Halvin laina löytyy kilpailuttamalla

Lähetä ilmainen hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse itsellesi halpakorkoinen laina ilman vakuuksia

Lainalaskuri - löydä talouteesi sopiva laina

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
313 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 313 €, takaisinmaksettava summa 18 765 € sekä todellinen vuosikorko on 9,59 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 313 €, takaisinmaksettava summa 18 765 € sekä todellinen vuosikorko on 9,59 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Lähetä ilmainen hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse itsellesi halpakorkoinen laina ilman vakuuksia

Halvin laina löytyy vertailemalla pankit

Vertaa lainat helposti Sortterin avulla ja valitse saamistasi lainatarjouksista halvin. Kattavan kilpailutuksen ansiosta voit säästää lainan korko- ja käsittelykuluissa jopa satoja euroja vuodessa.

Sen sijaan, että sinun täytyisi kysellä tarjouksia useasta eri paikasta, voit kilpailuttaa lainat Sortterin avulla maksutta. Täytä lainahakemus, vertaa tarjoukset ja valitse itsellesi halvin laina saamiesi tarjousten joukosta.

Lainan hakeminen ja tarjousten vertaaminen on sinulle täysin ilmaista ja onnistuu muutamassa minuutissa. Kilpailutamme hakemuksesi pankeilla ja rahoituslaitoksilla, jotta saat lainan mahdollisimman halvalla korolla ja edullisilla käsittelymaksuilla. Järjestämme saamasi tarjoukset paremmuusjärjestykseen ja näytämme jokaisen lainaehdotuksen korot sekä kulut selkeästi. Näin halvimman lainan valitseminen on palvelussamme paitsi helppoa, myös nopeaa.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Halvin laina kerryttää vähemmän maksettavaa

Lainaa otettaessa kannattaa yleensä valita saatavilla olevista vaihtoehdoista edullisin. Pienikorkoinen laina tarkoittaa lainanottajalle matalampia lainanhoitokustannuksia, jolloin rahaa jää muuhun käyttöön enemmän. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löytää aidosti edullisimman vaihtoehdon.

Halvan ja kalliin lainan ero voi muodostua suureksi etenkin, jos laina-aika on pitkä. Esimerkiksi yhden prosenttiyksikön ero koroissa tarkoittaa yleensä satojen eurojen erotusta lainakustannuksissa.

Halpakorkoisen lainan puolesta puhuu myös se, että edullinen laina lyhenee nopeammin ja tulee kalliimpaa lainaa aikaisemmin takaisinmaksetuksi.

null

Näin vertailet lainojen hinnat ja muut tärkeät ehdot

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Halpa laina ilman vakuuksia

Kun haet lainaa Sortterin kautta, et tarvitse ollenkaan vakuuksia tai takaajia. Näin vältyt vakuuksien järjestelyyn liittyvältä vaivalta sekä paperityöltä. Vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto paitsi erilaisten hankintojen rahoittamiseen, myös pienempien luottojen yhdistämiseen. Laina joustaa taloutesi ja elämäntilanteesi mukaan. Voit halutessasi maksaa vakuudettoman lainan takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkustannuksia tai tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä ennalta sovitun kuukausierän lisäksi.

Edullista lainaa nopeaankin tarpeeseen – saat rahat tilillesi jopa samana päivänä

Halvin laina voi löytyä nopeasti ja sujuvasti. Yhteistyökumppanimme maksavat lainan tilillesi jopa samana päivänä, kun olet hyväksynyt haluamasi tarjouksen. Rahat siirretään käyttöösi kuitenkin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa, joten Sortterin kautta kilpailutettu laina sopii erinomaisesti hieman akuutimpaankin rahoitustarpeeseen.

Älä siis tyydy ensimmäiseen kohtaamaasi lainavaihtoehtoon, vaan vertaile helposti eri vaihtoehtoja palvelumme avulla. Asiakkaidemme saamien edullisimpien ja kalleimpien lainatarjouksen välinen erotus on keskimäärin 1 527 €. Vertailulla on todellakin väliä, sillä halvempi laina voi säästää merkittävän summan rahaa.

