Yrityslainaa yrityksesi tarpeisiin

Tarvitsetko yrityslainaa käyttöpääomaksi, investointeihin tai kansainvälistymiseen? Olipa yrityksesi lainatarve mikä tahansa, tavoitat kauttamme noin 20 pankkia ja rahoituslaitosta hetkessä. Saat päätökset yrityslainan myöntämisestä yhdellä hakemuksella.

Yrityslainalaskuri – vertaa yrityslainat tästä

Lainasumma

50 000 €

Laina-aika

24 kuukautta
2 289 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Tarvitsetko yrityslainaa käyttöpääomaksi, investointeihin tai kansainvälistymiseen? Olipa yrityksesi lainatarve mikä tahansa, tavoitat kauttamme noin 20 pankkia ja rahoituslaitosta hetkessä. Saat päätökset yrityslainan myöntämisestä yhdellä hakemuksella.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Yrityslainaa nopeasti ja vaivattomasti

Palvelemme kaikenkokoisia yrityksiä, aina pienistä yksityisyrittäjistä suuriin kansainvälisiin yrityksiin asti. Olipa yrityksesi koko tai tarve minkälainen tahansa, löydät tarvitsemasi lainan meidän kautta ilman turhia rahoituskustannuksia – helposti ja nopeasti. 

Sortter teki meidän puolestamme kaiken työn, jotta ei tarvinnut itse soitella tai lähettää sähköposteja kymmeniin eri paikkoihin.
- Mika Kultanen, Tripla Plus Oy
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Voit myös uudelleenrahoittaa tai yhdistää yrityslainat palvelussamme – joko hakiessasi uutta rahoitusta tai kilpailuttamalla yrityksesi nykyiset rahoitussopimukset säännöllisesti.

 • Säästä aikaa ja vaivaa – hakemus 20 pankille yhdellä hakemuksella.
 • Valitse vertailusta yrityksesi tilanteeseen sopiva lainapäätös.
 • Voit saada yrityslainaa aina 10 miljoonaan euroon asti – vakuuksilla tai ilman.
 • Lainalle annettava reaalivakuus mahdollistaa suuremmat lainasummat sekä edullisemmat lainaehdot.
 • Maksuaika on 1–48 kuukautta.

Voit hakea yrityslainaa seuraavien ehtojen täyttyessä

 • Yritys on kaupparekisterissä.
 • Yritys on luottokelpoinen.
 • Lainaa hakevalla yhteyshenkilöllä on nimenkirjoitusoikeus.

Sortterin kautta saat yhdellä hakemuksella useita yrityslainapäätöksiä nopeasti, jopa saman työpäivän aikana. Hakemuksen täyttäminen onnistuu muutamassa minuutissa.

Näin Sortterin palvelu toimii

 • Täytä hakemus täällä.
 • Saat ensimmäiset tarjoukset jopa saman työpäivän aikana. Myös suuremmat lainatarpeet käsitellään muutaman arkipäivän kuluessa. 
 • Ota esille tuorein tilinpäätös ja kirjanpidon väliajo, mikäli viimeisimmästä tilinpäätöksestä on aikaa yli 3 kuukautta. Lainanantaja tarvitsee yrityksesi tarkemmat taloustiedot ennen lainasopimuksen tekemistä.

Yksi yrityslainahakemus, useita rahoitustarjouksia

Yhteistyökumppanimme

Teemme yhteistyötä tunnettujen suomalaisten ja kansainvälisten pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa, jotka ovat erikoistuneet yritysten rahoittamiseen. Kattava valikoima kumppaneita mahdollistaa hakemusten nopean käsittelyn ja kilpailukykyisen hinnan yrityslainalle.

Kumppanimme yritysrahoituksessa

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoMomentum HelsinkiCertum logo

Kokemuksia yrityslainan hakemisesta Sortterin avulla

Olemme olleet mukana rahoittamassa satojen yritysten tarpeita. Tutustu alta muutamaan asiakastarinaamme.

Datagorillan kokemuksia Sortterista

Vakuudeton yrityslaina löytyi nopeasti

"Sortterin kautta saimme parissa päivässä viisi lainatarjousta, joista löysimme helposti tarpeisiimme sopivan ja ehdoiltaan edullisen lainan. Tarjous vastasi täydellisesti sekä haettua summaa että aikaa, ja oli myös korkotasoltaan riittävän hyvä", Oskari Heinämäki toteaa.

Hänen mielestään lainavertailualustat helpottavat lainanhakua todella paljon. Esimerkiksi perinteisiin kivijalkapankkeihin verrattuna Sortterin lainanhakuprosessi tuntui miellyttävän kevyeltä ja nopealta. Kiireisenä yrittäjänä hän arvostaa sitä, ettei lainanhakuun tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa ja energiaa.

