Laskurin avulla selvität lainan korot ja kulut helposti

Valitse laskuri Sortterin valikoimasta omaan tarpeeseesi – meillä on neljä erilaista laskuria, joilla selvität helposti lainasi koron ja kokonaiskustannukset.

Laskurit

Sortterin laskurin avulla selvität helposti lainan korot, kulut sekä todellisen vuosikoron. Laskureita on neljä erilaista: lainalaskuri, korkolaskuri, todellinen vuosikorko -laskuri ja asuntolainalaskuri.

Lainalaskuri

Lainalaskuri

Lainalaskurin avulla selvität lainasi kaikki kulut, maksut ja kuukausierien lukumäärän. Lisäksi näet, miten kustannukset jakautuvat lainan lyhennysten, korkojen ja laina-ajan mukaan. Saat selville todellisen vuosikoron myös tämän laskurin avulla.
Todellinen vuosikorko -laskuri

Todellinen vuosikorko -laskuri

Todellinen vuosikorko on luotettava tapa vertailla lainoja, sillä se kertoo lainan kokonaiskustannukset.
Prosentti

Korkolaskuri

Korkolaskuri arvioi sinulle henkilökohtaisen korkoprosentin valitsemallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Tarkemman korkoprosentin arvioimiseen tarvitaan lisäksi mm. arvio bruttotuloistasi, tieto koulutustaustasta, siviilisäädystä ja asumismuodosta.
Asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskurin avulla voit huoletta kokeilla, onko tavoittelemasi asuntolaina oikein mitoitettu elämäntilanteeseesi nähden. Saat helposti selville kuukausierän sekä asuntolainasi kulut.
Korkoa korolle

Korkoa korolle -laskuri

Korkoa korolle -ilmiöstä puhutaan erityisesti sijoittamisen ja rahan säästämisen yhteydessä. Mutta mitä korkoa korolle käytännössä tarkoittaa?
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Mikä laskuri sopii tarpeeseeni?

Löydät Sortterin valikoimasta varmasti sopivan laskurin omaan tarpeeseesi. Laskuri auttaa sinua arvioimaan muun muassa omaa henkilökohtaista korkotasoasi, laskemaan lainan kustannuksia ja tarkistamaan lainan takaisinmaksun määriä.

Voit käyttää lainalaskuria ja todellista vuosikorko -laskuria selvittämään lainasi tai luottosi kustannukset. Lainalaskurin avulla tarkastelet kulutusluottosi, luottokorttisi tai osamaksusopimuksesi kustannuksia ja korkokuluja. Todellinen vuosikorko -laskuri näyttää helposti kustannusten lisäksi myös todellisen vuosikoron.

Korkolaskuri auttaa sinua hahmottamaan henkilökohtaisen korkotasosi, kun syötät haettavan summan sekä taustatietoja itsestäsi, kuten bruttopalkkasi, asumismuotosi sekä koulutustasosi. Huomaa, että kyseessä on kuitenkin arvio mahdollisesta korosta. Lainanantajat käsittelevät hakemuksesi aina tapauskohtaisesti, joten saamasi lainatarjouksen korko voi olla matalampi tai korkeampi.

Asuntolainalaskuri puolestaan kertoo sinulle, kuinka paljon asuntolainasi kustannukset ovat ja havainnollistaa selkeästi, kuinka asuntolaina lyhenee vuosien aikana. Lisäksi näet tarkasti eriteltynä asuntolainasi korkokulut ja muut kustannukset. Asuntolainalaskuri sopii erityisesti siihen tarkoitukseen, kun pohdit asuntolainan kilpailuttamista tai haluat tarkistaa useamman eri lainatarjouksen kustannukset.

Näin kilpailutat lainan

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Tarkista lainasumma laskurilla – kilpailuta laina Sortterilla

Sortter on kotimainen lainavertailupalvelu, jonka avulla lainojen kilpailuttaminen on nopeaa, helppoa – ja sinulle aina täysin ilmaista. Olemme yksi Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista, sillä valikoimassamme on yli 20 lainanantajaa. Voit siis saada lainatarjouksia jopa kymmeniltä lainanantajilta.

