Pikalaina heti tilille – kilpailuta lainat 60 000€ asti

Pikalaina on vastaus kuluttajien toiveeseen saada lainaa nopeasti ja vaivattomasti. Pikalaina on kulutusluotto joka maksetaan usein heti tilille – jopa samana päivänä. Pikalainaa voi saada aina 60 000 € asti.

Valitse lainasumma

10 500 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
182 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 500 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 182 €, takaisinmaksettava summa 13 068 € sekä todellinen vuosikorko on 7,75 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 500 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 182 €, takaisinmaksettava summa 13 068 € sekä todellinen vuosikorko on 7,75 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Pikalaina on vastaus kuluttajien toiveeseen saada lainaa nopeasti ja vaivattomasti. Pikalaina on kulutusluotto joka maksetaan usein heti tilille – jopa samana päivänä. Pikalainaa voi saada aina 60 000 € asti.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Mikä on pikalaina?

Tarvitsetko rahaa uuteen pesukoneeseen? Vai haaveiletko kodin kylpyhuoneremontista, mutta et halua pienentää säästämääsi puskurirahastoa?  Molemmissa tapauksissa ratkaisusi voi olla pienlaina eli pikalaina

Pikalaina on verkosta haettava vakuudeton kulutusluotto. Se on rahoitustuote, joka sopii niin yllättäviin menoihin kuin harkittuihin hankintoihin. Mikäli tarvitset nopeaa ja joustavaa rahoitusta, kannattaa harkita pikalainaa. 

Nykypäivän pikalaina lyhyesti:

 • Lainasumma: 1 000–60 000 euroa
 • Laina-aika: 1–20 vuotta
 • Korko: 4–20 %
 • Lainaa ilman vakuuksia tai takaajia 
 • Laina maksetaan tilillesi nopeasti – jopa saman päivän aikana.

Voit saada pikalainan heti tilille Sortterin avulla. Suomen luotettavimmaksi lainavertailuksi vuonna 2023 valitun Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa pikalainat helpolla nettihakemuksella vain muutamassa minuutissa. 

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Pikalainan hyödyt – nopea, joustava ja edullinen 

Rahan tarve voi yllättää arjessa nopeasti. Pikalaina on sopiva ratkaisu, mikäli säästöjä ei ole riittävästi tai puskurirahastoa ei haluta pienentää.

Vuonna 2019 voimaan astunut korkokatto uudisti lainamarkkinoita. Korkeista koroistaan tunnettujen pikavippien tilille saapuivat nykyaikaiset pikalainat, jotka tarjoavat mahdollisuuden saada lainaa aiempaa edullisemmin ja reilummin ehdoin. 

Pikalainan hyödyt pähkinänkuoressa: 

 • Nopeus: Pikalainaa haetaan sähköisellä hakemuksella, jonka täyttäminen vie yleensä vain muutamia minuutteja. Pikalainaa haettaessa lainapäätöksen saa nopeasti ja myös lainasumma siirretään tilille jopa samana päivänä. Hakija välttyy siis monimutkaiselta lainanhakuprosessilta ja konttorivierailulta. 
 • Helppous: Pikalainan vakuudettomuus mahdollistaa helpon ja nopean lainanhakuprosessin. Voit hakea lainaa sähköisesti vaikkapa maailman toiselta puolelta, eikä aikaa kulu vakuuksien arviointiin. 
 • Kohtuullinen korkotaso: Uuden korkokaton myötä pikalainan korko saa olla korkeintaan 20 prosenttia (marginaali + viitekorko). Korko määräytyy aina asiakaskohtaisesti kyseisen korkokaton puitteissa. 

Pikalaina tuo myös joustavuutta talouteesi. Voit sopia lainanantajan kanssa maksuaikataulusta, joka sopii sinun henkilökohtaiseen elämäntilanteeseesi. Jos esimerkiksi kaipaat lyhennysvapaita kuukausia, voit hakea niitä sähköisesti suoraan lainanantajalta.

Näin lainojen kilpailutus tapahtuu:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kuka voi hakea pikalainaa?

