Autolaina edullisella korolla – hae ja kilpailuta autorahoitus 60 000 € asti

Hae autolainaa tai autorahoitusta sinulle sopivalla kuukausierällä. Voit ostaa auton yksityiseltä tai autoliikkeestä. Tutustu autolainaan, valitse haluamasi kuukausierä ja kilpailuta autolainaa myöntävät pankit.

Autolainalaskuri - tarkista sopiva kuukausierä ja lähetä hakemus

Valitse lainasumma

16 500 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
278 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 500 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 278 €, takaisinmaksettava summa 20 049 € sekä todellinen vuosikorko on 6,84 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 500 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 278 €, takaisinmaksettava summa 20 049 € sekä todellinen vuosikorko on 6,84 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Hae autolainaa tai autorahoitusta sinulle sopivalla kuukausierällä. Voit ostaa auton yksityiseltä tai autoliikkeestä. Tutustu autolainaan, valitse haluamasi kuukausierä ja kilpailuta autolainaa myöntävät pankit.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Autolaina uuden tai käytetyn auton hankintaan 

Autolaina on vakuudeton laina, jonka lainasumma vaihtelee tarpeesi mukaan 1 000–60 000 euron välillä. Autolainan takaisinmaksuaika on valintasi mukaan 1–20 vuotta ja lainan voi käyttää uuden tai käytetyn auton rahoittamiseen.

Autolainaa voivat hakea kaikki yli 20-vuotiaat joilla ei ole maksuhäiriomerkintöjä ja joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Muista myös lainojen yhdistäminen: Jos sinulla on olemassa olevia lainoja, osamaksuja, luottoja tai luottokorttivelkaa – voit yhdistää ne samalla, kun haet autolainaa. Lainojen yhdistämisen myötä maksat vain yhtä kuukausierää. Lainoja yhdistettäessä velan määrä pysyy ennallaan, mutta sen ehdot muuttuvat vanhoja lainasopimuksia edullisemmiksi. 

Autolainalla rahoitat ajoneuvon hankinnan joustavasti

 1. Joustava kuukausierä: lainaa 1000–60 000 euroa,1–20 vuoden maksuajalla
 2. Nopea lainalupaus – saat päätöksen usein heti samana päivänä
 3. Avullamme rahoitat myös yksityisten välisen autokaupan
 4. Lainan käsittely- ja avauskulut on rajattu korkeintaan 150 euroon vuodessa, toisin kuin ajoneuvovakuudellisessa lainassa 
 5. Asiakaskohtainen korko mahdollistaa edulliset rahoituskustannukset
 6. Ei viimeistä suurempaa maksuerää eli jäännöserää. Lainan takaisinmaksu tapahtuu helposti ennakoitavissa kuukausierissä
 7. Kun nostat autolainan tilillesi autoliikkeen tarjoaman rahoituksen sijaan, olet käteisostajan asemassa.
 8. Jos sinulla on olemassa olevia lainoja, osamaksuja, luottoja tai luottokorttivelkaa, voit yhdistää ne autolainaan ja maksat vain yhtä kuukausierää.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Hae autolainaa – saat päätöksen heti

Autolaina on helppo hakea netistä. Saat rahoituspäätöksen heti ja voit tutustua saamiisi tarjouksiin rauhassa. 

 • Kartoita sopiva kuukausittainen lyhennyserä lainalaskurillamme
 • Täytä lainahakemus huolellisesti ja lähetä hakemus
 • Vertaile lainavaihtoehtoja
 • Valitse sinulle edullisin autolaina
 • Hyväksy lainasopimus
 • Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla ja toimita tarvittaessa pankille tositteet tuloistasi
 • Pankki maksaa rahat tilillesi heti – jopa saman päivän aikana
 • Osta haluamasi auto liikkeestä tai yksityiseltä myyjältä

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Autolainan kilpailutus paljastaa edullisen korkotarjouksen

Autolainan korko on pankin palkkio rahoituksen myöntämisestä. Korko kattaa sekä pankin ansainnan tarjoamastaan lainasta että tämän ottaman riskin luoton takaisinmaksusta. Autolainan korko vaihtelee lainanantajien ja autolainan hakijoiden välillä. 

