Lainaa ilman vakuuksia 60 000 € asti

Tarvitsetko vakuudetonta lainaa? Vertailustamme löydät edullisen lainan nopeasti ja ilmaiseksi moneen eri käyttötarkoitukseen ja elämäntilanteeseen.

Lainalaskuri – tarkista kuukausierän suuruus

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
201 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 201 €, takaisinmaksettava summa 12 040 € sekä todellinen vuosikorko on 7,83 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 201 €, takaisinmaksettava summa 12 040 € sekä todellinen vuosikorko on 7,83 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Tarvitsetko vakuudetonta lainaa? Vertailustamme löydät edullisen lainan nopeasti ja ilmaiseksi moneen eri käyttötarkoitukseen ja elämäntilanteeseen.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Lainaa ilman vakuuksia – kilpailuta ja valitse edullinen lainatarjous

Laina ilman vakuuksia on nopea tapa ratkaista pikainen rahan tarve. Lainan voi tarvita tilille nopeasti, jos vaikkapa jääkaappi, tiskikone tai auto hajoaa ja sen korjaamiseen tarvitsee ulkopuolista rahoitusta. Tällöin tarvittavan rahan saa usein nopeimmin käyttöön hakemalla vakuudetonta lainaa.

Millaista lainaa voit saada ilman vakuuksia?

 • Lainasumma 1 000–60 000 € 
 • Korko alkaen 4 %
 • Laina-aika 1–20 vuotta

Vakuudettoman lainan hakemiseen et yleensä tarvitse muuta kuin toimivan nettiyhteyden. Valitse vain Sortterin lainalaskurista haluamasi lainasumma ja täytä maksuton lainahakemus sivuillamme.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 470 arvosteluun.
powered by

Näin haet Sortterilla lainaa ilman vakuuksia helposti ja nopeasti

Sortter on täysin suomalainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta. Vertailemme lainoja, mutta jätämme lainojen myöntämisen yhteistyökumppaneillemme. Näin mahdollistamme monen tarjouksen kilpailuttamisen yhdellä hakemuksella. Palvelumme avulla voit säästää rahaa, aikaa, sekä energiaa.

Kun haet lainaa ilman vakuuksia Sortterin vertailupalvelussa, on hakuprosessi yksinkertainen ja nopea. Sortterin lainahakemuksen täyttämiseen menee keskimäärin 4 minuuttia ja 40 sekuntia ja ensimmäiset lainatarjoukset pankeilta saapuvat sinulle välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tämän jälkeen voit vertailla lainatarjouksia keskenään ja valita sinulle parhaan lainan.

Vakuudetonta lainaa hakiessasi luotonantajat tekevät lainapäätöksen antamiesi tietojen perusteella. Lainasummasta ja lainanantajasta riippuen sinulta saatetaan kysyä myös todistusta tuloistasi. Yleensä todistukseksi riittää viimeisin palkkakuitti tai tosite eläkkeestä.

Sortterin kautta täytettyyn lainahakemukseen voidaan tarvita seuraavat tiedot:

 • hakijan nimi-, henkilö- ja yhteystiedot
 • haettava lainasumma
 • toivottu laina-aika 
 • lainan ensisijainen käyttötarkoitus
 • palkka- tai muut tulotiedot 
 • olemassa olevat aiemmat lainat
 • siviilisääty 
 • asumismuoto ja asumisen kulut

Sortterilla pelkkä lainojen kilpailuttaminen ja tarjousten saaminen ei vielä sido mihinkään. Voit siis vertailla lainat huoletta ilmaiseksi ja tehdä päätöksesi rauhassa.

Mikäli hyväksyt jonkun lainatarjouksen, allekirjoita lainasopimus pankkitunnuksilla ja rahat valitsemastasi pankista riippuen käytettävissäsi jopa muutamassa minuutissa tai viimeistään seuraavan päivän aikana lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Näin helposti voit hakea lainaa ilman vakuuksia Sortterin kautta!

Näin kilpailutat lainan ilman vakuuksia

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kuinka nopeasti voi saada lainaa tilille ilman vakuuksia?

