Halvin laina löytyy kilpailuttamalla

Lähetä ilmainen hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse itsellesi edullisin laina

Lainalaskuri - löydä talouteesi sopiva laina

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
295 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 295 €, takaisinmaksettava summa 17 700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92 %.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 295 €, takaisinmaksettava summa 17 700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92 %.

Lähetä ilmainen hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse itsellesi edullisin laina

Halvin laina korkotakuulla

Vertaa lainat Sortterin avulla ja valitse halvin tarjous, niin saat lainalle parhaan koron takuun. Näin sinun ei tarvitse huolehtia, olisitko saanut lainan jotakin muuta kautta halvemmalla. Jos näin kävisi, hyvitämme sinulle lainojen välisen hintaerotuksen Parhaan koron takuun mukaisesti.

Sen sijaan, että sinun täytyisi kysellä tarjouksia useasta eri paikasta, voit kilpailuttaa lainat helposti Sortterin avulla. Lähetä hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse itsellesi halvin laina. Lainan hakeminen ja tarjousten vertaaminen on sinulle täysin ilmaista. Kilpailutamme hakemuksesi kymmenillä pankeilla ja rahoituslaitoksilla, jotta saat lainaa mahdollisimman edullisesti. Järjestämme saamasi tarjoukset edullisuusjärjestykseen ja suosittelemme aina aidosti halvinta tarjousta.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,5
Perustuu 163 arvosteluun.
powered by

Halvin laina kerryttää vähemmän maksettavaa

Lainaa ottaessa kannattaa yleensä valita saatavilla olevista vaihtoehdoista edullisin. Pienikorkoinen laina tarkoittaa lainanottajalle matalampia lainanhoitokustannuksia, jolloin rahaa jää muuhun käyttöön enemmän.

Halvan ja kalliin lainan ero voi muodostua suureksi etenkin, jos laina-aika on pitkä. Esimerkiksi yhden prosenttiyksikön ero koroissa tarkoittaa yleensä satojen eurojen erotusta lainakustannuksissa.

Halpakorkoisen lainan puolesta puhuu myös se, että edullinen laina lyhenee nopeammin ja tulee kalliimpaa lainaa aikaisemmin takaisinmaksetuksi.

Näin vertailet lainan

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Halpa laina ilman vakuuksia

Kun haet lainaa Sortterin kautta, et tarvitse ollenkaan vakuuksia tai takaajia. Näin vältyt vakuuksien järjestelyyn liittyvältä työltä sekä paperirumbalta, eikä sinun tarvitse miettiä ketä kysyä takaamaan lainaasi. Vakuudeton laina on erinomainen vaihtoehto erilaisten hankintojen rahoittamiseen ja pienempien luottojen yhdistämiseen. Laina joustaa taloutesi ja elämäntilanteesi mukaan. Voit maksaa vakuudettoman lainan takaisin halutessasi ennenaikaisesti ilman lisäkustannuksia tai tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä niin halutessasi.

Edullista lainaa nopeaankin tarpeeseen - saat rahat tilillesi jopa samana päivänä

Yhteistyökumppanimme maksavat lainan tilillesi jopa samana päivänä, kun olet hyväksynyt haluamasi tarjouksen. Rahat siirretään käyttöösi kuitenkin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa, joten Sortterin kautta kilpailutettu laina sopii erinomaisesti hieman akuutimpaankin rahoitustarpeeseen. Halvin laina voi löytyä nopeasti ja sujuvasti. Älä siis tyydy ensimmäiseen kohtaamaasi lainavaihtoehtoon, vaan vertaile helposti eri vaihtoehtoja palvelumme avulla. Voit säästää merkittävän summan rahaa - asiakkaidemme saamien edullisimman ja kalleimman lainatarjouksen välinen erotus on keskimäärin 1 527 €. Vertailulla on todellakin väliä!

