Lainalaskuri – selvitä laskurin avulla lainakustannukset

Lainalaskurin avulla selvität helposti lainasi kaikki kulut ja maksut, maksuerien lukumäärän ja todellisen vuosikoron. Lisäksi näet, miten kustannukset jakautuvat lainan lyhennysten, korkojen ja laina-ajan mukaan.

Lainalaskuri #1

Käytä lainalaskuria valitsemalla lainasi tai luottosi tiedot. Näet kustannukset jaoteltuna laskurin alla.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta

Korko

4 %

Lainan perustamiskustannus

25 €

Tilinhoitomaksu

4 €/kuukausi

Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä

Kuukausierä
247,79 €/kuukausi
Maksuerien määrä
96 erää
Nimelliskorko
4 %
Todellinen vuosikorko
4,55 %
Korkokustannus
3 403 €
Tilinhoitomaksut
409 €
Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä
23 812 €
20 000 €
3 812 €
Yhteensä23 812 €
Lainan määrä
Lainan korot ja kulut

Sortterin avulla voit vertailla lainatarjouksia helposti

Päivitetty:

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Sortterin lainalaskuri

Lainalaskuri auttaa sinua hahmottamaan, miten lainan kulut ja korot vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Kun syötät haluamasi tiedot lainalaskuriin, laskemme sinulle todellisen vuosikoron sekä lainan kustannusten osuuden.

 • Voit käyttää laskuria muun muassa kulutusluoton, joustoluoton, luottokorttien tai osamaksujen kustannusten laskemiseen.
 • Lainalaskurin käyttö ei sido sinua ottamaan lainaa, mutta se helpottaa suuresti oman talouden suunnittelussa.
 • Jos nykyisen lainasi kustannukset ovat korkeat, voit aina kilpailuttaa nykyisen lainan Sortterin vertailupalvelussa ilmaiseksi ja saada edullisemman lainatarjouksen.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 386 arvosteluun.
powered by

Näin käytät lainalaskuria

Lainoihin saattaa liittyä yllättäviäkin piilokuluja, jotka eivät välttämättä ole hakijan tiedossa. Lainalaskuri auttaakin määrittämään tarkasti korot, kulut ja sopivan kuukausierän. Tarkastele laskurin avulla, kuinka lainasumma ja laina-aika vaikuttavat maksettavaan kuukausierään sekä lainasta koituviin kustannuksiin.

Lainan, luottokorttien tai osamaksusopimusten kulujen osuuksia on toisinaan vaikea hahmottaa ilman lainalaskuria. Laskuri näyttää, mistä lainan tai luoton kulut koostuvat ja kuinka suuren osan lainasta ne muodostavat.

Lisäksi laskemme sinulle maksuerien lukumäärän. Näin voit arvioida paremmin omaa talouttasi ja tiedät, kuinka paljon maksat korkokuluissa sekä lainanhoitomaksuissa.

Muista myös, että voit helpottaa talouttasi yhdistämällä olemassa olevat luottokortti- tai osamaksuvelat yhdeksi yhdistelylainaksi. Näin voit kääntää taloutesi takaisin raiteilleen.

Play button
asuntolaina

Asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskurin avulla voit huoletta kokeilla, onko tavoittelemasi asuntolaina oikein mitoitettu elämäntilanteeseesi nähden. Saat helposti selville kuukausierän sekä asuntolainasi kulut.
korkolaskuri

Korkolaskuri

Korkolaskuri arvioi sinulle henkilökohtaisen korkoprosentin valitsemallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Tarkemman korkoprosentin arvioimiseen tarvitaan lisäksi mm. arvio bruttotuloistasi, tieto koulutustaustasta, siviilisäädystä ja asumismuodosta.
todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko -laskuri

Todellinen vuosikorko on luotettava tapa vertailla lainoja, sillä se kertoo lainan kokonaiskustannukset.
korkoa korolle

Korkoa korolle -laskuri

Korkoa korolle -ilmiöstä puhutaan erityisesti sijoittamisen ja rahan säästämisen yhteydessä. Mutta mitä korkoa korolle käytännössä tarkoittaa?

