Sortterin blogi

Helsinki

Kulutusluottojen korot toukokuussa 2020

Kulutusluottojen koroissa on useiden prosenttiyksikköjen muutoksia huhtikuuhun verrattuna. Lähes 80 % kulutusluotoista alittaa 10 % korkotason ennen kaavaillun korkokaton voimaantuloa.

05 toukokuu 2020

Visa luottokortti

Koronaepidemian takia säädettävä korkokatto rajaa kuluttajalainojen vuosikoron 10 %:n

Hallituksen esityksen mukaan luottojen korkokatto laskee 10 %:n heinäkuun alusta lähtien. Luottokortit ja verkkokaupan osamaksusopimukset jätetään kuitenkin säätelyn ulkopuolelle ja näiden korot voisivat olla jatkossa kaksinkertaisia muihin lainoihin nähden.

24 huhtikuu 2020

Autoilun omistus- ja rahoitusmuodot

Edullisin auton omistus- ja rahoitustapa? Vaihtoehtoja eri tilanteisiin

Suomalaisten suosima omistusautoilu ei ole välttämättä edullisin ratkaisu autoa tarvitsevalle ja monet muut vaihtoehdot ovatkin yleistyneet autoilijoiden kesken. Entäpä mikä on edullisin auton rahoitusmuoto? Lue vinkit ja säästä autoilun aiheuttamissa kustannuksissa.

22 huhtikuu 2020

Luottokortti

Luottokorttien ja verkkokaupan osamaksupalvelujen korot 17.4.2020

Luottokorttien ja verkkokaupan osamaksupalvelujen hinnoissa on suuria eroja. Keräsimme 17.4.2020 ajankohtaiset korkotiedot pankkien ja osamaksupalveluja tarjoavien rahoitusyhtiöiden verkkosivuilta.

17 huhtikuu 2020

Eduskunta

Hallituksen ehdotus 10 % korkokatosta tulisi pysäyttämään luotonmyönnön kokonaan

Esimerkiksi 2000 euron luotto vuoden maksuajalle maksaa korkeimmalla mahdollisella 20 % korolla 223 euroa. Keskustelu siitä, että voiko luottokustannus olla 110 euroa vai 223 euroa ei ole kuluttajan suurin ongelma. Ongelmaksi muodostuu enemmänkin se, pystyvätkö ihmiset ostamaan elintarvikkeita luottohanojen sulkeutuessa, tulojen loppuessa väliaikaisesti ja työttömyyskassojen hukkuessa hakemuksiin.

03 huhtikuu 2020