Venelaina - kilpailuta venerahoitus ja säästä lainakustannuksissa

Kilpailuta veneen rahoitus helposti ja nopeasti Sortterin palvelussa. Venelainalla voit ostaa veneen yksityiseltä tai liikkeeltä. Veneen rahoitus aina 60 000 € asti

Venelainalaskuri - vertaa ja löydä edullinen venerahoitus

Valitse lainasumma

25 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
477 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 25 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 477 €, takaisinmaksettava summa 28 607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 25 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 477 €, takaisinmaksettava summa 28 607 € sekä todellinen vuosikorko on 5,57 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kilpailuta veneen rahoitus helposti ja nopeasti Sortterin palvelussa. Venelainalla voit ostaa veneen yksityiseltä tai liikkeeltä. Veneen rahoitus aina 60 000 € asti

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Kilpailuta venelaina Sortterin palvelussa

Voit hakea venelainaa jopa 60 000 € helposti Sortterin avulla. Voit ostaa veneen yksityiseltä tai veneliikkeestä, eikä lainalle tarvita takaajaa tai vakuuksia.

Lähetä ilmainen hakemus - etsimme sinulle edullisimman venelainan kymmeniltä pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä veneen hankintaan. Järjestämme rahoitustarjoukset valmiiksi hintajärjestykseen, jotta edullisimman lainan valinta on sinulle mahdollisimman vaivatonta.

Venelainan hakeminen Sortterin kautta on:

 • Turvallista - olemme turvallinen suomalainen yritys
 • Maksutonta - lainatarjousten hakeminen on ilmaista
 • Helppoa - tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Näin kilpailutat venelainan

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Vertailun halvin venelaina helposti esillä

Edullinen rahoitus ja vertailumme halvin venelaina löytyy palvelussamme helposti yhdellä hakemuksella. Voit käyttää nostamasi lainan uuden tai käytetyn veneen hankintaan.

 • Hae venelainaa tarpeesi mukaan 60 000 € asti
 • Valitse laina-ajaksi 1-20 vuotta
 • Edullinen korko, alkaen 4%
 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia

Valitsemasi laina siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana ja veneen omistajuus siirtyy nimiisi heti kaupanteon yhteydessä. Voit hakea rahoituksen myös koko kauppasummalle ja ostaa veneen ilman erikseen tarvittavaa käsirahaa.

Lainatarjoukset samana päivänä

Venelainan hakemiseen menee muutama minuutti ja saat ensimmäiset lainatarjoukset uuden veneesi rahoittamiseksi heti hakemuksen jätettyäsi. Kaikki yhteistyökumppanimme käsittelevät hakemuksesi arkisin viimeistään kuuden tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä. Lainatarjousten saavuttua et kuitenkaan ole sidottu hyväksymään lainatarjousta, mikäli tuletkin toisiin ajatuksiin tai suunnittelemasi venekaupat peruuntuvat.

Lainasopimus tehdään sinun ja valitsemasi lainanantajan välille. Venelainan lyhennys tapahtuu sinulle sopivissa kuukausierissä ilman pelkoa viimeisestä suuremmasta lyhennyserästä. Voit myös maksaa venelainan takaisin ilman lisäkustannuksia sovittua nopeammin, jolloin lainan kokonaiskustannukset jäävät pienemmiksi.

Venerahotuisvaihtoehdot vertailtuna

Ohessa vertailtuna yleisimmät veneen rahoitusvaihtoehdot.

Laskelma on tehty 12/2022 ja korkomuutokset vaikuttavat laskelman paikkaansapitävyyteen.

RahoitustyyppiVenelainaVenerahoitusPankkilaina
VakuusVakuudetonHankittava kohde toimii vakuutenaTarvitaan vakuus
Käsiraha000
Viimeinen maksueräNormaali kk-eräNormaali kk-eräNormaali kk-erä
OmistusOmaRahoitusyhtilön kunnes maksettuOma
Lainasumma25 000 €25 000 €25 000 €
Laina-aika6 vuotta6 vuotta6 vuotta
Korko8,50 %7,90 %6,95 %
Lainan perustamiskustannus15 €299 €120 €
Tilinhoitomaksu2,50 €20 € / kk2,5 € / kk
Kuukausierä447 € / kuukausi460 € / kk428 € / kuukausi
Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä laina-ajalta32 196 €33 154 €30 945

Vertailussa mukana

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Heti ostoksille - Venelaina nopeasti tilille

Saat rahat veneen ostoa varten tilillesi jopa samana päivänä, mutta kuitenkin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. Näet vertailussamme tiedon niistä pankeista, jotka siirtävät rahat tilille erityisen nopeasti. Pääset siis tekemään venekaupat ilman pitkiä odotteluja.

