Yrityslaina aloittavalle yritykselle

Useat eri rahoituslaitokset ja pankit tarjoavat yrityslainaa aloittavalle yritykselle. Miten uuden yrittäjän kannattaa hankkia alkupääomaa? Entä mitä etuja tai haittoja erilaisissa rahoitusmalleissa on?

Lainasumma

30 000 €

Laina-aika

18 kuukautta
1 807 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Useat eri rahoituslaitokset ja pankit tarjoavat yrityslainaa aloittavalle yritykselle. Miten uuden yrittäjän kannattaa hankkia alkupääomaa? Entä mitä etuja tai haittoja erilaisissa rahoitusmalleissa on?

Yrityslaina uudelle yritykselle

Yrityksen perustaminen on edullista, käytännössä melkein ilmaista. Aiemmin vaadittu osakepääoman vähimmäismäärä on poistunut, ja yrittäjäksi pääsee nykyään pelkän rekisteri-ilmoituksen hinnalla. Rekisteri-ilmoituksen hinta vaihtelee yritysmuodosta riippuen.

Yritys tarvitsee kuitenkin pääomaa yritystoiminnan tehokkaaseen aloittamiseen. Alkupääoma on tärkeää erityisesti silloin, jos työ vaatii välineistöä, fyysisen liiketilan tai tuotehankintoja ennen varsinaisen liiketoiminnan aloittamista. Tällaisia yrityksivä ovat mm. valokuvaamo, kampaamo, ravintola tai verkkokauppa.

Tuore yrittäjä voi hakea toiminnan aloittamiseen yrityslainaa tai yrittäjälainaa. Uusi yritys voi lainata pääomaa tai saada esimerkiksi sitä sijoituksina tai erilaisina tukina. Käytännössä kuitenkin tuet ja lainat vaativat usein tietyn suuruisen omarahoitusosuuden.

Uuden yrittäjän on myös hyvä kartoittaa, että onko hänellä mahdollisuutta saada TE-toimiston myöntämää starttirahaa.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Erilaiset yrityslainojen myöntäjät esittelyssä

Alla on listattuna tahoja, jotka myöntävät yrityslainaa tai muuta rahoitusta yritystoimintaan.

Pankit myöntävät vakuudellista ja vakuudetonta yrityslainaa

Pankit myöntävät lainoja kuluttajien lisäksi myös yrityksille. Yrityslaina voi olla vakuudetonta tai vakuudellista, riippuen haettavasta lainasummasta. Etenkin suuremmissa yrityslainoissa lainoissa tarvitaan reaalivakuuksia ja yrittäjän omavelkaista takausta.

Pankit toimivat hyvänä suurempien investointitarpeiden osarahoittajina, kun omaa varallisuutta on jo kertynyt.

Finnveralta yrityslainaa tai vakuuksia

Finnvera voi lainata rahaa yritykselle suoraan tai tarjota vakuuksia pankkien yrityslainoihin. Finnvera takaa hyvin harvoin lainoja kokonaan, eli pankille tulee löytää myös omaa vakuutta.

Suorissa Finnveran myöntämissä yrityslainoissa tarvitaan useimmiten tietyn kokoinen omavelkainen takaus ja hyvä liiketoimintasuunnitelma.

Business Finland: yrityslainaa ja tukia

Business Finland tarjoaa lainoja ja tukia yritysten kehitystarpeisiin. Useimmiten Business Finlandin lainat on suunniteltu vähän suurempiin, jo olemassa oleviin yrityksiin ja hankkeisiin.

Muut lainanantajat

Markkinoilla on laajasti myös muita rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat lainaa pääasiassa pienempiin hankkeisiin ilman reaalivakuuksia.

Nämä rahoituslaitokset voivat soveltua hyvin tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeasti rahoitusta, ja reaalivakuuksia ei haluta tai voida käyttää.

Yrityksen lainarahoituksen kokoaminen

Rahoitusta tarjoavat monet erilaiset luotonmyöntäjät. Useissa tilanteissa yritykset rakentavat rahoituspaketteja, joissa hyödynnetään montaa erityylistä rahoituslaitosta.

Esimerkkilaskelmassa uusi yrittäjä tarvitsee 100 000 euron rahoituksen yrityksen aloittamiseen ja toiminnan kehittämiseen. Rahoituspaketti voidaan luoda monella tavalla, mutta esimerkkitilanteessa yrittäjällä ei ole mahdollisuutta käyttää omia reaalivakuuksia lainalle.

Kuinka paljon uuden yrittäjän tulee ottaa lainaa?

Uuden yrittäjän lainan tarve riippuu monista tekijöistä, kuten toimialasta ja yritytoiminnan koosta. Yksityinen elinkeinoharjoittaja pärjää usein tietokoneella ja muilla kustannuksiltaan pienillä työvälineillä.

Suuremman liiketoiminnan pyörittäminen kustantaa luonnollisesti enemmän, kun kulut muodostuvat mm. liiketilasta, työvälineistä, markkinoinnista sekä henkilökunnasta.

Lainan ja rahoituksen tarve voi muodostua mm.:

 • alkuvaiheen investoinneista
 • alkuvaiheen kiinteistä kuluista
 • henkilöstön palkkakuluista
 • omista palkkakuluista
 • myyntisyklin pituudesta
 • asiakkaiden maksuaikojen pituudesta
 • markkinoinnista

Jokaisen yrityksen tarina on uniikki ja sen tarpeet yksilöllisiä, joten yleispätevää ohjetta on mahdotonta antaa. Usein on kuitenkin järkevä varata riittävästi rahaa toiminnan ensimmäisten kuukausien pyörittämiseen ilman tuloja. Voi myös olla, että ensimmäiset vuodet ovat yritykselle tappiollisia.

Lisäksi yrittäjä itse tarvitsee rahaa elämiseen ensimmäisten kuukausien aikana, koska yrityksen tulovirta ei vielä välttämättä riitä kattamaan kuluja.

Yrityslaina kannattaa kilpailuttaa

Yrityslainan voi kilpailuttaa samaan tapaan kuin muutkin lainat. Yrityslainan korot ja kulut voivat erota paljon eri pankkien kesken.

Yrittäjä, joka vastaa lainoista henkilökohtaisella takauksella, voi saada lainaa edullisemmin omiin nimiinsä kuin yrityksen nimiin. Sen vuoksi on järkevää miettiä kaikki erilaiset vaihtoehdot läpi ennen rahoituksen hakemista ja nostamista.

Yrityslainat kannattaa kilpailuttaa joko kysymällä itse tarjouksia eri pankeista tai käyttämällä ilmaista Sortterin kaltaista vertailupalvelua. Vertailupalvelu näyttää yrityslainan kulut ja korot todellisen vuosikoron mukaan edullisuusjärjestyksessä, jolloin aikaasi ei kulu pienen printin lukemiseen, vaan yritystoimintasi pyörittämiseen.

Myös aloitteleva yritys voi kilpailuttaa lainat Sortterilla

Sortterin kanssa voi kilpailuttaa paitsi henkilökohtaiset lainat myös yrityslainat useiden eri lainanmyöntäjien välillä. Lisäksi aloitteleva yrittäjä voi kilpailuttaa lainat Sortterin vertailupalvelussa.

Älä maksa liikaa yrityslainasi kustannuksia, vaan kilpailuta lainat jo tänään. Voit saada heti ensimmäiset tarjoukset, ja laina maksetaan tilillesi pankin käsiteltyä sopimuksesi.

Hae yrityslainaa täyttämällä yrityslainahakemus ja säästä kuluissa.

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.