Sortter arvostelut – asiakkaiden kokemuksia

 • profile image
  Ulla Satuli
  1.12.2023 13.24.09

  Kaikki sujui verraten nopeasti ja ammattitaitoisesti.

 • profile image
  Leseniuss
  29.11.2023 16.30.17

  Uskoisin että ihan pätevä palvelu.

 • profile image
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • profile image
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

Halvimmat lainat – miten ne löytää?

Halvin laina löytyy kilpailuttamalla eri pankit ja rahoitusyhtiöt keskenään. Lainojen hinnat vaihtelevat myös saman pankin sisällä, eikä halvin laina välttämättä löydy sinulle samasta pankista kuin mistä se löytyisi esimerkiksi puolisollesi.

Pankkien asiakaskohtaisen hinnoittelun vuoksi toinen henkilö voi saada lainaa esimerkiksi 6 % korolla, kun taas toiselle asiakkaalle lainan korko voi olla 10 % – vaikka kyseessä olisi sama pankki, sama lainasumma ja samanpituinen laina-aika. Henkilökohtaisen lainatarjouksen pyytäminen eri pankeista ja rahoituslaitoksista onkin ainoa luotettava tapa löytää itselle kaikista edullisin laina.

Sortterin kautta saat yhdellä ilmaisella hakemuksella henkilökohtaisen lainatarjouksen kaikilta kumppaneiltamme. Saat ensimmäiset lainatarjoukset vertailussamme välittömästi ja voit valita saamistasi tarjouksista halvimman lainan helposti.

Hae lainatarjoukset ilmaiseksi ja valitse itsellesi vertailumme halvin laina.

Halpakorkoinen laina on osoitus pankin luottamuksesta lainanhakijaa kohtaan

Ennen korkotarjouksen tekemistä pankit arvioivat jokaisen lainanhakijan maksukyvyn ja hinnoittelevat lainatarjouksen tekemänsä riskiarvion mukaan. Mitä pienempi riski lainanmyöntämiseen liittyy, sitä halvemmalla korolla lainan voi saada.

Vakuudettomien lainojen koroissa on eroja pankkien välillä, sillä pankit määrittelevät koron aina tapauskohtaisesti asiakkaan arvioidun maksukyvyn mukaan. Pankkien arviot puolestaan vaihtelevat keskenään suurestikin, sillä ne painottavat asiakkaan tietoja toisistaan poikkeavalla tavalla riskiarviota tehdessään.

Kun haluat löytää itsellesi halvan lainan, vertaile pankkien tekemät tarjoukset helposti Sortterin palvelussa. Etsimme sinulle mahdollisimman edullisen lainan vertailussamme mukana olevilta luotonmyöntäjiltä muutamassa minuutissa.

Halvalla korolla saatu laina kertoo ennen kaikkea siitä, että luotonmyöntäjä uskoo saavansa lainaamansa rahan takaisin. Varmimmin halpakorkoinen laina löytyy silloin, kun tulot ja menot ovat sopusuhdassa keskenään, eikä lainan takaisinmaksuun liity epävarmuutta.

Pieni määrä aiempaa velkaa ei estä halvan lainan löytämistä, mutta pahasti myöhässä olevat maksut tai epävarmat tulot voivat estää lainan saamisen, tai ainakin vaikeuttaa halpakorkoisen lainan löytämistä. Lopulta lainan edullisuus ja korkoprosentin suuruus selviää sinulle tehdyistä lainatarjouksista, jotka näet vertailussamme heti hakemuksen täytettyäsi.

Täytä hakemus ja valitse vertailun halvin laina helposti

Mitkä asiat vaikuttavat lainan hintaan?

Lainojen korkotaso riippuu monesta tekijästä, mutta tärkeimmät siihen vaikuttavat asiat ovat:

Lainanhakija itse:

Mitä maksukykyisempänä luotonmyöntäjä pitää sinua, sitä halvemmalla voit saada lainaa. Tyypillisesti saat lainaa halvemmalla, mikäli olet vakituisessa työsuhteessa ja sinulla on kiinteää omaisuutta, kuten omistuasunto. Edullisen lainatarjouksen edellytys on, että pankki arvioi lainan takaisinmaksukyvyn hyväksi.

