Halvin laina löytyy kilpailuttamalla

Kilpailuttamalla voit löytää halvimman lainan helposti ja säästää sekä rahaa että aikaa. Lähetä ilmainen hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse edullinen laina ilman vakuuksia.

Lainalaskuri – laske talouteesi sopiva edullinen laina

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
295 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 295 €, takaisinmaksettava summa 17 700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 295 €, takaisinmaksettava summa 17 700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kilpailuttamalla voit löytää halvimman lainan helposti ja säästää sekä rahaa että aikaa. Lähetä ilmainen hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse edullinen laina ilman vakuuksia.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Valitse vertailun halvin lainan yhdellä silmäyksellä

Halvin laina löytyy vertailemalla pankit keskenään. Sortterilla kilpailutat pankit kattavasti ja voit valita vertailun halvimman lainan helposti. Kilpailutuksen ansiosta voit säästää lainan korko- ja käsittelykuluissa jopa satoja euroja vuodessa.

Sen sijaan, että sinun täytyisi kysellä tarjouksia useasta eri paikasta, voit hakea lainaa ja kilpailuttaa pankit Sortterin avulla maksutta. Palvelustamme löydät halvan lainan ilman vakuuksia, vaivattomasti ja reiluin ehdoin.

Lainan hakeminen ja tarjousten vertaaminen on sinulle täysin ilmaista. Kilpailutamme hakemuksesi pankeilla ja rahoituslaitoksilla, jotta saat lainan mahdollisimman halvalla korolla ja edullisilla käsittelymaksuilla. Järjestämme saamasi tarjoukset paremmuusjärjestykseen ja näytämme jokaisen lainatarjouksen korot sekä kulut selkeästi. Näin varmistat, että saat itsellesi lainan edullisin ehdoin.

Lainan hakeminen Sortterin avulla on:

 • Helppoa – saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on sinulle ilmaista
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tietosi pysyvät turvassa
 • Läpinäkyvää – näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä, jotta vertailun halvin laina löytyy helposti
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Halvin laina kerryttää vähemmän maksettavaa

Lainaa otettaessa kannattaa yleensä valita saatavilla olevista vaihtoehdoista edullisin. Pienikorkoinen laina tarkoittaa lainanottajalle matalampia lainanhoitokustannuksia. Edullisempien lainakulujen myötä rahaa jää muuhun käyttöön enemmän.

Halvan ja kalliin lainan ero voi muodostua suureksi etenkin, jos laina-aika on pitkä. Esimerkiksi yhden prosenttiyksikön ero koroissa tarkoittaa yleensä satojen eurojen erotusta lainakustannuksissa.

Halpakorkoisen lainan puolesta puhuu myös se, että edullinen laina lyhenee nopeammin ja tulee kalliimpaa lainaa aikaisemmin takaisinmaksetuksi. Lainat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löydät itsellesi aidosti edullisimman vaihtoehdon.

null

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Halvin laina ilman vakuuksia – ota nämä huomioon

Kun haet lainaa Sortterin kautta, et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Näin vältyt vakuuksien järjestelyyn liittyvältä vaivalta sekä paperityöltä. Vakuudeton laina on hyvä vaihtoehto paitsi erilaisten hankintojen rahoittamiseen, myös pienempien luottojen yhdistämiseen. Laina joustaa taloutesi ja elämäntilanteesi mukaan: voit halutessasi maksaa vakuudettoman lainan takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkustannuksia tai tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä ennalta sovitun kuukausierän lisäksi.

Jos aikeenasi on hakea lainaa, kannattaa ennen lainatarjouksen hyväksymistä tutustua huolellisesti lainan korkoon, todelliseen vuosikorkoon, laina-aikaan, mahdollisiin avaus- tai käsittelymaksuihin sekä tilinhoito- tai laskutusmaksuihin. Näin varmistat, että valitsemasi laina on paitsi talouteesi sopiva, myös kustannuksiltaan edullinen.

Korko on lainan hinta

 • Lainan hinta määräytyy suurimmaksi osaksi korosta. Korko lasketaan avoimelle lainan pääomalle yleensä päivittäin.
 • Lainaa voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa tahdissa, jolloin lainan euromääräinen koron osuus on pienempi. Kannattaa kuitenkin varmistaa luottoehdoista, tarvitseeko ylimääräisistä lyhennyksistä ilmoittaa pankille erikseen, jotta nämä kohdentuvat lainan pääomalle.

