Lainaa 50 000 euroa ilman vakuuksia

Hae lainaa 50 000 euroa helposti. Kilpailutamme lainat puolestasi eri pankkien välillä, jotta saat itsellesi varmasti parhaan tarjouksen.

Valitse lainasumma

50 000 €

Valitse laina-aika

10 vuotta
535 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 50 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 535 €, takaisinmaksettava summa 64 239 € sekä todellinen vuosikorko on 5,33 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 50 000 €, korko 5 %, takaisinmaksuaika 10 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 535 €, takaisinmaksettava summa 64 239 € sekä todellinen vuosikorko on 5,33 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Hae lainaa 50 000 euroa helposti. Kilpailutamme lainat puolestasi eri pankkien välillä, jotta saat itsellesi varmasti parhaan tarjouksen.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Tarvitsetko lainaa 50 000 euroa?

Löydä tarpeisiisi sopiva 50 000 euron laina kotimaisen Sortterin avulla – oli mielessäsi keittiöremontti, uusi vene tai lainojen yhdistäminen. 

Voit hakea 50 000 euroa lainaa eri tarpeisiin:

 • Kulutusluotto
 • Yhdistelylaina
 • Joustoluotto
 • Autolaina
 • Remonttilaina 
 • Yrityslaina 

Sortterin kautta voit hakea 50 000 euroa lainaa ilman vakuuksia. Vakuudettomuus tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse asettaa henkilökohtaista omaisuuttasi lainan pantiksi. 

Kulutusluottoja on mahdollista hakea myös vakuudellisena.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Kuka voi hakea lainaa 50 000 euroa?

Voit hakea lainaa 50 000 euroa, kun täytät vähintään seuraavat kriteerit: 

 • Olet täysi-ikäinen
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla on tili suomalaisessa pankissa
 • Asut pysyvästi Suomessa
 • Olet hoitanut raha-asiasi mallikkaasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä

Pankkien luottopäätökset perustuvat aina lainanhakijan kokonaisarvioon. Luottopäätöstä tehdessään pankit ja rahoituslaitokset arvioivat esimerkiksi asiakkaan maksuvaraa eli tulojen ja menojen välistä suhdetta. 

Pankkien luotonmyöntökriteerit kuitenkin vaihtelevat. Käytännössä tämä tarkoittaa, että osa pankeista saattaa vaatia toista suuremmat tulot tai pidemmän työhistorian. Myös luotonmyönnön ikärajat vaihtelevat eri luotonmyöntäjien välillä. 

Suurempien lainasummien kohdalla pankit arvioivat lainanhakijan taloudellista tilannetta erityisen huolellisesti. On jokaisen osapuolen etu, ettei lainaa myönnetä kevyin perustein. 

Lainaa haettaessa pankki pyytää sinua toimittamaan tositteen palkka- tai eläketuloista.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Mihin 50 000 euron laina riittää?

Vakuudettomien lainojen suosio on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yksi keskeisimmistä syistä suosiolle on kyseisen lainatuotteen monipuolisuus: se sopii eri käyttökohteisiin sekä yksityishenkilöille että yrityksille.   

Vakuudeton laina voi olla hyvä vaihtoehto myös isommille lainasummille. Kun rahoitustarve iskee äkillisesti, voit saada 50 000 euron vakuudettoman lainan nopeasti ilman turhaa odottelua. Lainan vakuudettomuus nopeuttaa lainanhakuprosessia oleellisesti. 

Tyypillisiä käyttötarkoituksia 50 000 euron lainalle ovat:

Lainojen yhdistäminen

Onko sinulla monta lainaa useasta eri paikasta? Tuntuuko, että maksujen hoitaminen käy työstä? Joskus lainat kannattaa yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi, jotta niiden hoitaminen helpottuu ja selviät vähäisemmillä kuluilla. Sortter auttaa sinua lainojen yhdistämisessä kilpailuttamalla lainan puolestasi ja sinä voit valita itsellesi parhaan lainatarjouksen.

Remontti kotona tai vapaa-ajan asunnossa

Iso remontti vaatii usein ison lainasumman. 50 000 euron lainalla voit toteuttaa vaikkapa unelmiesi keittiö- tai kylpyhuoneremontin ilman, että materiaaleista tai työn laadusta tarvitsee tinkiä. Hyvin tehty remontti nostaa asuntosijoituksesi arvoa ja uudessa toimivassa keittiössä kokkailukin on mukavampaa. Sortter auttaa sinua löytämään sopivan remonttilainan kilpailuttamalla lainanantajat puolestasi.

Yrityslaina

Oletko perustamassa omaa yritystä, mutta rahoitus vielä puuttuu? Moni haaveilee oman itsensä herrana olemisesta ja oman yrityksen pyörittämisestä. Alussa tarvitaan usein paljon hankintoja, mutta kassavirtaa ei vielä ole. Rahoitusta voi hakea monia reittejä pitkin, mutta lainalla pääsee nopeasti alkuun ja asiakkaiden hankintaan. Sortter kilpailuttaa yrityslainat puolestasi ja sinä voit valita parhaan lainanantajan.

