Aktivoi Korkovahti – voit säästää lainakuluissa

Sortterin Korkovahti-palvelun avulla pysyt ajan tasalla lainojen korkotasosta ja siitä, onko sinulla mahdollisuus säästää lainakuluissa. 

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Sortterin Korkovahti-palvelun avulla pysyt ajan tasalla lainojen korkotasosta ja siitä, onko sinulla mahdollisuus säästää lainakuluissa. 

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Korkovahti seuraa korkojen muutoksia

Saammeko esitellä Korkovahdin eli Sortterin tarjoaman palvelun, jonka avulla pysyt ajan tasalla lainojesi korkotasosta ja siitä, onko sinulla mahdollisuus säästää lainakuluissa. 

Raha- ja luottomarkkinat elävät jatkuvassa muutoksessa. Luotontarjoajat joutuvat mukautumaan muutoksiin, kuten yleisen korkotason muutoksiin sekä luotonantajien väliseen kilpailutilanteeseen. Yksityishenkilön kannalta tämä merkitsee sitä, että lainojen korkotaso vaihtelee jatkuvasti. 

Lainojen säännöllinen kilpailuttaminen onkin ainoa tapa varmistaa, ettet maksa lainastasi turhia kuluja.

Korkovahti on lainavertailualusta Sortterin palvelu, joka nimensä mukaisesti vahtii korkoja ja niissä tapahtuvia muutoksia. Saat Sortterin asiakkaana säännöllisesti muistutuksen lainojesi kilpailuttamisesta. Kun vahvistat hakemuksen uudelleenkilpailutuksen, Korkovahti kilpailuttaa lainasi uudelleen. 

Mikäli sinulla on esimerkiksi kulutusluottoa tietystä pankista, voit Korkovahdin aktivoineena asiakkaanamme saada 3, 6 tai 12 kuukauden päästä Sortterilta uuden tarjouksen samasta lainasta toiselta rahoituslaitokselta. 

Korkovahti on helppo tapa selvittää säästönpaikat lainakuluissa, minkä lisäksi se on oiva vastuullisen ja ennakoivan taloudenpidon apuväline.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Näin saat Korkovahdin käyttöön

Voit ottaa Korkovahdin käyttöösi samalla kun täytät lainahakemuksen Sortterin sivuilla. Saat lainan kilpailuttamisesta automaattisesti muistutuksen valintasi mukaan 3, 6 tai 12 kuukauden välein. Vahvistettuasi hakemuksen lähettämisen, pyydämme sinulle kilpailevat lainatarjoukset palvelussamme mukana olevilta pankeilta.

Toimi näin:

 1. Täytä lainahakemus – saat kuittauksen, että hakemus on onnistunut.
 2. Laita Korkovahti päälle, jonka jälkeen lainasi voidaan kilpailuttaa säännöllisesti.
 3. Saat tekstiviestillä muistutuksen lähestyvästä uudelleenkilpailutuksesta kaksi vuorokautta ennen varsinaista kilpailutusta. Käy vahvistamassa hakemuksen lähetys ja muokkaa tarvittaessa hakemustietojasi. Halutessasi voit peruuttaa Korkovahdin tuolloin tai milloin tahansa muulloinkin.
 4. Tutustu saamiisi tarjouksiin ja hyväksy tai hylkää saamasi lainatarjous oman valintasi mukaan. 

Kun löydämme sinulle uusia tarjouksia, saat niistä ilmoituksen ja voit tutustua tarjouksiin kaikessa rauhassa. Emme tee vertailua sen suhteen, ovatko uudet tarjoukset edullisempia tai muuten parempia kuin lainasi nykyiset ehdot – lopullisen päätöksen teet sinä. 

Korkovahti ei sido sinua hyväksymään saamaasi lainatarjousta. Säännölliset muistutukset uusista, avoimista tarjouksista pitävät sinut joka tapauksessa ajan tasalla lainasi korkotasosta.

Usein kysytyt kysymykset Korkovahdista

 • Korkovahti on lainahakemuksen yhteydessä vahvistettava palvelu, jonka myötä haettava laina on mahdollista kilpailuttaa säännöllisesti. 

