Sortter

Vakuudeton laina – kilpailuta ja valitse edullinen lainatarjous

Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, että lainalle ei tarvitse vakuuksia eikä myöskään takaajia. Sortterin vertailun avulla löytyy esimerkiksi edullinen vakuudeton laina 10 000, 20 000, 30 000 tai jopa 60 000 euron summalle. Myös pienet lainat ovat mahdollisia. Vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto monenlaisten hankintojen, kuten uuden tai käytetyn auton, remontin tai tarvittavan kodinkoneen rahoittamiseksi.

Vakuudeton laina aina parhaan koron takuulla

Yhtenä Suomen kattavimmista lainojen kilpailutuspalveluista teemme jatkuvasti töitä löytääksemme sinulle parhaat lainatarjoukset. Tiedämme, että lainojen hinnat vaihtelevat ja niiden vertaaminen on työlästä. Siksi takaamme, että löydät vakuudettoman lainan kauttamme parhaalla korolla.

Kilpailuttamalla lainatarjoukset Sortterin kautta saat yhdellä hakemuksella useamman lainatarjouksen ja pääset valitsemaan niistä sinulle edullisimman. Olemme luottavaisia, että Sortter löytää parhaat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltaan. Ja myös takaamme sen.

Me maksamme sinulle lainakulujen erotuksen, mikäli löydät kokonaiskuluiltaan halvemman lainan yhteistyökumppaniltamme saman vuorokauden sisällä siitä, kun olet kilpailuttanut lainat Sortterin kautta ja valinnut Sortterin yhteistyökumppanin antaman lainatarjouksen.

Vakuudettoman lainan hyödyt

Vakuudettoman lainan hakuprosessi on yleensä helppo ja nopea. Lainapäätöksen saa lähes heti, ja rahat ovat tilillä jopa heti – usein samana päivänä.

Hakemukseen riittää tiedoksi omien tulojen ilmoitus, eikä luotolle tarvita erillisiä henkilötakaajia tai vakuuksia. Näin ollen vakuudeton laina on myös loistava vaihtoehto silloin, kun hakijalla ei ole luottoa varten vakuuksia tai takaajia.

Vakuudeton luottoa hakiessa ilmoita lainan käyttökohde. Pankit käyttävät käyttökohdetta tehdessään riskiarvioita hakijasta. Sortterin vertailussa käyttökohteet on listattu, jolloin sinun tarvitsee vain klikata haluamaasi vaihtoehtoa.

Lainan käyttökohteita ovat muun muassa:

auto/moottoripyörä/vene

tontti/kiinteistö

remontti tai sisustus

kodinkoneiden tai huonekalujen hankkiminen

häät

verot

sijoittaminen

opiskelu

Vakuudeton laina on myös hyvä vaihtoehto, mikäli tarvitset pienemmän summan lainaa, esimerkiksi muutaman tuhannen euron summan. Vakuudetonta lainaa voi kuitenkin saada jopa 60 000 euroa.

Vakuudettoman lainan hyötynä on myös se, että niitä tarjotaan useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden toimesta. Näin ollen lainanhakijalla on erinomainen mahdollisuus kilpailuttaa lainojen kustannukset ennen lainannostopäätöstä.

Vakuudettoman lainan hyödyt tiivistettynä:

nopea ja helppo hakuprosessi

ei takaajia tai vakuuksia

hakemukseen omat tulot

lainaa 1 000–60 000 €

lainan käyttökohteen valinta

kilpailuttamalla voit säästää koroissa ja kuluissa

parhaan korkon takuulla

Mihin tarkoituksiin vakuudeton laina sopii?

Monet asiakkaistamme käyttävät vakuudetonta lainaa kodin tai vapaa-ajan asunnon remontointiin remonttilainana. Yhtä lailla se sopii autolainaksi tai muun kulkupelin rahoittamiseksi.

Vakuudetonta lainaa voidaan hakea myös kalliimpien kodin hankintojen tekemiseen esimerkiksi kodinkonelainaksi tai sisustuksen uusimisen yhteydessä sisustuslainaksi. Lisäksi vakuudetonta lainaa voi ottaa mökkilainaksi – mökin rahoittamiseen, käsirahaksi, mökin kunnostukseen tai esimerkiksi vierasmajan rakentamiseen.

Vakuudettomalla lainalla voi myös uudelleenrahoittaa olemassa olevia luottokortteja tai osamaksusopimuksia paremmin ehdoin. Mikäli henkilölle on kertynyt useampia kalliita luottokorttivelkoja, kulutusluottoja tai osamaksusopimuksia, on loistava idea yhdistää lainat yhdeksi pienempikuluiseksi luotoksi. Tämä voi säästää jopa tuhansia euroja.

