Ajoneuvolaina – kilpailuta rahoitus ja voit saada pienemmät lainakustannukset

Suunnitteletko auton, veneen tai moottoripyörän hankkimista? Hae ajoneuvolainaa helposti ja nopeasti Sortterin palvelussa aina 60 000 euroon saakka. Yhdellä lainahakemuksella voit saada useita lainatarjouksia, joista on helppo valita tarpeisiisi sopiva edullinen laina. 

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Suunnitteletko auton, veneen tai moottoripyörän hankkimista? Hae ajoneuvolainaa helposti ja nopeasti Sortterin palvelussa aina 60 000 euroon saakka. Yhdellä lainahakemuksella voit saada useita lainatarjouksia, joista on helppo valita tarpeisiisi sopiva edullinen laina. 

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Ajoneuvolainalla rahoitat ajoneuvon hankinnan  

Ajoneuvon hankinta on aina iso päätös. Ostoprosessin aikana ostajan tulee huomioida monia eri asioita, joista yksi tärkeimmistä on omaan elämäntilanteeseen sopivan rahoitustavan valinta. 

Auton, veneen ja moottoripyörän kaltaiset suuret hankinnat edellyttävät usein ulkopuolista rahoitusta. Varsinkin, jos ajoneuvon hankkii uutena, tarvitsevat monet meistä pankin tai rahoituslaitoksen myöntämää lainaa hankinnan rahoittamiseksi. 

On myös järkevää pohtia, kuinka paljon säästöjään haluaa hankintaan käyttää: yleisen suosituksen mukaan pankkitilillä tulisi olla vähintään kahden kuukauden nettopalkkaa vastaava summa pahan päivän varalle. 

Ajoneuvolaina on potentiaalinen keino rahoittaa auton, veneen tai moottoripyörän hankinta. Voit hakea ajoneuvolainaa Sortterin maksuttomassalainavertailupalvelussa, joka kilpailuttaa ajoneuvolainat puolestasi aina 60 000 euroon saakka. Ajoneuvolaina taipuu moneksi: sen avulla voit hankkia unelmiesi auton, veneen tai moottoripyörän ja käyttää sitä halutessasi myös ajoneuvon huoltoon, varusteiden ostamiseen tai maahantuonnista aiheutuviin kustannuksiin.  

Valitse lainatuote käyttökohteen mukaan ja kilpailua lainat kotimaisen Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa.   

Auto

Autolaina

Vakuudeton autolaina sopii moneen tarkoitukseen: sen avulla voit hankkia auton uutena, käytettynä tai maahantuotuna. Vakuudettoman autolainan etuja ovat nopea luottopäätös ja joustava takaisinmaksuaika – saat luottopäätöksen heti ja voit sovittaa maksuajan omaan tilanteeseesi sopivaksi aina 20 vuoteen asti.
Vene

Venelaina

Veneily kasvattaa suosiotaan vauhdilla. Venelaina on vakuudeton laina, jota voi käyttää sekä veneen että veneilytarvikkeiden rahoittamiseen. Valitsemalla vakuudettoman venelainan olet venekaupoilla käsirahaostajan asemassa eli ostettuasi veneen omistat sen kokonaisuudessaan.
Moottoripyörä

Moottoripyörälaina

Vakuudettomalla moottoripyörälainalla rahoitat unelmiesi moottoripyörän, olipa se sitten uusi tai käytetty. Voit kilpailuttaa ja hakea luottopäätöksen moottoripyörälainalle, vaikka ostettava menopeli ei olisi vielä edes tiedossa. Moottoripyörälainalla voi rahoittaa myös moottoripyörän huoltoon ja tarvikkeisiin liittyviä kustannuksia.

Hae ajoneuvolainaa Sortterin palvelussa 1 000–60 000 euroa 

Vuonna 2018 perustettu Sortter on kotimainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualusta. Palvelun kautta voit hakea ajoneuvolainaa ja kilpailuttaa lainat jopa yli 20 pankin ja rahoituslaitoksen valikoimista. 

