Pikavippi tai pikalaina etsinnässä? Miksei mieluummin lainaa nopeasti, mutta reiluin ehdoin?

Pikavippi tai pikaluotto otetaan usein lyhytaikaiseen lainatarpeeseen. Sortterin avulla löydät lainan nopeasti ja vältät samalla vippien turhat korot ja kulut.

Pikavippi

Valitse lainasumma

2000 €

Valitse laina-aika

1 vuosi
176€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset vain säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
Parhaan koron takuu

Takaamme parhaan koron

100 % puolueeton lainavertailu

100 % puolueeton lainavertailu

100 % ilman piilokuluja

100 % ilman piilokuluja

Avainlippu

100 % suomalainen palvelu

Pikavipin hakeminen on harvoin taloudellisesti kannattavaa. Onneksi nykyään lainaa voi hakea netistä turvallisesti ja vippiä paremmilla ehdoilla. Jos tarvitset lainapäätöksen nopeasti ja rahat tilille heti, mutta et halua maksaa kalliista pikavipistä, kannattaa laina hakea Sortterin avulla.

Haemme sinulle muutamassa minuutissa luottopäätöksen yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta. Jos lainatarpeesi on kiireellinen, voit valita palvelussamme lainatarjouksen sellaiselta lainanantajalta, joka siirtää rahat tilille nopeasti – jopa saman päivän aikana.

2000 euron laina keskimäärin 123 euroa edullisemmin Sortterin avulla

Luotonmyöntäjät kannattaa kilpailuttaa, vaikka lainantarve olisi äkillinen. Sortterin asiakkaat löytävät 2000 euron lainan keskimäärin 123,04 euroa edullisemmin, kun verrataan edullisimman ja kalleimman tarjotun lainan hintaeroja.

Saat palvelussamme luottopäätöksen nopeasti, jopa muutamassa minuutissa ja voit valita saamistasi tarjouksista mieleisen – olipa rahan tarve yllättävä tai jo pidempään suunniteltu.

Vakuudeton laina Sortterilta

Vakuudeton laina löytyy Sortter lainavertailun avulla helposti. Etsimme sinulle henkilökohtaiset tarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta muutamassa minuutissa.

Näet lainatarjouksista reilusti luoton korot ja muut kustannukset selkeästi eriteltynä. Löydettyäsi sopivan lainan, myös sen nostaminen käy palvelussamme helposti.

  • Hae lainatarjoukset yli 20 lainantarjoajalta yhdellä hakemuksella
  • Vertaa tarjoukset helposti ja valitse sinulle sopivin
  • Laina on vakuudeton, eikä sille tarvitse takaajia
  • Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu pankkitunnuksilla

Suosittelemme sinulle edullisinta mahdollista lainatarjousta, mutta palvelumme käyttäjänä sinä kuitenkin teet lopullisen päätöksen.

Jos tarvitset lainan nopeasti tilille, arvostat pienintä kuukausierää tai sitä, että voit nostaa lainan ilman liitteitä tai palkkatodistuksia, voit valita sinulle sopivan lainan myös näiden seikkojen perusteella.

Mikä on pikavippi

Pikavippi mielletään perinteisesti pieneksi muutaman sadan euron lainaksi, jonka takaisinmaksuaika on muutaman viikon tai korkeintaan kuukauden pituinen.

Suomessa pikaluottoja myöntäneitä pikavippitoimijoita oli ennen lakimuutosta mm. Credit24, Risicum ja Euroloan. Monet näistä toimijoista maksoivat pikavipit pankin kuin pankin tilille heti, käyttäen useammissa pankeissa avattuja lainanmaksutilejä.

Ennen syyskuun 2019 lakimuutosta pikavippien korot saattoivat olla jopa satoja prosentteja. Pienimmissä lainoissa korkeat korkoprosentit eivät onneksi muodostaneet euromääräisesti valtavia kuluja, mikäli laina maksettiin nopeasti takaisin. Pienlainat aiheuttivat kuitenkin merkittäviä ongelmia, etenkin jos niitä oli otettu useammasta paikasta samanaikaisesti tai asiakkaan maksukykyä ei arvioitu riittävällä tasolla ennen luotonmyöntämistä.

Syntyneiden ongelmien vuoksi pikalainat ovat olleet syyskuusta 2019 lähtien saman korkokaton alla, kuin muutkin kuluttajille myönnettävät lainat, kulutusluotot tai luottokortit.

Syksyn 2019 lakimuutos ei vaikuttanut aiemmin tehtyihin laina-, luotto-, tai luottokorttisopimuksiin takautuvasti. Vanhat pikaluotot, pikavipit tai pienlainat kannattaakin kilpailuttaa uudelleen ja maksaa pois edullisemmalla lainojen yhdistämiseen tarkoitetulla luotolla.

