Vakuudeton laina – kilpailuta ja valitse edullinen lainatarjous

Kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin kautta vertailet yleisimmät pankit ja lainanantajat nopeasti ja ilmaiseksi. Rahat maksetaan tilille heti – jopa samana päivänä.

Valitse lainasumma

7 000 €

Valitse laina-aika

3 vuotta
228 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 7 000 €, korko 9 %, takaisinmaksuaika 3 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 228 €, takaisinmaksettava summa 8 194 € sekä todellinen vuosikorko on 11,05 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 7 000 €, korko 9 %, takaisinmaksuaika 3 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 228 €, takaisinmaksettava summa 8 194 € sekä todellinen vuosikorko on 11,05 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin kautta vertailet yleisimmät pankit ja lainanantajat nopeasti ja ilmaiseksi. Rahat maksetaan tilille heti – jopa samana päivänä.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Vakuudeton laina tarpeesi mukaan

Vakuudeton laina on rahalaina, joka myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia. Vakuudettoman lainan takaisinmaksu voidaan jakaa toiveesi mukaan 1-15 vuoden laina-ajalle.

Sortterin vertailun avulla löytyy edullinen vakuudeton laina esimerkiksi 10 000, 20 000, 30 000 tai jopa 60 000 euron summalle. Myös pienet lainat ovat mahdollisia. Vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto monenlaisten hankintojen, kuten auton, remontin tai tarvittavan kodinkoneen rahoittamiseksi.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Vakuudeton laina reilusti

Yhtenä Suomen kattavimmista lainojen kilpailutuspalveluista teemme jatkuvasti töitä löytääksemme sinulle parhaan lainan pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista. Tiedämme, että vakuudettomien lainojen hinnat vaihtelevat ja niiden vertaaminen voi olla työlästä.

Palvelussamme voit hakea lainaa ja vertailla saamiasi tarjouksia helposti. Järjestämme lainat todellisen vuosikoron mukaan edullisuusjärjestykseen, jotta edullisimpien lainaehtojen valitseminen on sinulle yksinkertaista ja nopeaa.

Mihin tarkoituksiin vakuudeton laina sopii?

Vakuudettoman lainan käyttökohdetta ei ole rajattu pankin toimesta, vaan rahat siirretään tilillesi ja voit käyttää ne haluamallasi tavalla.

Monet asiakkaistamme käyttävät vakuudetonta lainaa kodin tai vapaa-ajan asunnon remontointiin. Yhtä lailla vakuudeton laina sopii auton tai muun kulkupelin rahoittamiseksi. Vakuudetonta lainaa voidaan käyttää myös kalliimpien kodin hankintojen tekemiseen tai sisustuksen uusimiseen. Vakuudetonta lainaa nostetaan myös kesämökin rahoittamiseen tai muiden suurempien hankintojen käsirahaksi.

Vakuudettomalla lainalla voi myös uudelleenrahoittaa olemassa olevia luottokorttivelkoja tai osamaksusopimuksia paremmin ehdoin. Mikäli maksettavaksi on kertynyt useampia kalliita luottokortteja, kulutusluottoja tai osamaksusopimuksia, on loistava idea yhdistää lainat yhdeksi pienempikuluiseksi luotoksi. Tämä voi tuoda talouteen säästöjä jopa tuhansia euroja.

Näin kilpailutat vakuudettoman lainan

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Vakuudettoman lainan hyödyt

Vakuudettoman lainan hakuprosessi on helppo ja nopea. Lainapäätöksen saa hetkessä, ja rahat ovat usein tilillä heti samana päivänä.

Hakemukseen riittää tiedoksi omien tulojen ilmoitus, eikä luotolle tarvita erillisiä henkilötakaajia tai vakuuksia. Näin ollen vakuudeton laina on myös loistava vaihtoehto silloin, kun luotolle ei ole saatavissa vakuuksia tai takaajia.

Vakuudetonta luottoa hakiessa ilmoita lainan käyttökohde. Pankit käyttävät käyttökohdetta tehdessään riskiarvioita hakijasta. Sortterin vertailussa käyttökohteet on listattu, jolloin sinun tarvitsee vain klikata haluamaasi vaihtoehtoa.

