Vakuudeton laina – kilpailuta ja valitse edullinen lainatarjous

Kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin kautta vertailet yleisimmät pankit ja lainanantajat nopeasti ja ilmaiseksi. Rahat maksetaan tilille heti – jopa samana päivänä.

Valitse lainasumma

7 000 €

Valitse laina-aika

3 vuotta
221 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 7 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 3 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 221 €, takaisinmaksettava summa 7 961 € sekä todellinen vuosikorko on 8,89 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 7 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 3 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 221 €, takaisinmaksettava summa 7 961 € sekä todellinen vuosikorko on 8,89 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin kautta vertailet yleisimmät pankit ja lainanantajat nopeasti ja ilmaiseksi. Rahat maksetaan tilille heti – jopa samana päivänä.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina on rahalaina, joka myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia. Vakuudettoman lainan takaisinmaksu voidaan jakaa toiveesi mukaan 1–15 vuoden laina-ajalle.

Sortterin vertailun avulla löytyy edullinen vakuudeton laina esimerkiksi 10 000, 20 000, 30 000 tai jopa 60 000 euron summalle. Myös pienet lainat ovat mahdollisia. Vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto monenlaisten hankintojen, kuten auton, remontin tai tarvittavan kodinkoneen rahoittamiseksi.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Kuinka löytää paras vakuudeton laina?

Kun haluat löytää itsellesi edullisen lainavaihtoehdon, onnistuu vakuudettoman lainan vertailu helposti Sortterin avulla.

Voit vertailla kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjonnan ilmaiseksi. Saat avullamme juuri sinulle räätälöidyt lainatarjoukset eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä yhdellä hakemuksella – vain minuuteissa. Järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen, jonka avulla voit vertailla lainoja todellisen vuosikoron mukaan.

Etsiessäsi sopivaa lainatarjoussa kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

 • lainatarjouksen lainasumma ja -aika
 • todellinen vuosikorko
 • mahdolliset maksu- tai lyhennysvapaat

Yhtenä Suomen kattavimmista lainojen kilpailutuspalveluista teemme jatkuvasti töitä löytääksemme sinulle parhaan lainan pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista. Tiedämme, että vakuudettomien lainojen hinnat vaihtelevat ja niiden vertaaminen voi olla työlästä.

Palvelussamme voit hakea lainaa ja vertailla saamiasi tarjouksia helposti. Järjestämme lainat todellisen vuosikoron mukaan edullisuusjärjestykseen, jotta edullisimpien lainaehtojen valitseminen on sinulle yksinkertaista ja nopeaa.

Mihin tarkoituksiin vakuudeton laina sopii?

Pankki ei rajaa vakuudettoman lainan käyttökohdetta, vaan rahat siirretään tilillesi ja voit käyttää ne haluamallasi tavalla. Myönnetty lainasumma siirretään tilillesi ja voit käyttää sen haluamaasi tarkoitukseen. Lainaa hakiessa sinun tulee kuitenkin ilmoittaa lainan käyttökohde. Käyttökohde vaikuttaa pankin antamaan riskiarvioon ja sitä kautta lainatarjoukseesi.

Lainan käyttökohteita voi olla muun muassa:

 • auto/moottoripyörä/vene
 • nykyisten lainojen takaisinmaksu
 • tontti/kiinteistö
 • remontti tai sisustus
 • kodinkoneiden tai huonekalujen hankkiminen
 • häät
 • verot
 • sijoittaminen
 • opiskelu

Monet asiakkaistamme käyttävät vakuudetonta lainaa kodin tai vapaa-ajan asunnon remontointiin. Yhtä lailla vakuudeton laina sopii auton tai muun kulkupelin rahoittamiseksi. Vakuudetonta lainaa voidaan käyttää myös kalliimpien kodin hankintojen tekemiseen tai sisustuksen uusimiseen. Vakuudetonta lainaa nostetaan myös kesämökin rahoittamiseen tai muiden suurempien hankintojen käsirahaksi.