Reilu lainavertailu

Meille Sortterilla on tärkeää reilu lainavertailu - vertailumme perustuu läpinäkyvyyteen ja siihen, että saat tarkan käsityksen kaikista lainakuluista ennen lainasopimuksen tekemistä ja venelainan nostamista.

Joskus ajatus veneen omistamisesta konkretisoituu odottamatta. Näin kävi espoolaiselle Henrikille, joka aloitti veneharrastuksen viime kesänä veljensä yllättävästä ehdotuksesta. Usein veneilyharrastus aloitetaan pienestä moottorillisesta avoveneestä, mutta Henrikin ensiveneeksi valikoitui yli 30-jalkainen matkavene.

Muistilista venelainan hakemiseen ja veneen ostoon

Sopivan veneen löytymisen sekä rahoituksen järjestymisen jälkeen voit suunnata venekaupoille. Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista ja veneen kauppakirjan tekemistä on kuitenkin hyvä pysähtyä hetkeksi ja käydä muutaman kohdan tarkistuslista läpi.

Ennen veneen lopullista ostopäätöstä on hyvä varmistaa vielä seuraavat asiat:

 • Kuinka paljon käytät veneen hankintaan säästöjä, vai rahoitatko ostoksen kokonaan venelainalla
 • Mikä on sopiva venelainan määrä omiin tuloihisi suhteutettuna
 • Mikä on sopiva venelainan kuukausierä, eli kuinka paljon pystyt lyhentämään venelainaa asumiskulujen ja muiden pakollisten menojen jälkeen
 • Palveleeko ostettava vene omaa käyttötarkoitustasi riittävän kattavasti
 • Onko veneen hinta sopiva muihin vastaaviin malleihin nähden
 • Onko veneen kunto sekä huoltohistoria riittävällä varmuudella tiedossa

Harkittu veneen hankinta takaa sen, että vene on omiin käyttötarkoituksiin sopiva ja venelainan takaisinmaksu onnistuu vaivattomasti.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kattava venelainavertailu

Venelainan kilpailuttaminen Sortterin kautta on ilmaista. Sinun ei tarvitse sitoutua venelainan ottamiseen mikäli muutat mielesi, eikä veneen rahoitukselle olekaan tarvetta.

Meidän tehtävämme on auttaa sinua löytämään reilut lainaehdot veneen hankintaan, kun pankit ja rahoitusyhtiöt haluavat saada tarjouksena listatuksi sinulle palvelussamme.

Miten vertailen venelainoja?

Vertailumme avulla löydät edullisen venerahoituksen helposti. Valitse lainalaskurista tarvitsemasi lainasumma ja haluamasi maksuaika. Täytä lainahakemus sivuillamme, jonka jälkeen etsimme sinulle edullisimman venelainan muutamassa minuutissa vertailussa mukana olevilta pankeilta. Järjestämme lainatarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen, jotta eri rahoitusvaihtoehtojen vertailu on mahdollisimman helppoa ja läpinäkyvää.

Mikäli tahdot, voit myös hyödyntää todellisen vuosikoron laskuriamme sopivaa maksuaikaa päättäessäsi. Näin saat tietää lainasi kaikki maksut ja voit vertailla eri lainojen kuluja läpinäkyvästi.

Yleisiä kysymyksiä venelainasta

 • Venelaina on pankin tai rahoitusyhtiön myöntämä rahalaina, joka käytetään veneen hankintaan. Venelainaa voi käyttää myös veneen varusteiden, kuten moottorin, karttaplotterin, peräkuomun tai venetrailerin maksamiseen. Sortterin kautta voit kilpailuttaa ja hakea luottopäätöksen venelainalle, vaikka ostettava vene ei olisi vielä tiedossa.

 • Venelainan korko vaihtelee haetun lainasumman, oman taloudellisen tilanteesi sekä venelainaa tarjoavan pankin mukaan. Mitä vakaampi taloudellinen tilanne sinulla on, sitä pienemmällä korolla pankit voivat myöntää venelainaa. Alimmillaan venelainan korko on 4 %. Voit myös saada lainan edullisemmalla korolla, jos haet sitä rinnakkaishakijan kanssa.

 • Löydät halvimman venelainan vertaamalla pankkien tekemiä lainatarjouksia todellisen vuosikoron mukaan. Käyttäessäsi Sortteria saat lainatarjoukset useista eri pankeista yhdellä hakemuksella. Järjestämme lainatarjoukset valmiiksi todellisen vuosikoron mukaan, jotta halvimman venerahoituksen valitseminen on mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

 • Voit hakea rahoitusta veneen hankintaan tarpeesi mukaan 60 000 € asti. Valitse haluamasi lainasumma ja sinulle sopiva kuukausierä, jonka jälkeen etsimme sinulle parhaiten toiveitasi vastaavan rahoituksen veneen hankintaan.

