Joustoluotto - kilpailuta pankit ja valitse edullinen luotto vertailusta

Joustoluotto on vakuudeton laina, jota voit saada heti tilille: 1 000–60 000 € luotto ilman vakuuksia. Kilpailuta joustoluotto helposti Sortterilla ja valitse itsellesi sopivin laina.

Joustoluottolaskuri

Valitse lainasumma

16 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
235 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 000 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 235 €, takaisinmaksettava summa 22 586 € sekä todellinen vuosikorko on 9,49 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 000 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 235 €, takaisinmaksettava summa 22 586 € sekä todellinen vuosikorko on 9,49 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Joustoluotto on vakuudeton laina, jota voit saada heti tilille: 1 000–60 000 € luotto ilman vakuuksia. Kilpailuta joustoluotto helposti Sortterilla ja valitse itsellesi sopivin laina.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Joustoluotto - nosta rahaa tarpeesi mukaan

Joustoluotto on vakuudeton luottotili, jossa saat käyttöösi sovitun luottorajan tai luottotilin, josta voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan. Luottoa vapautuu uudelleen nostettavaksi sen lyhentämisen myötä. Joustoluottoa lyhennetään kuukausittain ja voit myös maksaa lainan etukäteen, jolloin luoton kustannukset jäävät pienemmiksi.

Joustoluottoa markkinoidaan myös eri nimillä kuten joustolaina ja joustolimiitti. Kaikki nämä viittaavat kuitenkin samaan joustavaan lainaan jota voit nostaa tarpeesi mukaan luottorajan mukaisesti.

 • Joustoluotto on vakuudeton laina, jossa sinulle sovitaan luottorajan tai luottotilin, josta voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan. Luottoa vapautuu uudelleen nostettavaksi sen lyhentämisen myötä.
 • Joustoluotto mukautuu hyvin talouden ja elämäntilanteen mukaan. Joustoluotto sopii erityisesti pienempien hankintojen tekemiseen tai vararahastoksi tilanteisiin, jolloin rahaa täytyy saada käyttöön nopeasti.
 • Vaikka sinulle olisi myönnetty joustolaina, sinun ei tarvitse käyttää koko lainaa heti, vaan voit käyttää sitä joustavasti silloin, kun sille on tarvetta. Vastaavasti voit jättää joustolainan kokonaan käyttämättä silloin, kun ulkopuoliselle rahoitukselle ei ole tarvetta.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Joustoluotto toimii luottokortin tavoin – hae ja nosta lainaa tarpeesi mukaan

Joustoluotto on vakuudeton laina, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan luottokorttia. Saat käyttöösi sovitun luottorajan tai luottotilin, josta voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan. Luottoa vapautuu uudelleen nostettavaksi sen lyhentämisen myötä. Monet pankit ja rahoituslaitokset, kuten Nordea, Säästöpankki ja Osuuspankki eli OP, myöntävät käyttöluottojen, kuten kulutusluottojen lisäksi myös joustoluottoja.

Alla on esimerkki joustoluoton käytöstä:

 • henkilöllä on 7 000 €  joustoluotto
 • henkilö on nostanut lainaa 1 500 € ja myöhemmin 3 000 € lisää. Joustoluottoa on käytetty yhteensä siis 4 500 € (eli 1 500 € + 3 000 € = 4 500 €) 
 • luottoa on näin ollen jäljellä 2 500 € (7 000 € - 4 500 € = 2 500 €)
 • jos henkilö maksaa lainaa takaisin 3 500 €, on joustoluottoa käytössä 6000 € (eli 2 500 € + 3 500 € = 6 000 €)
 • jos henkilö maksaa takaisin koko nostetun lainan, eli 4 500 €, on koko luotto, eli 7 000 €, jälleen käytettävissä (2 500 € + 4 500 € = 7 000 €)
 • joustoluoton maksimisumma pysyy siis aina 7 000 €. Nostettavissa oleva lainasumma riippuu jo nostetusta luotosta sekä takaisin maksetusta lainasta.

