Yrityslaina – hae lainaa yritykselle ja valitse edullinen rahoitus

Voit hakea yrityslainaa myös ilman vakuuksia – saat luottopäätöksen heti samana päivänä.

Yrityslainalaskuri – kilpailuta yrityslaina tästä

Lainasumma

50 000 €

Laina-aika

24 kuukautta
2 289 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Voit hakea yrityslainaa myös ilman vakuuksia – saat luottopäätöksen heti samana päivänä.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Yrityslainan kilpailutus ja vertailu helposti sekä nopeasti

Yritystoiminnassa tulee vastaan hetkiä, jolloin ulkopuolinen rahoitus on tarpeen. Voit hakea yrityslainaa mahdollistamaan esimerkiksi suunnitellut investoinnit, kuten laitehankinnat, henkilöstön palkkaamisen tai vaikkapa yrityskaupan. Yrityslainaa voi hakea myös lyhytaikaiseen tarpeeseen, väliaikaisen kassavajeen paikkaamiseen tai ihan vain turvaamaan yritystoimintaan liittyvät haaveet. Vaihtoehtoja on paljon, mutta yrityslainojen kilpailuttaminen kannattaa kaikissa tapauksissa.

Yrityslainojen vertailu voi olla työlästä ja siihen käyttämäsi aika on pois olennaisesta – yrityksen pyörittämisestä. Sortterin kautta saat yhdellä hakemuksella useita yrityslainatarjouksia nopeasti, jopa saman työpäivän aikana. Hakemuksen täyttämiseen kuluu vain pari minuuttia.

Yrityslainan hakeminen on kokonaisuudessaan hyvin yksinkertainen prosessi. Muista myös nämä:

 • Kilpailuta ja vertaile yrityslainoja täysin ilmaiseksi.
 • Voit saada vakuudetonta yrityslainaa jopa 250 000 euroon saakka.
 • Suurempiin, yli 250 000 euron lainasummiin tarvitaan yleensä myös reaalivakuus.
 • Maksuaika on 1–48 kuukautta.
Play button

Kilpailuta yrityksen rahoitus ja löydä edullinen lainatarjous vertailusta

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logo

Lainaa yrityksen tarpeisiin

Voit hakea yrityslainaa tarpeesi mukaan toivomallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Olipa kyseessä sitten muutaman kuukauden mittainen tai pidempiaikainen, useamman vuoden mittainen rahoitustarve, on yrityslaina syytä kilpailuttaa ennen sen nostamista. Näin voit saada yrityslainan edullisemmalla korolla ja rahoituskustannukset jäävät pienemmiksi. Huolellisesti kilpailutettu ja valittu yrityslaina on sekä joustava että nopea tapa saada ulkopuolista rahoitusta yritystoimintaa varten.

Yrityslainaa haettaessa tulee ilmoittaa lainan pääasiallinen tarkoitus. Mikäli yrityslainaa haetaan useampaa käyttötarkoitusta varten, ilmoitetaan lainahakemuksessa se hanke, johon käytetään suurin osa myönnetystä rahoituksesta.

Voit hakea yrityslainaa esimerkiksi seuraaviin käyttötarkoituksiin:

 • hankinnat
 • työntekijöiden palkkaus
 • markkinointi
 • varaston täyttö
 • aiemman velan uudelleenrahoitus
 • tilojen laajennus/uusiminen
 • käyttöpääoma.
Kilpailuttamalla saimme koroltaan parhaan lainan. Lisäksi Sortter teki meidän puolestamme kaiken työn, jotta ei tarvinnut itse soitella tai lähettää sähköposteja kymmeniin eri paikkoihin - Lue koko haastattelu täältä
- Mika Kultanen, Tripla Plus Oy

null

Vakuudeton ja vakuudellinen yrityslaina

Voit hakea lainaa yritystoimintaan ilman reaalivakuuksia jopa 250 000 euroa. Joskus lainanmyöntäjät saattavat vaatia lainalle vastuuhenkilön antaman henkilökohtaisen takauksen turvaamaan lainan takaisinmaksun, mutta osa lainanantajista ei vaadi takausta ollenkaan.

