Lån utan säkerhet – hitta det förmånligaste lånet

Ansök om ett lån utan säkerhet enkelt via Sortter! Vi letar reda på de förmånligaste låneofferterna hos våra samarbetspartner när du behöver ett privatlån.

Jämför låneofferter enkelt

Välj lånebelopp

10 000 €

Välj låneperiod

5 år
201 €
Månadsbetalning från
kunskap
Låneperiod kan vara mellan 1-15 år, lånebelopp 1 000–60 000 € och ränta mellan 4–20 %, ändå mx 10 % till 30.9.2021, som efter i egentligen med lån kontrakt. Exempel: när lånebelopp är 10 000 €, ränta är 6,5 % , tid att ersättning är 5 år, öppningsavgiften är 0 €, aviavgift är 5 €/mån, månadsmortering är 201 €, det beloppet som ska återbetalas är 12 040 € och den effektiva årsäntan är 7,83 %.
 • En rättvis lånejämförelse

  Sortter jämför lånen rättvist

 • objektiv lån jämförelse

  100 % objektiv lån jämförelse

 • utan överraskande utgifter

  100 % utan överraskande utgifter

 • Avainlippu

  100 % finländsk service

 • 4,6
  Baserat på 470 recensioner
  powered by

Vi konkurrensutsätter lånet och du väljer alternativet som passar dig bäst.

Privatlån utan säkerhet

Via Sortter kan du kan ansöka om privatlån utan säkerhet, pant eller borgensman. Det tar bara några minuter att fylla i ansökan och du får snabbt en lista på låneofferter från våra samarbetspartner. Vi jämför offerterna åt dig och presenterar alltid det förmånligaste alternativet först. Vid behov kan du sortera erbjudandena utifrån andra viktiga faktorer, till exempel lägsta månadsbetalning eller lägsta ränta.

När du behöver ett lån utan säkerhet – vi jämför offerterna kostnadsfritt och du bestämmer vilket av alternativen du väljer.

Lån utan säkerhet – hur snabbt får jag ett kreditbeslut?

Via Sortter får du oftast ett kreditbeslut genast efter att du skickat in din ansökan. I vissa fall kan det ta några timmar innan du får ett kreditbeslut, om din ansökan kräver manuell behandling. Om ansökan kräver manuell behandling beror det oftast på att lånesumman är stor, att du har en tidsbunden anställning eller att du är företagare. Bankerna behandlar vanligtvis inte heller låneansökningar under helger eller kvällar. Det lönar sig att vänta tills du har fått erbjudanden från alla banker innan du fattar ditt beslut.

Hur snabbt betalas lånesumman in på mitt konto?

Privatlånet betalas oftast in på ditt konto redan under samma dag som du skrivit på låneavtalet. Beroende på bankförbindelserna kan det vara att räkna med att det kan ta upp till två bankdagar innan summan syns på ditt konto.

Ett förmånligt lån utan säkerhet – hur hittar jag det bästa alternativet?

Du behöver inte anstränga dig för att hitta ett förmånligt privatlån. Via Sortter får du många offerter med en och samma ansökan och kan välja alternativet som passar dig bäst. Vår uppgift är att hjälpa dig hitta det förmånligaste privatlånet.

Vem kan få ett lån utan säkerhet?

Du kan ansöka om ett privatlån via Sortter om du är minst 20 år gammal, har en fast adress i Finland och inte har några betalanmärkningar. Bankerna och kreditinstituten beviljar kreditbeslut baserat på de uppgifter du ger i din ansökan i kombination med uppgifter från Asiakastieto. Kostnaden för privatlånet baserar sig på bankernas riskbedömning – en välskött ekonomi och fast anställning medverkar till att du kan få ett förmånligare privatlån. Beroende på långivaren kan även andra faktorer spela in, exempelvis andra lån och åtaganden. 

Hur hög är räntan för lån utan säkerhet?

Precis som för bolån och andra lån med säkerhet fastställs räntan för privatlån individuellt för varje kund. Ur bankens synvinkel innebär ett lån utan säkerhet alltid en högre risk än ett lån med säkerhet. Syftet med säkerheten är trots allt att trygga återbetalningen av lånet, och då kan banken vid behov beslagta säkerheten om betalningssvårigheter uppstår. 

I dagsläget rådet det konkurrens mellan långivarna, vilket har lett till att kostnaden för privatlån har sjunkit. Det betyder att du kan få ett förmånligt privatlån genom att konkurrensutsätta lånet hos olika långivare. Just nu ligger de förmånligaste räntorna för privatlån på cirka 4–5 %, medan de dyraste räntorna är över 100 %. När du ansöker om ett lån via Sortter behöver du inte oroa dig för lån med så höga räntor – vi ställer höga krav på våra samarbetspartner och förmedlar inte erbjudanden på högräntelån. Kostnaden beror också på återbetalningstiden och lånebeloppet. Oftast är räntan förmånligare om återbetalningstiden är kort och lånebeloppet stort.

