Lainaa ilman vakuuksia 60 000 € asti

Tarvitsetko vakuudetonta lainaa heti? Vertailustamme löydät edullisen lainan nopeasti ja ilmaiseksi moneen eri käyttötarkoitukseen ja elämäntilanteeseen.

Lainalaskuri – tarkista kuukausierän suuruus

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
201 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 201 €, takaisinmaksettava summa 12 040 € sekä todellinen vuosikorko on 7,83 %.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 201 €, takaisinmaksettava summa 12 040 € sekä todellinen vuosikorko on 7,83 %.

Tarvitsetko vakuudetonta lainaa heti? Vertailustamme löydät edullisen lainan nopeasti ja ilmaiseksi moneen eri käyttötarkoitukseen ja elämäntilanteeseen.

Lainaa ilman vakuuksia – kilpailuta ja valitse edullinen lainatarjous

Joskus tulee yllättävä tarve hakea lainaa ja saada rahat nopeasti tilille, kun esimerkiksi jääkaappi, tiskinpesukone tai vaikka televisio hajoaa. Tällöin hyvä vaihtoehto voi olla hakea lainaa ilman vakuuksia – et tarvitset lainaa varten mitään vakuuksia tai takaajaa.

Hakuprosessi lainan hakemiseen ilman vakuuksia on yksinkertainen ja nopea. Täytä lainahakemus Sortterin vertailupalvelussa – täyttämiseen mene keskimäärin 4 minuuttia ja 40 sekuntia. Ensimmäiset lainatarjoukset pankeilta saapuvat sinulle välittömästi hakemuksen täyttämisen jälkeen. Vertaile lainatarjouksia keskenään ja valitse sinulle paras laina, rahat on käytettävissäsi jo muutamassa minuutissa ja viimeistään saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,5
Perustuu 151 arvosteluun.
powered by

Hae lainaa ilman vakuuksia parhaan koron takuulla

Sortter on täysin suomalainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta. Vertailemme lainoja, mutta jätämme lainojen myöntämisen yhteistyökumppaneillemme. Näin mahdollistamme monen tarjouksen kilpailuttamisen yhdellä hakemuksella. Palvelumme avulla voit säästää rahaa, aikaa, sekä energiaa.

Täytä Sortterin lainalaskuri ja hae nopeasti lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Lainan hakemiseen menee muutama minuutti ja saat yhdellä hakemuksella henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta kumppaneiltamme. 

Järjestelmämme vertaa lainoja henkilökohtaisten tietojesi mukaan.  Sopivan lainan löytyessä, myös sen nostaminen onnistuu palvelussamme helposti ja nopeasti. 

Saamasi tarjoukset näkyvät sinulle aina hintajärjestyksessä, jotta edullisimman lainan valinta on sinulle helppoa. 

Täytä maksuton hakemus, niin vertaamme lainat puolestasi ilmaiseksi. Sortterin kautta saat lainallesi parhaan koron takuun.

 • Voit hakea lainaa ilman vakuuksia 1 000–60 000 € 
 • Korko alkaen 4 %
 • Laina-aika 1–15 vuotta

Näin kilpailutat lainan ilman vakuuksia

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Saat lainapäätökset heti hakemuksen jätettyäsi. Mikäli hakemuksesi käsittellään pankissa virkailijan toimesta, voi päätöksen saamiseen mennä muutama tunti. Voit saada rahat heti tilille – jopa samana päivänä.

Huomioithan, etteivät pankit yleensä käsittele lainapäätöksiä manuaalisesti iltaisin tai viikonloppuisin. Jos hakemus etenee virkailijan käsittelyyn, on syynä yleensä suuri haettu lainasumma, määräaikainen työsuhde tai yrittäjänä toimiminen.

Myös vakuudettoman lainan hakemisessa ennakointi siis kannattaa, jotta ehdit odottaa kaikkien pankkien päätöksen ennen valinnan tekoa.

Mihin tarkoituksiin lainaa haetaan?

Lainaa ilman vakuuksia haetaan tyypillisesti alle 60 000 € ennalta suunniteltuihin hankintoihin. Vakuudettoman lainan etuna on hakemisen mutkattomuus ja nopea luottokäsittely. Lainan kulut voidaan minimoida, kun lainahaku kilpailutetaan. Näin asiakkaamme saavat mahdollisimman suuren hyödyn irti hankinnoistaan.

