Loan calculator – find out the actual loan costs

Use the loan calculator to easily find out all your costs and fees, number of instalments and the annual percentage rate. You can also see how the costs are divided depending on changes in the number of instalments, the interest rate and the loan period.

Loan calculator reveals the costs

Choose loan amount

€20,000

Choose loan period

8 years

Interest rate

4 %

Loan establishment costs

€25

Monthly account management fee

4 €/month

Total cost of the loan

Monthly installment
247,79 €/month
Number of installments
96 Installments
Nominal interest rate
4 %
Annual interest rate
4,55 %
Amount of interest expenses
€3,403
Amount of loan management costs
€409
Total cost of the loan
€23,812
€20,000
€3,812
Total costs€23,812
Loan amount
Amount of interest and cost

Compare loan offers easily with Sortter

 • Best interest rate guarantee

  We gurantee the best interest rate

 • 100 % on customer's side

  100 % on customer's side

 • 100 % no hidden costs

  100 % no hidden costs

 • Finnish

  100 % Finnish service

 • 4,5
  Based on 163 reviews.
  powered by

Lainalaskuri auttaa sinua hahmottamaan, miten lainan kulut ja korot vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Kun syötät haluamasi tiedot lainalaskuriin, laskemme sinulle todellisen vuosikoron sekä lainan kustannusten osuuden. Voit käyttää laskuria muun muassa kulutusluoton, joustoluoton, luottokorttien tai osamaksujen kustannusten laskemiseen.

Jos nykyisen lainasi kustannukset ovat korkeat, voit aina kilpailuttaa nykyisen lainan Sortterin vertailupalvelussa ilmaiseksi ja saada edullisemman lainatarjouksen.

Näin käytät lainalaskuria

Lainalaskuri auttaa määrittämään korot, kulut ja sopivan kuukausierän. Tarkastele laskurin avulla, kuinka lainasumma ja laina-aika vaikuttavat maksettavaan kuukausierään sekä lainasta koituviin kustannuksiin.

Lainan, luottokorttien tai osamaksusopimusten kulujen osuuksia on toisinaan vaikea hahmottaa ilman lainalaskuria. Laskuri näyttää, mistä lainan tai luoton kulut koostuvat ja kuinka suuren osan lainasta ne muodostavat. Lisäksi laskemme sinulle maksuerien lukumäärän. Näin voit arvioida paremmin omaa talouttasi ja tiedät, kuinka paljon maksat korkokuluissa sekä lainanhoitomaksuissa.

Muista myös, että voit helpottaa talouttasi yhdistämällä olemassa olevat luottokortti- tai osamaksuvelat yhdeksi yhdistelylainaksi. Näin voit kääntää taloutesi takaisin raiteilleen.

Laskuri auttaa hahmottamaan laina-ajan vaikutuksen

Laina-ajalla on vaikutusta kustannusten muodostumiseen. Laskurin avulla voit kokeilla, miten laina-ajan muutos ihan vain muutamalla vuodella nostaa lainan kustannuksia merkittävästi.

Pitkä laina-aika pienentää kuukausittaisia lyhennyseriä, mutta kerryttää samalla korkokustannuksia pidemmältä ajalta, vaikka laina olisikin matalakorkoinen.

Omaa taloutta ei kuitenkaan kannata laittaa liian tiukalle maksamalla liian suuria kuukausieriä pienempien korkokulujen toivossa. Sopiva kuukausierä on mitoitettu omaan talouteen niin, että sen maksaminen onnistuu helposti, vaikka jonakin kuukautena rahaa kuluisi yllättäviin menoihin.

Halutessasi voit aina lyhentää lainaa sovittua suuremmissa maksuerissä, jolloin pankille maksettavat korkokustannukset jäävät matalammiksi.

Edullinen laina kilpailuttamalla

Send an application easily online

Send an application easily online

seuraava
Compare loan offers

Compare loan offers

seuraava
Choose the best loan from the comparison

Choose the best loan from the comparison

seuraava
You will receive the money

You will receive the money

Lainan maksuaika vaikuttaa kustannuksiin – kolme esimerkkiä

Lainan maksuajalla on suuri vaikutus sekä lainan kuukausierään, että kustannuksiin. Vaikka kuukausierän puolesta on houkuttelevaa hakea lainaa pitkällä maksuajalla, kannattaa pidemmän maksuajan myötä kertyvät korkokulut pitää myös mielessä.

