Halvin laina löytyy Sortterin avulla

Lähetä ilmainen hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse itsellesi edullisin laina

Lainalaskuri

Valitse lainasumma

15000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
288€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Parhaan koron takuu

Takaamme parhaan koron

100 % puolueeton lainavertailu

100 % puolueeton lainavertailu

100 % ilman piilokuluja

100 % ilman piilokuluja

100 % suomalainen palvelu

100 % suomalainen palvelu

Edullinen laina korkotakuulla

Vertaa lainat Sortterin avulla ja valitse halvin tarjous, niin saat lainalle parhaan koron takuun. Näin sinun ei tarvitse huolehtia, olisitko saanut lainan jotakin muuta kautta halvemmalla. Jos näin kävisi, hyvitämme sinulle lainojen välisen hintaerotuksen Parhaan koron takuun mukaisesti.

Halvin laina - miten sen löytää?

Halvin laina löytyy kilpailuttamalla eri pankit ja rahoitusyhtiöt keskenään. Lainojen hinnat vaihtelevat myös saman pankin sisällä, eikä halvin laina välttämättä löydy sinulle samasta pankista, kuin mistä se löytyisi esimerkiksi puolisollesi.

Pankkien asiakaskohtaisen hinnoittelun vuoksi toinen henkilö voi saada lainaa esimerkiksi 6% korolla, kun taas toiselle asiakkaalle lainan korko voi olla 10% - vaikka kyseessä olisi sama pankki, sama lainasumma ja saman pituinen laina-aika. Henkilökohtaisen lainatarjouksen pyytäminen eri pankeista ja rahoituslaitoksista onkin ainoa luotettava tapa löytää edullisin laina.

Sortterin kautta saat yhdellä ilmaisella hakemuksella henkilökohtaisen lainatarjouksen kaikilta kumppaneiltamme ja voit valita saamistasi tarjouksista halvimman lainan.

Hae lainatarjoukset ilmaiseksi täältä ja valitse itsellesi halvin laina.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan hintaan

Lainojen korkotaso riippuu monesta tekijästä, mutta tärkeimmät siihen vaikuttavat asiat ovat:

Lainanhakija itse; mitä maksukykyisempänä luotonmyöntäjä pitää sinua, sitä halvemmalla voit saada lainaa. Tyypillisesti saat lainaa halvemmalla, mikäli olet vakituisessa työsuhteessa ja sinulla on kiinteää omaisuutta, kuten omistuasunto. Edullisen lainatarjouksen edellytys on, että pankki arvioi lainan takaisinmaksukyvyn hyväksi.

Myös sivilisääty voi joissakin tapauksissa vaikuttaa lainan hintaan. Pankin näkökulmasta avo- tai avioliitossa oleva henkilö voidaan katsoa varmemmaksi lainan takaisinmaksajaksi, kuin sinkkutaloudessa elävä henkilö. Pankkien hinnoittelu- ja riskipäätösmallit voivat olla hyvinkin monimutkaisia ja edellä mainittujen tekijöiden lisäksi hakijaa voidaan arvioida useiden kymmenien eri mittarien perusteella.

Pankkien välinen kilpailutilanne; Aivan kuten millä tahansa muullakin toimialalla, myös pankit tarvitsevat uusia asiakkaita. Usein hinnoittelulla on iso rooli pankkien asiakashankinnassa. Tämä on ehdottomasti kuluttajan etu, sillä mitä enemmän pankit kilpailevat uusista asiakkaista, sitä halvemmalla lainaa voi saada. Samalla tämä tarkoittaa sitä, ettei halvin laina välttämättä enää löydy sieltä, mistä se olisi löytynyt vielä puoli vuotta sitten.

Mitä tulee ottaa huomioon halvinta lainaa etsiessä?

Ennen lainan valintaa kannattaa tutustua huolellisesti lainan korkoon, todelliseen vuosikorkoon, laina-aikaan, mahdollisiin avaus- tai käsittelymaksuihin, sekä mahdollisiin tilinhoito - tai laskutusmaksuihin. Näin varmistat, että valitset itsellesi halvimman lainan.

Korko

Lainan hinta määräytyy suurimmaksi osaksi korosta. Korko lasketaan avoimelle lainan pääomalle yleensä päivittäin. Lainaa voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa tahdissa, jolloin lainan euromääräinen koron osuus on pienempi. Kannattaa kuitenkin varmistaa luottoehdoista, tarvitseeko ylimääräisistä lyhennyksistä ilmoittaa pankille erikseen, jotta ne kohdentuvat lainan pääomalle.

