Kiinteistövakuudellinen laina yrityksen rahoitustarpeisiin

Lähes kaikki yritykset tarvitsevat ennemmin tai myöhemmin ulkopuolista rahoitusta. Kiinteistövakuudellinen laina on vakuudellinen yrityslaina, jossa yrityksen tai yrittäjän omistama kiinteistö toimii lainan vakuutena. Kilpailuttamalla lainat voit löytää talouteesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Lainasumma

25 000 €

Laina-aika

6 kuukautta
4 306 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Lähes kaikki yritykset tarvitsevat ennemmin tai myöhemmin ulkopuolista rahoitusta. Kiinteistövakuudellinen laina on vakuudellinen yrityslaina, jossa yrityksen tai yrittäjän omistama kiinteistö toimii lainan vakuutena. Kilpailuttamalla lainat voit löytää talouteesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Päivitetty:

Kirjoittaja Joona

Kirjoittaja:

Joona Paakkanen

Laatuvarmistettu

Mikä on kiinteistövakuudellinen laina?

Yrityslainoja on olemassa kahdenlaisia: vakuudettomia ja vakuudellisia. Kiinteistövakuudellinen laina on nimensä mukaisesti vakuudellinen laina eli pankki vaatii lainan myöntämiseksi erillisen vakuuden. 

Kiinteistövakuudellisessa lainassa lainan vakuutena toimii yrityksen tai yrittäjän omistuksessa oleva kiinteistö. 

Kiinteistövakuudellisen lainan vakuudeksi sopivat esimerkiksi: 

 • Liiketila, kuten toimisto, kauppa tai myymälä
 • Teollisuushalli tai muu vastaava tuotantolaitos 
 • Yrittäjän oma asunto tai vapaa-ajan asunto
 • Maa ja metsä 

Lainan pantiksi asetettavan vakuuden tarkoituksena on suojata lainanmyöntäjää luottoriskeiltä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli lainanottaja ei kykene suoriutumaan maksuvelvoitteistaan, on lainanmyöntäjällä oikeus ottaa pantiksi asetettu kiinteistö haltuunsa ja käyttää sen realisoinnista saadut varat lainan takaisinmaksuun.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Usein kysytyt kysymykset

 • Kiinteistövakuudellinen laina on vakuudellinen yrityslaina, jota yritykset voivat hakea esimerkiksi hankkeiden ja investointien rahoittamiseen. Kiinteistövakuudellisessa lainassa lainan vakuutena toimii yrityksen tai yrittäjän omistuksessa oleva kiinteistö.

 • Kiinteistövakuudellisen lainan vakuudeksi käy yrityksen tai yrittäjän omistama kiinteistö, kuten liiketila, teollisuuskiinteistö, oma asunto tai vapaa-ajan asunto. Joissain tapauksissa myös maa ja metsä käyvät lainan vakuudeksi.

 • Kiinteistövakuudellista lainaa voi hakea kymmenistä tuhansista euroista jopa kahdeksaan miljoonaan euroon. Lopullinen lainasumma määräytyy aina asiakaskohtaisesti lainanmyöntäjän tekemän arvion perusteella.  Luotonmyöntäjä arvioi esimerkiksi yrityksen luottokelpoisuutta sekä lainan vakuutena toimivan kiinteistön arvoa. Muistathan, että lainaa ei saa koskaan koko kiinteistön arvosta.

Kuinka paljon kiinteistövakuudellista lainaa voi saada? 

Kiinteistövakuudellisen lainan lainasumma määräytyy lainanhakijan sekä lainan vakuudeksi asetettavan kiinteistön arvon perusteella. Parhaimmillaan kiinteistövakuudellista lainaa voi saada jopa 8 miljoonaa euroa

Lainaa haettaessa kannattaa huomioida, että lainaa ei saa koskaan koko kiinteistön arvosta. Lainan ja kiinteistön vakuuden arvon suhde on yleensä enintään 75 % eli miljoonan euron arvoista vakuutta vastaan voi saada lainaa 750 000 euroa. 

Kiinteistövakuudellinen laina pähkinänkuoressa

 • Lainasumma: 10 000 – 8 000 000 euroa
 • Takaisinmaksuaika: 1–60 kk 
 • Korko: alkaen 0,60 % kuukaudessa 

Lopullinen lainasumma ja lainan ehdot määräytyvät aina asiakaskohtaisesti luotonmyöntäjän tekemän riskianalyysin perusteella. Myönnettävä lainasumma vaihtelee siten lainaa nostavan yrityksen ja pantiksi asetetun kiinteistön mukaan. 

Kiinteistön arvon arvioinnissa rahoittajat käyttävät kokeneita kiinteistöalan ammattilaisia, jotka pohjaavat arvionsa saatavilla olevaan monimutkaiseen dataan. 

Kiinteistön arvo määräytyy muun muassa sen kunnon ja sijainnin perusteella.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Mitkä ovat ehdot kiinteistövakuudelliselle lainalle?