Uusi joustoluotto ilman vakuuksia ja rahat nopeasti tilillesi

Joustoluotto mukatuu hyvin talouden ja elämäntilanteen mukaan. Joustoluotto sopii erityisesti pienempien hankintojen tekemiseen tai vararahastoksi tilanteisiin, jolloin rahaa täytyy saada käyttöön nopeasti.

Oli kyse sitten esimerkiksi odottamattomasta autoremontista tai kodin sisustamisesta uusilla huonekaluilla, on joustoluotto hyvä ratkaisu. Pankki tai rahalaitos maksaa joustoluoton heti tilillesi luoton myöntämisen jälkeen, joten saat lainasumman tilillesi parhaimmillaan jo samana päivän.

Lainasopimuksen allekirjoitus pankin kanssa onnistuu helposti ja nopeasti verkkopankkitunnuksilla. Pankki käsittelee sopimuksesi mahdollisimman pian ja maksaa sen jälkeen luoton tilillesi.

Joustoluotto muistuttaa luottokorttia.

Paras joustoluotto löytyy kilpailuttamalla

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Halvin joustoluotto löytyy vertailemalla

Kun haluat joustoluotollesi parhaat ehdot ja edullisen koron, kannattaa pankkien tarjoukset vertailla Sortterin avulla.  Sortter vertailee ja kilpailuttaa joustoluottotarjoukset aina asiakkaan etu edellä. Vertailussa näet helposti luottojen kokonaiskustannukset, kuukausierän, koron sekä muut siihen liittyvät maksut – ja tietenkin todellisen vuosikoron: edullisin luotto löytyy vertailemalla todellisen vuosikoron mukaan.

Uuden joustoluoton hakeminen on helppoa

 1. Kartoita joustoluottolaskurin avulla talouteesi sopiva lainamäärä
 2. Täytä joustolainahakemus Sortterin verkkosivulla
 3. Tarkista tietosi ja lähetä hakemus
 4. Saat lainojen vertailupalvelussamme heti henkilökohtaiset luottotarjoukset kymmeniltä pankeilta sekä rahoituslaitoksilta
 5. Vertaile saamiasi lainatarjouksia. Esitämme tarjoukset edullisuusjärjestyksessä, niin, että halvin joustoluotto on ylimpänä
 6. Kun löydät itsellesi sopivan joustoluoton, voit hyväksyä tarjouksen ja allekirjoittaa luottosopimuksen helposti pankkitunnuksilla verkkopalvelumme kautta

Joustoluottojen vertailu tapahtuu palvelussamme aina todellisen vuosikoron perusteella ja voit olla varma, että vertailumme halvin joustoluotto on todella sinulle edullisin. Sortter on reilu lainavertailu, jossa voit kilpailuttaa pankit läpinäkyvästi ja olla varma siitä, että saat aina itsellesi parhaan tarjouksen.

Usein kysyttyä joustoluotosta

 • Joustoluotto on vakuudeton laina, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan luottokorttia. Lainaa voit nostaa lisää tai maksaa pois joustavasti tilanteesi mukaan.

 • Joustoluotto on aina henkilökohtainen ja sen korko sekä luottorajan määrä riippuvat hakijan taloustilanteesta. Kannattaa muistaa, että myös lainan kulut vaikuttavat sen kustannuksiin, jonka takia kannattaa tarkistaa lainan kaikki kustannukset kertova todellinen vuosikorko.

  Kunkin pankin tai rahoituslaitoksen korko selviää vain hakemalla tarjous kyseiseltä toimijalta. Joustoluottojen tarjoajia on monia, joten matalimman koron löydät vertaamalla eri luotonantajien lainatarjouksia.

  Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa luotonantajat yhdellä hakemuksella, jolloin saat tarjoukset helposti yhdellä kertaa ja keskenään vertailukelpoisina, eli todellisen vuosikoron mukaan listattuna.