Kun haet vakuudetonta lainaa Sortterin kautta, saat ensimmäiset lainapäätökset heti hakemuksen jätettyäsi. Pankissa asiointia ei siis tarvita ja lainan hakeminen tapahtuu kokonaan verkossa, mikä tekee prosessista nopean ja lainaa voi saada tilille jopa samana päivänä.

Joissain poikkeustapauksissa pankkien lainapäätöksiin voi kuitenkin mennä hieman pidempään. Esimerkiksi jos hakemuksesi käsitellään pankissa virkailijan toimesta, voi päätöksen saamiseen mennä muutama tunti. Jos hakemus etenee virkailijan käsittelyyn, on syynä yleensä suuri lainasumma, määräaikainen työsuhde tai yrittäjänä toimiminen.

Pankit eivät myöskään yleensä käsittele lainapäätöksiä manuaalisesti iltaisin tai viikonloppuisin. Myös vakuudettoman lainan hakemisessa ennakointi siis kannattaa, jotta ehdit odottaa kaikkien pankkien lainapäätöstä ennen valinnan tekoa.

Mihin tarkoituksiin lainaa voi hakea ilman vakuuksia?

Lainaa ilman vakuuksia haetaan tyypillisesti alle 60 000 euroa maksaviin kuluihin. Sortterin kautta haetaan lainaa yleensä pidempään harkittuihin hankintoihin. Tyypillisiä lainan käyttökohteita ovat remontti, auton tai veneen osto, lomailu, häiden järjestäminen sekä vanhojen lainojen yhdistäminen.

Vakuudetonta lainaa haettaessa lainaa myöntävä pankki ei kysy tai määrää sen käyttökohdetta samalla tavalla, kuin vakuudellisissa lainoissa. Vakuudettoman lainan etuna onkin hakemisen mutkattomuus ja nopea luottokäsittely.

Käyttökohteesta riippumatta lainatarjoukset kannattaa kuitenkin kilpailuttaa Sortterilla. Näin lainan kulut voi minimoida ja hankintoihin liittyvät lainakustannukset pysyvät mahdollisimman pieninä.

Kenelle voidaan myöntää lainaa ilman vakuuksia?

Voit hakea lainaa Sortterin avulla, kun normaalit luotonmyöntöehdot täyttyvät:

 • Olet yli 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Sinulla on riittävä maksukyky.
 • Pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa.
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Lainanmyöntäjät tekevät luottopäätöksen hakemuksessa antamiesi tietojen sekä mm. Asiakastiedolta haettujen tietojen perusteella. Vakuudettoman lainan hinnoittelu määräytyy pankkien tekemän riskiarvion perusteella.

Hyvin hoidettu talous, vakituinen työsuhde sekä vakaa elämäntilanne edesauttavat sinua saamaan lainan ilman vakuuksia edullisilla ehdoilla.

Hae edullista vakuudetonta lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Kun haet lainaa ilman vakuuksia, kannattaa lainahakemus täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, mikäli mahdollista. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso, mutta rinnakkaishakijan ei kuitenkaan tarvitse asua samassa osoitteessa pääasiallisen lainanhakijan kanssa.

Lainahakemus yhteishakijan kanssa on usein halvin vaihtoehto siksi, että pankit voivat yleensä tarjota lainallesi paremmat ehdot, kun lainan takaisinmaksajia on kaksi. Näin pankin riskit lainanannosta pienevät ja sinun on mahdollista säästää lainakuluissa.

Samalla on kuitenkin syytä muistaa, että sekä pääasiallinen hakija että rinnakkaishakija ovat molemmat vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli pääasiallinen hakija ei syystä tai toisesta maksa lainaa takaisin, vastaa rinnakkaishakija lainasta kuin omastaan. Yhteislainaa kannattaa siis hakea vain luotettavan kumppanin kanssa.

Sortter arvostelut – asiakkaiden kokemuksia

 • profile image
  Kalle Raanoja
  14.4.2024 10.50.07

  Saman päivän aikana oli jo edullisin laina pankkitilillä.

 • profile image
  Antti Valtakari
  13.4.2024 19.27.06

  Nopeaa ja sujuvaa.

 • profile image
  Unto Ryynänen
  4.4.2024 6.01.03

  Nopeasti toimittu, kaikki OK!