Mistä vakuudeton laina?

Vakuudettomia lainoja on saatavilla paitsi pankeista myös yksityisiltä rahoitusyhtiöiltä. Ennen lainanhakua kannattaakin pohtia, mikä on itselle sopivin lainantarjoaja. Jotkut antavat painoarvoa sille, kuka lainan myöntää. Toiset puolestaan painottavat päätöksenteossa lainan korkoa ja kuluja – eli lainan hintaa.

Koska usein osa pankeista saattaa olla tuttuja päivittäisten raha-asioiden hoidossa, voi olla luonnollista hankkia vakuudeton laina pankista, jossa on jo asiakkaana. Pankkien lisäksi rahoitusyhtiöt tuovat valinnanvaraa lainan ottamiseen.

Hintojen vertailu on suosittu tapa valita sopiva luotto, ja se kannattaakin vähintään ottaa huomioon joka kerta, kun harkitsee uuden lainan ottamista. Lainojen korot elävät jopa kuukausittain, joten laina kannattaa aina vertailla. Silloinkin, kun haet lainaa omasta pankista.

Kilpailuta vakuudeton laina netissä helposti

Nykyaikana on enemmän sääntö kuin poikkeus hakea vakuudeton laina netistä. On helppoa, kun lainahakemuksen saa täytettyä juuri silloin kun itsellä on parhaiten aikaa.

Koko lainan hakuprosessi on tehty hakijalle mahdollisimman ketteräksi, haitpa sitten kertasummana maksettavaa kulutusluottoa tai tarvittaessa nostettavaa joustoluottoa.

Kun täytät lainahakemuksen Sortterin nettisivuilla, saat ilmaiseksi kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset vain hetkessä. Olemme yksi Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista, joten todennäköisesti laajan kattauksen lainatarjouksia, joista voit valita itsellesi edullisimman lainan.

Pankki tarkistaa hakijan tulot, nykyiset lainat sekä maksuvaran ja luottokelpoisuuden, joten lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti.

Vinkki! kannattaa ottaa oma palkkanauha tai tiedot tuloista sekä tiedot sen hetkisistä veloista valmiiksi esille, jotta tietojen syöttäminen on helppoa ja syötät lomakkeelle ajan tasaiset tiedot.

Löydä vakuudeton laina pienellä korolla

Lainojen hinnoissa on merkittäviä eroja. Vakuudettoman lainan korko voi olla hyvin pieni, mutta sen kulut saattavatkin olla yllättävän isot. Vastaavasti lainan korko voi olla todella iso, vaikka sen muut kulut olisivatkin alhaiset. Pieni korko ei välttämättä tarkoita halpaa lainaa.

Koska vakuudettomalla lainalla ei ole vakuuksia eikä takaajia, sen myöntäminen on pankille isompi riski. Tämän vuoksi korot ovat yleensä hieman korkeammat kuin vakuudellisilla lainoilla. Vakuudettomia lainoja vertailemalla voit säästää kuitenkin huomattavia summia rahaa.

Lainan kokonaiskustannukset näkyvät todellisessa vuosikorossa. Se sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut (esimerkiksi korko, avausmaksu, käsittelykulut ja tilinhoitopalkkiot).

Todellisen vuosikoron avulla voit vertailla helposti, mikä laina on kallis, ja miltä palveluntarjoajalta löytyy edullinen laina. Sortter vertailee lainatarjouksia aina todellisen vuosikorkon mukaan – näin voit varmistua siitä, että edulliselta vaikuttava lainatarjous on sinulle todella edullisin. Lisäksi takaamme parhaan koron takuun vakuudettomille lainoille.

Vakuudettoman lainan vertailu on mutkatonta

Kun haluat löytää itsellesi edullisen lainavaihtoehdon, onnistuu vakuudettoman lainan vertailu helposti Sortterin avulla.

Voit vertailla kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjonnan ilmaiseksi. Saat avullamme juuri sinulle räätälöidyt lainatarjoukset eri pankeilta ja luotonmyöntäjiltä yhdellä hakemuksella – vain minuuteissa. Järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen, jonka avulla voit vertailla lainoja todellisen vuosikoron mukaan.