Laskuri auttaa hahmottamaan laina-ajan vaikutuksen

Laina-ajalla on vaikutusta kustannusten muodostumiseen. Laskurin avulla voit kokeilla, miten laina-ajan muutos ihan vain muutamalla vuodella nostaa lainan kustannuksia merkittävästi.

Pitkä laina-aika pienentää kuukausittaisia lyhennyseriä, mutta kerryttää samalla korkokustannuksia pidemmältä ajalta, vaikka laina olisikin matalakorkoinen.

Omaa taloutta ei kuitenkaan kannata laittaa liian tiukalle maksamalla liian suuria kuukausieriä pienempien korkokulujen toivossa. Sopiva kuukausierä on mitoitettu omaan talouteen niin, että sen maksaminen onnistuu helposti, vaikka jonakin kuukautena rahaa kuluisi yllättäviin menoihin.

Halutessasi voit aina lyhentää lainaa sovittua suuremmissa maksuerissä, jolloin pankille maksettavat korkokustannukset jäävät matalammiksi. Mahdollisuus tähän kannattaa aina selvittää lainanantajalta, mikäli suunnittelet suurempia maksueriä tai nopeampaa lainan lyhennystä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainalaskurista

 • Voit käyttää lainalaskuria tarpeesi mukaan, kulutusluottojen, osamaksusopimusten tai luottokorttien luottokustannusten selvittämiseen.

 • Laina-aikaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota kuukausierän suuruuteen. Tarvitsemasi lainasumman takaisinmaksun voi jaksottaa 1-20 vuoden välille, mutta halutessasi voit lyhentää lainaa myös suuremmissa kuukausierissä tai maksaa sen kokonaan pois etukäteen. Lainan lyhentäminen suuremmissa erissä kannattaa, sillä nopeammin lyhennetyn lainan korkokustannukset jäävät aina pienemmiksi.

Edullinen laina kilpailuttamalla

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Lainalaskuri kertoo myös todellisen vuosikoron

Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan tai luoton kokonaiskustannuksia. Todelliseen vuosikorkoon sisältyvät korot ja kulut, kuten nimelliskorko, avausmaksut, käsittelymaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja laskutuspalkkiot.

Todellista vuosikorkoa käytetään muun muassa lainoissa ja luottokorteissa. Lisäksi todellinen vuosikorko soveltuu hyvin lainojen vertailuun, sillä se sisältää lainan kokonaiskustannukset. Lainavertailualusta Sortter vertailee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan – näin voit varmistua siitä, että edulliselta näyttävä lainatarjous todella on edullinen.

 Todelliseen vuosikorkoon sisältyvät kaikki lainan kustannukset.

 Kustannuksia voivat olla esimerkiksi:

 • korko
 • avausmaksut 
 • käsittelymaksut 
 • kuukausimaksut
 • tilinhoitomaksut
 • laskutuspalkkiot

EU-direktiivi ja kuluttajansuojalaki edellyttävät, että pankit ilmoittavat todellisen vuosikoron selkeästi lainailmoituksissaan. Mikäli vuotuinen korko on ilmoitettu pienemmällä tekstillä tai epäselvästi, se saattaa jäädä huomaamatta.

Voit myös tarkistaa todellisen vuosikorkosi Sortterin lainalaskurista syöttämällä lainasi tiedot, kuten laina-ajan, lainasumman, nimelliskoron sekä mahdolliset kuukausimaksut ja tilinavauspalkkiot.

Lainalaskuri näyttää lainasi kustannukset käyttötarkoituksesta huolimatta

Elämässä tulee väistämättä vastaan tilanteita, jolloin ulkopuolinen rahoitus on tarpeen. Voit hakea lainaa 1 000–60 0000 euron väliltä monenlaisiin käyttökohteisiin ja elämäntilanteisiin. Suosituimpia lainojen käyttökohteita ovat remonttilaina, autolaina, häälaina ja yhdistelylaina.

