkuttelee ajatus laskun jakamisesta kuukausieriin. Auton huoltoa varten on olemassa useita eri rahoitusvaihtoehtoja, ja korjaamot tarjoavat yleensä myös omaa rahoitustaan. Mutta mikä vaihtoehto tulee halvimmaksi?

18 syyskuu 2020

nainen ja mies sohvalla

Mistä kannattaa ottaa lainaa? Lue vinkit ja löydä itsellesi sopiva rahoitus

Lainaa saa monesta paikasta, mutta mistä vain sitä ei kannata ottaa. Kun muistat muutaman perusasian, voit hakea lainaa turvallisin mielin ja tiedät saavasi hyvän tarjouksen.

17 syyskuu 2020

Credit vai debit kortti

Credit ja Debit? Kaikki korttityyppien eroista.

Suuri osa suomalaisista tekee jopa useamman kerran päivässä valinnan Debit ja Credit -painikkeiden välillä. Harvoin tulee kuitenkaan mietittyä tarkemmin näiden maksutapojen eroja.

17 syyskuu 2020