 • Luottoja on sekä vakuudettomia että vakuudellisia. Vakuudellinen laina vaatii vakuudekseen omaisuutta, kuten asunnon tai kiinteistön. Joustoluotolle et tarvitse lainkaan vakuuksia tai takaajia, eli kyseessä on vakuudeton luotto. Voit hakea vakuudetonta joustoluottoa aina 60 000 euroon asti.

 • Saat käyttöösi luottorajan tai luottotilin, jonka puitteissa voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan. Niin pankit kuin rahoituslaitokset myöntävät kulutusluottojen lisäksi myös joustoluottoja.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Joustoluotto - hakijan muistilista

Joustolaina on lyhyesti kerrottuna laina, joka tarjoaa sinulle joustavuutta tilanteisiin, jolloin tarvitset lainaa hankintoja tai muita menoja varten. Saat joustolainasta apua yllättäviinkin menoihin ilman vakuuksia tai takaajia. Vaikka sinulle olisi myönnetty joustolaina, sinun ei tarvitse käyttää koko lainaa heti, vaan voit käyttää sitä joustavasti silloin, kun sille on tarvetta. Vastaavasti voit jättää joustolainan kokonaan käyttämättä silloin, kun ulkopuoliselle rahoitukselle ei ole tarvetta.

Voit vaikuttaa lainaehtoihin kilpailuttamalla lainantarjoajat ja valitsemalla sellaisen lainantarjoajan, joka pystyy vastaamaan parhaiten tarpeisiisi. Joustolaina sopii hankintojen lisäksi hyvin myös olemassa olevien lainojen, kuten pikavippien, kulutusluottojen, luottokorttilainojen tai osamaksulainojen yhdistämiseen.

Kilpailuta joustolaina Sortterin palvelussa täyttämällä lainahakemus. Järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan, jotta voit varmistua, että lainatarjous on todella sinulle edullisin.

Muista joustolainan hakemisesta ainakin nämä:

 • hakijan oltava yli 20-vuotias
 • joustolainan myöntäminen vaatii säännölliset tulot ja hyvin hoidetut raha-asiat
 • rinnakkaishakijan kanssa on mahdollista saada parempia lainatarjouksia
 • joustolaina toimii luottokortin tapaan – kun olet maksanut lainan takaisin, vapautuu lainasaldoa taas käyttöösi
 • joustolaina sopii myös lainojen yhdistämiseen
 • vertailemalla ja kilpailuttamalla löydät sinulle parhaimmat lainantarjoajat
 • pieni korko ei välttämättä tarkoita pienimpiä lainakuluja
 • Sortter vertailee joustolainoja aina todellisen vuosikoron mukaan
 • vertaile kulujen lisäksi myös takaisinmaksuehtoja
 • kartoita taloudellinen tilanteesi – laske tulosi ja menosi tarkkaan ennen lainahakemuksen tekoa, jotta lainan kuukausilyhennys ei muodostu liian suureksi

Kilpailuta joustoluottoa tarjoavat pankit ilmaiseksi

Joustoluoton hakeminen ja pankkien kilpailuttaminen onnistuu Sortterin avulla turvallisesti verkossa. Lainapäätöksen tekemiseksi pankit ja rahoituslaitokset tarvitsevat tulo- ja menotietojen lisäksi työsuhde-, henkilö- ja pankkiyhteystiedot. Käsittelemme kaikki lainahakemuksella kysytyt tiedot salatussa ympäristössä ja käytämme niitä vain löytääksemme sinulle halvimman joustolainan pankeilta ja rahoituslaitoksilta. 

Voit hakea lainapalvelussamme edullista joustolainaa yhtä turvallisesti kuin verkkopankista, mutta saat vertailtavaksesi jopa kymmeniä sinulle räätälöityjä rahoitustarjouksia eri pankeilta ja lainanmyöntäjiltä - vain yhdellä luottohakemuksella. 

