Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin lainanhakuun, lainavertailuun sekä Sortteriin liittyen. Mikäli et löydä alta vastausta, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Sortter tekee yhteistyötä lukuisten pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, jotka tarjoavat vakuudetonta lainaa aina 60 000 € asti. Voit käyttää nostamasi lainan itse päättämääsi tarkoitukseen.

Me Sortterilla haluamme mahdollistaa sinulle lainan saannin reiluin ehdoin. Täyttämälä yhden hakemuksen saat useamman lainatarjouksen ja voit valita niistä sinulle sopivimman. Valitsemme yhteistyökumppanimme tarkoin ja näytämme sinulle lainaehdot sekä kaikki lainan kulut selkeästi ja läpinäkyvästi.

Meidän tehtävämme on etsiä sinulle edullisin korko eri pankeilta sekä rahoitusyhtiöiltä, jotta sinun ei tarvitse maksaa lainasta enempää kuin olisi tarpeen. Voit saada palvelumme avulla yksilölliset lainatarjoukset 20 lainanantajalta, joiden korko voi vaihdella 4 % ja 20 % välillä. Järjestämme pankkien tekemät lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin edullisimman lainan valitseminen on helppoa ja läpinäkyvää. Voit tutustua lainoihin tästä tarkemmin.

Paras tapa löytää edullinen lainatarjous on vertailla lainojen hintoja. Sortter tarjoaa sinulle helpon tavan vertailuun. Näet kaikki lainan kulut aina selkeästi jokaista euroa myöten. Täyttämällä yhden lainahakemuksen saat lainatarjouksen usealta lainanantajalta. Lainojen vertailu kannattaa aina, sillä lainanantajien tarjoamat korkotasot vaihtelevat ja saattavat muuttua nopeastikin.

Lainan takaisinmaksuaika riippuu lainasummasta ja lainahakemuksessa ilmoittamastasi maksuaikatoiveesta. Suuremmissa lainasummissa maksuaika voi olla jopa 20 vuotta. Vaikka valitsisit pidemmän maksuajan, voit luonnollisesti maksaa lainasi nopeammassa tahdissa takaisin, jolloin lainan kustannukset ovat pienemmät.

Kyllä, voit maksaa nykyisen lainasi pois kokonaan ennenaikaisesti tai lyhentää sitä suuremmissa maksuerissä. Tällöin lainan euromääräiset korkokustannukset jäävät pienemmäksi. Mahdollisuus maksaa laina ennenaikaisesti takaisin on laissa määritetty oikeutesi, eikä siitä tarvitse olla edes erillistä mainintaa luottoehdoissa. Voit halutessasi lukea lisää lainan ennenaikaisesta maksamisesta esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

Se on täysin mahdollista! Pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat asiakkaista, ja kotipankkisi kanssa kilpailevat rahoituslaitokset voivat myöntää lainaa edullisemmin saadakseen sinut asiakkaakseen. Lainatarjous kannattaa pyytää Sortterin kautta, jotta eri lainanmyöntäjien tarjouksia on helppo vertailla keskenään. Meidän tehtävämme on huolehtia, että saat kilpailukykyiset lainaehdot useasta eri pankista. Asiakkaanamme sinä kuitenkin päätät mistä lainan lopulta otat.

Kyllä – ja luonnollisesti näin kannattaakin tehdä, mikäli saat Sortterin kautta lainallesi pienemmän koron ja kulut kuin olemassa olevassa lainassasi. Usein asiakkaamme kilpailuttavat olemassa olevia luottokorttivelkoja ja autolainoja.

Pankkien kovan kilpailutilanteen vuoksi Sortterin kautta löytyykin usein nykyistä edullisempi laina, jolla vanhan kulutusluoton, luottokorttivelan tai osamaksusopimuksen voi kuitata pois. Voit myös lukea lisää lainojen yhdistämisestä.

Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 682 euron säästön luottokustannuksissa.

Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien huhti-toukokuun 2023 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa ja laina-aika 60 kuukautta. Ilmoitettu säästö on asiakkaidemme saamien edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskimääräinen erotus.

Voit hakea lainaa Sortterin kautta, mikäli asut Suomessa, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, olet vähintään 20 vuotias ja sinulla ei ole maksuhäiriöitä. Joillakin pankeilla saattaa olla lainanhakijan suhteen edellä mainittua tiukemmat ehdot. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia tästä, sillä me toimitamme hakemuksesi niihin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin, joiden luotonantokriteerit vastaavat sinun tilannettasi.

Asiakkaanamme voit aina itse päättää, kuinka haluat käyttää ottamasi lainan. Tyypillisesti asiakkaamme käyttävät Sortterin kautta hakemaansa lainaa erilaisiin hankintoihin, kuten remontointiin, auton ostoon tai sen korjaamiseen, pienempien lainojen yhdistämiseen tai matkustamiseen.