Alla näet kolmen eri lainasumman kuukausierät ja arvioidut kokonaiskustannukset eri laina-ajoille. Saat pankkien sinulle tarjoaman korkotason sekä tarkan kuukausierän tietoosi jättämällä ilmaisen hakemuksen Sortterille.

Esimerkki 1: 5 000 € laina 9 % korolla
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 228,42€ 124,43€ 90,13€ 73,25€ 63,34€
Koron osuus 482,08€ 972,64€ 1 489,36€ 2 032,00€ 2 600,80€
Esimerkki 2: 10 000 € laina 8 % korolla
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 452,27€ 244,13€ 175,33€ 141,37€ 121,33€
Koron osuus 854,48€ 1 718,24€ 2 623,76€ 3 571,52€ 4 559,6€
Esimerkki 3: 20 000 € laina 6,5 % korolla
Laina-aika 2 vuotta 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta
Kuukausierä 890,93€ 474,30€ 336,20€ 267,72€ 227,10€
Koron osuus 1 382,32€ 2 766,40€ 4 206,40€ 5 701,12€ 7 252,00€

Kuten laskelmista on havaittavissa, laina-ajan merkitys on suuri sekä kuukausierän, että lainan kulujen osalta.

Niin asuntolainojen, luottokorttien, autolainojen, kuin kulutusluottojenkin kustannukset kasvavat laina-ajan pidentyessä.

Tämän vuoksi laina-aika kannattaa pitää niin lyhyenä kuin mahdollista. Myös lainojen kilpailuttamisen merkitys kasvaa varsinkin silloin, kun haet lainaa isommalle summalle tai pidemmälle maksuajalle.

Miten lainan korko lasketaan?

Kulutusluoton korko ja lainan muut kulut vaihtelevat haetun lainasumman sekä pankin tekemän luottoarvion mukaan. Yleensä kulutusluottojen korot pienenevät lainasumman kasvaessa.

Pankkien riskiperusteisen hinnoittelun vuoksi tarjotut korot vaihtelevat myös hakijan mukaan. Täytä hakemus huolellisesti saadaksesi kulutusluotto mahdollisimman edullisesti. Mitä paremmin pankki ymmärtää taloudellisen tilanteesi sekä elämäntilanteesi kokonaisuudessaan, sitä todennäköisemmin saat luoton pienellä korolla.

Kulutusluoton vuosikorot alkavat 4 prosentista ja voivat vaihdella pankin ja hakijan mukaan aina 20 prosenttiin saakka.

Luotonmyöntäjän ansainta muodostuu suurelta osin luoton korosta, jonka vuoksi korkoprosentti vaihtelee lainasumman mukaan. Pienten käyttöluottojen korkeammat korkoprosentit eivät kuitenkaan kerrytä asiakkaalle samoissa määrin maksettavaa kuin ne tekevät suuremmissa luottosummissa.

Esimerkiksi 1 000 euron luotto 12 kuukauden maksuajalla kerryttää korkeimmalla mahdollisella 20 % vuosikorolla kuluja 111,56 euroa. Vastaavasti 10 % vuosikorolla kuluja kertyy 55,04 euroa.

Isommissa kulutusluotoissa korkoprosentin merkitys on puolestaan huomattavasti suurempi ja kilpailutuksen kautta saavutettava säästö voi nousta jopa tuhansiin euroihin laina-aikana.

Sortter kokemuksia

 • profile image
  Markku Nevanoja
  21.6.2022 klo 11.50.27

  Sortteriin olen hyvin tyytyväinen mutta lainanmyöntäjä ei toimita lainaa tililleni vaikka liitteet on toimitettu ja alkekirjoitus on tehty sekä laina hyväksytty.

 • profile image
  Ninni Korsow
  17.6.2022 klo 15.11.50

  Kätevä systeemi, nopeata toimintaa 👍

 • profile image
  Tuula Kulmala
  13.6.2022 klo 12.27.33

  Asiani sujui kaikin puolin hyvin, suosittelen lämpimästi.

 • profile image
  Pirjo Torkkola
  8.6.2022 klo 10.58.07

  Palvelu oli nopeaa ja sujuvaa sekä luotettavan tuntuista.