Siviilisääty, joka voi joissakin tapauksissa vaikuttaa lainan hintaan:

Pankin näkökulmasta avo- tai avioliitossa oleva henkilö voidaan katsoa varmemmaksi lainan takaisinmaksajaksi kuin sinkkutaloudessa elävä henkilö. Pankkien hinnoittelu- ja riskipäätösmallit voivat olla hyvinkin monimutkaisia ja edellä mainittujen tekijöiden lisäksi hakijaa voidaan arvioida useiden kymmenien eri mittarien perusteella.

Pankkien välinen kilpailutilanne:

Aivan kuten millä tahansa muullakin toimialalla, myös pankit tarvitsevat uusia asiakkaita. Usein hinnoittelulla on iso rooli pankkien asiakashankinnassa. Tämä on ehdottomasti kuluttajan etu, sillä mitä enemmän pankit kilpailevat uusista asiakkaista, sitä halvemmalla korolla lainaa voi saada. Samalla tämä tarkoittaa sitä, ettei halvin laina välttämättä enää löydy sieltä, mistä se olisi löytynyt vielä puoli vuotta sitten.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Halpakorkoinen laina ei välttämättä ole kokonaisuutena edullisin

Löysitkö matalakorkoisen lainatarjouksen, jonka haluaisit hyväksyä välittömästi? Halpa korko ei ole tae siitä, että laina lopulta tulee kaikista edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Etenkin pitkälle laina-ajalle otetussa lainassa myös muilla kuluilla on väliä. Mitä pidempään maksat lainaa takaisin, sitä enemmän siitä kertyy korkoprosentin lisäksi myös muita kuluja, kuten tilinhoitopalkkioita maksettavaksi. Nämä kulut on huomioitu aina todellisessa vuosikorossa, joka on vertailukelpoinen korkoprosentti eri lainatarjousten välillä. Halpaa lainaa etsittäessä kannattaakin kiinnittää huomio näihin lukuihin:

 1. Todellinen vuosikorko
 2. Takaisinmaksettava summa

Näistä todellinen vuosikorko ilmaisee lainan koron, johon on sisällytetty kaikki lainasta kertyvät maksut tai pankin perimät palkkiot. Takaisinmaksettava summa kertoo puolestaan euroina, kuinka paljon lainanantajalle maksetaan laina-aikana, mikäli maksusuunnitelmaan ei tehdä muutoksia tai lainaa ei lyhennetä sovittua nopeammassa tahdissa. Takaisinmaksettavaa summaa tarkasteltaessa on hyvä huomioida, että tämä luku sisältää myös nostetun lainan pääoman esimerkiksi näin:

 1. Lainasumma 10 000 €
 2. Korkokulut 500 €
 3. Lainan avaus- tai käsittelymaksut 150 €

= Takaisinmaksettava summa 10 650 €

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Mitä tulee ottaa huomioon edullista lainaa etsittäessä?

Ennen lainan valintaa kannattaa tutustua huolellisesti lainan korkoon, todelliseen vuosikorkoon, laina-aikaan, mahdollisiin avaus- tai käsittelymaksuihin sekä mahdollisiin tilinhoito- tai laskutusmaksuihin. Näin varmistat, että valitset itsellesi halvimman lainan.

Korko

Lainan hinta määräytyy suurimmaksi osaksi korosta. Korko lasketaan avoimelle lainan pääomalle yleensä päivittäin. Lainaa voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa tahdissa, jolloin lainan euromääräinen koron osuus on pienempi. Kannattaa kuitenkin varmistaa luottoehdoista, tarvitseeko ylimääräisistä lyhennyksistä ilmoittaa pankille erikseen, jotta ne kohdentuvat lainan pääomalle.

Todellinen vuosikorko

Lainalle lasketaan todellinen vuosikorko, jotta lainatarjousten keskinäinen vertailu olisi helpompaa. Tämä laskennallinen korko pitää sisällään niin lainan korot, kuin kaikki lainaan liittyvät kulut. Kun vertaa lainoja, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Joskus toisen lainan korko voi olla pienempi, mutta suuremmat lainakulut muodostavatkin suuren osan lainan hinnasta. Vertaamalla lainoja todellisen vuosikoron mukaan löydät itsellesi halvimman lainatarjouksen.  