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset

 • Lainalle lasketaan todellinen vuosikorko, jotta lainatarjousten keskinäinen vertailu olisi helpompaa. Todellinen vuosikorko pitää sisällään niin lainan korot kuin kaikki lainaan liittyvät kulut. Lainoja vertailtaessa kannattaakin kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon.
 • Joskus pankit perivät lainasta avaus -tai käsittelymaksun, mutta toisinaan pankit eivät peri tätä maksua lainkaan. Avausmaksun tarkoituksena on kattaa lainan käsittelystä syntyvät kustannukset. Lainan avausmaksu saatetaan joissakin tapauksissa myös pääomittaa. Tällöin korko lasketaan myös avausmaksulle. Mikäli avausmaksu pääomitetaan, tämä huomioidaan todellisen vuosikoron laskennassa.
 • Lainoissa on usein joko kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu. Näiden maksujen tarkoituksena on kattaa pankin laskutukseen ja maksuliikenteeseen liittyvät kustannukset. Useimmiten kuukausimaksu on noin viisi euroa.
 • Joskus lainan korko voi olla pieni, mutta muut lainakulut muodostavat merkittävän osan lainan hinnasta. Kun vertailet pankkien tarjoukset todellisen vuosikoron mukaan, löydät itsellesi aidosti halvimman lainatarjouksen ja edullisimmat luottoehdot.  

Lyhyempi laina-aika vähentää lainakustannuksia

 • Laina-ajalla on suuri merkitys lainan kokonaiskustannuksiin. Mitä pidempi laina-aika, sitä useammalta päivältä lainalle kertyy korkoa. Siksi ennen lainan nostamista kannattaakin harkita, kuinka pitkälle ajalle lainan ottaa.
 • Jotta kokonaiskustannukset pysyvät matalina, kannattaa laina lyhentää pois mahdollisimman nopeasti.

Täytä hakemus ja valitse vertailun halvin laina helposti

Halpa korko on osoitus pankin luottamuksesta lainanhakijaa kohtaan

Ennen korkotarjouksen tekemistä pankit arvioivat lainanhakijan maksukyvyn. Lainatarjouksen hinnoittelu perustuu pankin tekemään riskiarvioon. Mitä pienempi riski lainanmyöntämiseen liittyy, sitä halvempi lainan korko voidaan myöntää.

Vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat pankkien välillä, koska korot määritetään asiakaskohtaisesti arvioidun maksukyvyn perusteella. Eri pankit painottavat asiakkaan tietoja eri tavoin riskiarviota tehdessään, mikä aiheuttaa eroja lainaehdoissa. Myös pankkien oma tilanne vaikuttaa myönnettävään korkoon. Mitä enemmän pankki tarvitsee uusia laina-asiakkaita, sitä alhaisemmalla korolla lainaa voi saada.

Halvalla korolla saatu vakuudeton laina kertoo ennen kaikkea siitä, että luotonmyöntäjä uskoo saavansa lainaamansa rahan takaisin. Edullista lainaa löytyy varmimmin, kun hakijan tulot ja menot ovat tasapainossa eikä lainan takaisinmaksuun liity epävarmuutta.

Pieni määrä aiempaa velkaa ei estä halvan lainan saamista, mutta merkittävät maksuhäiriöt tai epävarmat tulot voivat vaikeuttaa tai estää lainan saamisen.

Lainan edullisuus ja korkoprosentin suuruus selviävät sinulle tehdyistä lainatarjouksista, jotka näet vertailussamme heti hakemuksen täytettyäsi.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan hintaan?

Lainan hintaan eli korkotasoon eniten vaikuttavat tekijät ovat:

Lainanhakijan taloudellinen tilanne

 • Mitä maksukykyisempänä luotonmyöntäjä pitää sinua, sitä halvemmalla voit saada lainaa.
 • Tyypillisesti saat lainaa halvemmalla, mikäli olet vakituisessa työsuhteessa ja sinulla on kiinteää omaisuutta, kuten omistuasunto.
 • Edullisen lainatarjouksen edellytys on, että pankki arvioi lainan takaisinmaksukyvyn hyväksi.