Lainan kilpailuttaminen Sortterilla on: 

 1. maksutonta – voit kilpailuttaa lainasi aina ilmaiseksi
 2. nopeaa – saat heti lainahakemuksen lähetettyäsi ensimmäiset lainatarjoukset
 3. vaivatonta – voit saada kymmeniä lainatarjouksia yhdellä hakemuksella
 4. turvallista – yhteistyökumppanimme ovat kaikki luotettavia ja valvonnanalaisia toimijoita

Tiedämme, että lainan kilpailuttaminen voi tuntua työläältä, ja vertailu erilaisten tarjousten välillä voi olla haastavaa. Me järjestämme lainatarjoukset todellisen vuosikoron mukaan edullisuusjärjestykseen, jolloin vertailet helposti erikokoisia lainasummia eri laina-ajoilla.

Laskurilla saat selville koron määrän ja muut kulut

Sortterin laskureiden avulla saat tietoosi, kuinka paljon maksat korkoa ja muita kuluja lainastasi. Oli kyseessä kulutusluotto, asuntolaina, luottokortti tai osamaksusopimus, laskuri auttaa sinua hahmottamaan luottotuotteesi kustannuksia.

Moni ei tule ajatelleeksi, että kuukausittainen tilinhoitomaksu ja perustamiskustannukset lisäävät korkokulujen lisäksi lainan kokonaiskustannuksia. Tilinhoitomaksu saattaa olla pieni menoerä kuukausittain, mutta useammassa vuodessa kuluja voi kertyä jopa satoja euroja.

Jos luottotuotteesi korkokustannukset tuntuvat liian suurelta, voit aina kilpailuttaa nykyisen lainasi. Kilpailuttamalla voit saada talouteesi suuriakin säästöjä, jotka muuten menisivät kalliin lainan kulujen maksamiseen.

Pieni korko ei ollutkaan halvin

Pieni korko kuulostaa monen lainanhakijan korvaan hyvältä. Moni suomalainen etsiikin lainaa pienellä korolla, mutta ei kiinnitä huomiota muihin lainan kustannuksiin tai esimerkiksi laina-aikaan.

Muut lainan kustannukset, kuten tilinhoitomaksut, kuukausimaksut, laskutuslisät ja perustamiskustannukset voivat kasvattaa huomattavasti kustannuksia. Siksi on hyvä pienen koron sijaan tarkastella todellista vuosikorkoa, sillä se sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Näin edulliselta näyttävä laina on todella edullinen eikä sisällä mitään piilokuluja.

Kiinnitä huomiota myös laina-aikaa. Pitkä laina-aika mahdollistaa pienen kuukausierän maksamisen, mutta nostaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi. Tämä johtuu siitä, että korkokulut ja muut kustannukset juoksevat kuukausittain, mutta laina lyhenee vain vähän kerrallaan. Suhteuta lainan kuukausierä omaan talouteesi sopivaksi, jolloin lainan lyhentäminen ei rasita liikaa omaa talouttasi eikä laina-aika pääse liian pitkäksi.

Voit myös aina maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti, mikäli näin haluat. Ennenaikainen takaisinmaksu on mahdollista tehdä kerralla tai maksamalla suurempia kuukausilyhennyksiä. Ota kuitenkin selvää, että periikö lainanantajasi palkkiota, jos maksat lainan takaisin etuajassa. 

Kilpailuta lainasi ilmaiseksi Sortterin vertailupalvelussa

Laskurit kertovat kustannukset aina 60 000 euron lainasummaan asti

Voit tarkistaa kulutusluottosi kustannukset aina 60 000 euron lainasummaan saakka. Korkein mahdollinen lainasumma asuntolainalaskurissa on puolestaan 400 000 euroon asti. 

Sortter kilpailuttaa vakuudettomat lainat 1 000–60 000 euron välillä. Ennen lainahakemuksen täyttämistä voit tarkistaa laskurista kuinka paljon koron, laina-ajan tai kulujen muutos vaikuttaa kustannusten syntymiseen. Voit hakea lainallesi 1–15 vuoden laina-aikaa tarpeesi mukaan. 