Suurempiin, yli 250 000 euron lainasummiin tarvitaan usein vakuus. Vakuutena voi käyttää muun muassa kiinteistöä, toimitilaa, arvo-osuuksia tai yrityskiinnitystä.

Kuten mikä tahansa laina, on yrityslainakin järkevää kilpailuttaa. Saat lainatarjoukset jopa saman työpäivän aikana hakemuksen täytettyäsi. Voit vertailla saamiasi lainatarjouksia sekä niiden ehtoja ja valita yrityksellesi sopivimman rahoitustarjouksen.

Yrityslainan kilpailuttaminen ja tarjousten vertailu on palvelussamme aina maksutonta, eikä hakemuksen lähettäminen sido rahoituksen nostamiseen. Asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä, joten järjestämme lainat reiluin ehdoin ja hakijan etuja ajatellen.

Usein kysyttyä yrityslainoista

 • Lainaa voivat hakea suomalaiset kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset. Lainaa yritykselle hakevan henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu.

 • Yrityslainan kilpailuttaminen mahdollistaa edullisemmat rahoituskustannukset. Kilpailuttaminen on käytännössä ainoa keino varmistaa, ettei yritys maksa lainasta liikaa.

 • Yrityslainan korko määräytyy aina lainanmyöntäjän tekemän kokonaisarvion perusteella ja siihen vaikuttavat maksukyvyn lisäksi yrityksen toimiala, tulevaisuuden näkymät ja yrityksestä tehty riskiarvio. Mitä suurempaa lainasummaa yritys hakee, sitä pienempi sen korko yleensä on.

 • Yrityslainaa voivat hakea seuraavat yritysmuodot: osakeyhtiö, osuuskunta, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö sekä toiminimen omaava yksityinen elinkeinonharjoittaja.

Yksi yrityslainahakemus – monta tarjousta

Kuka voi hakea lainaa yritykselle?

Lainaa voivat hakea suomalaiset, kaupparekisterissä olevat ja luottokelpoiset yritykset. Lainaa yritykselle hakevan henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu.

Yrityslainaa voivat hakea
pk-yritykset
aloittelevat yrittäjät
suomalaiset kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset
yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu
toiminimiyrittäjä


Yhtiömuodot jotka voivat hakea yrityslainaa
osakeyhtiö
asunto-osakeyhtiö
osuuskunta
kommandiittiyhtiö
avoin yhtiö

Yrityslainaa myös uusille yrityksille

Aloittavan yrittäjän ongelmana on harvoin innon puute: toiminnan esteenä on usein pikemminkin rajallinen rahoitus. Toimintansa alussa oleva yritys voi kohdata haasteita niin rahoituksen saamisessa kuin sen korkeassa hinnassakin.

Lisärahoituksen tarve voi olla suuri usein jo yritystoiminnan alussa. Joskus yritykseltä saatetaan kuitenkin odottaa usean vuoden toimintahistoriaa, jotta sille voidaan myöntää lainaa. Sortterin kautta myös alkutaipaleellaan oleva yritys voi hakea lainaa toimintansa kasvattamiseen ja vakiinnuttamiseen.

Seuraavat asiat voivat vaikuttaa yrityslainan korkoihin ja kuluihin:

 • yrityslainan summa
 • maksuaika
 • yrityksen maksuvalmius
 • vastuuhenkilöiden luottokelpoisuus
 • yrityksen tulevaisuuden näkymät.

Lainojen kilpailuttaminen ei sido mihinkään: olitpa sitten kokenut konkari tai aloitteleva yrittäjä, täytä hakemus palvelussamme. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, mutta se voi tarjota sinulle kirjaimellisesti rahanarvoista hyötyä yritystoimintaasi.

