Pikavippi tai pikalaina etsinnässä? Miksei mieluummin lainaa nopeasti, mutta reiluin ehdoin?

Pikavippi tai pikaluotto otetaan usein lyhytaikaiseen lainatarpeeseen. Sortterin avulla löydät lainan nopeasti ilmaisen vertailun avulla. Vältät kuitenkin pikavippien suuret korot ja kulut.

Vertaile lainatarjouksia helposti

Valitse lainasumma

2 000 €

Valitse laina-aika

1 vuosi
178 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot

Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %, kuitenkin korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, jonka jälkeen lainasopimuksen mukainen. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5€/kk, kuukausierä on 198,01 €, takaisinmaksettava summa 11880,6 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %, kuitenkin korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, jonka jälkeen lainasopimuksen mukainen. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 1 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 178 €, takaisinmaksettava summa 2 137 € sekä todellinen vuosikorko on 13,11 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,3
  Perustuu 74 arvosteluun.
  powered by

Pikavipin hakeminen on harvoin taloudellisesti kannattavaa. Onneksi nykyään lainaa voi hakea netistä turvallisesti ja vippiä paremmilla ehdoilla. Jos tarvitset lainapäätöksen nopeasti ja rahat heti tilille, mutta et halua maksaa kalliista pikavipistä, kannattaa laina hakea Sortterin avulla.

Haemme sinulle muutamassa minuutissa luottopäätöksen yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta. Jos lainatarpeesi on kiireellinen, voit valita palvelussamme lainatarjouksen sellaiselta lainanantajalta, joka siirtää rahat tilille nopeasti – jopa saman päivän aikana.

Pieni laina heti tilille ja keskimäärin edullisemmin Sortterilta

Luotonmyöntäjät kannattaa kilpailuttaa, vaikka lainantarve olisi äkillinen ja lainan tarvitsisi heti tilille. Sortterin asiakkaat löytävät 2000 euron lainan keskimäärin 123,04 euroa edullisemmin, kun verrataan edullisimman ja kalleimman tarjotun lainan hintaeroja.

Saat palvelussamme luottopäätöksen nopeasti, jopa muutamassa minuutissa ja voit valita saamistasi tarjouksista mieleisen – olipa rahan tarve yllättävä tai jo pidempään suunniteltu.

Lainatarjous ilmaiseksi – vakuudeton laina Sortterilta

Saat lainatarjoukset ilmaiseksi täyttämällä lainahakemuksen Sortterin palvelussa. Valikoimassa on vakuudettomia lainoja aina 1 000 eurosta alkaen.

Vakuudeton laina löytyy Sortter lainavertailun avulla helposti. Etsimme sinulle henkilökohtaiset tarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta muutamassa minuutissa.

Näet lainatarjouksista reilusti luoton korot ja muut kustannukset selkeästi eriteltynä. Löydettyäsi sopivan lainan, myös sen nostaminen käy palvelussamme helposti.

 • Hae lainatarjoukset yli 20 lainantarjoajalta yhdellä hakemuksella
 • Vertaa tarjoukset helposti ja valitse sinulle sopivin
 • Laina on vakuudeton, eikä sille tarvitse takaajia
 • Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu pankkitunnuksilla

Suosittelemme sinulle edullisinta mahdollista lainatarjousta, mutta palvelumme käyttäjänä sinä kuitenkin teet lopullisen päätöksen.

Jos tarvitset lainan nopeasti tilille, arvostat pienintä kuukausierää tai sitä, että voit nostaa lainan ilman liitteitä tai palkkatodistuksia, voit valita sinulle sopivan lainan myös näiden seikkojen perusteella.

Pikavippi – miten eroaa kulutusluotosta?

Pikavippi mielletään perinteisesti pieneksi muutaman sadan euron lainaksi, jonka takaisinmaksuaika on muutaman viikon tai korkeintaan kuukauden pituinen. Pikavippi ja kulutusluotto ovat molemmat vakuudettomia lainoja, mutta pikavipin lainasummat ovat usein pienempiä kuin kulutusluoton.

Suomessa pikaluottoja myöntäneitä pikavippitoimijoita oli ennen lakimuutosta mm. Credit24, Risicum ja Euroloan. Monet näistä toimijoista maksoivat pikavipit pankin kuin pankin tilille heti, käyttäen useammissa pankeissa avattuja lainanmaksutilejä.

