Joustoluoton vertailu onnistuu puhelimella

Joustoluotto - kilpailuta pankit ja valitse edullinen luotto vertailusta

Joustoluotto on vakuudeton laina, jota voit hakea jopa 60 000 €. Vertaile joustolainalaskurin avulla joustoluottojen lainasumman ja laina-ajan vaikutusta kuukausierääsi.

Lainalaskuri – kartoita sopiva lainamäärä ja jätä hakemus

Valitse lainasumma

10000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
194€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
 • iconIlmainen hakemus
 • iconEt sitoudu mihinkään
 • iconSaat lainapäätöksen 5 minuutissa
Lainojen vertailu tapahtuu sopimuskoron mukaan, joka on voimassa koko luottosopimuksen ajan. 30.9.2021 asti lainan korko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Joustoluotto on vakuudeton luottotili, josta voit nostaa rahaa myönnettyyn luottorajaan asti. Joustoluottoa lyhennetään kuukausittain. Voit myös maksaa lainan etukäteen, jolloin luoton kustannukset jäävät pienemmiksi. Joustoluotto tunnetaan myös nimellä joustolaina ja joustolimiitti.

Joustoluottoa parhaalla korolla Sortterilta

Edullisin joustoluotto löytyy Sortterin vertailupalvelusta helposti – kokeile joustoluottolaskurin avulla, minkälainen joustoluoton kuukausierä sopii juuri sinun elämäntilanteeseesi ja lähetä hakemus.

Jos löydät valitsemasi lainan myöhemmin muualta halvemmalla, hyvitämme erotuksen parhaan koron takuun mukaisesti.

Kilpailutamme sinulle joustoluotot pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista maksutta. Voit saada yhdellä hakemuksella monta henkilökohtaista lainatarjousta, jotka järjestämme sinulle valmiiksi edullisuusjärjestykseen. Sinä kuitenkin päätät, minkä joustolainan valitset. 

Joustoluoton hakeminen Sortterin kautta on:

 • Maksutonta - lainatarjousten hakeminen on sinulle aina ilmaista
 • Nopeaa - saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • Helppoa - hae netistä ja tavoita kymmeniä luotonmyöntäjiä yhdellä hakemuksella
 • Turvallista - toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa

Sortterin kautta saat joustoluotolle parhaan koron takuun. Mikäli löytäisit valitsemasi joustoluoton edullisemmin toista kautta myöhemmin, hyvitämme sinulle lainojen hintaerotuksen parhaan koron takuun mukaisesti.

Joustoluotto toimii luottokortin tavoin - hae ja nosta lainaa tarpeesi mukaan

Joustoluotto on vakuudeton laina, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan luottokorttia. Saat käyttöösi sovitun luottorajan tai luottotilin, josta voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan. Luottoa vapautuu uudelleen nostettavaksi sen lyhentämisen myötä. Monet pankit ja rahoituslaitokset, kuten Nordea, Säästöpankki ja Osuuspakki eli OP, myöntävät käyttöluottojen, kuten kulutusluottojen lisäksi myös joustoluottoja.

Hae uutta joustoluottoa ilman vakuuksia - rahat nopeasti tilillesi

Joustoluotto mukatuu hyvin talouden ja elämäntilanteen mukaan. Joustoluotto sopii erityisesti pienempien hankintojen tekemiseen tai vararahastoksi tilanteisiin, jolloin rahaa täytyy saada käyttöön nopeasti.

Oli kyse sitten esimerkiksi odottamattomasta autoremontista tai kodin sisustamisesta uusilla huonekaluilla, on joustoluotto hyvä ratkaisu. Pankki tai rahalaitos maksaa joustoluoton heti tilillesi luoton myöntämisen jälkeen, joten saat lainasumman tilillesi parhaimmillaan jo samana päivän.

Sortter mediassa

IltasanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3Helsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaito

Halvin joustoluotto löytyy vertailemalla

Kun haluat joustoluotollesi parhaat ehdot ja edullisen koron, kannattaa pankkien tarjoukset vertailla Sortterin avulla. 

