Lainaa ilman vakuuksia 50 000 € asti

Tarvitsetko lainaa ilman vakuuksia? Etsimme sinulle edullisen lainan nopeasti ja ilmaiseksi.

Lainaa ilman vakuuksia

Lainaa ilman vakuuksia parhaan koron takuulla

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia kätevästi Sortterin kautta. Lainan hakemiseen menee vain muutama minuutti ja saat yhdellä hakemuksella henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta kumppaneiltamme. Järjestämme saamasi tarjoukset aina hintajärjestykseen, jotta edullisimman lainan valinta on sinulle helppoa. Sopivan lainan löytyessä, myös sen nostaminen onnistuu kauttamme helposti.

Täytä maksuton hakemus, niin vertaamme lainat puolestasi ilmaiseksi ja annamme lainallesi parhaan koron takuun.

 • Voit hakea lainaa tarpeesi mukaan 50 000 € asti
 • Korko alkaen 4,5%
 • Laina-aika 1-15 vuotta

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Saat lainapäätökset useimmiten muutamassa minuutissa hakemuksen jätettyäsi. Mikäli hakemuksesi käsittellään pankissa manuaalisesti, lainapäätöksen tekemiseen voi mennä muutama tunti.

Kannattaa huomioida, etteivät pankit yleensä käsittele lainapäätöksiä manuaalisesti iltaisin tai viikonloppuisin. Jos hakemus etenee manuaaliseen käsittelyyn, on syynä yleensä suuri haettu lainasumma, määräaikainen työsuhde tai yrittäjänä toimiminen. Myös vakuudettoman lainan hakemisessa ennakointi siis kannattaa, jotta ehdit odottaa kaikkien pankkien lainatarjoukset ennen valinnan tekoa.

Mihin tarkoituksiin lainaa ilman vakuuksia haetaan?

Vakuudetonta lainaa haetaan tyypillisesti alle 50 000 € ennalta suunniteltuihin hankintoihin. Vakuudettoman lainan etuna on hakemisen mutkattomuus ja nopea luottokäsittely.

Sortterin kautta haetaan lainaa useimmiten remontointiin, auton tai veneen ostoon, lomailuun, häiden järjestämiseen, lainojen yhdistämiseen tai muihin pidempään harkittuihin hankintoihin.

Kun rahoitat hankintasi vakuudettomalla lainalla, ei lainaa myöntävä pankki kysy tai määrää sen käyttökohdetta samalla tavalla, kuin vakuudellisissa lainoissa.

Kuinka nopeasti vakuudeton laina siirretään tilille?

Laina siirretään tilillesi pankin toimesta yleensä jo saman päivän aikana lainasopimuksen allekirjoitettuasi.

Välillä pankit vaativat todistuksen ilmoittamistasi tuloista ennen lainan maksamista. Todistukseksi riittää useimmiten kuva viimeisimmästä palkkakuitista. Mitä nopeammin toimitat tarvittavat todistukset, sitä nopeammin valitsemasi lainanantaja maksaa lainan tilillesi.

Mistä edullinen vakuudeton laina?

Edullisen vakuudettoman lainan löytämisen vuoksi ei tarvitse nähdä vaivaa – saat Sortterin kautta yhdellä hakemuksella henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta kumppaneiltamme ja voit valita niistä itsellesi edullisimman lainan.

Kenelle myönnetään lainaa ilman vakuuksia?

Voit hakea lainaa Sortterin kautta, kun normaalit luotonmyöntöehdot täyttyvät:

 • Olet yli 20 -vuotias
 • Sinulla on säännölliset tulot
 • Sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä

Lainanmyöntäjät tekevät luottopäätöksen hakemuksessa antamiesi tietojen sekä mm. Asiakastiedolta haettujen tietojen perusteella. Vakuudettoman lainan hinnoittelu määräytyy pankkien tekemän riskiarvion perusteella. Hyvin hoidettu talous ja vakituinen työsuhde edesauttavat sinua saamaan vakuudettoman lainan edullisesti. Lainanantajasta riippuen myös muut seikat, kuten työsuteen muoto tai muut olemassa olevat lainat voivat vaikuttaa sinulle tarjotun lainan hinnoitteluun.

Kannattaako vakuudetonta lainaa hakea rinnakkaishakijan kanssa?

Mikäli mahdollista, hakemus kannattaa aina täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Näin saat todennäköisesti vieläkin paremmat ehdot lainallesi. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso.

Ketkä myöntävät vakuudettomia lainoja?