Ennen syyskuun 2019 lakimuutosta pikavippien korot saattoivat olla jopa satoja prosentteja. Pienimmissä lainoissa korkeat korkoprosentit eivät onneksi muodostaneet euromääräisesti valtavia kuluja, mikäli laina maksettiin nopeasti takaisin. Pienlainat aiheuttivat kuitenkin merkittäviä ongelmia, etenkin jos niitä oli otettu useammasta paikasta samanaikaisesti tai asiakkaan maksukykyä ei arvioitu riittävällä tasolla ennen luotonmyöntämistä.

Syntyneiden ongelmien vuoksi pikalainat ovat olleet syyskuusta 2019 lähtien saman korkokaton alla, kuin muutkin kuluttajille myönnettävät lainat, kulutusluotot tai luottokortit.

Syksyn 2019 lakimuutos ei vaikuttanut aiemmin tehtyihin laina-, luotto-, tai luottokorttisopimuksiin takautuvasti. Vanhat pikaluotot, pikavipit tai pienlainat kannattaakin kilpailuttaa uudelleen ja maksaa pois edullisemmalla lainojen yhdistämiseen tarkoitetulla luotolla.

Nykyään luoton korko saa olla enintään 20 % vuodessa. Muut lainakustannukset voivat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa, mutta kuitenkin enintään 0,01 % luoton määrästä tai luottorajasta päivää kohden. Pienimmissä lainoissa tai luotoissa voi olla 5 euron minimiveloitus sillä ehdolla, että laina-aika on vähintään 30 päivää.

Monet pikavippejä tarjonneista yrityksistä toimivat yhä luotonmyöntäjinä, mutta tarjoavat suurempia jopa 20 000 tai 30 000 euron lainasummia edullisemmilla korkokustannuksilla.

Pikavippi ilman korkoa

”Ilmainen ensilaina” tai ensimmäinen ”pikavippi ilman” korkoa oli ennen syyskuun 2019 lakiuudistusta monen pikavippiyhtiön keino hankkia uusia asiakkaita. Moni pikavippiyhtiö olikin tällöin satunnaiselle lainanhakijalle halvin – jopa täysin ilmainen keino saada laina nopeasti käyttöön ilman korkoa tai kuluja. Ilmaiset ensilainat olivat summiltaan noin 100–500 €.

Nyttemmin lakimuutoksen jälkeen ilmaisia ensilainoja ei enää ole markkinoitu pienlainayhtiöiden toimesta, mutta sen sijaan korot ja lainan kulut ovat laskeneet kautta linjan myös niillä lainantarjoajilla, joiden tuotevalikoimaan kuului aikaisemmin ilmaisia pikavippejä tai luottoja.

Pikalaina – kuinka paljon maksaa lakiuudistuksen jälkeen?

Nykyään lainanmyöntäjät eivät saa periä nopeastikaan myönnettävistä lainoista korkoja tai kuluja puhtaasti harkintansa mukaan, vaan laki säätelee katon luottokustannuksille.

Esimerkki 1

2 000 euron luotto, joka maksetaan takaisin 12 kuukausierässä ei saa maksaa 373,24 euroa enempää, vaikka rahat olisi maksettu asiakkaan tilille muutamassa minuutissa.

Vain harva luotonmyöntäjä hinnoittelee nykyään pieniäkään lainoja aivan lain sallimaan maksimiin, etenkään jos luotto haetaan vertailupalvelun kautta.

Kaikkiaan lakimuutos oli erittäin tervetullut, sillä nykyään lainaaminen on huomattavasti turvallisempaa, eikä lehdissä olleita korkean koron pikavippejä ole enää markkinoilla.

Lainaa saa yhä nopeasti, mutta edullisemmin

Vaikka pienlainojen korot ovat laskeneet, ei nopean lainan tarve ole hävinnyt mihinkään. Monet pankit ja rahoituslaitokset myöntävät lainaa netissä yhtä nopeasti kuin aikaisemminkin, mutta pienemmillä kuluilla.

Lainojen edullisemman hinnoittelun vuoksi pikavippiä käytetään terminä nykyään harvemmin. Moni yhdistääkin pikavippi-sanan helposti nyt jo historiaan jääneisiin korkeakorkoisiin lainoihin.

