Sortterin blogi

Odotus

Lainojen yhdistäminen – 6 tilannetta, jolloin lainat kannattaa yhdistää viipymättä

Lainojen yhdistäminen voidaan mieltää yhdeksi viimeisistä keinosta selviytyä maksuvaikeuksista. Toisin kuin luullaan, pitkälle venyneitä maksuvaikeuksia on kuitenkin lähes mahdotonta ratkoa yhdistelylainalla. Tästä huolimatta moni lykkää lainojen yhdistämistä aivan turhan pitkälle ja ajautuu vaikeuksiin, jotka olisivat olleet vältettävissä helposti.

20 helmikuu 2020

Revontulet

Mihin Suomessa kannattaa suunnitella matkaa vuonna 2020? Vinkit jokaiselle vuodenajalle!

Kotimaan matkailu on edullista sekä ekologista, mutta mihin Suomessa kannattaa reissata? Käy kurkkaamassa vinkit kotimaan matkakohteista jokaiselle vuodenajalle.

19 helmikuu 2020

Veneilyä Itä-merellä

Kauneimmat saaristokohteet matkaveneilijälle Suomessa

Saaristomeri on luonnonvoimien aikaansaama paratiisi veneilijöille. Saaristomeri koostuu noin 40 000 saaresta, suurista avomerenomaisista merenselistä sekä jokisuita muistuttavista saarilabyrinteista. Saaristomeri on lisäksi yksi Euroopan laajimpia saaristoja. Suomen saaristo sijaitsee Lounais-Suomessa Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Ahvenanmaan maakuntien alueella. Meriin nähden alue on Selkämeren, Itämeren, Ahvenanmeren ja Saaristomeren keskellä. Kesäisin suurimmat saaret täyttyvät lomailijoista ja erityisesti veneilijöistä. Saaret tarjoavatkin upeat puitteet luonto- ja kulttuurielämyksistä nauttimiseen. Jokainen saaristokohde on omalla tavallaan ainutlaatuinen, mutta kaikkia kohteita yhdistää se, että niissä korostuvat Suomen kesän parhaimmat puolet.

17 helmikuu 2020

Mitä veneitä suomalaiset ostivat vuonna 2019?

Suomen suosituimmat moottoriveneet vuonna 2019

Veneiden myynti junnasi paikallaan suurimman osan 2010-luvusta. Edellinen huippuvuosi koettiin juuri ennen globaalia finanssikriisiä vuonna 2008. Talouden elpyminen ja taantumaa seurannut taloudellinen kasvu rantautui Suomeen muuta Eurooppaa myöhemmin, mikä verotti taantuma-ajalta myös veneiden myyntiä. Vielä vuonna 2018 moottorivenemyynnissä oli nähtävissä pientä hiipumista, mutta vesikulkuneuvojen ensirekisteröinnit kääntyivät jyrkkään nousuun vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla. Yhteensä vesikulkuneuvojen ensirekisteröinnit kasvoivat vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla 11,1 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta.

15 helmikuu 2020

Lomareissu edessä? Nappaa vinkit mitä kannattaa ottaa huomioon ennen reissua

7 asiaa, jotka lomalle lähtijän kannattaa ottaa huomioon

Loma on usein pitkän haaveilun ja odotuksen tulos, ja päivät ennen reissua kuluvatkin pakkauspuuhissa sekä loma-aktiviteettien suunnittelussa. On kuitenkin asioita, jotka jokaisen lomailijan kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi mahdollisen sairastumisen tai vaikkapa passin katoamisen vuoksi. Tässä kirjoituksessa vinkkaamme seitsemän käytännön vinkkiä, jotka huomioiden voit lomailla entistä rauhallisemmin mielin.

13 helmikuu 2020