Lainaa ilman vakuuksia 50 000 € asti

Tarvitsetko lainaa ilman vakuuksia? Etsimme sinulle edullisimmat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme nopeasti ja maksutta.

Lainaa ilman vakuuksia

Valitse lainasumma

€2000
€10000
€50000

Valitse laina-aika

1 vuosi
5 vuotta
15 vuotta
194

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Lainanantajat tekevät sinulle yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4,5%-20% ja lainasumma 2 000€-50 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 8%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 150€, kuukausierä on 202,76€, takaisinmaksettava summa 12315,6€ ja todellinen vuosikorko 8,99%.

Lainaa ilman vakuuksia

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia kätevästi Sortterin kautta. Lainan hakemiseen menee vain muutama minuutti, jonka jälkeen etsimme sinulle edullisimmat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Vertailemme saamasi lainatarjoukset puolestasi – järjestäen edullisimman lainan aina ensimmäiseksi.

Kun tarvitset lainaa ilman vakuuksia, vertailemme sinulle lainat maksutta, mutta sinä päätät minkä lainatarjouksen valitset.

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Saat lainapäätökset useimmiten muutamassa minuutissa hakemuksen jätettyäsi. Mikäli hakemuksesi joudutaan käsittelemään pankissa manuaalisesti, lainapäätöksen tekemiseen voi mennä muutama tunti.

Kannattaa huomioida, etteivät pankit yleensä käsittele lainapäätöksiä manuaalisesti iltaisin tai viikonloppuisin. Jos hakemus etenee manuaaliseen käsittelyyn, syynä on yleensä suuri haettu lainasumma, määräaikainen työsuhde tai yrittäjänä toimiminen. Myös vakuudettoman lainan hakemisessa ennakointi siis kannattaa, jotta ehdit odottaa kaikkien pankkien lainatarjoukset ennen valinnan tekoa.

Mihin tarkoituksiin lainaa ilman vakuuksia haetaan?

Lainaa ilman vakuuksia haetaan tyypillisesti alle 50 000 € hankintoihin. Vakuudettoman lainan etuna on sen hakemisen mutkattomuus ja nopea luottokäsittely.

Sortterin kautta haetaan lainaa useimmiten remontointiin, auton tai veneen ostoon, lomailuun, häiden järjestämiseen, lainojen yhdistämiseen tai muihin pidempään harkittuihin hankintoihin.

Kun haet lainaa ilman vakuuksia, lainan myöntävä pankki ei kysy tai määrää lainan käyttökohdetta samalla tavalla, kuin vakuudellisissa lainoissa.

Kuinka nopeasti vakuudeton laina maksetaan minulle?

Laina siirretään tilillesi pankin toimesta usein jos saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoitettuasi. Pankkiyhteyksistä johtuen kannattaa kuitenkin varautua siihen, että rahat näkyvät sinulla viimeistään kahden arkipäivän sisällä.

Mistä lainaa ilman vakuuksia edullisesti?

Edullisen vakuudettoman lainan löytämisen vuoksi ei tarvitse nähdä vaivaa – saat kauttamme yhdellä hakemuksella useamman lainatarjouksen ja voit valita niistä itsellesi edullisimman lainan.

Kenelle myönnetään lainaa ilman vakuuksia?

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia Sortterin kautta, kun normaalit luotonmyöntöehdot täyttyvät:

 • Olet yli 20 -vuotias
 • Sinulla on säännölliset tulot
 • Sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä

Kukin lainanmyöntäjä tekee luottopäätöksen hakemuksessa antamiesi tietojen sekä mm. Asiakastiedolta haettujen tietojen perusteella. Vakuudettoman lainan hinnoittelu määräytyy pankkien tekemän riskiarvion perusteella – eli hyvin hoidettu talous ja vakituinen työsuhde edesauttavat sinua saamaan vakuudettoman lainan edullisesti. Lainanantajasta riippuen myös muut seikat, kuten työsuteen muoto sekä muut lainat tai vastuut voivat vaikuttaa vakuudettoman lainan hinnoitteluun.

Ketkä myöntävät lainaa ilman vakuuksia

Vakuudettomia lainoja myöntävät Suomessa pankit, luotonantajat ja vertaislainanvälittäjät. Suomessa toimii yhteensä yli 300 tahoa (tilanne toukokuussa 2019), jotka on merkitty joko Aluehallintoviraston tai Finanssivalvonnan rekistereihin. Näistä suuri osa myöntää lainaa myös ilman vakuuksia. Lainan myöntäminen on valvonnan alaista toimintaa ja lainaa myöntävän tahon tuleekin olla listattuna jommassa kummassa rekisterissä.