Sortterin kautta haetaan lainaa pidempään suunniteltuihin ja harkittuihin hankintoihin. Tyypillisiä lainan käyttökohteita ovat remontti, auton tai veneen osto, lomailu, häiden järjestäminen sekä nykyisten lainojen yhdistäminen.

Rahoittaessasi hankintasi vakuudettomalla lainalla, ei lainaa myöntävä pankki kysy tai määrää sen käyttökohdetta samalla tavalla, kuin vakuudellisissa lainoissa.

Kuinka nopeasti laina siirretään tilille?

Laina siirretään tilillesi pankin toimesta hyvin nopeasti. Yleensä jo muutamassa minuutissa ja viimeistään saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu turvallisesti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Välillä pankit vaativat todistuksen ilmoittamistasi palkka- tai eläketuloista ennen lainan maksamista tilille. Todistukseksi riittää useimmiten kuva tai kopio viimeisimmästä palkka- tai eläketuloista ennen lainan maksamista tilille. Mitä nopeammin toimitat tarvittavat todistukset, sitä nopeammin valitsemasi lainanantaja maksaa lainan tilillesi.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiAktiaResurs BankBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBalanziaFellow PankkiBraBankInstabankFerratumFixuraKomplett bankmyLenderLaina.fi - KertalainaCredigoHalino

Mistä edullinen vakuudeton laina?

Vakuudettoman lainan saa nykyään edullisesti, kun kilpailuttaa lainantarjoajat huolella. Saat Sortterilla henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta kumppaneiltamme yhdellä hakemuksella. Vertaa pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoukset helposti palvelussamme ja valitse itsellesi sopivin lainatarjous täysin ilmaiseksi.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Kenelle myönnetään lainaa ilman vakuuksia?

Voit hakea lainaa Sortterin avulla, kun normaalit luotonmyöntöehdot täyttyvät:

 • olet yli 20-vuotias
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • riittävä maksukyky
 • pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa ja
 • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Lainanmyöntäjät tekevät luottopäätöksen hakemuksessa antamiesi tietojen sekä mm. Asiakastiedolta haettujen tietojen perusteella. Vakuudettoman lainan hinnoittelu määräytyy pankkien tekemän riskiarvion perusteella.

Hyvin hoidettu talous, vakituinen työsuhde sekä vakaa elämäntilanne edesauttavat sinua saamaan lainan edullisesti.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kannattaako hakemus jättää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa?

Kun haet lainaa ilman vakuuksia, kanttaa lainahakemus täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, mikäli mahdollista. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Pankit voivat yleensä tarjota lainallesi paremmat ehdot, kun lainan takaisinmaksajia on kaksi. Näin pankin riskit lainan annosta pienevät ja sinun on mahdollista säästää lainakuluissa.

Sortter arvostelut – asiakkaiden kokemuksia

 • profile image
  Tarja Järvinen
  16.5.2022 klo 10.31.21

  Todella hyvää palvelua ja nopeasti asia hoitui kiitos siitä teille

 • profile image
  Johanna Karvonen
  3.5.2022 klo 12.17.00

  Kilpailuttaminen oli nopeaa ja sain lainapäätökseni nopeasti. Luotettava sivusto ja selkeä. Suosittelen!

 • profile image
  Tero Välimaa
  27.4.2022 klo 18.06.03

  Kilpailukykyisiä lainatarjouksia!

 • profile image
  Anita Jernvall
  27.4.2022 klo 16.49.01

  Nopea ja helppo!😄👌

 • profile image
  Ritva Kivistö
  26.4.2022 klo 16.01.45

  Nopea ystävällinen palvelu

Ketkä myöntävät lainaa ilman vakuuksia?

Pankit, rahoitusyhtiöt sekä vertaislainanvälittäjät myöntävät vakuudettomia lainoja Suomessa. Lainan myöntäminen on valvonnan alaista toimintaa ja myöntäjän tulee olla listattuna joko Aluehallintoviraston tai Finanssivalvonnan rekisterissä.

