Vakuudeton laina – rahoita elämäsi hankinnat lainalla ilman vakuuksia

Vakuudeton laina on nopea ja joustava lainatuote. Sortterin lainavertailupalvelussa voit hakea lainaa ilman vakuuksia 60 000 euroon saakka. Saat rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Valitse lainasumma

7 000 €

Valitse laina-aika

3 vuotta
221 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 7 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 3 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 221 €, takaisinmaksettava summa 7 961 € sekä todellinen vuosikorko on 8,89 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 7 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 3 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 221 €, takaisinmaksettava summa 7 961 € sekä todellinen vuosikorko on 8,89 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Vakuudeton laina on nopea ja joustava lainatuote. Sortterin lainavertailupalvelussa voit hakea lainaa ilman vakuuksia 60 000 euroon saakka. Saat rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina on kulutusluotto, jota myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia. Sinun ei siis tarvitse asettaa omaisuuttasi, kuten autoa tai kiinteistöä, lainan pantiksi. Voit myös määrittää lainan käyttökohteen itse ja rahoittaa vakuudettomalla lainalla vapaasti hankintoja ja menoja.

Vakuudeton laina pähkinänkuoressa: 

 • Lainasumma: 1 000–60 000 euroa 
 • Laina-aika: 1–20 vuotta 
 • Korko: 4–20 % 
 • Ei vakuuksia tai takaajia 

Löydä edullinen vakuudeton laina Sortterin avulla. Maksuttomassa lainavertailupalvelussamme voit kilpailuttaa vakuudettomat lainat jopa 60 000 euroon asti yhdellä hakemuksella.  

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Vakuudeton laina sopii monenlaisiin rahoitustarpeisiin

Vakuudeton laina on joustava rahoitusmuoto. Pankki ei rajaa vakuudettoman lainan käyttökohdetta, vaan voit käyttää sen haluamallasi tavalla. Vakuudeton laina onkin hyvä vaihtoehto esimerkiksi auton, remontin tai tarvittavan kodinkoneen rahoittamiseksi.

Vakuudettoman lainan yleisimpiä käyttökohteita ovat: 

 • auto, moottoripyörä ja vene
 • nykyisten lainojen takaisinmaksu
 • tontti tai kiinteistö
 • remontti tai sisustus
 • kodinkoneiden tai huonekalujen hankkiminen
 • häät
 • verot
 • sijoittaminen
 • opiskelu

Lainaa hakiessasi sinun tulee kuitenkin ilmoittaa lainan käyttökohde. Käyttökohde vaikuttaa pankin antamaan riskiarvioon ja sitä kautta lainatarjoukseen.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Vakuudeton laina on helppo, nopea ja joustava

Vakuudettomien lainojen suosio on kasvanut Suomessa koko 2000-luvun. Nopeus, helppous ja joustavuus ovat vakuudettoman lainan suurimpia valttikortteja. 

Vakuudettoman lainan hyödyt pähkinänkuoressa: 

 • Nopea ja helppo hakuprosessi: Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, minkä jälkeen saat lainatarjoukset välittömästi. Rahat ovat tililläsi parin arkipäivän kuluessa. 
 • Ei takaajia ja vakuuksia: Saat nostettua lainaa ilman, että panttaat sitä vastaan omaisuuttasi. Vakuudettomuus nopeuttaa myös lainanhakuprosessia.  
 • Lainaa 1 000–60 000 €: Vakuudeton laina sopii niin pieniin kuin suuriin rahoitustarpeisiin eri elämäntilanteissa. 
 • Joustava takaisinmaksu: Voit valita maksuajan joustavasti 1–20 vuoden väliltä. 
 • Lainan käyttökohteen valinta: Voit käyttää lainan vapaasti haluamaasi käyttökohteeseen. 
 • Kilpailuttamalla voit säästää koroissa ja kuluissa: Useat pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat vakuudettomia lainoja, joten lainanhakijalla on erinomainen mahdollisuus kilpailuttaa lainojen kustannukset. 

Kilpailuta ja löydä paras vakuudeton laina

Lainojen kilpailuttaminen on varma tapa löytää lainamarkkinoiden edullisimmat vakuudettomat lainat. Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa voit kilpailuttaa jopa yli 20 pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä hakemuksella. 