Koron määrään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa:

 • Lainan määrä: mitä suurempaa autolainaa haet, sitä edullisempi korko sinulle voidaan tarjota.
 • Hakijan maksukyky: säännölliset tulot ja hyvin hoidetut raha-asiat mahdollistavat halvimman autolainan löytämisen.
 • Hakijan luottokelpoisuus: mitä todennäköisemmin voit lyhentää hakemasi autolainan takaisin, sitä edullisemman koron voit saada.
 • Pankkien välinen kilpailu: kilpailuttamalla autolainat pankkien välillä voit saada autolainalle edullisen korkotarjouksen sekä pienet kuukausierät.

Mitä parempi luottokelpoisuutesi ja maksukykysi on, sitä alhaisemman koron voit autolainalle saada. On tärkeää vertailla eri lainantarjoajien tarjoamia korkoja ja ehtoja ennen lainan ottamista, sillä pankkien välillä on suuria eroja. Mitä edullisempi autolainan korko on, sitä vähemmän sinun tarvitsee maksaa pankille. Edullinen autolainan korko tarkoittaa paitsi pienempää lainan kuukausierää myös matalampia rahoituskustannuksia.

Autolainan korkotaso selviää helposti täyttämällä lainahakemus. Saat pankkien korkotarjoukset, jotka on tehty sinun henkilökohtainen tilanteesi huomioiden. Lainahakemuksen täyttäminen on maksutona eikä sido sinua lainan nostamiseen. Voit tutustua pankkien tekemiin rahoitustarjouksiin rauhassa ja valita itsellesi parhaan autolainan saamiesi tarjousten joukosta.

null

Autolainalaskurilla löytyy sopiva kuukausierä helposti ja voit hakea autolainaa turvallisesti

Autolainalaskurilla voit valita itsellesi sopivan kuukausierän ja vertailla edulliset autolainatarjoukset palvelussamme helposti. Kun haet autolainaa Sortterilta, valitset itsellesi sopivan autolainan turvallisesti – olipa sinulle valinnassa tärkeää edullinen korko, pieni kuukausierä tai joustava lainan takaisinmaksu. 

Olemme aina asiakkaan puolella edullisen autorahoituksen etsinnässä, ja siksi vertailemme autolainatarjoukset tasapuolisesti kumppaneidemme kesken. Emme suosi vertailussamme mitään pankkia tai rahoitusyhtiötä, vaan etsimme sinulle aidosti parhaan rahoitusvaihtoehdon useiden pankkien väliltä.

Tavoitteemme on tehdä autolainan hakemisesta ja rahoitustarjousten vertailusta mahdollisimman vaivatonta ja reilua.

Siksi autolainan hakeminen Sortterin avulla on:

 • turvallista – toimimme vain luotettavien pankkien kanssa
 • maksutonta – rahoituksen kilpailuttaminen on ilmaista
 • helppoa – saat lainatarjoukset yhdellä hakemuksella
 • nopeaa – saat ensimmäiset tarjoukset heti
 • reilua - saat tarjoukset reilusti järjesteltynä halvimmasta kalleimpaan

Autolainasta usein kysyttyä

 • Voit hakea lainaa, kun:

  • olet yli 20-vuotias
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • Autolainan vertailu ja kilpailutus onnistuu Sortterin avulla kattavasti. Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät lainaa auton hankintaan. Voit tutustua kaikkiin vertailussamme mukana oleviin pankkeihin lainanantajat -osiossa.

 • Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1–20 vuoden väliltä. Halutessasi voit myös maksaa autolainan takaisin ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä. Jos maksat autolainan sovittua nopeammin takaisin, jäävät lainan korko- ja käsittelykulut pienemmäksi.

 • Saadaksesi autolainan mahdollisimman edullisesti, täytä hakemus huolellisesti ja hae autolainaa mahdollisuuksien mukaan yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso. Etsimme sinulle halvimman lainan auton hankintaan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

 • Pankista otettu autolaina eroaa rahoitusyhtiön autorahoituksesta siten, että auton omistajuus siirtyy auton ostajalle heti kaupanteon yhteydessä. Autorahoituksen kohdalla auton omistajuus siirtyy osapuolelta toiselle vasta, kun viimeinen maksuerä on suoritettu.