Siviilisääty

 • Pankin näkökulmasta avo- tai avioliitossa oleva henkilö voidaan katsoa varmemmaksi lainan takaisinmaksajaksi kuin yksin taloudessa elävä henkilö.

Pankkien välinen kilpailutilanne

 • Aivan kuten minkä tahansa muun toimialan yritykset, myös pankit tarvitsevat uusia asiakkaita. Usein hinnoittelulla on iso rooli pankkien asiakashankinnassa. Tämä on ehdottomasti kuluttajan etu, sillä mitä enemmän pankit kilpailevat uusista asiakkaista, sitä halvemmalla korolla pankki voi lainan myöntää.
 • Samalla tämä tarkoittaa sitä, ettei halvin laina välttämättä enää löydy sieltä, mistä se olisi löytynyt vielä puoli vuotta sitten.

Pankkien hinnoittelu- ja riskipäätösmallit huomioivat lainanhakijan tilanteen hyvin laajasti. Edellä mainittujen tekijöiden lisäksi hakijaa voidaan arvioida useiden kymmenien eri mittarien perusteella.

Näin vertailet lainojen hinnat ja muut tärkeät ehdot

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Tunnistat halvimman lainan todellisesta vuosikorosta. Se laina, jonka todellinen vuosikorko on kaikista matalin, kerryttää lainanottajalle vähiten maksettavaa ja tulee kaikista edullisimmaksi. Mikäli tavoitteena on löytää edullinen laina, on todellinen vuosikorko tärkein mittari jolla lainoja kannattaa verrata keskenään.

 • Edullinen laina ja sitä tarjoava pankki selviää vain lainatarjoukset kilpailuttamalla, sillä lainan hinta määräytyy aina pankin tekemän luottoarvion mukaan. Sortterin avulla kilpailutat lainat ilmaiseksi ja voit säästää lainakuluissa jopa tuhansia euroja.

 • Vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat pankin sekä lainanhakijan mukaan ja ovat halvimmillaan 4 %. Sortterin avulla saat monta lainatarjousta eri pankeilta. Näin löydät edullista lainaa myös ilman vakuuksia tai takaajia. Hakemalla lainan Sortterin kautta, voit saada lainan matalalla korolla.

  Halpa korko ei kuitenkaan ole tae siitä, että laina tulee kokonaisuutena kaikista edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Etenkin pitkälle laina-ajalle otetussa lainassa myös muilla kuluilla on väliä. Mitä pidempään maksat lainaa takaisin, sitä enemmän siitä kertyy korkoprosentin lisäksi myös muita kuluja, kuten tilinhoitopalkkioita maksettavaksi. Nämä kulut on huomioitu aina todellisessa vuosikorossa, joka on vertailukelpoinen korkoprosentti eri lainatarjousten välillä. Mikäli aikeenasi on löytää halpa laina, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon ja takaisinmaksettavaan summaan.

 • Kun käytät Sortteria, järjestämme saamasi lainatarjoukset hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi myös mahdolliset avaus- tai käsittelymaksut ja on luotettava tapa verrata pankkien lainatarjouksia keskenään. Sortterin avulla voit säästää lainakustannuksissasi: edullinen laina löytyy Sortterin avulla helposti, eikä yllätyksiä pääse syntymään.

 • Suomessa toimii yhteensä 231 luottomarkkinoilla toimivaa yhteisöä (tilanne 2.5.2024). Näistä tahoista valtaosa myöntää lainoja tai kulutusluottoja yksityishenkilöille. Luottolaitoksiin lukeutuu myös pienempiä paikallisia pankkeja, jotka näyttäytyvät kuluttajalle yhden liikemerkin alla.

  Mikäli tavoitteena on löytää edullinen laina, kannattaa lainanantajiin tutustua rauhassa ennen lainan hakemista. Edullinen laina ei välttämättä löydy oman tutun pankin kautta. Lainavertailupalvelu Sortterin avulla voit saada useita lainatarjouksia eri lainanantajilta yhdellä hakemuksella. Lainatarjoukset on esitetty edullisuusjärjestyksessä, jotta talouteesi sopiva laina löytyy vaivattomasti ja voit säästää sievoisia summia.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo
Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.