 • profile image
  Sari Niinepuu
  29.3.2024 7.55.59

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Vanissa N
  23.2.2024 10.35.42

  Very convenient and fast

Kuka myöntää lainaa ilman vakuuksia?

Suomessa vakuudettomia lainoja myöntävät pankit, rahoitusyhtiöt sekä vertaislainanvälittäjät. Lainan myöntäminen on valvonnan alaista toimintaa ja myöntäjän tulee olla listattuna Finanssivalvonnan rekisterissä.

Sortter puolestaan on täysin suomalainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta. Emme siis itse myönnä lainaa, vaan vertailemme kymmenien yhteistyökumppaneidemme lainatarjouksia. Näin mahdollistamme monen tarjouksen kilpailuttamisen vain yhdellä hakemuksella.

Yhteistyökumppaneinamme on vain luotettavia lainanantajia, jotka toimivat asianmukaisesti Finanssivalvonnan valvonnan alaisina. Palvelumme avulla sinä voit siis kilpailuttaa lainasi turvallisesti ja säästää lainanhakuprosessissa rahaa, aikaa sekä energiaa.

Lainaa ilman vakuuksia – kuinka kallista se on?

Aivan kuten asuntolainoissa tai muissa vakuudellisissa lainoissa, myös vakuudettomissa lainoissa korko ja muut maksuehdot määräytyvät asiakaskohtaisesti. Pankin näkökulmasta vakuudettomassa lainassa on suurempi riski, kuin vakuudellisessa lainassa – onhan vakuuden tarkoitus nimenomaan turvata lainan takaisinmaksua.

Ilman vakuuksia nostetun lainan hintaan vaikuttaa pankin riskiarvion lisäksi myös lainan takaisinmaksuaika sekä haettu lainasumma. Yleensä vakuudettomien lainojen korko on sitä pienempi, mitä pidempi takaisinmaksuaika ja suurempi lainasumma on kyseessä.

Koron lisäksi lainan kokonaishintaan vaikuttavat myös muut lainan juoksevat kulut, kuten avausmaksu ja tilihoitomaksut. Siksi me Sortterilla ilmoitamme kaikista kauttamme kilpailutetuista lainoista aina todellisen vuosikoron, joka huomioi kaikki lainan kulut.

Esimerkkihintoja, kun haet lainaa ilman vakuuksia

Lainojen korot ja kulut vaihtelevat niin pankkien kuin lainanhakijoiden välillä. Myös pankkien luottopäätös- ja hinnoittelumallit muuttuvat jatkuvasti ja suosivat ajankohdasta riippuen erilaisia hakijoita. Tahdomme varmistaa, etteivät nämä muutokset korota suomalaisten lainakuluja ja siksi kehitimme helpon ja nopean tavan kilpailuttaa lainasi. Nykyään lainanantajien kesken käydään kovaa kilpailua, joka on painanut myös vakuudettomien lainojen hintoja alas.

Vakuudettoman lainan hintaan vaikuttaa pankin riskiarvion lisäksi lainan takaisinmaksuaika sekä haettu lainasumma. Yleensä vakuudettomien lainojen korko on sitä pienempi, mitä pidempi takaisinmaksuaika ja suurempi lainasumma on kyseessä. 

Alla vakuudettomien lainojen esimerkkihintoja eri pankeista:

Tiedot haettu pankkien internet-sivuilta 17.1.2024. 

(OP, Nordea, Aktia, S-Pankki)

OP Täsmäluotto

 • Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen OP Täsmäluotto nimistä kertaluottoa. OP Täsmäluoton luotonhoitomaksu on 6 € kuukaudessa, joka kattaa lainan perustamiskustannukset sekä laskutuspalkkion. Korko 3 kk:n euribor + 7,95 %.´
 • Esimerkkilaskelma: OP Täsmäluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 € luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 13,36 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 13 557,69 euroa. 