Kilpailuta ajoneuvolainat Sortterin avulla: 

 • Valitse autolaina, venelaina tai moottoripyörälaina tarpeesi mukaan. 
 • Hae lainaa 1 000–60 000 euroa. 
 • Löydä kilpailuttamalla edullinen korko, alkaen 4 %.
 • Laina-aika 1–20 vuotta. 
 • Laina maksetaan takaisin ennalta sovituissa kuukausierissä. 

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin kautta on nopeaa ja helppoa. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin täyttää ja lähettää yksi lainahakemus, minkä jälkeen saat henkilökohtaisesti räätälöidyt lainatarjoukset nopeasti, jopa muutamissa minuuteissa.

Näin helppoa lainojen kilpailuttaminen on: 

 1. Tee lainahakemus Sortterin palvelussa tai pankin verkkosivuilla. 
 2. Täytä lainahakemus huolellisesti ja totuudenmukaisesti. Oikein täytetty hakemus parantaa mahdollisuutta saada lainaa.
 3. Lähetettyäsi hakemuksen voit saada nopeasti lainatarjouksen tai useampia lainatarjouksia. 
 4. Vertaile lainatarjoukset ja valitse itsellesi parhaiten sopiva.
 5. Allekirjoita lainasopimus ja rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän kuluessa. 

Sinun tulee täyttää alla olevat ehdot voidaksesi kilpailuttaa lainat Sortterin palvelussa: 

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Voit halutessasi kilpailuttaa ajoneuvolainat myös rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää lainaa edullisemmalla korolla. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi kaverisi, isäsi, avo- tai aviopuolisosi, isosiskosi tai vaikkapa työkaverisi.

Ajoneuvolaina on vakuudeton laina eli se myönnetään lainanhakijalle ilman vakuuksia tai takaajia. Näin saat lainapäätöksen nopeasti ilman ylimääräistä paperisotaa ja rahat siirretään tilillesi jopa saman työpäivän kuluessa.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Kilpailuta ajoneuvolainat ja säästä lainakustannuksissa 

Ajoneuvon hankinta on usein suuri investointi. Uutta autoa, venettä tai moottoripyörää varten voi joutua ottamaan suuren lainan, jolloin on erityisen tärkeää varmistaa, ettei maksa lainastaan turhia kuluja. 

Lainojen kilpailuttaminen auttaa sinua pienentämään lainakustannuksiasi. Tilastojen mukaan Sortterin asiakkaat voivat saada keskimäärin 1 644 euroa pienemmät luottokustannukset kilpailuttamalla lainansa. 

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin palvelussa on: 

 • Helppoa –  saat lainatarjoukset nopeasti yhdellä hakemuksella. 
 • Nopeaa – voit saada rahat tilillesi jopa saman työpäivän kuluessa. 
 • Maksutonta lainojen kilpailutus on asiakkaillemme aina ilmaista. 
 • Reilua lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan
 • Turvallista – palvelu on rakennettu parhaimpien tietoturvakäytäntöjen mukaisesti.

Sortter noudattaa toiminnassaan reilun lainavertailun periaatteita, ja toimimme aina läpinäkyvästi kuluttajien etuja ajaen. Haluamme varmistaa, että löydät palvelumme kautta aidosti edullista ja itsellesi sopivaa lainaa

Toimintaamme ohjaavat seuraavat periaatteet: 

 • Lainatarjous on aina henkilökohtainen – Henkilökohtaisesti räätälöity lainatarjous takaa mahdollisimman edullisen lainan. Välitämme eteenpäin vain ne hakemukset, jotka täyttävät lainanantajan asettamat kriteerit lainanhakijalle. 
 • Suosittelemme aina edullisinta lainaa – Esitämme lainatarjoukset halvimmasta kalleimpaan, jolloin sinun on helppo valita tilanteeseesi sopiva edullinen laina.
 • Näytämme kaikki lainojen yksityiskohdat Näytämme lainatarjousten kaikki kustannukset ja ehdot selkeästi ilman pientä printtiä. 
 • Olemme vastuullinen toimija – Lainojen korot ja ehdot saattavat muuttua nopeasti, mikä tekee lainojen vertailusta työlästä.Me pidämme huolta, että saat kauttamme mahdollisimman edulliset lainatarjoukset.

