Käyttölaina on joustava luotto hankintoja tai arjen menoja varten

Hae käyttölainaa 1 000-60 000 euroa 1-20 vuoden maksuajalla. Saat henkilökohtaisen lainapäätöksen muutamassa minuutissa.

Käyttölainalaskuri

Valitse lainasumma

12 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
183 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 12 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 183 €, takaisinmaksettava summa 15 388 € sekä todellinen vuosikorko on 7,61 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 12 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 183 €, takaisinmaksettava summa 15 388 € sekä todellinen vuosikorko on 7,61 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Hae käyttölainaa 1 000-60 000 euroa 1-20 vuoden maksuajalla. Saat henkilökohtaisen lainapäätöksen muutamassa minuutissa.

Päivitetty:

profile picture

Kirjoittaja:

Markus Huhdanpää

Laatuvarmistettu

Käyttölaina kannattaa hakea Sortterilta

Käyttölaina on vakuudeton luotto, jonka saat tilillesi jopa saman päivän aikana. Kilpailutamme hakemuksesi eri pankkien välillä, jotta saat tarvitsemasi lainan mahdollisimman hyvillä ehdoilla.

Täytä lainahakemus, valitse saamistasi lainapäätöksistä itsellesi parhaat ehdot ja nosta käyttölaina tilillesi turvallisesti Sortterin avulla.

 • Lainasummat 1 000-60 000 euroa
 • Laina-aika 1-20 vuotta
 • Henkilökohtaiseen luottoarvioon perustuva korko takaa edulliset lainaehdot
 • Ei tarvetta vakuuksille tai takaajille
 • Voit maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti

Käyttölainan, eli lainaamasi rahan käyttökohteen voit päättää itse. Voit käyttää rahan harkintasi mukaan hankintoihin tai suunniteltuihin arjen menoihin. Myös olemassa olevien luottojen yhdistäminen on mahdollista käyttölainalla.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 470 arvosteluun.
powered by

Käyttölainan korko määräytyy asiakaskohtaisesti

Edullisen käyttölainan ja pienimmän koron saat varmimmin silloin, kun sinulla on säännölliset tulot ja olet hoitanut raha-asiasi huolellisesti. Lisäksi hakemasi käyttölainan summa voi vaikuttaa sinulle tarjottaviin luottoehtoihin. Lainan korko on usein sitä pienempi, mitä suurempaa lainasummaa haet.

Ennen käyttölainan hakemista kannattaa käydä läpi olemassa olevat lainat, osamaksusopimukset ja luottokorttivelat, sekä harkita näiden yhdistämistä. Näin voit paitsi rahoittaa suunnittelemasi hankinnat, mutta myös saada olemassa oleville luotoillesi aiempaa edullisemman koron.

Vakuudettoman käyttölainan korko on 4-15 %, johon luotonmyöntäjä voi lisätä luottoehdoista riippuen viitekoron. Käyttölainan kokonaiskorko ei kuitenkaan koskaan ylitä 20 prosenttia, vaikka viitekorko olisi suurempi kuin 5 %. Kun haet käyttölainan Sortterin palvelusta, kilpailutamme hakemuksesi kymmenien pankkien välillä. Näin voit saada käyttölainan edullisesti, täyttämällä vain yhden luottohakemuksen.

Käyttölainan lyhennyserä

Käyttölainan kuukausierä muodostuu hakemasi lainasumman, laina-ajan sekä lainaehtojen mukaan. Mitä pidemmän laina-ajan valitset, sitä matalampi lyhennyserä käyttölainassa on. Pitkä laina-aika kuitenkin kasvattaa luotosta kertyviä kustannuksia, joten tarpeettoman pitkää laina-aikaa ei kannata valita.

Oheisessa taulukossa on vertailtu 10 000 euron käyttölainan kuukausierää, sekä lainan kokonaiskustannuksia. Esimerkissä on käytetty 5 euron tilinhoitomaksua sekä 9 % korkoa.

LainasummaLaina-aikaKuukausieräLainan korko- ja käsittelykulut
10 000 €3 vuotta323 €1 628 €
10 000 €5 vuotta213 €2 755 €
10 000 €8 vuotta156 €4 544 €
10 000 €15 vuotta106 €9 157 €

Käyttölainan lyhennyserä on sopiva silloin, kun sen takaisinmaksu onnistuu vaivatta ja samaan aikaan sinun on mahdollista laittaa rahaa säästöön. Näin taloutesi pysyy varmimmin tasapainossa, kun yllättävien menojen maksaminen onnistuu kertyneillä säästöillä.

Näin haet käyttöluottoa helposti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Käyttölainaa voi hakea ilman vakuuksia

Käyttölaina on vakuudeton laina, jota voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudetonta lainaa myöntäessään pankki luottaa siihen, että tulosi riittävät kattamaan lainan takaisinmaksun, eikä se vaadi omaisuutta turvaamaan lainan takaisinmaksua.