Laina-aika

Laina-ajalla on monesti suuri merkitys lainan kokonaiskustannuksille. Mitä pidempi laina-aika, sitä useammalta päivältä lainalle kertyy korkoa. Kannattakin aina harkita, kuinka pitkälle ajalle lainan ottaa. Jotta kokonaiskustannukset pysyvät edullisena, kannattaa laina lyhentää pois mahdollisimman nopeasti.

Avausmaksu tai käsittelymaksu

Joskus pankit perivät lainasta avaus -tai käsittelymaksun. Lainan avausmaksu voi olla korkeintaan 150 euroa, eivätkä kaikki pankit peri tätä maksua lainkaan. Avausmaksun tarkoituksena on kattaa lainan käsittelystä syntyvät kustannukset. Lainan avausmaksu saatetaan joissakin tapauksissa myös pääomittaa, joka tarkoittaa sitä, että lainan korkoa lasketaan myös avausmaksulle. Mikäli avausmaksu pääomitetaan, tämä huomioidaan todellisen vuosikoron laskennassa.

Kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu

Lainoissa on usein joko kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu. Näiden maksujen tarkoituksena on kattaa pankin laskutukseen ja maksuliikenteeseen liittyvät kustannukset. Useimmiten kuukausimaksu on noin viisi euroa. Kannattaa aina tarkistaa, voitko säästää lainan kuukausimaksuissa vastaanottamalla laskut sähköisesti.

Ketkä myöntävät lainoja Suomessa?

Suomessa toimii 57 luotonantajaa ja vertaislainanvälittäjää (tilanne 16.8.2022) sekä yhteensä 218 luottomarkkinoilla toimivaa yhteisöä (tilanne 16.8.2022). Näistä tahoista valtaosa myöntää lainoja tai kulutusluottoja yksityishenkilöille. Luottolaitoksiin lukeutuu myös pienempiä paikallisia pankkeja, jotka näyttäytyvät kuluttajalle yhden liikemerkin alla. Tästä esimerkkinä toimii Osuuspankkiryhmä ja Säästöpankkiryhmä, joihin kuuluu useita paikallisesti toimivia yhtiöitä.

Listan luotonantajista, vertaislainanvälittäjistä ja luottolaitoksista löydät Aluehallintoviraston ja Finanssivalvonnan sivuilta.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Halvinta lainaa tarjoava pankki selviää vain lainatarjousten kilpailutuksen kautta, sillä lainan hinta määräytyy aina pankin tekemän luottoarvion mukaan. Sortterin avulla kilpailutat lainat ilmaiseksi ja voit säästää lainakuluissa satoja tai jopa tuhansia euroja.

 • Tunnistat halvimman lainan todellisesta vuosikorosta. Se laina, jonka todellinen vuosikorko on kaikista matalin, kerryttää lainanottajalle vähiten maksettavaa ja tulee kaikista edullisimmaksi.

 • Vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat pankin sekä lainanhakijan mukaan ja ovat halvimmillaan 4 %. Sortter auttaa sinua saamaan mahdollisimman monta lainatarjousta eri pankeilta, jotta löydät lainan mahdollisimman edullisella korolla.

 • Kun käytät Sortteria, järjestämme saamasi lainatarjoukset hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi myös mahdolliset avaus- tai käsittelymaksut ja on luotettava tapa verrata pankkien lainatarjouksia keskenään. Halpa lainatarjous löytyy Sortterin avulla helposti, eikä yllätyksiä pääse syntymään.

 • Lainaa nostettaessa kannattaa muistaa, että ilmoitetun koron päälle voi tulla muitakin lainaan liittyviä kuluja tai maksuja. Kaikki lainan kulut sisältyvät todelliseen vuosikorkoon ja takaisinmaksettavaan summaan. Kun käytät Sortteria, näet lainan todelliset kulut aina läpinäkyvästi. Näin tiedät, kuinka paljon laina tulee sinulle kokonaisuudessaan maksamaan.