Uuden joustoluoton hakeminen

 1. Kartoita joustoluottolaskurin avulla talouteesi sopiva lainamäärä.
 2. Täytä joustolainahakemus Sortterin verkkosivulla.
 3. Tarkista tietosi ja lähetä hakemus.
 4. Saat lainojen vertailupalvelussamme heti henkilökohtaiset luottotarjoukset kymmeniltä pankeilta sekä rahoituslaitoksilta.
 5. Vertaile saamiasi lainatarjouksia. Esitämme tarjoukset edullisuusjärjestyksessä, niin, että halvin joustoluotto on ylimpänä.
 6. Kun löydät itsellesi sopivan joustoluoton, voit hyväksyä tarjouksen ja allekirjoittaa luottosopimuksen helposti pankkitunnuksilla verkkopalvelumme kautta. 

Joustoluottojen vertailu tapahtuu palvelussamme aina todellisen vuosikoron perusteella ja voit olla varma, että vertailumme halvin joustoluotto on todella sinulle edullisin.

Myönnämme joustoluotollesi parhaan koron takuun, jotta voit varmistua sen olevan aidosti edullisin. Mikäli löydät lainan samoilla ehdoilla yhteistyökumppaniltamme myöhemmin edullisemmin, maksamme sinulle joustolainojen erotuksen.

Mihin kiinnittää huomiota joustoluottojen vertailussa?

Joustoluottoa vertailtaessa on hyvä kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

 • Luottorajan suuruus
 • Kuukausilyhennyksen määrä
 • Todellinen vuosikorko
 • Mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin
 • Mahdollisuus korottaa luottorajaa tarvittaessa
 • Kiinteät vuosimaksut

Kilpailuta edullista lainaa myöntävät pankit turvallisesti

Joustoluoton hakeminen ja pankkien kilpailuttaminen onnistuu Sortterin avulla turvallisesti verkossa. Lainapäätöksen tekemiseksi pankit ja rahoituslaitokset tarvitsevat tulo- ja menotietojen lisäksi työsuhde-, henkilö- ja pankkiyhteystiedot. Käsittelemme kaikki lainahakemuksella kysytyt tiedot salatussa ympäristössä ja käytämme niitä vain löytääksemme sinulle halvimman joustolainan pankeilta ja rahoituslaitoksilta. 

Voit hakea lainapalvelussamme edullista joustolainaa yhtä turvallisesti kuin verkkopankista, mutta saat vertailtavaksesi jopa kymmeniä sinulle räätälöityjä rahoitustarjouksia eri pankeilta ja lainanmyöntäjiltä - vain yhdellä luottohakemuksella. 

Kilpailuttamalla pankit Sortterin avulla, paras joustoluotto löytyy nopeasti sekä turvallisesti ja aina ilman piilokuluja tai muita ikäviä yllätyksiä. Sotterin avulla lainallesi löytyy paras korko.

Joustoluoton lyhennys

Joustoluottoa maksetaan lainanantajalle takaisin sovituissa kuukausierissä. Lyhennysten myötä luottotilille vapautuu rahaa uudelleen nostettavaksi myönnettyyn luottorajaan saakka. 

Lyhennyserä lasketaan useimmiten prosenttiosuutena nostetusta luotosta tai myönnetystä luottorajasta. Näet saamastasi lainatarjouksesta aina tarkat tiedot lyhennyksen suuruudesta. 

Halutessasi voit lyhentää joustoluottoa myös nopeammin tai maksaa sen kerralla pois. Nopeammin lyhennetty laina kerryttää korkoja ja kuluja vähemmän ja lainan kustannukset jäävät pienemmiksi.

Lainan lyhennysvapaat kuukaudet tasapainottavat kuukausimenoja

Joustoluotolle voi hakea usein lyhennysvapaita kuukausia, joiden aikana lainasta maksetaan vain korot ja mahdolliset pankin perimät tilinhoitomaksut. Lyhennysvapaiden kuukausien avulla voit tasapainottaa talouden menoja ilman, että luottosopimusta tarvitsee neuvotella uudelleen. Lyhennysvapaan jakson jälkeen joustoluottoa lyhennetään taas luottosopimuksen mukaisissa kuukausierissä.

Palvelussamme näet tiedon niistä lainanantajista, jotka tarjoavat lainalle lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia.

Joustoluoton korko ja luottoraja

Joustoluottojen korot vaihtelevat pankkien välillä. Siksi korkojen kilpailuttaminen on tärkeää tehdä aina ennen luoton valitsemista.

