Pikavippi tai pikalaina etsinnässä? Miksei mieluummin lainaa nopeasti, mutta reiluin ehdoin?

Pikavippi tai pikaluotto otetaan usein lyhytaikaiseen lainatarpeeseen. Sortterin avulla löydät lainan nopeasti sekä vältät pikavippien suuret korot ja kulut.

Valitse lainasumma

2 000 €

Valitse laina-aika

1 vuosi
180 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 9 %, takaisinmaksuaika 1 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 180 €, takaisinmaksettava summa 2 159 € sekä todellinen vuosikorko on 15,33 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 9 %, takaisinmaksuaika 1 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 180 €, takaisinmaksettava summa 2 159 € sekä todellinen vuosikorko on 15,33 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Pikavippi tai pikaluotto otetaan usein lyhytaikaiseen lainatarpeeseen. Sortterin avulla löydät lainan nopeasti sekä vältät pikavippien suuret korot ja kulut.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Pikavippiä paremmat ehdot

Pikavippi herättää usein negatiivisia mielikuvia ja se onkin harvoin taloudellisesti kannattava. Pikavipit ovat aikanaan aiheuttaneet suuriakin ongelmia, koska esimerkiksi asiakkaan maksukykyä ei ole arvioitu riittävällä tasolla ennen luoton myöntämistä. Nykyään hakijan maksukyky arvioidaan pikalainaa haettaessa, eikä alle 20-vuotias voi hakea lainaa ollenkaan. Lisäksi luotonmyöntäjät kiinnittävät aiempaa enemmän huomiota maksuvaraan, minkä vuoksi pikavippiä ei aina saa ilman liitteitä tai todisteita säännöllisistä tuloista.

Pikavipin riskien tiedostaminen ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että välillä rahat eivät yksinkertaisesti riitä kaikkien kustannusten kattamiseen. Vaikka ajatus pikavipistä houkuttaisi akuutissa rahantarpeessa, se voi herkästi kostautua myöhemmin kalliiden lainakulujen muodossa. Tämä vaikeuttaa paitsi lainan takaisinmaksua, kerryttää myös ylimääräistä maksettavaa.

Onneksi lainaa voi nykyään hakea netistä turvallisesti ja pikavippiä paremmilla ehdoilla.

Pikalainan ottaminen voi tuntua helpolta ratkaisulta sillä hetkellä, kun pikavippiä ollaan ottamassa, mutta se voi kostautua myöhemmin kalliiden lainakulujen muodossa. Kalliit korot voivat nostaa pienen rahasumman lainakulut korkeiksi, mikä vaikeuttaa lainan takaisinmaksua ja kerryttää turhaa maksettavaa.

Sortter kilpailuttaa lainat puolestasi nopeasti

Jos tarvitset lainapäätöksen nopeasti ja rahat heti tilille, mutta et halua maksaa kalliista pikavipistä, kannattaa kilpailuttaa edullinen laina Sortterin avulla. Lähetämme lainahakemuksesi jopa kymmenille pankeille sekä rahoituslaitoksille ja autamme sinua löytämään itsellesi sopivan lainan nopeasti ja täysin maksutta. Avullamme voit saada lainan edullisemmin ja varmemmin, kuin hakemalla sen pikavippejä myöntävältä luotonantajalta.

Sortter kilpailuttaa sinulle kulutusluoton 1 000–60 000 euron lainasumman välillä ilman vakuuksia tai takaajia. Kilpailuta vakuudeton laina lähettämällä hakemus ja voit säästää luottokustannuksissa jopa tuhansia euroja.

Jos lainatarpeesi on kiireellinen, voit valita palvelussamme lainatarjouksen sellaiselta lainanantajalta, joka siirtää rahat tilille nopeasti – jopa saman päivän aikana. Luoton kilpailuttaminen on avullamme nopeaa ja vaivatonta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä pikavipistä

 • Pikavipillä tarkoitetaan pienlainaa, joka on korkeintaan muutaman tuhannen euron suuruinen. Pikavippi on nostettavissa tilille nopeasti, eikä sille tarvita vakuuksia tai takaajaa. Nopeasti tilille maksettavan pikavipin kulut ja korot voivat olla lainasummaan nähden korkeat, jonka takia pienikin pikaluotto kannattaa kilpailuttaa.