Sortter toimii vain luotettavien lainanantajien kanssa. Kaikki yhteistyökumppanimme toimivat asianmukaisesti joko Aluehallintoviraston tai Finanssivalvonnan valvonnan alaisina.

Mikä on korkoni, kun haen lainaa ilman vakuuksia?

Aivan kuten asuntolainoissa tai muissa vakuudellisissa lainoissa, myös vakuudettomissa lainoissa korko määräytyy asiakaskohtaisesti. Pankin näkökulmasta vakuudettomassa lainassa on suurempi riski, kuin vakuudellisessa lainassa – onhan vakuuden tarkoitus nimenomaan turvata lainan takaisinmaksua.

Pankkien välisestä kilpailusta johtuen voit saada edullisempaa lainaa kilpailuttamalla lainatarjoukset useamman lainantarjoajan välillä.

Lainojen korot ja kulut vaihtelevat niin pankkien kuin lainanhakijoiden välillä. Myös pankkien luottopäätös- ja hinnoittelumallit muuttuvat jatkuvasti ja suosivat ajankohdasta riippuen erilaisia hakijoita. Tahdomme varmistaa, etteivät nämä muutokset korota suomalaisten lainakuluja ja siksi kehitimme helpon ja nopean tavan kilpailuttaa lainasi. Nykyään lainanantajien kesken käydään kuitenkin kovaa kilpailua, joka on painanut myös vakuudettomien lainojen hintoja alas.

Tällä hetkellä vakuudettomien lainojen korot alkavat noin 4-5 prosentista. Useimmiten 10 000 € vakuudettoman lainan korko on noin 7–15 % välillä. Tätä pienempiä korkoja tarjotaan useimmiten vain suurempiin lainoihin.

Vakuudettoman lainan hintaan vaikuttaa pankin riskiarvion lisäksi lainan takaisinmaksuaika sekä haettu lainasumma. Yleensä vakuudettomien lainojen korko on sitä pienempi, mitä pidempi takaisinmaksuaika ja suurempi lainasumma on kyseessä. 

Alla vakuudettomien lainojen esimerkkihintoja eri pankeista

Tiedot haettu pankkien internet -sivuilta 9.2.2022 

(OP, Nordea, Aktia, S-Pankki)

Laskelmat on tehty luottomarginaalien perusteella, eikä mahdollista euribor-koron vaikutusta ole erikseen huomioitu.

OP Täsmäluotto

 • Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen OP Täsmäluotto nimistä kertaluottoa. OP Täsmäluoton luotonhoitomaksu on 6 € kuukaudessa, joka kattaa lainan perustamiskustannukset sekä laskutuspalkkion. Korko 3 kk:n euribor + 7,95 %.´
 • Esimerkkilaskelma: OP Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 € luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 10,93 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 6 434 euroa. 

OP Joustoluotto

 • Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen OP Joustoluotto, joka on jatkuvasti käytössäsi oleva kulutusluotto, jota voit hakea 2 000–8 500 €. Luotonhoitomaksu on 6 € kuukaudessa, joka kattaa lainan perustamiskustannukset sekä laskutuspalkkion. Korko 3 kk:n euribor + 7,95 %.
 • Esimerkkilaskelma: OP Joustoluoton todellinen vuosikorko 4 000 € luotolle 3 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,75 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 4 725 euroa. Esimerkkilaskelmassa on oletettu, että Joustoluotto on nostettu yhdellä kerralla, ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana. Laskelmassa oletetaan myös, että Joustoluotto maksetaan takaisin 131,25 € suuruisissa lyhennyserin.

Nordea Joustoluotto -laina

 • Nordea tarjoaa asiakkailleen Juostoluottoa, eli lainaa ilman vakuuksia. Nordean lainassa ei ole avausmaksua. Nordean joustoluoton korko on 3 kk euribor ja riippuen asiakkuudesta 2,5–8,9 prosenttiyksikköä. Tämän lisäksi luotosta maksetaan tilinhoitomaksu, joka on enintään 12.5 € kuukaudessa.
 • Esimerkkilaskelma: Nordean Joustoluoton -lainan todellinen vuosikorko 5 000 € luotolle 4 vuoden takaisinmaksuajalla on 14,69 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 8,95 % ja luotonhoitomaksu on 12,5 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 6 561 euroa. Esimerkkilaskelmassa on oletettu, että Nordean Joustoluotto -laina on nostettu yhdellä kerralla ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana. Laskelmassa oletetaan myös, että Joustoluotto maksetaan takaisin 136,69 € suuruisissa lyhennyserin.