Kilpailuttamalla lainaa myöntävät pankit Sortterin avulla, löytyy paras joustoluotto nopeasti sekä turvallisesti. Avullamme nostat joustoluottoa aina ilman piilokuluja tai muita ikäviä yllätyksiä. Sotterin avulla lainallesi löytyy paras korko vertailussa mukana olevilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Joustavan lainan tai luottolimiitin vertailu ja hakeminen Sortterilla

Edullinen joustoluotto löytyy helposti Sortterin vertailupalvelusta heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Voit vertailla joustoluotot palvelussamme kattavasti ja valita saamistasi luottotarjouksista parhaan. Kokeile joustoluottolaskurin avulla, minkälainen joustoluoton kuukausierä sopii juuri sinun elämäntilanteeseesi, lähetä hakemus ja nosta haluamasi joustoluotto tilille.

Kilpailutamme sinulle joustoluotot pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista maksutta. Voit saada yhdellä hakemuksella monta henkilökohtaista lainatarjousta, jotka järjestämme sinulle valmiiksi edullisuusjärjestykseen. Sinä kuitenkin päätät, minkä joustolainan valitset. 

Joustoluoton hakeminen Sortterin kautta on:

 • Maksutonta - lainatarjousten hakeminen on sinulle aina ilmaista
 • Nopeaa - saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • Helppoa - hae netistä ja tavoita kymmeniä luotonmyöntäjiä yhdellä hakemuksella
 • Turvallista - toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa

Näin joustolainan hakeminen Sortterilla toimii:

 1. Kartoita joustoluottolaskurin avulla talouteesi sopiva lainamäärä.
 2. Täytä joustolainahakemus Sortterin verkkosivulla.
 3. Tarkista tietosi ja lähetä hakemus.
 4. Saat lainojen vertailupalvelussamme heti henkilökohtaiset luottotarjoukset kymmeniltä pankeilta sekä rahoituslaitoksilta.
 5. Vertaile saamiasi lainatarjouksia. Esitämme tarjoukset edullisuusjärjestyksessä niin, että halvin joustolaina on vertailun ylimpänä.
 6. Kun löydät itsellesi sopivan lainan, voit hyväksyä tarjouksen ja allekirjoittaa luottosopimuksen helposti pankkitunnuksilla verkkopalvelumme kautta. 

Joustolainojen vertailu tapahtuu palvelussamme aina todellisen vuosikoron perusteella ja voit olla varma, että vertailumme halvin joustoluotto on todella sinulle edullisin.

Joustoluoton vertailu tapahtuu näin

Joustoluottoa vertailtaessa on hyvä kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

 • Luottorajan suuruus
 • Kuukausilyhennyksen määrä
 • Todellinen vuosikorko
 • Mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin
 • Mahdollisuus korottaa luottorajaa tarvittaessa
 • Kiinteät vuosimaksut

Joustorahoitus tasapainottaa arkea

Moni pankki tarjoaa joustoluottoa erilaisilla termeillä, kuten juostolaina, joustolimiitti tai joustorahoitus. Nordea joustorahoitus on esimerkki tällaisesta brändätystä joustoluotosta.

Mietit sitten joustoluottoa tai kulutusluottoa, kannattaa rahoitus kilpailuttaa ennen luottosopimuksen allekirjoittamista. Näin varmistat itsellesi edullisen lainan ja käyttöösi jää enemmän rahaa.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Joustolainan lyhennys – vertaa myös mahdolliset lyhennysvapaat

Joustoluottoa maksetaan lainanantajalle takaisin sovituissa kuukausierissä. Lyhennysten myötä luottotilille vapautuu rahaa uudelleen nostettavaksi myönnettyyn luottorajaan saakka. Lyhennyserä lasketaan useimmiten prosenttiosuutena nostetusta luotosta tai myönnetystä luottorajasta. Näet saamastasi lainatarjouksesta aina tarkat tiedot lyhennyksen suuruudesta. 

