Joustoluotto – lähetä hakemus ja valitse edullinen luotto vertailusta

Joustoluotto on vakuudeton luottotili. Saat käyttöösi sovitun luottorajan, josta voit nostaa rahaa tarpeen mukaan. Luottoa vapautuu jälleen nostettavaksi lainan lyhentämisen myötä.

Joustoluottolaskuri

Valitse lainasumma

16 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
215 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 215 €, takaisinmaksettava summa 20 665 € sekä todellinen vuosikorko on 6,84 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 215 €, takaisinmaksettava summa 20 665 € sekä todellinen vuosikorko on 6,84 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Joustoluotto on vakuudeton luottotili. Saat käyttöösi sovitun luottorajan, josta voit nostaa rahaa tarpeen mukaan. Luottoa vapautuu jälleen nostettavaksi lainan lyhentämisen myötä.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Joustoluotto ilman vakuuksia – kuin luottokortti, mutta usein edullisempi

Joustoluotto on vakuudeton laina, joka toimii luottokortin kaltaisesti. Saat käyttöösi sovitun luottorajan, josta voit nostaa rahaa tarpeen. Maksaessasi luottoa takaisin, vapautuu lyhennetty summa uudelleen nostettavaksi.

Joustoluotto tunnetaan myös nimillä joustolaina ja joustolimiitti, mutta kaikki nämä termit kuvaavat samaa tuotetta: joustavaa lainaa, joka mukautuu rahoitustarpeisiisi henkilökohtaisen luottorajan puitteissa.

Joustoluoton korko määräytyy asiakaskohtaisesti. Asiakaskohtaisen hinnoittelun vuoksi joustoluotto on usein luottokorttia edullisempi rahoitusmuoto.

Joustoluotto sopii erinomaisesti niin pienempien hankintojen rahoittamiseen, kuin vararahastoksi äkillisiin menoihin. Myönnettyä lainaa ei ole pakko käyttää heti kokonaisuudessaan, vaan voit nostaa rahaa luotolta tarpeesi mukaan.

Joustoluotto tuo turvaa ja joustoa talouteen

 • Joustoluotto on vakuudeton laina: sinulle sovitaan luottoraja tai luottotili, josta voit nostaa rahaa tarpeen mukaan. Et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia luoton saamiseksi.
 • Joustoluotto mukautuu talouden ja elämäntilanteen mukaan. Joustoluotto sopii erityisesti pienempien hankintojen tekemiseen tai vararahastoksi sellaisiin tilanteisiin, joissa rahaa täytyy saada käyttöön nopeasti.
 • Vaikka sinulle olisi myönnetty joustoluotto, ei koko lainaa tarvitse käyttää heti. Voit nostaa rahaa joustoluotolta silloin, kun sille on tarvetta. Vastaavasti voit jättää joustolainan kokonaan käyttämättä silloin, kun ulkopuoliselle rahoitukselle ei ole tarvetta.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Joustolainan hakeminen edellyttää hakijalta vähintään 20 vuoden ikää sekä säännöllisiä tuloja ja hyvin hoidettuja raha-asioita.

Voit saada joustoluotolle paremmat ehdot, kun haet luottoa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Kun luotolla on kaksi hakijaa, löytyy edullinen joustoluotto ja reilummat lainatarjoukset varmemmin.

Voit vaikuttaa lainaehtoihin kilpailuttamalla lainantarjoajat ja valitsemalla sellaisen pankin, joka myöntää tarpeitasi vastaavan luoton parhain ehdoin. Joustoluotto sopii hankintojen lisäksi hyvin myös olemassa olevien lainojen, kuten kulutusluottojen, luottokorttilainojen tai osamaksulainojen yhdistämiseen.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Halvin joustoluotto löytyy vertailemalla

Kun haluat joustoluotollesi parhaat ehdot ja edullisen koron, kannattaa joustoluotot vertailla pankkien välillä. Sortterin avulla vertailet ja kilpailutat joustoluoton helposti ja läpinäkyvästi. Vertailemme joustoluottotarjoukset aina asiakkaan etu edellä.

