Sortter

Vakuudeton laina 60 000 € asti - kilpailuta pankit ja valitse edullisin!

Vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto suurempien hankintojen rahoittamiseksi. Nimensä mukaisesti lainalle ei tarvitse vakuuksia, eikä myöskään takaajia.

Monet asiakkaistamme käyttävät vakuudetonta lainaa kodin tai vapaa-ajan asunnon remontointiin, auton tai muun kulkupelin hankintaan sekä kalliimpien kodin hankintojen tekemiseen.

Vakuudettomalla lainalla voi myös uudelleenrahoittaa olemassa olevia luottokortteja tai osamaksusopimuksia paremmin ehdoin.

Vakuudeton laina pankista vai rahoitusyhtiöltä?

Vakuudettomia lainoja on saatavilla paitsi pankeista, myös yksityisiltä rahoitusyhtiöiltä. Ennen lainanhakua pohditaankin usein mikä on itselle oikea lainantarjoaja? Jotkut antavat painoarvoa sille kuka lainan myöntää, kun toiset puolestaan painottavat päätöksenteossa lainan korkoa - eli hintaa.

Vertaile ja löydä sinulle halvin vakuudeton laina

Jos haluat löytää itsellesi edullisen vaihtoehdon, voit vertailla kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten tarjonnan Sortterin avulla nopeasti ja ilmaiseksi. Saat avullamme juuri sinulle räätälöidyt lainatarjoukset eri pankeilta sekä luotonmyöntäjiltä yhdellä hakemuksella.

Suosittelemme sinulle aina edullisinta löytämäämme vaihtoehtoa, sillä meidän mielestämme moni maksaa lainoista aivan turhaan ylimääräisiä korkoja tai kuluja. Sortterilta saat myös parhaan koron takuun. Jos löydät valitsemasi lainan edullisemmin toista kautta, saat meiltä hyvityksenä lainojen hintaerotuksen.

Laina ilman vakuuksia sinulle sopivalta palveluntarjoajalta

Jos haluat suosia valinnassasi tiettyä pankkia tai lainanmyöntäjää, ymmärrämme senkin. Vaikka edullisin vakuudeton laina saakin suosituksemme, jätämme päätöksen sinulle. Voit vapaasti tarttua haluamaasi tarjoukseen palvelussamme - olipa se tutusta tai tuntemattomammasta pankista tai rahoitusyhtiöstä.

Lainarahat nopeasti käyttöön - Hae vakuudeton laina heti

Kun tarvitset lainaa ilman vakuuksia nopealla aikataululla, se on mahdollista. Kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen ja toimittanut tarvittavat liitteet, voit saada lainasumman tilillesi jopa samana päivänä, mutta viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

Lähetä hakemus
Perhe maksoi sisustuksen vakuudettomalla lainalla
Talo

Ilman vakuuksia

Vakuudeton laina on pankin osoitus luottamuksesta sinua kohtaan. Pankki myöntää lainan käyttöösi ilman, että sinun tarvitsee sitoa omaisuuttasi turvaamaan sen takaisinmaksua. Lainan lyhentäminen hoituu ennalta sovituissa kuukausierissä, jotka sisältävät lyhennyksen, korot sekä mahdolliset avaus- tai tilinhoitomaksut.

Lainahakemus

Luottopäätös heti

Saat tarvitsemasi rahan käyttöösi heti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen ilman aikaa vievää panttien tai takaajien järjestämistä. Vaikka luottopäätös tehdään nopeasti ja rahat siirtyvät tilille jopa saman päivän aikana, lainanmyöntäjät tarkistavat hakijalta aina mm. tulot, nykyiset lainat sekä maksuvaran ja luottokelpoisuuden.

Joustavasti

Joustava käyttötarkoitus

Vakuudettoman lainan käyttötarkoitus on täysin sinun päätettävissäsi. Jos aiot käyttää hakemasi lainan esimerkiksi kiinteän omaisuuden hankintaan, voit hakea luottopäätöksen ja nostaa rahat tilille jo ennen, kun tarkka ostokohde on tiedossa.

Vertaa

Vertaa korot ja kulut

Aivan kuten asuntolainojen, myös vakuudettomien lainojen korot sekä kulut vaihtelevat. Yhdelle hakijalle edullisin pankki ei välttämättä ole halvin toiselle. Pankit ja rahoitusyhtiöt hinnoittelevat vakuudettomat lainat tekemiensä riskiarvioiden perusteella. Ennen lainantarjoajan valintaa kannattaa kilpailuttaa eri tarjoajien korot sekä kulut Sortterin avulla.

Huolellisuus

Täytä hakemus huolellisesti

Täytä hakemus huolellisesti, jotta saat edullisimman tarjouksen lainallesi. Yksi pankki voi arvostaa esimerkiksi omistusasuntoa ja pitkäaikaista työsuhdetta. Toinen luotonmyöntäjä voi puolestaan nähdä parisuhteen tai olemassa olevat luottokortit eduksi lainan korkoa laskiessaan. Edullinen vakuudeton laina löytyy varmimmin täyttämällä jokainen hakemuskenttä huolellisesti ja totuudenmukaisesti.