Nopeasti tilille saatava pikalaina sopii sekä äkilliseen rahantarpeeseen että suurempiin hankintoihin. Se on toimiva rahoitusvaihtoehto esimerkiksi silloin, kun:

 • Sinulla ei ole riittävästi säästöjä hankinnan tekemiseen. Jos esimerkiksi pesukone hajoaa yllättäen, voi pikalaina tulla tällöin tarpeeseen. 
 • Sinulla on säästöjä, mutta et halua käyttää niitä. Ohjenuoran mukaan jokaisella tulisikin olla vähintään kahden kuukauden nettopalkkaa vastaavaa puskurirahasto pahan päivän varalle. 
 • Tarvitset lainaa nopealla aikataululla. Lainapäätöksen jälkeen voit saada rahat heti tilillesi. 

Pikalainaa on käytännössä mahdotonta saada, mikäli ei ole vakituisia tuloja. Luotonantajat edellyttävät yleensä todistusta tuloista ennen lopullisen lainasopimuksen sinetöimistä. Näin pyritään ehkäisemään velkakierteiden syntyminen yksilötasolla, mutta myös vaikuttamaan positiivisesti yleiseen talouskuriin.

Yleiset kriteerit pikalainalle: 

 • Olet täysi-ikäinen.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Asut pysyvästi Suomessa.
 • Sinulla on tili suomalaisessa pankissa.
 • Olet hoitanut raha-asiasi mallikkaasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Pikalainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa. Pankin näkökulmasta kaksi lainanhakijaa turvaa paremmin lainan takaisinmaksun kuin yksi henkilö, jolloin voit saada edullisemman lainan paremmilla ehdoilla.   

Rinnakkaishakija voi olla oma avo- tai aviopuoliso, mutta yhteishakijan ei tarvitse asua samassa osoitteessa. Molemmat hakijat ovat kuitenkin yhteisvastuussa lainasta: päähakijan maksukyvyn vaikeutuessa rinnakkaishakijan on varauduttava maksamaan laina takaisin.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Mikä on pikalainan korko?

Pikalainan korko muodostuu viitekorosta ja pankin asettamasta marginaalista. 1.10.2023 voimaan astuneen uuden kuluttajansuojalain myötä pikalainan kokonaiskorko saa olla enintään 20 prosenttia. 

Korkokaton puitteissa lainan korko muodostuu aina asiakaskohtaisesti pankin tekemän riskiarvion perusteella. 

Lopulliseen korkotasoon vaikuttavat muun muassa lainasumma, takaisinmaksuaika ja lainanhakijan henkilökohtainen taloustilanne. Myös lainanhakijoiden määrä voi vaikuttaa korkotasoon. 

Lainojen kilpailuttaminen on varmin keino löytää edullinen pikalaina. Kilpailuttamisen voit tehdä joko itse tai käyttää netin maksuttomia lainavertailupalveluita.

Löydä reilu pikalaina Sortterin avulla 

Pikalainojen koroissa ja kuluissa voi ilmetä vuositasolla jopa satojen eurojen eroja luotonantajasta ja markkinatilanteesta riippuen. Suurten korkovaihtelujen vuoksi lainat kannattaa aina kilpailuttaa, sillä vain kilpailuttamalla voit löytää lainamarkkinoiden edullisimmat lainatarjoukset. 

Lainojen kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa. Yhdellä hakemuksella voit tavoittaa jopa yli kaksikymmentä pankkia ja rahoituslaitosta vain muutamassa minuutissa. 

Näin helppoa lainojen kilpailuttaminen on Sortterin avulla: 

 1. Klikkaa itsesi Sortterin sivuille.
 2. Täytä lainahakemus. Muista täyttää kaikki kohdat huolellisesti, sillä puutteellinen hakemus voi viivästyttää lainanhakuprosessia. 
 3. Vertaile lainatarjoukset ja valitse tarpeitasi vastaava edullinen pikalaina. 
 4. Allekirjoita lainahakemus verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 
 5. Rahat siirtyvät tilillesi nopeasti, viimeistään parin arkipäivän kuluessa. 

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa. Henkilötietojen lisäksi hakemukseen laitetaan haluttu lainasumma ja laina-aika. Näitä tietoja vastaan vertailualusta pyytää yhteistyökumppaneiltaan, eli eri pankeilta ja rahalaitoksilta lainatarjouksia, jotka toimitetaan asiakkaalle. 