Tutustu kokemukseen blogistamme

Paras korko yrityslainalle löytyi Sortterin avulla

Sortterin lainavertailupalvelu valikoitui Mika Kultasen mukaan puhtaasti intuition kautta: mieleen jääneet mainokset ja positiiviset mielikuvat saivatkin Tripla Plus Oy:n testaamaan juuri Sortterin lainavertailupalvelua.

Lainojen kilpailuttaminen toi Kultasen mukaan runsaasti hyötyjä ennen kaikkea rahan, ajan ja vaivan säästämisen kannalta:

“Kilpailuttamalla saimme koroltaan parhaan lainan. Lisäksi Sortter teki meidän puolestamme kaiken työn, jotta ei tarvinnut itse soitella tai lähettää sähköposteja kymmeniin eri paikkoihin."

Tutustu asiakastarinaan täältä

Tripla Plus Oy:n kokemuksia Sortterista

Yrityslaina edullisesti – vakuudellisena tai vakuudettomana

Yrityslaina kannattaa kilpailuttaa, sillä pankkien ja rahoituslaitosten luottoehdoissa voi olla suuria eroja. Tuttu pankki tai edullisin vuosikorko ei takaa kokonaisuutena edullisinta vaihtoehtoa. Lainoja vertailtaessa on tärkeää tutkia lainojen kokonaiskustannukset, eli koron lisäksi myös mahdolliset avauspalkkiot tai yrityslainaan kohdistuvat tilinhoitomaksut. Ota vertailua tehdessäsi huomioon lainaehdot kokonaisuutena ja tutustu niihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Yrityslainojen erot paljastuvat kattavan kilpailutuksen avulla. Sortterin kautta kilpailutetuissa lainoissa kaikki yrityslainan kustannukset käyvät ilmi saamistasi lainatarjouksista.

Vertailun jälkeen voit valita yrityksellesi parhaan tarjouksen. Lainasopimuksen tekeminen onnistuu sopivan lainapäätöksen saatuasi nopeasti ja saat lainan yrityksesi tilille nopeimmillaan heti saman päivän aikana. 

Kun vertailet yrityslainasi Sortterin avulla, varmistut siitä, ettet maksa turhasta.

Vakuudeton vai vakuudellinen yrityslaina? 

Varsinkin suuri yrityslaina vaatii usein jonkinlaisen vakuuden, jonka tarkoituksena on turvata lainan takaisinmaksu pankille. Tyypillisesti yrityslainan vakuudeksi kelpaa yrityksen reaaliomaisuus, kuten:

 • liiketila
 • kiinteistö
 • ajoneuvo
 • työkoneet

Toinen vaihtoehto yrityslainan takaamiselle on yrittäjän henkilökohtaisen omaisuuden, kuten esimerkiksi asunnon tai sijoitusvarallisuuden, panttaaminen. Myös Suomen valtion omistama rahoitusyhtiö Finnvera voi toimia yrityslainan takaajana. Finnvera ei kuitenkaan tyypillisesti takaa lainaa kokonaisuudessaan, vaan yrittäjän tulee järjestää oma osuutensa vakuuksista.

Vakuudellinen yrityslaina on usein vakuudetonta yrityslainaa halvempi vaihtoehto. Myös lainasumma on vakuudellisessa yrityslainassa tarpeen mukaan suurempi. Edullisemmat lainakustannukset sekä suuremmat lainasummat ovat mahdollisia siksi, että vakuus tuo pankillle turvaa lainan takaisinmaksulle. Toisin sanoen lainanantajan riski lainan maksamatta jättämiselle on pienempi. Mikäli yrityksellä ei ole vapaita vakuuksia tai et halua käyttää niitä lainanhaussa, voit hakea vakuudetonta yrityslainaa. 

Vakuudetonta yrityslainaa voi saada nopeammin

Vakuudettoman yrityslainan voi usein saada nopeammin kuin vakuudellisen lainan. Vastaavasti vakuudettomat lainat ovat tyypillisesti vakuudellisia lainoja kalliimpia, sillä lainanantajat hinnoittelevat ottamansa luottotappioriskin osaksi lainakustannuksia. 

Vakuudetonta yrityslainaa on mahdollista hakea tarpeen mukaan, ja lainapäätös tehdään yrityksesi tilanne huomioiden. Kun yritystoimintasi on kannattavaa ja voit lyhentää lainan sovitun maksuaikataulun puitteissa, voit saada yrityslainaa ilman vakuuksia aina noin 500 000 euroon saakka.