Näin kilpailutat lainat Sortterin kautta

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Autolaina, venelaina ja moottoripyörälaina – valitse ajoneuvolaina tarpeen mukaan

Ihmisten liikkumistarpeet vaihtelevat. Suunnittelit sitten uuden sähköauton tai purjeveneen hankkimista, ajoneuvolaina tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon hankinnan rahoittamiseen. 

Ajoneuvolaina pähkinänkuoressa

 • Valitse autolaina, venelaina tai moottoripyörälaina tarpeesi mukaan. Lainasumma voi olla 1 000–60 000 euroa ja maksuaika 1–20 vuotta. 
 • Ajoneuvolainalla voit ostaa ajoneuvon käytettynä yksityiseltä tai uutena liikkeestä. 
 • Ajoneuvolainaa voi käyttää myös ajoneuvon huoltoon, tarvikkeisiin tai maahantuontiin liittyviin kustannuksiin 

Vakuudettoman ajoneuvolainan etuihin kuuluu, että olet kaupoilla käsirahaostajan asemassa eli omistat ajoneuvon oston jälkeen kokonaisuudessaan. Esimerkiksi autokaupoilla sinun ei siis tarvitse huolehtia autorahoituksen viimeisestä suuresta erästä eli jäännöserästä.

Voit hakea lainapäätöksen ajoneuvolainalle jo ennen ajoneuvon ostamista. Saamasi  rahoitustarjoukset ovat voimassa 14 päivää, eli voit aivan rauhassa tutkailla saamiasi lainatarjouksia ja nostaa rahat tilille sopivan ajoneuvon löydyttyä.

Etsitkö edullista ajoneuvolainaa?

Usein kysytyt kysymykset ajoneuvolainasta

 • Ajoneuvolaina on vakuudeton kulutusluotto, joka on tarkoitettu ajoneuvon hankintaan, huoltoon, varusteisiin ja maahantuontiin liittyviin kustannuksiin. Voit valita tarpeesi mukaan autolainan, venelainan tai moottoripyörälainan. Ajoneuvolaina sopii sekä uuden että käytetyn ajoneuvon hankintaan. 

 • Ajoneuvolainaa on mahdollista hakea Sortterin lainavertailupalvelun kautta 1 000–60 000 euroa. 

 • Ajoneuvolaina on vakuudeton laina eli sitä myönnetään lainanhakijalle ilman vakuuksia tai takaajia. Tämä mahdollistaa nopean hakuprosessin ja voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän kuluessa.

 • Voit saada lainaa, jos olet yli 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. 

 • Kilpailuttaminen on ainoa tapa saada selville juuri sinulle edullisin lainavaihtoehto. Voit kilpailuttaa lainat joko itse tai käyttää esimerkiksi Sortterin maksutonta lainavertailupalvelua. Voit parantaa mahdollisuuksiasi saada edullista lainaa hakemalla sitä rinnakkaishakijan kanssa. 

 • Ei sisälly. Ajoneuvolainaa lyhennetään tasaerissä, eli sinun ei tarvitse huolehtia autorahoituksiin usein sisältyvästä jäännöserästä. Siten lainan pääoma lyhenee nopeammin ja myös lainakustannukset jäävät pienemmiksi. 

 • Ajoneuvolainan maksuaika voi olla toiveidesi mukaan 1–20 vuotta. Voit myös halutessasi maksaa ajoneuvolainan pois ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa maksuerissä. Mitä nopeammin lainan maksat, sitä pienemmiksi korkokulut ja muut kustannukset jäävät. 

 • Ajoneuvolainan korko muodostuu haetun lainasumman, oman taloudellisen tilanteesi sekä pankkikohtaisten kriteerien perusteella. Vakaa talous ja säännölliset tulot parantavat mahdollisuuksiasi saada edullista lainaa. Alimmillaan ajoneuvolainan korko voi olla 4 %. 

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.