 • Voit hakea venelainaa palvelussamme ilman vakuuksia tai takaajaa. Laina siirretään tilillesi ja voit käyttää rahat veneen ostamiseen yksityiseltä tai veneliikkeestä. Voit halutessasi ostaa veneen myös ilman käsirahaa.

Venerahoituksen jäännöserä

Venerahoitus on usein mahdollista ottaa niin, että sen viimeinen maksuerä on muita kuukausieriä suurempi. Tällöin puhutaan rahoituksen jäännöserästä, joka on usein noin 20 % rahoitettavan veneen hinnasta.

Jäännöserän avulla kuukausittaiset lyhennykset saada pienemmiksi, mutta viimeinen erä vaatii lainanottajalta joko säntillistä säästämistä laina-aikana tai viimeisen erän uudelleen rahoittamista. Viimeinen suurempi erä tulee maksettavaksi laina-ajan loppuessa, joten lainan kokonaissummaa jäännöserä ei pienennä.

Suuremman viimeisen maksuerän ottaminen osaksi venerahoitusta on varteenotettava vaihtoehto, mikäli vene on tarkoitus vaihtaa ennen laina-ajan päättymistä. Usein viimeisen suuremman maksuerän sisältävä rahoitus kuitenkin käy lainanottajalle kalliimmaksi, kuin mitä sen maksaminen tasaerissä kävisi. Tämä johtuu siitä, että tyypillisesti korkoa kerryttävä lainasaldo pienenee hitaammin ja kerryttää näin lainanottajalle enemmän maksettavaa korkokulujen muodossa.

Alla on esimerkkilaskelma uuden veneen rahoittamisesta vanhan lainan jälkeen
 • Vene on ostettu hintaan 20 000 €.
 • Siihen on otettu neljän vuoden venerahoitus.
 • Viimeinen suurempi erä eli jäännöserä on suuruudeltaan 5 000 €.

Neljän vuoden päästä rahoitusajan päättyessä, halutaan ostaa aiemman veneen tilalle uusi vene.

Uuden veneen rahoittaminen tapahtuu esimerkkilaskelman mukaan näin
 • Hyväkuntoisena pidetyn veneen hyvityshinta on neljän vuoden jälkeen 14 000 €. 
 • Vanhasta venelainasta maksetaan vielä jäännöserä eli 5 000 €.
 • Vanha vene kelpaa käsirahaksi 9 000 € edestä (14 000 € - 5 000 €). 

Kannattaako veneen rahoitukseen ottaa jäännöserä?

Oleellisimpia asioita sopivimman venerahoituksen suunnittelussa ovat veneen ostajan rahatilanne sekä tulevaisuuden tarpeet.

Jos suunnitelmissa on pitää vene itsellä myös sen takaisinmaksun jälkeen, kannattaa venerahoitus ottaa mieluummin ilman suurempaa viimeistä maksuerää. Tällöin rahoituksen kuukausierät ovat saman suuruiset laina-ajan loppuun saakka, eikä viimeisen erän maksamista tarvitse suunnitella sen kummemmin.

Mikäli vene on tarkoitus vaihtaa uuteen ennen rahoituksen takaisinmaksua, voi viimeistä suurempaa maksuerää harkita osana veneen rahoitusta. Tällöin on hyvä pitää mielessä, että viimeinen maksuerä on velkaa, joka kerryttää korkoa ja tulee maksettavaksi aikanaan - joko veneen vaihtamisen yhteydessä tai rahoitusjakson päättyessä.

Osta yksityiseltä tai liikkeestä – venelaina ilman vakuuksia

Haluamasi venerahoitus siirretään tilillesi ja voit ostaa veneen vapaasti joko yksityiseltä tai liikkeestä. Venelainaa on mahdollista hakea ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa.

Vakuudeton laina ei tarvitse takaajia, eikä omaisuutta lainan vakuudeksi. Sinun ei siis tarvitse käyttää venettä tai pantata muutakaan omaisuuttasi turvaamaan lainan takaisinmaksua. Näin voit rekisteröidä veneen heti omiin nimiisi ja päättää itse myös sen, kuinka haluat vakuuttaa uuden veneesi.

Hae venelaina Sortterin avulla ja valitse edullisin rahoitus jopa kymmenien tarjousten joukosta!

Kilpailuta myös muut ajoneuvolainasi

Sortterin avulla voit kilpailuttaa helposti myös muut ajoneuvolainat kuten venelainan ja moottoripyörälainan. Lue lisää ajoneuvolainojen kilpailutuksesta.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.