Kun vertailet lainatarjouksia, kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

lainatarjouksen lainasumma ja -aika

todellinen vuosikorko

mahdolliset maksu- tai lyhennysvapaat

Jos haluat suosia valinnassasi tiettyä pankkia tai lainanmyöntäjää, ymmärrämme senkin. Vaikka edullisin vakuudeton laina saakin suosituksemme, jätämme päätöksen sinulle. Voit vapaasti tarttua haluamaasi tarjoukseen palvelussamme – olipa se tutusta tai tuntemattomammasta pankista tai rahoitusyhtiöstä.

Kilpailuta vakuudeton laina heti

Kun tarvitset vakuudettoman lainan heti, kilpailuta lainat kattavasti Sortterin palvelussa. Saat lainaa hyvin nopealla aikataululla valitsemaltasi lainanantajalta.

Ohjeet lainan hakemiseen:

1. Täytä lainahakemus Sortterin nettisivuilla.

2. Saat kymmenien lainanantajien lainatarjoukset vain muutamassa minuutissa. Vertaile lainojen todellisia vuosikorkoja, jotka on ilmaistu sinulle selkeästi ja hintajärjestyksessä.

3. Valitse sinulle mieluisin lainatarjous.

4. Allekirjoita lainasopimus, ja toimita siihen tarvittavat liitteet.

5. Saat lainasumman tilillesi jopa samana päivänä, mutta viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

Perhe maksoi sisustuksen vakuudettomalla lainalla
Talo

Ilman vakuuksia

Vakuudeton laina on pankin osoitus luottamuksesta sinua kohtaan. Pankki myöntää lainan käyttöösi ilman, että sinun tarvitsee sitoa omaisuuttasi turvaamaan sen takaisinmaksua. Lainan lyhentäminen hoituu ennalta sovituissa kuukausierissä, jotka sisältävät lyhennyksen, korot sekä mahdolliset avaus- tai tilinhoitomaksut.

Lainahakemus

Luottopäätös heti

Saat tarvitsemasi rahan käyttöösi heti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen ilman aikaa vievää panttien tai takaajien järjestämistä. Vaikka luottopäätös tehdään nopeasti ja rahat siirtyvät tilille heti – jopa saman päivän aikana, lainanmyöntäjät tarkistavat hakijalta aina mm. tulot, nykyiset lainat sekä maksuvaran ja luottokelpoisuuden.

Joustavasti

Joustava käyttötarkoitus

Vakuudettoman lainan käyttötarkoitus on täysin sinun päätettävissäsi. Jos aiot käyttää hakemasi lainan esimerkiksi kiinteän omaisuuden hankintaan, voit hakea luottopäätöksen ja nostaa rahat tilille jo ennen, kun tarkka ostokohde on tiedossa.

Vertaa

Vertaa korot ja kulut

Aivan kuten asuntolainojen, myös vakuudettomien lainojen korot sekä kulut vaihtelevat. Yhdelle hakijalle edullisin pankki ei välttämättä ole halvin toiselle. Pankit ja rahoitusyhtiöt hinnoittelevat vakuudettomat lainat tekemiensä riskiarvioiden perusteella. Ennen lainantarjoajan valintaa kannattaa kilpailuttaa eri tarjoajien korot sekä kulut Sortterin avulla.

Huolellisuus

Täytä hakemus huolellisesti

Täytä hakemus huolellisesti, jotta saat edullisimman tarjouksen lainallesi. Yksi pankki voi arvostaa esimerkiksi omistusasuntoa ja pitkäaikaista työsuhdetta. Toinen luotonmyöntäjä voi puolestaan nähdä parisuhteen tai olemassa olevat luottokortit eduksi lainan korkoa laskiessaan. Edullinen vakuudeton laina löytyy varmimmin täyttämällä jokainen hakemuskenttä huolellisesti ja totuudenmukaisesti.

Huomio

Varmista maksukykysi

Vakuudeton laina on maksusitoumus, joka täytyy maksaa takaisin. Ei ole kenenkään etu, mikäli laina jää syystä tai toisesta hoitamatta. Maksamattomasta lainasta voi koitua ongelmia, jotka kantavat vielä vuosienkin päähän. Luotonmyöntäjälle puolestaan hoitamattomasta lainasta syntyy luottotappio, joka koituu loppujen lopuksi muiden asiakkaiden maksettavaksi. Vaikka pankit arvioivat lainanhakijoita kymmenien tai jopa satojen kriteerien perusteella, sinä tunnet oman taloutesi parhaiten. Pidäthän siis huolen, että sinulla on suunnitelma lainan takaisinmaksulle ennen sen hakemista.

