Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta, voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Minkälaista lainaa voin saada Sortterin kautta?

avata

Sortter tekee yhteistyötä lukuisten pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, jotka tarjoavat vakuudetonta lainaa aina 50 000€ asti. Me Sortterilla haluamme mahdollistaa lainan saannin reiluin ehdoin. Valitsemme yhteistyökumppanimme tarkoin ja viestimme lainaehdot sekä kaikki kulut selkeästi ja läpinäkyvästi.

Kuinka pitkä takaisinmaksuaika lainoilla on?

avata

Lainan takaisinmaksuaika riippuu lainasummasta ja lainahakemuksessa ilmoittamastasi maksuaikatoiveesta. Suuremmissa lainasummissa maksuaika voi olla jopa 15 vuotta. Vaikka valitsisit pidemmän maksuajan, voit luonnollisesti maksaa lainasi nopeammassa tahdissa takaisin, jolloin lainan kustannukset ovat pienemmät.

Voinko maksaa hakemani lainan etuajassa pois?

avata

Kyllä, voit maksaa nykyisen lainasi pois kokonaan ennenaikaisesti tai lyhentää sitä suuremmissa maksuerissä. Tällöin lainan euromääräiset korkokustannukset jäävät pienemmäksi. Mahdollisuus maksaa laina ennenaikaisesti takaisin on laissa määritetty oikeutesi, eikä siitä tarvitse olla edes erillistä mainintaa luottoehdoissa. Voit halutessasi lukea lisää lainan ennenaikaisesta maksamisesta esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

Voinko saada lainaa halvemmalla kuin kotipankistani?

avata

Se on täysin mahdollista! Pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat asiakkaista, ja kotipankkisi kanssa kilpailevat rahoituslaitokset voivat myöntää lainaa edullisemmin saadakseen sinut asiakkaakseen. Lainatarjous kannattaa pyytää Sortterin kautta, jotta eri lainanmyöntäjien tarjouksia on helppo vertailla keskenään. Meidän tehtävämme on huolehtia, että saat kilpailukykyiset lainaehdot useasta eri pankista. Asiakkaanamme sinä kuitenkin päätät, mistä lainan lopulta otat.

Voinko käyttää Sortterin kautta hakemaani lainaa muiden velkojen tai luottokorttilainan takaisinmaksuun?

avata

Kyllä – ja luonnollisesti näin kannattaakin tehdä, mikäli saat Sortterin kautta lainallesi pienemmän koron ja kulut kuin olemassa olevassa lainassasi. Usein asiakkaamme kilpailuttavat olemassa olevia luottokorttivelkoja ja autolainoja. Pankkien kovan kilpailutilanteen vuoksi Sortterin kautta löytyykin usein nykyistä edullisempi laina, jolla vanhan autolainan tai luottokorttivelan voi kuitata pois.

Kuka voi hakea lainaa Sortterin kautta?

avata

Voit hakea lainaa Sortterin kautta, mikäli asut Suomessa, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, olet vähintään 20 vuotias ja sinulla ei ole maksuhäiriöitä. Joillakin pankeilla saattaa olla lainanhakijan suhteen edellä mainittua tiukemmat ehdot. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia tästä, sillä me Sortterilla toimitamme hakemuksesi niihin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin, joiden luotonantokriteerit vastaavat sinun tilannettasi.

Mihin tarkoitukseen voin hakea lainaa?

avata

Asiakkaanamme voit aina itse päättää, kuinka haluat käyttää ottamasi lainan. Tyypillisesti asiakkaamme käyttävät Sortterin kautta hakemaansa lainaa erilaisiin hankintoihin, kuten remontointiin, auton ostoon tai sen korjaamiseen, pienempien lainojen yhdistämiseen tai matkustamiseen.

Miksi lainaa kannattaa hakea Sortterin kautta?

avata

Me Sortterilla työskentelemme lukuisten pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Hakiessasi lainaa kauttamme pidämme huolen, että lainan hakeminen on sinulle yksinkertaista ja läpinäkyvää. Toimitamme hakemuksesi yhteistyöpankeillemme, jotka tarjoavat sinun tarpeisiisi sopivaa ratkaisua. Näin varmistamme, että saat parhaan mahdollisimman tarjouksen.

Maksaako lainan hakeminen Sortterin kautta?

avata

Palvelumme on täysin maksuton kuluttajille. Toimintamme perustuu yhteistyösopimuksiin, jotka olemme solmineet pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Pankit ja rahoituslaitokset haluavat saada lainatarjouksena listatuksi käyttäjillemme, joten lainantarjoajat myös rahoittavat toimintamme. Samalla tavalla toimivat esimerkiksi hotellien tai lentojen varaussivustot.

Saanko Sortterin kautta paremman tarjouksen kuin muualta?

avata

Pankit ja rahoituslaitokset antavat aina henkilökohtaisen tarjouksen Sortterin kautta hakemuksen jättäneille asiakkaille. Kuten esimerkiksi hotellien varaussivustoilla, hinnat ovat usein edullisempia kuin suoraan hotellista varattaessa. Näin on myös Sortterin kautta lainaa haettaessa. Tämä perustuu siihen, että pankit ja rahoituslaitokset saavat Sortterin kautta uusia asiakkaita, jolloin Sortter voi puolestaan neuvotella hintoja alaspäin kuluttajan puolesta.

Mitä tarkoittaa rinnakkaishakija?

avata

Rinnakkaishakija tarkoittaa toista hakijaa, joka on yhteisvastuussa lainan takaisin maksamisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli et syystä tai toisesta pystykään maksamaan ottamaasi lainaa takaisin, on lainanantajalla oikeus vaatia maksunsaantia rinnakkaishakijalta. Usein rinnakkaishakija on avo- tai aviopuoliso.

Kannattaako minun ilmoittaa hakemuksessa rinnakkaishakija?

avata

Mikäli mahdollista, rinnakkaishakijan ilmoittaminen kannattaa. Pankit ja rahoituslaitokset arvioivat lainanhakijan maksukyvyn ja antavat tarjouksensa sen perusteella. Mikäli lainalla on kaksi hakijaa, saattavat pankit ja rahoituslaitokset antaa lainalle paremmat ehdot. Lainan takaisinmaksu on lainanantajan näkökulmasta turvatumpaa, kun lainalla on rinnakkaishakija.

Mitä dokumentteja minulla täytyy olla hakeakseni lainaa?

avata

Lainahakemuksen lähettämiseksi dokumentteja ei tarvita. Jotkin pankit ja rahoituslaitokset vaativat kuitenkin todisteen ilmoittamistasi tuloista. Todisteeksi käy tyypillisesti joko palkkakuitti tai verotuspäätös. Me Sortterilla pidämme huolen siitä, että saat selkeästi tiedon mahdollisista vaadittavista dokumenteista.

Miten allekirjoitan lainasopimuksen?

avata

Hakemuksen jätettyäsi, lähetämme sen pankeille ja rahoituslaitoksille, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Tämän jälkeen pankit ja rahoituslaitokset antavat sinulle henkilökohtaisen lainatarjouksen, jonka me Sortterilla visualisoimme sinulle helposti ymmärrettävään muotoon. Tässä vaiheessa saat myös ilmoituksen, mikäli sinulta vaaditaan muita dokumentteja, kuten todistus ilmoittamistasi tuloista. Valittuasi haluamasi tarjouksen, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin klikata haluamaasi tarjousta. Tämän jälkeen ohjaudut yhteistyökumppanimme palveluun, jossa voit allekirjoittaa lainasopimuksen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kuinka nopeasti saan lainan tililleni?

avata

Lainan maksuaikataulu riippuu pankista, mutta yleensä laina on käytettävissäsi jopa samana päivänä, kuitenkin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. Teemme kovasti töitä sen eteen, että saamme pankeilta aina täsmällisen tiedon lainanmaksuaikatauluista, jotta palvelumme käyttäminen on sinulle mahdollisimman vaivatonta ja selkeää.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan kuukausittaisen lyhennyserän suuruuteen?

avata

Kuukausittainen lyhennyserä määräytyy lainan suuruuden, korkotason ja valitun takaisinmaksuajan mukaan. Sortterin lainalaskurin avulla voit tutkia erilaisia vaihtoehtoja lainan takaisinmaksuun.

Myöntääkö Sortter lainaa?

avata

Sortter ei itse myönnä lainaa, vaan auttaa asiakkaita löytämään sopivimman lainatarjouksen eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Lainasopimus tehdään aina asiakkaan ja lainanmyöntäjän välille.