Huomio

Varmista maksukykysi

Vakuudeton laina on maksusitoumus, joka täytyy maksaa takaisin. Ei ole kenenkään etu, mikäli laina jää syystä tai toisesta hoitamatta. Maksamattomasta lainasta voi koitua ongelmia, jotka kantavat vielä vuosienkin päähän. Luotonmyöntäjälle puolestaan hoitamattomasta lainasta syntyy luottotappio, joka koituu loppujen lopuksi muiden asiakkaiden maksettavaksi. Vaikka pankit arvioivat lainanhakijoita kymmenien tai jopa satojen kriteerien perusteella, sinä tunnet oman taloutesi parhaiten. Pidäthän siis huolen, että sinulla on suunnitelma lainan takaisinmaksulle ennen sen hakemista.

Mikä on vakuudeton laina

Katso yleisimmät vakuudettomiin lainoihin liittyvät kysymykset alta. Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan asiaan, autamme sinua mielellämme myös asiakaspalvelussamme.

Mikä on vakuudettoman lainan korko?

suljeavaa

Vakuudettoman lainan korko voi olla 4 %-20 %. Meidän tehtävämme on etsiä sinulle edullisin korko eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, jotta sinun ei täydy maksaa korkoja tai kuluja enempää kuin olisi tarpeen.

Miten lainan korko muodostuu?

suljeavaa

Vakuudettoman lainan korko muodostuu pääosin kolmesta tekijästä. Tärkeimmät korkoon vaikuttavat seikat ovat lainasumma, laina-aika sekä lainanhakija itse.

Lainasumma: Pankit ja rahoituslaitokset voivat tarjota alhaisempaa korkoa suuremmille lainasummille. Esimerkiksi 20 000 € lainan korko on lähes poikkeuksetta pienempi kuin 5 000 € lainan korko. Tyypillisesti pienempi laina on korkoprosentilla mitattuna kalliimpi, mutta euroina maksettavaa tulee kuitenkin vähemmän. Tämä johtuu siitä, että korko lasketaan aina käytössä olevalle lainapääomalle ja pienemmässä lainassa korkoa kerryttävää pääomaa on vähemmän.

Laina-aika: Laina-ajalla on joissakin tapauksissa vaikutusta korkoihin. Pitkä laina-aika kerryttää vuosien saatossa enemmän maksettavaa euroina laskettuna. Tämän vuoksi pankki voi tarjota pidemmälle maksuajalle pienempää korkoprosenttia. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat asuntolainat. Asuntolainan laina-aika on monesti kymmenien vuosien pituinen ja sen korkoprosentti on luottokortteja, osamaksusopimuksia, vakuudettomia lainoja tai autolainoja alhaisemmalla tasolla. Laina-aikaa valitessa kannattaa muistaa, että lainan voi maksaa takaisin myös sovittua nopeammassa aikataulussa. Jos maksat lainan aiottua nopeammin takaisin, jäävät myös korkokustannukset pienemmiksi.

Lainanhakija: Lainanhakijan maksukyvyllä sekä olemassa olevilla laina- tai luottosopimuksilla on suuri vaikutus vakuudettoman lainan korkoon. Lainanmyöntäjä ottaa aina riskin lainatessaan rahaa. Jos asiakas ei maksakaan lainaa takaisin, pankilta jää paitsi tuotot saamatta, mutta myös koko asiakkuus muodostuu todennäköisesti tappiolliseksi. Tämän vuoksi pankki arvioi lainanhakijan maksukykyä ja hinnoittelee luottotarjouksen sen mukaisesti. Ajallaan hoidetut luottokorttilaskut tai muut lainat edesauttavat suuresti edullisen koron löytämistä. Myöhässä olevat maksut puolestaan vaikeuttavat edullisen lainan löytymistä. Voit lukea täältä 12 vinkkiä lainanhakuun sekä tarkemmin siitä, miten pankit arvioivat hakijan maksukykyä.

Mahdollisuuksien mukaan lainaa kannattaa hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat tarjota lainaa edullisemmin.

Kuinka paljon vakuudettomien lainojen vertailulla voi säästää?

suljeavaa

Vakuudettomien lainojen vertailu tuo asiakkaillemme keskimäärin 1527 euron säästön lainakustannuksissa. Vertailun kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskiarvoja. Laskennan perusteena on käytetty pankkien vuonna 2019 tekemiä lainatarjouksia.

Kuinka paljon vakuudetonta lainaa voi hakea?

suljeavaa

Voit hakea vakuudetonta lainaa tarpeesi mukaan aina 60 000 euroon saakka. Suosittelemme yhdistämään nykyiset lainat tai luottokorttivelat samalla kun haet uutta lainaa. Näin sinulle ei kerry maksettavaa moneen suuntaan ja lainakustannukset pysyvät paremmin kurissa.

Saanko luottopäätöksen heti?

suljeavaa

Saat ensimmäiset luottopäätökset heti hakemuksen jätettyäsi. Joissakin tapauksissa pankki voi haluta tarkistaa hakemuksella ilmoitettuja tietoja ennen päätöksen antamista. Tällöin luottopäätöksen saamisessa voi kestää noin kuusi tuntia arkipäivinä. Näet palvelussamme aina hakemuksesi tilanteen ja kuinka moni pankki tai rahoitushtiö käsittelee vielä hakemustasi. Jotta saat itsellesi parhaan tarjouksen, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan odottamaan päätöksen kaikilta luotonmyöntäjiltä ennen tarjouksen hyväksymistä.