 • Pikavipin korko voi olla korkeintaan 20 prosenttia. Usein kaikista pienimpien pikavippien korot ovat lähellä 20 %:a, kun taas suuremman pikavipin voi saada 10-15 % korolla.

  Esimerkiksi 1 000 euron pikavippi kerryttää korkokuluja noin 112 euroa vuoden takaisinmaksuajalla, mikäli sen korko on 20 %:a.

 • Tarve pikavipille voi johtua esimerkiksi äkillisestä menosta, kuten kodinkoneen hajoamisesta. Myös lääkäri- ja lääkekulut tai ajoneuvon korjaaminen voi aiheuttaa pikaisen rahatarpeen. Pikavippi on yleensä tarkoitus maksaa pois nopeasti, jonka vuoksi pikavipeillä kustannetaan usein juuri ennen palkkapäivää ilmaantuvia menoja.

 • Pikavipit voivat muodostua ongelmaksi, jos niiden poismaksamiseksi joudutaan ottamaan uusia pikavippejä tai mikäli pikavipeillä kustannetaan heräteostoksia tai toistuvia kuluja, kuten vuokranmaksua tai ruokaostoksia. Pitkäaikaiseen tai toistuvaan käyttöön pikavippi on kannattamaton vaihtoehto korkeiden kulujen ja korkojensa vuoksi.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Lainaa netistä nopeasti – kilpailuta laina ilmaiseksi

Monet pankit ja rahoituslaitokset myöntävät lainaa netissä nopeasti. Vaikka kaikista nopeimman pikalainan ottaminen voi tuntua houkuttelevalta, kannattaa laina, pikavippi tai kulutusluotto kilpailuttaa. Kilpailuttamalla voi säästää lainakuluissa, vaikka rahaa tarvitsisi lainaksi vain pienen pikavipin verran.

Vain kilpailuttamalla lainan voit varmistua siitä, että valitsemasi laina on edullinen, eikä sen ottaminen tule suunniteltua kalliimmaksi. Sortterin avulla voit kilpailuttaa lainan ilmaiseksi. Vertailussamme mukana olevilta lainanantajilta saat rahat tilille jopa heti samana päivänä ja voit allekirjoittaa luottosopimuksen turvallisesti pankkitunnuksillasi.

Muista yhdistää myös pikalainat

Ei ole väliä, onko kyseessä pieni vai suuri laina – lainan voi maksaa takaisin sovittua nopeammin ilman erillisiä kustannuksia.

Aiemmin otetut pikavipit tai pikaluotot kannattaa maksaa pois yhdistämällä lainat. Näin sinulle ei kerry korkoja tai kuluja useasta pikalainasta tai vipistä. Pikavipit yhdistämällä voit sekä säästää lainakustannuksissa että saada talouteesi sopivan kuukausierän.

Laina nopeasti tilille pikavippiä edullisemmin

Luotonmyöntäjät kannattaa kilpailuttaa, vaikka tarvitsemasi laina olisi pieni tai rahat tarvitsisi heti tilille. Sortterin asiakkaat löytävät 2 000 euron lainan keskimäärin 123,04 euroa edullisemmin, kun verrataan edullisimman ja kalleimman tarjotun lainan hintaa.

Palvelussamme saat luottopäätöksen nopeasti, jopa muutamassa minuutissa. Vertailussamme voit valita saamistasi tarjouksista mieleisen – olipa rahan tarve yllättävä, tai jo pidempään suunniteltu.

Sortterin vertailusta saat lainatarjoukset nopeasti ja lainapäätöksen heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Palvelussamme vertailet niin pienten, kuin suurten lainojen erot ja voit valita sinulle mieluisan lainan ilman, että sen kulut tai lainaehdot pääsevät yllättämään.

Todellinen vuosikorko helpottaa luottojen vertailua

Lainojen ja luottojen keskinäinen vertailu kannattaa tehdä todellisen vuosikoron perusteella. Näin voit varmistua siitä, että valitset itsellesi sopivan lainan, jonka kaikki kustannukset ovat tiedossa ennen lainan nostamista tilille.

