Fundu – yrityslainaa suomalaiselta luotonantajalta

Fundu on yksi Suomen johtavista luotonantajista, joka yhdistää yrityslainan hakijat ja sijoittajat. Vakuudettomat yrityslainat alkaen 25 000 euroa.

Lainasumma

30 000 €

Laina-aika

10 kuukautta
3 144 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Fundu on yksi Suomen johtavista luotonantajista, joka yhdistää yrityslainan hakijat ja sijoittajat. Vakuudettomat yrityslainat alkaen 25 000 euroa.

Fundu myöntää yrityslainaa suomalaisille yrityksille riippumatta toimialasta.

Fundu toimii vain Suomessa ja se on perustettu 2014. Yhtiön kotipaikka löytyy etelä-Pohjanmaalta Jokipiistä, joten suomalaiset ja etelä-pohjalaiset arvot näkyvät yhtiön toiminnassa selvästi.

Fundun lainatuotteita on kolme erilaista, joista voi valita yrityksen tarpeisiin vastaavan lainan. Lainatuotteet ovat: yrityslaina, laskurahoitus ja digitaalinen osakeanti. Lainat ovat joukkorahoituslainoja, joten yhdellä lainalla voi olla monta lainanantajaa.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 470 arvosteluun.
powered by

Fundu yrityslaina

Fundu tarjoaa yrityksille kolmea eri tuotetta, joista valita tilanteeseen parhaiten sopiva. Valittavana ovat Yrityslaina, Fundu laskurahoitus ja digitaalinen osakeanti.

Yrityslaina

Yritys voi hakea yrityslainaa esimerkiksi investointeihin tai myyntitilauksiin. Sitä voi saada alkaen 25 000 eurosta aina 5 000 000 euroon asti. Yrityslainaan ei tarvita mitään reaalivakuuksia, mutta yrittäjä takaa lainan omalla henkilökohtaisella takauksellaan.

Yrityslaina lyhyesti

 • 25 000 eurosta 5 000 000 euroon asti
 • Ei reaalivakuutta, mutta yrittäjällä henkilökohtainen takaus lainassa
 • Yksinkertainen hakea

Kokemuksia Sortterista

 • profile image
  Kalle Raanoja
  14.4.2024 10.50.07

  Saman päivän aikana oli jo edullisin laina pankkitilillä.

 • profile image
  Antti Valtakari
  13.4.2024 19.27.06

  Nopeaa ja sujuvaa.

 • profile image
  Unto Ryynänen
  4.4.2024 6.01.03

  Nopeasti toimittu, kaikki OK!

 • profile image
  Sari Niinepuu
  29.3.2024 7.55.59

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Vanissa N
  23.2.2024 10.35.42

  Very convenient and fast

Laskurahoitus ja digitaalinen osakeanti

Fundu tarjoaa myös laskurahoitusta ja digitaalista osakeantia perinteisemmän yrityslainan ohella.

Fundu laskurahoitus

Fundu laskurahoitus mahdollistaa sen, että yritys saa laskuistaan rahat nopeammin tilille. Näin yrityksen maksuvalmius ja kassavirta paranevat.

Yritys voi valita rahoittaa vain osan laskuistaan tai tietyn summan myyntisaatavista. Fundu maksaa rahat tilille nopeasti ja helposti.

Digitaalinen osakeanti

Yritys voi toteuttaa halutessaan osakeannin Fundun kautta. Osakeannin voi suunnata rajatulle joukolle tai suurelle yleisölle.

Osakeanti toimii täysin digitaalisesti. Sijoittajat voivat hyväksyä sopimukset ja sijoittaa vaivattomasti paikasta ja ajasta riippumatta.

Näin kilpailutat yrityslainan

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Yrityslainan laina-aika ja korko

Laina-aikaan voi itse esittää toiveita ja se vaikuttaa olennaisesti myös lainan korkoon ja lainatarjoukseen. 

Laina-aika on alkaen 6 kuukaudesta aina 7 vuoteen asti. Korko määräytyy yrityksen lainan tarpeen, lainatyypin, laina-ajan ja luottoluokituksen mukaan. Myös toimiala ja sen tulevaisuuden näkymät voivat vaikuttaa lainatarjoukseen, joten korko on aina räätälöity yrityskohtaisesti kokonaisuutta tarkastellen. 

Lyhyesti

 • Laina-aika: 6 kuukaudesta 7 vuoteen
 • Korko määräytyy yrityskohtaisesti kokonaisuutta arvioiden

Kokemuksia Fundu yrityslainasta

Lainanhakijoiden kokemukset ovat olleet positiivisia. Myös sijoittajat ovat olleet pääsääntöisesti tyytyväisiä Fundun palveluun.