Auton ostaminen

Alkaako vanha autosi olla tiensä päässä? Tarvitsetko isomman auton kasvavalle perheelle? Lainan ottaminen voi olla edullisempi tapa rahoittaa auton ostaminen kuin kotipankin tai automyyjän kanssa tehty sopimus. Me autamme sinua löytämään oikean tarjouksen. Kun sinulla on autolaina, olet käteisostajan asemassa, mikä on paras alku saada hyvä kauppa aikaiseksi unelmiesi autosta. Autolainalla voit hankkia myös käytetyn auton.

Muut suuret  hankinnat

Haaveiletko uudesta veneestä tai vapaa-ajan asunnosta? 50 000 euron vakuudeton laina tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa toteutumattomat unelmat nopealla aikataululla ilman vakuuksia. Lainan käyttötarkoitusta ei yleensä rajata, joten voit rahoittaa sillä myös esimerkiksi asuntolainan omavastuuosuuden tai käsirahan. 

Me Sortterilla korostamme lainaamisen vastuullisuutta. Lainan ottaminen on aina taloudellisesti iso päätös, joten sitä ei tule koskaan ottaa kevyin perustein tai yli oman maksukyvyn. 

Erityisesti suurten lainojen kokonaiskustannukset voivat nousta korkeiksi. Ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä kannattaa siis arvioida omaa taloutta huolellisesti pitkällä aikajänteellä.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Mikä on 50 000 euron lainan korko?

1.10. 2023 voimaan astuneen uuden kuluttajansuojalain myötä kulutusluottojen korot ovat laskeneet kautta linjan. Uudistuksen jälkeen korkokatto on 15 prosenttia, minkä päälle luotonmyöntäjä voi lisätä voimassa olevan viitekoron. Yhdessä luoton nimelliskorko ja viitekorko voivat olla korkeintaan 20 prosenttia. 

Asiakaskohtainen marginaalikorko muodostuu luotonmyöntäjän tekemän riskiarvion perusteella. Marginaalikorkoon vaikuttavat muun muassa laina-aika, lainasumma ja lainanhakijan taloudellinen tilanne.

50 000 euron lainaan lainanhakija voi saada kilpailukykyisen koron. Yleinen nyrkkisääntö on, että mitä suurempaa lainaa haet, sitä pienemmän koron voit saada. 

50 000 euron lainaa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin lainaan voi saada edullisemman korkotason, sillä luotonmyöntäjän riskit lainan myöntämiseen pienenevät. Rinnakkaishakija voi olla kuka tahansa pankin luotonmyöntökriteerit täyttävät henkilö, kuten puoliso tai sukulainen.

Todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainan kustannukset

Lainan korko muodostuu kahdesta tekijästä: viitekorosta ja pankin määrittelemästä asiakaskohtaisesta marginaalista. Nämä yhdessä muodostavat lainan nimelliskoron, jonka päälle tulevat vielä lainanhoitokustannukset, kuten avausmaksut ja tilinhoitopalkkiot. 

Nimelliskorko ei siten paljasta lainan kaikkia kustannuksia. Lainanhakijan kannalta tärkeämpi tunnusluku on todellinen vuosikorko, joka sisältää muun muassa seuraavat lainaan mahdollisesti sisältyvät lisäkustannukset: 

 • Nimelliskorko 
 • Avausmaksut
 • Käsittelymaksut
 • Kuukausimaksut
 • Tilinhoitomaksut
 • Laskutuspalkkiot

Mitä pienempi todellinen vuosikorko on, sitä edullisempi laina on. Sortterin lainavertailupalvelussa kaikki lainatarjoukset esitetään aina todellisen vuosikoron mukaan eli edulliselta näyttävä lainatarjous on myös aidosti edullinen.

50 000 euron lainaa voit lyhentää joustavasti omaan tahtiin

Vakuudeton laina on joustava rahoitustuote. Voit lyhentää 50 000 euron lainaa itsellesi sopivaan tahtiin valitsemillasi maksuerillä. 

Kannattaa kuitenkin huomioida, että pitkä laina-aika pienentää kuukausittaisia lyhennyseriä, mutta kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia. Liian lyhyeksi mitoitettu laina-aika voi sen sijaan kuormittaa taloutta yllättävien menoerien ilmaantuessa. 

Esimerkki laina-ajan vaikutuksista lainan (50 000 €) kokonaiskustannuksiin:

Laina-aikaTodellinen vuosikorko (%)Kuukausierä (euroa)Kokonaiskustannukset (euroa)
5 vuotta7,43994,659 669
10 vuotta7,43584,5470 170
15 vuotta7,43453,4181 640
20 vuotta7,43391,6594 021
25 vuotta7,43357,39107 242

Taulukosta käy ilmi, että lainan kokonaiskustannukset kasvavat merkittävästi laina-ajan pidentyessä. 