  Sortterin Korkovahti kilpailuttaa lainan uudelleen valintasi mukaan joko 3, 6 tai 12 kuukauden välein. Korkovahti ei tee vertailua lainatarjousten välillä, vaan ainoastaan kertoo, mikäli sellaisia on tarjolla.

  1. Laita Korkovahti päälle.
  2. Kilpailutamme hakemuksesi uudelleen valitsemallasi syklillä.
  3. Saat muistutuksen lähestyvästä uudelleenkilpailutuksesta tekstiviestillä 2 vrk ennen kilpailutusta. Voit muokata hakemustasi tai peruuttaa Korkovahdin.
  4. Päätä, hyväksytkö uuden saamasi tarjouksen.
 • Lainojen korot vaihtelevat luottomarkkinatilanteen mukaan. Korkovahdin avulla pysyt ajan tasalla ajankohtaisesta korkotilanteesta ja näet, mikäli sinulla on mahdollista säästää lainakuluissa.

 • Ei. Kuten Sortterin lainavertailun hyödyntäminen, myös Korkovahti on sinulle maksuton. Voit myös koska tahansa peruuttaa Korkovahdin.

Huomioi aina lainan kokonaiskustannukset

Kaikki tietävät, että laina on maksettava takaisin korkojen kera. Lainanottaja etsiikin usein lainaa mahdollisimman pienellä korolla. Asia ei kuitenkaan ole ihan näin mustavalkoinen, sillä pienikorkoinen laina ei välttämättä ole kokonaisuutena edullisin.

Hyvä lainadiili saattaa kuukausien vieriessä ja korkotason heilahdellessa muuttua epäedulliseksi – tai ainakin sille voi löytyä muiden pankkien valikoimista varteenotettavia kilpailijoita. Siksi korkotasoa on järkevä seurata säännöllisesti.  

Terminologian kanssa tulee olla tarkkana. Lainaa hakiessa on hyvä tunnistaa ainakin seuraavat käsitteet:

 • Nimelliskorko – kuluttajan pankille maksama korvaus lainasta. Eräänlainen lainan ”hintalappu”.
 • Viitekorko – yleinen markkinakorko tai pankin oma prime-korko, johon pankki pohjaa hinnoittelunsa.
 • Todellinen vuosikorko – huomioi nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainasta aiheutuvat kulut ja on vertailukelpoinen luku eri lainatarjousten välillä

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Nimelliskorko on jokaiselle asiakkaalle eri, sillä se muodostuu pankin käyttämästä viitekorosta ja riippuu kunkin asiakkaan tilanteesta. Tästä syystä lainoja markkinoidaan yleensä ilmoittamalla alkaen-korko eli esimerkiksi ”korko alkaen 5 %”.  

 • Pankki tekee hakijasta riskiarvion eli arvioi tämän takaisinmaksukykyä esimerkiksi tulojen ja maksuhistorian perusteella.
 • Mitä pienemmän riskin pankki hakijassa näkee, sitä edullisempi on pankin tarjoama korko. Kulutusluottojen tapauksissa korko vaihtelee tyypillisesti 5–20 prosentin välillä.

Viitekorot ovat pankkien julkisia korkoja, joita käytetään luottojen hinnoittelun pohjana. Euribor on euroalueen rahamarkkinoilla yleisesti käytetty viitekorko. Euribor-korkoja hallinnoi Euroopan rahamarkkinainstituutti EMMI, joka julkaisee ajankohtaisen koron päivittäin. 

Todellinen vuosikorko kertoo nimensä mukaisesti lainan todellisen hinnan. Se kattaa nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainasta aiheutuvat kulut. Näitä saattavat olla esimerkiksi tilin avaus- ja hoitokulut sekä laskutuslisät. 

Pienistä yksittäisistä maksuista voi vuositasolla muodostua merkittävä summa, joten palveluista perittävien kulujen pankkikohtaisella vaihtelulla on väliä. Luotonantajat ovat velvoitettuja ilmoittamaan todellisen vuosikoron lainatarjouksissaan.