 • profile image
  Lauri Jakku
  7.6.2022 klo 16.07.34

  Toimi kuten piti, sain tilanteeseeni (lainojen yhdistely) sopivan lainan. Suosittelen: mutkatonta asiointia ja vikkelää.

Edullinen laina rinnakkaishakijan kanssa

Mikäli mahdollista, kannattaa hakemus täyttää yhdessä rinnakkaishakijan tai yhteishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso.

Pankin näkökulmasta kulutusluottoa on turvallisempaa myöntää kahdelle hakijalle, sillä lainalla on kaksi takaisinmaksajaa. Rinnakkaishakijalle myönnetäänkin usein kulutus- ja käyttöluotto tavallista edullisimmilla lainaehdoilla. 

Lainaa hakiessa huomioi myös muut lainakustannukset

Lainan korko ei ole ainoa lainan kustannus, joka tulee huomioida. Muita kustannuksia voi olla mm. avausmaksut, käsittelymaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja laskutuspalkkiot.

Pieni korko ei siis välttämättä tarkoita halvinta lainaa, sillä lainakustannuksiin sisällytetään usein myös erilaisia kuluja. Muut kulut saattavat nostaa lainakustannuksia huomattavasti, jolloin edulliselta näyttävä laina ei olekaan enää niin edullinen. Siksi lainojen vertailu ainoastaan koron perusteella voi olla harhaanjohtavaa.

Eri lainatarjouksia vertailtaessa on tärkeää vertailla lainojen kokonaiskustannuksia. Kokonaiskustannusten arvioimisessa auttaa todellinen vuosikorko, jota myös Sortter käyttää aina lainavertailussa.

Lainalaskuri kertoo myös todellisen vuosikoron

Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan tai luoton kokonaiskustannuksia. Todelliseen vuosikorkoon sisältyy korot ja kulut, kuten nimelliskorko, avausmaksut, käsittelymaksut, kuukausimaksut, tilinhoitomaksut ja laskutuspalkkiot.

Todellista vuosikorkoa käytetään muun muassa lainoissa ja luottokorteissa. Lisäksi todellinen vuosikorko soveltuu hyvin lainojen vertailuun, sillä se sisältää lainan kokonaiskustannukset. Lainavertailualusta Sortter vertailee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan – näin voit varmistua siitä, että edulliselta näyttävä lainatarjous todella on edullinen.

 Todelliseen vuosikorkoon sisältyvät kaikki lainan kustannukset.

 Kustannuksia voivat olla esimerkiksi:

 • korko
 • avausmaksut 
 • käsittelymaksut 
 • kuukausimaksut
 • tilinhoitomaksut
 • laskutuspalkkiot

EU-direktiivi ja kuluttajansuojalaki edellyttävät, että pankit ilmoittavat todellisen vuosikoron selkeästi lainailmoituksissaan. Mikäli vuotuinen korko on ilmoitettu pienemmällä tekstillä tai epäselvästi, se saattaa jäädä huomaamatta.

Voit myös tarkistaa todellisen vuosikorkosi Sortterin lainalaskurista syöttämällä lainasi tiedot, kuten laina-ajan, lainasumman, nimelliskoron sekä mahdolliset kuukausimaksut ja tilinavauspalkkiot.

Lainan voi maksaa takaisin ennenaikaisesti – tiesitkö?

Suomessa laki on kuluttajan puolella myös lainan maksuaikojen suhteen. Kuluttaja-asiakkaana voit maksaa lainan ennenaikaisesti takaisin tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa kuukausierissä.

Lainan korko lasketaan vain avoimelle lainasaldolle, jonka vuoksi nopeammin lyhennetty laina tulee euromääräisesti edullisemmaksi.

Palvelumme kautta voit hakea ja vertailla 1 000–60 000 euron suuruisia lainoja.

Lainalaskurin käyttäminen on helppoa – valitse lainasumma, laina-aika, korkosi sekä muut kustannukset, niin näet laskurista luoton kuukausierän suuruuden, kokonaiskustannukset sekä todellisen vuosikoron. Lisäksi laskemme sinulle maksuerien lukumäärän, ja jaottelemme korkojen ja lainanhoitomaksujen euromääräiset kustannukset.