Vakuudettomia lainoja myöntävät Suomessa pankit, luotonantajat ja vertaislainanvälittäjät. Lainan myöntäminen on valvonnan alaista toimintaa ja lainaa myöntävän tahon tulee olla listattuna joko Aluehallintoviraston tai Finanssivalvonnan rekisterissä.

Sortter toimii vain luotettavien lainanantajien kanssa ja kaikki yhteistyökumppanimme ovat asianmukaisesti joko Aluehallintoviraston tai Finanssivalvonnan valvonnan alaisia.

Mikä on vakuudettomien lainojen korko?

Aivan kuten asuntolainoissa tai muissa vakuudellisissa lainoissa, myös vakuudettomissa lainoissa korko määräytyy asiakaskohtaisesti. Pankin näkökulmasta vakuudettomassa lainassa on suurempi riski, kuin vakuudellisessa lainassa – onhan vakuuden tarkoitus nimenomaan turvata lainan takaisinmaksua.

Nykyään lainanantajien kesken käydään kuitenkin kovaa kilpailua, joka on painanut myös vakuudettomien lainojen hintoja alas. Pankkien välisestä kilpailusta johtuen voit saada lainaa edullisesti kilpailuttamalla lainatarjoukset useamman lainantarjoajan välillä. Tällä hetkellä halvimpien vakuudettomien lainojen korot ovat noin 4-5% luokkaa. Useimmiten 10 000 € vakuudettoman lainan korko on n. 7%-15% välillä, kun taas tätä pienempiä korkoja tarjotaan useimmiten vain suurempiin lainoihin.

Vakuudettoman lainan hintaan vaikuttaa pankin riskiarvion lisäksi lainan takaisinmaksuaika sekä haettu lainasumma. Yleensä vakuudettomien lainojen korko on sitä pienempi, mitä pidempi takaisinmaksuaika ja suurempi lainasumma on kyseessä. 

Alla vakuudettomien lainojen esimerkkihintoja eri pankeista (tiedot haettu pankkien internet -sivuilta 1.6.2019 OP, Nordea, Aktia, S-Pankki)

Osuuspankki täsmäluotto

 • Luoton perustamismaksu 150€ ja laskutuskulu 5€ kuukaudessa. Korko 3kk:n euribor + 6,5 prosenttiyksikköä.
 • Esimerkiksi 5000€ vakuudettoman täsmäluoton ilmoitettu todellinen vuosikorko Osuuspankissa on 10,3%, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

Nordea joustoluotto

 • Luoton avausmaksu vaihtelee lainasumman mukaan välillä 125 €-300 €. Nordean joustoluoton korko on 3kk euribor ja 8 prosenttiyksikköä. Tämän lisäksi luotosta maksetaan tilinhoitomaksu, joka on 4,5 €-7 € kuukaudessa.
 • 5000€ vakuudettoman kertaluoton ilmoitettu todellinen vuosikorko Nordeassa on 11,3%, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

Aktia käyttölaina

 • Luoton avausmaksu 60€ ja tilinhoitopalkkio 3,9€ kuukaudessa. Luoton korko määräytyy asiakkaan mukaan ja on välillä 4,5%-11,5% lisättynä 3kk euriborilla.
 • 5000€ käyttölainalle Aktia ilmoittaa 10,77% todellisen vuosikoron, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

S-Pankki S-laina

 • Luoton avausmaksu muille kuin osuuskauppojen asiakasomistajatalouteen kuuluville on 150€-400€, tilinhoitopalkkio 8€ kuukaudessa ja korko on 6-14% lisättynä 3kk euriborilla.
 • 5000€ S-lainan todelliseksi vuosikoroksi S-Pankki ilmoittaa 17,97%, kun laina maksetaan takaisin viidessä vuodessa.

Kilpailuta vakuudettomat lainat maksutta

Mitä todistuksia tarvitsen lainaa hakiessani?

Kun haet lainaa ilman vakuuksia Sortterin kautta, et tarvitse muuta kuin tomivan nettiyhteyden. Täytä maksuton lainahakemus sivuillamme, jonka jälkeen etsimme sinulle lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Esitämme saamasi tarjoukset sinulle selkeänä listana, josta sinä pääset helposti vertaamaan lainojen erot, sekä valitsemaan itsellesi edullisen vakuudettoman lainan.

Lainatarjouksen valittuasi tarvitset pankkitunnukset, joiden avulla voit allekirjoittaa lainasopimuksen. Lainasummasta ja lainanantajasta riippuen sinulta saatetaan kysyä myös todistusta tuloistasi. Yleisimmin todistukseksi riittää viimeisin palkkakuitti.

Näin helposti voit hakea lainaa ilman vakuuksia Sortterin kautta!