Joustoluotolle voi hakea usein lyhennysvapaita kuukausia, joiden aikana lainasta maksetaan vain korot ja mahdolliset pankin perimät tilinhoitomaksut. Lyhennysvapaiden kuukausien avulla voit tasapainottaa talouden menoja ilman, että luottosopimusta tarvitsee neuvotella uudelleen. Lyhennysvapaan jakson jälkeen joustoluottoa lyhennetään taas luottosopimuksen mukaisissa kuukausierissä.

Palvelussamme näet tiedon niistä lainanantajista, jotka tarjoavat lainalle lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia.

Halutessasi voit lyhentää joustoluottoa myös nopeammin tai maksaa sen kerralla pois. Nopeammin lyhennetty laina kerryttää korkoja ja kuluja vähemmän, jolloin lainan kustannukset jäävät pienemmiksi.

Joustoluoton korko alkaen 4 %

Joustoluottojen korot vaihtelevat pankkien välillä. Siksi korkojen kilpailuttaminen on tärkeää tehdä aina ennen luoton valitsemista.

Joustoluoton korko alkaa noin 4 %:sta, ja voi vaihdella aina 20 % asti. Joustoluoton korkoprosentti vaihtelee myös pankin tekemän luottoarvion, eli luotonhakijan maksukyvyn mukaan. Mitä parempi lainanhakijan maksukyky on, sitä edullisemmin pankit voivat luoton myöntää.

Luoton korko lasketaan vain käytössä olevalle joustolainalle. Ei siis haittaa, vaikka luottoraja olisikin suurempi kuin juuri sen hetken lainan tarve. Koron osuus joustoluoton lyhennyksistä pienenee sitä mukaa, kun lainaa on maksettu takaisin. 

Kilpailuttamalla joustoluotot voit säästää sekä luoton koroissa, että avaus- tai käsittelymaksuissa.

Joustoluotto helposti netistä – vertaile joustoluotto heti

Joustoluoton hakeminen netistä onnistuu helposti ja nopeasti. Täytä vain yksi lainahakemus, jonka jälkeen pankit tekevät sinulle tarjouksensa. Lainan kilpailutus sekä allekirjoitus tapahtuvat kokonaan netissä, joten voit hakea ja kilpailuttaa luoton kotoa käsin.

Voit saada luoton parhaimmillaan jopa heti samana päivänä.

Vinkkejä lainahakemukseen

Kokosimme viisi vinkkiä alle, jotka voivat helpottaa lainahakemuksen täyttämistä sekä lainan vertailua. Varmista, että lainan saaminen ei jää kiinni huolimattomasti täytetystä hakemuksesta.

 1. Todistus tuloista esille: osa lainanantajista vaatii todistuksen ansio- tai eläketuloista. Jotta voit nopeuttaa lainanhakuprosessia, kannattaa nämä tiedot kaivaa esille jo hakemusta täyttäessäsi. Lisäksi voit jo hakemusvaiheessa kirjoittaa tulosi sentilleen oikein.
 2. Tarkista hakemus: kun täytät lainahakemusta, kirjoita kenttiin ajantasaiset tiedot sekä täytä kentät huolellisesti. Ennen kuin lähetät hakemuksen eteenpäin, tarkista vielä hakemus kertaalleen läpi. Näin varmistat sen, että hakemus pääsee heti käsittelyyn ja voit saada hyväksytyn lainapäätöksen mahdollisimman nopeasti.
 3. Alustava sopimus voi saapua heti: voit saada alustavan lainatarjouksen useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta jo muutaman minuutin sisällä lainahakemuksen lähettämisestä. Älä hätäänny, vaikka et saisi vielä tässä vaiheessa tarjouksia – joskus lainakäsittelijät tarkistavat hakemuksessa ilmoitettuja tietoja ennen tarjouksen tekemistä. Ilmoitamme sinulle heti, kun kaikki tarjoukset ovat saapuneet. Näet vertailussamme aina ajankohtaisen tilanteen ja tiedon niistä pankeista, jotka käsittelevät vielä hakemustasi.
 4. Sortter järjestää lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen: jos käytät Sortterin lainavertailua, näet helposti, mikä tarjouksista on kuluiltaan ja koroiltaan edullisin. Me järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan.
 5. Tutustu lainaehtoihin ja allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksilla: kun saat lopullisen lainatarjouksen, tutustu lainaehtoihin tarkasti ennen sopimuksen allekirjoittamista. Kun olet tyytyväinen ehtoihin, voit allekirjoittaa sopimuksen pankin kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 6. Nosta joustoluotto tilille: kun lainasopimus on allekirjoitettu, voit nostaa joustoluotolta tarvitsemasi määrän rahaa tilillesi.