Voit käyttää lainalaskuria tarpeesi mukaan, kulutusluottojen, osamaksusopimusten tai luottokorttien luottokustannusten selvittämiseen.

Laina-aikaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota kuukausierän suuruuteen. Tarvitsemasi lainasumman takaisinmaksun voi jaksottaa 1-15 vuoden välille, mutta halutessasi voit lyhentää lainaa myös suuremmissa kuukausierissä tai maksaa sen kokonaan pois etukäteen. Lainan lyhentäminen suuremmissa erissä kannattaa, sillä nopeammin lyhennetyn lainan korkokustannukset jäävät aina pienemmiksi.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Vakuudettomien lainojen vertailu on järkevää taloudenpitoa

Vakuudettomien luottojen korot kannattaa vertailla aina ennen uuden lainan ottamista. Luottojen korkovertailu on pieni vaiva, jonka avulla vältät maksamasta turhia luottokustannuksia ja löydät itsellesi sopivat lainaehdot.

Myös olemassa olevien luottojen, osamaksusopimusten tai luottokorttien korot kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Vanhat luottosopimukset voi maksaa pois edullisemmalla lainalla, jolloin luottokustannukset pienenevät ja rahaa jää enemmän käytettäväksi.

Halvin korko ei välttämättä tarkoita edullisinta lainaa. Siksi vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset. Meillä Sortterilla lainat vertaillaan aina todellisen vuosikoron mukaan.

Lainaa parhaan koron takuulla

Olemme täysin suomalainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta. Olemme kuluttajan puolella – vertailemme lainoja, mutta me emme myönnä lainoja. Voit tehdä lainahakemuksen kauttamme, jonka jälkeen pankit ja rahoituslaitokset tekevät sinulle lainapäätöksen.

Kilpailutamme sinulle edullisimman kulutusluoton pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista maksutta.

 • Kulutusluoton hakeminen ja kilpailuttaminen on ilmaista
 • Tavoitat kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia yhdellä hakemuksella
 • Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia

Sortterin kautta saat kulutusluotolle parhaan koron takuun. Mikäli löytäisit valitsemasi lainan edullisemmin toista kautta myöhemmin, hyvitämme sinulle näiden hintaerotuksen takuumme mukaisesti.

Lainalaskuri näyttää lainasi kustannukset käyttötarkoituksesta huolimatta

Lainaa voit hakea 1 000–60 0000 euron väliltä monenlaisiin käyttökohteisiin ja elämäntilanteisiin. Suosituimpia lainojen käyttökohteita ovat remonttilaina, autolaina, häälaina ja yhdistelylaina.

Lainan ottaminen voi olla edullisempi tapa rahoittaa autohankinta kuin autokaupan tai oman pankin kanssa tehty rahoitussopimus. Autolainan avulla olet käteisostaja, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia autorahoituksen viimeisestä suuremmasta erästä eli jäännöserästä.

Kodin remontointi tuo asumismukavuutta ja kasvattaa samalla asunnon arvoa. Remonttilaina sopii tilanteisiin, joissa olet remontin tilaaja.

Kulutusluotto tai joustoluotto sopii hyvin eri kokoisten hankintojen tai tarpeiden rahoittamiseen. Lisäksi laina-aika on joustavasti 1–15 vuotta.

Kilpailuta ja vertaa lainat Sortterilla

Lainalaskuri auttaa määrittämään olemassa olevan luoton kuluja, mutta myös tarkistamaan uuden lainan kulut tarkasti. Voit myös tehdä laskurin avulla lainan stressitestin.

Lainan hakeminen ja pankkien kilpailuttaminen onnistuu kotimaisen Sortterin lainavertailussa turvallisesti ja helposti – aina kuluttajille ilmaiseksi. 

Lainavertailu toimii seuraavasti:

 1. lähetä lainahakemus Sortterin verkkosivuilla
 2. vertaile saadut lainatarjoukset
 3. valitse sinulle parhaiten sopiva laina
 4. lähetä lainanantajan pyytämät liitteet (esim. todistus tuloista)
 5. allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella
 6. saat pian rahat tilillesi – heti jopa samana päivänä

Loans compared

Loans compared

We have compared this sum in loan applications for our customers over the last 30 days.