Lainaa yritykselle nopeasti

Tarvitsetko lainaa yrityksellesi nopealla aikataululla? Yhteistyökumppanimme vastaavat hakemukseen arkisin heti samana päivänä, ja laina siirretään yrityksen käyttöön jopa hakemuksen hyväksymispäivän aikana. Yritysluotto on omiaan niin äkillisiin kuin pidempäänkin suunniteltuihin rahoitustarpeisiin.

Jotta saat rahat yrityksen tilille nopeasti, kannattaa etsiä viimeisimmät kirjanpitoajot sekä tilinpäätöstiedot jo ennakkoon, sillä useimmat lainanmyöntäjät tarvitsevat näistä ilmeneviä tietoja luottopäätöstä tehdessään. Mitä pikaisemmin voit toimittaa yrityksen talouteen liittyvät tiedot, sitä nopeammin laina siirretään tilille.

Seuraavat asiakirjat kannattaa ottaa valmiiksi esille:

 • tuorein tilinpäätös
 • tilikauden kirjanpito
 • kirjanpidon väliajo, mikäli viimeisimmästä tilinpäätöksestä on aikaa yli 3 kuukautta.

Nykypäivän dynaamisessa yhteiskunnassa ei ole aikaa odotella ja tämä pätee varsin hyvin myös yritystoiminnassa. Mikäli tarve ulkopuoliselle rahoitukselle tulee, on ainoastaan positiivista, että lainatarjoukset saa nopeasti. Rahat kilahtavat tilillesi parhaimmillaan saman päivän aikana, joten pääset kehittämään yritystoimintaasi mahdollisimman pian.

Näin haet yrityslainaa

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Yrityslainan korko eli lainan hinta

Yrityslainan korkoon eli lainarahan hintaan vaikuttaa kolme merkittävää tekijää. Mitä todennäköisempänä pankki tai rahoitusyhtiö pitää sitä, että laina maksetaan takaisin sovitun mukaisesti, sitä todennäköisemmin saa myös alhaisemman koron. Yrityslainan korkoon liittyvistä tekijöistä on hyvä muistaa ainakin seuraavat:

 1. Mitä vakaampi talous, sitä pienempi korko. Korkoon vaikuttavista tekijöistä tärkein on siis yrityksen taloudellinen tilanne.
 2. Huolellisesti hoidetut raha-asiat myös menneisyydessä. Tulevaisuuden näkymisen lisäksi yrityslainan korkoon vaikuttaa siis myös yrityksen historia. Ajallaan suoritetut laskut, verot ja muut yritystoimintaan liittyvät maksut ovat positiivinen merkki hyvin hoidetusta yrityksestä.
 3. Pienempi laina kaipaa kaveriksi korkeampaa korkoa. Kolmas tärkeä yrityslainan hintaan vaikuttava seikka onkin yrityksen rahoitustarve.

Yrityslainan korkoprosentteja vertailtaessa on hyvä huomioida, että luotonmyöntäjät voivat ilmoittaa korkoprosentin hieman toisistaan poikkeavasti. Osa lainanantajista ilmoittaa tarjotun koron vuosikorkona, kun taas joissakin lainatarjouksissa voidaan puhua kuukausikorosta.

Paras yrityslaina löytyy vertailemalla eri tarjouksia

Laina, jossa on halvin korko, ei välttämättä ole yritysluotoista kaikista edullisin vaihtoehto. Muista tutkia yrityslainoja vertaillessasi koron lisäksi myös mahdolliset lainaan liittyvät avauspalkkiot tai tilinhoitomaksut. Näin saat selville kaikki lainaan liittyvät kustannukset, eli pankin tai rahoitusyhtiön perimät palkkiot kokonaisuudessaan. Ottamalla huomioon kaikki yrityslainaan liittyvät kustannukset sinun on helppo valita yrityksellesi paras mahdollinen yrityslaina, eli laina joka rasittaa yrityksen taloutta mahdollisimman vähän.