OP Joustoluotto

 • Osuuspankki tarjoaa asiakkailleen OP Joustoluotto, joka on jatkuvasti käytössäsi oleva kulutusluotto, jota voit hakea 2 000–8 500 €. Luotonhoitomaksu on 6 € kuukaudessa, joka kattaa lainan perustamiskustannukset sekä laskutuspalkkion. Korko 3 kk:n euribor + 7,95 %. Luotonhoitomaksu veloitetaan kuukausittain, vaikka luottoa ei olisi aktiivisesti käytössä. 
 • Esimerkkilaskelma: OP Joustoluoton todellinen vuosikorko 2 000 € luotolle 1 vuoden takaisinmaksuajalla on 18,75 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 175,98 euroa. Esimerkkilaskelmassa on oletettu, että Joustoluotto on nostettu yhdellä kerralla, ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana. Laskelmassa oletetaan myös, että Joustoluotto maksetaan takaisin 12 tasasuuruisessa erässä.

Nordea Joustoluotto -laina

 • Nordea tarjoaa asiakkailleen Juostoluottoa, eli lainaa ilman vakuuksia. Nordean lainassa ei ole avausmaksua. Nordean joustoluoton korko on 3 kk euribor ja riippuen asiakkuudesta 2,9–8,9 prosenttiyksikköä. Tämän lisäksi luotosta maksetaan päiväkohtainen tilinhoitomaksu, joka on 0,01 prosenttia myönnetyn luoton määrästä, mutta kuitenkin korkeintaan 12,5 € kuukaudessa.
 • Esimerkkilaskelma: Nordean Joustoluoton -lainan todellinen vuosikorko 8 000 € luotolle 139 kuukauden takaisinmaksuajalla on 15,7 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 8,9 % ja luotonhoitomaksu on 12,5 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 16 671,54 euroa. Esimerkkilaskelmassa on oletettu, että Nordean Joustoluotto -laina on nostettu yhdellä kerralla ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana.

Aktia käyttölaina

 • Aktia tarjoaa asiakkailleen Aktia käyttölaina -nimistä kertaluotto, jonka voi nostaa ilman vakuuksia. Luoton avausmaksu 60 € ja tilinhoitopalkkio 3,9 € kuukaudessa. Luoton korko määräytyy asiakkaan mukaan ja on 4,5-11,5 % lisättynä 3 kk euriborilla.
 • Esimerkkilaskelma: Aktia käyttölaina on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 8 000 € luotolle 80 kuukauden takaisinmaksuajalla on 14,28 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 8,5 %, luotonhoitomaksu on 3,9 euroa kuukaudessa ja luoton avausmaksu on 60 €. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 104,59 euroa. 

S-Pankki S-laina

 • S-pankki tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta S-Lainaa. S-Pankin lainan avausmaksu on 0 €, tilinhoitomaksu on 12,50 € kuukaudessa ja korko on 4,5–14,99 % + 3 kk euribor. Lainan korko on henkilökohtainen. 
 • Esimerkkilaskelma: S-Pankin S-laina on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 5 000 € luotolle 1 vuoden takaisinmaksuajalla on korkeimmillaan 27 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + asiakaskohtainen marginaali 14,99 %, luotonhoitomaksu on 12,5 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 5 677,68 euroa.

Kuten pankkien koroista ilmenee, käyttölainojen ja joustoluottojen sekä muiden vakuudettomien lainojen hinnoissa on suuriakin eroja. Vertailemalla saat tietoosi nämä erot, ja voit valita itsellesi edullisimman lainan. 

Voit tarkistaa ajankohtaiset pankkien ilmoittamat korot sivuiltamme, jossa julkaisemme korkotilaston kuukausittain.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Sortterin kautta voit saada lainaa ilman vakuuksia edullisesti

Lainojen hinnat muuttuvat jatkuvasti, mutta me Sortterilla teemme eri luotonantajien tarjousten seuraamisen ja vertailun helpoksi. Vain yhdellä hakemuksella kilpailutat lainasi yhteistyökumppaneinamme toimivissa pankeissa ja rahoituslaitoksissa.

Sortterilla lainan hakeminen heti tilille on:

 • Helppoa  saat yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta
 • Ilmaista – kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään
 • Turvallista  toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa
 • Nopeaa  saat lainatarjoukset heti jopa muutamassa minuutissa
 • Ilman vakuuksia – et tarvitse lainalle vakuuksia tai takaajia
 • Ei sido sinua mihinkään – voit hyväksyä tai hylätä lainatarjouksen

Vertailupalvelumme järjestää kaikki lainatarjoukset aina todellisen vuosikoron mukaiseen järjestykseen edullisimmasta kalleimpaan, jolloin halvimman vaihtoehdon valitseminen on helppoa. Sinä kuitenkin päätät itse, minkä tarjouksista valitset, vai valitsetko mitään.