Seuraavan taulukon avulla havainnollistamme koron merkitystä lainan kokonaiskustannuksiin. Mikäli lainan todellinen vuosikorko putoaa 7,43 prosentista 5,28 prosenttiin, putoavat myös lainan kokonaiskustannukset oleellisesti. 

Esimerkki koron vaikutuksista lainan (50 000 €) kokonaiskustannuksiin:

Laina-aikaTodellinen vuosikorko (%)Kuukausierä (euroa)Kokonaiskustannukset (euroa)
5 vuotta7,43947,5656 879
10 vuotta7,43534,3364,144
15 vuotta7,43399,471 916
20 vuotta7,43333,9880 180
25 vuotta7,43296,388 914

Lainan takaisinmaksu pähkinänkuoressa: 

 • Lainan lyhentäminen tapahtuu suoraan pankille tai rahoituslaitokselle helposti ennakoitavissa kuukausierissä. Kuukausierät sisältävät lyhennyksen, koron sekä mahdolliset käsittelymaksut. 
 • Voit lyhentää lainaa sovittua suuremmissa kuukausierissä tai maksaa sen pois kokonaan ennenaikaisesti. Tällöin lainan kustannukset jäävät pienemmiksi. 

Sortterin lainalaskurin avulla voit helposti mitoittaa laina-ajan talouteesi sopivaksi muuttamalla laina-ajan pituutta. Lainalaskurin avulla selvität näppärästi myös lainasi kaikki kulut, maksut ja todellisen vuosikoron.

Mistä lainaa 50 000 euroa? 

Lainan hakeminen on nykyisin helppoa. Voit hakea tarpeisiisi sopivan 50 000 euron lainan kilpailuttamalla lainatarjoukset joko itse tai netin maksuttomien lainavertailupalveluiden avulla. 

Lainojen kilpailuttaminen on osa vastuullista talouden hallintaa. Kilpailuttamalla lainat voit säästää satoja tai jopa tuhansia euroja laina-aikana pienempien korkokulujen ansiosta. 

Lainojen kilpailuttamisessa apunasi on Sortter, Suomen luotettavimmaksi lainavertailuksi  vuonna 2023 valittu lainavertailupalvelu. 

Näin voit kilpailuttaa lainat Sortterin palvelussa: 

 • Täytä maksuton lainahakemus Sortterin nettisivuilla. Muistathan, että huolellisesti täytetty hakemus nopeuttaa lainanhakuprosessia.
 • Vertaile lainatarjoukset ja valitse edullinen 50 000 euron laina. 
 • Allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 • Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahat siirtyvät tilillesi nopeasti, viimeistään parin arkipäivän kuluessa. 

Lainojen kilpailuttaminen ei velvoita sinua ottamaan lainaa. Voit siis rauhassa pohtia, mikä rahoitusvaihtoehto sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.

Usein kysytyt kysymykset

 • Sortter tekee yhteistyötä vain luotettavien ja vastuullisten pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Vastuullinen luotonantaja myöntää lainaa ainoastaan asiakkaalle, jolla on taloudelliset edellytykset maksaa lainansa takaisin. 

  Voit hakea lainaa 50 000 euroa, mikäli täytät seuraavat ehdot: 

  • Olet täysi-ikäinen
  • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • Sinulla on tili suomalaisessa pankissa ja asut vakituisesti Suomessa
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

  Suurempien lainasummien kohdalla lainanantajat arvioivat lainanhakijan taloudellista tilannetta erityisen tarkasti.

 • Lainojen kilpailuttaminen on nopein ja varmin  tapa löytää rahoitusmarkkinoiden edullisimmat lainatarjoukset. Kilpailuttamisen voit tehdä joko itse ottamalla yhteyttä pankkeihin tai käyttämällä netin maksuttomia lainavertailupalveluita. Sortterin palvelussa voit tavoittaa jopa yli 20 pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä hakemuksella vain muutamassa minuutissa.

 • Kotimainen Sortter valittiin vuonna 2023 Suomen luotettavimmaksi lainavertailupalveluksi. Sortterin palvelussa lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan, joten voit helposti valita tarpeisiisi sopivan edullisen lainan. Sortter tekee yhteistyötä ainoastaan luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

 • Vakuudettomien kulutusluottojen korko vaihtelee 4-20 prosentin välillä. Suurten lainojen korko on lähtökohtaisesti pienempi kuin pienten lainojen. Lopullinen korko muodostuu kuitenkin asiakaskohtaisesti pankin tekemän riskiarvion perusteella. Korkoon vaikuttaa muun muassa lainasumma, laina-aika ja lainanhakijan taloudellinen tilanne.

 • Tyypillisiä käyttökohteita 50 000 euron lainalle ovat remontointi, auton ostaminen ja lainojen yhdistäminen. Vakuudeton kulutusluotto sopii myös yritystoiminnan käynnistämiseen ja pyörittämiseen. 50 000 euron lainalla voit rahoittaa esimerkiksi yrityksen tarvitsemat investoinnit, kuten laitehankinnat ja henkilöstön palkkaamisen.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.