Autolaina - kilpailuta ja valitse edullinen autorahoitus vertailusta

Hae autolainaa ja autorahoitusta sinulle sopivalla kuukausierällä. Osta auto käytettynä yksityiseltä tai uutena autoliikkeestä. Tutustu kuinka rahoitus toimii ja kilpailuta lainasi Sortterilla – voit hakea autolainaa jopa 60 000 €.

Autolainalaskuri - tarkista sopiva kuukausierä ja lähetä hakemus

Valitse lainasumma

16 500 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
278 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 500 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 278 €, takaisinmaksettava summa 20 049 € sekä todellinen vuosikorko on 6,84 %.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 500 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 278 €, takaisinmaksettava summa 20 049 € sekä todellinen vuosikorko on 6,84 %.

Hae autolainaa ja autorahoitusta sinulle sopivalla kuukausierällä. Osta auto käytettynä yksityiseltä tai uutena autoliikkeestä. Tutustu kuinka rahoitus toimii ja kilpailuta lainasi Sortterilla – voit hakea autolainaa jopa 60 000 €.

Autolainaa tarpeesi mukaan 1000 - 60 000 €

Autolaina on vakuudetonta lainaa, jonka lainasumma voi vaihdella 1 000–60 000 euron välillä. Autolainan takaisinmaksuaika on valintasi mukaan 1-15 vuotta ja sen voi käyttää uuden tai käytetyn auton rahoittamiseen.

Kilpailuta Sortterin avulla

 • Hae lainaa tarpeesi mukaan 60 000 € asti
 • Edullinen korko, alkaen 4%
 • Laina-aika 1-15 vuotta
 • Autolaina maksetaan takaisin ennalta sovituissa kuukausierissä

Kun kilpailutat lainasi Sortterin kautta, sinun ei tarvitse miettiä autorahoituksen viimeistä suurempaa maksuerää, eli jäännöserää. Jäännöserä on muista lyhennyseristä poikkeava maksuerä, joka voi olla tuhansien eurojen suuruinen. Jäännöserä on usein käytössä autokauppojen tarjoamissa autorahoituksissa.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 304 arvosteluun.
powered by

Edullinen autorahoitus reilusti ja turvallisesti

Me Sortterilla etsimme sinulle edullisen autolainan kymmenien pankkien valikoimista ilmaiseksi. Saat lainatarjoukset helposti yhdellä hakemuksella ja voit valita haluamasi lainan auton hankintaan.

Autolainan hakeminen Sortterin avulla on:

 • turvallista – toimimme vain luotettavien pankkien kanssa
 • maksutonta –rahoituksen kilpailuttaminen on ilmaista
 • helppoa – saat lainatarjoukset yhdellä hakemuksella
 • nopeaa – saat ensimmäiset tarjoukset heti
 • reilua - saat tarjoukset reilusti järjesteltynä halvimmasta kalleimpaan

Auton ostaminen on suuri hankinta, joka vaatii usein lainarahaa omien säästöjen lisäksi. Voit hakea lainaa Sortterin kautta myös koko kauppasummalle ja ostaa auton täysin ilman käsirahaa.

Kilpailuta autolaina seuraavasti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Autorahoitus rinnakkaishakijan kanssa

Voit hakea autolainaa yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso.

Mahdollisuuksien mukaan hakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin saat lainallesi todennäköisesti vieläkin paremmat ehdot. Takaajaa lainalle et kuitenkaan tarvitse.

Kun lainalla on useampi hakija, voit saada suuremman lainasumman edullisimmilla lainaehdoilla. Tämä johtuu siitä, että pankin silmissä lainan takaisinmaksu on luotettavampaa, kun lainalla on useampi takaisinmaksaja.

Päähakijan lisäksi rinnakkaishakija on yhtä lailla vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Autorahoitus sopivalla kuukausierällä

Autorahoituksen kuukausierä riippuu muun muassa lainasummasta sekä laina-ajan pituudesta. Voit sovittaa autolainan kuukausierän omaan talouteesi sopivaksi lainalaskurillamme. Valitse autolainan kuukausierä siten, ettei se rasita talouttasi liikaa.

Autorahoitus maksetaan takaisin tasaerissä, jotka sisältävät lyhennyksen lisäksi sekä koron, että muut mahdolliset maksut. Kuukausierät ovat helposti ennakoitavissa, eikä autorahoituksessa ole viimeistä poikkeavaa lyhennystä, eli jäännöserää.

Esimerkki autolainan kuukausierästä ja kokonaiskustannuksista erilaisilla laina-ajoilla

Lainasumma7000 €7000 €7000 €
Laina-aika4 vuotta5 vuotta6 vuotta
Korko4,5 %4,5 %4,5 %
Lainan perustamiskustannus 15 € 15 € 15 €
Tilinhoitomaksu5 € / kk5 € / kk5 € / kk
Kuukausierä165 € / kk135 € / kk116 € / kk
Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä laina-ajalta7 917 €8 145 €8 376 €

Sortter arvostelut – asiakkaiden kokemuksia

 • profile image
  Kamal Pandey
  25.3.2023 klo 19.55.24

  I thought you have a fast efficient and prompt customer service.

