Halvin laina 50 000 € asti

Hae, vertaa ja valitse halvin laina ilmaiseksi

Halvin laina

Valitse lainasumma

€20000

Valitse laina-aika

4 vuotta
466

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-50 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.

Parhaan koron takuu lainoille

Vertaa lainat Sortterin avulla, niin saat lainallesi parhaan koron takuun. Näin sinun ei tarvitse huolehtia, olisitko saanut lainan samoilla ehdoilla jotakin muuta kautta halvemmalla. Jos näin kävisi, hyvitämme sinulle lainojen välisen hintaerotuksen Parhaan koron takuu -ohjelmamme mukaisesti.

Halvin laina - miten sen löytää?

Halvin laina löytyy kilpailuttamalla eri pankit ja rahoitusyhtiöt keskenään, sillä lainojen hinnat vaihtelevat myös saman pankin sisällä. Pankkien asiakaskohtaisen hinnoittelun vuoksi halvin laina ei välttämättä löydy sinulle samasta pankista, kuin mistä se löytyisi esimerkiksi puolisollesi. Toinen henkilö voi saada lainaa esimerkiksi 6% korolla, kun taas toiselle asiakkaalle lainan korko voi olla 10% - vaikka kyseessä olisi sama pankki, saman suuruinen laina ja saman pituinen laina-aika. Henkilökohtaisen lainatarjouksen pyytäminen onkin ainoa luotettava tapa löytää edullisin laina. Sortterin kautta saat yhdellä maksuttomalla hakemuksella henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta kumppaneiltamme ja voit valita saamistasi tarjouksista halvimman lainan.

Hae lainatarjoukset ilmaiseksi ja valitse saamistasi tarjouksista halvin laina.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan hintaan

Lainojen korkotaso riippuu monesta tekijästä, mutta tärkeimmät siihen vaikuttavat asiat ovat:

Lainanhakija itse; mitä maksukykyisempänä luotonmyöntäjä pitää sinua, sitä halvemmalla voit saada lainaa. Tyypillisesti saat lainaa halvemmalla, mikäli mm. olet vakituisessa työsuhteessa, sinulla on omaisuutta - kuten omistuasunto ja pankki arvioi kykysi suoriutua lainan takaisinmaksusta hyväksi. Lisäksi esimerkiksi sivilisääty voi joissakin tapauksissa vaikuttaa lainan hintaan - pankin näkökulmasta avo- tai avioliitossa oleva henkilö voidaan katsoa varmemmaksi lainan takaisinmaksajaksi, kuin sinkkutaloudessa elävä henkilö. Pankkien hinnoittelu- ja riskipäätösmalli voi olla hyvinkin monimutkainen ja edellä mainittujen tekijöiden lisäksi hakijaa voidaan pankista riippuen arvioida usean sadan eri mittarin perusteella.

Pankkien välinen kilpailutilanne; Aivan kuten millä tahansa muullakin toimialalla, myös pankit tarvitsevat uusia asiakkaita. Usein hinnoittelulla on iso rooli pankkien asiakashankinnassa. Tämä on ehdottomasti kuluttajan etu - mitä enemmän pankit kilpailevat uusista asiakkaista, sitä halvemmalla lainaa voi saada. Samalla tämä tarkoittaa myös sitä, ettei halvin laina välttämättä enää löydy sieltä, mistä se olisi löytynyt vielä puoli vuotta sitten.

Mitä tulee ottaa huomioon halvinta lainaa etsiessä?

Ennen lainan valintaa kannattaa tutustua huolellisesti lainan korkoon, todelliseen vuosikorkoon, laina-aikaan, mahdollisiin avaus- tai käsittelymaksuihin, sekä mahdollisiin tilinhoito - tai laskutusmaksuihin. Näin varmistat, että valitset itsellesi halvimman lainan.

Korko

Lainan hinta määräytyy suurimmaksi osaksi korosta. Korko lasketaan avoimelle lainan pääomalle yleensä päivittäin. Lainaa voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa tahdissa, jolloin lainan euromääräinen koron osuus on pienempi. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa luottoehdoista, tarvitseeko ylimääräisistä lyhennyksistä ilmoittaa pankille erikseen, jotta ylimääräiset lyhennykset kohdentuvat lainan pääomalle.