Tästä syystä on tärkeää, että täytät lainahakemuksen huolellisesti. Näin pankki voi arvioida taloutesi maksukyvyn ja tehdä parhaan mahdollisen lainatarjouksen sinun tilanteeseesi. Huolellisesti täytetty lainahakemus on lainanhakijan, että lainanmyöntäjän etu.

Lainalle voi hakea lyhennysvapaita kuukausia

Käyttölainan takaisinmaksuaika ja sen kuukausittaiset lyhennyserät sovitaan lainasopimusta tehdessä. Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on tärkeää varmistaa, että kuukausierän lyhentäminen onnistuu säännöllisistä tuloistasi vaivattomasti. Näin laina tulee maksetuksi ajallaan ja taloutesi pysyy tasapainossa lainanlyhennyksistä huolimatta.

Mikäli lainanlyhennyksiä on tarpeen järjestellä laina-aikana uudelleen, pankki voi myöntää käyttölainalle lyhennysvapaita kuukausia. Lyhennysvapaan myöntäminen edellyttää säntillisesti tehtyjä lainanlyhennyksiä vähintään muutaman kuukauden ajalta. Lisäksi lyhennysvapaiden kuukausien määrä on usein rajoitettu kahteen kalenterivuotta kohden. Lyhennysvapaan aikana pankki perii lainan koron sekä mahdolliset lainan käsittelymaksut.

Lyhennysvapaan kuukauden hakeminen on järkevä tapa tasapainottaa omaa taloutta, kunhan muistaa sen, että tällöin laina-aika pitenee ja lainasta kertyvät kustannukset kasvavat. Lyhennysvapaasta tulee olla yhteydessä suoraan lainan myöntäneeseen pankkiin. Useimmiten lyhennysvapaata kuukautta ei ole mahdollista saada avoimelle laskulle, vaan sitä kannattaa hakea heti, kun tarve lyhennysvapaalle on tiedostettu.

Käyttölainaa voi lyhentää suuremmissa erissä tai maksaa pois ennenaikaisesti

Käyttölaina voi olla joko kertaluotto, jonka maksuaika on sovittu etukäteen, tai jatkuvasti käytettävissä oleva luotto, josta voit nostaa rahaa ennalta sovittun luottorajan puitteissa.

Molemmissa luottotyypeissä on omat etunsa:

Kertaluoton takaisinmaksuerä on helposti ennakoitavissa ja lainasopimus päättyy automaattisesti viimeisen maksuerän suorittamisen myötä.

Jatkuvan luoton takaisinmaksuerä voi muuttua käytetyn lainasumman mukaan. Pankki voi periä jatkuvata luotosta kuukausimaksuja, vaikka luotolla ei olisi avointa lainaa.

Mikäli nostat käyttöluottoa jatkuvan luottosopimuksen puitteissa, muista päättää sopimus sen jäädessä tarpeettomaksi. Näin voit välttää turhat kuukausimaksut.

Huolimatta siitä, onko käyttöluotto kertalaina vai jatkuva luotto, voit lyhentää lainaa sovittua suuremmissa kuukausierissä tai maksaa sen kokonaan pois. Näin käytttölainasta kertyvät kustannukset jäävät pienemmiksi, sillä pankki perii korko- ja käsittelymaksut vain siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi.

Asiakkaidemme kokemuksia

 • profile image
  Kalle Raanoja
  14.4.2024 10.50.07

  Saman päivän aikana oli jo edullisin laina pankkitilillä.

 • profile image
  Antti Valtakari
  13.4.2024 19.27.06

  Nopeaa ja sujuvaa.

 • profile image
  Unto Ryynänen
  4.4.2024 6.01.03

  Nopeasti toimittu, kaikki OK!

 • profile image
  Sari Niinepuu
  29.3.2024 7.55.59

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Vanissa N
  23.2.2024 10.35.42

  Very convenient and fast

Todellinen vuosikorko paljastaa kustannukset ja auttaa valitsemaan edulisimman käyttölainan

Kun haet käyttölainan Sortterin avulla, saat lainapäätöksen kaikilta vertailussamme mukana olevilta pankeilta. Järjestämme saamasi lainapäätökset helposti vertailtavaan muotoon. Näet jokaisesta tarjouksesta kaikki lainaan liittyvät korot, kulut sekä lainan kuukausierän.

Järjestämme pankkien tekemät tarjoukset todellisen vuosikoron mukaan, jolloin vertailumme edullisin käyttölaina löytyy helposti yhdellä silmäyksellä. Todellinen vuosikorko on laskennallinen korkoprosentti, joka ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Todellinen vuosikorko on vertailukelpoinen mittari lainatarjousten välillä.

Halvin käyttölaina löytyy kilpailuttamalla

Käyttölaina kannattaa kilpailuttaa huolellisesti, jotta saat itsellesi edullisimat luottoehdot. Lainojen hinnat vaihtelevat pankkien välillä ja luottomarkkinoilla lisääntynyt kilpailu mahdollistaa aiempaa halvemman korkotason.