Sortter arvostelut – asiakkaiden kokemuksia

 • profile image
  Markku Nevanoja
  21.6.2022 klo 11.50.27

  Sortteriin olen hyvin tyytyväinen mutta lainanmyöntäjä ei toimita lainaa tililleni vaikka liitteet on toimitettu ja alkekirjoitus on tehty sekä laina hyväksytty.

 • profile image
  Ninni Korsow
  17.6.2022 klo 15.11.50

  Kätevä systeemi, nopeata toimintaa 👍

 • profile image
  Tuula Kulmala
  13.6.2022 klo 12.27.33

  Asiani sujui kaikin puolin hyvin, suosittelen lämpimästi.

 • profile image
  Pirjo Torkkola
  8.6.2022 klo 10.58.07

  Palvelu oli nopeaa ja sujuvaa sekä luotettavan tuntuista.

 • profile image
  Lauri Jakku
  7.6.2022 klo 16.07.34

  Toimi kuten piti, sain tilanteeseeni (lainojen yhdistely) sopivan lainan. Suosittelen: mutkatonta asiointia ja vikkelää.

Halvimmat lainat - miten ne löytää?

Halvin laina löytyy kilpailuttamalla eri pankit ja rahoitusyhtiöt keskenään. Lainojen hinnat vaihtelevat myös saman pankin sisällä, eikä halvin laina välttämättä löydy sinulle samasta pankista kuin mistä se löytyisi esimerkiksi puolisollesi.

Pankkien asiakaskohtaisen hinnoittelun vuoksi toinen henkilö voi saada lainaa esimerkiksi 6 % korolla, kun taas toiselle asiakkaalle lainan korko voi olla 10 % - vaikka kyseessä olisi sama pankki, sama lainasumma ja saman pituinen laina-aika. Henkilökohtaisen lainatarjouksen pyytäminen eri pankeista ja rahoituslaitoksista onkin ainoa luotettava tapa löytää edullisin laina.

Sortterin kautta saat yhdellä ilmaisella hakemuksella henkilökohtaisen lainatarjouksen kaikilta kumppaneiltamme ja voit valita saamistasi tarjouksista halvimman lainan. Saat ensimmäiset lainatarjoukset välittömästi hakemuksen täytettyäsi.

Hae lainatarjoukset ilmaiseksi täältä ja valitse itsellesi halvin laina.

Halpakorkoinen laina on osoitus pankin luottamuksesta lainanhakijaa kohtaan

Ennen korkotarjouksen tekemistä pankit arvioivat jokaisen lainanhakijan maksukyvyn ja hinnoittelevat lainatarjouksen tekemänsä riskiarvion mukaan. Mitä pienempi riski lainanmyöntämiseen liittyy, sitä halvemmalla korolla lainan voi saada.

Vakuudettomien lainojen koroissa on eroja pankkien välillä, sillä pankit määrittelevät koron aina tapauskohtaisesti asiakkaan arvioidun maksukyvyn mukaan. Pankkien arviot puolestaan vaihtelevat keskenään suurestikin, sillä ne painottavat asiakkaan tietoja toisistaan poikkeavalla tavalla riskiarviota tehdessään.

Kun haluat löytää itsellesi halvan lainan, vertaile pankkien tekemät tarjoukset helposti Sortterin palvelussa. Etsimme sinulle mahdollisimman edullisen lainan kymmeniltä luotonmyöntäjiltä muutamassa minuutissa.

Halvalla korolla saatu laina kertoo ennen kaikkea siitä, että luotonmyöntäjä uskoo saavansa lainaamansa rahan takaisin. Varmimmin halpakorkoinen laina löytyy silloin, kun tulot ja menot ovat sopusuhdassa keskenään, eikä lainan takaisinmaksuun liity epävarmuutta.