Näin haet vakuudetonta lainaa Sortterilla:

 1. Täytä lainahakemus Sortterin verkkosivuilla. 
 2. Vertaile lainoja. Lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. 
 3. Valitse edullinen laina.
 4. Allekirjoita lainasopimus ja toimita tarvittavat liitteet. Oma palkkatosite tai tiedot tuloista sekä tiedot sen hetkisistä veloista kannattaa ottaa valmiiksi esille.
 5. Saat lainasumman tilillesi samana päivänä tai yleensä viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

Lainojen kilpailuttaminen ei velvoita sinua ottamaan lainaa. Voit siis rauhassa vertailla tarjouksia ennen valintaa. 

Huomioithan, että pieni korko ei välttämättä tarkoita edullista lainaa. Lainoja vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainaan sisältyvät kustannukset, kuten nimelliskoron, avausmaksun, käsittelykulut ja tilinhoitopalkkiot. Sortter vertailee lainatarjoukset aina todellisen vuosikoron mukaan, jotta edullisen lainan löytäminen on mahdollisimman vaivatonta ja selkeää.

Sortterin palvelussa vakuudetonta lainaa tarjoavat vain luotettavat pankit ja rahoitusyhtiöt.

Näin kilpailutat vakuudettoman lainan:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa? 

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia Sortterilta, mikäli täytät seuraavat ehdot: 

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiasi hyvin, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Asut pysyvästi Suomessa
 • Sinulla on tili suomalaisessa pankissa 

Voit hakea lainaa myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla kuka edellä mainitut luotonmyöntökriteerit täyttävä henkilö, kuten puoliso, ystävä tai sukulainen. 

Pankki tekee lainapäätöksen aina tapauskohtaisesti. Vakuudettomassa lainassa lainan määrään ja korkoon vaikuttavat muun muassa lainanhakijan kuukausitulot, luottokelpoisuus ja työtilanne. 

Lainan korko määräytyy asiakaskohtaisesti. 1.10.2023 voimaan astuneen uuden kuluttajansuojalain myötä vakuudettoman lainan korko voi olla enintään 20 prosenttia.

Vakuudettoman lainan kilpailutus onnistuu heti

Ilman vakuuksia

Ilman vakuuksia

Vakuudeton laina on pankin osoitus luottamuksesta sinua kohtaan. Pankki myöntää lainan käyttöösi ilman, että sinun tarvitsee sitoa omaisuuttasi turvaamaan sen takaisinmaksua. Lainan lyhentäminen hoituu ennalta sovituissa kuukausierissä, jotka sisältävät lyhennyksen, korot sekä mahdolliset avaus- tai tilinhoitomaksut.
Luottopäätös heti

Luottopäätös heti

Saat tarvitsemasi rahan käyttöösi heti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen ilman aikaa vievää panttien tai takaajien järjestämistä. Vaikka luottopäätös tehdään nopeasti ja rahat siirtyvät tilille heti – jopa saman päivän aikana, lainanmyöntäjät tarkistavat hakijalta aina mm. tulot, nykyiset lainat sekä maksuvaran ja luottokelpoisuuden.
Joustava käyttötarkoitus

Joustava käyttötarkoitus

Vakuudettoman lainan käyttötarkoitus on täysin sinun päätettävissäsi. Jos aiot käyttää hakemasi lainan esimerkiksi kiinteän omaisuuden hankintaan, voit hakea luottopäätöksen ja nostaa rahat tilille jo ennen, kun tarkka ostokohde on tiedossa.
Kysymys

Vertaa korot ja kulut

Aivan kuten asuntolainojen, myös vakuudettomien lainojen korot sekä kulut vaihtelevat. Yhdelle hakijalle edullisin pankki ei välttämättä ole halvin toiselle. Pankit ja rahoitusyhtiöt hinnoittelevat vakuudettomat lainat tekemiensä riskiarvioiden perusteella. Ennen lainantarjoajan valintaa kannattaa kilpailuttaa eri tarjoajien korot sekä kulut Sortterin avulla.
Täytä hakemus huolellisesti

Täytä hakemus huolellisesti

Täytä hakemus huolellisesti, jotta saat edullisimman tarjouksen lainallesi. Yksi pankki voi arvostaa esimerkiksi omistusasuntoa ja pitkäaikaista työsuhdetta. Toinen luotonmyöntäjä voi puolestaan nähdä parisuhteen tai olemassa olevat luottokortit eduksi lainan korkoa laskiessaan. Edullinen vakuudeton laina löytyy varmimmin täyttämällä jokainen hakemuskenttä huolellisesti ja totuudenmukaisesti.
Huomio