 • Todellinen vuosikorko ottaa huomioon koron lisäksi myös muut lainan kulut, kuten avauspalkkion tai tilinhoitomaksut.
 • Todellinen vuosikorko ilmoitetaan aina lainatarjouksessa, olipa kyseessä pieni muutaman tuhannen euron pikalaina tai isompi kymmenien tuhansien eurojen suuruinen kulutusluotto.

Sortterilla lainaehtojen vertailu perustuu aina todelliseen vuosikorkoon. Kun kaikki lainaan liittyvät kustannukset ovat tiedossa, on edullisimman lainan valinta helppoa ja nopeaa. Pidämme huolen siitä, että löydät vertailumme edullisimman vaihtoehdon helposti. Todellinen vuosikorko auttaa sinua vertailemaan keskenään myös sellaisia lainatarjouksia, joiden lainasummat tai laina-ajat eroavat toisistaan.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Pieni laina edullisella korolla – näin haet vakuudetonta lainaa Sortterilta

Saat lainatarjoukset ilmaiseksi täyttämällä lainahakemuksen Sortterin palvelussa. Voit vertailla avullamme vakuudettomia lainoja 1 000 eurosta alkaen tarvitsemallesi lainasummalle. Palvelumme on vaivaton, vastuullinen ja ilmeinen.

Vakuudeton laina löytyy Sortterin lainavertailun avulla helposti. Etsimme sinulle henkilökohtaiset tarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta muutamassa minuutissa. Sinulle jää vain mieluisimman lainatarjouksen hyväksyminen ja lainasopimuksen allekirjoittaminen, mutta lainan hakeminen ei edellytä lainatarjouksen hyväksymistä.

Näet lainatarjouksista reilusti luoton korot ja muut kustannukset selkeästi eriteltynä. Löydettyäsi sopivan lainan, myös sen nostaminen käy palvelussamme helposti.

 • Yksi hakemus – lainatarjoukset yli 20 lainantarjoajalta
 • Vertaa tarjoukset helposti ja valitse sinulle sopivin
 • Laina on vakuudeton, etkä tarvitse sille takaajia
 • Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu netissä helposti pankkitunnuksilla
 • Saat lainan tilillesi jopa heti päivänä

Suosittelemme sinulle edullisinta mahdollista lainatarjousta, mutta palvelumme käyttäjänä sinä kuitenkin teet lopullisen päätöksen.

Jos tarvitset lainan nopeasti tilille, arvostat pienintä kuukausierää tai sitä, että voit nostaa lainan ilman liitteitä tai palkkatodistuksia, voit valita sinulle sopivan lainan vertailustamme myös näiden kriteerien perusteella.

Mikä Sortter?

Kotimainen lainavertailupalvelu Sortter kilpailuttaa lainat reiluin ehdoin, helposti ja ilmaiseksi. Asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä ja haluamme, että löydät itsellesi parhaan vaihtoehdon vertailustamme.

Kilpailuttaminen Sortterin avulla on:

 • Helppoa – saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on sinulle ilmaista
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tietosi pysyvät turvassa
 • Läpinäkyvää – näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä

Näin lainojen kilpailutus toimii käytännössä

 1. Lähetä hakemus.
 2. Tutustu lainatarjouksiin ja valitse sopivin.
 3. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 4. Laina maksetaan pian tilillesi – jopa saman päivänä.

Toimimme yhteistyössä vastuullisten pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Sinun tulee täyttää alla olevat kriteerit, jotta voit kilpailuttaa lainat palvelumme avulla

Täytätkö kriteerit?

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Hae ja vertaile myös pienet lainat helposti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Miten pikavippi eroaa kulutusluotosta?

Pikavippi on perinteisesti pieni, muutaman sadan euron laina, jonka takaisinmaksuaika on muutaman viikon tai korkeintaan kuukauden pituinen. Pikavippi ja kulutusluotto ovat molemmat vakuudettomia lainoja, mutta pikavipin lainasummat ovat usein kulutusluottoja pienempiä.

