Tililuotto tuo joustavuutta arkeesi

Tililuotto on kuin luottokortti, josta voit nostaa rahaa helposti omalle tilillesi. Tililuotto on parhaimmillaan menopiikkien tasaamisessa ja joustavana vararahastona.

Vertaile lainatarjouksia helposti

Valitse lainasumma

5 000 €

Valitse laina-aika

2 vuotta
229 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 5 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 229 €, takaisinmaksettava summa 5 493 € sekä todellinen vuosikorko on 9,59 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,5
  Perustuu 101 arvosteluun.
  powered by

5 faktaa tililuotosta

 1. Tililuotto on vakuudeton luotto, josta voit nostaa haluamasi summan.
 2. Luottoraja on useimmiten vähintään 2000 euroa.
 3. Tililuotto soveltuu parhaiten yllättävien menoerien tasaamiseen.
 4. Tililuotto ei ole yleensä edullisin pitkäaikaiseksi lainaksi.
 5. Tililuotto toimii yrityksellä kassavirran tasapainottajana.

Tililimiitti eli tililuotto erilaisissa käyttötarkoituksissa

Tililimiitti toimii parhaiten tilanteissa, joissa tarvitaan joustoa tulojen ja menojen tasapainottamiseen. Esimerkiksi loman alkaessa tililuotto voi olla hyvä ratkaisu, jos lomarahat maksetaan tilille vasta lomaltapaluun jälkeen.

Tilanteita, joissa tililuottoa usein käytetään menojen ja tulojen tasapainottamiseen:

 1. Olet vaihtamassa autoa tai muuta arvokkaampaa omaisuutta ja haluat ostaa uuden ennen kuin vanha on myyty.
 2. Teet työtä freelancerina ja sinulle maksetaan vasta projektin jälkeen.
 3. Olet saamassa veronpalautusta, mutta tarvitset rahaa etukäteen.
 4. Tarvitset rahaa käyttöösi ennen lomapalkan maksamista.
 5. Tarvitset rahaa tärkeiden menojen, kuten vuokravakuuden kattamiseksi.

Luottotilejä tarjoaa useampi eri luotonmyöntäjä

Luottotilejä, eli joustoluottoja tai saldolimiittejä, tarjoaa useampi luotonmyöntäjä. Sortterin lainavertailussa voi kilpailuttaa useamman pankin ja luottolaitoksen yhdellä hakemuksella. Maksuton joustoluottojen vertailu säästää aikaa, koska vertailu etsii useamman tarjouksen samalla kertaa, ja tarjouksista on helppo valita itselle sopivin.

Luottotili heti

Luottotilin tarve on usein tiedossa etukäteen, mutta joskus elämäntilanne saattaa muuttua nopeastikin, jolloin tarve luotolliselle tilille tulee eteen äkillisesti. Näissä tapauksissa luottotilin avaaminen nopealla aikataululla on tärkeää.

Sortterin vertailun avulla on mahdollista saada useita tarjouksia yhdellä kertaa. Lisäksi Sortter vertailee luottoja aina todellisen vuosikoron mukaan. Näin hakija näkee helposti myös eri vaihtoehtojen käsittelyajat, ja tiedot luottojen nostoajoista sekä luottotiliin liittyvistä kuluista.

Tililuoton lyhentäminen ja nostaminen

Tililuotto ei ole perinteinen kerran nostettava ja sen jälkeen pois maksettava laina. Tililuoton ideana on sen sijaan toimia eräänlaisena joustavana vara-rahastona, josta voit nostaa varoja tilillesi tarpeen mukaan.

Tililuoton lyhentäminen onnistuu omaan tahtiin ja ennalta sovituissa kuukausierissä. Yksittäisten, kalliimpien hankintojen tekemiseen kannattaa tililuoton sijaan harkita kilpailutettua kertanostoista lainaa tai kulutusluottoa.

Luottotili kevytyrittäjälle tai freelancerille

Kevytyrittäjän ja freelancerin työ on vapaata ja vaihtelevaa. Toisaalta kevytyrittäjä tai freelancer ei useimmiten saa kuukausittain maksettavaa kiinteää palkkaa. Menot ovat usein kiinteitä, mutta tulot voivat vaihdella paljonkin.

Tililuotto saattaa olla järkevä tapa tasoittaa työn kulujen ja tulojen tilapäistä epätasapainoa tilanteissa, joissa työstä saamasi palkkiot siirretään tilillesi vasta esimerkiksi kuukauden tai kahden päästä.