Kilpailuta ja valitse edullinen joustoluotto vertailusta

Joustava laina sopii moneen tarpeeseen – jopa 60 000 € asti

Joustoluotto on sovitettavissa omaan talouteesi ja erilaisiin elämäntilanteisiin. Voit hakea joustavaa lainaa tarvitsemasi summan aina 60 000 euroon asti ja valita sinulle sopivan maksuajan 1 ja 15 vuoden väliltä. 

Tyypillisiä joustolainan käyttökohteita ovat: 

Lainojen yhdistäminen

Jos sinulla on useampia lainoja tai luottokortteja, voit saada itsellesi paremmat lainaehdot ja pienemmät kuukausierät, kun yhdistät nykyiset lainasi edullisemmaksi maksusopimukseksi. Näin voit säästää rahaa joka kuukausi niin pienemmän koron, kuin myös edullisempien tilinhoito- tai laskutusmaksujen myötä. 

Remontin rahoitus

Kun on aika remontoida kotia tai vapaa-ajan asuntoa, joustoluotto toimii järkevänä rahoitusmuotona niin materiaalien, kuin työn osuuden maksamiseksi. Joustoluoton korot ja kulut tulevat usein luottokorttia edullisemmaksi, jonka lisäksi joustoluoton maksuaika joustaa paremmin oman budjettisi mukaan.

Ajoneuvon tai veneen hankinta

Myös auton tai veneen rahoituksen voi hoitaa kätevästi joustavalla lainalla. Vakuudettoman joustoluoton avulla voit hankkia kulkuneuvon yksityiseltä henkilöltä tai liikkeestä, ja rekisteröidä ajoneuvon suoraan omiin nimiisi. Joustoluoton avulla olet käteisostajan asemassa, joka on usein paras asema neuvotella kauppahinta myyjän kanssa sinulle edulliseksi.

Sortter arvostelut – asiakkaidemme kokemuksia

 • Profiilikuva
  Ulla Satuli
  1.12.2023 13.24.09

  Kaikki sujui verraten nopeasti ja ammattitaitoisesti.

 • Profiilikuva
  Leseniuss
  29.11.2023 16.30.17

  Uskoisin että ihan pätevä palvelu.

 • Profiilikuva
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • Profiilikuva
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • Profiilikuva
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

Joustoluoton tilinhoitomaksut

Joustoluotosta kertyvät maksut vaihtelevat pankkien ja lainanantajien välillä. Yhteistä kaikille pankeille on se, että ne perivät käytössä olevasta lainasta korkoa. Koron lisäksi osa pankeista veloittaa joustoluotosta myös tilinhoitomaksun, joka voi olla korkeintaan 150 euroa vuodessa. 

Tilinhoitomaksulla on suora vaikutus luotosta kertyviin kustannuksiin. Tilinhoitomaksun suuruus voi olla sidottu joustoluoton määrään, tai se voi olla kiinteä euromääräinen kustannus, joka veloitetaan luottosopimuksen voimassaolon aikana. Tilinhoitomaksut sisältyvät muiden luottokustannusten tavoin todelliseen vuosikorkoon, jonka avulla joustoluotot kannattaa vertailla. 