Taloustilanteesta riippumatta joukkorahoitus ja yrityslaina voivat olla hyvä vaihtoehto niin sijoittajalle kuin rahoituksen tarpeessakin olevalle, kun kumpikin taho suunnittelee toimintansa kohtuulliseksi ja maltillisesti.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Yrityslainan myöntämiskriteerit

Fundu myöntää lainoja osakeyhtiöille tai muille oikeudellisille henkilöille, jotka ovat reksiteröity Suomeen Kaupparekisteriin.

Vaatimuksena on, että yhtiön vastuuhenkilöt ovat suomalaisia, heillä ei ole luottohäiriömerkintöjä ja he ovat vähintään 18-vuotiaita. Yhtiö tarkistaa myös vastuuhenkilön tai nimenkirjoitusoikeuden henkilön luottotiedot, koska lainoissa vaaditaan hakijan henkilökohtainen takaus.

Myönnetty laina mitoitetaan yrityksen ja takaajan takaisinmaksukykyyn, joten lainapäätös voi olla pienempi kuin alunperin haettu laina. Yrityslainaa voi kuitenkin hakea myös aloittelevat yritykset.

Yrityslainan myöntämiskriteerit lyhyesti

 • Suomalainen yritys, osakeyhtiö tai muu oikeudellinen henkilö
 • Kaupparekisteriin rekisteröity
 • Suomalaiset vastuuhenkilöt
 • Yrittäjä on vähintään 18 vuoden ikäinen

Muut ehdot

Täydennyslainassa tarvitaan myös tieto päärahoituksesta, joten hankepäätös tai oman pankin luottopäätös on hyvä olla valmiina, joka nopeuttaa rahoituksen saamista Fundun kautta.

Huomioitavaa on, että yrityslainoissa on verrattain lyhyt lainan erääntymisaika, joten tilapäisistä maksuvaikeuksista kannattaa aina olla nopeasti yhteydessä asiakaspalveluun ja sopia maksuaikataulusta.

Kulut

Poiketen monista muista luottoyhtiöistä, Fundu ei laskuta kuukausittaisia palkkioita tai tilinhoitomaksuja, vaan ainoastaan yhden edullisen lainan järjestelypalkkion. Tämän jälkeen laskutus muodostuu lyhennyksestä ja korosta.

Pankit ja lainanantajat

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logoMomentum HelsinkiCertum logo

Fundu asiakaspalvelu

Fundun asiakaspalveluun saa yhteyden soittamalla tai sähköpostilla ja kokemuksemme mukaan asiakaspalvelussa etenkin huomaa yrityksen arvot, joihin kuuluu muun muassa ystävällisyys, kohtuullisuus ja rehellisyys.

 • Puhelinnumero 020 7352 999
 • Sähköposti info @ fundu.fi
 • Yhteydenottolomake kotisivuilla

Varsinaisia aukioloaikoja Fundu ei ole ilmoittanut, joten virastoaika on varmin aika tavoitella asiakaspalvelua. Sähköpostilla saa yhteyden koska tahansa ja niihin vastataan mahdollisimman nopeasti.

Fundun toiminta

Fundulla on kuusi periaatetta, joita se noudattaa kaikessa toiminnassaan. Arvoissa näkyy selvästi yhtiön etelä-pohjalaisuus ja nämä näkyy myös kaikessa yrityksen toiminnassa.

Fundun kuusi periaatetta:

 1. läpinäkyvyys
 2. vastuullisuus
 3. ystävällisyys
 4. rehellisyys
 5. kohtuullisuus
 6. luotettavuus

Usein kysyttyjä kysymyksiä Fundusta

 • Fundu tarjoaa yrityslainaa alkaen 25 000 eurosta aina 5 000 000 euroon asti, joten isommatkin investoinnit voi saada rahoitettua Fundun kautta.

 • Fundu ei vaadi reaalivakuuksia yrityslainoilleen, mutta lainan hakija takaa lainan henkilökohtaisesti. Tämän vuoksi niin yrityksen kuin hakijan maksukyky vaikuttaa myönnettävään lainasummaan.

 • Yrityslainan laina-aika Fundulla on 6 kuukaudesta 7 vuoteen asti. Laina-aikaa voi itse toivoa, mutta siihen vaikuttaa myös olennaisesti haettu lainasumma. Pienemmälle lainalle ei ole järkevää toivoa pitkää maksuaikaa.