Luottotili yritykselle

Yritykset ovat samantyyppisessä tilanteessa tulevien rahavirtojen suhteen kuin monet kevytyrittäjät ja freelancerit. Rahaa tulee usein isompia summia kerralla, ja joskus yritys joutuu pärjäämään pidempiä aikoja ilman kassavirtaa.

Varsinkin pienyrittäjät voivat käyttää tililuottoa kätevästi kassavirtojen tasapainottamiseen freelancereiden tapaan.

Veronpalautukset luottotilin avulla tilille nopeasti

Veronpalautus tilille nyt -tyyppiset tarjoajat eivät suoraan maksa Verohallinnon veronpalautuksia asiakkaalle, vaan asiakkaalle tarjotaan luottoa tai lainaa, jonka hän maksaa pois, kun varsinainen veronpalautus maksetaan tilille

Veronpalautusten käyttäminen etukäteen voi olla perusteltua suurempien hankintojen tai välttämättömien kulujen kattamiseksi. Tällöin voit ottaa luottotilin, jolta nostetaan haluttu summa suunniteltuun hankintaan. Kun veronpalautus maksetaan omalle tilillesi, voit maksaa ottamasi luoton kerralla pois.

Tässä lähestymistavassa on kuitenkin tärkeä varmistua veronpalautuksen summasta ja veronpalautusten maksupäivästä. Nykyisin veronpalautuksia ei makseta enää tiettynä päivänä, vaan heinä- ja joulukuun välisenä aikana. Maksupäivä määrittyy sen mukaan, milloin kunkin asiakkaan oma verotus päättyy.

Loman rahoittaminen luottotilin avulla

Useilla aloilla lomapalkka maksetaan vasta lomalta palaamisen jälkeen. Tällöin käytössä ei välttämättä ole niin suurta summaa itse lomaviikkojen aikana, vaan lomalla käytetään ulkopuolista rahoitusta.

Ratkaisu voi olla tässä tapauksessa luottotili, jolta voit nostaa haluamasi summan käyttöösi loman aikana. Luoton käyttämistä lomamenojen kattamiseksi kannattaa harkita, sillä se ei ole ilmaista. Kilpailutettu tililuotto tulee kuitenkin usein edullisemmaksi ja sen korkokustannukset jäävät pienemmiksi.

Tililuotto – muista ainakin nämä

Tililuotto on siis laina, jolta voit nostaa rahaa tai maksaa ostoksia haluamallasi tavalla. Tililuoton limiitti voi olla esimerkiksi 2 000 euroa, ja voit halutessasi nostaa minkä summan tahansa, vaikkapa 200 euroa aina tarvittaessa.

Toisaalta voit myös lyhentää lainaa suuremmissa erissä, jolloin pääoma on nostettavissa myöhemmin uudelleen ilman uuden lainasopimuksen tekemistä. Koko summaa ei tarvitse nostaa, vaan saat rahaa käyttöösi juuri tarvitsemasi määrän.

Kulut ja korot on järkevää varmistaa ennen lainasopimuksen tekoa. Sortterin lainavertailu auttaa tässä maksutta, ja näet palvelussamme aina kaikki lainaan liittyvät kulut selkeästi.

Miten tililuotto eroaa luottokortista?

Luottokortti on useimmiten fyysinen kortti, kun taas tililuotolta nostetaan rahaa omalle käyttötilille.

Edullisin vaihtoehto kannattaa selvittää ennen luoton käyttämistä, sillä tililuottojen korot voivat olla luottokortteja edullisempia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä tililuotosta

Lainat ja tililuotot hinnoitellaan asiakaskohtaisesti ja niiden korot vaihtelevat lisäksi luotonantajien välillä. Jotta saat kattavan kuvan tililuottojen hinnoittelusta, luotto kannattaa kilpailuttaa maksutta Sortterin palvelussa.

Luottotililtä nostetuilla rahoilla voit maksaa normaaliin tapaan mitä tahansa ostoksia tai muita menoja. 

Tililuoton avaamisen jälkeen voit tehdä nostoja luotonmyöntäjän verkkopalvelussa.

Tililuottoa ei ole pakko ottaa omasta pankista, vaikkakin monet perinteiset pankit myöntävät luottotilejä. Myös tililuottojen tarjoajat kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät edullisimman tililuottotarjouksen.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiAktiaResurs BankAvidaBigbankNordax BankKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBraBankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoHalino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.