Tililuotto tuo joustavuutta arkeesi

Tililuotto on kuin luottokortti, josta voit nostaa rahaa helposti omalle tilillesi. Tililuotto on parhaimmillaan menopiikkien tasaamisessa ja joustavana vararahastona.

Valitse lainasumma

5 000 €

Valitse laina-aika

2 vuotta
229 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 5 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 229 €, takaisinmaksettava summa 5 493 € sekä todellinen vuosikorko on 9,59 %.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 5 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 229 €, takaisinmaksettava summa 5 493 € sekä todellinen vuosikorko on 9,59 %.

Tililuotto on kuin luottokortti, josta voit nostaa rahaa helposti omalle tilillesi. Tililuotto on parhaimmillaan menopiikkien tasaamisessa ja joustavana vararahastona.

Tililuotto eli tililimiitti – tätä se tarkoittaa

Tililuotto on vakuudeton luotto, josta voit nostaa haluamasi summan. Luottorajan voit valita vapaasti itse ja se soveltuu parhaiten menoerien tasaamiseksi tai muuhun lyhykestoiseen tarpeeseen. Pitkäaikaiseen lainan tarpeeseen tililuottoa ei kannata käyttää korkeiden vuosikorkojen takia. Vuosikorot voivat nousta jopa satoihin prosentteihin.

5 faktaa tililuotosta

 1. Tililuotto on vakuudeton luotto, josta voit nostaa haluamasi summan.
 2. Luottoraja on useimmiten vähintään 2000 euroa.
 3. Tililuotto soveltuu parhaiten yllättävien menoerien tasaamiseen.
 4. Tililuotto ei ole yleensä edullisin pitkäaikaiseksi lainaksi.
 5. Tililuotto toimii yrityksellä kassavirran tasapainottajana.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,5
Perustuu 163 arvosteluun.
powered by

Luottotilejä tarjoaa useampi eri luotonmyöntäjä

Luottotilejä, eli joustoluottoja tai saldolimiittejä, tarjoaa useampi luotonmyöntäjä. Sortterin lainavertailussa voi kilpailuttaa useamman pankin ja luottolaitoksen yhdellä hakemuksella. Maksuton joustoluottojen vertailu säästää aikaa, koska vertailu etsii useamman tarjouksen samalla kertaa, ja tarjouksista on helppo valita itselle sopivin.

Sortter arvostelut – asiakkaiden kokemuksia

 • profile image
  Markku Nevanoja
  21.6.2022 klo 11.50.27

  Sortteriin olen hyvin tyytyväinen mutta lainanmyöntäjä ei toimita lainaa tililleni vaikka liitteet on toimitettu ja alkekirjoitus on tehty sekä laina hyväksytty.

 • profile image
  Ninni Korsow
  17.6.2022 klo 15.11.50

  Kätevä systeemi, nopeata toimintaa 👍

 • profile image
  Tuula Kulmala
  13.6.2022 klo 12.27.33

  Asiani sujui kaikin puolin hyvin, suosittelen lämpimästi.

 • profile image
  Pirjo Torkkola
  8.6.2022 klo 10.58.07

  Palvelu oli nopeaa ja sujuvaa sekä luotettavan tuntuista.

 • profile image
  Lauri Jakku
  7.6.2022 klo 16.07.34

  Toimi kuten piti, sain tilanteeseeni (lainojen yhdistely) sopivan lainan. Suosittelen: mutkatonta asiointia ja vikkelää.

Tililimiitti ja tililuotto erilaisissa käyttötarkoituksissa

Tililimiitti toimii parhaiten tilanteissa, joissa tarvitaan joustoa tulojen ja menojen tasapainottamiseen. Esimerkiksi loman alkaessa tililuotto voi olla hyvä ratkaisu, jos lomarahat maksetaan tilille vasta lomaltapaluun jälkeen.

Tilanteita, joissa tililuottoa usein käytetään menojen ja tulojen tasapainottamiseen:

 1. Olet vaihtamassa autoa tai muuta arvokkaampaa omaisuutta ja haluat ostaa uuden ennen kuin vanha on myyty.
 2. Teet työtä freelancerina ja sinulle maksetaan vasta projektin jälkeen.
 3. Olet saamassa veronpalautusta, mutta tarvitset rahaa etukäteen.
 4. Tarvitset rahaa käyttöösi ennen lomapalkan maksamista.
 5. Tarvitset rahaa tärkeiden menojen, kuten vuokravakuuden kattamiseksi.

Luottotili heti

Luottotilin tarve on usein tiedossa etukäteen, mutta joskus elämäntilanne saattaa muuttua nopeastikin, jolloin tarve luotolliselle tilille tulee eteen äkillisesti. Näissä tapauksissa luottotilin avaaminen nopealla aikataululla on tärkeää.

Sortterin vertailun avulla on mahdollista saada useita tarjouksia yhdellä kertaa. Lisäksi Sortter vertailee luottoja aina todellisen vuosikoron mukaan. Näin hakija näkee helposti myös eri vaihtoehtojen käsittelyajat, ja tiedot luottojen nostoajoista sekä luottotiliin liittyvistä kuluista.

Tililuoton lyhentäminen ja nostaminen

Tililuotto ei ole perinteinen kerran nostettava ja sen jälkeen pois maksettava laina. Tililuoton ideana on sen sijaan toimia eräänlaisena joustavana vara-rahastona, josta voit nostaa varoja tilillesi tarpeen mukaan.