Vakuudettomalla lainalla voi myös uudelleenrahoittaa olemassa olevia luottokorttivelkoja tai osamaksusopimuksia paremmin ehdoin. Mikäli maksettavaksi on kertynyt useampia kalliita luottokortteja, kulutusluottoja tai osamaksusopimuksia, on loistava idea yhdistää lainat yhdeksi pienempikuluiseksi luotoksi. Tämä voi tuoda talouteen säästöjä jopa tuhansia euroja.

Vakuudettoman lainan hyödyt

Vakuudettoman lainan hakuprosessi on helppo ja nopea. Lainapäätöksen saa hetkessä, ja rahat ovat usein tilillä heti samana päivänä.

Hakemukseen riittää tiedoksi omien tulojen ilmoitus, eikä luotolle tarvita erillisiä henkilötakaajia tai vakuuksia. Näin ollen vakuudeton laina on myös loistava vaihtoehto silloin, kun luotolle ei ole saatavissa vakuuksia tai takaajia.

Vakuudeton laina on myös hyvä vaihtoehto, mikäli tarvitset pienemmän summan lainaa, esimerkiksi muutaman tuhannen euron summan. Vakuudetonta lainaa voi kuitenkin saada jopa 60 000 euroa.

Vakuudettoman lainan hyötynä on myös se, että pankit ja rahoitusyhtiöt usein tarjoavat niitä, joten lainanhakijalla on erinomainen mahdollisuus kilpailuttaa lainojen kustannukset ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Vakuudettoman lainan hyödyt tiivistettynä:

 • Nopea ja helppo hakuprosessi
 • Ei takaajia tai vakuuksia
 • Hakemukseen omat tulot
 • Lainaa 1 000–60 000 €
 • Lainan käyttökohteen valinta
 • Kilpailuttamalla voit säästää koroissa ja kuluissa
 • Korkojen vertailu on Sortterin avulla helppoa

Väistä vakuudettoman lainan uhat

Vakuudettoman lainan uhat liittyvät pääasiassa hakijan huolellisuuteen. Vaikka lainan hakeminen onkin helppoa, voi pienellä vaivannäöllä estää sen, että hakija olisikin voinut saada tarjottua paremman lainatarjouksen.

Jotta säästyt mahdollisilta uhilta, muista nämä:

 • Hyödynnä lainalaskuria.
 • Täytä hakemus huolellisesti ja realistisesti.
 • Määrittele käyttökohde.
 • Yhdistä mahdolliset olemassa olevat luotot.
 • Muista mahdollisuus rinnakkaishakijaan.
 • Kilpailuta laina todellisen vuosikoron mukaan.

Näin kilpailutat vakuudettoman lainan

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kilpailuta vakuudeton laina heti Sortterin palvelussa 

Nykyaikana on enemmän sääntö kuin poikkeus hakea vakuudeton laina netistä. On helppoa, kun lainahakemuksen saa täytettyä juuri silloin kun itsellä on parhaiten aikaa.

Koko lainan hakuprosessi on tehty hakijalle mahdollisimman ketteräksi, haitpa sitten kertasummana maksettavaa kulutusluottoa tai tarvittaessa nostettavaa joustoluottoa.

Kun täytät lainahakemuksen Sortterin nettisivuilla, saat ilmaiseksi kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset vain hetkessä. Olemme yksi Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista, joten saat meidän avullamme laajan kattauksen lainatarjouksia, joista voit valita edullisimman lainan.

Näin haet vakuudetonta lainaa:

 • Täytä lainahakemus Sortterin verkkosivuilla.
 • Voit saada kymmenien lainanantajien lainatarjoukset vain muutamassa minuutissa.
 • Vertaile lainojen todellisia vuosikorkoja, jotka on ilmaistu sinulle selkeästi ja hintajärjestyksessä.
 • Valitse sinulle mieluisin lainatarjous.
 • Allekirjoita lainasopimus, ja toimita siihen tarvittavat liitteet.
 • Saat lainasumman tilillesi jopa samana päivänä, mutta viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

Lainan hakeminen Sortterin palvelussa ei sido mihinkään ja saadessasi tarjouksia voit vertailla tarjouksia rauhassa omassa kodissaan ilman painetta tai kiirettä. Lainan hakeminen on aina iso päätös, jonka kanssa ei kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä. Lainavaihtoehtojen ja -tarjousten tarkkaan tutkiminen on osa taloudellista vastuullisuutta, jonka avulla löydät itsellesi sopivimmat rahoitusvaihtoehdot ja vältyt piilokuluilta ja muilta odottamattomilta käänteiltä.