  Autolainan voi käyttää yksityisten väliseen kauppaan tai liikkeestä ostettavan auton hankintaan. Ajoneuvovakuudellinen autorahoitus on puolestaan usein saatavilla vain liikkeen kautta hankittavaan autoon.

  Autolainan takaisinmaksuaika on autorahoitusta joustampi: voit sopia autolainan maksuajaksi jopa 20 vuotta, kun taas autorahoituksen voi usein saada 5–6 vuodelle. Halutessasi voit maksaa autolainan takaisin ennenaikaisesti, jolloin lainan korko- ja käsittelykustannukset jäävät pienemmiksi.

 • Autolainan käsittely- ja avauskulut ovat korkeintaan 150 euroa vuodessa, toisin kuin autorahoituksessa, jonka käsittelykulut voivat nousta useisiin satoihin euroihin. Kun haet autolainaa palvelussamme, näet kaikki lainaan liittyvät kustannukset selkeästi eriteltyinä.

  Autolainan korko on aina asiakaskohtainen. Autolainan korkomarginaali voi olla halvimmillaan 4 % ja kalleimmillaan 15 %. Autorahoituksen korko on puolestaan usein kiinteä asiakkaasta riippumatta, eikä siinä ole neuvotteluvaraa.

 • Autoa ei tarvitse asettaa lainan vakuudeksi. Toisin kuin autoliikkeen tarjoamassa rahoituksessa, siirtyy autolainan kohdalla auton omistajuus sinulle heti kaupanteossa. Näin olet autokaupoilla käteisostajan asemassa ja voit päättää itse, minkälaisen vakuutuksen haluat autollesi ottaa.

 • Autolainassa ei ole viimeistä suurempaa maksuerää eli jäännöserää. Lainan takaisinmaksu tapahtuu helposti ennakoitavissa ja etukäteen sovituissa kuukausierissä

 • Jos ostat auton yksityishenkilöltä, tutustu auton kuntoon ja koeaja auto huolellisesti. Usein auto kannattaa käyttää myös ulkopuolisen tahon tekemässä kuntotarkastuksessa. Ota selvää ainakin seuraavista asioista:

  • Kuka on auton nykyinen omistaja?
  • Mikä on auton käyttöhistoria ja onko siinä ollut mahdollisia kolarivaurioita?
  • Mikä on auton katsastusvuosi ja -tiedot?
  • Milloin autovero on maksettu?

  Autokaupoissa kannattaa olla tarkkana huolimatta siitä, ostaako auton yksityiseltä myyjältä vai autoliikkeestä.

  Tutustu tarkemmin autokauppoja käsittelevään oppaaseeemme.

 • Maksuajan pidentäminen laskee kuukausierän suuruutta, mutta kasvattaa samalla autolainasta maksettavia kokonaiskustannuksia. Usein on parempi ottaa autolaina liian pienellä kuin liian suurella kuukausierällä. Kuluttajana voit maksaa lainan takaisin etukäteen tai tehdä siihen ylimääräisiä lyhennyksiä. Kun lyhennät autolainan sovittua nopeammin takaisin, jäävät auton rahoituskustannukset sovittua pienemmiksi.

 • Kyllä, lainapäätös kannattaakin hakea etukäteen. Kun kilpailutat autolainan Sortterin avulla, saamasi rahoitustarjoukset ovat voimassa aina vähintään 14 päivää. Voit tutustua tarjouksiin kaikessa rauhassa ja nostaa autolainan tilillesi sopivan ajoneuvon löydyttyä.

 • Kyllä, voit hakea lainaa koko kauppasummalle ja ostaa auton ilman käsirahaa.

 • Kyllä, voit hakea autolainaa ilman takaajia. Mahdollisuuksien mukaan autolaina kannattaa kuitenkin hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Kun lainalla on kaksi hakijaa, on tarjottu korko todennäköisesti edullisempi. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

 • Ei, voit vakuuttaa auton haluamallasi tavalla, eikä kaskovakuutuksen ottaminen ole pakollista. 

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.