Mikä on vakuudeton laina

Katso yleisimmät vakuudettomiin lainoihin liittyvät kysymykset alta. Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan asiaan, autamme sinua mielellämme myös asiakaspalvelussamme.

Vakuudettoman lainan korko voi olla 4–20 %. Meidän tehtävämme on etsiä sinulle edullisin korko eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, jotta sinun ei täydy maksaa korkoja tai kuluja enempää kuin olisi tarpeen. Meiltä saat lainan parhaan koron takuulla.

Vakuudettoman lainan korko muodostuu pääosin kolmesta tekijästä:

  1. lainasumma
  2. laina-aika
  3. lainanhakijan tulot ja elämäntilanne

Lainasumma: Pankit ja rahoituslaitokset voivat tarjota alhaisempaa korkoa suuremmille lainasummille. Esimerkiksi 20 000 € lainan korko on lähes poikkeuksetta pienempi kuin 5 000 € lainan korko. Tyypillisesti pienempi laina on korkoprosentilla mitattuna kalliimpi, mutta euroina maksettavaa tulee kuitenkin vähemmän. Tämä johtuu siitä, että korko lasketaan aina käytössä olevalle lainapääomalle ja pienemmässä lainassa korkoa kerryttävää pääomaa on vähemmän.

Laina-aika: Laina-ajalla on joissakin tapauksissa vaikutusta korkoihin. Pitkä laina-aika kerryttää vuosien saatossa enemmän maksettavaa euroina laskettuna. Tämän vuoksi pankki voi tarjota pidemmälle maksuajalle pienempää korkoprosenttia. Tästä hyvänä esimerkkinä toimivat asuntolainat. Asuntolainan laina-aika on monesti kymmenien vuosien pituinen ja sen korkoprosentti on luottokortteja, osamaksusopimuksia, vakuudettomia lainoja tai autolainoja alhaisemmalla tasolla. Laina-aikaa valitessa kannattaa muistaa, että lainan voi maksaa takaisin myös sovittua nopeammassa aikataulussa. Jos maksat lainan aiottua nopeammin takaisin, jäävät myös korkokustannukset pienemmiksi.

Lainanhakija: Lainanhakijan maksukyvyllä sekä olemassa olevilla laina- tai luottosopimuksilla on suuri vaikutus vakuudettoman lainan korkoon. Lainanmyöntäjä ottaa aina riskin lainatessaan rahaa. Jos asiakas ei maksakaan lainaa takaisin, pankilta jää paitsi tuotot saamatta, mutta myös koko asiakkuus muodostuu todennäköisesti tappiolliseksi. Tämän vuoksi pankki arvioi lainanhakijan maksukykyä ja hinnoittelee luottotarjouksen sen mukaisesti. Ajallaan hoidetut luottokorttilaskut tai muut lainat edesauttavat suuresti edullisen koron löytämistä. Myöhässä olevat maksut puolestaan vaikeuttavat edullisen lainan löytymistä. Voit lukea täältä 12 vinkkiä lainanhakuun sekä tarkemmin siitä, miten pankit arvioivat hakijan maksukykyä.

Mahdollisuuksien mukaan lainaa kannattaa hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat tarjota lainaa edullisemmin.

Vakuudettomien lainojen vertailu tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 038 euron säästön lainakustannuksissa. Vertailun kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskiarvoja. Laskennan perusteena on käytetty pankkien vuonna 2021 tekemiä lainatarjouksia, kun lainasumma on ollut 8 000–10 000 euroa.

Voit hakea vakuudetonta lainaa tarpeesi mukaan aina 60 000 euroon saakka. Suosittelemme yhdistämään nykyiset lainat tai luottokorttivelat samalla, kun haet uutta lainaa. Näin sinulle ei kerry maksettavaa monelle eri lainanantajalle ja lainakustannukset pysyvät paremmin kurissa.

Kyllä, saat ensimmäiset luottopäätökset heti hakemuksen jätettyäsi.

Joissakin tapauksissa pankki voi haluta tarkistaa hakemuksella ilmoitettuja tietoja ennen päätöksen antamista. Tällöin luottopäätöksen saamisessa voi kestää noin kuusi tuntia arkipäivinä.

Näet palvelussamme aina hakemuksesi tilanteen ja kuinka moni pankki tai rahoitushtiö käsittelee vielä hakemustasi. Jotta saat itsellesi parhaan tarjouksen, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan odottamaan päätöksen kaikilta luotonmyöntäjiltä ennen tarjouksen hyväksymistä.