Löydä paras vakuudeton laina pienellä korolla

Lainojen hinnoissa on merkittäviä eroja. Vakuudettoman lainan korko voi olla hyvin pieni, mutta sen kulut saattavatkin olla yllättävän isot. Vastaavasti lainan korko voi olla todella iso, vaikka sen muut kulut olisivatkin alhaiset. Pieni korko ei välttämättä tarkoita halpaa lainaa.

Koska vakuudettomalla lainalla ei ole vakuuksia eikä takaajia, sen myöntäminen on pankille isompi riski vakuudelliseen lainaan verrattuna. Tämän vuoksi korot ovat yleensä hieman korkeammat kuin vakuudellisilla lainoilla. Vakuudettomia lainoja vertailemalla voit säästää kuitenkin huomattavia summia rahaa.

Lainan kokonaiskustannukset näkyvät todellisessa vuosikorossa. Se sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut (esimerkiksi korko, avausmaksu, käsittelykulut ja tilinhoitopalkkiot).

Todellisen vuosikoron avulla voit vertailla helposti, mikä laina on kallis, ja miltä palveluntarjoajalta löytyy edullinen laina. Sortter vertailee lainatarjouksia aina todellisen vuosikorkon mukaan – näin voit varmistua siitä, että edulliselta vaikuttava lainatarjous on sinulle todella edullisin.

Onko väliä, minkä lainatarjouksen valitsen ja mistä?

Vakuudettomia lainoja on saatavilla sekä pankeista että yksityisiltä rahoitusyhtiöiltä. Ennen lainanhakua kannattaakin pohtia, mikä on itselle sopivin lainantarjoaja. Jotkut antavat painoarvoa sille, kuka lainan myöntää. Toiset puolestaan painottavat päätöksenteossa lainan korkoa ja kuluja – eli lainan hintaa.

Hintojen eli lainan korkojen vertailu on suosittu tapa valita sopiva vakuudeton luotto, ja vertailu kannattaakin tehdä aina ennen uuden lainan nostamista. Lainojen korot elävät jopa kuukausittain, joten laina kannattaa aina vertailla. Silloinkin, kun haet lainaa omasta pankista.

Koska osa pankeista saattaa olla tuttuja päivittäisten raha-asioiden hoitamisen kautta, voi olla luonnollista hankkia vakuudeton laina pankista, jossa on jo entuudestaan asiakkaana. Pankkien lisäksi rahoitusyhtiöt tuovat valinnanvaraa lainan ottamiseen, jonka vuoksi lainat kannattaakin vertailla ennen lainasopimukseen tarttumista.

Suosittelemme sinulle talouteesi parhaiten sopivaa lainaa, mutta jätämme päätöksen sinulle. Voit vapaasti tarttua haluamaasi tarjoukseen palvelussamme – olipa se tutusta tai tuntemattomammasta pankista tai rahoitusyhtiöstä.

Sortterin palvelussa vakuudetonta lainaa tarjoavat vain luotettavat pankit ja rahoitusyhtiöt. Palvelua käyttämällä voit valita minkä tahansa lainatarjouksen luottaen, että lainantarjoaja on täysin turvallinen.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Vakuudettoman lainan määrä riippuu hakijan taloudellisesta tilanteesta

Lainasummaan vaikuttavat useat tekijät. Pankki myöntää lainan yksilöllisin perustein, joihin vaikuttaa hakijan taloudellinen tilanne ja luottokelpoisuus. Lainaa hakiessa  hakija täyttää tiedot omasta tilanteesta, jonka pohjalta pankki tekee päätöksen lainasummasta.

Myönnettävän lainan määrään vaikuttavat mm.