Lainan ottaminen voi olla edullisempi tapa rahoittaa autohankinta kuin autokaupan tai oman pankin kanssa tehty rahoitussopimus. Autolainan avulla olet käteisostaja, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia autorahoituksen viimeisestä suuremmasta erästä eli jäännöserästä.

Kodin remontointi tuo asumismukavuutta ja kasvattaa samalla asunnon arvoa. Remonttilaina sopii tilanteisiin, joissa olet remontin tilaaja.

Kulutusluotto tai joustoluotto sopii hyvin erikokoisten hankintojen tai tarpeiden rahoittamiseen. Lisäksi laina-aika on joustavasti 1–20 vuotta.

Lainan ottaminen on aina suuri päätös, jota ei tule tehdä heppoisin perustein. Oikein budjetoitu ja omaan talouteen sovitettu laina voi kuitenkin mahdollistaa monia unelmia ja arjen välttämättömiä menoja. Tärkeintä on huolehtia oma maksuvara eli tulojen ja menojen suhde tasapainoon sekä sovittaa laina omaan talouteen. Lainalaskurin avulla voit helposti ja ilmaiseksi testata, millainen laina tarpeisiisi parhaiten sopisi.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktiaBank Norwegian – a part of NOBA Bank GroupNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow FinanceLea bankInstabankSweepBankFixuraMorrowBondoraCredigoHalinoSvea

Miten lainan korko lasketaan?

Lainoihin liittyy aina kiinteästi myös korko. Kulutusluoton korko ja lainan muut kulut vaihtelevat haetun lainasumman sekä pankin tekemän luottoarvion mukaan. Yleensä kulutusluottojen korot pienenevät lainasumman kasvaessa.

Pankkien riskiperusteisen hinnoittelun vuoksi tarjotut korot vaihtelevat myös hakijan mukaan. Täytä hakemus huolellisesti saadaksesi kulutusluotto mahdollisimman edullisesti. Mitä paremmin pankki ymmärtää taloudellisen tilanteesi sekä elämäntilanteesi kokonaisuudessaan, sitä todennäköisemmin saat luoton pienellä korolla.

Kulutusluoton vuosikorot alkavat 4 prosentista ja voivat vaihdella pankin ja hakijan mukaan aina 20 prosenttiin saakka.

Luotonmyöntäjän ansainta muodostuu suurelta osin luoton korosta, jonka vuoksi korkoprosentti vaihtelee lainasumman mukaan. Pienten käyttöluottojen korkeammat korkoprosentit eivät kuitenkaan kerrytä asiakkaalle samoissa määrin maksettavaa kuin ne tekevät suuremmissa luottosummissa.

Esimerkiksi 1 000 euron luotto 12 kuukauden maksuajalla kerryttää korkeimmalla mahdollisella 20 % vuosikorolla kuluja 111,56 euroa. Vastaavasti 10 % vuosikorolla kuluja kertyy 55,04 euroa.

Isommissa kulutusluotoissa korkoprosentin merkitys on puolestaan huomattavasti suurempi ja kilpailutuksen kautta saavutettava säästö voi nousta jopa tuhansiin euroihin laina-aikana.

Euribor-korko – mikä ja miksi?

Euribor on nimitys tietylle lainan korolle, euroalueen yhteiselle viitekorolle.

Euribor mittaa korkoa, jolla eurooppalaiset pankit lainaavat rahaa toisilleen, ja näitä lainarahoja pankit voivat lainata eteenpäin omille asiakkailleen. Tällaisella lainaamisella muun muassa varmistetaan, että pankkien likviditeetti eli maksuvalmius säilyy ja rahat tuottavat koko ajan korkoa sen sijaan, ettei niitä käytetä.

Euriborilla on keskeinen rooli myös kuluttajien arjessa: 

 • Euribor toimii pohjana kaikille rahoitustuotteille, kuten kulutusluotoille, asuntolainoille, opintolainoille, autolainoille ja säästötileille. 
 • Näin ollen vaihtelut euribor-korossa vaikuttavat yleisesti lainojen hintatasoon. 

