Aktivoi Korkovahti – voit säästää lainakuluissa

Sortterin tarjoaman Korkovahti-palvelun avulla pysyt ajan tasalla lainojesi korkotasosta ja siitä, onko sinulla mahdollisuus säästää lainakuluissa. Kilpailuttaminen onkin ainoa tapa varmistaa, ettet maksa lainastasi turhia kuluja.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Sortterin tarjoaman Korkovahti-palvelun avulla pysyt ajan tasalla lainojesi korkotasosta ja siitä, onko sinulla mahdollisuus säästää lainakuluissa. Kilpailuttaminen onkin ainoa tapa varmistaa, ettet maksa lainastasi turhia kuluja.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Mikä on Korkovahti?

Saammeko esitellä Korkovahdin eli Sortterin tarjoaman palvelun, jonka avulla pysyt ajan tasalla lainojesi korkotasosta ja siitä, onko sinulla mahdollisuus säästää lainakuluissa. 

Raha- ja luottomarkkinat elävät jatkuvassa muutoksessa. Luotontarjoajat joutuvat mukautumaan muutoksiin, mikä tarkoittaa velallisen yksityishenkilön kannalta sitä, että lainojen korkotaso vaihtelee. 

Korkovahti on lainavertailualusta Sortterin ominaisuus, joka nimensä mukaisesti vahtii korkoja. Saat Sortterin asiakkaana säännöllisesti muistutuksen, mikäli haluat, että lainasi uudelleenkilpailutetaan eli hakemuksesi lähetetään lainanantajille uudelleen. Jos vahvistat hakemuksen uudelleenkilpailutuksen, Korkovahti kilpailuttaa lainan uudelleen

Mikäli sinulla on siis esimerkiksi kulutusluottoa tietystä pankista, voit Korkovahdin aktivoineena saada 6 kuukauden päästä Sortterilta uuden tarjouksen samasta lainasta toiselta rahoituslaitokselta. Korkovahti on helppo tapa selvittää säästönpaikat lainakuluissa, minkä lisäksi se on oiva vastuullisen ja ennakoivan taloudenpidon apuväline.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Miten Korkovahti toimii?

Voit vahvistaa Korkovahdin käyttöösi samalla kun täytät lainahakemuksen Sortterin sivuilla. Vahvistetut hakemukset aikataulutetaan tekemäsi valinnan perusteella tulevaisuuteen ja saat niistä automaattisesti muistutukset 3, 6 tai 12 kuukauden välein. Viesteissä muistutetaan, että hakemus pitää käydä vahvistamassa.

Toimi näin:

 1. Täytä lainahakemus – saat kuittauksen, että hakemus on onnistunut.
 2. Laita Korkovahti päälle – sinulta kysytään, haluatko, että hakemuksesi kilpailutetaan säännöllisesti.
 3. Kun Korkovahti on aktivoitunut, saat tekstiviestillä muistutuksen lähestyvästä uudelleenkilpailutuksesta kaksi vuorokautta ennen varsinaista kilpailutusta. Käy tällöin vahvistamassa hakemuksen lähetys ja muokkaa tarvittaessa hakemustietojasi. Halutessasi voit peruuttaa Korkovahdin tuolloin tai milloin tahansa muulloinkin.
 4. Valitse parempi tarjous.
 5. Päätät itse, hyväksytkö vai hylkäätkö sinulle löytämämme tarjouksen.

Mikäli löydämme uusia tarjouksia, saat niistä ilmoituksen. Emme tee vertailua sen suhteen, ovatko uudet tarjoukset edullisempia tai muuten parempia kuin lainasi nykyiset ehdot – lopullisen päätöksen teet sinä. Korkovahti ei kuitenkaan sido sinua tarttumaan uusiin tarjouksiin. Säännölliset muistutukset uusista, avoimista tarjouksista pitävät sinut joka tapauksessa kartalla lainasi korkotasosta.

Usein kysytyt kysymykset Korkovahdista

 • Korkovahti on lainahakemuksen yhteydessä vahvistettava palvelu, jonka myötä haettava laina on mahdollista kilpailuttaa säännöllisesti. 

  Sortterin Korkovahti kilpailuttaa lainan uudelleen valintasi mukaan joko 3, 6 tai 12 kuukauden välein. Korkovahti ei tee vertailua lainatarjousten välillä, ainoastaan kertoo, mikäli sellaisia on tarjolla.