Palvelumme on sinulle myös täysin ilmainen. Joten kun kilpailutat vakuudettoman lainasi Sortterin verkkopalvelussa, et voi hävitä mitään, mutta voit säästää aikaa, vaivaa ja rahaa.

Täytä hakemus ja nosta lainaa ilman vakuuksia vaikka heti!

Usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen lainaan ilman vakuuksia

 • Laina ilman vakuuksia tarkoittaa pankin myöntämää lainaa, jonka saaminen ei edellytä omaisuuden tai tavaran asettamista lainan vakuudeksi. Kiinteän omaisuuden tai takaajien sijaan vakuudeksi riittävät sinun säännölliset tulosi sekä puhtaat luottotietosi. Voit siis hakea vakuudetonta lainaa ilman, että omistaisit jotain arvokasta omaisuutta kuten esimerkiksi metsää, asuntoa tai loma-asuntoa.

 • Lainaa ei koskaan pidä ottaa heppoisin perustein. Kun olet hakemassa lainaa, on tärkeää arvioida huolellisesti, että varasi riittävät paitsi elämiseen, myös lainan takaisin maksamiseen. Suhteuta ennen lainan hakemista lainan määrä ja kuukausittainen lyhennys omiin menoihisi sekä varmista, ettei taloutesi maksuvara joudu tiukalle. Jos tämän laskelman jälkeen näyttää siltä, että lainan maksaminen tuottaa vaikeuksia, on laina parempi jättää kokonaan ottamatta.

  Jos kuukausittaisiin menoihisi sisältyy useita lainanlyhennyksiä, harkitse lainojesi yhdistämistä. Näin voit saada nykyisille lainoillesi paremmat ehdot ja niiden kuukausierän paremmin talouteesi sopivaksi.

 • Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa:

  • Täytä lainahakemus Sortterin lainavertailupalvelussa
  • Vertaile lainatarjouksia keskenään – muista, että Sortter järjestää lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen
  • Hyväksy haluamasi lainatarjous ja toimita lainanmyöntäjälle todistus tuloistasi, jos sitä pyydetään
  • Rahat siirtyvät tilillesi, jonka jälkeen voit käyttää nostamasi lainan tarpeesi mukaan
 • Pankit ja rahoituslaitokset myöntävät lainaa ilman vakuuksia aina 60 000 € saakka. Voit kilpailuttaa lainat ilman vakuuksia helposti Sortterin palvelussa ja valita itsellesi sopivimman lainanmyöntäjän.

Näin haet luottoa netistä ilman vakuuksia

Vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto nopeaankin rahantarpeeseen, ja varmasti laina ilman vakuuksia ja takaajia on monen mieleen. Miten kaikki tapahtuu käytännössä, ja millaisia vakuudettomia lainoja on tarjolla? Vakuudettomia lainoja on monenlaisia, moniin erilaisiin tarpeisiin. 1.10.2023 alkaen vakuudettomien lainojen korkokatto on 15 % vuodessa, ja saat tietää jo lainojen vertailuvaiheessa lainojen korot ja muut kulut selkeästi eriteltyinä. Sortterin avulla voitkin helposti valita edullisimman lainan juuri sinun tarpeisiisi. Vertailemme lainat reilun lainavertailun periaatteita noudattaen; lainan kaikki kustannukset on selkeästi eroteltu, näet helposti lainan kokonaiskustannuksen ja todellisen vuosikoron näin olleen lainatarjousten vertailu keskenään on vaivatonta ja suoraviivaista. Voit hakea luottoa netistä ilman vakuuksia ja varmistua siitä, että saat parhaan lainatarjouksen.