Kiinteistövakuudellista lainaa voivat hakea ainoastaan sellaiset yritykset, joilla on asettaa luotonmyöntäjän kriteerit täyttävä kiinteistö lainan vakuudeksi. 

Lainanhakuprosessin aikana rahoittaja tutkii huolellisesti myös lainaa hakevan yrityksen taustat esimerkiksi luottokelpoisuuden ja olemassa olevien velvoitteiden osalta. Käytännössä tämän due diligence -menetelmän tarkoituksena on arvioida sitä, onko lainanhakijalla edellytyksiä maksaa hakemansa laina takaisin. 

Yrityksen luottokelpoisuutta arvioidessaan lainanmyöntäjä voi pyytää yritystä toimittamaan esimerkiksi tuoreimman tilinpäätöksen ja liiketoimintasuunnitelman lainapäätöksen tueksi. 

Edellytykset kiinteistövakuudelliselle lainalle: 

 • Lainan vakuudeksi on asettaa kiinteistö, joka täyttää luotonmyöntäjän asettamat kriteerit. Lainan edellytyksenä voi esimerkiksi olla, että kiinteistö sijaitsee yli 50 000 asukkaan kunnassa, eikä siinä saa olla muita kiinnityksiä.
 • Yrityksen luottotietojen on oltava kunnossa. Kiinteistövakuudellisen lainan saaminen yleensä edellyttää sitä, että yritys on hoitanut aiemmat maksuvelvoitteensa moitteettomasti. 
 • Yritystoiminnan on oltava riittävän suurta ja jatkuvaa. Kiinteistövakuudellista lainaa ei lähtökohtaisesti myönnetä yrityksille, jonka toiminta ei ole riittävän suurta haettavaan lainasummaan nähden tai sen toiminta vaikuttaa kannattamattomalta pitkällä tähtäimellä.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Mihin käyttötarkoituksiin kiinteistövakuudellinen laina sopii? 

Kiinteistövakuudellinen laina tarjoaa potentiaalisen keinon rahoittaa niin pienet kuin suuret investoinnit yritystoiminnan eri vaiheissa. Lainan panttina toimivan kiinteistön arvosta riippuen kiinteistövakuudellista lainaa voi saada jopa useita miljoonia euroja. 

Kiinteistövakuudellinen laina sopii myös äkilliseen rahantarpeeseen. Rahat voi saada tilille parhaimmillaan jopa muutamassa päivässä lainahakemuksen jättämisestä. 

Kiinteistövakuudellisen lainan käyttötarkoituksia: 

Lyhytaikainen rahoitustarve

Kiinteistövakuudellinen laina sopii lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen ennen pysyvän rahoitusratkaisun hankkimista. Lyhytaikaisia käyttökohteita ovat esimerkiksi myyntiennakot, kehittämisvalmistelujen rahoittaminen ja kiinteistön oston takaus. 

Käyttöpääoman rahoittaminen 

Yrityksen juokseviin menoihin sitoutuvaa rahoitusta kutsutaan käyttöpääomaksi. Kiinteistövakuudellisella lainalla voi rahoittaa näitä yrityksen päivittäisiä kuluja ja toimintoja. Se sopii esimerkiksi laitteiden tai tavaroiden hankkimiseen ja liiketoiminnan laajentamiseen. Sillä voi kattaa myös erilaisia velvoitteita, kuten veroja ja hallintomaksuja. 

Investoinnit ja hankkeet 

Tietyn hankkeen tai investoinnin toteuttaminen voi olla ratkaisevaa yrityksen kasvutavoitteiden kannalta. Kiinteistövakuudellinen laina on lainaa, jolla voi rahoittaa esimerkiksi hankkeen suunnitteluprosessin tai uuden tuotantolaitoksen rakentamisen. Se sopii myös esimerkiksi tontin ostamiseen tai kiinteistön kunnostamiseen.

Mitä riskejä kiinteistövakuudelliseen lainaan sisältyy? 

Muiden lainatuotteiden tavoin myös kiinteistövakuudelliseen lainaan sisältyy riskejä, jotka lainanhakijan kannattaa huomioida ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Merkittävin riski on riski lainan vakuuden menettämisestä. Mikäli velallinen ei syystä tai toisesta kykene suoriutumaan lainansa maksamisesta, pankilla on oikeus realisoida vakuus kulujen ja korkojen kattamiseksi. 

Lainaamiseen liittyviä riskejä voi ehkäistä huolellisella riskianalyysillä: ennen lainanhakuprosessin aloittamista lainanhakijan on tärkeää pohtia perusteellisesti, mitkä ovat sen todelliset edellytykset hakea lainaa.

Vaikka harkitut riskit voivat olla perusta liiketoiminnan menestykselle, ei lainaa tule koskaan ottaa holtittomasti yli oman maksukyvyn.

Näin kilpailutat lainat:

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Kiinteistövakuudellista lainaa Estategurulta 

Vuonna 2014 perustettu Estateguru on lisensoitu yleiseurooppalainen joukkorahoitusalusta pk-yritysten kiinteistövakuudellisille lainoille. Estategurun kautta voit hakea kiinteistövakuudellista lainaa yrityksesi eri tarpeisiin aina 8 miljoonaan euroon saakka.

