Lainalaskuri – selvitä laskurin avulla lainakustannukset

Lainalaskurin avulla selvität helposti lainasi kaikki kulut ja maksut, maksuerien lukumäärän ja todellisen vuosikoron. Lisäksi näet, miten kustannukset jakautuvat lainan lyhennysten, korkojen ja laina-ajan mukaan.

Lainalaskuri kertoo lainasi kustannukset

Käytä lainalaskuria valitsemalla lainasi tai luottosi tiedot. Näet kustannukset jaoteltuna laskurin alla.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta

Korko

4 %

Lainan perustamiskustannus

25 €

Tilinhoitomaksu

4 €/kuukausi

Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä

Kuukausierä
247,79 €/kuukausi
Maksuerien määrä
96 erää
Nimelliskorko
4 %
Todellinen vuosikorko
4,55 %
Korkokustannus
3 403 €
Tilinhoitomaksut
409 €
Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä
23 812 €
20 000 €
3 812 €
Yhteensä23 812 €
Lainan määrä
Lainan korot ja kulut

Sortterin avulla voit vertailla lainatarjouksia helposti

 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,4
  Perustuu 89 arvosteluun.
  powered by

Lainalaskuri auttaa sinua hahmottamaan, miten lainan kulut ja korot vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Kun syötät haluamasi tiedot lainalaskuriin, laskemme sinulle todellisen vuosikoron sekä lainan kustannusten osuuden. Voit käyttää laskuria muun muassa kulutusluoton, joustoluoton, luottokorttien tai osamaksujen kustannusten laskemiseen.

Jos nykyisen lainasi kustannukset ovat korkeat, voit aina kilpailuttaa nykyisen lainan Sortterin vertailupalvelussa ilmaiseksi ja saada edullisemman lainatarjouksen.

Näin käytät lainalaskuria

Lainalaskuri auttaa määrittämään korot, kulut ja sopivan kuukausierän. Tarkastele laskurin avulla, kuinka lainasumma ja laina-aika vaikuttavat maksettavaan kuukausierään sekä lainasta koituviin kustannuksiin.

Lainan, luottokorttien tai osamaksusopimusten kulujen osuuksia on toisinaan vaikea hahmottaa ilman lainalaskuria. Laskuri näyttää, mistä lainan tai luoton kulut koostuvat ja kuinka suuren osan lainasta ne muodostavat. Lisäksi laskemme sinulle maksuerien lukumäärän. Näin voit arvioida paremmin omaa talouttasi ja tiedät, kuinka paljon maksat korkokuluissa sekä lainanhoitomaksuissa.

Muista myös, että voit helpottaa talouttasi yhdistämällä olemassa olevat luottokortti- tai osamaksuvelat yhdeksi yhdistelylainaksi. Näin voit kääntää taloutesi takaisin raiteilleen.

Laskuri auttaa hahmottamaan laina-ajan vaikutuksen

Laina-ajalla on vaikutusta kustannusten muodostumiseen. Laskurin avulla voit kokeilla, miten laina-ajan muutos ihan vain muutamalla vuodella nostaa lainan kustannuksia merkittävästi.

Pitkä laina-aika pienentää kuukausittaisia lyhennyseriä, mutta kerryttää samalla korkokustannuksia pidemmältä ajalta, vaikka laina olisikin matalakorkoinen.

Omaa taloutta ei kuitenkaan kannata laittaa liian tiukalle maksamalla liian suuria kuukausieriä pienempien korkokulujen toivossa. Sopiva kuukausierä on mitoitettu omaan talouteen niin, että sen maksaminen onnistuu helposti, vaikka jonakin kuukautena rahaa kuluisi yllättäviin menoihin.

Halutessasi voit aina lyhentää lainaa sovittua suuremmissa maksuerissä, jolloin pankille maksettavat korkokustannukset jäävät matalammiksi.

Edullinen laina kilpailuttamalla

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Lainan maksuaika vaikuttaa kustannuksiin – kolme esimerkkiä

Lainan maksuajalla on suuri vaikutus sekä lainan kuukausierään, että kustannuksiin. Vaikka kuukausierän puolesta on houkuttelevaa hakea lainaa pitkällä maksuajalla, kannattaa pidemmän maksuajan myötä kertyvät korkokulut pitää myös mielessä.