Nykyään luoton korko saa olla enintään 20 % vuodessa. Muut lainakustannukset voivat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa, mutta kuitenkin enintään 0,01 % luoton määrästä tai luottorajasta päivää kohden. Pienimmissä lainoissa tai luotoissa voi olla 5 euron minimiveloitus sillä ehdolla, että laina-aika on vähintään 30 päivää.

Monet pikavippejä tarjonneista yrityksistä toimivat yhä luotonmyöntäjinä, mutta tarjoavat suurempia jopa 20 000 tai 30 000 euron lainasummia edullisemmilla korkokustannuksilla.

Pikavippi ilman korkoa

”Ilmainen ensilaina” tai ensimmäinen ”pikavippi ilman” korkoa oli ennen syyskuun 2019 lakiuudistusta monen pikavippiyhtiön keino hankkia uusia asiakkaita. Moni pikavippiyhtiö olikin tällöin satunnaiselle lainanhakijalle halvin – jopa täysin ilmainen keino saada laina nopeasti käyttöön ilman korkoa tai kuluja. Ilmaiset ensilainat olivat summiltaan noin 100 € - 500 €.

Nyttemmin lakimuutoksen jälkeen ilmaisia ensilainoja ei enää ole markkinoitu pienlainayhtiöiden toimesta, mutta sen sijaan korot ja lainan kulut ovat laskeneet kautta linjan myös niillä lainantarjoajilla, joiden tuotevalikoimaan kuului aikaisemmin ilmaisia pikavippejä tai luottoja.

Mitä pikalaina maksaa lakiuudistuksen jälkeen?

Nykyään lainanmyöntäjät eivät saa periä nopeastikaan myönnettävistä lainoista korkoja tai kuluja puhtaasti harkintansa mukaan, vaan laki säätelee katon luottokustannuksille.

Esimerkiksi 2000 euron luotto, joka maksetaan takaisin 12 kuukausierässä ei saa maksaa 373,24 euroa enempää, vaikka rahat olisi maksettu asiakkaan tilille muutamassa minuutissa. Vain harva luotonmyöntäjä hinnoittelee nykyään pieniäkään lainoja aivan lain sallimaan maksimiin, etenkään jos luotto haetaan vertailupalvelun kautta.

Kaikkiaan lakimuutos oli erittäin tervetullut, sillä nykyään lainaaminen on huomattavasti turvallisempaa, eikä lehdissä olleita korkean koron pikavippejä ole enää markkinoilla.

Lainaa saa yhä nopeasti, mutta halvemmalla

Vaikka pienlainojen korot ovat laskeneet, ei nopean lainan tarve ole hävinnyt mihinkään. Monet pankit ja rahoituslaitokset myöntävät lainaa netissä yhtä nopeasti kuin aikaisemminkin, mutta pienemmillä kuluilla.

Lainojen edullisemman hinnoittelun vuoksi pikavippiä käytetään terminä nykyään harvemmin. Moni yhdistääkin pikavippi-sanan helposti nyt jo historiaan jääneisiin korkeakorkoisiin lainoihin.

Todellinen vuosikorko helpottaa luottojen vertailua

Lainojen ja luottojen keskinäinen vertailu kannattaa tehdä todellisen vuosikoron perusteella. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon koron lisäksi myös lainan kulut ja se tulee ilmoittaa niin pienissä, kuin suuremmissakin lainoissa tai luottokorteissa.

Myös esimerkiksi asuntolainojen, autorahoituksen tai verkkokauppojen osamaksuvaihtoehtojen vertailussa kannattaa käyttää todellista vuosikorkoa.

Luotonmyöntäjä maksaa lainan nopeasti tilille – myös sinä voit maksaa lainan nopeasti takaisin

Ei ole väliä kuinka pieni tai suuri laina on kyseessä, lainan voi maksaa takaisin sovittua nopeammin ilman erillisiä kustannuksia.

Myös pikavippien korot lasketaan käytössä olevalle lainapääomalle, jonka vuoksi nopeammin lyhennetty laina tulee kuluttajalle edullisemmaksi.

Nykyisen pikavipin tai pikaluoton takaisinmaksaminen kannattaa hoitaa nopeasti edullisemman yhdistelyluoton avulla. Näin sinulle ei kerry korkoja tai kuluja useasta pikalainasta tai vipistä ja voit sekä säästää lainakustannuksissa, että saada itsellesi pienemmät kuukausierät.

Voit lukea lisää pienlainoista Wikipediasta

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigBankNordax BankKaarna lainaTF BankBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderLaina.fiLainaamoRisicum - KertalainaCredigoEasycreditCredit24Halino