Hae joustoluottoa helposti

 1. Kartoita joustoluottolaskurin avulla talouteesi sopiva lainamäärä.
 2. Täytä lainahakemus Sortterin verkkosivulla.
 3. Tarkista tietosi ja lähetä hakemus.
 4. Saat henkilökohtaiset luottotarjoukset kymmeniltä pankeilta sekä rahoituslaitoksilta.
 5. Vertaile saamiasi lainatarjouksia. Näet kaikki luottotarjoukset yhdessä näkymässä, jolloin niiden vertaileminen on helppoa.
 6. Kun löydät itsellesi sopivan joustoluoton, hyväksy tarjous ja allekirjoita luottosopimus pankkitunnuksilla.
 7. Nosta rahaa käyttöösi tarvitsemasi määrä. Lainan lyhentäminen tapahtuu joustoluoton myöntäneelle pankille.

Kilpailutamme joustoluotot pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista maksutta. Saat yhdellä hakemuksella henkilökohtaisen luottopäätöksen kymmeniltä luotonmyöntäjiltä. Järjestämme luottotarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen. Sinä kuitenkin päätät, minkä joustolainan valitset ja kuinka paljon joustoluottoa haluat nostaa. 

Joustoluoton hakeminen Sortterin kautta on:

 • Maksutonta – lainatarjousten hakeminen on sinulle aina ilmaista
 • Nopeaa – saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • Helppoa  hae netistä ja tavoita jopa kaksikymmentä luotonmyöntäjää yhdellä hakemuksella
 • Turvallista – toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa

Vertailussa mukana olevat pankit ja rahoituslaitokset

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Miten joustoluotto eroaa kulutusluotosta?

Joustoluotto ja kulutusluotto ovat molemmat vakuudettomia lainoja, joita voi hakea sadoista euroista aina kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Joustoluottoa ja kulutusluottoa haetaan pitkälti samoihin tarkoituksiin, kuten remonttiin, auton ostamiseen tai arjen hankintoihin.

Miten joustoluotto ja kulutusluotto siis eroavat toisistaan ja kumpi näistä sopisi sinun rahoitustarpeisiisi paremmin?

Joustoluotto on

 • vakuudeton laina, joka on muodoltaan jatkuva luottosopimus.

Maksaessasi lainaa takaisin, voit nostaa rahaa tarpeen mukaan käyttöösi ilman, että sinun tarvitsee erikseen hakea uutta lainapäätöstä. 

Kulutusluotto on 

 • vakuudeton kertalaina, joka siirretään tilille kokonaisuudessaan lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen.  

Kulutusluoton maksuaika on aina ennalta sovittu ja sen lyhentäminen tapahtuu tasaerissä. Mikäli tarvitset lisää lainaa, sinun täytyy tehdä uusi luottohakemus. 

Kulutusluottoa käytetään usein kertahankintoihin, kun taas joustoluotto toimii hyvin talouden vararahastona, josta saa sopivan kokoisen luoton heti käyttöön. Joustoluotto on suosittu lainamuoto tilanteessa, jossa tarvittava lainan määrä ei ole vielä kokonaisuudessaan tiedossa. Esimerkiksi remonttia tehdessä selviää lopullinen lainatarve usein vasta työn edistyessä. Kulutusluotto taas sopii parhaiten tilanteeseen, jossa tarvitset lainaa kertahankintaa varten ja tarvittava lainamäärä on tarkemmin tiedossa.

Joustoluotolta rahaa heti tilille

Joustoluottoa voit nostaa haluamasi määrän – joko suuremman summan kerralla tai pienemmissä osissa tarpeesi mukaan. Tehdessäsi nostoja joustoluotolta saat useimmiten rahat tilille heti nostopyynnön lähettämisen jälkeen. Voit tehdä nostoja aina sovittuun luottorajaan asti. Luoton korko lasketaan vain käytetylle lainasummalle.

Joustoluotto muistuttaa luottokorttia.

Joustoluoton korko alkaen 4 %

Joustoluottojen korot vaihtelevat pankkien välillä. Siksi korkojen kilpailuttaminen on tärkeää tehdä aina ennen luoton valitsemista.

Joustoluoton korko alkaa noin 4 %:sta ja voi vaihdella aina 20 %:iin asti. Joustoluoton korkoprosentti vaihtelee myös pankin tekemän luottoarvion eli luotonhakijan maksukyvyn mukaan. Mitä parempi lainanhakijan maksukyky on, sitä edullisemmin pankit voivat myöntää joustoluottoa.

Joustoluoton korko lasketaan vain käytössä olevalle joustolainalle. Luottoraja voi siis olla suurempi kuin senhetkinen lainan tarve. Koron osuus joustoluoton lyhennyksistä pienenee sitä mukaa, kun lainaa maksetaan takaisin. 