Joustoluoton korko alkaa noin 4 %:sta, ja voi vaihdella aina 20 % asti. Joustoluoton korkoprosentti vaihtelee myös pankin tekemän luottoarvion, eli luotonhakijan maksukyvyn mukaan. Mitä parempi lainanhakijan maksukyky on, sitä edullisemmin pankit voivat luoton myöntää.

Luoton korko lasketaan vain käytössä olevalle joustolainalle. Ei siis haittaa, vaikka luottoraja olisikin suurempi kuin juuri sen hetken lainan tarve. Koron osuus joustoluoton lyhennyksistä pienenee sitä mukaa, kun lainaa on maksettu takaisin. 

Kilpailuttamalla joustoluotot voit säästää sekä luoton koroissa, että avaus- tai käsittelymaksuissa.

Joustoluoton tilinhoitomaksut

Joustoluotosta kertyvät maksut vaihtelevat pankkien ja lainanantajien välillä. Yhteistä kaikille pankeille on se, että ne perivät käytössä olevasta lainasta korkoa. Koron lisäksi osa pankeista veloittaa joustoluotosta myös tilinhoitomaksun, joka voi olla korkeintaan 150 euroa vuodessa. 

Tilinhoitomaksulla on suora vaikutus luotosta kertyviin kustannuksiin. Tilinhoitomaksun suuruus voi olla sidottu joustoluoton määrään, tai se voi olla kiinteä euromääräinen kustannus, joka veloitetaan luottosopimuksen voimassaolon aikana. Tilinhoitomaksut sisältyvät muiden luottokustannusten tavoin todelliseen vuosikorkoon, jonka avulla joustoluotot kannattaa vertailla. 

Sortterin vertailupalvelussa uusien joustoluottojen kustannukset on jaoteltu selkeästi. Näet todellisen vuosikoron ja tilinhoitomaksun selkeästi eriteltynä jokaisesta luottotarjouksesta. 

Suuret pankit, kuten Nordea ja Osuuspankki, perivät tilinhoitomaksun, vaikkei luotolla olisi avointa lainasaldoa. Jos pankki perii tilinhoitomaksun eikä luottotiliä käytetä, ei luottosopimusta kannata pitää voimassa. Silloin käyttämätön joustoluottosopimus kannattaa irtisanoa ja avata uusi sopimus, kun joustoluotolle on jälleen tarvetta.

Joustava laina sopii moneen tarpeeseen

Joustoluotto on sovitettavissa omaan talouteesi ja erilaisiin elämäntilanteisiin. Voit hakea joustavaa lainaa tarvitsemasi summan aina 60 000 euroon asti ja valita sinulle sopivan maksuajan 1 ja 15 vuoden väliltä. 

Tyypillisiä joustolainan käyttökohteita ovat: 

Lainojen tai luottokorttivelkojen yhdistäminen

Jos sinulla on useampia lainoja tai luottokortteja, voit saada itsellesi paremmat lainaehdot ja pienemmät kuukausierät, kun yhdistät nykyiset lainasi edullisemmaksi maksusopimukseksi. Näin voit säästää rahaa joka kuukausi niin pienemmän koron, kuin myös edullisempien tilinhoito- tai laskutusmaksujen myötä. 

Remontin rahoitus

Kun on aika remontoida kotia tai vapaa-ajan asuntoa, joustoluotto toimii järkevänä rahoitusmuotona niin materiaalien, kuin työn osuuden maksamiseksi. Joustoluoton korot ja kulut tulevat usein luottokorttia edullisemmaksi ja maksuaika joustaa paremmin oman budjettisi mukaan.

Ajoneuvon tai veneen hankinta

Myös auton tai veneen rahoituksen voi hoitaa kätevästi joustavalla lainalla. Vakuudettoman joustoluoton avulla voit hankkia kulkuneuvon yksityiseltä henkilöltä tai liikkeestä, ja rekisteröidä ajoneuvon suoraan omiin nimiisi. Joustoluoton avulla olet käteisostajan asemassa, joka on usein paras asema neuvotella kauppahinta myyjän kanssa sinulle edulliseksi.

