Lainaa ilman vakuuksia 60 000 € asti

Tarvitsetko lainaa ilman vakuuksia? Vertailustamme löydät edullisen lainan nopeasti ja ilmaiseksi moneen eri käyttötarkoitukseen ja elämäntilanteeseen.

Vertaile lainatarjouksia helposti

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
201 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot

Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %, kuitenkin korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, jonka jälkeen lainasopimuksen mukainen. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5€/kk, kuukausierä on 198,01 €, takaisinmaksettava summa 11880,6 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %, kuitenkin korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, jonka jälkeen lainasopimuksen mukainen. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 201 €, takaisinmaksettava summa 12 040 € sekä todellinen vuosikorko on 7,83 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,3
  Perustuu 74 arvosteluun.
  powered by

Lainaa ilman vakuuksia parhaan koron takuulla

Hae lainaa ilman vakuuksia tai takaajia kätevästi Sortterin kautta. Lainan hakemiseen menee muutama minuutti ja saat yhdellä hakemuksella henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta kumppaneiltamme.

Järjestämme saamasi tarjoukset aina hintajärjestykseen, jotta edullisimman lainan valinta on sinulle helppoa. Sopivan lainan löytyessä, myös sen nostaminen onnistuu palvelussamme helposti.

Täytä maksuton hakemus, niin vertaamme lainat puolestasi ilmaiseksi. Sortterin kautta saat lainallesi parhaan koron takuun.

 • Voit hakea lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 €
 • Korko alkaen 4%
 • Laina-aika 1-15 vuotta

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Saat lainapäätökset heti hakemuksen jätettyäsi. Mikäli hakemuksesi käsittellään pankissa virkailijan toimesta, voi päätöksen saamiseen mennä muutama tunti. Voit saada rahat heti tilille – jopa samana päivänä.

Kannattaa huomioida, etteivät pankit yleensä käsittele lainapäätöksiä manuaalisesti iltaisin tai viikonloppuisin. Jos hakemus etenee virkailijan käsittelyyn, on syynä yleensä suuri haettu lainasumma, määräaikainen työsuhde tai yrittäjänä toimiminen.

Myös vakuudettoman lainan hakemisessa ennakointi siis kannattaa, jotta ehdit odottaa kaikkien pankkien päätöksen ennen valinnan tekoa.

Kuulit meistä

Yle uutisetIltasanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3Helsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainen logoIlkka–PohjalainenUusi Suomi

Mihin tarkoituksiin lainaa haetaan?

Vakuudetonta lainaa haetaan tyypillisesti alle 60 000 € ennalta suunniteltuihin hankintoihin. Vakuudettoman lainan etuna on hakemisen mutkattomuus ja nopea luottokäsittely.

Sortterin kautta haetaan lainaa pidempään suunniteltuihin ja harkittuihin hankintoihin. Tyypillisiä lainan käyttökohteita ovat remontti, auton tai veneen osto, lomailu, häiden järjestäminen sekä nykyisten lainojen yhdistäminen.

Rahoittaessasi hankintasi vakuudettomalla lainalla, ei lainaa myöntävä pankki kysy tai määrää sen käyttökohdetta samalla tavalla, kuin vakuudellisissa lainoissa.

Kuinka nopeasti laina siirretään tilille?

Laina siirretään tilillesi pankin toimesta yleensä jo saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoitettuasi. Lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu turvallisesti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Välillä pankit vaativat todistuksen ilmoittamistasi tuloista ennen lainan maksamista. Todistukseksi riittää useimmiten kuva tai kopio viimeisimmästä palkkakuitista. Mitä nopeammin toimitat tarvittavat todistukset, sitä nopeammin valitsemasi lainanantaja maksaa lainan tilillesi.

Mistä edullinen vakuudeton laina?

Vakuudettoman lainan saa nykyään edullisesti, kun kilpailuttaa lainantarjoajat huolella. Saat Sortterilla henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta kumppaneiltamme yhdellä hakemuksella. Vertaa pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoukset helposti palvelussamme ja valitse itsellesi sopivin lainatarjous täysin ilmaiseksi.

Kenelle myönnetään lainaa ilman vakuuksia?

Voit hakea lainaa Sortterin avulla, kun normaalit luotonmyöntöehdot täyttyvät:

 • Olet yli 20 -vuotias
 • Sinulla on säännölliset tulot
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Lainanmyöntäjät tekevät luottopäätöksen hakemuksessa antamiesi tietojen sekä mm. Asiakastiedolta haettujen tietojen perusteella. Vakuudettoman lainan hinnoittelu määräytyy pankkien tekemän riskiarvion perusteella.

Hyvin hoidettu talous, vakituinen työsuhde sekä vakaa elämäntilanne edesauttavat sinua saamaan lainan edullisesti.

Kannattaako hakemus jättää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa?

Lainahakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, mikäli mahdollista. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Pankit voivat yleensä tarjota lainallesi paremmat ehdot, kun lainan takaisinmaksajia on kaksi.

Ketkä myöntävät vakuudettomia lainoja?