 • hakijan kuukausitulot
 • luottokelpoisuus
 • työtilanne
 • muut lainat

Hakijan kuukausittaiset tulot ovat yksi keskeisimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat siihen, minkä suuruisen lainan pankki on valmis myöntämään. Mitä suuremmat ovat hakijan vakituiset tulot, sitä suurempi lainasumma voi olla mahdollinen. Vakituinen työsuhde ja pitkä työhistoria voivat tukea hakijan asemaa lainan saamisessa ja vaikuttavat positiivisesti myönnettävään lainasummaan.

Hakijan olemassa olevat lainat, luottokorttivelat ja muut taloudelliset velvoitteet otetaan huomioon ja ne vaikuttavat myönnettävän lainan määrään. Pankit arvioivat hakijan maksukykyä ja haluavat varmistaa, että uusi laina ei kuormita taloutta liikaa. 

Pankit pyrkivät ottamaan nykytilanteen lisäksi huomioon hakijan tulevaisuudennäkymät ja arvioida, miten hakijan taloudellinen tilanne todennäköisesti kehittyy. Lainan myöntäminen on pankille riski, jota voidaan pienentää ennustamalla minkälaisesta lainasummasta hakija kykenee selviytymään ilman haasteita.

Vinkki! Kannattaa ottaa oma palkkanauha tai tiedot tuloista sekä tiedot sen hetkisistä veloista valmiiksi esille, jotta tietojen syöttäminen on helppoa ja syötät lomakkeelle ajantasaiset tiedot.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Milloin vakuudeton laina kannattaa kilpailuttaa? 

Vakuudettoman lainan kilpailuttaminen on kannattavaa monenlaisissa tilanteissa. Tässä muutamia tilanteita, joissa voit saada kilpailuttamisella erityisen paljon hyötyä:

Sinulla on monta erillistä lainaa

Jos sinulla on monta erillistä lainaa, kannattaa harkita lainojen yhdistelemistä. Yhdistelmällä monta erillistä lainaa yhdeksi lainaksi voit löytää paremmat ja edullisemmat ehdot. 

Nykyisen lainan kulut ovat korkeat

Jos maksat korkeaa korkoa tai muita lainaan liittyviä kuluja, voit löytää kilpailuttamalla lainan, jonka ehdot ovat edullisemmat. 

Oman taloustilanteesi muuttuu

Jos taloudellinen tilanteesi muuttuu ja saat esimerkiksi uuden työn tai menetät nykyisen, kannattaa lainat kilpailuttaa. Kilpailuttamalla löydät lainan, jonka ehdot sopivat elämäntilanteeseesi. 

Yleinen korkotaso laskee

Kun yleinen korkotaso muuttuu, se voi vaikuttaa myös vakuudettomien lainojen korkoihin. Kilpailuttamalla voit pyrkiä hyödyntämään ajankohdat, jolloin korkotaso on matalalla.

Uuden rahoituksen tarve

Laina kannattaa aina kilpailuttaa, jos sinulle tulee tarve rahoittaa hankinta vakuudettomalla lainalla. Hyvien lainaehtojen löytäminen on erityisen tärkeää lainan alkuvaiheessa, kun lainasumma on suurimmillaan ja laina-aikaa on paljon jäljellä. 

Joissakin tilanteissa lainan kilpailuttamisesta voi saada erityisen paljon hyötyä, mutta vakuudeton laina kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti tilanteessa kuin tilanteessa. Lainojen kilpailuttaminen on helppoa ja maksutonta, joten pahimmassakaan tapauksessa et voi hävitä muuta kuin muutaman minuutin aikaa. Parhaimmillaan voit löytää lainan, jossa on nykyistä lainaa paremmat ehdot ja pienemmät kustannukset.

Vakuudettoman lainan kilpailutus onnistuu heti

Miksi valita vakuudeton laina?