Huomaathan, että voit kilpailuttaa lainatarjoukset, sekä vertailla lainoja rauhassa. Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen ei sido sinua valitsemaan lainatarjousta. Voit hyväksyä tai hylätä saamasi lainatarjoukset. Mikäli kuitenkin päätät hyväksyä jonkin saamistasi lainatarjouksista, maksavat lainanantajat yleensä rahat tilillesi jo seuraavana päivänä.

Useita luottoja? – laskuri kertoo kannattaako lainojen yhdistäminen

Onko sinulla useita luottoja, kuten kulutusluottoja, luottokorttivelkaa tai osamaksusopimuksia? Oletko miettinyt luottosopimusten yhdistämistä yhdeksi lainaksi?

Usein yksi suurempi laina on koroiltaan ja kuluiltaan edullisempi. Yhden suuren lainan korko on usein matalampi kuin monen pienen yksittäisen lainan korko. Lisäksi maksamalla takaisin yhtä lainaa, maksat vain yhden sopimuksen kuluja, kuten tilinhoitomaksuja ja kuukausimaksuja.

Tarkista Sortterin lainalaskurin avulla, kuinka paljon maksat yksittäisistä lainasopimuksistasi erilaisia kustannuksia, kuten korkoa ja kuluja. Voit täyttää yhdistelylainan hakemuksen heti ja verrata sen jälkeen saamiasi tarjouksia nykyisten luottosopimustesi kustannuksiin. Näin selvität helposti, kuinka paljon voit säästää lainojen yhdistämisellä.

Yleisimmin haettavia luottoja ovat yhdistelylainan lisäksi ovat myös remonttilaina, häälaina ja autolaina.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Saat arvion omasta henkilökohtaisesta korkoprosentista käyttämällä Sortterin korkolaskuria. Täytä laskurissa kysytyt tiedot, jolloin saat suuntaa-antavan arvion korkoprosentistasi. Lainanantajat käsittelevät hakemuksesi henkilökohtaisen tilanteesi mukaan, joten arvioitu korkoprosentti voi muuttua – voit saada arviota pienemmän tai suuremman korkoprosentin. Siksi lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti.

 • Lainalaskurin avulla saat selville nykyisen luottosi, kuten kulutusluoton, luottokortin tai osamaksusopimuksen, korkokulut ja muut kustannukset. Laskuri näyttää sinulle selkeästi, kuinka paljon maksat kuluja nykyisestä luottosopimuksestasi. Jos kulut ovat mielestäsi liian korkeat, voit kilpailuttaa nykyisen lainasi uudestaan, esimerkiksi Sortterin maksuttomassa vertailupalvelussa.

 • Selvität helposti lainasi korkokulut lainalaskurin avulla. Syötä ensin lainasummasi, laina-aikasi, lainan koron sekä muut kulut. Saat laskurin alapuolelle selkeän jaottelun siitä, mitkä ovat lainasi euromääräiset korkokulut. Lisäksi kuvaaja havainnollistaa sinua, mitkä ovat lainasta maksettavat kokonaiskulut.

 • Kyllä. Nykyisen lainan kilpailuttaminen onnistuu helposti Sortterin vertailupalvelussa. Täytä lainahakemus ja hae lainaa nykyisen velkasaldosi verran (löydät tiedot viimeisimmästä laskustasi). Täytä hakemus huolellisesti ennen lähettämistä.

  Voit saada ensimmäiset lainatarjoukset heti, mutta viimeistään seuraavan päivän aikana. Vertaile saamiasi tarjouksia keskenään, ja nykyisen lainasopimuksesi ehtoihin. Jos saamasi lainatarjous on edullisempi kuin nykyinen lainasopimuksesi, voit hyväksyä tarjouksen ja allekirjoittaa sopimuksen lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla. Kun laina maksetaan tilillesi, voit maksaa vanhan kalliimman lainasi pois.