Joustoluoton laina-aika on jopa 20 vuotta

Joustoluoton laina-aika vaihtelee vuodesta aina kymmeniin vuosiin saakka. Voit hakea joustoluottoa 1–20 vuoden maksuajalle. Lopullinen lyhennysaikataulu määräytyy sen mukaan, miten käytät sinulle myönnettyä luottorajaa. Joustoluotolta tehtävät jatkonostot lisätään lainasaldoon ja usein ne pidentävät laina-aikaa. Huolimatta siitä, minkä pituisen laina-ajan olet luotolle sopinut, voit lyhentää luottoa vähimmäiserien sijaan myös suurempina kertalyhennyksinä oman tilanteesi mukaan.

Paras joustoluotto löytyy kilpailuttamalla

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Joustoluotto – usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Joustoluotto on vakuudeton laina, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan luottokorttia. Lainaa voit nostaa lisää tai maksaa pois joustavasti tilanteesi mukaan.

 • Joustoluotto on aina henkilökohtainen, ja sen korko sekä luottorajan määrä riippuvat hakijan taloustilanteesta. Myös lainan kulut vaikuttavat kustannuksiin. Halvinta joustoluottoa etsittäessä kannattaa tarkistaa todellinen vuosikorko, joka kertoo kaikki lainan kustannukset.

  Kunkin pankin tai rahoituslaitoksen korko selviää hakemalla tarjous kyseiseltä toimijalta. Joustoluottojen tarjoajia on monia, joten matalimman koron löydät vertaamalla eri luotonantajien lainatarjouksia keskenään.

  Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa luotonantajat yhdellä hakemuksella. Saat tarjoukset helposti yhdellä kertaa ja keskenään vertailukelpoisina eli todellisen vuosikoron mukaan listattuna.

 • Luottoja on sekä vakuudettomia että vakuudellisia. Vakuudellinen laina vaatii vakuudekseen omaisuutta, kuten asunnon tai kiinteistön. Joustoluotto on vakuudeton laina. Voit siis hakea ja saada joustoluoton ilman vakuuksia tai takaajia. Voit hakea vakuudetonta joustoluottoa aina 60 000 euroon asti.

 • Saat käyttöösi luottorajan tai luottotilin, jonka puitteissa voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan. Niin pankit kuin rahoituslaitokset myöntävät kulutusluottojen lisäksi myös joustoluottoja.

 • Joustoluoton kustannukset vaihtelevat pankkien ja lainanantajien välillä, mutta yleisesti ottaen pankit perivät koron lisäksi myös tilinhoitomaksua, joka voi olla jopa 150 euroa vuodessa. Tämä maksu voi olla sidottu käytetyn luoton määrään tai se voi olla kiinteä luottorajaan sidottu summa. Tilinhoitomaksu huomioidaan osana todellista vuosikorkoa.

  Sortterilla näet nämä kulut selkeästi: näet sekä todellisen vuosikoron että mahdolliset tilinhoitomaksut kunkin tarjouksen yhteydessä.

 • Joustoluotto on mahdollista maksaa takaisin ennenaikaisesti tai sitä voi lyhentää kuukausittain suuremmissa erissä. Nopeammin maksettu joustoluotto tulee aina lainanottajalle edullisemmaksi, sillä korkojen ja kulujen osuus jää tällöin pienemmäksi.

 • Valitse laskurilla haluamasi lainasumma sekä laina-aika ja lähetä maksuton hakemus Sortterin sivulla. Kilpailutamme hakemuksesi kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten välillä ja näytämme saamasi luottotarjoukset selkeänä listana. Palvelussamme voit verrata joustoluottojen korot, kuukausierät sekä maksuajat ja muut tärkeät ehdot helposti. Näin paras joustoluotto löytyy helposti ja ilman useiden lainahakemusten täyttämistä.

  Valitse sinulle sopivin joustoluotto ja allekirjoita luottosopimus pankkitunnuksilla, minkä jälkeen joustoluotto siirretään tilillesi.

 • Saat päätöksen joustoluoton myöntämisestä heti hakemuksen jätettyäsi. Rahat siirretään tilillesi jopa samana päivänä.

 • Voit hakea joustoluottoa, kun olet vähintään 20-vuotias, olet hoitanut raha-asiat hyvin ja sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

 • Joustoluotto, joustolimiitti ja joustolaina tarkoittavat kaikki samaa asiaa.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.