Opas pikavippeihin - kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Pikavippi otetaan usein äkilliseen tai lyhytaikaiseen 50 - 1000 euron tarpeeseen. Se on vakuudetonta lainaa, eli lainanottajan ei tarvitse asettaa omaisuuttaan vakuudeksi tai hankkia takaajia lainalle.

Valitse lainasumma

€20000

Valitse laina-aika

4 vuotta
466€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-50 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Parhaan koron takuu

Takaamme parhaan koron

Lue lisää
100 % puolueeton lainavertailu

100 % puolueeton lainavertailu

100 % ilman piilokuluja

100 % ilman piilokuluja

100 % suomalainen palvelu

100 % suomalainen palvelu

Miten pikavippi toimii

Pikavippi otetaan usein äkilliseen tai lyhytaikaiseen 50 - 1000 euron tarpeeseen. Se on vakuudetonta lainaa, eli lainanottajan ei tarvitse asettaa omaisuuttaan vakuudeksi tai hankkia takaajia lainalle. Pikavippi tunnetaan myös nimillä pikalaina, pikaluotto ja pienlaina.

Pikavipit tulivat Suomeen vuonna 2005, ja sen jälkeen niihin liittyvää lainsäädäntöä on kiristetty useampaan otteeseen lainaajien suojelemiseksi.

Monet pikavippitoimijat kuten Credit24 ja Vivus tarjoavat kulutonta ja korotonta ensilainaa.

Pikavippi vs. laina

Pikavipit eroavat lainoista useilla tavoilla.

Pikavippi Laina Sortterin kautta
Kuinka paljon voin saada lainaa Tyypillisesti 50 - 1000 euroa 1000 - 50 000 euroa
Kustannus Pikavippien korot voivat olla huiman suuria. Muista tarkistaa aina todellinen vuosikorko ennen pikavipin nostamista. Sortter ei tarjoa sinulle erittäin korkean koron lainoja. Näytämme lainan todelliset kulut aina läpinäkyvästi, joten sinun on helppo vertailla lainatarjouksia keskenään.
Takaisinmaksuaika Tyypillisesti 1 kk - muutama vuosi 1 - 15 vuotta
Lainanantaja Lyhytaikaisiin lainoihin erikoistuneet yritykset Pankit, luottolaitokset, vertaisluotonantajat

Pikavippien sääntely

Pikavippien sääntelyyn on tehty viime vuosina useita muutoksia velallisten suojelemiseksi.

Uuden korkokattolain odotetaan astuvan voimaan 1.9.2019. Tässä lakiehdotuksessa esitetään rajoitettavaksi kaikensuuruisia lainoja, joille asetetaan 20 prosentin korkokatto. Tämä täydentää vuonna 2013 asettua korkokattoa, joka koskee vain alle 2000 euron vippejä. Lisäksi samalla rajoitetaan luottokustannusten ja lisäkustannusten perimistä.

Vuonna 2013 luotonantajille tuli velvollisuus selvittää asiakkaan taloudellinen asema ennen lainan myöntämistä. Samalla säädettiin korkokatto, jonka mukaan alle 2000 euron lainan todellinen vuosikorko ei saa nousta yli 50 prosentin. Sääntelyn seurauksena suuri osa pikavippitoimijoista lopetti ja osa laajensi toimintaansa ns. joustoluottoihin.

Vuodesta 2010 alkaen luotonhakija on pitänyt tunnistaa esim. verkkopankkitunnusten avulla, ja luottoa tarjoavien yritysten on pitänyt rekisteröityä luotonantajarekisteriin.

Onko sinulla useita pikavippejä tai lainoja? Velkojen yhdistäminen voi olla järkevää

Kaikkien velkojen ja lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi voi auttaa sinua hallitsemaan velkaasi paremmin.

Lainojen yhdistäminen voi:

- vähentää korkomaksuja
- vähentää palvelumaksuja
- helpottaa kokonaisuuden hallintaa, kun asioit vain yhden toimijan kanssa

Lainojen yhdistämisen tavoitteena onkin usein saada velka maksettua nopeammin ja pienemmillä kokonaiskustannuksilla.

Miten Sortter toimii

1. Kerro meille, millaisen lainan haluat.
2. Otamme yhteyttä kumppaneihimme ja tuomme sinulle heidän tarjouksensa vertailtavaksi. Voit vertailla kaikkia lainan hoitamiseen liittyviä kuluja helposti ja läpinäkyvästi.
3. Valitse itsellesi parhaiten sopiva laina.

Saat useita lainatarjouksia kumppaneiltamme - täyttämällä vain yhden hakemuksen. Säästät aikaa ja ennen kaikkea pääset valitsemaan useista lainatarjouksista edullisimman ja itsellesi sopivimman.

Ilmaiseksi? Miten rahoitatte oman toimintanne?

Pankit ja rahoituslaitokset haluavat saada lainatarjouksensa listatuksi käyttäjillemme, joten lainantarjoajat myös rahoittavat toimintamme. Sortterin käyttäminen – lainojen kilpailuttaminen, vertailu ja lainanhakeminen – on sinulle täysin maksutonta.

Työskentelemme vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, joiden valikoimasta kilpailutamme sinulle reiluimmat lainatarjoukset – sinä päätät, minkä lainan valitset.  Vakuudettomien lainojen lisäksi tarjoamme sinulle jatkossa myös muun muassa vakuudellisia lainoja sekä säästämisen ja vakuuttamisen tuotteita.

Periaatteemme

Yksi hakemus, useita lainatarjouksia

Säästä lainakustannuksissa

Tarjoukset luotettavilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta

Vertaile helposti ja valitse paras tarjous

Palvelu on maksuton

Yksi hakemus, useita lainatarjouksia

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigBankKaarna lainaTFBank Credento-lainaBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderGF MoneyLaina.fiLainaamoSurimoRisicum - KertalainaCredigoEasycreditCredit24Halino
adform tracking pixel