Todellinen vuosikorko helpottaa luottojen vertailua

Lainojen ja luottojen keskinäinen vertailu kannattaa tehdä todellisen vuosikoron perusteella. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon koron lisäksi myös lainan kulut ja se tulee ilmoittaa niin pienissä, kuin suuremmissakin lainoissa tai luottokorteissa.

Myös esimerkiksi asuntolainojen, autorahoituksen tai verkkokauppojen osamaksuvaihtoehtojen vertailussa kannattaa käyttää todellista vuosikorkoa.

Luotonmyöntäjä maksaa lainan nopeasti tilille – myös sinä voit maksaa lainan nopeasti takaisin

Ei ole väliä kuinka pieni tai suuri laina on kyseessä, lainan voi maksaa takaisin sovittua nopeammin ilman erillisiä kustannuksia.

Myös pikavippien korot lasketaan käytössä olevalle lainapääomalle, jonka vuoksi nopeammin lyhennetty laina tulee kuluttajalle edullisemmaksi.

Nykyisen pikavipin tai pikaluoton takaisinmaksaminen kannattaa hoitaa nopeasti edullisemman yhdistelylainan avulla. Näin sinulle ei kerry korkoja tai kuluja useasta pikalainasta tai vipistä ja voit sekä säästää lainakustannuksissa, että saada itsellesi pienemmät kuukausierät.

Voit lukea lisää pienlainoista Wikipediasta

Pikavipillä tarkoitetaan pienlainaa, joka on nostettavissa tilille mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti eli esimerkiksi tekstiviestillä. Vakuuksia, takaajia tai selvitystä omasta taloustilanteesta ei tehdä vaan lainaehdot omat samat kaikille hakijoille. Kulut ja korot ovat yleensä pienlainassa lainasummaan nähden korkeat.

Pikavippi ei vanhene takaisinmaksua välttelemällä vaan velat vanhenevat ainoastaan ulosottopäätöksen seurauksena, ja tähänkin menee yleensä lainasta ja tilanteesta riippuen 10-20 vuotta. Pikavipistä johtuvista vaikeuksista ei siis pääse helposti eroon vain välttelemällä perintäkirjeitä.

Tarve pikavipille voi johtua esimerkiksi äkillisestä menosta kuten kodinkoneen hajoamisesta, lääkäri- tai lääkekuluista, ajoneuvojen korjauksista ja niin edelleen. Tarkoitus on yleensä maksaa pikavippi nopeasti pois, eli pikavipillä voi kustantaa menoja esimerkiksi juuri ennen palkkapäivää.

Ongelmaksi pikavipit voivat muodostua, jos niiden poismaksamiseksi joudutaan ottamaan uusia pikavippejä tai mikäli pikavipeillä kustannetaan heräteostoksia, juhlimista tai toistuvia kuluja kuten ruokaostoksia. Pitkäaikaiseen, toistuvaan käyttöön pikavippi on kannattamaton vaihtoehto korkean kulurakenteen ja koron vuoksi.

Pikavipit ovat paljon pienempiä ja lyhytaikaisempia kuin pankkilainat, eikä niiden hinnoittelussa oteta huomioon hakijan tilannetta ja riskiprofiilia, minkä vuoksi korot ovat paljon korkeampia kuin tavallisessa pankkilainassa kuten esimerkiksi auto- tai asuntolaina.

Pikavipit ovat myös vakuudettomia, eli toisin kuin esimerkiksi autolainassa jonka vakuutena auto voi toimia, ei pikavipeissä ole vakuutta mikä osaltaan lisää luotonantajan riskiä ja siten nostaa lainan korkoa.

Ensimmäinen askel eroon pikavippikierteestä on ongelman tunnistaminen ja aktiivinen ratkaisun etsintä, mahdollisesti ammattilaisen kuten esimerkiksi Takuusäätiön tai oman kunnan sosiaalitoimen avulla.

Omat velat kannattaa laskea yhteen jotta tiedetään tarkalleen paljonko maksettavaa on kuukausittain. Mahdollisuuksien mukaan velkoja kannattaa yhdistää joko yhdistely- tai järjestelylainalla. Yleensä yksi isompi laina tulee halvemmaksi kuin monta pientä, jolloin kokonaisvelan lyhentäminen on helpompaa ja nopeampaa.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBRAbankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.