  1. Laita Korkovahti päälle.
  2. Kilpailutamme hakemuksesi uudelleen valitsemallasi syklillä.
  3. Saat muistutuksen lähestyvätä uudelleenkilpailutuksesta tekstiviestillä 2 vrk ennen kilpailutusta. Voit muokata hakemustasi tai peruuttaa Korkovahdin.
  4. Päätä, valitsetko uuden tarjouksen.
 • Lainojen korot vaihtelevat luottomarkkinatilanteen mukaan. Korkovahdin avulla pysyt ajan tasalla lainasi korkovaihtelusta ja näet, mikäli sinulla on mahdollista säästää lainakuluissa. 

 • Ei. Kuten Sortterin lainavertailun hyödyntäminen, myös Korkovahti sen lisäominaisuutena on sinulle maksuton. Voit myös koska tahansa peruuttaa Korkovahdin.

Mitä vahdittavaa koroissa on?

Kaikki tietävät, että laina on maksettava takaisin korkojen kera. Lainanottaja etsiikin luonnollisesti lainaa yleensä mahdollisimman pienellä korolla. Asia ei kuitenkaan ole ihan näin mustavalkoinen, eli pienikorkoinen laina ei välttämättä ole se edullisin.

Hyvä lainadiili saattaa kuukausien vieriessä ja korkotason heilahdellessa muuttua epäedulliseksi – tai ainakin sille voi muiden pankkien valikoimista löytyä varteenotettavia kilpailijoita. Siksi korkotasoa on järkevä seurata säännöllisesti.  

Terminologian kanssa tulee olla tarkkana. Lainaa hakiessa on hyvä tunnistaa seuraavat:

 • Nimelliskorko – kuluttajan pankille maksama korvaus lainasta. Eräänlainen lainan ”hintalappu”.
 • Viitekorko – yleinen markkinakorko tai pankin oma prime-korko, johon pankki pohjaa hinnoittelunsa.
 • Todellinen vuosikorko – huomioi nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainasta aiheutuvat kulut, eli kuinka paljon laina todella tulee vuositasolla maksamaan.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Nimelliskorko on jokaiselle asiakkaalle eri, sillä se muodostuu pankin käyttämästä viitekorosta ja riippuu kunkin asiakkaan tilanteesta. Tästä syystä lainoja markkinoidaan yleensä ilmoittamalla alkaen-korko eli esimerkiksi ”korko alkaen 5 %”.  

 • Pankki tekee hakijasta riskiarvion eli arvioi tämän takaisinmaksukykyä esimerkiksi tulojen ja maksuhistorian perusteella.
 • Mitä pienemmän riskin pankki hakijassa näkee, sitä edullisempi on pankin tarjoama korko. Kulutusluottojen tapauksissa korko vaihtelee tyypillisesti 5–20 prosentin välillä.

Viitekorot ovat pankkien julkisia korkoja, joita käytetään luototustuotteiden hinnoittelun pohjana. Euribor on euroalueen rahamarkkinoilla yleisesti käytetty viitekorko. Euribor-korkoja hallinnoi Euroopan rahamarkkinainstituutti EMMI, joka julkaisee koron joka päivä. 

Todellinen vuosikorko kertoo nimensä mukaisesti lainan todellisen hinnan. Se kattaa nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainasta aiheutuvat kulut. Näitä saattavat olla esimerkiksi tilin avaus- ja hoitokulut sekä laskutuslisät. 

Pienistä yksittäisistä maksuista voi vuositasolla muodostua merkittävä potti, joten palveluista perittävien kulujen pankkikohtaisella vaihtelulla on väliä. Luotonantajat ovat velvoitettuja ilmoittamaan todellisen vuosikoron lainatarjouksissaan. 

Asiakkaidemme arvioita meistä:

 • profile image
  liisa jaho
  14.2.2024 13.07.46

  Todella nopeaa toimintaa, kiitos siitä.

 • profile image
  Tero Moilanen
  14.2.2024 10.41.50

  Palvelu on selkeä ja toimii nopeasti sekä luotettavasti.

 • profile image
  T B.
  11.2.2024 15.52.21

  Nopea lainan saanti ja hyvä asiakaspalvelu

 • profile image
  Taina Väänänen
  9.2.2024 13.01.42

  Sortter oli helppo, nopea ja luotettava! Mukana myös pankkeja.

 • profile image
  Lea Helttunen
  7.2.2024 12.03.46

  Erittäin tehokasta ja ystävällistä palvelua

Muista myös lainaehdot

Korkojen lisäksi lainan hintaan vaikuttavat lainaehdot. Laina-aika on merkittävä tekijä: pitkä laina-aika mahdollistaa pienen kuukausierän maksamisen, mutta nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Syy on siinä, että korkokulut ja muut kustannukset juoksevat kuukausittain, mutta laina lyhenee tässä tapauksessa vain vähän kerrallaan. 