Sortterin vertailupalvelussa uusien joustoluottojen kustannukset on jaoteltu selkeästi. Näet todellisen vuosikoron ja tilinhoitomaksun selkeästi eriteltynä jokaisesta luottotarjouksesta. 

Suuret pankit, kuten Nordea ja Osuuspankki, perivät tilinhoitomaksun, vaikkei luotolla olisi avointa lainasaldoa. Jos pankki perii tilinhoitomaksun eikä luottotiliä käytetä, ei luottosopimusta kannata pitää voimassa. Silloin käyttämätön joustoluottosopimus kannattaa irtisanoa ja avata uusi sopimus, kun joustoluotolle on jälleen tarvetta.

Joustava takaisinmaksu – voit maksaa lainan etuajassa

Aivan kuten minkä tahansa vakuudettoman lainan tai luottosopimuksen, myös joustoluoton voi maksaa takaisin ennenaikaisesti tai sitä voi lyhentää kuukausittain suuremmissa erissä. Nopeammin maksettu joustoluotto tulee aina lainanottajalle edullisemmaksi, sillä korkojen ja kulujen osuus jää tällöin pienemmäksi.

Mahdollisuus maksaa laina takaisin etukäteen on laissa määritetty oikeutesi, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa luottoehdoissa. 

Miten joustoluotto eroaa kulutusluotosta?

Joustoluotto ja kulutusluotto ovat molemmat vakuudettomia lainoja, joita voi hakea sadoista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin. Joustoluottoa ja kulutusluottoa haetaan pitkälti samoihin tarkoituksiin kuten remonttiin, auton ostamiseen tai arjen hankintoihin. Miten nämä siis eroavat toisistaan ja kumpi näistä sopisi juuri sinun rahoitustarpeisiisi paremmin?

Joustoluotto on vakuudeton laina jatkuvalla sopimuksella. Kun maksat lainaa takaisin, voit nostaa saman verran rahaa uudelleen käyttöösi. Kulutusluotto taas on kertalaina, jonka voit nostaa vain kerran tilillesi. Mikäli tarvitset lisää lainaa, täytyy sinun tehdä uusi hakemus kulutusluotosta. Joustoluotossa voit nostaa haluamasi määrän luottoa kerralla tai osissa aina luottorajaan asti. Halutessasi voit jättää osan luotosta nostamatta ja silloin et myöskään maksa korkoa jäljelle jäävästä osuudesta. Kulutusluotossa lainan määrä ja korkoprosentti ovat valmiiksi sovittuja eli maksat koko lainasta korkoa.

Kulutusluottoa käytetään usein kertahankintoihin, kun taas joustoluotto voi toimia esimerkiksi talouden vararahastona, josta saa sopivan kokoisen luoton heti käyttöön. Joustolaina voi olla hyvä esimerkiksi tilanteessa, jossa sinulla on usein tarve saada pieni laina tai et vielä tiedä, kuinka suuren lainan sinun tulisi ottaa esimerkiksi remonttia varten. Kulutusluotto taas voi sopia esimerkiksi tilanteeseen, kun tarvitset lainaa kertahankintaa varten ja tarvittava lainamäärä on ainakin suurin piirtein tiedossa tai voit tarjota lainalle vakuuksia.

Joustolainan korko on usein matalampi kuin kulutusluoton korko. Tämä johtuu siitä, että korkoa maksetaan vain nostetulle summalle, ei koko luottorajalle. Joustoluotolla on myös joustavampi takaisinmaksurakenne. Joustolainan voi maksaa takaisin omalla tahdilla, mutta toisaalta luottosopimuksesta voi koitua vuosi- tai kuukausimaksuja riippumatta siitä, onko luottoa käytetty vai ei. Takaisinmaksusuunnitelma ei välttämättä ole yhtä selkeä kuin kulutusluotossa ja kulutusluoton ennalta määritetty takaisinmaksuaika sekä kuukausierä helpottavat usein talouden suunnittelua.

