Frågor och svar om hur lånejämförelse fungerar

Här du hittar några svar om hur lånejämförelse fungerar och om Sortter. Om du hittar inte svar, du kan kontakta vår kundservice.

Det finns stora skillnader mellan bankerna i priserna på lån, dvs. räntor och hanteringskostnader. Du kan spara upp till hundratals eller tusentals euro under låneperioden genom att jämföra lånen noggrant innan du ingår ett avtal. 

Innan du gör en lånejämförelse är det en bra idé att bekanta dig med hur man gör jämförelsen. Jämförelsen är användbar när den är tillräckligt omfattande och man söker om personliga lånebeslut åt kunden från banker och kreditgivare. Den bästa lånejämförelsen driver kundens intresse och rekommenderar det billigaste lånet de kan hitta. 

När du jämför lån med Sortter ser du alla villkor som banken ställer för lånet i en tydlig uppdelning och jämförelsen görs alltid baserat på de personliga låneofferterna. 

Som användare av vår tjänst kan du vara säker på att vår rekommendation gäller det billigaste lånerbjudandet vi har hittat. 

Lånen lönar sig att jämföra enligt den effektiva årsräntan. Den effektiva årsräntan tar hänsyn till alla kostnader relaterade till lånet och är en jämförbar siffra mellan olika banker. När du väljer en låneoffert baserad på den effektiva årsräntan kan du vara säker på att det lån du väljer är billigare än andra alternativ.

Du kan jämföra lån på några minuter. Du måste fylla i en låneansökan, varefter du kommer att få låneofferter från banker och finansinstitut och du kan själv välja den förmånligaste. Att jämföra lån med Sortter är snabbt och enkelt.

I en låneansökan frågar man saker som rör lånet och din ekonomi, som:

  • Lånebelopp som behövs
  • Önskad låneperiod
  • Låntagarens personuppgifter
  • Sökandens regelbundna inkomster och utgifter
  • Bostadsform och arbetssituation
  • Sökandens befintliga skulder och kreditkort

Ansökan bör göras noggrant så att bankerna kan ge den bästa offerten åt dig. 

Det lönar sig att jämföra gamla låneavtal och konkurrenssätta regelbundet. Som konsument kan du betala tillbaka ditt nuvarande lån tidigare än avtalat och ersätta det med gynnsammare villkor. 

På så vis kan du spara i lånets ränte- eller hanteringsavgifter och det lämnar över mer pengar.