Sortterin blogi

Kotitalousvähennys 2021 - opas

Kotitalousvähennys vuonna 2021

Kotitalousvähennys 2021 kaikkine sääntöineen ja ehtoineen voi tuntua mutkikkaalta, vaan ei hätää. Saat tarpeellisen tiedon kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen tästä oppaasta.

30 marraskuu 2020

Maksutapahtuma

Mikä on hyödykesidonnainen luotto?

Hyödykesidonnainen luotto on vakuudeton kulutusluotto, joka on sidottu tietyn hyödykkeen, kuten tavaran tai palvelun hankkimiseen. Mikä hyödykesidonnainen luotto on ja mitä siitä pitää tietää?

26 marraskuu 2020

Kävelyllä rannalla

Miten kannattaa toimia, jos lainan korko nousee väliaikaisen korkokaton päätyttyä?

Väliaikainen korkokatto on tarjonnut tilaisuuden saada nostettua lainaa halvemmalla. Osa lainasopimuksista on kirjoitettu niin, että lainanottaja saa nauttia edullisesta lainasta myös vuodenvaihteen jälkeen, mutta osassa lainasopimuksia korko tulee nousemaan määräaikaisen korkokaton päätyttyä.

23 marraskuu 2020

Asuntolainojen korot ja lyhennykset

Asuntolainojen korot ja lyhennykset

Parhaan asuntolainan valintaan vaikuttavat myös joustomahdollisuudet, omarahoitusosuus ja monet muutkin seikat, mutta kokonaiskustannus on useimmiten tärkein vertailtava tekijä. Asuntolainojen korot, lyhennykset sekä kulut ja laina-aika määrittävät kuukausittaisen maksuerän ja lainan kokonaiskustannukset.

19 marraskuu 2020

Kuinka optimoida rahan käyttöäsi

Kuinka optimoida rahan käyttöä korona-aikana - selvitimme kyselyssä kuluttajakäyttäytymistä poikkeusolosuhteissa

Toteutimme syyskuussa kyselyn, jossa kysyimme teiltä poikkeusolosuhteisiin liittyviä kysymyksiä. Kyselyyn vastanneista noin puolet olivat Sortter Oy:n palveluun rekisteröityneitä henkilöitä ja noin puolet satunnaisotannalla valikoituja suomalaisia. Vastauksista kävi ilmi, että puolet vastanneista ovat vähentäneet kulutustaan, ja kaksi kolmasosaa tinkii vapaa-ajan harrastuksistaan. Seuraavaksi kerromme meidän vinkkimme rahan käytön optimoimiseen!

10 marraskuu 2020