Pikavippi tai pikalaina etsinnässä? Miksei mieluummin lainaa nopeasti, mutta reiluin ehdoin?

Pikavippi tai pikaluotto otetaan usein lyhytaikaiseen lainatarpeeseen. Sortterin avulla löydät lainan nopeasti sekä vältät pikavippien suuret korot ja kulut.

Valitse lainasumma

2 000 €

Valitse laina-aika

1 vuosi
178 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 1 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 178 €, takaisinmaksettava summa 2 137 € sekä todellinen vuosikorko on 13,11 %.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 1 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 178 €, takaisinmaksettava summa 2 137 € sekä todellinen vuosikorko on 13,11 %.

Pikavippi tai pikaluotto otetaan usein lyhytaikaiseen lainatarpeeseen. Sortterin avulla löydät lainan nopeasti sekä vältät pikavippien suuret korot ja kulut.

Pikavippiä paremmat ehdot

Pikavippi herättää usein negatiivisia mielikuvia ja se onkin harvoin taloudellisesti kannattava. Onneksi lainaa voi nykyään hakea netistä turvallisesti ja pikavippiä paremmilla ehdoilla.

Jos tarvitset lainapäätöksen nopeasti ja rahat heti tilille, mutta et halua maksaa kalliista pikavipistä, kannattaa kilpailuttaa edullinen laina Sortterin avulla. Lähetämme lainahakemuksesi jopa kymmenille pankeille sekä rahoituslaitoksille ja autamme sinua löytämään itsellesi sopivan lainan nopeasti ja täysin maksutta. Avullamme voit saada lainan edullisemmin ja varmemmin, kuin hakemalla sen pikavippejä myöntävältä luotonantajalta.

Pikalainan ottaminen voi tuntua helpolta ratkaisulta sillä hetkellä, kun pikavippiä ollaan ottamassa, mutta se voi kostautua myöhemmin kalliiden lainakulujen muodossa. Kalliit korot voivat nostaa pienen rahasumman lainakulut korkeiksi, mikä vaikeuttaa lainan takaisinmaksua ja kerryttää turhaa maksettavaa.

Sortter kilpailuttaa sinulle kulutusluoton 1 000–60 000 euron lainasumman välillä ja 1–15 vuoden laina-ajalla ilman vakuuksia tai takaajia. Kilpailuta vakuudeton laina lähettämällä hakemus, ja voit säästää luottokustannuksissa jopa tuhansia euroja.

Jos lainatarpeesi on kiireellinen, voit valita palvelussamme lainatarjouksen sellaiselta lainanantajalta, joka siirtää rahat tilille nopeasti – jopa saman päivän aikana. Luoton kilpailuttaminen on avullamme nopeaa ja vaivatonta.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 271 arvosteluun.
powered by

Laina nopeasti tilille pikavippiä edullisemmin

Luotonmyöntäjät kannattaa kilpailuttaa, vaikka tarvitsemasi laina olisi pieni tai rahat tarvitsisi heti tilille. Sortterin asiakkaat löytävät 2 000 euron lainan keskimäärin 123,04 euroa edullisemmin, kun verrataan edullisimman ja kalleimman tarjotun lainan hintaa.

Palvelussamme saat luottopäätöksen nopeasti, jopa muutamassa minuutissa. Vertailussamme voit valita saamistasi tarjouksista mieleisen – olipa rahan tarve yllättävä, tai jo pidempään suunniteltu.

Sortterin vertailusta saat lainatarjoukset nopeasti ja lainapäätöksen heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Palvelussamme vertailet niin pienten, kuin suurten lainojen erot ja voit valita sinulle mieluisan lainan ilman, että sen kulut tai lainaehdot pääsevät yllättämään.

Hae ja vertaile myös pienet lainat helposti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Pieni laina edullisella korolla - näin haet vakuudetonta lainaa Sortterilta

Saat lainatarjoukset ilmaiseksi täyttämällä lainahakemuksen Sortterin palvelussa. Voit vertailla avullamme vakuudettomia lainoja 1 000 eurosta alkaen tarvitsemallesi lainasummalle. Palvelumme on vaivaton, vastuullinen ja ilmeinen.

Vakuudeton laina löytyy Sortterin lainavertailun avulla helposti. Etsimme sinulle henkilökohtaiset tarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta muutamassa minuutissa. Sinulle jää vain mieluisimman lainatarjouksen hyväksyminen ja lainasopimuksen allekirjoittaminen, mutta lainan hakeminen ei edellytä lainatarjouksen hyväksymistä.

Näet lainatarjouksista reilusti luoton korot ja muut kustannukset selkeästi eriteltynä. Löydettyäsi sopivan lainan, myös sen nostaminen käy palvelussamme helposti.