 • profile image
  Janne Rättyä
  22.3.2023 klo 14.50.33

  Hyvä mutta firmat pommittaa vertailun jälkeen toki ärsyttävästi.

 • profile image
  Janne Haavisto
  18.3.2023 klo 5.58.47

  Hienosti pelasi

 • profile image
  Tanja Miettinen
  17.3.2023 klo 16.21.30

  Kiitos, asia hoitui vaivattomasti.

 • profile image
  marjatta liikanen
  15.3.2023 klo 17.23.37

  Oli helppo täyttää hakemus. Vastauksen sain pian. Olen tyytyväinen toimintaan

Liikkeen autorahoitus tarkoittaa lainaa autoa vastaan

Ostaessasi uutta autoa autoliikkeestä, sinulle voidaan tarjota autorahoitusta. Autoliike myöntää sinulle usein lainaa autoa vastaan. Auto toimii tällöin vakuutena lainan maksamiselle.

Sortterin kautta voit kilpailuttaa vakuudettoman autorahoituksen, mikä tarkoittaa sitä, että olet autokaupoilla käsirahaostajan asemassa. Ostettuasi auton – esimerkiksi uutena, käytettynä tai maahantuotuna – omistat auton kokonaisuudessaan. Näin sinun ei tarvitse huolehtia autorahoituksen viimeisestä suuremmasta erästä eli jäännöserästä.

Tyypillinen autolaina on noin 8 000 euroa

Sortterin tilastojen mukaan tyypillinen autolaina on noin 8 000 euroa ja miehet hakevat autolainaa naisia useammin. Autorahoituksen hakijoista noin 70 % on miehiä ja heidän keski-ikänsä on noin 37 vuotta. Keskimääräinen autolainan suuruus on 8 314 euroa ja laina-aika 5 vuotta ja 2 kuukautta.

Kilpailuta autorahoitus ja valitse vertailumme halvin autolaina

Autolainasta usein kysyttyä

 • Autorahoituksen vertailu ja autolainan kilpailutus onnistuu Sortterin avulla kattavasti. Tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka myöntävät lainaa auton hankintaan. Voit tutustua kaikkiin vertailussamme mukana oleviin pankkeihin lainanantajat -osiossa.

 • Saadaksesi autolainan mahdollisimman edullisesti, täytä hakemus huolellisesti ja hae autolainaa mahdollisuuksien mukaan yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

  Etsimme sinulle halvimman lainan auton hankintaan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

 • Voit hakea lainaa, kun:

  • olet yli 20-vuotias
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Kyllä, voit hakea autolainaa, jos olet eläkkeellä.

 • Kyllä, lainapäätös kannattaakin hakea etukäteen. Kun kilpailutat autolainan Sortterin avulla, saamasi rahoitustarjoukset ovat voimassa aina vähintään 14 päivää. Voit tutustua tarjouksiin kaikessa rauhassa ja nostaa autolainan tilillesi sopivan ajoneuvon löydyttyä. 

 • Kyllä, voit hakea lainaa koko kauppasummalle ja ostaa auton ilman käsirahaa.

 • Kyllä, voit käyttää lainan tarpeesi mukaan. Voit ostaa auton yksityiseltä, liikkeestä tai tuoda sen ulkomailta.

 • Ei, autolainan lyhennys tapahtuu helposti tasaerissä, eikä siinä ole viimeistä suurempaa jäännöserää. Näin lainan kuukausilyhennykset ovat helposti ennakoitavissa ja autolainan lainapääoma lyhenee nopeammin, jolloin myös lainakustannukset jäävät pienemmiksi.

 • Kyllä, voit hakea autolainaa ilman takaajia. Mahdollisuuksien mukaan autolaina kannattaa kuitenkin hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Kun lainalla on kaksi hakijaa, on tarjottu korko todennäköisesti edullisempi. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

 • Ei, voit vakuuttaa auton haluamallasi tavalla, eikä kaskovakuutuksen ottaminen ole pakollista. 

 • Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1-15 vuoden väliltä. Halutessasi voit myös maksaa autolainan takaisin ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä. Jos maksat autolainan sovittua nopeammin takaisin, jäävät lainan korko- ja käsittelykulut pienemmäksi.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktiaBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow PankkiLea bankInstabankSweepBankFixuraKomplett bankmyLenderBondoraCredigoHalinoSvea

Vertaa autolainat ilmaiseksi

Kilpailuta autorahoitus Sortterin avulla ilmaiseksi. Täytä lainahakemus Sortterin verkkopalvelussa ja saat pian lainatarjoukset kymmeniltä lainanmyöntäjiltä.

Järjestämme lainatarjoukset sinulle valmiiksi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten palvelumaksut, kuukausimaksut sekä tilinhoitokustannukset.