Muista myös lainaehdot

Korkojen lisäksi lainan hintaan vaikuttavat lainaehdot. Laina-aika on merkittävä tekijä: pitkä laina-aika mahdollistaa pienen kuukausierän maksamisen, mutta nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Syy on siinä, että korkokulut ja muut kustannukset juoksevat kuukausittain, mutta laina lyhenee tässä tapauksessa vain vähän kerrallaan. 


Lain mukaan olet aina oikeutettu maksamaan lainan takaisin ennenaikaisesti. Pankki voi kuitenkin veloittaa tästä palkkion, mikä kannattaa niin ikään selvittää ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. 

Muutos lainanottajan henkilökohtaisessa tilanteessa saattaa myös vaikuttaa lainakuluihin. Jos siis sattuisit saamaan vaikka palkankorotuksen, kannattaa lainaehdot tarkistaa. Lainanantajat tarkastavat tulot riskianalyysia tehdessään, joten kasvaneilla tuloilla voi olla myönteinen vaikutus lainasta maksettaviin korkoihin.

Korkojen lisäksi lainan hintaan vaikuttavat lainaehdot. Laina-aika on merkittävä tekijä: pitkä laina-aika mahdollistaa pienen kuukausierän maksamisen, mutta nostaa lainan kokonaiskustannuksia.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Kilpailutus paljastaa erot pankkien välillä

Lainaa ei tänä päivänä ole pakko nostaa omasta päivittäispankista, vaan sen voi ottaa sieltä, mistä saat omaan budjettiin ja elämäntilanteeseen parhaiten sopivan vaihtoehdon. 


Pankit ja muut rahalaitokset kilpailevat asiakkaistaan aivan eri malliin kuin vielä parikymmentä vuotta sitten. Tämä luo luottomarkkinoille läpinäkyvyyttä ja tervettä kilpailua. 


Se, millä kilpaillaan, on tietenkin hinta. Pankeilla ei ole yhtenäisiä hinnastoja, vaan kukin pankki päättää itsenäisesti lainojensa hinnat yleiseen korkotasoon ja lainanhakijoista tekemiinsä arvioihin pohjaten. 


Kun huomioidaan kaikki lainasta aiheutuvat kulut korkoineen ja lainanhoitomaksuineen, voi pankista riippuen esiintyä suuriakin eroja. Lainan kilpailutus paljastaa nämä erot pankkien välillä. 

Kilpailutus on ainoa tapa löytää henkilökohtaiseen tilanteeseensa parhaiten sopiva laina. 

Mitä suurempi lainasumma on kyseessä, sitä suuremman säästön voit saavuttaa lainat kilpailuttamalla.

Sortter – Suomen luotettavinta lainavertailua

Kotimainen Sortter vertailee esimerkiksi vakuudettomat kulutusluotot ja yhdistelylainat puolestasi aina 60 000 euroon asti. Kauttamme on mahdollista kilpailuttaa myös luottokortit. Korkovahti on Sortterin palvelua täydentävä ominaisuus.

Toimintamme tarkoituksena on auttaa asiakkaitamme vastuullisessa taloudenpidossa. Haluamme osaltamme auttaa sellaisen lainan löytämisessä, joka ei aja lainanhakijaa taloudelliseen umpikujaan. Siksi tarjoamme maksutonta lainavertailupalvelua kaikille, jotka täyttävät seuraavat, yksinkertaiset ehdot:

 • olet täyttänyt 21 vuotta 
 • sinulla on vakituiset kuukausitulot 
 • olet hoitanut raha-asiasi hyvin, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Täyttämällä hakemuksen palvelussamme, sinun on mahdollista saada jopa toistakymmentä lainatarjousta. Näet jokaisesta tarjouksesta lainaehdot sekä sen kokonaiskustannukset selkeästi eriteltynä. Näin voit valita itsellesi pankin, jonka ehdotus vastaa omia toiveitasi parhaiten.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.