Pieni määrä aiempaa velkaa ei estä halvan lainan löytämistä, mutta pahasti myöhässä olevat maksut tai epävarmat tulot voivat estää lainan saamisen, tai ainakin vaikeuttaa halpakorkoisen lainan löytämistä. Lopulta lainan edullisuus ja korkoprosentin suuruus selviää sinulle tehdyistä lainatarjouksista, jotka näet vertailussamme heti hakemuksen täytettyäsi.

Kilpailuta lainat ja löydä edullisin lainatarjous

Mitkä asiat vaikuttavat lainan hintaan?

Lainojen korkotaso riippuu monesta tekijästä, mutta tärkeimmät siihen vaikuttavat asiat ovat:

 • Lainanhakija itse; mitä maksukykyisempänä luotonmyöntäjä pitää sinua, sitä halvemmalla voit saada lainaa. Tyypillisesti saat lainaa halvemmalla, mikäli olet vakituisessa työsuhteessa ja sinulla on kiinteää omaisuutta, kuten omistuasunto. Edullisen lainatarjouksen edellytys on, että pankki arvioi lainan takaisinmaksukyvyn hyväksi.
 • Myös sivilisääty voi joissakin tapauksissa vaikuttaa lainan hintaan. Pankin näkökulmasta avo- tai avioliitossa oleva henkilö voidaan katsoa varmemmaksi lainan takaisinmaksajaksi, kuin sinkkutaloudessa elävä henkilö. Pankkien hinnoittelu- ja riskipäätösmallit voivat olla hyvinkin monimutkaisia ja edellä mainittujen tekijöiden lisäksi hakijaa voidaan arvioida useiden kymmenien eri mittarien perusteella.
 • Pankkien välinen kilpailutilanne; Aivan kuten millä tahansa muullakin toimialalla, myös pankit tarvitsevat uusia asiakkaita. Usein hinnoittelulla on iso rooli pankkien asiakashankinnassa. Tämä on ehdottomasti kuluttajan etu, sillä mitä enemmän pankit kilpailevat uusista asiakkaista, sitä halvemmalla lainaa voi saada. Samalla tämä tarkoittaa sitä, ettei halvin laina välttämättä enää löydy sieltä, mistä se olisi löytynyt vielä puoli vuotta sitten.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Halpakorkoinen laina ei välttämättä ole aina halvin

Löysitkö matalakorkoisen lainatarjouksen, jonka haluaisit hyväksyä välittömästi? Halpa korko ei ole tae siitä, että laina lopulta tulee kaikista edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Etenkin isommissa lainoissa myös muilla kuluilla on väliä, sillä mitä pitempään maksat lainaa takaisin, sitä enemmän siitä kertyy myös kuluja ja sitä reilummin laina sinulle lopulta maksaa. Mitkä kaikki tekijät sitten vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin?

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Mitä tulee ottaa huomioon edullista lainaa etsiessä?

Ennen lainan valintaa kannattaa tutustua huolellisesti lainan korkoon, todelliseen vuosikorkoon, laina-aikaan, mahdollisiin avaus- tai käsittelymaksuihin, sekä mahdollisiin tilinhoito- tai laskutusmaksuihin. Näin varmistat, että valitset itsellesi halvimman lainan.

Korko

Lainan hinta määräytyy suurimmaksi osaksi korosta. Korko lasketaan avoimelle lainan pääomalle yleensä päivittäin. Lainaa voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa tahdissa, jolloin lainan euromääräinen koron osuus on pienempi. Kannattaa kuitenkin varmistaa luottoehdoista, tarvitseeko ylimääräisistä lyhennyksistä ilmoittaa pankille erikseen, jotta ne kohdentuvat lainan pääomalle.

Todellinen vuosikorko

Lainalle lasketaan todellinen vuosikorko, jotta lainatarjousten keskinäinen vertailu olisi helpompaa. Tämä laskennallinen korko pitää sisällään niin lainan korot, kuin kaikki lainaan liittyvät kulut. Kun vertaat lainoja, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Joskus toisen lainan korko voi olla pienempi, mutta suuremmat lainakulut muodostavatkin suuren osan lainan hinnasta. Vertaamalla lainoja todellisen vuosikoron mukaan löydät itsellesi halvimman lainatarjouksen.  