Varmista maksukykysi

Vakuudeton laina on maksusitoumus, joka täytyy maksaa takaisin. Ei ole kenenkään etu, mikäli laina jää syystä tai toisesta hoitamatta. Maksamattomasta lainasta voi koitua ongelmia, jotka kantavat vielä vuosienkin päähän. Luotonmyöntäjälle puolestaan hoitamattomasta lainasta syntyy luottotappio, joka koituu loppujen lopuksi muiden asiakkaiden maksettavaksi. Vaikka pankit arvioivat lainanhakijoita kymmenien tai jopa satojen kriteerien perusteella, sinä tunnet oman taloutesi parhaiten. Pidäthän siis huolen, että sinulla on suunnitelma lainan takaisinmaksulle ennen sen hakemista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vakuudettomasta lainasta

 • Vakuudettoman lainan korot alkavat noin 4 prosentista ja voivat olla enintään 20 prosenttia. Koron suuruuteen vaikuttavat mm. pankin luotonmyöntämiskriteerit, maksuvarasi, yleinen taloustilanne sekä nykyiset luottosi. Siksi on tärkeää kilpailuttaa lainat säännöllisesti.

 • Kyllä. Kulutusluotto on vakuudetonta lainaa, jonka hakemiseen et tarvitse vakuuksia tai takaajia.

 • Lainatarjouksen lainasummaan ja -aikaan, todelliseen vuosikorkoon sekä mahdollisiin maksu- tai lyhennysvapaisiin. Todellinen vuosikorko kertoo lainan kaikki kustannukset, kuten korot ja kulut.

 • Vakuudettomien lainojen vertailu tuo asiakkaillemme keskimäärin yli tuhannen euron säästön lainakustannuksissa. Vertailun kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskiarvoja.

 • Voit hakea vakuudetonta lainaa tarpeesi mukaan aina 60 000 euroon saakka. Suosittelemme yhdistämään nykyiset lainat tai luottokorttivelat samalla, kun haet uutta lainaa. Näin sinulle ei kerry maksettavaa moneen suuntaan ja lainakustannukset pysyvät paremmin kurissa.

 • Saat ensimmäiset luottopäätökset heti hakemuksen jätettyäsi. Joissakin tapauksissa pankki voi haluta tarkistaa hakemuksella ilmoitettuja tietoja ennen päätöksen antamista. Tällöin luottopäätöksen saamisessa voi kestää noin kuusi tuntia arkipäivinä. Näet palvelussamme aina hakemuksesi tilanteen ja kuinka moni pankki tai rahoitushtiö käsittelee vielä hakemustasi. Jotta saat itsellesi parhaan tarjouksen, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan odottamaan päätöksen kaikilta luotonmyöntäjiltä ennen tarjouksen hyväksymistä.

 • Vakuudeton laina kannattaa kilpailuttaa erityisesti seuraavissa tilanteissa: 

  • Sinulla on monta erillistä lainaa: Yhdistelmällä monta erillistä lainaa yhdeksi lainaksi voit löytää paremmat ja edullisemmat ehdot. 
  • Nykyisen lainan kulut ovat korkeat: Jos maksat korkeaa korkoa tai muita lainaan liittyviä kuluja, voit löytää kilpailuttamalla lainan, jonka ehdot ovat edullisemmat. 
  • Elämäntilanteesi muuttuu: Jos taloudellinen tilanteesi muuttuu, kannattaa lainat kilpailuttaa. Kilpailuttamalla löydät lainan, jonka ehdot sopivat elämäntilanteeseesi. 
  • Yleinen korkotaso laskee: Kun yleinen korkotaso muuttuu,  voi se vaikuttaa myös vakuudettomien lainojen korkoihin. Kilpailuttamalla voit pyrkiä hyödyntämään ajankohdat, jolloin korkotaso on matalalla.
  • Uuden rahoituksen tarve:  Hyvien lainaehtojen löytäminen on erityisen tärkeää lainan alkuvaiheessa, kun lainasumma on suurimmillaan ja laina-aikaa on paljon jäljellä. 
Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.