Yrityslaina aloittavalle yritykselle

Useat eri rahoituslaitokset ja pankit tarjoavat yrityslainaa aloittavalle yritykselle. Miten uuden yrittäjän kannattaa hankkia alkupääomaa? Entä mitä etuja tai haittoja erilaisissa rahoitusmalleissa on?

Lainalaskuri – kartoita kuukausierän suuruus

Lainasumma

30 000 €

Laina-aika

18 kuukautta
1 807 €

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-36 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,4
  Perustuu 89 arvosteluun.
  powered by

Yrityslaina uudelle yritykselle

Yrityksen perustaminen on edullista, käytännössä melkein ilmaista. Aiemmin vaadittu osakepääoman vähimmäismäärä on poistunut, ja yrittäjäksi pääsee nykyään pelkän rekisteri-ilmoituksen hinnalla, joka vaihtelee yritysmuodosta riippuen.

Pääomaa kuitenkin tarvitaan yritystoiminnan tehokkaaseen aloittamiseen. Pääomaa tarvitaan erityisesti silloin, jos työ vaatii välineistöä tai fyysisen liiketilan. Tällaisiin toimialoihin kuuluvat mm. valokuvaamo, kampaamo tai ravintola.

Tuore yrittäjä voi hakea toiminnan aloittamiseen yrityslainaa tai yrittäjälainaa. Uusi yritys voi lainata pääomaa tai saada esimerkiksi sitä sijoituksina tai erilaisina tukina. Käytännössä kuitenkin tuet ja lainat vaativat usein tietyn suuruisen omarahoitusosuuden.

Uuden yrittäjän on myös hyvä kartoittaa, että onko hänellä mahdollisuutta saada TE-toimiston myöntämää starttirahaa.

Erilaiset yrityslainojen myöntäjät esittelyssä

Alla on listattuna tahoja, jotka myöntävät yrityslainaa tai muuta rahoitusta yritystoimintaan.

Pankit

Pankit myöntävät lainoja yrityksille. Etenkin suuremmissa lainoissa tarvitaan reaalivakuuksia ja yrittäjän omavelkaista takausta. Pankit toimivat hyvänä suurempien investointitarpeiden osarahoittajina, kun omaa varallisuutta on jo kertynyt.

Finnvera

Finnvera voi lainata rahaa yritykselle suoraan tai tarjota vakuuksia pankkien yrityslainoihin. Finnvera takaa hyvin harvoin lainoja kokonaan, eli pankille tulee löytää myös omaa vakuutta. Suorissa Finnveran lainoissa tarvitaan useimmiten tietynkokoinen omavelkainen takaus ja hyvä liiketoimintasuunnitelma.

Business Finland

Business Finland tarjoaa lainoja ja tukia yritysten kehitystarpeisiin. Useimmiten Business Finlandin lainat on suunniteltu vähän suurempiin, jo olemassa oleviin yrityksiin ja hankkeisiin.

Muut lainanantajat

Markkinoilla on laajasti myös muita rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat lainaa pääasiassa pienempiin hankkeisiin ilman reaalivakuuksia. Nämä rahoituslaitokset voivat soveltua hyvin tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeasti rahoitusta, ja reaalivakuuksia ei haluta tai voida käyttää.

Yrityksen lainarahoituksen kokoaminen

Rahoitusta tarjoavat monet erilaiset luotonmyöntäjät. Useissa tilanteissa yritykset rakentavat rahoituspaketteja, joissa hyödynnetään montaa erityylistä rahoituslaitosta.

Esimerkkilaskelmassa uusi yrittäjä tarvitsee 100 000 euron rahoituksen yrityksen aloittamiseen ja toiminnan kehittämiseen. Rahoituspaketti voidaan luoda monella tavalla, mutta esimerkkitilanteessa yrittäjällä ei ole mahdollisuutta käyttää omia reaalivakuuksia lainalle.

Paljonko uuden yrittäjän tulee ottaa lainaa?

Kuinka paljon uuden yrittäjän kannattaa hakea ja nostaa lainaa? Se riippuu monista tekijöistä. 

Lainan ja rahoituksen tarve muodostuu muuan muassa näistä seikoista:

 • alkuvaiheen investoinneista
 • alkuvaiheen kiinteistä kuluista
 • henkilöstön palkkakuluista
 • omista palkkakuluista
 • myyntisyklin pituudesta
 • asiakkaiden maksuaikojen pituudesta.

Jokaisen yrityksen tarina on uniikki ja sen tarpeet yksilöllisiä, joten yleispätevää ohjetta on mahdotonta antaa. Usein on kuitenkin järkevä varata riittävästi rahaa toiminnan ensimmäisten kuukausien pyörittämiseen ilman tuloja.

Lisäksi yrittäjä itse tarvitsee rahaa elämiseen ensimmäisten kuukausien aikana, koska yrityksen tulovirta ei vielä välttämättä riitä kattamaan kuluja.

Yrityslaina kannattaa kilpailuttaa

Yrityslainan voi kilpailuttaa samaan tapaan kuin muutkin lainat. Yrityslainan korot ja kulut voivat erota paljon eri pankkien kesken.

Yrittäjä, joka vastaa lainoista henkilökohtaisella takauksella, voi saada lainaa edullisemmin omiin nimiinsä kuin yrityksen nimiin. Sen vuoksi on järkevää miettiä kaikki erilaiset vaihtoehdot läpi ennen rahoituksen hakemista ja nostamista.

Sortterin kanssa voi kilpailuttaa paitsi henkilökohtaiset lainat myös yrityslainat useiden eri lainanmyöntäjien välillä.

Hae yrityslainaa täyttämällä lainahakemus.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.