Pankit, rahoitusyhtiöt sekä vertaislainanvälittäjät myöntävät vakuudettomia lainoja Suomessa. Lainan myöntäminen on valvonnan alaista toimintaa ja myöntäjän tulee olla listattuna joko Aluehallintoviraston tai Finanssivalvonnan rekisterissä.

Sortter toimii vain luotettavien lainanantajien kanssa. Kaikki yhteistyökumppanimme toimivat asianmukaisesti joko Aluehallintoviraston tai Finanssivalvonnan valvonnan alaisina.

Mikä on vakuudettomien lainojen korko?

Aivan kuten asuntolainoissa tai muissa vakuudellisissa lainoissa, myös vakuudettomissa lainoissa korko määräytyy asiakaskohtaisesti. Pankin näkökulmasta vakuudettomassa lainassa on suurempi riski, kuin vakuudellisessa lainassa – onhan vakuuden tarkoitus nimenomaan turvata lainan takaisinmaksua.

Nykyään lainanantajien kesken käydään kuitenkin kovaa kilpailua, joka on painanut myös vakuudettomien lainojen hintoja alas. Pankkien välisestä kilpailusta johtuen voit saada lainaa edullisesti kilpailuttamalla lainatarjoukset useamman lainantarjoajan välillä.

Tällä hetkellä vakuudettomien lainojen korot alkavat noin 4-5 prosentista. Useimmiten 10 000 € vakuudettoman lainan korko on noin 7 %–15 % välillä. Tätä pienempiä korkoja tarjotaan useimmiten vain suurempiin lainoihin.

Vakuudettoman lainan hintaan vaikuttaa pankin riskiarvion lisäksi lainan takaisinmaksuaika sekä haettu lainasumma. Yleensä vakuudettomien lainojen korko on sitä pienempi, mitä pidempi takaisinmaksuaika ja suurempi lainasumma on kyseessä. 

Alla vakuudettomien lainojen esimerkkihintoja eri pankeista (tiedot haettu pankkien internet -sivuilta 1.6.2019 OP, Nordea, Aktia, S-Pankki)

Osuuspankki täsmäluotto

 • Luoton perustamismaksu 150€ ja laskutuskulu 5€ kuukaudessa. Korko 3kk:n euribor + 6,5 prosenttiyksikköä.
 • Esimerkiksi 5000€ vakuudettoman täsmäluoton ilmoitettu todellinen vuosikorko Osuuspankissa on 10,3%, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

Nordea joustoluotto

 • Luoton avausmaksu vaihtelee lainasumman mukaan välillä 125 €-300 €. Nordean joustoluoton korko on 3kk euribor ja 8 prosenttiyksikköä. Tämän lisäksi luotosta maksetaan tilinhoitomaksu, joka on 4,5 €-7 € kuukaudessa.
 • 5000€ vakuudettoman kertaluoton ilmoitettu todellinen vuosikorko Nordeassa on 11,3%, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

Aktia käyttölaina

 • Luoton avausmaksu 60€ ja tilinhoitopalkkio 3,9€ kuukaudessa. Luoton korko määräytyy asiakkaan mukaan ja on välillä 4,5%-11,5% lisättynä 3kk euriborilla.
 • 5000€ käyttölainalle Aktia ilmoittaa 10,77% todellisen vuosikoron, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

S-Pankki S-laina

 • Luoton avausmaksu muille kuin osuuskauppojen asiakasomistajatalouteen kuuluville on 150€-400€, tilinhoitopalkkio 8€ kuukaudessa ja korko on 6-14% lisättynä 3kk euriborilla.
 • 5000€ S-lainan todelliseksi vuosikoroksi S-Pankki ilmoittaa 17,97%, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

Kuten pankkien koroista ilmenee, on käyttölainojen ja joustoluottojen sekä muiden vakuudettomien lainojen hinnoissa on suuriakin eroja.

Voit tarkistaa ajankohtaiset pankkien ilmoittamat korot sivuiltamme, jossa julkaisemme korkotilaston kuukausittain.

Mitä todistuksia tarvitsen lainaa hakiessani?

Kun haet lainaa ilman vakuuksia Sortterin kautta, et tarvitse muuta kuin tomivan nettiyhteyden. Täytä maksuton lainahakemus sivuillamme, jonka jälkeen etsimme sinulle edullisimman lainatarjouksen yhteistyökumppaneiltamme.

Esitämme saamasi tarjoukset sinulle selkeänä listana. Pääset vertaamaan palvelussamme helposti lainojen erot sekä valitsemaan itsellesi sopivan lainatarjouksen.

Valittuasi haluamasi lainan tarvitset pankkitunnukset, joiden avulla voit allekirjoittaa lainasopimuksen. Lainasummasta ja lainanantajasta riippuen sinulta saatetaan kysyä myös todistusta tuloistasi. Yleensä todistukseksi riittää viimeisin palkkakuitti tai tosite eläkkeestä.

Näin helposti voit hakea lainaa ilman vakuuksia Sortterin kautta!

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.