Ilman vakuuksia

Ilman vakuuksia

Vakuudeton laina on pankin osoitus luottamuksesta sinua kohtaan. Pankki myöntää lainan käyttöösi ilman, että sinun tarvitsee sitoa omaisuuttasi turvaamaan sen takaisinmaksua. Lainan lyhentäminen hoituu ennalta sovituissa kuukausierissä, jotka sisältävät lyhennyksen, korot sekä mahdolliset avaus- tai tilinhoitomaksut.
Luottopäätös heti

Luottopäätös heti

Saat tarvitsemasi rahan käyttöösi heti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen ilman aikaa vievää panttien tai takaajien järjestämistä. Vaikka luottopäätös tehdään nopeasti ja rahat siirtyvät tilille heti – jopa saman päivän aikana, lainanmyöntäjät tarkistavat hakijalta aina mm. tulot, nykyiset lainat sekä maksuvaran ja luottokelpoisuuden.
Joustava käyttötarkoitus

Joustava käyttötarkoitus

Vakuudettoman lainan käyttötarkoitus on täysin sinun päätettävissäsi. Jos aiot käyttää hakemasi lainan esimerkiksi kiinteän omaisuuden hankintaan, voit hakea luottopäätöksen ja nostaa rahat tilille jo ennen, kun tarkka ostokohde on tiedossa.
Kysymys

Vertaa korot ja kulut

Aivan kuten asuntolainojen, myös vakuudettomien lainojen korot sekä kulut vaihtelevat. Yhdelle hakijalle edullisin pankki ei välttämättä ole halvin toiselle. Pankit ja rahoitusyhtiöt hinnoittelevat vakuudettomat lainat tekemiensä riskiarvioiden perusteella. Ennen lainantarjoajan valintaa kannattaa kilpailuttaa eri tarjoajien korot sekä kulut Sortterin avulla.
Täytä hakemus huolellisesti

Täytä hakemus huolellisesti

Täytä hakemus huolellisesti, jotta saat edullisimman tarjouksen lainallesi. Yksi pankki voi arvostaa esimerkiksi omistusasuntoa ja pitkäaikaista työsuhdetta. Toinen luotonmyöntäjä voi puolestaan nähdä parisuhteen tai olemassa olevat luottokortit eduksi lainan korkoa laskiessaan. Edullinen vakuudeton laina löytyy varmimmin täyttämällä jokainen hakemuskenttä huolellisesti ja totuudenmukaisesti.
Huomio

Varmista maksukykysi

Vakuudeton laina on maksusitoumus, joka täytyy maksaa takaisin. Ei ole kenenkään etu, mikäli laina jää syystä tai toisesta hoitamatta. Maksamattomasta lainasta voi koitua ongelmia, jotka kantavat vielä vuosienkin päähän. Luotonmyöntäjälle puolestaan hoitamattomasta lainasta syntyy luottotappio, joka koituu loppujen lopuksi muiden asiakkaiden maksettavaksi. Vaikka pankit arvioivat lainanhakijoita kymmenien tai jopa satojen kriteerien perusteella, sinä tunnet oman taloutesi parhaiten. Pidäthän siis huolen, että sinulla on suunnitelma lainan takaisinmaksulle ennen sen hakemista.

Vakuudettoman lainan yhdistäminen: uhka vai mahdollisuus?

Vakuudettomat lainat on mahdollista yhdistää yhdistelmälainaksi. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa jo olemassa olevien lainojen, kulutusluottojen ja luottokorttien tai osamaksusopimuksien uudelleen rahoittamista paremmin ehdoin.

Asuntolainat kannattaa yleensä jättää lainojen yhdistämisen ulkopuolelle tai yhdistää asuntovakuudellisena lainana, sillä niiden korko on usein vakuudettomia lainoja matalampi.

Lainan yhdistäminen ei pienennä velan määrää, mutta sen ehdot muuttuvat vanhoja lainasopimuksia edullisemmiksi. Lainojen yhdistämisen jälkeen voimaan jää yksi lainasopimus, jota lyhennetään luotonmyöntäjälle sovituissa maksuerissä.

Lainan yhdistäminen onnistuu Sortterilla, jos olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Miten lainan yhdistäminen tuo säästöä?

Kun yhdistät lainasi, sinun ei tarvitse lyhentää lainoja useaan eri paikkaan. Tämä tuo tavallisesti säästöä kuukausittaisiin palvelumaksuihin, sillä vältät turhat laskutuslisät ja tilinhoitomaksut.

Sortterin asiakkaat ovat saaneet keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa lainojen yhdistämisellä. Säästöä lainojen yhdistämisestä syntyy usein myös pienemmästä lainan korosta.

Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat nykyisten velkojen yhdistämiseen tarkoitettuja lainatuotteita. Kilpailun ansiosta yhdistelylainan korko, kuukausierä ja muut kustannukset voivat olla huomattavasti vanhoja lainasopimuksia edullisemmalla tasolla.

Esimerkki, kuinka paljon lainojen yhdistäminen voi tuoda säästöjä:

Jos sinulla on neljä 5000 € lainaa, joissa kaikissa vuosikorko on 20 %, kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 € ja laina-aika viisi vuotta, kuukausittaiset lainanhoitokulut ovat noin 550 €.

Yhdistämällä lainat yhdeksi 20 000 € lainaksi laina-aika pysyy samana, yhdistelylainan korko on 8 % ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 €, jolloin kuukausieräsi laskee noin 410 euroon.

Esimerkissä säästöä syntyy 140 € kuukaudessa eli lähes 1700 € vuodessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vakuudettomasta lainasta

 • Vakuudettoman lainan korot alkavat noin 4 prosentista ja voivat olla enintään 20 prosenttia. Koron suuruuteen vaikuttavat mm. pankin luotonmyöntämiskriteerit, maksuvarasi, yleinen taloustilanne sekä nykyiset luottosi. Siksi on tärkeää kilpailuttaa lainat säännöllisesti.

 • Kyllä. Kulutusluotto on vakuudetonta lainaa, jonka hakemiseen et tarvitse vakuuksia tai takaajia.

 • Lainatarjouksen lainasummaan ja -aikaan, todelliseen vuosikorkoon sekä mahdollisiin maksu- tai lyhennysvapaisiin. Todellinen vuosikorko kertoo lainan kaikki kustannukset, kuten korot ja kulut.

 • Vakuudettomien lainojen vertailu tuo asiakkaillemme keskimäärin yli tuhannen euron säästön lainakustannuksissa. Vertailun kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskiarvoja.

 • Voit hakea vakuudetonta lainaa tarpeesi mukaan aina 60 000 euroon saakka. Suosittelemme yhdistämään nykyiset lainat tai luottokorttivelat samalla, kun haet uutta lainaa. Näin sinulle ei kerry maksettavaa moneen suuntaan ja lainakustannukset pysyvät paremmin kurissa.

 • Saat ensimmäiset luottopäätökset heti hakemuksen jätettyäsi. Joissakin tapauksissa pankki voi haluta tarkistaa hakemuksella ilmoitettuja tietoja ennen päätöksen antamista. Tällöin luottopäätöksen saamisessa voi kestää noin kuusi tuntia arkipäivinä. Näet palvelussamme aina hakemuksesi tilanteen ja kuinka moni pankki tai rahoitushtiö käsittelee vielä hakemustasi. Jotta saat itsellesi parhaan tarjouksen, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan odottamaan päätöksen kaikilta luotonmyöntäjiltä ennen tarjouksen hyväksymistä.

Vakuudellinen vai vakuudeton laina – valitse rahoitus, joka sopii tarpeisiisi

Päätöksen tekeminen vakuudettoman ja vakuudellisen lainan välillä vaatii huolellista harkintaa ja tiedonkeruuta. Ensin on hyvä ymmärtää omat tarpeet, taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden suunnitelmat. Vasta tämän jälkeen voit kartoittaa, mikä rahoitus sinulle sopii parhaiten.

Vakuudeton ja vakuudellinen laina tarjoavat molemmat erilaisia etuja. Se, kumpi on parempi, riippuu lainanottajan tilanteesta ja tarpeesta. Vakuudeton laina voi olla nopea ja joustava vaihtoehto, kun taas vakuudellinen laina voi joissakin tilanteissa tarjota turvallisuutta ja alhaisemmat korot.

On tärkeää tehdä huolellista hintavertailua ja arvioida omaa taloudellista tilannetta ennen päätöksentekoa. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa, koska lainojen ehdot ja korot vaihtelevat paljon. Kilpailuttaminen ja lainavertailupalvelun hyödyntäminen voivat auttaa löytämään parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiisi. 

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.