Hakemuksen lähettäminen on helppoa. Riittää, että syötät haluamasi summan ja laina-ajan Sortterin palveluun, ja lähetät hakemuksen. Sortter etsii sinulle pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä lainatarjouksia jopa 60 000 euroon asti, ja palvelun käyttö on täysin ilmaista. Saat lainatarjoukset parhaimmillaan jo muutamissa minuuteissa. Kun olet löytänyt sopivan lainatarjouksen, lainasopimus allekirjoitetaan turvallisesti pankkitunnuksilla. Sopimus tehdään sinun ja lainantarjoajan välillä. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen saat rahat tilillesi jo samana päivänä. Voit lyhentää vakuudetonta lainaa kuukausittain tasaerissä, mutta voit tarpeen mukaan maksaa lainaa nopeamminkin ilman lisäkuluja. Vaihtoehtoisesti voit maksaa koko lainan ennenaikaisesti pois ilman lisäkuluja.

Voit siis hakea vakuudetonta lainaa jopa 60 000 euroon asti, ja korot vaihtelevat pääsääntöisesti 4–20% välillä. Voit hakea lainaa yksin tai puolisosi kanssa. Jos lainalla on rinnakkaishakija, saat pankeilta ja rahoituslaitoksilta yleensä parempia lainatarjouksia. Pankille on turvallisempaa myöntää lainaa kahdelle hakijalle, joten korotkin ovat tämän vuoksi maltillisempia. Kannattaa siis ottaa tämä huomioon, ja hakea lainaa yhdessä puolisosi kanssa. Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat niin vakuudellisia kuin vakuudettomiakin lainoja. Millaisia vakuudettomia lainoja sitten on tarjolla? Tässä muutama yleisin lainatyyppi, joihin et tarvitse erillistä vakuutta tai takaajaa.

Kilpailuta luotto seuraavasti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Remonttiluotto

Kun etsit luottoa netistä ilman vakuuksia, remonttiluotto on hyvä vaihtoehto. Remonttiluottoa haetaan nimensä mukaisesti asunnon remontointia varten, ja saat itse päättää remonttiluoton käyttökohteen.

Asuntoa remontoitaessa voi tulla yllättäväkin rahantarve, ja remonttiluotto on siihen täydellinen ratkaisu. Kuten muidenkin vakuudettomien lainojen kohdalla, lainaa on mahdollista saada 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti, ja laina-aika on yleensä 1–20 vuotta. Tällä luotolla rahoitat helposti remontin yllättävät kulut, ja saat rahat nopeasti käyttöösi.

Remonttiluottoa voit lyhentää kuukausittain tasaerissä, mutta voit maksaa sen myös ennenaikaisesti pois. Kun haet remonttilainaa Sortterin avulla, voit parhaimmillaan säästää jopa tuhansia euroja lainakustannuksissa.

Joustoluotto

Joustoluotto on vakuudeton laina, mutta se eroaa hieman tavallisista luotoista. Kun allekirjoitat lainasopimuksen, saat käyttöösi tietyn luottorajan tai -tilin, josta voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan. Joustoluotto muistuttaakin hieman luottokorttia.

Joustoluottoa on mahdollista hakea jopa 60 000 euroon asti, joten voit huoletta nostaa rahaa tarpeesi mukaan. Myös laina-ajan voit valita juuri sinun tarpeisiisi, jopa 20 vuoteen asti. Saat rahat tilillesi parhaimmillaan jo samana päivänä, mutta viimeistään kahden arkipäivän sisällä.

Voit hakea joustoluottoa käyttötarkoituksesta riippumatta, oli kyseessä sitten lomamatka tai asunnon sisustaminen. Joustoluottoa voidaan hyödyntää myös lainojen tai luottokorttivelkojen yhdistämiseen.

Kulutusluotto

Kulutusluottoja on olemassa niin vakuudellisina kuin vakuudettominakin vaihtoehtoina. Vakuudellinen kulutusluotto on vaikeampi saada, sillä pankki joutuu arvioimaan vakuuden riittävyyden. Siksi vakuudeton kulutusluotto on helpompi ja nopeampi ratkaisu äkilliseen rahantarpeeseen.

Kulutusluotto on suunniteltu nimensä mukaan kulutusta tai hankintaa varten, esimerkiksi uuden tietokoneen tai huonekalujen ostoon. Kulutusluottoakin on mahdollista saada jopa 60 000 euroa, ja käyttötarkoituksen saat päättää itse.