 • Yksi hakemus – lainatarjoukset yli 20 lainantarjoajalta
 • Vertaa tarjoukset helposti ja valitse sinulle sopivin
 • Laina on vakuudeton, etkä tarvitse sille takaajia
 • Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu netissä helposti pankkitunnuksilla
 • Saat lainan tilillesi jopa heti päivänä

Suosittelemme sinulle edullisinta mahdollista lainatarjousta, mutta palvelumme käyttäjänä sinä kuitenkin teet lopullisen päätöksen.

Jos tarvitset lainan nopeasti tilille, arvostat pienintä kuukausierää tai sitä, että voit nostaa lainan ilman liitteitä tai palkkatodistuksia, voit valita sinulle sopivan lainan vertailustamme myös näiden kriteerien perusteella.

Vastuullinen lainan ottaminen

Vastuullinen talouden hallinta on ensiarvoisen tärkeää. Vastuullinen lainan ottaminen tarkoittaakin sitä, että lainan takaisinmaksu ei rasita liikaa omaa talouttasi. Ennen lainan hakemista olisi hyvä tarkastella omaa taloutta ja laskea kuukausittaiset tulot sekä menot yhteen. Pakollisten menojen jälkeen palkasta tai eläkkeestä käteen jäävästä osuudesta tulee voida maksaa lainan kuukausilyhennykset sovitun maksuaikataulun mukaisesti.

Tulot ovat yksi kriteeri lainan myöntämisessä, mutta eivät kuitenkaan tärkein tekijä. Suuria tuloja tärkeämpää on se, että maksuvarasi – eli tulojen ja menojen suhde – on tasapainossa. Suuret tulot eivät siis takaa pienenkään lainan saamista, mikäli talouden menot ovat maksuvaraasi nähden liian suuret. On myös mahdollista, että elämässä tulee vastaan äkillisiä ja yllättäviä tilanteita, jotka horjuttavat taloudellista tilannetta: myös siksi ennen lainan hakemista onkin tärkeää laskea huolellisesti tulojen ja menojen suhde, jottet aja itseäsi taloudelliseen ahdinkoon tilanteiden muuttuessa.

Lainaa haettaessa kannattaa myös kiinnittää huomiota lainasummaan ja laina-aikaan. Ei kannata ottaa suurempaa lainasummaa kuin mitä tarvitset, sillä maksat myös tästä osasta korkoja ja kuluja. Pitkä laina-aika puolestaan kasvattaa lainakustannuksia, joten laina-aikaa ei kannata turhan takia pidentää. Toki pienempi kuukausierä saattaa joissakin tapauksissa tuoda helpotusta omaan talouteen, mutta laina-ajan vaikutus kertyviin kustannuksiin on hyvä tiedostaa ennen lainan hakemista.

Kiinnitä myös pikalainaa hakiessa huomiota näihin asioihin

 • omat tulot ja menot
 • lainasumman suuruus
 • kuukausilyhennyksen määrä
 • laina-aika
 • todellinen vuosikorko auttaa vertailemaan eri tarjouksia

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Miten pikavippi eroaa kulutusluotosta?

Pikavippi on perinteisesti pieni, muutaman sadan euron laina, jonka takaisinmaksuaika on muutaman viikon tai korkeintaan kuukauden pituinen. Pikavippi ja kulutusluotto ovat molemmat vakuudettomia lainoja, mutta pikavipin lainasummat ovat usein kulutusluottoja pienempiä.

Kulutusluoton suurempi lainasumma mahdollistaa usein pienemmän koron, kun taas pienen pikavipin korko on usein isompaa vakuudetonta lainaa korkeampi.

Ennen syyskuun 2019 lakimuutosta pikavippien korot saattoivat olla jopa satoja prosentteja. Pienimmissä lainoissa korkeat korkoprosentit eivät onneksi enää nykyään muodosta euromääräisesti valtavia kuluja, etenkään kun laina maksetaan nopeasti takaisin. Pienlainat ovat kuitenkin aikanaan aiheuttaneet merkittäviä ongelmia, etenkin jos niitä on otettu useammasta paikasta samanaikaisesti tai mikläi asiakkaan maksukykyä ei ole arvioitu riittävällä tasolla ennen luoton myöntämistä.

Nykyään pikavippiä tai kulutusluottoa haettaessa maksukyky arvioidaan aina lainapäätöstä tehtäessä, eikä lainaa voi hakea ollenkaan, mikäli olet alle 20-vuotias, sinulla on maksuhäiriömerkintä tai sinulla ei ole vakituisia tuloja. Luotonmyöntäjät kiinnittävät myös pikavippiä myöntäessään huomiota maksuvaraan aiempaa enemmän. Tämän vuoksi pikavippikään ei aina saa ilman liitteitä tai todistuksia säännöllisistä tuloista.