 • Sortter on kotimainen vastuullinen toimija, jonka vertailupalvelu on yksi Suomen kattavimmista. Voit siis saada lainatarjouksen jopa kymmeniltä lainanantajilta. Lisäksi vertailu on sinulle aina ilmaista ja me kilpailutamme lainat reilusti.

 • Lainan voi kilpailuttaa kuka tahansa, joka täyttää seuraavat kriteerit: hakijan tulee olla yli 20-vuotias, hänellä tulee olla säännölliset tulot ja aiempien maksujen tulee olla hyvin hoidettu. Säännöllinen tulo voi olla palkka- tai eläketuloa.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Taloudellisen puskurin merkitys – laskuri ottaa huomioon elintason

Laskureista erityisesti korkolaskuri ottaa huomioon nykyisen elintasosi, kun haluat arvion henkilökohtaisesta korkotasostasi. Korkolaskurissa kysytään kuukausittaista bruttopalkkaa, koulutusta, siviilisäätyä ja asumismuotoa. Omaa taloudellista puskuria on hyvä miettiä jo ennen kuin tarve lainan kilpailuttamiseen ilmenee.

Lainanantajat käyttävät näitä tietoja yleensä määrittäessään sopivaa korkotasoa. Vakiintunut elämäntapa, tulotaso sekä asumismuoto auttavat määrittämään lainaamisen riskitasoa. Lisäksi parisuhde tai lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa pienentävät lainaamisen riskiä. Näin lainan takaisinmaksu on varmempaa, kun maksajina on kaksi henkilöä yhden sijaan.

Liian suuren lainan ottaminen ei kannata, sillä joudut maksamaan lainastasi myös enemmän korkoa ja muita kuluja.

Sortterin lainavertailu – yksi Suomen kattavimmista

Sortter on yhteistyössä jopa 20 lainanantajan kanssa, jotka ovat kaikki Finanssivalvonnan alaisia toimijoita. Yhteensä yli 20 pankkia ja lainanantajaa yhdessä lainavertailupalvelussa tekee Sortterista yhden Suomen kattavimmista lainanvertailupalveluista.

Suomalaisille kattavuutemme näkyy mahdollisuutena saada laaja valikoima lainatarjouksia. Valikoiman laajuus mahdollistaa paitsi hyvän asiakaskokemuksen, mutta haluamme myös, että asiakkaamme löytävät juuri itsellensä sopivan lainatarjouksen.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Näin lainan kilpailuttaminen toimii Sortterilla

Lainan kilpailuttaminen on helppoa, nopeaa ja täysin ilmaista kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin avulla.

 1. Täytä lainahakemus huolellisesti.
 2. Ota valmiiksi esille todistus tuloistasi (esim. palkkakuitti).
 3. Lähetä hakemus.
 4. Voit saada ensimmäiset lainatarjoukset pian. Tutustu tarjouksiin rauhassa.
 5. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, mikäli sinulle on tehty muita lainatarjouksia.
 6. Vertaile tarjouksia ja valitse niistä itsellesi paras.
 7. Osa lainanantajista vaatii todistusta tuloista, joten tarvitset nyt palkkakuittia tai muuta todistusta tuloistasi.
 8. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 9. Laina maksetaan tilillesi pian – usein jopa samana päivänä.
 10. Huolehdi lainan takaisinmaksusta.

Lainanantajat vaativat usein todistusta tuloista etenkin suuria lainasummia haettaessa. Osa lainanantajista vaatii aina todistuksen, jotta he voivat varmistua siitä, että lainanhakija on kertonut rehellisesti sen hetkisen tulotasonsa.

Saamasi lainatarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa riippuen lainanantajasta. Lainatarjous kannattaa kuitenkin hyväksyä mahdollisimman nopeasti. Sortter on yksi Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista, joten et välttämättä saa parempia lainatarjouksia muualta.

Sortter on reilu lainavertailija ja me myös kerromme sinulle, jos osa lainanantajista ei ole tehnyt sinulle lainatarjousta. Näet näiden lainanantajien logot tarjoussivun alalaidassa.

Tutustu Sortterin laskureihin ja kilpailuta lainasi jo tänään.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.