Yrityslainaa rakennusalan yrityksille

Rakennusalalla voit hyödyntää yrityslainaa riippumatta yrityksen koosta tai tarkemmasta toimialasta. Voit käyttää sitä niin laitehankintoihin kuin työvoiman palkkauskustannuksiin. Yrityslaina on vaihtoehto oman pääoman käyttämiselle tasapainottamaan yrityksen taloutta. Kotimaisen Sortterin avulla myös yrityslainojen kilpailuttaminen on nopeaa, helppoa ja reilua.

Lainasumma

25 000 €

Laina-aika

6 kuukautta
4 306 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Rakennusalalla voit hyödyntää yrityslainaa riippumatta yrityksen koosta tai tarkemmasta toimialasta. Voit käyttää sitä niin laitehankintoihin kuin työvoiman palkkauskustannuksiin. Yrityslaina on vaihtoehto oman pääoman käyttämiselle tasapainottamaan yrityksen taloutta. Kotimaisen Sortterin avulla myös yrityslainojen kilpailuttaminen on nopeaa, helppoa ja reilua.

Päivitetty:

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja:

Teija Välinoro

Laatuvarmistettu

Yrityslainaa eri yritysten tarpeeseen

Yrityslaina on yksi ulkopuolisen rahoituksen vaihtoehto monissa eri tilanteissa. Se mahdollistaa erilaiset investoinnit tai tarvittaessa tuo joustoa kassaan hetkellisen kassavajeen paikkaamiseksi. Sen etuna on nopeus, sillä yrityslaina on mahdollista saada käyttöön jopa samana päivänä, kun hakemus on hyväksytty. Yrityslainaa voi hakea lyhyellä tai pitkällä maksuajalla.

Jotta löydät yritykseen tilanteeseen parhaiten sopivan ja kustannustehokkaan yrityslainan, kannattaa se kilpailuttaa. Lainojen kustannuksissa ja ehdoissa on eroja, joten vertailu saattaa säästää merkittävästi euroja yrityksen kassasta. 

Sortter on Suomen luotettavin lainavertailu, jonka avulla voit kilpailuttaa yrityslainan ilman ylimääräisiä kuluja. Sortter mahdollistaa myös sen, ettei sinulla kulu turhaan työaikaa tarjouskyselyihin. Saat yhdellä hakemuksella yrityksellesi räätälöidyt lainatarjoukset useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Yrityslainaa voi hakea kaikenkokoiset yritykset toiminimiyrittäjästä pk-yrityksiin, kunhan yritys on Suomen kaupparekisterissä ja sen luottotiedot ovat kunnossa. Tämä tarkoittaa, ettei yrityksen toimintahistoriassa ole lainan saamista estäviä tekijöitä. Myös yrityksen vastuuhenkilöiden henkilökohtaisen taloustilanteen vaikeudet tai kytkökset heikon maksuvalmiuden yrityksiin saattaa estää lainan saamisen.

 • Yrityslainan takaisinmaksuaika voi olla yhdestä kuukaudesta kolmeen vuoteen. Riippuu rahoituskohteesta ja yrityksen tilanteesta, mikä maksuaika ja maksuerä on sopivin. Suhteessa pidempään laina-aikaan lyhytkestoinen laina on monesti kalliimpi. Lainan ehdoista selviää, voiko tarpeen mukaan lainan maksaa takaisin ennenaikaisesti tai pitää maksuvapaita kuukausia.

Yrityslainaa rakennusalan tarpeisiin

Rakennusalalla – riippumatta siitä, onko kyse talo- tai maarakennusalasta tai yrityksen koosta – voivat liiketoiminnan jatkuvat ja kiinteät kulut olla merkittäviä. Töihin tarvitaan työntekijöitä, laitteita, koneita, raaka-aineita, materiaaleja sekä varasto- ja työtiloja. Pääomaa tarvitaan toiminnan ylläpitämiseen myös hiljaisempina tilauskausina.

Alalla myös projektien aloituskulut voivat olla isot ja maksuajat pitkiä, tehtiin työprojekteja sitten suoraan asiakkaalle tai alihankintana. Tapauksissa, joissa rahaa joudutaan sitomaan ostoihin ja raha tuloutuu kassaan viiveellä, on oman maksukyvyn turvaaminen ensisijaisen tärkeää. Näissä tilanteissa ulkopuolinen rahoitus tuo varmuutta ja joustoa kassaan.

Rakennusalalla työ tehdään työkaluilla, koneilla ja laitteilla, ja niiden hyvä kunto onkin tehokkuuden ja laadun kannalta oleellista. Varsinkin isot laitteet tai työkoneet ovat kalliita ja usein hankintoihin tarvitaan ulkopuolista rahoitusta. Yrityslaina mahdollistaa isommatkin kertainvestoinnit.