Lainan käyttökohteita ovat muun muassa:

 • auto/moottoripyörä/vene
 • nykyisten lainojen takaisinmaksu
 • tontti/kiinteistö
 • remontti tai sisustus
 • kodinkoneiden tai huonekalujen hankkiminen
 • häät
 • verot
 • sijoittaminen
 • opiskelu

Vakuudeton laina on myös hyvä vaihtoehto, mikäli tarvitset pienemmän summan lainaa, esimerkiksi muutaman tuhannen euron summan. Vakuudetonta lainaa voi kuitenkin saada jopa 60 000 euroa.

Vakuudettoman lainan hyötynä on myös se, että niitä tarjotaan useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden toimesta. Näin ollen lainanhakijalla on erinomainen mahdollisuus kilpailuttaa lainojen kustannukset ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Vakuudettoman lainan hyödyt tiivistettynä

 • Nopea ja helppo hakuprosessi
 • Ei takaajia tai vakuuksia
 • Hakemukseen omat tulot
 • Lainaa 1 000–60 000 €
 • Lainan käyttökohteen valinta
 • Kilpailuttamalla voit säästää koroissa ja kuluissa
 • Korkojen vertailu on Sortterin avulla helppoa

Kokemuksia Sortterista

 • profile image
  Ulla Satuli
  1.12.2023 13.24.09

  Kaikki sujui verraten nopeasti ja ammattitaitoisesti.

 • profile image
  Leseniuss
  29.11.2023 16.30.17

  Uskoisin että ihan pätevä palvelu.

 • profile image
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • profile image
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

Mistä vakuudeton laina?

Vakuudettomia lainoja on saatavilla paitsi pankeista, myös yksityisiltä rahoitusyhtiöiltä. Ennen lainanhakua kannattaakin pohtia, mikä on itselle sopivin lainantarjoaja. Jotkut antavat painoarvoa sille, kuka lainan myöntää. Toiset puolestaan painottavat päätöksenteossa lainan korkoa ja kuluja – eli lainan hintaa.

Koska osa pankeista saattaa olla tuttuja päivittäisten raha-asioiden hoitamisen kautta, voi olla luonnollista hankkia vakuudeton laina pankista, jossa on jo entuudestaan asiakkaana. Pankkien lisäksi rahoitusyhtiöt tuovat valinnanvaraa lainan ottamiseen, jonka vuoksi lainat kannattaakin vertailla ennen lainasopimukseen tarttumista.

Hintojen, eli lainan korkojen vertailu on suosittu tapa valita sopiva vakuudeton luotto, ja vertailu kannattaakin tehdä aina ennen uuden lainan nostamista. Lainojen korot elävät jopa kuukausittain, joten laina kannattaa aina vertailla. Silloinkin, kun haet lainaa omasta pankista.

Vakuudettoman lainan kilpailutus onnistuu heti

Kilpailuta vakuudeton laina netissä helposti

Nykyaikana on enemmän sääntö kuin poikkeus hakea vakuudeton laina netistä. On helppoa, kun lainahakemuksen saa täytettyä juuri silloin kun itsellä on parhaiten aikaa.

Koko lainan hakuprosessi on tehty hakijalle mahdollisimman ketteräksi, haitpa sitten kertasummana maksettavaa kulutusluottoa tai tarvittaessa nostettavaa joustoluottoa.

Kun täytät lainahakemuksen Sortterin nettisivuilla, saat ilmaiseksi kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset vain hetkessä. Olemme yksi Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista, joten saat meidän avullamme laajan kattauksen lainatarjouksia, joista voit valita edullisimman lainan.

Muistathan hakemusta täyttäessäsi, että pankki tarkistaa hakijan tulot, nykyiset lainat sekä maksuvaran ja luottokelpoisuuden ennen lainan siirtämistä, joten lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti.

Vinkki! kannattaa ottaa oma palkkanauha tai tiedot tuloista sekä tiedot sen hetkisistä veloista valmiiksi esille, jotta tietojen syöttäminen on helppoa ja syötät lomakkeelle ajantasaiset tiedot.

Löydä vakuudeton laina pienellä korolla

Lainojen hinnoissa on merkittäviä eroja. Vakuudettoman lainan korko voi olla hyvin pieni, mutta sen kulut saattavatkin olla yllättävän isot. Vastaavasti lainan korko voi olla todella iso, vaikka sen muut kulut olisivatkin alhaiset. Pieni korko ei välttämättä tarkoita halpaa lainaa.