Euribor noteerataan joka päivä klo 12 Suomen aikaa. Euribor-korko on määritelty viidelle tarkasteltavalle ajanjaksolle: 1 viikko, 1 kuukausi, 3 kuukautta, 6 kuukautta ja 12 kuukautta

Tavallisimmat käytössä olevat ajanjaksot ovat 3 kk ja 12 kk – kulutusluotot on usein sidottu 3 kk euriboriin ja asuntolaina 12 euriboriin. Mikäli siis laina on sidottu esimerkiksi 12 kk euriboriin, tarkistetaan korko vuoden välein.

Useissa suomalaisissa lainoissa on viitekorkona euribor. Pankit kuitenkin lisäävät yleensä lainan korkoon myös oman marginaalinsa, jonka avulla pankki kattaa luoton myöntämisestä koituvaa omaa riskiään sekä tekee voittoa rahan lainaamisella asiakkailleen.

Lainan korko muodostuu siis euriborista ja pankin marginaalista, joista yhdessä käytetään nimitystä nimelliskorko. Kun nimelliskorkoon yhdistetään vielä kaikki lainanhoitokulut, saadaan lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo lainan todellisen hinnan. Esimerkiksi Sortterin lainavertailupalvelu järjestää lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan.

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Lainan maksuaika vaikuttaa kustannuksiin – kolme esimerkkiä

Lainan maksuajalla on suuri vaikutus sekä lainan kuukausierään, että kustannuksiin. Vaikka kuukausierän puolesta on houkuttelevaa hakea lainaa pitkällä maksuajalla, kannattaa pidemmän maksuajan myötä kertyvät korkokulut pitää myös mielessä.

Saat pankkien sinulle tarjoaman korkotason sekä tarkan kuukausierän tietoosi jättämällä ilmaisen hakemuksen Sortterille.

Alla näet kolmen eri lainasumman kuukausierät ja arvioidut kokonaiskustannukset eri laina-ajoille.

Esimerkki 1: 5 000 € laina 9 % korolla
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 228,42€ 124,43€ 90,13€ 73,25€ 63,34€
Koron osuus 482,08€ 972,64€ 1 489,36€ 2 032,00€ 2 600,80€
Esimerkki 2: 10 000 € laina 8 % korolla
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 452,27€ 244,13€ 175,33€ 141,37€ 121,33€
Koron osuus 854,48€ 1 718,24€ 2 623,76€ 3 571,52€ 4 559,6€
Esimerkki 3: 20 000 € laina 6,5 % korolla
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 890,93€ 474,30€ 336,20€ 267,72€ 227,10€
Koron osuus 1 382,32€ 2 766,40€ 4 206,40€ 5 701,12€ 7 252,00€

Kuten laskelmista on havaittavissa, laina-ajan merkitys on suuri sekä kuukausierän että lainan kulujen osalta.

Niin asuntolainojen, luottokorttien, autolainojen, kuin kulutusluottojenkin kustannukset kasvavat laina-ajan pidentyessä.

Tämän vuoksi laina-aika kannattaa pitää niin lyhyenä kuin mahdollista. Myös lainojen kilpailuttamisen merkitys kasvaa varsinkin silloin, kun haet lainaa isommalle summalle tai pidemmälle maksuajalle. Ei ole kannattavaa maksaa lainasta turhaan, joten vertailu ja kilpailuttaminen kannattaa. Kilpailuttamalla lainat voit helposti varmistua siitä, ettet maksa lainastasi tarpeettomia kuluja.

Edullinen laina rinnakkaishakijan kanssa

Mikäli mahdollista, kannattaa hakemus täyttää yhdessä rinnakkaishakijan tai yhteishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso.

Pankin näkökulmasta kulutusluottoa on turvallisempaa myöntää kahdelle hakijalle, sillä lainalla on kaksi takaisinmaksajaa. Rinnakkaishakijalle myönnetäänkin usein kulutus- ja käyttöluotto tavallista edullisimmilla lainaehdoilla.