Alla näet kolmen eri lainasumman kuukausierät ja arvioidut kokonaiskustannukset eri laina-ajoille. Saat pankkien sinulle tarjoaman korkotason sekä tarkan kuukausierän tietoosi jättämällä ilmaisen hakemuksen Sortterille.

Esimerkki 1: 5 000 € laina 9 % korolla
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 228,42€ 124,43€ 90,13€ 73,25€ 63,34€
Koron osuus 482,08€ 972,64€ 1 489,36€ 2 032,00€ 2 600,80€
Esimerkki 2: 10 000 € laina 8 % korolla
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 452,27€ 244,13€ 175,33€ 141,37€ 121,33€
Koron osuus 854,48€ 1 718,24€ 2 623,76€ 3 571,52€ 4 559,6€
Esimerkki 3: 20 000 € laina 6,5 % korolla
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 890,93€ 474,30€ 336,20€ 267,72€ 227,10€
Koron osuus 1 382,32€ 2 766,40€ 4 206,40€ 5 701,12€ 7 252,00€

Kuten laskelmista on havaittavissa, laina-ajan merkitys on suuri sekä kuukausierän, että lainan kulujen osalta.

Niin asuntolainojen, luottokorttien, autolainojen, kuin kulutusluottojenkin kustannukset kasvavat laina-ajan pidentyessä.

Tämän vuoksi laina-aika kannattaa pitää niin lyhyenä kuin mahdollista. Myös lainojen kilpailuttamisen merkitys kasvaa varsinkin silloin, kun haet lainaa isommalle summalle tai pidemmälle maksuajalle.

Miten lainan korko lasketaan?

Kulutusluoton korko ja lainan muut kulut vaihtelevat haetun lainasumman sekä pankin tekemän luottoarvion mukaan. Yleensä kulutusluottojen korot pienenevät lainasumman kasvaessa.

Pankkien riskiperusteisen hinnoittelun vuoksi tarjotut korot vaihtelevat myös hakijan mukaan. Täytä hakemus huolellisesti saadaksesi kulutusluotto mahdollisimman edullisesti. Mitä paremmin pankki ymmärtää taloudellisen tilanteesi sekä elämäntilanteesi kokonaisuudessaan, sitä todennäköisemmin saat luoton pienellä korolla.

Kulutusluoton vuosikorot alkavat 4 prosentista ja voivat vaihdella pankin ja hakijan mukaan aina 20 prosenttiin saakka.

Luotonmyöntäjän ansainta muodostuu suurelta osin luoton korosta, jonka vuoksi korkoprosentti vaihtelee lainasumman mukaan. Pienten käyttöluottojen korkeammat korkoprosentit eivät kuitenkaan kerrytä asiakkaalle samoissa määrin maksettavaa kuin ne tekevät suuremmissa luottosummissa.

Esimerkiksi 1 000 euron luotto 12 kuukauden maksuajalla kerryttää korkeimmalla mahdollisella 20 % vuosikorolla kuluja 111,56 euroa. Vastaavasti 10 % vuosikorolla kuluja kertyy 55,04 euroa.

Isommissa kulutusluotoissa korkoprosentin merkitys on puolestaan huomattavasti suurempi ja kilpailutuksen kautta saavutettava säästö voi nousta jopa tuhansiin euroihin laina-aikana.

Sortter kokemuksia

 • profile image
  lasse laine
  7.12.2021 klo 7.01.59

  Helppo nopea paras👌

 • profile image
  Reijo Valminen
  12.11.2021 klo 16.46.24

  Tietojen syöttö oli helppoa ja jaksotettu hyvin. Tosin tarvittavista liitteistä voisi kertoa ennakkoon, heti alussa huomioiden lainan antajien vaatimukset. Kun saa tarjoukset ja valitsee niistä jonkun, niin silloin viimeistään pitäisi olla tieto tarvittavista asiakirjoista, koska liitteitä joutuu hakemaan sieltä ja täältä. Ehkä selitykseni on vaikeampi kuin itse asia.;--) Kohdallani sattui niin että täyttäessäni tietoja lainan antajalle niin Sortter lähetti viestin että allekirjoita laina, vaikka olin tekemässä sitä juuri. Tämä hämmensi, että mitä pitää tehdä. Kaikkiaan asia hoitui melko hyvin.

