Yrittäjälaina - hae lainaa yrittäjälle 1 000–60 000 euroa

Lähes jokainen yritys tarvitsee jossain vaiheessa elinkaartaan ulkopuolista rahoitusta. Vakuudeton yrittäjälaina on potentiaalinen vaihtoehto, kun tarvitset lyhytaikaista rahoitusta nopealla aikataululla. Voit hakea yritykselle lainaa ilman vakuuksia ja saat luottopäätöksen heti samana päivänä

Lainasumma

30 000 €

Laina-aika

18 kuukautta
1 807 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Lähes jokainen yritys tarvitsee jossain vaiheessa elinkaartaan ulkopuolista rahoitusta. Vakuudeton yrittäjälaina on potentiaalinen vaihtoehto, kun tarvitset lyhytaikaista rahoitusta nopealla aikataululla. Voit hakea yritykselle lainaa ilman vakuuksia ja saat luottopäätöksen heti samana päivänä

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Vakuudeton yrittäjälaina yritystoimintaa varten

Lyhytaikainen pääoman tarve omassa yritystoiminnassa voi ratketa helposti vakuudettoman yrittäjälainan avulla. Vakuudeton yrittäjälaina on laina, jonka yrittäjä ottaa yksityishenkilönä omiin nimiinsä yritystoimintaa varten.

Yrittäjälaina sijoitetaan yleensä yhtiön osakepääomaan tai lainataan omanpääomanehtoisena.  

Yrittäjälaina lyhyesti: 

 • Lainasumma: 1 000–60 000 euroa 
 • Laina-aika: 1–5 vuotta 
 • Korko: 4–20 prosenttia 
 • Lainaa ilman vakuuksia

Voit hakea vakuudetonta yrittäjälainaa kotimaisen Sortterin avulla. Maksuttomassa palvelussamme voit kilpailuttaa yrittäjälainat 60 000 euroon saakka.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Miksi vakuudeton yrittäjälaina?

Yritystoiminta vaatii lähes aina ulkopuolista rahoitusta eli vierasta pääomaa. Tyypillisiä tilanteita hakea yritykselle ulkopuolista rahoitusta ovat yrityksen perustaminen, kasvuvaihe sekä erilaiset hankinnat ja investoinnit. 

Erilaisia yritysrahoitustuotteita on olemassa lukuisia. Vakuudeton yrittäjälaina voi olla hyvä vaihtoehto erityisesti seuraavissa tilanteissa:  

 • Tarvitset rahoitusta nopeasti: vakuudettomuuden ansiosta yrittäjälainan hakuprosessi on mutkaton. Saat rahat tilillesi viimeistään parin arkipäivän kuluessa. 
 • Olet perustamassa uutta yritystä: aloittava yritys ei välttämättä saa perinteistä yrityslainaa. Tällöin yrittäjä voi hakea lainaa omiin nimiin ja lainata rahan eteenpäin omalle yritykselle. Yrittäjälaina on siten kätevä tapa rahoittaa yrityksen käynnistämiseen liittyviä kustannuksia tai investointeja. 
 • Haluat vahvistaa yrityksen omaa pääomaa: menestyväkin yritys voi potea väliaikaista kassavajetta esimerkiksi pitkien maksuaikojen tai toiminnan sesonkiluonteisuuden vuoksi. Yrittäjälaina antaa mahdollisuuden  selvitä kassavajeesta kohtuullisin kustannuksin. 

Yrittäjälaina pitää aina maksaa takaisin, vaikka sijoitus epäonnistuisi. Mikäli yrityksen toiminta on jo valmiiksi epävarmaa ja kannattamatonta,  on lainaamista syytä harkita tarkkaan huolellisen riskianalyysin avulla. 

Lainaa ei tule koskaan ottaa kevyin perustein yli oman maksukyvyn.

Kuka voi hakea yrittäjälainaa?

Lainanhakijan tulee täyttää pankin asettamat yleiset luotonmyöntökriteerit. Voit hakea vakuudetonta yrittäjälainaa, mikäli: 

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on tili suomalaisessa pankissa 

Vakuudetonta yrittäjälainaa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin voit saada lainallesi pienemmän koron ja suuremman lainasumman. Lisäksi pääset todennäköisesti valitsemaan itsellesi sopivan lainan useamman tarjouksen joukosta. Rinnakkaishakijana voi toimia esimerkiksi puoliso tai yhtiökumppani.

Jos pääomatarpeesi on 60 000 euroa suurempi, kannattaa rahoitus hakea yrityslainana, jolloin lainasopimus tehdään yrityksen ja lainanantajan välille.

Näin haet yrittäjälainaa:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Yrittäjälaina vai yrityslaina?

Tarjolla olevat rahoitusvaihtoehdot kannattaa puntaroida huolellisesti. Suomen suosituin yritysrahoitustuote on yhä perinteinen yrityslaina, joka tarjoaa mahdollisuuden rahoittaa yrityksen kasvun edellyttämät investoinnit joko vakuudettomana tai vakuudellisena. 