On kuitenkin hyvä huomioida, että sekä päähakija että rinnakkaishakija ovat molemmat yhteisvastuussa lainasta. Jos päähakija ei kykene maksamaan lainaa takaisin, tulee rinnakkaishakijan hoitaa lainan takaisinmaksu.

Lainaa haettaessa on hyvä huomioida myös muut lainakustannukset

Lainan korko ei ole ainoa lainan kustannus, joka tulee huomioida. Muita kustannuksia voivat olla muun muassa avausmaksut, käsittelymaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja laskutuspalkkiot.

Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi myös kaikki muut lainaan liittyvät kustannukset. Todellinen vuosikorko auttaa eri laintarjousten vertailemisessa keskenään – etenkin silloin, kun lainatarjouksen ehdot eriävät toisistaan esimerkiksi lainasumman tai laina-ajan mukaan. Sortter järjestää lainat edullisuusjärjestykseen aina todellisen vuosikoron mukaan, jotta näet selkeästi edullisimman lainavaihtoehdon vertailustamme.

Pieni korko ei siis välttämättä tarkoita halvinta lainaa, sillä lainakustannuksiin sisällytetään usein myös erilaisia kuluja. Muut kulut saattavat nostaa lainakustannuksia huomattavasti, jolloin edulliselta näyttävä laina ei olekaan enää niin edullinen. Siksi lainojen vertailu ainoastaan koron perusteella voi olla harhaanjohtavaa. Sortter ottaa lainavertailussaan aina huomioon kaikki lainan kulut, jotta tiedät, mikä on todellisuudessa edullisin vaihtoehto.

Eri lainatarjouksia vertailtaessa on tärkeää vertailla lainojen kokonaiskustannuksia. Kokonaiskustannusten arvioimisessa auttaa todellinen vuosikorko, jota myös Sortter käyttää aina lainavertailussa.

Kokemuksia Sortterista

 • profile image
  Stina Söder
  28.9.2023 7.36.03

  Erinomainen palvelu!

 • profile image
  Janne-Pekka Huuhtanen
  27.9.2023 7.23.18

  Nopeaa ja helppoa.

 • profile image
  Blaster oque
  20.9.2023 8.25.48

  Moi nopea päätös tulot 👍🏽

 • profile image
  Kancharin Kauhio
  19.9.2023 5.27.37

  Kiitos paljon avusta

 • profile image
  Teuvo Multanen
  16.9.2023 21.13.10

  Sain kauttanne maksettua yhden lainan

Tiesitkö, että lainan voi maksaa takaisin ennenaikaisesti?

Suomessa laki on kuluttajan puolella myös lainan maksuaikojen suhteen. Kuluttaja-asiakkaana voit maksaa lainan ennenaikaisesti takaisin tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa kuukausierissä.

Lainan korko lasketaan vain avoimelle lainasaldolle. Tämän vuoksi nopeammin lyhennetty laina tuleekin euromääräisesti edullisemmaksi.

Voit tehdä ylimääräisiä kuukausilyhennyksiä tai maksaa esimerkiksi koko lainasumman pois kerralla. Ota kuitenkin yhteyttä lainanantajaasi ennen lainan ennenaikaista takaisinmaksua, jotta et joudu maksamaan ylimääräisiä kustannuksia.

Vakuudettomien lainojen vertailu on järkevää taloudenpitoa

Vakuudettomien luottojen korot kannattaa vertailla aina ennen uuden lainan ottamista. Luottojen korkovertailu on pieni vaiva, jonka avulla vältät maksamasta turhia luottokustannuksia ja löydät itsellesi sopivat lainaehdot.

Myös olemassa olevien luottojen, osamaksusopimusten tai luottokorttien korot kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Vanhat luottosopimukset voi maksaa pois halvemmalla lainalla, jolloin luottokustannukset pienenevät ja rahaa jää enemmän käytettäväksi.

Halvin korko ei välttämättä tarkoita edullisinta lainaa. Siksi vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset. Meillä Sortterilla lainat vertaillaan aina todellisen vuosikoron mukaan, joten tiedät, mikä on todellisuudessa sopivin vaihtoehto.