Här hittar du ett exempel på kostnader för privatlån hos olika banker (uppgifterna är hämtade från OP:s, Nordeas, Aktias och S-Bankens webbplatser den 1.6.2019).

OP Specialkredit – lån utan säkerhet

Startavgift 150 €, faktureringsavgift 5 € per månad. Ränta 3 mån. Euribor + 6,5 %-enheter.

Den effektiva räntan för ett lån på 5000 € utan säkerhet är 10,3 % när återbetalningstiden för lånet är fem år.

Nordea Flexkredit – lån utan säkerhet

Startavgiften varierar mellan 125–300 € beroende på lånebeloppet. Ränta 3 mån. Euribor + 8 %-enheter. Utöver detta tillkommer en kontoavgift på 4,5–7 € per månad.

Den effektiva räntan för ett lån på 5000 € utan säkerhet är 11,3 % när återbetalningstiden för lånet är fem år.

Aktia Brukslån – lån utan säkerhet

Startavgift 60 €, kontoavgift 3,90 € per månad. Räntan är 3 mån. Euribor och räntemarginalen bestäms individuellt för varje kund och varierar mellan 4,5–11,5 %.

Som exempel på effektiv ränta anger Aktia 10,77 %, när lånebeloppet är 5000 € och återbetalningstiden fem år.

S-Banken S-lån – lån utan säkerhet

Startavgiften för andra än medlemmar av hushåll som är ägarkunder i ett handelslag är 150–400 €. Kontoavgiften är 8 € per månad och räntan 3 mån. Euribor + 6–14 % beroende på lånebeloppet.

Som exempel på effektiv ränta anger S-Banken 17,97 %, när lånebeloppet är 5000 € och återbetalningstiden fem år.

Lån utan säkerhet – vem beviljar privatlån i Finland?

I Finland beviljas privatlån av banker, kreditgivare och förmedlare av person-till-person-lån. I Finland finns det i dagsläget över 300 aktörer (läget i maj 2019), som registrerats i Regionförvaltningsverkets eller Finansinspektionens register. Av dessa beviljar merparten lån utan säkerhet. För att kunna bevilja lån måste aktören vara registrerad hos något av dessa två organ. Sortter samarbetar bara med pålitliga och seriösa långivare och alla våra samarbetspartner är registrerade hos Regionförvaltningsverket eller Finansinspektionen, som utövar tillsyn över verksamheten.

Till vilka syften kan jag ansöka om ett lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet gäller vanligtvis investeringar under 60 000 €, där låntagaren inte vill eller kan ställa en säkerhet till långivarens förfogande. Fördelarna med ett lån utan säkerhet är att kreditbedömningen är snabb och enkel.

Via Sortter kan du ansöka om privatlån för till exempel inredning, renovering, en ny bil eller båt, nya köksmaskiner, semesterresor eller bröllop. Via Sortter kan du också ansöka om ett samlingslån och kombinera befintliga lån och krediter. När du ansöker om ett privatlån ställer banken inga krav på hur du får använda lånet, vilket ofta är fallet vid lån med säkerhet. Om du exempelvis köper en bostad vill banken ofta godkänna objektet innan du får ett bindande lånelöfte.

Vilka dokument behöver jag när jag ansöker om ett lån utan säkerhet?

När du ansöker om ett lån utan säkerhet via Sortter behöver du inget annat än en fungerande nätuppkoppling. När du har fyllt i ansökan på vår webbplats skickar vi den till olika banker och kreditinstitut. Våra samarbetspartner skickar sedan låneofferter som du kan jämföra i Sortters webbtjänst och sedan välja de bästa lånevillkoren. När du har bestämt dig för ett erbjudande behöver du dina bankkoder för att underteckna låneavtalet. Beroende på lånebeloppet och långivaren kan du behöva skicka ett intyg på dina inkomster. För det mesta räcker det med ett lönebesked som är högst tre månader gammalt. Så här enkelt är det att ansöka om ett lån utan säkerhet via Sortter – och du kan vara säker på att du väljer lånet med de bästa villkoren!

Lån utan säkerhet – kom ihåg att konkurrensutsätta offerterna

Kostnaden för lån utan säkerhet varierar från kreditgivare till kreditgivare. För att hitta det förmånligaste privatlånet och slippa onödiga kostnader lönar det sig alltid att konkurrensutsätta lånet innan du fattar ditt beslut. Via Sortter kan du jämföra privatlån från olika banker och kreditgivare snabbt och enkelt. Då kan du vara säker på att du väljer det förmånligaste privatlånet!

Lån jämfört

låneansökningar0 €

I den utsträckningen har vi anbudit våra kunders låneansökningar under de senaste 30 dagarna.