Kun haet kulutusluottoa Sortterin avulla, pankit ja rahoitusyhtiöt kilpailevat sinusta lähettämällä sinulle lainatarjouksia. Saat siis itse valita sinulle sopivan lainantarjoajan. Saat luottopäätöksen jo seuraavana arkipäivänä, ja tämän jälkeen saat rahat käyttöösi jo saman päivän aikana.

Pikaluotto

Pikaluotto on tarkoitettu lyhytaikaiseen lainantarpeeseen, ja voit hakea luottoa netistä ilman vakuuksia. Pikaluotosta saattaa tulla mieleen sana ”pikavippi”, jossa on hieman negatiivinen sävy. Pikavipit ovat tarjonneet lyhytaikaista lainaa nopeaan rahantarpeeseen.

Pikavipeillä on tunnetusti ollut korkeat korot, ja ennen syyskuuta 2019 korot saattoivat olla jopa satoja prosentteja. Vuonna 2019 tehtiin kuitenkin lakimuutos koskien pikaluottoja. Tämän lakimuutoksen myötä pikaluotot ovat saman korkokaton alla kuin esimerkiksi kulutusluotot. Nykyisellä lailla lainan korko saa olla vuodessa enintään 20 %, mutta tällä hetkellä on voimassa 20 % korkokatto, joten nyt pikaluottoon turvautuminen on aiempaa turvallisempaa. Entiset pikavippejä tarjonneet yritykset myöntävät edelleen lainaa, mutta nyt pienemmillä koroilla ja suuremmilla summilla.

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Yhteenveto vakuudettomista luotoista

Kun haet luottoa netistä ilman vakuuksia, et tarvitse lainasummalle vakuuksia tai takaajia. Voit vertailla vakuudettomia lainoja Sortterin avulla, ja saat lainatarjouksia kymmeniltä lainantarjoajilta jo muutamissa minuuteissa. Saat itse palvelumme käyttäjänä päättää, minkä lainatarjouksen hyväksyt. Vakuudettomissa lainoissa laina-aika on yleensä 1–20 vuotta, ja lainaa saa useimmiten jopa 60 000 euroa. Korot vaihtelevat 4–20 % välillä.

Muistathan, että mikäli sinulla on vaikeuksia maksaa lainaa takaisin, kannattaa ottaa yhteys lainantarjoajaan. He auttavat sinua mielellään tällaisessa tilanteessa. Myös vakuudettomat lainat kannattaa vertailla, ja me Sortterilla noudatamme reilun lainavertailun periaatteita. Näin saat varmasti markkinoiden parhaan lainatarjouksen juuri sinun tarpeisiisi.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Usein kysyttyjä kysymyksiä luoton hakemisesta netistä

 • Voit hakea lainaa, kun:

  • olet yli 20-vuotias
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1-20 vuoden väliltä. Halutessasi voit myös maksaa luoton takaisin ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä.

 • Se on täysin mahdollista! Pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat asiakkaista, ja kotipankkisi kanssa kilpailevat rahoituslaitokset voivat myöntää lainaa edullisemmin saadakseen sinut asiakkaakseen. Lainatarjous kannattaa pyytää Sortterin kautta, jotta eri lainanmyöntäjien tarjouksia on helppo vertailla keskenään. Meidän tehtävämme on huolehtia, että saat kilpailukykyiset lainaehdot useasta eri pankista. Asiakkaanamme sinä kuitenkin päätät mistä lainan lopulta otat.

 • Kyllä, voit hakea luottoa netistä, jos olet eläkkeellä.

 • Meidän tehtävämme on etsiä sinulle edullisin korko eri pankeilta sekä rahoitusyhtiöiltä, jotta sinun ei tarvitse maksaa lainasta enempää kuin olisi tarpeen. Voit saada palvelumme avulla yksilölliset lainatarjoukset 20 lainanantajalta, joiden korko voi vaihdella 4 % ja 20 % välillä. Järjestämme pankkien tekemät lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin edullisimman lainan valitseminen on helppoa ja läpinäkyvää. Voit tutustua lainoihin tästä tarkemmin.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.