Näin joustoluottojen vertailu toimii

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Joustava takaisinmaksu – voit maksaa joustoluoton myös etuajassa

Aivan kuten minkä tahansa vakuudettoman lainan tai luottosopimuksen, myös joustoluoton voi maksaa takaisin ennenaikaisesti tai sitä voi lyhentää kuukausittain suuremmissa erissä. Nopeammin maksettu joustoluotto tulee aina lainanottajalle edullisemmaksi, sillä korkojen ja kulujen osuus jää tällöin pienemmäksi.

Mahdollisuus maksaa laina takaisin etukäteen on laissa määritetty oikeutesi, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa luottoehdoissa. 

Mikä on joustoluotto?

suljeavaa

Joustoluotto on vakuudeton laina, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan luottokorttia. Lainaa voit nostaa lisää tai maksaa pois joustavasti tilanteesi mukaan.

Mistä saan halvimman joustoluoton?

suljeavaa

Joustoluotto on aina henkilökohtainen ja sen korko sekä luottorajan määrä riippuvat hakijan taloustilanteesta. Kannattaa muistaa, että myös lainan kulut vaikuttavat sen kustannuksiin, jonka takia kannattaa tarkistaa lainan kaikki kustannukset kertova todellinen vuosikorko.

Kunkin pankin tai rahoituslaitoksen korko selviää vain hakemalla tarjous kyseiseltä toimijalta. Joustoluottojen tarjoajia on monia, joten matalimman koron löydät vertaamalla eri luotonantajien lainatarjouksia.

Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa luotonantajat yhdellä hakemuksella, jolloin saat tarjoukset helposti yhdellä kertaa ja keskenään vertailukelpoisina, eli todellisen vuosikoron mukaan listattuna.

Mitä tarkoittaa vakuudeton joustoluotto?

suljeavaa

Luottoja on sekä vakuudettomia että vakuudellisia. Vakuudellinen laina vaatii vakuudekseen omaisuutta, kuten lainan käyttökohteena olevan asunnon tai auton. Joustoluotolle et tarvitse lainkaan vakuuksia tai takaajia, eli kyseessä on vakuudeton luotto. Voit hakea vakuudetonta joustoluottoa aina 60 000 euroon asti.

Miten joustoluotto toimii?

suljeavaa

Saat käyttöösi luottorajan tai luottotilin, jonka puitteissa voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan. Niin pankit kuin rahoituslaitokset myöntävät kulutusluottojen lisäksi myös joustoluottoja.

Miten joustoluoton kilpailutus tapahtuu?

suljeavaa

Valitse laskurilla haluamasi lainasumma sekä laina-aika ja lähetä maksuton hakemus Sortterin sivulla. Kilpailutamme hakemuksesi kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten välillä ja näytämme saamasi luottotarjoukset selkänä listana. Palvelussamme voit verrata joustoluottojen korot, kuukausierät sekä maksuajat ja muut tärkeät ehdot helposti. Näin paras joustoluotto löytyy helposti ja ilman useiden lainahakemusten täyttämistä.

Valitse sinulle sopivin tarjous ja allekirjoita luottosopimus pankkitunnuksilla, jonka jälkeen laina siirretään tilillesi.

Kuinka valita edullisin joustoluotto?

suljeavaa

Joustoluoton valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon sekä tarjottuun laina-aikaan. Teemme luottoehtojen vertailun puolestasi ja suosittelemme sinulle aina edullisinta joustoluottoa.

Kuinka nopeasti saan päätöksen joustoluoton myöntämisestä?

suljeavaa

Saat päätöksen joustoluoton myöntämisestä heti hakemuksen jätettyäsi ja rahat siirretään tilillesi jopa samana päivänä.

Kuka saa joustoluottoa?

suljeavaa

Voit hakea joustoluottoa, kun olet vähintään 20- vuotias, olet hoitanut raha-asiat hyvin ja sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Valitse paras joustoluotto Sortterin vertailusta

Joustoluottojen vertailu on Sortterin avulla nopeaa ja paras joustoluotto löytyy aina vertailumme ensimmäiseltä sijalta. Suosittelemme palvelussamme aina mahdollisimman edullista joustoluottoa. Näin pankkien perimät korot ja kulut jäävät pienemmiksi, ja sinulla jää enemmän rahaa käyttöösi lainanlyhennysten jälkeen.

Lähetä hakemus, vertaile pankit ja nosta edullinen joustoluotto tilillesi.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.