Todellinen vuosikorko

Lainalle lasketaan todellinen vuosikorko, jotta lainatarjousten keskinäinen vertailu olisi helpompaa. Tämä laskennallinen korko pitää sisällään niin lainan korot, kuin kaikki lainaan liittyvät kulut. Kun vertaat lainoja, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Joskus toisen lainan korko voi olla pienempi, mutta suuremmat lainakulut muodostavatkin suuren osan lainan hinnasta. Vertaamalla lainoja todellisen vuosikoron mukaan löydät itsellesi halvimman lainatarjouksen.  

Laina-aika

Laina-ajalla on monesti suuri merkitys lainan kokonaiskustannuksille. Mitä pidempi laina-aika, sitä useammalta päivältä lainalle kertyy korkoa. Kannattakin aina harkita, kuinka pitkälle ajalle lainan ottaa. Jotta kokonaiskustannukset pysyvät edullisena, kannattaa laina lyhentää pois mahdollisimman nopeasti.

Avausmaksu tai käsittelymaksu

Joskus pankit perivät lainasta avaus -tai käsittelymaksun. Lainan avausmaksu voi olla korkeintaan 150 euroa, eivätkä kaikki pankit peri tätä maksua lainkaan. Avausmaksun tarkoituksena on kattaa lainan käsittelystä syntyvät kustannukset. Lainan avausmaksu saatetaan joissakin tapauksissa myös pääomittaa, joka tarkoittaa sitä, että lainan korkoa lasketaan myös avausmaksulle. Mikäli avausmaksu pääomitetaan, tämä huomioidaan todellisen vuosikoron laskennassa.

Kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu

Lainoissa on usein joko kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu. Näiden maksujen tarkoituksena on kattaa pankin laskutukseen ja maksuliikenteeseen liittyvät kustannukset. Useimmiten kuukausimaksu on noin viisi euroa. Kannattaa aina tarkistaa, voitko säästää lainan kuukausimaksuissa vastaanottamalla laskut sähköisesti.

Ketkä myöntävät lainoja Suomessa?

Suomessa toimii 61 luotonantajaa ja vertaislainanvälittäjää (tilanne 8.5.2019) sekä yhteensä 276 luottomarkkinoilla toimivaa yhteisöä (tilanne 24.5.2019). Näistä tahoista valtaosa myöntää lainoja tai kulutusluottoja yksityishenkilöille. Luottolaitoksiin lukeutuu myös pienempiä paikallisia pankkeja, jotka näyttäytyvät kuluttajalle yhden liikemerkin alla. Tästä esimerkkinä toimii Osuuspankkiryhmä ja Säästöpankkiryhmä, joihin kuuluu useita paikallisesti toimivia yhtiöitä.

Listan luotonantajista, vertaislainanvälittäjistä ja luottolaitoksista löydät Aluehallintoviraston ja Finanssivalvonnan sivuilta.

Halpa laina voi löytyä helposti

Sen sijaan, että sinun täytyisi kysellä tarjouksia useasta eri paikasta, voit kilpailuttaa lainat helposti Sortterin avulla. Lähetä hakemus, vertaa tarjoukset ja valitse itsellesi halvin laina. Lainan hakeminen ja tarjousten vertaaminen on sinulle täysin ilmaista.

Kilpailutamme hakemuksesi kymmenillä pankeilla ja rahoituslaitoksilla, jotta saat lainaa mahdollisimman edullisesti.

Mistä pankista löytyy halvin laina

avata

Halvinta lainaa tarjoava pankki selviää vain lainatarjousten kilpailutuksen kautta, sillä lainan hinta määräytyy aina pankin tekemän luottoarvion mukaan.

Sortterin avulla kilpailutat lainat ilmaiseksi ja voit säästää satoja tai jopa tuhansia euroja.

Mikä on halvin korko

avata

Vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat pankin sekä lainanhakijan mukaan ja ovat halvimmillaan 4 %. Sortter auttaa sinua saamaan mahdollisimman monta lainatarjousta eri pankeilta, jotta löydät lainan mahdollisimman edullisella korolla.

Miten valita halpa lainatarjous

avata

Kun käytät Sortteria, järjestämme saamasi lainatarjoukset hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi myös mahdolliset avaus- tai käsittelymaksut ja on luotettava tapa verrata pankkien lainatarjouksia keskenään. Halpa lainatarjous löytyy Sortterin avulla helposti, eikä yllätyksiä pääse syntymään.

Miten Sortter toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigBankKaarna lainaTF BankBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderGF MoneyLaina.fiLainaamoSurimoRisicum - KertalainaCredigoEasycreditCredit24Halino