Koroton pikavippi

”Ilmainen ensilaina” tai ensimmäinen ”pikavippi ilman korkoa" oli aikanaan monen pikavippiyhtiön keino hankkia uusia asiakkaita. Moni pikavippiyhtiö olikin tällöin satunnaiselle lainanhakijalle halvin – jopa täysin ilmainen keino saada laina nopeasti käyttöön ilman korkoa tai kuluja. Ilmaiset ensilainat olivat summiltaan noin 100–500 €.

Nykyään pienlainayhtiöt eivät kuitenkaan enää markkinoi ilmaisia ensilainoja. Sen sijaan maksullisten pikavippien korot ja kulut ovat laskeneet kautta linjan myös niillä lainantarjoajilla, joiden tuotevalikoimaan kuului aikaisemmin ilmaisia pikavippejä tai pienluottoja.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktiaBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow PankkiLea bankInstabankFerratumFixuraKomplett bankmyLenderBondoraCredigoHalino

Lainaa netistä nopeasti – kilpailuta laina ilmaiseksi

Monet pankit ja rahoituslaitokset myöntävät lainaa netissä nopeasti. Vaikka kaikista nopeimman pikalainan ottaminen voi tuntua houkuttelevalta, kannattaa laina, pikavippi tai kulutusluotto kilpailuttaa. Kilpailuttamalla voi säästää lainakuluissa, vaikka rahaa tarvitsisi lainaksi vain pienen pikavipin verran.

Vain kilpailuttamalla lainan voit varmistua siitä, että valitsemasi laina on edullinen, eikä sen ottaminen tule suunniteltua kalliimmaksi. Sortterin avulla voit kilpailuttaa lainan ilmaiseksi. Vertailussamme mukana olevilta lainanantajilta saat rahat tilille jopa heti samana päivänä ja voit allekirjoittaa luottosopimuksen turvallisesti pankkitunnuksillasi.

Kilpailuta laina reilulla lainavertailulla

Todellinen vuosikorko helpottaa luottojen vertailua

Lainojen ja luottojen keskinäinen vertailu kannattaa tehdä todellisen vuosikoron perusteella. Näin voit varmistua siitä, että valitset itsellesi sopivan lainan, jonka kaikki kustannukset ovat tiedossa ennen lainan nostamista tilille. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon koron lisäksi myös muut lainan kulut, kuten avauspalkkion tai tilinhoitomaksut. Todellinen vuosikorko ilmoitetaan aina lainatarjouksessa, olipa kyseessä pieni muutaman tuhannen euron pikalaina tai isompi kymmenien tuhansien eurojen suuruinen kulutusluotto.

Sortterilla lainaehtojen vertailu perustuu aina todelliseen vuosikorkoon. Kun kaikki lainaan liittyvät kustannukset ovat tiedossa, on edullisimman lainan valinta helppoa ja nopeaa. Pidämme huolen siitä, että löydät vertailumme edullisimman vaihtoehdon helposti. Todellinen vuosikorko auttaa sinua vertailemaan keskenään myös sellaisia lainatarjouksia, joiden lainasummat tai laina-ajat eroavat toisistaan.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Pikavipit kannattaa yhdistää

Ei ole väliä, onko kyseessä pieni vai suuri laina – lainan voi maksaa takaisin sovittua nopeammin ilman erillisiä kustannuksia.

Aiemmin otetut pikavipit tai pikaluotot kannattaa maksaa pois yhdistämällä lainat. Näin sinulle ei kerry korkoja tai kuluja useasta pikalainasta tai vipistä. Pikavipit yhdistämällä voit sekä säästää lainakustannuksissa että saada itsellesi pienemmät kuukausierät.

Usein kysyttyjä kysymyksiä pikavipistä

 • Pikavipillä tarkoitetaan pienlainaa, joka on korkeintaan muutaman tuhannen euron suuruinen. Pikavippi on nostettavissa tilille nopeasti, eikä sille tarvita vakuuksia tai takaajaa. Nopeasti tilille maksettavan pikavipin kulut ja korot voivat olla lainasummaan nähden korkeat, jonka takia pienikin pikaluotto kannattaa kilpailuttaa.

 • Pikavipin korko voi olla korkeintaan 20 prosenttia. Usein kaikista pienimpien pikavippien korot ovat lähellä 20 %:a, kun taas suuremman pikavipin voi saada 10-15 % korolla.

  Esimerkiksi 1 000 euron pikavippi kerryttää korkokuluja noin 112 euroa vuoden takaisinmaksuajalla, mikäli sen korko on 20 %:a.