Lain mukaan olet aina oikeutettu maksamaan lainan takaisin ennenaikaisesti. Pankki voi kuitenkin veloittaa tästä palkkion, mikä kannattaa niin ikään selvittää ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. 

Muutos lainanottajan henkilökohtaisessa tilanteessa saattaa myös vaikuttaa lainakuluihin. Jos siis sattuisit saamaan vaikka palkankorotuksen, kannattaa lainaehdot tarkistaa. Lainanantajat tarkastavat tulot riskianalyysia tehdessään, joten kasvaneilla tuloilla voi olla myönteinen vaikutus lainasta maksettaviin korkoihin.

Korkojen lisäksi lainan hintaan vaikuttavat lainaehdot. Laina-aika on merkittävä tekijä: pitkä laina-aika mahdollistaa pienen kuukausierän maksamisen, mutta nostaa lainan kokonaiskustannuksia.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?

Lainaa ei tänä päivänä ole pakko nostaa omasta päivittäispankista, vaan sen voi ottaa sieltä, mistä löytyy omaan budjettiin ja elämäntilanteeseen parhaiten sopiva laina. Pankit ja muut rahalaitokset joutuvatkin kilpailemaan asiakkaistaan aivan eri malliin kuin vielä parikymmentä vuotta sitten. Tämä luo luottomarkkinoille läpinäkyvyyttä ja tervettä kilpailua. 

Se, millä kilpaillaan, on tietenkin hinta. Pankeilla ei ole yhtenäisiä hinnastoja, vaan kukin pankki päättää itsenäisesti lainojensa hinnat yleiseen korkotasoon ja lainanhakijoista tekemiensä riskianalyysien pohjaten. 

Kun huomioidaan kaikki lainasta aiheutuvat kulut korkoineen ja lainanhoitomaksuineen, voi eroja esiintyä paljonkin pankista riippuen. Lainan kilpailutus osoittaa erot pankkien hinnoittelussa. Kilpailutus on ainoa tapa löytää henkilökohtaiseen tilanteeseensa parhaiten sopiva laina. 

Lainojen kilpailutus on tuonut Sortterin asiakkaille keskimäärin 1682 euron säästöt luottokustannuksissa. Tämä summa on saatu vertailemalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. 

Mitä suurempi lainasumma, sitä suurempi säästö on luonnollisesti mahdollista saavuttaa lainat kilpailuttamalla. Suomalaiset ovatkin tottuneet kilpailuttamaan asuntolainansa, mutta eivät ole vielä kovin hyvin perillä myös muiden luottojen kilpailuttamisen taloudellisista eduista.

Sortter – Suomen luotettavinta lainavertailua

Kotimainen Sortter vertailee esimerkiksi vakuudettomat kulutusluotot ja yhdistelmälainat puolestasi aina 60 000 euroon asti. Kauttamme on mahdollista kilpailuttaa myös luottokortit. Korkovahti on Sortterin palvelua täydentävä ominaisuus.

Toimintamme tarkoituksena on auttaa suomalaisia vastuullisessa taloudenpidossa. Haluamme osaltamme auttaa sellaisen lainan löytämisessä, joka ei aja lainanhakijaa taloudelliseen umpikujaan. Siksi tarjoamme maksutonta lainavertailupalvelua kaikille, jotka täyttävät seuraavat, yksinkertaiset ehdot.

Lainaa voivat kauttamme hakea 1000–60 000 euroa:

 • 21 vuotta täyttäneet
 • vakituisia palkka- tai muita tuloja saavat
 • ilman maksuhäiriömerkintöjä olevat henkilöt.

Käytännössä palvelumme toimii niin, että täytät nettisivuillamme yhden hakemuksen. Tätä hakemusta vastaan sinun on mahdollista saada jopa toistakymmentä lainatarjousta. Tarjouksissa näet lainojen kokonaiskustannukset selkeästi eroteltuna. Vertailemme lainat aina todellisen vuosikoron mukaan. 

Järjestämme lainatarjoukset niin, että todellisen vuosikoron mukaan edullisin laina on ensimmäisenä. Tarjoukset ovat voimassa kaksi viikkoa, ja mikäli tulet toisiin aatoksiin tarjoukset saatuasi, et ole velvoitettu tarttumaan niistä yhteenkään.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.