Aktia käyttölaina

 • Aktia tarjoaa asiakkailleen Aktia käyttölaina -nimistä kertaluotto, jonka voi nostaa ilman vakuuksia. Luoton avausmaksu 60 € ja tilinhoitopalkkio 3,9 € kuukaudessa. Luoton korko määräytyy asiakkaan mukaan ja on 8,5 % lisättynä 3 kk euriborilla.
 • Esimerkkilaskelma: Aktia käyttölaina on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 € luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,33 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 8,5 %, luotonhoitomaksu on 3,9 euroa kuukaudessa ja luoton avausmaksu on 60 €. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 6 163 euroa. 

S-Pankki S-laina

 • S-pankki tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta S-Lainaa. S-Pankin lainan avausmaksu on 0 €, tilinhoitomaksu on 12,50 € kuukaudessa ja korko on 4,5–9,99 % + 3 kk euribor. Lainan korko on henkilökohtainen. 
 • Esimerkkilaskelma: S-Pankin S-laina on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 € luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 12,14 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 9,99 %, luotonhoitomaksu on 3,9 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 6 263 euroa.

Kuten pankkien koroista ilmenee, on käyttölainojen ja joustoluottojen sekä muiden vakuudettomien lainojen hinnoissa on suuriakin eroja. Vertailemalla saat tietoosi nämä erot, joiden pohjalta voit valita edullisimman lainan. 

Voit tarkistaa ajankohtaiset pankkien ilmoittamat korot sivuiltamme, jossa julkaisemme korkotilaston kuukausittain.

Mitä todistuksia tarvitsen kun haen lainaa ilman vakuuksia?

Kun haet lainaa ilman vakuuksia Sortterin kautta, et yleensä tarvitse muuta kuin toimivan nettiyhteyden. Täytä maksuton lainahakemus sivuillamme, jonka jälkeen etsimme sinulle edullisimman lainatarjouksen yhteistyökumppaneiltamme.

Valittuasi haluamasi lainan tarvitset pankkitunnukset, joiden avulla voit allekirjoittaa lainasopimuksen. Lainasummasta ja lainanantajasta riippuen sinulta saatetaan kysyä myös todistusta tuloistasi. Yleensä todistukseksi riittää viimeisin palkkakuitti tai tosite eläkkeestä.

Esitämme saamasi tarjoukset sinulle selkeänä listana. Pääset vertaamaan palvelussamme helposti lainojen erot sekä valitsemaan itsellesi sopivan lainatarjouksen.

Näin helposti voit hakea lainaa ilman vakuuksia Sortterin kautta!

Usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen lainaan ilman vakuuksia

 • Laina ilman vakuuksia tarkoittaa, että lainalle ei aseteta mitään omaisuutta tai tavaraa vakuudeksi – vakuutena toimii sinun säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Voit siis hakea vakuudetonta lainaa ilman, että omistaisit jotain arvokasta omaisuutta kuten esimerkiksi autoa, metsää, asuntoa, loma-asuntoa.

 • Lainaa ei koskaan pidä ottaa heppoisin perustein. Kun olet hakemassa lainaa, on tärkeää arvioida huolellisesti, että varasi riittävät myös elämiseen, joten suhteuta lainan määrä ja kuukausittainen lyhennys sopimaan omiin menoihisi.

 • Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa:

  1. Täytä hakemus Sortterin lainavertailupalvelussa
  2. Vertaile saatuja laina tarjouksia keskenään – muista, että Sortter järjestää lainatarjoukset aina oletuksena edullisuusjärjestykseen.
  3. Hyväksy haluamasi lainatarjous ja toimita lainan myöntäjälle todistus tuloista, jos ne sitä pyytävät.
  4. Rahat siirtyvät tilillesi muutamassa tunnissa, jonka jälkeen voit käyttää rahat haluamasi mukaan.
 • Pankit ja rahoituslaitokset myöntävät lainaa sekä voit kilpailuttaa lainan ilman vakuutuksia Sortterin palvelussa aina 60 000 € saakka.