 • Tarve pikavipille voi johtua esimerkiksi äkillisestä menosta, kuten kodinkoneen hajoamisesta. Myös lääkäri- ja lääkekulut tai ajoneuvon korjaaminen voi aiheuttaa pikaisen rahatarpeen. Pikavippi on yleensä tarkoitus maksaa pois nopeasti, jonka vuoksi pikavipeillä kustannetaan usein juuri ennen palkkapäivää ilmaantuvia menoja.

  Pikavipit voivat muodostua ongelmaksi, jos niiden poismaksamiseksi joudutaan ottamaan uusia pikavippejä tai mikäli pikavipeillä kustannetaan heräteostoksia tai toistuvia kuluja, kuten vuokranmaksua tai ruokaostoksia. Pitkäaikaiseen tai toistuvaan käyttöön pikavippi on kannattamaton vaihtoehto korkeiden kulujen ja korkojensa vuoksi.

 • Pikavipit ovat pankkilainoja pienempiä ja lyhytaikaisempia. Yleensä pikavippi on suuruudeltaan muutaman tuhannen euron laina, jolla maksetaan odottamattomia kuluja. Pankkilainat ovat puolestaan usein kymmenien tai jopa satojen tuhansien eurojen suuruisa lainoja, joita voidaan käyttää myös esimerkiksi auton tai asunnon ostamiseen.

  Pikavipin myöntämisestä tehdään luottopäätös heti, eikä niiden hinnoittelussa oteta pankkilainojen tavoin huomioon lainanhakijan vakuuksia tai olemassa olevaa varallisuutta. Pikavippi siirretään lainanhakijan tilille nopeasti ja siihen liittyvä luottosopimus allekirjoitetaan sähköisesti.

  Pankkilainasta poiketen pikavippi on aina vakuudeton ja sen korko on pankkilainaa suurempi. Pikavipin takaisinmaksuaika, eli laina-aika on pankkilainaa lyhyempi. Pikavipin voi nostaa minkä tahansa pankin tilille, kun taas pankkilainan saaminen voi vaatia palkka- tai eläketulojen maksatuksen pankkilainaa myöntävän pankin tilille.

 • Kulutusluotto ja pikavippi ovat molemmat vakuudettomia lainoja, mutta ne eroavat toisistaan haettavan lainasumman sekä korkokulujen suhteen.

  Pikavippi on usein lainasummaltaan 50–2 000 euron suuruinen laina, kun taas kulutusluotto on lainasummaltaan noin 1 000–60 000 euroa. Tavallisesti korkeampi lainasumma mahdollistaa pienemmän nimelliskoron ja alhaisemmat lainakulut. Koron suuruuteen vaikuttaa lainasumman lisäksi myös moni muu asia, kuten hakijan tulot, maksuvara ja elämäntilanne.

Kuinka eroon pikavippikierteestä?

Pikavippien helppo saatavuus on johtanut siihen, että yhä useampi lainanhakija on ajautunut pikavippikierteeseen. Kierteestä voi kuitenkin päästä eroon: ensimmäinen askel pikavippikierteestä eroon pääsemiseksi onkin ongelman tunnistaminen ja aktiivinen ratkaisun etsintä. Pikavippikierteen lopettamiseksi voi saada apua ammattilaisilta, kuten esimerkiksi Takuusäätiöltä tai oman kunnan sosiaalitoimesta.

Ihan aluksi kannattaa laskea yhteen omat velat, jotta tiedetään tarkalleen, kuinka paljon lainoista kertyy maksettavaa kuukausittain. Mahdollisuuksien mukaan velkoja kannattaa yhdistää joko yhdistely- tai järjestelylainalla. Yleensä yksi isompi laina tulee halvemmaksi kuin monta pientä pikalainaa. Kun lainakustannukset pienenevät, on kokonaisvelan lyhentäminen helpompaa ja nopeampaa. Myös lainojen hallinnointi helpottuu lainoja yhdistämällä, sillä yhdistelyn myötä maksettavaksi jää vain yksi lainasopimus useiden pikavippien sijaan.

Sortter-arvostelut – asiakkaiden kokemuksia

 • profile image
  Päivi Lehtinen
  21.1.2023 klo 8.16.07

  Nopea , ei liikaa tuputuspostia

 • profile image
  Päivi Turunen-Koskelo
  20.1.2023 klo 11.02.19

  Nopea ja helppo käyttää. Vaihtoehdot tulivat nopeasti ja tiedot tarjouksista selkeästi näkyvissä.

 • profile image
  Timo Pelasoja-nissema
  18.1.2023 klo 12.46.04

  hyvä palvelu

 • profile image
  Pertti Jänkälä
  18.1.2023 klo 9.00.41

  Helppo, yksinkertainen nopea ja toimiva.

 • profile image
  Jouko Sirviö
  18.1.2023 klo 6.59.30

  Lainavertailu oli nopeaa ja sujuvaa. Kiitos!