Koska vakuudettomalla lainalla ei ole vakuuksia eikä takaajia, sen myöntäminen on pankille isompi riski vakuudelliseen lainaan verrattuna. Tämän vuoksi korot ovat yleensä hieman korkeammat kuin vakuudellisilla lainoilla. Vakuudettomia lainoja vertailemalla voit säästää kuitenkin huomattavia summia rahaa.

Lainan kokonaiskustannukset näkyvät todellisessa vuosikorossa. Se sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut (esimerkiksi korko, avausmaksu, käsittelykulut ja tilinhoitopalkkiot).

Todellisen vuosikoron avulla voit vertailla helposti, mikä laina on kallis, ja miltä palveluntarjoajalta löytyy edullinen laina. Sortter vertailee lainatarjouksia aina todellisen vuosikorkon mukaan – näin voit varmistua siitä, että edulliselta vaikuttava lainatarjous on sinulle todella edullisin.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Vakuudettoman lainan vertailu on mutkatonta

Kun haluat löytää itsellesi edullisen lainavaihtoehdon, onnistuu vakuudettoman lainan vertailu helposti Sortterin avulla.

Voit vertailla kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjonnan ilmaiseksi. Saat avullamme juuri sinulle räätälöidyt lainatarjoukset eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä yhdellä hakemuksella – vain minuuteissa. Järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen, jonka avulla voit vertailla lainoja todellisen vuosikoron mukaan.

Kun vertailet lainatarjouksia, kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

 • lainatarjouksen lainasumma ja -aika
 • todellinen vuosikorko
 • mahdolliset maksu- tai lyhennysvapaat

Jos haluat suosia valinnassasi tiettyä pankkia tai lainanmyöntäjää, ymmärrämme senkin. Vaikka edullisin vakuudeton laina saakin suosituksemme, jätämme päätöksen sinulle. Voit vapaasti tarttua haluamaasi tarjoukseen palvelussamme – olipa se tutusta tai tuntemattomammasta pankista tai rahoitusyhtiöstä.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Usein kysyttyjä kysymyksiä vakuudettomasta lainasta

 • Vakuudettoman lainan korot alkavat noin 4 prosentista ja voivat olla enintään 20 prosenttia. Koron suuruuteen vaikuttavat mm. pankin luotonmyöntämiskriteerit, maksuvarasi, yleinen taloustilanne sekä nykyiset luottosi. Siksi on tärkeää kilpailuttaa lainat säännöllisesti.

 • Kyllä. Kulutusluotto on vakuudetonta lainaa, jonka hakemiseen et tarvitse vakuuksia tai takaajia.

 • Lainatarjouksen lainasummaan ja -aikaan, todelliseen vuosikorkoon sekä mahdollisiin maksu- tai lyhennysvapaisiin. Todellinen vuosikorko kertoo lainan kaikki kustannukset, kuten korot ja kulut.

 • Vakuudettomien lainojen vertailu tuo asiakkaillemme keskimäärin yli tuhannen euron säästön lainakustannuksissa. Vertailun kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskiarvoja.

 • Voit hakea vakuudetonta lainaa tarpeesi mukaan aina 60 000 euroon saakka. Suosittelemme yhdistämään nykyiset lainat tai luottokorttivelat samalla, kun haet uutta lainaa. Näin sinulle ei kerry maksettavaa moneen suuntaan ja lainakustannukset pysyvät paremmin kurissa.

 • Saat ensimmäiset luottopäätökset heti hakemuksen jätettyäsi. Joissakin tapauksissa pankki voi haluta tarkistaa hakemuksella ilmoitettuja tietoja ennen päätöksen antamista. Tällöin luottopäätöksen saamisessa voi kestää noin kuusi tuntia arkipäivinä. Näet palvelussamme aina hakemuksesi tilanteen ja kuinka moni pankki tai rahoitushtiö käsittelee vielä hakemustasi. Jotta saat itsellesi parhaan tarjouksen, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan odottamaan päätöksen kaikilta luotonmyöntäjiltä ennen tarjouksen hyväksymistä.

Miksi valita vakuudeton laina?