Kulutusluoton suurempi lainasumma mahdollistaa usein pienemmän koron, kun taas pienen pikavipin korko on usein isompaa vakuudetonta lainaa korkeampi.

Ennen syyskuun 2019 lakimuutosta pikavippien korot saattoivat olla jopa satoja prosentteja. Pienimmissä lainoissa korkeat korkoprosentit eivät onneksi enää nykyään muodosta euromääräisesti valtavia kuluja, etenkään kun laina maksetaan nopeasti takaisin. Pienlainat ovat kuitenkin aikanaan aiheuttaneet merkittäviä ongelmia, etenkin jos niitä on otettu useammasta paikasta samanaikaisesti tai mikläi asiakkaan maksukykyä ei ole arvioitu riittävällä tasolla ennen luoton myöntämistä.

Nykyään pikavippiä tai kulutusluottoa haettaessa maksukyky arvioidaan aina lainapäätöstä tehtäessä, eikä lainaa voi hakea ollenkaan, mikäli olet alle 20-vuotias, sinulla on maksuhäiriömerkintä tai sinulla ei ole vakituisia tuloja. Luotonmyöntäjät kiinnittävät myös pikavippiä myöntäessään huomiota maksuvaraan aiempaa enemmän. Tämän vuoksi pikavippikään ei aina saa ilman liitteitä tai todistuksia säännöllisistä tuloista.

Pikavipin aikajana

Koroton pikavippi

”Ilmainen ensilaina” tai ensimmäinen ”pikavippi ilman korkoa" oli aikanaan monen pikavippiyhtiön keino hankkia uusia asiakkaita. Moni pikavippiyhtiö olikin tällöin satunnaiselle lainanhakijalle halvin – jopa täysin ilmainen keino saada laina nopeasti käyttöön ilman korkoa tai kuluja. Ilmaiset ensilainat olivat summiltaan noin 100–500 €.

Nykyään pienlainayhtiöt eivät kuitenkaan enää markkinoi ilmaisia ensilainoja. Sen sijaan maksullisten pikavippien korot ja kulut ovat laskeneet kautta linjan myös niillä lainantarjoajilla, joiden tuotevalikoimaan kuului aikaisemmin ilmaisia pikavippejä tai pienluottoja.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Vastuullinen lainan ottaminen

Vastuullinen lainan ottaminen varmistaa, että lainan takaisinmaksu ei rasita liikaa omaa taloutta. Ennen lainan hakemista on hyvä tarkastella omaa taloutta ja laskea kuukausittaiset tulot sekä menot. Pakollisten menojen jälkeen palkasta tai eläkkeestä käteen jäävästä osuudesta tulee voida maksaa lainan kuukausilyhennykset sovitun maksuaikataulun mukaisesti.

Tulot ovat yksi kriteeri lainan myöntämisessä, mutta suuria tuloja tärkeämpää on se, että maksuvarasi – eli tulojen ja menojen suhde – on tasapainossa. Suuret tulot eivät siis takaa pienenkään lainan saamista, mikäli talouden menot ovat maksuvaraasi nähden liian suuret. Elämässä voi myös tulla vastaan äkillisiä ja yllättäviä tilanteita, jotka horjuttavat taloudellista tilannetta: myös siksi ennen lainan hakemista onkin tärkeää laskea tulojen ja menojen suhde, jottei aja itseään taloudelliseen ahdinkoon tilanteiden muuttuessa.

Lainaa haettaessa kannattaa myös kiinnittää huomiota lainasummaan ja laina-aikaan. Ei kannata ottaa suurempaa lainasummaa kuin mitä tarvitsee, sillä myös tästä osasta maksetaan korkoja ja kuluja. Pitkä laina-aika puolestaan kasvattaa lainakustannuksia, joten laina-aikaa ei kannata turhaan pidentää. Toki pienempi kuukausierä saattaa tuoda helpotusta talouteen, mutta laina-ajan vaikutus kertyviin kustannuksiin on hyvä tiedostaa ennen lainan hakemista.

