Tililuotto tuo joustavuutta arkeesi

Tililuotto on kuin luottokortti, josta voit nostaa rahaa helposti omalle tilillesi. Tililuotto on parhaimmillaan menopiikkien tasaamisessa ja joustavana vararahastona.

Valitse lainasumma

5 000 €

Valitse laina-aika

2 vuotta
229 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 5 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 229 €, takaisinmaksettava summa 5 493 € sekä todellinen vuosikorko on 9,59 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 5 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 229 €, takaisinmaksettava summa 5 493 € sekä todellinen vuosikorko on 9,59 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Tililuotto on kuin luottokortti, josta voit nostaa rahaa helposti omalle tilillesi. Tililuotto on parhaimmillaan menopiikkien tasaamisessa ja joustavana vararahastona.

Tililuotto, eli tililimiitti – tätä se tarkoittaa

Tililuotto on vakuudeton luottolimiitti, josta voit nostaa käyttöösi haluamasi summan. Voit hakea itsellesi sopivaa luottorajaa helposti Sortterin avulla. Tililuotto soveltuu parhaiten satunnaisten menoerien tasaamiseksi tai muuhun lyhykestoiseen tarpeeseen. Mikäli rahan tarpeesi on pitkäaikainen, tulee kertalaina usein tililuottoa edullisemmaksi.

Viisi faktaa tililuotosta

 1. Tililuotto on vakuudeton luotto, josta voit nostaa haluamasi summan.
 2. Luottoraja on useimmiten vähintään 2000 euroa.
 3. Tililuotto soveltuu parhaiten yllättävien menoerien tasaamiseen.
 4. Tililuotto ei ole yleensä edullisin pitkäaikaiseksi lainaksi.
 5. Tililuotto toimii yrityksellä kassavirran tasapainottajana.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Luottotilejä tarjoaa useampi eri luotonmyöntäjä

Luottotilejä, eli joustoluottoja tai saldolimiittejä tarjoaa useampi luotonmyöntäjä. Sortterin lainavertailussa voit kilpailuttaa useamman pankin ja luottolaitoksen yhdellä hakemuksella. Maksuton joustoluottojen vertailu paitsi säästää aikaa ja vaivaa, myös pitää lainakustannukset matalina. Voit vertailla eri lainavaihtoehdot palvelussamme helposti ja valita itsellesi sopivimman rahoituksen useiden lainapäätösten joukosta.

Sortter arvostelut – asiakkaiden kokemuksia

 • profile image
  liisa jaho
  14.2.2024 13.07.46

  Todella nopeaa toimintaa, kiitos siitä.

 • profile image
  Tero Moilanen
  14.2.2024 10.41.50

  Palvelu on selkeä ja toimii nopeasti sekä luotettavasti.

 • profile image
  T B.
  11.2.2024 15.52.21

  Nopea lainan saanti ja hyvä asiakaspalvelu

 • profile image
  Taina Väänänen
  9.2.2024 13.01.42

  Sortter oli helppo, nopea ja luotettava! Mukana myös pankkeja.

 • profile image
  Lea Helttunen
  7.2.2024 12.03.46

  Erittäin tehokasta ja ystävällistä palvelua

Tililimiitti ja tililuotto erilaisissa käyttötarkoituksissa

Tililimiitti toimii parhaiten tilanteissa, joissa tarvitaan joustoa tulojen ja menojen tasapainottamiseen. Esimerkiksi loman alkaessa tililuotto voi olla hyvä ratkaisu, jos lomarahat maksetaan tilille vasta lomaltapaluun jälkeen.

Tilanteita, joissa tililuottoa usein käytetään menojen ja tulojen tasapainottamiseen:

 1. Olet vaihtamassa autoa tai muuta arvokkaampaa omaisuutta ja haluat ostaa uuden ennen, kuin vanha on myyty.
 2. Teet työtä freelancerina ja sinulle maksetaan palkka vasta projektin jälkeen.
 3. Olet saamassa veronpalautusta, mutta tarvitset rahaa etukäteen.
 4. Tarvitset rahaa käyttöösi ennen lomapalkan maksamista.
 5. Tarvitset rahaa tärkeiden menojen, kuten vuokravakuuden kattamiseksi.

Luottotili heti

Luottotilin tarve on usein tiedossa etukäteen, mutta joskus elämäntilanne saattaa muuttua nopeastikin. Tällöin tarve luotolliselle tilille voi tulla eteen äkillisesti ja luottotili täytyy saada avatuksi nopeasti.