Ilman vakuuksia

Ilman vakuuksia

Vakuudeton laina on pankin osoitus luottamuksesta sinua kohtaan. Pankki myöntää lainan käyttöösi ilman, että sinun tarvitsee sitoa omaisuuttasi turvaamaan sen takaisinmaksua. Lainan lyhentäminen hoituu ennalta sovituissa kuukausierissä, jotka sisältävät lyhennyksen, korot sekä mahdolliset avaus- tai tilinhoitomaksut.
Luottopäätös heti

Luottopäätös heti

Saat tarvitsemasi rahan käyttöösi heti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen ilman aikaa vievää panttien tai takaajien järjestämistä. Vaikka luottopäätös tehdään nopeasti ja rahat siirtyvät tilille heti – jopa saman päivän aikana, lainanmyöntäjät tarkistavat hakijalta aina mm. tulot, nykyiset lainat sekä maksuvaran ja luottokelpoisuuden.
Joustava käyttötarkoitus

Joustava käyttötarkoitus

Vakuudettoman lainan käyttötarkoitus on täysin sinun päätettävissäsi. Jos aiot käyttää hakemasi lainan esimerkiksi kiinteän omaisuuden hankintaan, voit hakea luottopäätöksen ja nostaa rahat tilille jo ennen, kun tarkka ostokohde on tiedossa.
Kysymys

Vertaa korot ja kulut

Aivan kuten asuntolainojen, myös vakuudettomien lainojen korot sekä kulut vaihtelevat. Yhdelle hakijalle edullisin pankki ei välttämättä ole halvin toiselle. Pankit ja rahoitusyhtiöt hinnoittelevat vakuudettomat lainat tekemiensä riskiarvioiden perusteella. Ennen lainantarjoajan valintaa kannattaa kilpailuttaa eri tarjoajien korot sekä kulut Sortterin avulla.
Täytä hakemus huolellisesti

Täytä hakemus huolellisesti

Täytä hakemus huolellisesti, jotta saat edullisimman tarjouksen lainallesi. Yksi pankki voi arvostaa esimerkiksi omistusasuntoa ja pitkäaikaista työsuhdetta. Toinen luotonmyöntäjä voi puolestaan nähdä parisuhteen tai olemassa olevat luottokortit eduksi lainan korkoa laskiessaan. Edullinen vakuudeton laina löytyy varmimmin täyttämällä jokainen hakemuskenttä huolellisesti ja totuudenmukaisesti.
Huomio

Varmista maksukykysi

Vakuudeton laina on maksusitoumus, joka täytyy maksaa takaisin. Ei ole kenenkään etu, mikäli laina jää syystä tai toisesta hoitamatta. Maksamattomasta lainasta voi koitua ongelmia, jotka kantavat vielä vuosienkin päähän. Luotonmyöntäjälle puolestaan hoitamattomasta lainasta syntyy luottotappio, joka koituu loppujen lopuksi muiden asiakkaiden maksettavaksi. Vaikka pankit arvioivat lainanhakijoita kymmenien tai jopa satojen kriteerien perusteella, sinä tunnet oman taloutesi parhaiten. Pidäthän siis huolen, että sinulla on suunnitelma lainan takaisinmaksulle ennen sen hakemista.

Kilpailuta vakuudeton laina heti

Kun tarvitset vakuudettoman lainan heti, kilpailuta lainat kattavasti Sortterin palvelussa. Voit saada lainaa hyvin nopealla aikataululla valitsemaltasi lainanantajalta.

Ohjeet lainan hakemiseen

 1. Täytä lainahakemus Sortterin verkkosivuilla.
 2. Voit saada kymmenien lainanantajien lainatarjoukset vain muutamassa minuutissa.
 3. Vertaile lainojen todellisia vuosikorkoja, jotka on ilmaistu sinulle selkeästi ja hintajärjestyksessä.
 4. Valitse sinulle mieluisin lainatarjous.
 5. Allekirjoita lainasopimus, ja toimita siihen tarvittavat liitteet.
 6. Saat lainasumman tilillesi jopa samana päivänä, mutta viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

Lainan kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään, ja voit hyväksyä tai hylätä lainatarjouksen. Voit siis pelkästään kokeilla, että millä ehdoilla saisit tällä hetkellä lainaa tai olisiko nykyinen lainasi kannattavaa korvata uudella sopimuksella. Säännöllinen luoton kilpailutus kannattaa aina – oli kyse uudesta tai vanhasta sopimuksesta, tai luottojen yhdistämisestä.

Kilpailuta lainasi nyt ja säästä lainakuluissa.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.