Edullisin joustoluotto tai kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla. Me Sortterilla kilpailutamme lainat puolestasi maksuttomasti ja nopeasti. Meille on tärkeintä asiakkaan etu ja haemme sinulle lainatarjoukset puolueettomasti kymmeniltä lainanantajilta. Täytä vain lainahakemus nettisivuillamme ja valitse halvin joustoluotto saamistasi lainatarjouksista.

Reilu lainavertailu

Noudatamme toiminnassamme reilun lainavertailun periaatteita. Meille on tärkeää olla luotettava ja reilu lainavertailupalvelu. Teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien ja lainanantajien kanssa ja kumppanimme on lueteltu avoimesti nettisivuillamme. Sortter haluaakin tehdä lainojen vertaamisen asiakkaillemme mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista. Lainan ottaminen on usein pitkäaikainen sitoumus, eikä lainaa tulisi koskaan valita vertaamatta eri vaihtoehtoja keskenään, tai varsinkaan väärin perustein tehdyn vertailun pohjalta. Vain asiakkaan edun mukaisesti tehty vertailu tuo säästöjä lainakustannuksissa.

Kilpailutammekin erityyppiset lainat, kuten joustoluotot puolestasi ja pyrimme toimittamaan sinulle aina parhaat lainatarjoukset. Lainatarjous on henkilökohtainen ja voitkin kilpailuttamalla saada joustoluottoa jopa paremmilla ehdoilla kuin omasta kotipankistasi. Joustolaina kannattaa muistaa aina kilpailuttaa, jotta voit vertailla eri tarjouksia ja valita niistä parhaan. Suosittelemme aina edullisinta joustoluottoa, mutta lopullinen päätös on sinun. Vertailussa näytämme selkeästi luoton koron, todellisen vuosikoron, avaus-, käsittely, kuukausi- ja tilinhoitomaksut sekä laskutuspalkkiot. Näytämme kaikki lainan kustannukset ja muut tärkeät ehdot yhtenä selkeänä listana, jotta eri tarjousten vertaaminen keskenään on sinulle mahdollisimman helppoa.

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?

Joustoluotto – usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Valitse laskurilla haluamasi lainasumma sekä laina-aika ja lähetä maksuton hakemus Sortterin sivulla. Kilpailutamme hakemuksesi kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten välillä ja näytämme saamasi luottotarjoukset selkänä listana. Palvelussamme voit verrata joustoluottojen korot, kuukausierät sekä maksuajat ja muut tärkeät ehdot helposti. Näin paras joustoluotto löytyy helposti ja ilman useiden lainahakemusten täyttämistä.

  Valitse sinulle sopivin tarjous ja allekirjoita luottosopimus pankkitunnuksilla, jonka jälkeen laina siirretään tilillesi.

 • Saat päätöksen joustoluoton myöntämisestä heti hakemuksen jätettyäsi ja rahat siirretään tilillesi jopa samana päivänä.

 • Voit hakea joustoluottoa, kun olet vähintään 20-vuotias, olet hoitanut raha-asiat hyvin ja sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

 • Nämä kaikki tarkoittavat samaa asiaa.

Valitse paras joustoluotto Sortterin vertailusta

Joustoluottojen vertailu on Sortterin avulla nopeaa ja paras joustoluotto löytyy aina vertailumme ensimmäiseltä sijalta. Suosittelemme palvelussamme aina mahdollisimman edullista joustoluottoa. Näin pankkien perimät korot tai kulut jäävät pienemmiksi, ja sinulla jää enemmän rahaa käyttöösi lainanlyhennysten jälkeen.

Lähetä hakemus, vertaile pankit ja nosta edullinen joustoluotto tilillesi.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.