Kiinnitä myös pikalainaa hakiessasi huomiota näihin asioihin:

 • omat tulot ja menot
 • lainasumma ja laina-aika
 • kuukausilyhennyksen määrä
 • todellinen vuosikorko auttaa vertailemaan eri tarjouksia.

Kuinka eroon pikavippikierteestä?

Pikavippien helppo saatavuus on johtanut siihen, että yhä useampi lainanhakija on ajautunut pikavippikierteeseen. Kierteestä voi kuitenkin päästä eroon: ensimmäinen askel pikavippikierteestä eroon pääsemiseksi onkin ongelman tunnistaminen ja aktiivinen ratkaisun etsintä. Pikavippikierteen lopettamiseksi voi saada apua ammattilaisilta, kuten esimerkiksi Takuusäätiöltä tai oman kunnan sosiaalitoimesta.

 • Aluksi kannattaa laskea yhteen omat velat, jotta tiedetään tarkalleen, kuinka paljon lainoista kertyy maksettavaa kuukausittain.
 • Mahdollisuuksien mukaan velkoja kannattaa yhdistää joko yhdistely- tai järjestelylainalla. Yleensä yksi isompi laina tulee halvemmaksi kuin monta pientä pikalainaa.
 • Kun lainakustannukset pienenevät, on kokonaisvelan lyhentäminen helpompaa ja nopeampaa.

Myös lainojen hallinnointi helpottuu lainoja yhdistämällä, sillä yhdistelyn myötä maksettavaksi jää vain yksi lainasopimus useiden pikavippien sijaan. Voit muun muassa kilpailuttaa lainat yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Laina kannattaa mahdollisuuksien mukaan kilpailuttaa ja hakea yhdessä toisen hakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää lainaa edullisemmin. Molemmat hakijat ovat kuitenkin yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Asiakkaidemme arviot Sortterista

 • Profiilikuva
  Ulla Satuli
  1.12.2023 13.24.09

  Kaikki sujui verraten nopeasti ja ammattitaitoisesti.

 • Profiilikuva
  Leseniuss
  29.11.2023 16.30.17

  Uskoisin että ihan pätevä palvelu.

 • Profiilikuva
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • Profiilikuva
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • Profiilikuva
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

Usein kysyttyjä kysymyksiä pikavipistä – erot pankkilainaan ja kulutusluottoon

 • Pikavipit ovat pankkilainoja pienempiä ja lyhytaikaisempia. Yleensä pikavippi on suuruudeltaan muutaman tuhannen euron laina, jolla maksetaan odottamattomia kuluja. Pankkilainat ovat puolestaan usein kymmenien tai jopa satojen tuhansien eurojen suuruisa lainoja, joita voidaan käyttää myös esimerkiksi auton tai asunnon ostamiseen.

  Pikavipin myöntämisestä tehdään luottopäätös heti, eikä niiden hinnoittelussa oteta pankkilainojen tavoin huomioon lainanhakijan vakuuksia tai olemassa olevaa varallisuutta. Pikavippi siirretään lainanhakijan tilille nopeasti ja siihen liittyvä luottosopimus allekirjoitetaan sähköisesti.

  Pankkilainasta poiketen pikavippi on aina vakuudeton ja sen korko on pankkilainaa suurempi. Pikavipin takaisinmaksuaika, eli laina-aika on pankkilainaa lyhyempi. Pikavipin voi nostaa minkä tahansa pankin tilille, kun taas pankkilainan saaminen voi vaatia palkka- tai eläketulojen maksatuksen pankkilainaa myöntävän pankin tilille.

 • Kulutusluotto ja pikavippi ovat molemmat vakuudettomia lainoja, mutta ne eroavat toisistaan haettavan lainasumman sekä korkokulujen suhteen.

  Pikavippi on usein lainasummaltaan 50–2 000 euron suuruinen laina, kun taas kulutusluotto on lainasummaltaan noin 1 000–60 000 euroa. Tavallisesti korkeampi lainasumma mahdollistaa pienemmän nimelliskoron ja alhaisemmat lainakulut. Koron suuruuteen vaikuttaa lainasumman lisäksi myös moni muu asia, kuten hakijan tulot, maksuvara ja elämäntilanne.

Kilpailuta laina reilusti

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.