Estategurun lainatuotevalikoimasta löytyy kolme kiinteistövakuudellista lainatyyppiä: 

 • Siltalaina on lyhytaikainen yrityslaina, joka auttaa lainanhakijaa täyttämään olemassa olevat velvoitteen lyhyellä aikavälillä. 
 • Käyttöpääomalaina sopii yrityksen juoksevien kulujen rahoittamiseen. 
 • Kehityslaina on lainatuote, joka mahdollistaa esimerkiksi yrityksen eri hankkeiden ja investointien rahoittamisen. 

Estategurun kautta yritysvakuudellista lainaa voivat hakea EU:ssa olevat oikeushenkilöt, joiden kiinteistövakuudet sijaitsevat Virossa, Latviassa, Liettuassa, Suomessa, Saksassa, Espanjassa, Portugalissa, Alankomaissa, Italiassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Irlannissa. 

Estategurun toiminta on säänneltyä kaikissa sen toimintamaissa, joissa sovellettava sääntely on olemassa.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logoMomentum HelsinkiCertum logo

Kilpailuta lainat Sortterin yrityslainavertailussa

Suomen luotettavimmaksi lainavertailuksi vuonna 2023 valitun Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa voit kilpailuttaa yrityslainat nopeasti ja vaivattomasti.

Lainojen kilpailuttaminen palvelussamme on helppoa. Täyttämällä yhden lainahakemuksen voit saada useita lainatarjouksia, jotka esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. 

Näin kilpailutat yrityslainat: 

 1. Täytä lomake huolellisesti Sortterin palvelussa. 
 2. Lähetä hakemus.
 3. Vertaile lainat ja valitse tarpeitasi vastaava lainatarjous.
 4. Vahvista yrityksen tiedot lainanantajan ohjeiden mukaisesti.

Lainojen kilpailuttaminen ei velvoita sinua ottamaan lainaa. Lainasopimus vahvistetaan lainanantajan ohjeiden mukaisesti heidän omilla verkkosivuillaan. 

Huomioithan, että lainanantaja voi pyytää sinua toimittamaan liitteitä ennen lainasopimuksen vahvistamista. 

Lainojen kilpailuttaminen on tunnetusti fiksua talouden hallintaa. Kilpailuttamalla lainat voit pienellä vaivalla löytää omia tarpeita vastaavan edullisen lainatarjouksen. 

Muiden lainatuotteiden tavoin myös yrityslainat kannattaa kilpailuttaa. Eri pankkien lainatarjousten välillä voi olla suuriakin eroja, jolloin kilpailuttaminen on ainoa varma keino löytää lainamarkkinoiden edullisimmat lainatarjoukset. Tällöin et maksa lainastasi turhia kuluja. 

Muistathan kilpailuttaa myös olemassa olevat lainat – vähintään kerran vuodessa tai puolen vuoden välein.

Usein kysytyt kysymykset

 • Estateguru on vuonna 2014 perustettu joukkorahoitusalusta kiinteistövakuudellisille lainoille. Estategurun kautta yritys voi hakea kiinteistövakuudellista lainaa jopa 8 miljoonaan euroon saakka. Lainan vakuutena toimii yrityksen tai yrittäjän omistuksessa oleva kiinteistö, kuten liiketila tai yrittäjän oma asunto.

 • Estategurun kiinteistövakuudellista lainaa voi hakea EU:ssa oleva oikeushenkilö, jonka kiinteistövakuudet sijaitsevat Virossa, Latviassa, Liettuassa, Suomessa, Saksassa, Espanjassa, Portugalissa, Alankomaissa, Italiassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Irlannissa.

 • Lainojen kilpailuttamisen avulla voit löytää lainamarkkinoiden edullisimmat lainatarjoukset. Kilpailuttamalla lainat voit varmistaa, ettet maksa lainastasi turhia kuluja. Muiden lainatuotteiden tavoin myös yrityslainat kannattaa kilpailuttaa. Muistathan, että myös olemassa olevat lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa tai puolen vuoden välein.

 • Suomen luotettavimmaksi lainavertailuksi vuonna 2023 valitun Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa voit kilpailuttaa lainat kätevästi sähköisellä hakemuksella vain muutamassa minuutissa. Kilpailuttamisen jälkeen saat välittömästi lainatarjoukset, jotka esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan.

Kirjoittaja Joona

Kirjoittaja

Joona Paakkanen

Joona on sisällöntuotannon ammattilainen, joka nauttii laadukkaiden verkkosisältöjen tuottamisesta asiakasviestinnän tarpeisiin. Joonalla on liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto Savonia-ammattikorkeakoulusta, “pääaineenaan” taloushallinto. Talouden eri ilmiöihin myös koulutuksensa kautta perehtynyt Joona on tuottanut pankki- ja rahoitusalaan liittyviä tekstejä vuodesta 2021 lähtien

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.