Näin voit varmistua siitä, että sinulle tarjottu lainatarjous on todella tarjouksista edullisin. Lainojen vertailu ja edullisen autorahoituksen löytäminen on helppoa ja nopeaa Sortterin verkkopalvelussa.

Autolainaa kätevästi netistä – Sortterin avulla

Autolainan hakeminen netissä on helppoa.

 1. Kartoita sopiva kuukausilyhennyserä lainalaskurillamme
 2. Täytä lainahakemus huolellisesti ja paina "lähetä"
 3. Vertaile lainavaihtoehtoja
 4. Valitse sinulle edullisin autolaina
 5. Hyväksy lainasopimus
 6. Toimita pankille vaadittavat liitteet ja allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla
 7. Pankki maksaa rahat tilillesi heti – jopa saman päivän aikana

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Mikä on halvin autorahoitus?

Halvin autorahoitus löytyy vain kilpailuttamalla pankit ja luotonmyöntäjät.

Halvinta autolainaa etsittäessä on tärkeää vertailla pankkien ja luotonmyöntäjien tekemät lainatarjoukset. Lähettämällä autolainahakemuksen Sortterin verkkopalvelun kautta tavoitat kymmeniä lainantarjoajia ja näet edullisimmat vaihtoehdot helposti vertailussa.

Hae autolainaa – saat rahat auton ostoon nopeasti tilille

Autolaina siirretään heti tilillesi – jopa samana päivänä. Ennen autolainan siirtämistä osa pankeista vaatii tulojen varmentamista liitteillä. On tärkeää, että syötät tulosi oikein hakemuslomakkeessa, jolloin saat rahat tilillesi nopeasti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Varmista tulotietojasi antaessa, että ne vastaavat palkka- tai eläketodistuksella näkyviä tietoja. Muussa tapauksessa pankki voi hylätä tekemänsä lainatarjouksen.

Vinkki! Kun täytät lainahakemusta, kannattaa palkkanauha ottaa valmiiksi esille. Näin syötät varmasti oikeat luvut lomakkeeseen. Täytä hakemus tästä.

Onko autolaina lainaa autoa vastaan?

Perinteisesti autoliikkeestä haettu autolaina on tarkoittanut lainaa autoa vastaan. Tällöin ostamasi auto toimii lainan vakuutena tai panttina.

Sortterin kautta kilpailutat vakuudettoman autolainan, jolloin et tarvitse lainan ottamiseen vakuuksia tai takaajia.

Et tarvitse autolainaan vakuuksia tai takaajia

Jos haet vakuudetonta autolainaa, olet autokaupoilla käteisostajan asemassa. Siksi autolaina sopii erinomaisesti erityisesti käytetyn auton ostamiseen tai auton maahantuontiin.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Käytetyn auton rahoitus – kuinka ostaa yksityiseltä?

Käytetyn auton ostaminen yksityiseltä on usein edullisempi vaihtoehto kuin uuden auton ostaminen yksityisestä autoliikkeestä. On kuitenkin hyvä ottaa selvää etukäteen auton omistajasta, tiedustella auton käyttöhistoriaa sekä mahdolliset kolarivauriot. Tarkista myös, että auto on katsastettu ja omistaja on maksanut autoveron.

Sortterin kautta valitsemasi autolaina siirretään suoraan tilillesi, ja voit käyttää sen joko uuden tai käytetyn auton hankintaan. Näin olet autokaupoilla käteisostajan asemassa, joka mahdollistaa usein auton hinnan neuvottelemisen alaspäin.

Ota selvää ainakin seuraavista asioista, jos ostat autoa yksityiseltä:

 • auton nykyinen omistaja
 • auton käyttöhistoria
 • mahdolliset kolarivauriot
 • auton katsastusvuosi ja -tiedot
 • milloin autovero on maksettu

Tutustu Sortterin autonomistajan oppaaseen, josta löydät monia vinkkejä mm. autovakuutuksista, huollosta ja autoveroista.

Autolaina ja auton maahantuonti – osta auto ja maksa samalla autovero

Autolaina sopii hyvin myös auton maahantuontiin, sillä voit maksaa auton käteisellä ja kattaa lainalla myös autoverosta aiheutuvat kustannukset.

Suosituimpia tuontiautoja ovat Mercedez-Benz, Volvo sekä BMW. Viime vuosina hybridit ja sähköautot ovat kuitenkin kasvattaneet suosiota suomalaisten joukossa. Suomalaisten tuovat autoja useimmiten Ruotsista, Saksasta, Virosta ja Alankomaista.

Autolainaa on mahdollista kilpailuttaa Sortterin palvelussa jopa 60 000 euroon asti.

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?

Kilpailuta myös muut ajoneuvolainasi

Sortterin avulla voit kilpailuttaa helposti myös muut ajoneuvolainat kuten venelainan ja moottoripyörälainan. Lue lisää ajoneuvolainojen kilpailutuksesta.