Laina-aika

Laina-ajalla on monesti suuri merkitys lainan kokonaiskustannuksille. Mitä pidempi laina-aika, sitä useammalta päivältä lainalle kertyy korkoa. Kannattakin aina harkita, kuinka pitkälle ajalle lainan ottaa. Jotta kokonaiskustannukset pysyvät edullisena, kannattaa laina lyhentää pois mahdollisimman nopeasti.

Avausmaksu tai käsittelymaksu

Joskus pankit perivät lainasta avaus -tai käsittelymaksun. Lainan avausmaksu voi olla korkeintaan 150 euroa, eivätkä kaikki pankit peri tätä maksua lainkaan. Avausmaksun tarkoituksena on kattaa lainan käsittelystä syntyvät kustannukset. Lainan avausmaksu saatetaan joissakin tapauksissa myös pääomittaa, joka tarkoittaa sitä, että lainan korkoa lasketaan myös avausmaksulle. Mikäli avausmaksu pääomitetaan, tämä huomioidaan todellisen vuosikoron laskennassa.

Kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu

Lainoissa on usein joko kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu. Näiden maksujen tarkoituksena on kattaa pankin laskutukseen ja maksuliikenteeseen liittyvät kustannukset. Useimmiten kuukausimaksu on noin viisi euroa. Kannattaa aina tarkistaa, voitko säästää lainan kuukausimaksuissa vastaanottamalla laskut sähköisesti.

Ketkä myöntävät lainoja Suomessa?

Suomessa toimii 61 luotonantajaa ja vertaislainanvälittäjää (tilanne 8.5.2019) sekä yhteensä 276 luottomarkkinoilla toimivaa yhteisöä (tilanne 24.5.2019). Näistä tahoista valtaosa myöntää lainoja tai kulutusluottoja yksityishenkilöille. Luottolaitoksiin lukeutuu myös pienempiä paikallisia pankkeja, jotka näyttäytyvät kuluttajalle yhden liikemerkin alla. Tästä esimerkkinä toimii Osuuspankkiryhmä ja Säästöpankkiryhmä, joihin kuuluu useita paikallisesti toimivia yhtiöitä.

Listan luotonantajista, vertaislainanvälittäjistä ja luottolaitoksista löydät Aluehallintoviraston ja Finanssivalvonnan sivuilta.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiAktiaResurs BankBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBalanziaFellow PankkiLea bankInstabankFerratumFixuraKomplett bankmyLenderLaina.fi - KertalainaCredigoHalino

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Halvinta lainaa tarjoava pankki selviää vain lainatarjousten kilpailutuksen kautta, sillä lainan hinta määräytyy aina pankin tekemän luottoarvion mukaan. Sortterin avulla kilpailutat lainat ilmaiseksi ja voit säästää satoja tai jopa tuhansia euroja.

 • Vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat pankin sekä lainanhakijan mukaan ja ovat halvimmillaan 4 %. Sortter auttaa sinua saamaan mahdollisimman monta lainatarjousta eri pankeilta, jotta löydät lainan mahdollisimman edullisella korolla.

 • Kun käytät Sortteria, järjestämme saamasi lainatarjoukset hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi myös mahdolliset avaus- tai käsittelymaksut ja on luotettava tapa verrata pankkien lainatarjouksia keskenään. Halpa lainatarjous löytyy Sortterin avulla helposti, eikä yllätyksiä pääse syntymään.

 • Lainaa hankkiessa kannattaa muistaa, että ilmoitetun koron päälle tulee muitakin lainan kuluja. Kaikki lainan kulut sisältyvät todelliseen vuosikorkoon. Sortterin lainanvertailupalvelu ilmoittaa sinulle lainan todelliset kulut läpinäkyvästi.