Sortterista on kirjoitettu muun muassa näissä medioissa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Reilu lainavertailu

Olemme täysin suomalainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta. Olemme aina kuluttajan puolella ja vertailemme pankkien tarjontaa, mutta me emme myönnä lainoja. Voit tehdä lainahakemuksen kauttamme, jonka jälkeen pankit ja rahoituslaitokset tekevät sinulle lainapäätöksen. Päätät kuitenkin itse, minkä tarjouksen hyväksyt.

Kilpailutamme sinulle edullisimman kulutusluoton pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista maksutta.

 • Kulutusluoton hakeminen ja kilpailuttaminen on ilmaista
 • Tavoitat kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia yhdellä hakemuksella
 • Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia

Kilpailuta ja vertaa lainat Sortterilla

Lainalaskuri auttaa määrittämään olemassa olevan luoton kuluja, mutta myös tarkistamaan uuden lainan kulut tarkasti. Voit myös tehdä laskurin avulla lainan stressitestin, mikäli pohdit kuinka taloutesi kestää korkojen nousemista.

Lainan hakeminen ja pankkien kilpailuttaminen onnistuu kotimaisen Sortterin lainavertailussa turvallisesti ja helposti – aina kuluttajille ilmaiseksi. 

Lainavertailu toimii seuraavasti:

 1. Lähetä lainahakemus Sortterin verkkosivuilla.
 2. Vertaile saadut lainatarjoukset.
 3. Valitse sinulle parhaiten sopiva laina.
 4. Lähetä lainanantajan pyytämät liitteet (esim. todistus tuloista).
 5. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 6. Saat pian rahat tilillesi – jopa samana päivänä.

Sortter - Suomen luotettavin lainavertailu

Tiesitkö, että Sortter on tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu? Taloustutkimus Oy toteutti keväällä 2023 tutkimuksen, jossa tarkasteltiin Suomessa toimivia lainavertailupalveluita ja niiden luotettavuutta. Tutkimuksen osa-alueet ja mittarit valittiin tarkasti niin, että ne mittaavat lainavertailupalveluiden toimintaa kokonaisvaltaisesti.

Tutkimuksen keskeiset osa-alueet olivat:

 • lainavertailun eettisyys ja kattavuus
 • käyttöehdot ja suoramarkkinointilupa
 • asiakaspalvelun toiminta
 • lainatarjousten selkeys
 • tiedon saanti ennen hakemuksen täyttämistä
 • palvelusta saatavilla olevat arviot

Ennalta määritettyjen osa-alueiden lisäksi tutkimuksessa selvitettiin lainavertailujen käyttäjien subjektiivisia arvioita eri lainavertailupalveluista. Tutkimus toteutettiin mystery shopping -menetelmällä.

Sortter menestyi tutkimuksessa parhaiten sekä ennalta määritettyjen osa-alueiden kokonaispistemäärän että käyttäjien antamien subjektiivisten arvioiden perusteella. Sortterin lisäksi tutkimuksessa oli mukana kahdeksan muuta suurta Suomessa toimivaa lainavertailupalvelua. Tutkimuksen toteutti riippumaton taho, Taloustutkimus Oy ja tutkimus tehtiin Sortterin toimeksiannosta maalis-huhtikuussa 2023.

Säästä keskimäärin 1644 euroa lainakuluissa

Lainojen kilpailuttaminen tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 644 euron säästön luottokustannuksissa.

Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien elo-syyskuun 2022 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa. Ilmoitettu säästö on asiakkaidemme saamien edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskimääräinen erotus. Vuonna 2022 asiakkaamme hakivat keskimäärin noin 12 541 euron lainoja, kun taas vuonna 2021 vastaava luku oli noin 12 480 euroa.

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa: täytä vain lainahakemus 5 minuutissa verkkosivuillamme ja saat ensimmäiset lainatarjoukset heti. Sitten voitkin valita itsellesi sopivimman lainan ja allekirjoittaa sen turvallisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Rahat saat tilillesi jopa saman päivän aikana lainapäätöksen allekirjoittamisesta.

author image

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.