Pienissä lainoissa korko on kuitenkin usein korkeampi, joten pikalainaa haettaessa kannattaa harkita myös luottokorttilainan yhdistämistä.

null

Sortter tarjoaa Suomen luotettavinta lainavertailua

Suomen luotettavimmaksi lainavertailuksi valittu Sortter noudattaa toiminnassaan reilun lainavertailun periaatteita: esitämme lainatarjoukset aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan ja näytämme reilusti kaikki lainaehdot. Näin edullisen lainan valinta on asiakkaalle mahdollisimman helppoa. 

Ensisijainen missiomme on auttaa suomalaisia vastuullisessa talouden hallinnassa. Vastuullinen lainan ottaminen takaa, että lainan takaisinmaksu ei rasita liikaa velallisen taloutta. On siis tärkeää löytää jokaisen yksilölliseen elämäntilanteeseen ja budjettiin sopiva laina. 

Vastuullisuuden varmistamiseksi Sortter vertailee lainat: 

 • Selkeästi – todelliseen vuosikorkoon perustuen
 • Turvallisesti – korkean IT-turvallisuuden toimintaympäristö, emme luovuta asiakastietoja eteenpäin
 • Kattavasti – yhdellä hakemuksella jopa 20 lainatarjousta
 • Luotettavasti – teemme yhteistyötä vain asemansa vakiinnuttaneiden pankkien ja rahalaitosten kanssa.

Lainojen kilpailuttaminen ei velvoita sinua ottamaan lainaa. Voit myös tarkastella lainatarjouksia rauhassa, sillä ne ovat yleensä voimassa pari viikkoa. Sopivan lainatarjouksen löydyttyä voit allekirjoittaa lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi.

Usein kysyttyä pikalainasta

 • Pikalainalla tarkoitetaan kulutusluottoa eli lainaa ilman vakuuksia tai ulkopuolista takaajaa. Myös joustoluotto voi olla pikalainaa. Pikalaina haetaan täysin sähköisesti netistä, jolloin hakija saa pikalainan nopeasti ja helposti käyttöönsä: pankissa ravaamiselta vältytään, ja lainassa ei ole pitkää käsittelyaikaa. Pankkien ja rahoituslaitosten käsittelyajat ovat lyhentyneet digitalisaation ansiosta ja lainaa saada nopeasti – jopa pikana.

 • Paras tapa löytää edullinen lainatarjous on vertailla lainojen hintoja. Sortter tarjoaa sinulle helpon tavan vertailuun. Näet kaikki lainan kulut aina selkeästi jokaista euroa myöten. Täyttämällä yhden lainahakemuksen saat lainatarjouksen usealta lainanantajalta. Lainojen vertailu kannattaa aina, sillä lainanantajien tarjoamat korkotasot vaihtelevat ja saattavat muuttua nopeastikin.

 • Sortter järjestelee lainatarjoukset halvimman todellisen vuosikoron mukaisesti ja voit valita itsellesi sopivimman lainan.

 • Useat lainanmyöntäjät tekevät lainapäätökset erittäin nopeasti. Arkena lainan nostaminen onnistuu lähes heti. Kilpailuta laina helposti Sortterin avulla.

 • Sortterin kautta voit kilpailuttaa pikalainat 1000 eurosta jopa 60 000 euroon. Sortterin kanssa yhteistyössä toimivat lainanantajat tekevät sinulle henkilökohtaiset lainatarjoukset, mikäli heidän lainalle asettamansa ehdot täyttyvät. Sitten voitkin tarkastella tarjouksia helposti Sortterin vertailunäkymässä ja valita lainatarjouksista sinulle parhaan.

 • Aivan kuten sähkösopimukset ja puhelinliittymät, myös pikalainat kannattaa kilpailuttaa. Kilpailuttamalla pikalainan saat lainatarjoukset useilta eri lainanantajilta ja voit varmistaa, että löydät vertailun avulla edullisimman ja ehdoiltaan sopivimman pikalainan. Sortterin lainavertailu näyttää lainatarjoukset helposti ymmärrettävässä muodossa ja voit tarkastella vertailunäkymästä niin pikalainojen korkoja, todellisia vuosikorkoja, avaus-, käsittely, kuukausi- ja tilinhoitomaksuja sekä laskutuspalkkioita.

 • Pikalaina sopii henkilöille, jotka tarvitsevat nopeasti rahoitusta suurempaan hankintaan tai yllättävään menoon. Pikalainan hakemiseen vaaditaan säännöllisiä tuloja sekä yli 20 vuoden ikä.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.