Kaikki yrityslainaan liittyvät kustannukset käyvät ilmi saamistasi lainatarjouksista. Aidosti halvimmassa lainassa on kaikista alhaisimmat korkokustannukset ja käsittelymaksut. Ota vertailua tehdessäsi huomioon myös lainaehdot ja tutustu niihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Me Sortterilla pidämme kuitenkin huolen, ettei sinun tarvitse huolehtia lainatarjouksen pikkuprintistä: vertailemme lainat reiluin ehdoin ja aidosti edullisuusjärjestyksessä.

Usein kysytyt kysymykset yritysluotosta

 • Tarvitset omien henkilö- ja yhteystietojesi lisäksi yrityksen nimen sekä Y-tunnuksen.

 • Kyllä, saat Sortterin kautta täyttämääsi hakemukseen aina yrityksesi tilanteeseen tehdyt lainatarjoukset.

 • Kyllä. Vastuuhenkilöiden taustat sekä luottokelpoisuus vaikuttavat yrityslainan hintaan ja sen ehtoihin. Mikäli vastuuhenkilön henkilökohtainen talous on kunnossa ja yrityskytkennät ovat positiivisia, on yrityslaina mahdollista saada edullisemmin. Jos vastuuhenkilön omassa taloudessa on ongelmia esimerkiksi myöhässä olevien lainalyhennysten ja laskujen muodossa tai tämä on mukana heikon maksuvalmiuden yrityksissä, voi yritysrahoituksen hinta olla huomattavasti korkeampi tai sitä ei välttämättä saa ollenkaan.

 • Lainan maksuaika on yhdestä kuukaudesta kolmeen vuotta, joten voit valita joustavasti yrityksesi tilanteeseen sopivan takaisinmaksuerän. Lyhytaikainen yrityslaina on kuitenkin yleensä suhteessa kalliimpi pidempään laina-aikaan verrattuna.

 • Yrityslainan voi maksaa usein etuajassa takaisin ilman erillistä veloitusta. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun käy ilmi saamastasi lainatarjouksesta.

 • Ei ole olemassa yksinkertaista vastausta siihen, millaisen yrityksen kannattaa hakea yrityslainaa, sillä rahoituksen järjestäminen on tapauskohtaista yrityksestä riippuen.

 • Ei välttämättä, mutta yleensä investoinnit vaativat pääomaa – joko yrittäjän omaa rahaa, sijoittajilta saatua rahaa tai lainattua rahaa.

 • Kyllä. Osa lainanmyöntäjistä tarjoaa yrityslainalle maksuvapaita kuukausia. Mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin käy ilmi saamistasi lainatarjouksista.

Yritysluotto – vertaa yrityslainat jo tänään

Yritysluotto kannattaa kilpailuttaa, sillä halvin korko ei takaa yritysluotoista kaikista edullisinta vaihtoehtoa. Muista siis tutkia yritysluottoja vertaillessasi myös lainojen kokonaiskustannukset eli huomioi pelkän koron lisäksi myös mahdolliset avauspalkkiot ja tilinhoitomaksut.

Kaikki yrityslainaan liittyvät kustannukset käyvät ilmi saamistasi lainatarjouksista. Ota vertailua tehdessäsi huomioon myös lainaehdot ja tutustu niihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Yrityslainoissa on eroja, joten anna meidän kilpailuttaa lainat puolestasi. Vertailun jälkeen voit valita yrityksellesi parhaan lainan, minkä lisäksi lainan hyväksyminen sekä maksu yrityksen tilille onnistuu myös kätevästi Sortterin palvelussa.

Kun kilpailutat yrityslainasi Sortterin avulla, varmistut siitä, että et maksa turhasta. Toimintamme on vastuullista, läpinäkyvää, vaivatonta ja edullista.

Siirry kilpailuttamaan yrityslainoja ja täytä yrityslainahakemus jo tänään.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.