Yrityksessä ulkopuolista rahoitusta voi hyödyntää moniin eri tarpeisiin. Tässä muutama esimerkki rakennusalalla yleisistä tilanteista, joissa yrityslaina tarjoaa vaihtoehdon rahoitukseen:

TavoiteKäyttötarkoitusYrityslainan hyödyt
Ison projektin alkuinvestoinnitMateriaalikustannukset, työvoimakustannukset, laitehankinnatYrityslainaa voi hyödyntää myös lyhyellä takaisinmaksuajalla.
Kasvun mahdollistaminenToimitilojen, laitteiden ja koneiden hankinnat, työvoiman palkkaaminen, myynnin ja markkinoinnin kehittäminenYrityslaina yksi vaihtoehto tulorahoituksen tai sijoittajien ohella.
Väliaikaisen kassavajeen paikkaaminenErilaisten kulujen kattaminen, maksuvaikeuksien ehkäisy ja tilanteen tasapainottaminenYrityslaina mahdollistaa nopean rahan saamisen kassaan.
Liiketoiminnan ylläpitoLaitteiden ja koneiden korjaaminen tai uudistaminen, toimitilojen remontit.Yrityslaina tuo joustoa hankintoihin ja auttaa säilyttämään toimintavarmuuden.
Säästöt lainakuluissaOlemassa olevan lainan uudelleenrahoitus.Voit korvata uudella lainalla mahdollisesti kalliimman vanhan lainan ja säästää lainakustannuksissa.

Yrityslaina on nopea rahoitusvaihtoehto

Kun yrityslainaa haetaan, tulee hakemuksessa ilmoittaa, mihin tarkoitukseen lainaa haetaan. Jos käyttötarkoituksia on useampia, mainitse hanke, johon suurin osa myönnetystä lainasta tullaan käyttämään.

Yrityslainaa voi hakea: 

 • erityyppisiin yritystoiminnan rahoitustarpeisiin  
 • vakuudetta jopa 500 000 euroa ja reaalivakuudella enemmän
 • 1–48 kuukauden maksuajalla
 • yhdellä hakemuksella kilpailuttaen eri lainatarjoukset.

Tarvittaessa yrityslainan voi saada yrityksen käyttöön hyvinkin nopeasti. Rakennusalalla tämä on suuri etu, sillä rahoituksen tarve voi tulla vastaan hyvinkin pikaisella aikataululla esimerkiksi mittavan projektitarjouksen mentyä läpi tai jos työn kannalta kriittinen laite hajoaa.

Yrityslaina tuo: 

 • joustoa kassaan
 • turvaa toiminnan jatkuvuutta
 • tarjoaa mahdollisuuden kasvun vaatimiin investointeihin.

Vastaanotettuaan hakemuksesi yhteistyökumppanimme tekevät tarjoukset arkisin heti saman päivän aikana. Kun olet tehnyt päätöksen sinulle sopivasta tarjouksesta ja hakemuksesi on hyväksytty, parhaimmillaan laina siirretään yrityksen tilille jo samana päivänä.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logoMomentum HelsinkiCertum logo

Näin haet yrityslainaa

Rakennusalan yritys voi hakea yrityslainaa, jos: 

 • se on suomalainen osakeyhtiö, osuuskunta, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö tai yksityinen elinkeinonharjoittaja
 • se on kaupparekisterissä
 • se on luottokelpoinen
 • sen hakijalla on nimenkirjoitusoikeus.

Yrityslainan hakemisen tärkein vaihe on lainatarjousten vertaileminen. Sortterin kautta yrityslainan hakemiseen ja kilpailuttamiseen riittää yksi hakemus, eikä sen tekemiseen montaa minuuttia kulu. Näin kilpailuttamiseen ei kulu turhaa työaikaa ja voit keskittyä tuottavaan työhön. 

Jotta hakeminen on mahdollisimman sujuvaa, kannattaa varmistaa että sinulla on käytössä tarvittavat ja ajantasaiset dokumentit. Yrityslainaa hakiessa tarvitset muutaman oleellisen asiakirjan, jotta lainanmyöntäjät voivat tehdä päätöksen rahoituksesta.

Huolehdi, että saatavilla ovat:

 • tuorein tilinpäätös tai kirjanpidon väliajo, jos viimeisimmästä tilinpäätöksestä on enemmän kuin kolme kuukautta aikaa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat usein jo saman työpäivän aikana yrityksellesi räätälöidyt lainatarjoukset, joita vertailemalla löydät tarpeeseen parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Yrityslainan kustannukset

Lainasta syntyy luonnollisesti kustannuksia, kuten avauspalkkiot tai tilinhoitomaksut. Merkittävin kustannus syntyy lainan korosta. Korko on aina yrityskohtainen. Lainanmyöntäjä arvioi yrityksen takaisinmaksukyvyn ja määrittää yrityslainan koron sen perusteella. Pääsääntöisesti mitä parempi maksukyky, sitä todennäköisemmin myös alhaisempi korko.

Yrityskohtaiseen korkoon vaikuttavat:

 • yrityksen taloudellinen tilanne
 • yrityksen historia ja täsmällinen raha-asioiden hoitaminen
 • yrityksen vastuuhenkilöt, heidän henkilökohtainen talous sekä yrityskytkennät
 • haettava lainasumma
 • maksuaika
 • yrityksen tulevaisuuden näkymät.