Näin haet yrityslainaa

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Yrityslainalle voi antaa myös henkilötakauksen

Reaalivakuuden lisäksi yrityslainan vakuutena voi toimia henkilötakaus. Sekä henkilötakauksella että reaalivakuudella lainanantaja pyrkii varmistamaan lainan takaisinmaksun kaikissa tilanteissa. Henkilötakauksen antaa usein yrittäjä itse tai muu yrityksessä toimiva vastuuhenkilö, yrityksen omistaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Yrityslainan takaajana voi toimia myös useampi yrityksen edustaja. 

Henkilötakausta kannattaa hyödyntää esimerkiksi silloin, kun yrityslainan takaisinmaksuaika on lyhyt ja luottopäätös tarvitaan nopeasti. Henkilötakausta käytetään usein myös silloin, kun yrityksellä ei ole käytettävissään reaalivakuuksia tai kun lainansaantiin on muita esteitä.

Yrityslainan korko eli lainan hinta

Yrityslainan korkoon eli lainarahan hintaan vaikuttaa kaksi merkittävää tekijää. Mitä todennäköisempänä pankki tai rahoitusyhtiö pitää sitä, että laina maksetaan takaisin sovitun mukaisesti, sitä todennäköisemmin saat yrityslainan alhaisella korolla. Yrityslainan korkoon liittyvistä tekijöistä on hyvä muistaa ainakin seuraavat:

 1. Mitä vakaampi talous, sitä pienempi korko. Korkoon vaikuttavista tekijöistä tärkein on siis yrityksen taloudellinen tilanne.
 2. Huolellisesti hoidetut raha-asiat menneisyydessä. Tulevaisuuden näkymien lisäksi yrityslainan korkoon vaikuttaa myös yrityksen historia. Ajallaan suoritetut laskut, verot ja muut yritystoimintaan liittyvät maksut ovat positiivinen merkki hyvin hoidetusta yrityksestä.

Yrityslainan korkoprosentteja vertailtaessa on hyvä huomioida, että luotonmyöntäjät voivat ilmoittaa korkoprosentin toisistaan poikkeavasti. Osa lainanantajista ilmoittaa tarjotun koron vuosikorkona, kun taas joissakin lainatarjouksissa voidaan puhua kuukausikorosta.

Kun vertaat yrityslainat Sortterin avulla, voit vertailla yrityslainojen korot ja muut kulut helposti. Lainojen kilpailuttaminen ei sido mihinkään: hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, mutta se voi tarjota sinulle kirjaimellisesti rahanarvoista hyötyä yritystoimintaasi.

Usein kysyttyä yrityslainoista

 • Lainaa voivat hakea suomalaiset kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset. Lainaa yritykselle hakevan henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu.

 • Yrityslainaa voivat hakea

  • pk-yritykset
  • aloittelevat yrittäjät
  • suomalaiset kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset
  • yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu
  • toiminimiyrittäjä
  • kasvuritykset
  • elinkeinonharjoittajat
  • maatalousyrittäjät

  Yhtiömuodot, jotka voivat hakea yrityslainaa

  • osakeyhtiö
  • toiminimi
  • asunto-osakeyhtiö
  • kiinteistöosakeyhtiö
  • osuuskunta
  • kommandiittiyhtiö
  • avoin yhtiö
 • Tarvitset omien henkilö- ja yhteystietojesi lisäksi yrityksen nimen sekä Y-tunnuksen sekä tiedon liikevaihdosta.

 • Kyllä, saat Sortterin kautta täyttämääsi hakemukseen aina yrityksesi tilanteeseen tehdyt lainatarjoukset.

 • Kyllä. Vastuuhenkilöiden taustat sekä luottokelpoisuus vaikuttavat yrityslainan hintaan ja sen ehtoihin. Mikäli vastuuhenkilön henkilökohtainen talous on kunnossa ja yrityskytkennät ovat positiivisia, on yrityslaina mahdollista saada edullisemmin.

  Jos vastuuhenkilön omassa taloudessa on ongelmia esimerkiksi myöhässä olevien lainalyhennysten ja laskujen muodossa tai tämä on mukana heikon maksuvalmiuden yrityksissä, voi yritysrahoituksen hinta olla huomattavasti korkeampi tai sitä ei välttämättä saa ollenkaan.

 • Lainan maksuaika on yhdestä kuukaudesta neljään vuoteen, joten voit valita joustavasti yrityksesi tilanteeseen sopivan takaisinmaksuerän. Lyhytaikainen yrityslaina on yleensä suhteessa kalliimpi pidempään laina-aikaan verrattuna.

 • Yrityslainan voi maksaa usein etuajassa takaisin ilman erillistä veloitusta. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun käy ilmi saamastasi lainatarjouksesta.

 • Kyllä. Suuri osa lainanmyöntäjistä tarjoaa yrityslainalle maksuvapaita kuukausia. Mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin käy ilmi saamistasi lainatarjouksista.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.