 • profile image
  Marjut Mäki-Uuro
  10.11.2021 klo 6.40.16

  Nopea palvelu, kyselyihin ja sähköpostiin vastattiin nopeasti

 • profile image
  Heidi Rask
  27.9.2021 klo 18.17.14

  Nopeaa palvelua ja tarjouksia tuli usealta lainantarjoalta, josta oli helppo valita mieleinen. Käsittely sujui mutkattomasti ja tarvittavat liitteet käsiteltiin nopeasti. Rahat tilillä muutamassa päivässä.

 • profile image
  Ritva Lahti
  17.8.2021 klo 7.18.08

  Erittäin helppo ja nopea 👍 Jopa Seniorilta homma hoitui sutjakasti 😊💯🌹

Edullinen laina rinnakkaishakijan kanssa

Mikäli mahdollista, kannattaa hakemus täyttää yhdessä rinnakkaishakijan tai yhteishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso.

Pankin näkökulmasta kulutusluottoa on turvallisempaa myöntää kahdelle hakijalle, sillä lainalla on kaksi takaisinmaksajaa. Rinnakkaishakijalle myönnetäänkin usein kulutus- ja käyttöluotto tavallista edullisimmilla lainaehdoilla. 

Lainaa hakiessa huomioi myös muut lainakustannukset

Lainan korko ei ole ainoa lainan kustannus, joka tulee huomioida. Muita kustannuksia voi olla mm. avausmaksut, käsittelymaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja laskutuspalkkiot.

Pieni korko ei siis välttämättä tarkoita halvinta lainaa, sillä lainakustannuksiin sisällytetään usein myös erilaisia kuluja. Muut kulut saattavat nostaa lainakustannuksia huomattavasti, jolloin edulliselta näyttävä laina ei olekaan enää niin edullinen. Siksi lainojen vertailu ainoastaan koron perusteella voi olla harhaanjohtavaa.

Eri lainatarjouksia vertailtaessa on tärkeää vertailla lainojen kokonaiskustannuksia. Kokonaiskustannusten arvioimisessa auttaa todellinen vuosikorko, jota myös Sortter käyttää aina lainavertailussa.

Lainalaskuri kertoo myös todellisen vuosikoron

Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan tai luoton kokonaiskustannuksia. Todelliseen vuosikorkoon sisältyy korot ja kulut, kuten nimelliskorko, avausmaksut, käsittelymaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja laskutuspalkkiot.

Todellista vuosikorkoa käytetään muun muassa lainoissa ja luottokorteissa. Lisäksi todellinen vuosikorko soveltuu hyvin lainojen vertailuun, sillä se sisältää lainan kokonaiskustannukset. Lainavertailualusta Sortter vertailee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan – näin voit varmistua siitä, että edulliselta näyttävä lainatarjous todella on edullinen.

 Todelliseen vuosikorkoon sisältyvät kaikki lainan kustannukset.

 Kustannuksia voivat olla esimerkiksi:

 • korko
 • avausmaksut 
 • käsittelymaksut 
 • kuukausimaksut
 • tilinhoitomaksut
 • laskutuspalkkiot

EU-direktiivi ja kuluttajansuojalaki edellyttävät, että pankit ilmoittavat todellisen vuosikoron selkeästi lainailmoituksissaan. Mikäli vuotuinen korko on ilmoitettu pienemmällä tekstillä tai epäselvästi, se saattaa jäädä huomaamatta.

Voit myös tarkistaa todellisen vuosikorkosi Sortterin lainalaskurista syöttämällä lainasi tiedot, kuten laina-ajan, lainasumman, nimelliskoron sekä mahdolliset kuukausimaksut ja tilinavauspalkkiot.

Lainan voi maksaa takaisin ennenaikaisesti – tiesitkö?

Suomessa laki on kuluttajan puolella myös lainan maksuaikojen suhteen. Kuluttaja-asiakkaana voit maksaa lainan ennenaikaisesti takaisin tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa kuukausierissä.

Lainan korko lasketaan vain avoimelle lainasaldolle, jonka vuoksi nopeammin lyhennetty laina tulee euromääräisesti edullisemmaksi.

Palvelumme kautta voit hakea ja vertailla 1 000–60 000 euron suuruisia lainoja.

Lainalaskurin käyttäminen on helppoa – valitse lainasumma, laina-aika, korkosi sekä muut kustannukset, niin näet laskurista luoton kuukausierän suuruuden, kokonaiskustannukset sekä todellisen vuosikoron. Lisäksi laskemme sinulle maksuerien lukumäärän, ja jaottelemme korkojen ja lainanhoitomaksujen euromääräiset kustannukset.

