Halvin laina? Kilpailuttamalla lainat Sortterin avulla voit säästää

Lähetä ilmainen hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse itsellesi edullisin laina

Lainalaskuri - löydä talouteesi sopiva laina

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
295 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot

Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %, kuitenkin korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, jonka jälkeen lainasopimuksen mukainen. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5€/kk, kuukausierä on 198,01 €, takaisinmaksettava summa 11880,6 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %, kuitenkin korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, jonka jälkeen lainasopimuksen mukainen. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 295 €, takaisinmaksettava summa 17 700 € sekä todellinen vuosikorko on 6,92 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,3
  Perustuu 74 arvosteluun.
  powered by

Löydä halvin laina korkotakuulla

Vertaa lainat Sortterin avulla ja valitse halvin tarjous, niin saat lainalle parhaan koron takuun. Näin sinun ei tarvitse huolehtia, olisitko saanut lainan jotakin muuta kautta halvemmalla. Jos näin kävisi, hyvitämme sinulle lainojen välisen hintaerotuksen Parhaan koron takuun mukaisesti.

Sen sijaan, että sinun täytyisi kysellä tarjouksia useasta eri paikasta, voit kilpailuttaa lainat helposti Sortterin avulla. Lähetä hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse itsellesi halvin laina. Lainan hakeminen ja tarjousten vertaaminen on sinulle täysin ilmaista. Kilpailutamme hakemuksesi kymmenillä pankeilla ja rahoituslaitoksilla, jotta saat lainaa mahdollisimman edullisesti. Järjestämme saamasi tarjoukset edullisuusjärjestykseen ja suosittelemme aina aidosti halvinta tarjousta.

Halpa laina ilman vakuuksia

Kun haet lainaa Sortterin kautta, et tarvitse ollenkaan vakuuksia tai takaajia. Näin vältyt vakuuksien järjestelyyn liittyvältä työltä sekä paperirumbalta, eikä sinun tarvitse miettiä ketä kysyä takaamaan lainaasi. Vakuudeton laina on erinomainen vaihtoehto erilaisten hankintojen rahoittamiseen ja pienempien luottojen yhdistämiseen. Laina joustaa taloutesi ja elämäntilanteesi mukaan. Voit maksaa vakuudettoman lainan takaisin halutessasi ennenaikaisesti ilman lisäkustannuksia tai tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä niin halutessasi.

Edullista lainaa nopeaankin tarpeeseen - saat rahat tilillesi jopa samana päivänä

Yhteistyökumppanimme maksavat lainan tilillesi jopa samana päivänä, kun olet hyväksynyt haluamasi tarjouksen. Rahat siirretään käyttöösi kuitenkin viimeistään kahden arkipäivän kuluessa, joten Sortterin kautta kilpailutettu laina sopii erinomaisesti hieman akuutimpaankin rahoitustarpeeseen. Halvin laina voi löytyä nopeasti ja sujuvasti. Älä siis tyydy ensimmäiseen kohtaamaasi lainavaihtoehtoon, vaan vertaile helposti eri vaihtoehtoja palvelumme avulla. Voit säästää merkittävän summan rahaa - asiakkaidemme saamien edullisimman ja kalleimman lainatarjouksen välinen erotus on keskimäärin 1 527 €. Vertailulla on todellakin väliä!

Halvimmat lainat - miten ne löytää?

Halvin laina löytyy kilpailuttamalla eri pankit ja rahoitusyhtiöt keskenään. Lainojen hinnat vaihtelevat myös saman pankin sisällä, eikä halvin laina välttämättä löydy sinulle samasta pankista kuin mistä se löytyisi esimerkiksi puolisollesi.

Pankkien asiakaskohtaisen hinnoittelun vuoksi toinen henkilö voi saada lainaa esimerkiksi 6 % korolla, kun taas toiselle asiakkaalle lainan korko voi olla 10 % - vaikka kyseessä olisi sama pankki, sama lainasumma ja saman pituinen laina-aika. Henkilökohtaisen lainatarjouksen pyytäminen eri pankeista ja rahoituslaitoksista onkin ainoa luotettava tapa löytää edullisin laina.

Sortterin kautta saat yhdellä ilmaisella hakemuksella henkilökohtaisen lainatarjouksen kaikilta kumppaneiltamme ja voit valita saamistasi tarjouksista halvimman lainan. Saat ensimmäiset lainatarjoukset välittömästi hakemuksen täytettyäsi.

Hae lainatarjoukset ilmaiseksi täältä ja valitse itsellesi halvin laina.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan hintaan?

Lainojen korkotaso riippuu monesta tekijästä, mutta tärkeimmät siihen vaikuttavat asiat ovat:

Lainanhakija itse; mitä maksukykyisempänä luotonmyöntäjä pitää sinua, sitä halvemmalla voit saada lainaa. Tyypillisesti saat lainaa halvemmalla, mikäli olet vakituisessa työsuhteessa ja sinulla on kiinteää omaisuutta, kuten omistuasunto. Edullisen lainatarjouksen edellytys on, että pankki arvioi lainan takaisinmaksukyvyn hyväksi.

Myös sivilisääty voi joissakin tapauksissa vaikuttaa lainan hintaan. Pankin näkökulmasta avo- tai avioliitossa oleva henkilö voidaan katsoa varmemmaksi lainan takaisinmaksajaksi, kuin sinkkutaloudessa elävä henkilö. Pankkien hinnoittelu- ja riskipäätösmallit voivat olla hyvinkin monimutkaisia ja edellä mainittujen tekijöiden lisäksi hakijaa voidaan arvioida useiden kymmenien eri mittarien perusteella.