Tililuoton lyhentäminen onnistuu omaan tahtiin ja ennalta sovituissa kuukausierissä. Yksittäisten, kalliimpien hankintojen tekemiseen kannattaa tililuoton sijaan harkita kilpailutettua kertanostoista lainaa tai kulutusluottoa.

Luottotili kevytyrittäjälle tai freelancerille

Kevytyrittäjän ja freelancerin työ on vapaata ja vaihtelevaa. Toisaalta kevytyrittäjä tai freelancer ei useimmiten saa kuukausittain maksettavaa kiinteää palkkaa. Menot ovat usein kiinteitä, mutta tulot voivat vaihdella paljonkin.

Tililuotto saattaa olla järkevä tapa tasoittaa työn kulujen ja tulojen tilapäistä epätasapainoa tilanteissa, joissa työstä saamasi palkkiot siirretään tilillesi vasta esimerkiksi kuukauden tai kahden päästä.

Luottotili yritykselle

Yritykset ovat samantyyppisessä tilanteessa tulevien rahavirtojen suhteen kuin monet kevytyrittäjät ja freelancerit. Rahaa tulee usein isompia summia kerralla, ja joskus yritys joutuu pärjäämään pidempiä aikoja ilman kassavirtaa.

Varsinkin pienyrittäjät voivat käyttää tililuottoa kätevästi kassavirtojen tasapainottamiseen freelancereiden tapaan.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Veronpalautukset luottotilin avulla tilille nopeasti

Veronpalautus tilille nyt -tyyppiset tarjoajat eivät suoraan maksa Verohallinnon veronpalautuksia asiakkaalle, vaan asiakkaalle tarjotaan luottoa tai lainaa, jonka hän maksaa pois, kun varsinainen veronpalautus maksetaan tilille

Veronpalautusten käyttäminen etukäteen voi olla perusteltua suurempien hankintojen tai välttämättömien kulujen kattamiseksi. Tällöin voit ottaa luottotilin, jolta nostetaan haluttu summa suunniteltuun hankintaan. Kun veronpalautus maksetaan omalle tilillesi, voit maksaa ottamasi luoton kerralla pois.

Tässä lähestymistavassa on kuitenkin tärkeä varmistua veronpalautuksen summasta ja veronpalautusten maksupäivästä. Nykyisin veronpalautuksia ei makseta enää tiettynä päivänä, vaan heinä- ja joulukuun välisenä aikana. Maksupäivä määrittyy sen mukaan, milloin kunkin asiakkaan oma verotus päättyy.

Loman rahoittaminen luottotilin avulla

Useilla aloilla lomapalkka maksetaan vasta lomalta palaamisen jälkeen. Tällöin käytössä ei välttämättä ole niin suurta summaa itse lomaviikkojen aikana, vaan lomalla käytetään ulkopuolista rahoitusta.

Ratkaisu voi olla tässä tapauksessa luottotili, jolta voit nostaa haluamasi summan käyttöösi loman aikana. Luoton käyttämistä lomamenojen kattamiseksi kannattaa harkita, sillä se ei ole ilmaista. Kilpailutettu tililuotto tulee kuitenkin usein edullisemmaksi ja sen korkokustannukset jäävät pienemmiksi.

Tililuotto – muista ainakin nämä

Tililuotto on siis laina, jolta voit nostaa rahaa tai maksaa ostoksia haluamallasi tavalla. Tililuoton limiitti voi olla esimerkiksi 2 000 euroa, ja voit halutessasi nostaa minkä summan tahansa, vaikkapa 200 euroa aina tarvittaessa.

Toisaalta voit myös lyhentää lainaa suuremmissa erissä, jolloin pääoma on nostettavissa myöhemmin uudelleen ilman uuden lainasopimuksen tekemistä. Koko summaa ei tarvitse nostaa, vaan saat rahaa käyttöösi juuri tarvitsemasi määrän.

Kulut ja korot on järkevää varmistaa ennen lainasopimuksen tekoa. Sortterin lainavertailu auttaa tässä maksutta, ja näet palvelussamme aina kaikki lainaan liittyvät kulut selkeästi.

Kilpailuta laina seuraavasti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Usein kysyttyjä kysymyksiä tililuotosta

 • Lainat ja tililuotot hinnoitellaan asiakaskohtaisesti ja niiden korot vaihtelevat lisäksi luotonantajien välillä. Jotta saat kattavan kuvan tililuottojen hinnoittelusta, luotto kannattaa kilpailuttaa maksutta Sortterin palvelussa.

 • Tililuoton avaamisen jälkeen voit tehdä nostoja luotonmyöntäjän verkkopalvelussa.

 • Tililuottoa ei ole pakko ottaa omasta pankista, vaikkakin monet perinteiset pankit myöntävät luottotilejä. Myös tililuottojen tarjoajat kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät edullisimman tililuottotarjouksen.

 • Voit hakea lainaa, kun:

  • olet yli 20-vuotias
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1-15 vuoden väliltä. Halutessasi voit myös maksaa autolainan takaisin ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiAktiaResurs BankBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBalanziaFellow PankkiLea bankInstabankFerratumFixuraKomplett bankmyLenderLaina.fi - KertalainaCredigoHalino