Voit käyttää lainalaskuria tarpeesi mukaan, kulutusluottojen, osamaksusopimusten tai luottokorttien luottokustannusten selvittämiseen.

Laina-aikaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota kuukausierän suuruuteen. Tarvitsemasi lainasumman takaisinmaksun voi jaksottaa 1-15 vuoden välille, mutta halutessasi voit lyhentää lainaa myös suuremmissa kuukausierissä tai maksaa sen kokonaan pois etukäteen. Lainan lyhentäminen suuremmissa erissä kannattaa, sillä nopeammin lyhennetyn lainan korkokustannukset jäävät aina pienemmiksi.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Vakuudettomien lainojen vertailu on järkevää taloudenpitoa

Vakuudettomien luottojen korot kannattaa vertailla aina ennen uuden lainan ottamista. Luottojen korkovertailu on pieni vaiva, jonka avulla vältät maksamasta turhia luottokustannuksia ja löydät itsellesi sopivat lainaehdot.

Myös olemassa olevien luottojen, osamaksusopimusten tai luottokorttien korot kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Vanhat luottosopimukset voi maksaa pois edullisemmalla lainalla, jolloin luottokustannukset pienenevät ja rahaa jää enemmän käytettäväksi.

Halvin korko ei välttämättä tarkoita edullisinta lainaa. Siksi vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset. Meillä Sortterilla lainat vertaillaan aina todellisen vuosikoron mukaan.

Lainaa parhaan koron takuulla

Olemme täysin suomalainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta. Olemme kuluttajan puolella – vertailemme lainoja, mutta me emme myönnä lainoja. Voit tehdä lainahakemuksen kauttamme, jonka jälkeen pankit ja rahoituslaitokset tekevät sinulle lainapäätöksen.

Kilpailutamme sinulle edullisimman kulutusluoton pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista maksutta.

 • Kulutusluoton hakeminen ja kilpailuttaminen on ilmaista
 • Tavoitat kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia yhdellä hakemuksella
 • Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia

Sortterin kautta saat kulutusluotolle parhaan koron takuun. Mikäli löytäisit valitsemasi lainan edullisemmin toista kautta myöhemmin, hyvitämme sinulle näiden hintaerotuksen takuumme mukaisesti.

Lainalaskuri näyttää lainasi kustannukset käyttötarkoituksesta huolimatta

Lainaa voit hakea 1 000–60 0000 euron väliltä monenlaisiin käyttökohteisiin ja elämäntilanteisiin. Suosituimpia lainojen käyttökohteita ovat remonttilaina, autolaina, häälaina ja yhdistelylaina.

Lainan ottaminen voi olla edullisempi tapa rahoittaa autohankinta kuin autokaupan tai oman pankin kanssa tehty rahoitussopimus. Autolainan avulla olet käteisostaja, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia autorahoituksen viimeisestä suuremmasta erästä eli jäännöserästä.

Kodin remontointi tuo asumismukavuutta ja kasvattaa samalla asunnon arvoa. Remonttilaina sopii tilanteisiin, joissa olet remontin tilaaja.

Kulutusluotto tai joustoluotto sopii hyvin eri kokoisten hankintojen tai tarpeiden rahoittamiseen. Lisäksi laina-aika on joustavasti 1–15 vuotta.

Kilpailuta ja vertaa lainat Sortterilla

Lainalaskuri auttaa määrittämään olemassa olevan luoton kuluja, mutta myös tarkistamaan uuden lainan kulut tarkasti. Voit myös tehdä laskurin avulla lainan stressitestin.

Lainan hakeminen ja pankkien kilpailuttaminen onnistuu kotimaisen Sortterin lainavertailussa turvallisesti ja helposti – aina kuluttajille ilmaiseksi. 

Lainavertailu toimii seuraavasti:

 1. lähetä lainahakemus Sortterin verkkosivuilla
 2. vertaile saadut lainatarjoukset
 3. valitse sinulle parhaiten sopiva laina
 4. lähetä lainanantajan pyytämät liitteet (esim. todistus tuloista)
 5. allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella
 6. saat pian rahat tilillesi – heti jopa samana päivänä

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.