Todellinen vuosikorko

Lainalle lasketaan todellinen vuosikorko, jotta lainatarjousten keskinäinen vertailu olisi helpompaa. Tämä laskennallinen korko pitää sisällään niin lainan korot, kuin myös kaikki lainaan liittyvät kulut. Kun vertaat lainoja, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Joskus toisen lainan korko voi olla pienempi, mutta suuremmat lainakulut muodostavatkin suuren osan lainan hinnasta. Vertaamalla lainoja todellisen vuosikoron mukaan löydät itsellesi halvimman lainatarjouksen.  

Laina-aika

Laina-ajalla on monesti suuri merkitys lainan kokonaiskustannuksille. Mitä pidempi laina-aika, sitä useammalta päivältä lainalle kertyy korkoa. Kannattakin siis aina harkita, kuinka pitkäksi ajaksi lainan ottaa ja pyrkiä lyhentämään laina pois mahdollisimman lyhyessä aikataulussa.

Avausmaksu tai käsittelymaksu

Jotkin pankit perivät lainasta avaus -tai käsittelymaksun. Lainan avausmaksu on tyypillisesti suuruudeltaan korkeintaan muutaman sata euroa, eivätkä kaikki pankit peri tätä maksua lainkaan. Avausmaksun tarkoituksena on usein kattaa pankin lainakäsittelyyn liittyvät kustannukset. Lainan avausmaksu saatetaan joissakin tapauksissa myös pääomittaa, joka tarkoittaa sitä, että lainan korkoa lasketaan myös avausmaksulle. Mikäli avausmaksu pääomitetaan, tämä huomioidaan todellisen vuosikoron laskennassa.

Kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu

Lainoissa on usein joko kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu. Näiden maksujen tarkoituksena on kattaa pankin laskutukseen ja maksuliikenteeseen liittyvät kustannukset. Useimmiten kuukausimaksu on noin viisi euroa. Kannattaa aina tarkistaa, voitko säästää lainan kuukausimaksuissa vastaanottamalla laskut sähköisesti.

Ketkä myöntävät lainaa Suomessa?

Suomessa toimii 61 luotonantajaa ja vertaislainanvälittäjää (tilanne 8.5.2019) sekä yhteensä 276 luottomarkkinoilla toimivaa yhteisöä (tilanne 24.5.2019). Näistä tahoista valtaosa myöntää lainoja myös kuluttajille. Luottolaitoksiin lukeutuu myös pienempiä paikallisia pankkeja, jotka näyttäytyvät kuluttajalle yhden liikemerkin alla. Tästä esimerkkinä toimii Osuuspankkiryhmä ja Säästöpankkiryhmä, joihin kuuluu useita paikallisesti toimivia yhtiöitä.

Listan luotonantajista, vertaislainanvälittäjistä ja luottolaitoksista löydät Aluehallintoviraston ja Finanssivalvonnan sivuilta.

Halpa laina voi löytyä helpostikin

Sen sijaan, että sinun täytyisi kysellä lainatarjouksia useasta eri paikasta, voit kilpailuttaa lainat helposti Sortterin avulla ja valita saamistasi tarjouksista itsellesi halvimman lainan - olipa kyseessä sitten uuden lainan ottaminen tai olemassa olevien lainojen kilpailuttaminen. Sortter etsii sinulle halvimmat lainatarjoukset kumppaneiltaan, aivan kuten esimerkiksi hotellisivustot etsivät sinulle halvimman hotellin, tai kuten Amazon näyttää sinulle halvimman tuotteen useasta eri kaupasta. Sortter tekee samankaltaisen vertailun lainoille ja auttaa sinua löytämään lainan mahdollisimman edullisesti.

Halvin laina Sortterin kumppaneilta

Sortter tekee yhteistyötä usean pankin ja luotonantajan kanssa. Löydät halvimman lainan yhteistyökumppaniemme valikoimasta kätevästi yhdellä hakemuksella. Hakiessasi lainaa Sortterin kautta voit saada useita lainatarjouksia ja pääset valitsemaan niiden joukosta itsellesi halvimman lainan.

Yksi hakemus, useita lainatarjouksia – me kilpailutamme lainat puolestasi ja sinä päätät, minkä lainatarjouksen valitset.

Miten Sortter toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Pankit ja lainanantajat