Sortter toimii vain luotettavien lainanantajien kanssa ja kaikki yhteistyökumppanimme ovat asianmukaisesti joko Aluehallintoviraston tai Finanssivalvonnan valvonnan alaisia.

Mikä on vakuudettomien lainojen korko?

Aivan kuten asuntolainoissa tai muissa vakuudellisissa lainoissa, myös vakuudettomissa lainoissa korko määräytyy asiakaskohtaisesti. Pankin näkökulmasta vakuudettomassa lainassa on suurempi riski, kuin vakuudellisessa lainassa – onhan vakuuden tarkoitus nimenomaan turvata lainan takaisinmaksua.

Nykyään lainanantajien kesken käydään kuitenkin kovaa kilpailua, joka on painanut myös vakuudettomien lainojen hintoja alas. Pankkien välisestä kilpailusta johtuen voit saada lainaa ilman vakuuksia edullisesti kilpailuttamalla lainatarjoukset useamman lainantarjoajan välillä. Tällä hetkellä halvimpien vakuudettomien lainojen korot ovat noin 4-5% luokkaa. Useimmiten 10 000 € vakuudettoman lainan korko on n. 7%-15% välillä, kun taas tätä pienempiä korkoja tarjotaan useimmiten suurempiin lainoihin.

Vakuudettoman lainan hintaan vaikuttaa pankin riskiarvion lisäksi lainan takaisinmaksuaika sekä haettu lainasumma. Yleensä vakuudettomien lainojen korko on sitä pienempi, mitä pidempi takaisinmaksuaika ja suurempi lainasumma on kyseessä. 

Esimerkkinä on alla vakuudettomien lainojen hintoja eri pankeista (tiedot haettu pankkien internet -sivuilta 1.6.2019 OP, Nordea, Aktia, S-Pankki)

Osuuspankki täsmäluotto - lainaa ilman vakuuksia

 • Luoton perustamismaksu 150€ ja laskutuskulu 5€ kuukaudessa. Korko 3kk:n euribor + 6,5 prosenttiyksikköä.
 • Esimerkiksi 5000€ vakuudettoman täsmäluoton ilmoitettu todellinen vuosikorko Osuuspankissa on 10,3%, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

Nordea joustoluotto - lainaa ilman vakuuksia

 • Luoton avausmaksu vaihtelee lainasumman mukaan, ollessa 125€-300€. Nordean joustoluoton korko on 3kk euribor ja 8 prosenttiyksikköä. Tämän lisäksi luotosta maksetaan tilinhoitomaksu, joka on 4,5€-7€ kuukaudessa.
 • Esimerkiksi 5000€ vakuudettoman kertaluoton ilmoitettu todellinen vuosikorko Nordeassa on 11,3%, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

Aktia käyttölaina – lainaa ilman vakuuksia

 • Luoton avausmaksu 60€ ja tilinhoitopalkkio 3,9€ kuukaudessa. Luoton korko määräytyy asiakkaan mukaan, ollessa 3kk euribor ja 4,5%-11,5%.   
 • Esimerkkinä Aktia ilmoittaa 5000€ luotolle 10,77% todellisen vuosikoron, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

S-Pankki S-laina - lainaa ilman vakuuksia

 • Luoton avausmaksu muille kuin osuuskauppojen asiakasomistajatalouteen kuuluville on 150€-400€, tilinhoitopalkkio 8€ kuukaudessa ja korko on 3kk euribor ja 6-14% luottosumman mukaan.
 • Esimerkiksi 5000€ S-lainan todelliseksi vuosikoroksi ilmoitetaan 17,97%, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

Kilpailuta lainatarjoukset

Mitä dokumentteja tarvitsen hakiessani lainaa ilman vakuuksia?

Kun haet lainaa ilman vakuuksia Sortterin kautta, et tarvitse muuta kuin tomivan nettiyhteyden. Täytä maksuton lainahakemus sivuillamme, jonka jälkeen etsimme sinulle lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Esitämme saamasi tarjoukset sinulle selkeänä listana, josta sinä pääset helposti vertaamaan lainojen erot, sekä valitsemaan itsellesi edullisen vakuudettoman lainan.

Lainatarjouksen valittuasi tarvitset pankkitunnukset, joiden avulla voit allekirjoittaa lainasopimuksen. Lainasummasta ja lainanantajasta riippuen sinulta saatetaan kysyä myös todistusta tuloistasi. Yleisimmin todistukseksi riittää viimeisin palkkakuitti.

Näin helposti voit hakea lainaa ilman vakuuksia Sortterin kautta!