Me Sortterilla työskentelemme lukuisten pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Hakiessasi lainaa kauttamme pidämme huolen, että lainan hakeminen on sinulle yksinkertaista ja läpinäkyvää. Haemme sinulle henkilökohtaisen lainatarjouksen yhteistyöpankeiltamme, jotka tarjoavat sinun tarpeisiisi sopivaa ratkaisua.

Näin varmistamme, että saat lainan parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Palvelumme on sinulle lainanhakijana täysin maksuton.

Toimintamme perustuu yhteistyösopimuksiin, jotka olemme solmineet pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Pankit ja rahoituslaitokset haluavat saada lainatarjouksensa listatuksi käyttäjillemme, joten lainantarjoajat myös rahoittavat toimintamme.

Sortterin käyttäminen, lainojen kilpailuttaminen, vertailu ja hakeminen on sinulle täysin maksutonta. Samalla tavalla toimivat esimerkiksi hotellien tai lentojen varaussivustot.

Pankit ja rahoituslaitokset antavat aina henkilökohtaisen tarjouksen Sortterin kautta hakemuksen jättäneille asiakkaille. Kuten esimerkiksi hotellien varaussivustoilla, hinnat ovat usein edullisempia kuin suoraan hotellista varattaessa. Näin on myös Sortterin kautta lainaa haettaessa. Tämä perustuu siihen, että pankit ja rahoituslaitokset saavat Sortterin kautta uusia asiakkaita, jolloin Sortter voi puolestaan neuvotella hintoja alaspäin kuluttajan puolesta.

Rinnakkaishakija tarkoittaa toista hakijaa, joka on yhteisvastuussa lainan takaisin maksamisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli et syystä tai toisesta pystykään maksamaan ottamaasi lainaa takaisin, on lainanantajalla oikeus vaatia maksunsaantia rinnakkaishakijalta. Usein rinnakkaishakija on avo- tai aviopuoliso.

Mikäli mahdollista, rinnakkaishakijan ilmoittaminen kannattaa. Pankit ja rahoituslaitokset arvioivat lainanhakijan maksukyvyn ja antavat tarjouksensa sen perusteella. Mikäli lainalla on kaksi hakijaa, saattavat pankit ja rahoituslaitokset antaa lainalle paremmat ehdot. Lainan takaisinmaksu on lainanantajan näkökulmasta turvatumpaa, kun lainalla on rinnakkaishakija.

Hakiessasi lainaa Sortterin kautta, et tarvitse lainalle takaajia. Suosittelemme kuitenkin rinnakkaishakijan lisäämistä hakemukseen, jolloin saat todennäköisesti itsellesi vieläkin paremman lainatarjouksen.

Lainahakemuksen lähettämiseksi dokumentteja ei tarvita. Jotkin pankit ja rahoituslaitokset vaativat kuitenkin todisteen ilmoittamistasi tuloista. Todisteeksi käy tyypillisesti joko palkkakuitti tai verotuspäätös. Me pidämme huolen siitä, että näet saamasi lainatarjouksen yhteydessä selkeästi tiedon mahdollisista vaadittavista dokumenteista.

Voit hakea Sortterin kautta lainaa ilman vakuuksia. Vakuudettomassa lainassa sinun ei tarvitse käyttää nykyistä omaisuuttasi lainan vakuutena. Vakuudettoman lainan etuna on sen nopea käsittely, mutta kuitenkin kohtuullinen korkotaso.

Voit kilpailuttaa lainat ilman pankkitunnuksia, mutta lainasopimuksen allekirjoitus ja lainan nostaminen vaatii aina tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hakemuksen jätettyäsi lähetämme sen pankeille ja rahoituslaitoksille, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Tämän jälkeen pankit ja rahoituslaitokset antavat sinulle henkilökohtaisen lainatarjouksen, jonka me Sortterilla visualisoimme sinulle helposti ymmärrettävään muotoon. Tässä vaiheessa saat myös ilmoituksen, mikäli sinulta vaaditaan muita dokumentteja, kuten todistus ilmoittamistasi tuloista.

Valittuasi haluamasi tarjouksen sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin siirtyä yhteistyökumppanimme palveluun, jossa voit allekirjoittaa lainasopimuksen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lainan maksuaikataulu riippuu pankista, mutta yleensä laina on käytettävissäsi jopa samana päivänä, kuitenkin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

Kuukausittainen lyhennyserä määräytyy lainan suuruuden, korkotason ja valitun takaisinmaksuajan mukaan. Sortterin lainalaskurin avulla voit tutkia erilaisia vaihtoehtoja lainan takaisinmaksuun.

Sortter auttaa sinua löytämään sopivimman lainatarjouksen pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Lainasopimus tehdään aina sinun ja valitsemasi lainanmyöntäjän välille.

Tällä hetkellä voit vertailla kauttamme niin kulutusluotot, vakuudettomat lainat, joustoluotot kuin myös yrityslainat

Lainatarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa, riippuen lainanantajasta. Tarjouksen voimassaoloaika on kuitenkin selkeästi ilmoitettu tarjouksessa.