Kilpailuttamalla käyttölainan, voit saavuttaa jopa tuhansien eurojen säästön laina-aikana.

Sortter on suomalainen lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu. Olemme rakentaneet suorat yhteydet eri pankkien järjestelmiin, jonka ansiosta saamme henkilökohtaisesti muodostetut luottopäätökset useasta eri pankista lähes reaaliajassa. Meidän tehtävämme on auttaa sinua löytämään käyttölaina mahdollisimman edullisesti sekä välttämään tarpeettominen lainakulujen maksaminen.

Käyttölainan kilpailutus maksutta ja ilman sitoumuksia

Kun haluat käyttölainan edullisesti, kilpailuta käyttölaina helposti Sortterin palvelussa.

Käyttölainan hakeminen Sortterilla on maksutonta, nopeaa ja helppoa – hakemuksen täyttämiseen kuluu palvelussamme keskimäärin alle 5 minuuttia. Ilmaisella hakemuksella kilpailutamme kymmenet eri lainanantajat puolestasi. Toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahalaitosten kanssa.

Palvelumme käyttäminen ja käyttölainojen vertailu on sinulle maksutonta. Voit tutustua pankkien tekemiin käyttölainatarjouksiin rauhassa ja hyväksyä tai hylätä saamasi luottotarjouksen ilman sitoumuksia.

Palvelussamme mukana

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainasopimuksen allekirjoitus verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Käyttölainan hakeminen ja nostaminen onnistuu kokonaan verkossa. Voit hakea lainatarjoukset täyttämällä lainahakemuksen, jossa sinulta kysytään seuraavat tiedot:

 • Lainan käyttötarkoitus
 • Henkilötiedot sekä yhteystietosi
 • Asumismuoto ja siviilisääty
 • Työsuhteen muoto
 • Palkka- tai eläketulot sekä säännölliset menosi
 • Nykyiset lainat tai luotot

Lainahakemuksen täytettyäsi saat lainatarjoukset, joista voit valita itsellesi sopivimman. Tämän jälkeen voit allekirjoittaa lainasopimuksen helposti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen pankki siirtää lainan tilillesi ja laina lyhennetään ennalta sovituissa erissä suoraan lainan myöntäneelle pankille.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Käyttölainasta kysyttyä

 • Käyttölainaa voi hakea vähintään 20-vuotias, säännölliset palkka- tai eläketulot omaava henkilö, joka on hoitanut raha-asiansa moitteetta. 

 • Kyllä voit. Käyttölainan hakeminen onnistuu ilman vakuuksia tai takaajaa.

 • Kyllä voit. Mahdollisuuksien mukaan käyttölaina kannattaa hakea yhdesssä rinnakkaishakijan kanssa. Kun lainalla on kaksi hakijaa, pankit voivat tarjota käyttölainan edullisemmilla ehdoilla.

 • Lainan korkoon vaikuttavat sekä hakemasi lainasumma että luotonmyöntäjän tekemä riskiarvio. Jokainen palvelumme kautta saatu lainatarjous on henkilökohtainen. Alhaisin mahdollinen korko on 4%.

 • Laina-aika on 1-20 vuotta. Voit määrittää lainalaskurin avulla talouteesi sopivan kuukausierän. Maksuaika kannattaa mitoittaa siten, että rahaa jää käyttöön myös lyhennyksen jälkeen. Lainanlyhennysten ei tulisi koitua rasitteeksi kuukausibudjetissasi.

 • Kyllä voi. Sinulla on lakisääteinen oikeus maksaa laina takaisin sovittua nopeammin joko täysin tai osittain, eikä tästä tarvitse olla erikseen mainintaa luottoehdoissa. Voit myös maksaa sovittua suurempia lyhennyksiä, joka puolestaan vähentää lainastasi aiheutuvia euromääräisiä kuluja. 

 • Kyllä voit. Vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Näin varmistat itsellesi edullisen korkotason ja matalammat luotonhoitokustannukset.

 • Voit hakea käyttölainaa ilman palkkakuittia tai tulotositteita. Luotonmyöntäjä voi kuitenkin vaatia tositteen ilmoittamistasi tuloista ennen lainan siirtämistä tilillesi. Tositteeksi riittää usein palkkakuitti, eläkepäätös tai todistus Verohallinnon tulorekisteristä.

Asiakaspalvelu apunasi viikon jokaisena päivänä

Haluatko tietää käyttölainasta tai Sortterin palveluista enemmän? Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai sähköpostitse – viikon jokaisena päivänä.

Hae käyttölainaa tarpeesi mukaan

author image

Kirjoittaja

Markus Huhdanpää

Markus Huhdanpää on arvostettu suomalainen finanssialan ammattilainen ja yrittäjä, joka on tunnettu erityisesti Sortterin perustajana ja toimitusjohtajana. Sortterin perustajana Markus on asettanut uuden standardin lainavertailupalveluille korostaen avoimuutta, reiluutta ja kuluttajan etuja.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.