Sortterin kautta yrityslainaa voi hakea myös vasta hetken aikaa toiminnassa ollut yritys. Rakennusalalla pääomaa tarvitaan moniin hankintoihin ennen kuin projekteja päästään toteuttamaan, ja rahoituksen saaminen on joskus aloittavalle yritykselle haastavaa. 

Jotta uuden yrityksen kehittäminen ja vakiinnuttaminen ei jää rahoituksesta kiinni, voit Sortterin kautta hakea ja kilpailuttaa yrityslainat maksutta ja ilman sitoutumista lainan ottamiseen. Voit rauhassa vertailla saamiasi yrityslainatarjouksia ja päättää, löytyykö niistä omaa liiketoimintaa parhaiten tukeva vaihtoehto.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Vertaile yrityslainat ja hillitse rahoituskuluja

Rakennusalan yritykselle turhien menojen välttäminen mahdollistaa kilpailukyvyn säilyttämisen. Yksi menoerä liiketoiminnassa on ulkopuolisen rahoituksen kustannukset, sillä kertainvestoinnit ja niihin tarvittavat rahoitussummat saattavat olla hyvinkin isoja. Lainasta syntyy väistämättä korko- sekä muita kuluja, ja oleellista onkin pitää nämä menot mahdollisimman kohtuullisina.

Yrityslainaa voi hakea ilman reaalivakuuksia jopa 500 000 euroon saakka. Toki joissain tilanteissa lainanmyöntäjä voi vaatia vastuuhenkilön antaman henkilökohtaisen takauksen lainalle. Jos haettava summa on isompi, tarvitaan yleensä vakuus takaisinmaksun turvaamiseksi. Vakuudeksi voi asettaa esimerkiksi kiinteistön, toimitilan, arvo-osuuden tai yrityskiinnityksen.

Isoissa summissa lainan kustannuksilla on merkitystä. Siksi yrityslaina on suositeltavaa aina kilpailuttaa ja vertailla eri lainatarjouksia. 

Yrityslainan kilpailuttaminen:

 • mahdollistaa yritykselle sopivimman lainan löytämisen
 • tekee näkyväksi eri luotonmyöntäjien lainaehdot
 • pienentää lainan ottamiseen liittyviä riskejä
 • tuo säästöjä rahoituskustannuksiin.

Kun vertailet saamiasi lainatarjouksia ja niissä mainittuja korkoprosentteja, ota huomioon, että luotonmyöntäjät saattavat ilmoittaa korkoprosentin eri tavoin. Korkojen yhteydessä voidaan puhua tarjotun koron vuosikorosta tai kuukausikorosta

Pelkän koron tuijottamisen sijasta ota huomioon lainan kokonaiskustannukset ja ehdot, kun teet vertailua. Halvin korko ei aina tarkoita edullisinta lainaa, vaan kustannuksia saattaa muodostua myös avauspalkkioista ja tilinhoitomaksuista. Nämä kaikki mainitaan lainatarjouksessa. 

Me Sortterilla helpotamme yrityslainojen vertailua: järjestämme saamasi tarjoukset reilusti edullisuusjärjestykseen edullisimmasta alkaen huomioiden lainan vuosikoron eli todelliset kokonaiskustannukset. Tämä tekee vertailusta ja valinnasta mutkattomampaa. 

Edullisuuden lisäksi kiinnitä huomioita lainan muihin ehtoihin, kuten mahdolllisuuteen maksaa laina takaisin ennenaikaisesti tai pitää maksuvapaita kuukausia. Yrityksen tarpeisiin sopivin laina on ehdoiltaan tilanteeseen sopivin ja rasittaa vähiten yrityksen taloutta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Kasvu vaatii aina investointeja joko laitteisiin, tiloihin tai henkilöstöön. Laina ei toki ole ainoa rahoituskeino investointeihin. Toinen vaihtoehto on yrityksen oma pääoma, jota kertyy tulorahoituksena tai pääomasijoittajilta. Yrityksessä on hyvä olla tasapaino vieraan ja oman pääoman välillä. Vieras pääoma kuten yrityslaina, saattaa olla omaa pääomaa edullisempaa eikä sillä ole vaikutusta omistusoikeuksiin.

 • Arvioi lainan käyttötarve ja haettava määrä mahdollisimman realistisesti, jotta se kattaa tarpeen mutta et rasita yrityksen taloutta liian isolla lainalla. Määrittele maksuerät ja takaisinmaksuaika niin, että talouden tasapaino säilyy. Muista kilpailuttaa yrityslainat ennen päätöstä ja vertaile lainojen vuosikorkoa sekä muita ehtoja. Valitse kokonaisuudeltaan sopivin vaihtoehto.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja

Teija Välinoro

Teija on valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja opiskelee parhaillaan työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Kirjoittaminen on ollut Teijalle aina luontevaa niin vapaa-ajalla kuin työssäkin. Erilaisten tekstien suunnittelu ja tuottaminen ovat kuuluneet hänen työnkuvaansa reilun kuuden vuoden ajan. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä Teija on tehnyt vuodesta 2023 alkaen.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.