 • Fundu perii yrityslainoistaan yhden edullisen järjestelypalkkion ja sen jälkeen lainasta maksetaan korot ja lyhennykset. Kuukausittaisia tilinhoitopalkkioita ei Fundulla ole.

 • Yrityslainan korkoon vaikuttaa moni asia, kuten muun muassa yrityksen luottoluokitus, haettu lainasumma, toivottu laina-aika, toimiala ja sen tulevaisuuden näkymät. Näin ollen korko on aina laskettu yrityskohtaisesti kokonaisuutta arvioiden.

 • Yrityslainan lisäksi Fundun tuotevalikoimaan kuuluu myös Fundu laskurahoitus ja digitaalinen osakeanti.

Yrityslainojen ehdoissa on eroja – kilpailuta lainat ilmaiseksi

Fundu löytyy Sortterin yrityslainavertailusta

Fundu on mukana kotimaisessa Sortterin yrityslainavertailussa, jossa yrittäjä voi kilpailuttaa lainat helposti ja nopeasti.

Yhden lomakkeen täyttämisellä saa usealta luotonantajalta lainatarjoukset samalla kertaa ja selkeästi esitetyssä muodossa, joista on helppo valita omiin tarpeisiin paras vaihtoehto.

Miten Sortterin lainavertailu toimii?

Sortter on halunnut pitää yrityslainojen kilpailuttamisen mahdollisimman yksinkertaisena yrittäjille.

Näin kilpailutat yrityslainan:

 1. Täytä lomake huolellisesti.
 2. Lähetä hakemus.
 3. Odota, että lainatarjoukset tulevat sähköpostiisi.
 4. Vertaa ja valitse omiin tarpeisiisi sopiva lainatarjous.
 5. Vahvista yrityksen tiedot luotonantajan ohjeiden mukaisesti.

Kotimainen Sortter tarjoaa nopean tavan kilpailuttaa yrityslainat. Kilpailutus on yrittäjälle maksuton ja se hoituu yhdellä lomakkeella. Luotonantajien lainatarjoukset saa suoraan omaan sähköpostiin jopa saman työpäivän aikana ja ne esitetään yhdenmukaisesti selkeässä muodossa, jolloin tarjousten vertailu on helppoa. 

Itselleen paras lainatarjous vahvistetaan luotonantajan ohjeiden mukaisesti heidän omilla sivuillaan. Jos luotonantaja tarvitsee liitteitä lainan vahvistamiseksi, niin ne toimitetaan vasta luotonantajalle vahvistuksen yhteydessä.

Lomakkeen täyttäminen

Yrityslainahakemuksen täyttäminen on nopeaa, ilmaista sekä helppoa. Hakemuksessa kysytään alla olevia tietoja, ja hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti.

 • Yrityksen nimi
 • Yrityksen y-tunnus
 • Hakijan yhteystiedot
 • Hakijan henkilötunnus
 • Toivottu lainasumma
 • Toivottu laina-aika

Sortterin lainavertailulomakkeella kysyttävät tiedot ovat yrityksen nimi ja y-tunnus sekä hakijan yhteystiedot ja henkilötunnus. Tämä tehdään siksi, että usein yrityslainoja tarjoavat yhtiöt tarkistavat niin yrityksen luottokelpoisuuden kuin vastuuhenkilön luottotiedot ja nämä vaikuttavat olennaisesti lainatarjoukseen. Yrityslainoissa voidaan vaatia myös hakijalta henkilökohtainen takaus lainalle, joten silloin myös hakijan tiedot tarvitaan.

Laina-aikaa ja toivottua lainasummaa voi itse esittää, mutta luottoyhtiö voi tehdä tarjouksen pienemmästä lainasummasta, joka on mitoitettu realistisesti yrityksen maksukykyyn nähden. Täydennysrahoituksissa hanketukirahoitus tai oman pankin myöntämä laina kattaa pääosan rahoitustarpeesta ja loppua tarvittavaa rahoitusta voi hakea kilpailuttamalla yrityslainat.

Lainojen kilpailutuksen voi tehdä koska vain

Yrityslainojen kilpailutuksen voi tehdä milloin tahansa. Lainatarjouksen pyytäminen ei velvoita vielä hyväksymään yhtäkään saatua lainatarjousta ja kilpailutus on aina kilpailuttajalle maksutonta. Vasta, kun itselleen paras lainatarjous on hyväksytty luotonantajan ohjeiden mukaisesti, astuu lainasopimus voimaan.