Pankkien välinen kilpailutilanne; Aivan kuten millä tahansa muullakin toimialalla, myös pankit tarvitsevat uusia asiakkaita. Usein hinnoittelulla on iso rooli pankkien asiakashankinnassa. Tämä on ehdottomasti kuluttajan etu, sillä mitä enemmän pankit kilpailevat uusista asiakkaista, sitä halvemmalla lainaa voi saada. Samalla tämä tarkoittaa sitä, ettei halvin laina välttämättä enää löydy sieltä, mistä se olisi löytynyt vielä puoli vuotta sitten.

Halpakorkoinen laina ei välttämättä ole aina halvin

Löysitkö matalakorkoisen lainatarjouksen, jonka haluaisit hyväksyä välittömästi? Halpa korko ei ole tae siitä, että laina lopulta tulee kaikista edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Etenkin isommissa lainoissa myös muilla kuluilla on väliä, sillä mitä pitempään maksat lainaa takaisin, sitä enemmän siitä kertyy myös kuluja ja sitä reilummin laina sinulle lopulta maksaa. Mitkä kaikki tekijät sitten vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin?

Mitä tulee ottaa huomioon edullista lainaa etsiessä?

Ennen lainan valintaa kannattaa tutustua huolellisesti lainan korkoon, todelliseen vuosikorkoon, laina-aikaan, mahdollisiin avaus- tai käsittelymaksuihin, sekä mahdollisiin tilinhoito- tai laskutusmaksuihin. Näin varmistat, että valitset itsellesi halvimman lainan.

Korko

Lainan hinta määräytyy suurimmaksi osaksi korosta. Korko lasketaan avoimelle lainan pääomalle yleensä päivittäin. Lainaa voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa tahdissa, jolloin lainan euromääräinen koron osuus on pienempi. Kannattaa kuitenkin varmistaa luottoehdoista, tarvitseeko ylimääräisistä lyhennyksistä ilmoittaa pankille erikseen, jotta ne kohdentuvat lainan pääomalle.

Todellinen vuosikorko

Lainalle lasketaan todellinen vuosikorko, jotta lainatarjousten keskinäinen vertailu olisi helpompaa. Tämä laskennallinen korko pitää sisällään niin lainan korot, kuin kaikki lainaan liittyvät kulut. Kun vertaat lainoja, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Joskus toisen lainan korko voi olla pienempi, mutta suuremmat lainakulut muodostavatkin suuren osan lainan hinnasta. Vertaamalla lainoja todellisen vuosikoron mukaan löydät itsellesi halvimman lainatarjouksen.  

Laina-aika

Laina-ajalla on monesti suuri merkitys lainan kokonaiskustannuksille. Mitä pidempi laina-aika, sitä useammalta päivältä lainalle kertyy korkoa. Kannattakin aina harkita, kuinka pitkälle ajalle lainan ottaa. Jotta kokonaiskustannukset pysyvät edullisena, kannattaa laina lyhentää pois mahdollisimman nopeasti.

Avausmaksu tai käsittelymaksu

Joskus pankit perivät lainasta avaus -tai käsittelymaksun. Lainan avausmaksu voi olla korkeintaan 150 euroa, eivätkä kaikki pankit peri tätä maksua lainkaan. Avausmaksun tarkoituksena on kattaa lainan käsittelystä syntyvät kustannukset. Lainan avausmaksu saatetaan joissakin tapauksissa myös pääomittaa, joka tarkoittaa sitä, että lainan korkoa lasketaan myös avausmaksulle. Mikäli avausmaksu pääomitetaan, tämä huomioidaan todellisen vuosikoron laskennassa.

Kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu

Lainoissa on usein joko kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu. Näiden maksujen tarkoituksena on kattaa pankin laskutukseen ja maksuliikenteeseen liittyvät kustannukset. Useimmiten kuukausimaksu on noin viisi euroa. Kannattaa aina tarkistaa, voitko säästää lainan kuukausimaksuissa vastaanottamalla laskut sähköisesti.

Ketkä myöntävät lainoja Suomessa?

Suomessa toimii 61 luotonantajaa ja vertaislainanvälittäjää (tilanne 8.5.2019) sekä yhteensä 276 luottomarkkinoilla toimivaa yhteisöä (tilanne 24.5.2019). Näistä tahoista valtaosa myöntää lainoja tai kulutusluottoja yksityishenkilöille. Luottolaitoksiin lukeutuu myös pienempiä paikallisia pankkeja, jotka näyttäytyvät kuluttajalle yhden liikemerkin alla. Tästä esimerkkinä toimii Osuuspankkiryhmä ja Säästöpankkiryhmä, joihin kuuluu useita paikallisesti toimivia yhtiöitä.

Listan luotonantajista, vertaislainanvälittäjistä ja luottolaitoksista löydät Aluehallintoviraston ja Finanssivalvonnan sivuilta.

Halvinta lainaa tarjoava pankki selviää vain lainatarjousten kilpailutuksen kautta, sillä lainan hinta määräytyy aina pankin tekemän luottoarvion mukaan.

Sortterin avulla kilpailutat lainat ilmaiseksi ja voit säästää satoja tai jopa tuhansia euroja.

Vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat pankin sekä lainanhakijan mukaan ja ovat halvimmillaan 4 %. Sortter auttaa sinua saamaan mahdollisimman monta lainatarjousta eri pankeilta, jotta löydät lainan mahdollisimman edullisella korolla.

Kun käytät Sortteria, järjestämme saamasi lainatarjoukset hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi myös mahdolliset avaus- tai käsittelymaksut ja on luotettava tapa verrata pankkien lainatarjouksia keskenään. Halpa lainatarjous löytyy Sortterin avulla helposti, eikä yllätyksiä pääse syntymään.

Kilpailuta lainojen korot sekä kulut, vertaa tarjoukset ja nosta halvin laina tilillesi!

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBRAbankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.