Vakuudeton yrittäjälainaYrityslaina
Lainasumma:1 000-60 000 euroa500-5 000 000 euroa
Laina-aika:1-5 vuotta1-4 vuotta
Vakuudet:Ei vakuuksiaVakuudeton tai vakuudellinen
Korko:4-20 %4-20 %

Vakuudellinen yrittäjälaina voi olla kannattava vaihtoehto yrityslainaan verrattuna, jos: 

 • Sinulla ei ole riittävästi vakuuksia: vakuudellinen laina on yleensä vakuudetonta lainaa edullisempi, mutta sen saaminen voi olla vaikeaa pankkien tiukentuneiden luotonmyöntökriteerien myötä. Yrittäjälainaa voit saada myös ilman vakuuksia. 
 • Olen pienyrittäjä: vakuudettomassa yrittäjälainassa on usein pienemmät kulut kuin vakuudettomassa yrityslainassa. 
 • Tarvitset rahoitusta nopeasti: vakuudellisen yrityslainan hakuprosessi on usein pitkä ja raskas. Pankit vaativat lainanhakijalta esimerkiksi huolellisesti laaditun liiketoimintasuunnitelman ja muita dokumentteja lainapäätöksen tueksi. Vakuudettoman yrittäjälainan voi sen sijaan saada nopeasti, korkeintaan parissa päivässä. 

Huomioithan, että vakuudeton yrittäjälaina ei ole sama rahoitustuote kuin Finnveran yrittäjälaina. Vakuudeton yrittäjälaina on kulutusluotto, jota haetaan pankeilta ja rahoituslaitoksilta. 

Edullisen vakuudettoman yrittäjälainan voit löytää kilpailuttamalla pankit ja rahoituslaitokset. Kilpailuttamisessa apunasi on Suomen luotettavimmaksi lainavertailuksi vuonna 2023 valittu kotimainen Sortter.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logoMomentum Helsinki

Haussa edullinen yrittäjälaina? Kilpailuta yrittäjälainat Sortterilla

Voit hakea yrittäjälainaa eli yrittäjän omiin nimiin myönnettävää rahoitusta Sortterin kautta 60 000 euroon saakka. Etsimme sinulle edullisimmat lainatarjoukset kumppaneiltamme ja sinä päätät, minkä saamistasi tarjouksista valitset.

Yrittäjälainan hakeminen on palvelussamme helppoa: 

 1. Täytä lainahakemus. Hakemuksen täyttämiseen menee aikaa vain muutama minuutti.
 2. Vertaile lainatarjoukset. Järjestämme saamasi tarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen, jotta sopivimman vaihtoehdon valitseminen on mahdollisimman yksinkertaista. Voit perehtyä tarjouksiin ajan kanssa tai valita sopivan lainan heti, mikäli tarvitset lainan käyttöösi nopeasti.
 3. Allekirjoita lainasopimus turvallisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 
 4. Saat rahat tilillesi useimmiten jo samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. 

Kaikki kumppanimme tarjoavat yrittäjälle lainaa ilman vakuuksia, eikä tarjousten pyytäminen edellytä lainan nostamista.

Osa lainaa myöntävistä pankeista voi pyytää sinulta ennen lainanmaksua todistuksen tuloistasi, varallisuudestasi tai kopion yrityksen viimeisimmästä tilinpäätöksestä. Näet mahdollisesti tarvittavista dokumenteista tiedon saamasi lainatarjouksen yhteydessä.

Kun laina otetaan yrittäjän omiin nimiin, noudattelee lainasopimus kuluttajansuojalakia. Tämä puolestaan mahdollistaa sen, että lainan voi maksaa takaisin milloin tahansa. Tällöin lainan korkokustannukset tulevat maksettavaksi vain siltä ajalta, kun laina on ollut yrittäjän käytössä.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Usein kysyttyjä kysymyksiä yrittäjälainasta

 • Vakuudeton yrittäjälaina on kulutusluotto, jota voit hakea pankeilta ja rahoituslaitoksilta aina 60 000 euroon saakka. Yrittäjä ottaa vakuudettoman yrittäjälainan omiin nimiinsä eli hän on henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta. Vakuudeton yrittäjälaina on eri rahoitustuote kuin Finnveralta haettavat yrittäjälaina.

 • Vakuudettoman yrittäjälainan yleiset ehdot ovat vähintään 20-vuoden ikä, puhtaat luottotiedot ja riittävät palkka- tai eläketulot. Luotonmyöntökriteerit vaihtelevat eri pankkien välillä. Yrittäjälainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa.

 • Yrittäjälaina sopii esimerkiksi yrityksen perustamiseen liittyviin kustannuksiin tai lyhytaikaiseen tarpeeseen oman pääoman vahvistamiseksi. Yrittäjälainaa voi saada nopeasti, joten se sopii myös äkilliseen rahoitustarpeeseen. 

 • Uuden kuluttajansuojalain myötä vakuudettoman yrittäjälainan korko voi olla enintään 20 prosenttia (marginaali + viitekorko). Korkokaton sisällä lopullinen korko määräytyy asiakaskohtaisesti pankin tekemän riskiarvion perusteella. 

Yhdellä hakemuksella saat lukuisia lainatarjouksia

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.