Sortterin vertailun avulla on mahdollista saada useita tarjouksia yhdellä kertaa. Vertailemme luotot aina todellisen vuosikoron mukaan, jotta sinun on helppoa valita itsellesi sopivin luotonmyöntäjä. Näet palvelussamme maininnan niistä luotonmyöntäjistä, jotka siirtävät rahat tilille nopeasti - usein jo heti luottosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Tililuoton lyhentäminen ja nostaminen

Tililuotto ei ole perinteinen kerran nostettava ja sen jälkeen pois maksettava laina. Tililuoton ideana on sen sijaan toimia joustavana vara-rahastona, josta voit nostaa varoja tilillesi tarpeen mukaan.

Tililuoton lyhentäminen onnistuu omaan tahtiin ja ennalta sovituissa kuukausierissä. Yksittäisten, kalliimpien hankintojen tekemiseen kannattaa tililuoton sijaan harkita kilpailutettua lainaa tai kulutusluottoa.

Luottotili kevytyrittäjälle tai freelancerille

Kevytyrittäjän ja freelancerin työ on vapaata ja vaihtelevaa. Toisaalta kevytyrittäjä tai freelancer ei useimmiten saa kuukausittain maksettavaa kiinteää palkkaa. Menot ovat usein kiinteitä, mutta tulot voivat vaihdella paljonkin.

Tililuotto on suosittu tapa tasoittaa tulojen ja menojen tilapäistä epätasapainoa tilanteissa, jolloin työstä saamasi palkkiot siirretään tilillesi vasta kuukauden tai kahden päästä.

Luottotili yritykselle

Yritykset ovat samantyyppisessä tilanteessa tulevien rahavirtojen suhteen, kuin monet kevytyrittäjät tai freelancerit. Yrityksen laskutus voi olla kausiluonteista. Toisinaan kassaan tulee suurempia summia rahaa, mutta välillä yritys joutuu pärjäämään pidempiä aikoja ilman merkittävää kassavirtaa.

Varsinkin pienyrittäjät voivat käyttää tililuottoa kätevästi kassavirtojen tasapainottamiseen freelancereiden tapaan. Voit lukea yritysrahoituksesta lisää tästä.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Veronpalautukset luottotilin avulla tilille nopeasti

Veronpalautus tilille nyt -tyyppiset tarjoajat eivät suoraan maksa Verohallinnon veronpalautuksia asiakkaalle, vaan tarjoavat asiakkaalle luottoa tai lainaa, jonka tämä maksaa pois, kun varsinainen veronpalautus maksetaan tilille.

Veronpalautusten käyttäminen etukäteen voi olla perusteltua suurempien hankintojen tai välttämättömien kulujen kattamiseksi. Tällöin voit ottaa luottotilin, ja nostaa halutun summan suunniteltua hankintaa varten. Kun veronpalautus maksetaan omalle tilillesi, voit maksaa ottamasi luoton kerralla pois.

Tässä lähestymistavassa on kuitenkin tärkeä varmistua veronpalautuksen summasta ja veronpalautusten maksupäivästä. Nykyisin veronpalautuksia ei makseta enää tiettynä päivänä, vaan ne tilitetään heinä- ja joulukuun välisenä aikana. Maksupäivä määrittyy sen mukaan, milloin kunkin veronmaksajan oma verotus päättyy.

Tililuotto – muista ainakin nämä

Tililuotto on laina, jolta voit nostaa rahaa tai maksaa ostoksia haluamallasi tavalla. Tililuoton limiitti voi olla esimerkiksi 2 000 euroa, ja voit halutessasi nostaa minkä summan tahansa, vaikkapa 200 euroa aina tarvittaessa.

Toisaalta voit myös lyhentää lainaa suuremmissa erissä, jolloin pääoma on nostettavissa myöhemmin uudelleen ilman uuden lainasopimuksen tekemistä. Koko summaa ei tarvitse nostaa, vaan saat rahaa käyttöösi juuri tarvitsemasi määrän.

Kulut ja korot on järkevää varmistaa ennen lainasopimuksen tekoa. Sortterin lainavertailu auttaa tässä maksutta, ja näet palvelussamme aina kaikki lainaan liittyvät kulut selkeästi.

Kilpailuta laina seuraavasti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Usein kysyttyjä kysymyksiä tililuotosta

 • Lainat ja tililuotot hinnoitellaan asiakaskohtaisesti ja niiden korot vaihtelevat lisäksi luotonantajien välillä. Jotta saat kattavan kuvan tililuottojen hinnoittelusta, luotto kannattaa kilpailuttaa maksutta Sortterin palvelussa.

 • Tililuoton avaamisen jälkeen voit tehdä nostoja luotonmyöntäjän verkkopalvelussa.

 • Tililuottoa ei ole pakko ottaa omasta pankista, vaikkakin monet perinteiset pankit myöntävät luottotilejä. Myös tililuottojen tarjoajat kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät edullisimman tililuottotarjouksen.

 • Voit hakea tililuottoa, kun:

  • olet yli 20-vuotias
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1-15 vuoden väliltä. Halutessasi voit myös maksaa luoton takaisin ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo