Tililuotto - nosta rahaa tarpeen mukaan

Tililuotto on henkilökohtainen luottotili, josta voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan. Luottotili palvelee parhaiten joustavana vararahastona.

Luottolaskuri

Valitse lainasumma

5 000 €

Valitse laina-aika

2 vuotta
229 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 5 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 229 €, takaisinmaksettava summa 5 493 € sekä todellinen vuosikorko on 9,59 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 5 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 229 €, takaisinmaksettava summa 5 493 € sekä todellinen vuosikorko on 9,59 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Tililuotto on henkilökohtainen luottotili, josta voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan. Luottotili palvelee parhaiten joustavana vararahastona.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Tililuotto on henkilökohtainen luottotili

Tililuotto on vakuudeton luottolimiitti, josta voit nostaa käyttöösi haluamasi summan. Tililuottoa on mahdollista hakea ja saada muutamasta tuhannesta aina kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Nostettu luotto maksetaan takaisin kuukausierissä, jonka myötä luottoa vapautuu uudelleen käytettäväksi.

Tililuotto soveltuu parhaiten satunnaisten menoerien tasaamiseen tai muuhun lyhytkestoiseen tarpeeseen. Mikäli rahan tarpeesi on pitkäaikainen, kannattaa tililuoton ohella harkita kertalainaa.

Tililuotto lyhyesti:

 1. Tililuotto on vakuudeton luotto, josta voit nostaa haluamasi summan.
 2. Luottoraja on usein vähintään 2000 euroa.
 3. Tililuotto soveltuu parhaiten nopeaan rahan tarpeeseen tai yllättävien menoerien tasaamiseen.
 4. Tililuotto on harvoin paras vaihtoehto pitkäaikaiseen lainan tarpeeseen.
 5. Myös yritykselle voidaan myöntää tililuottoa.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Luottotililtä voi nostaa lainaa välittömästi

Luottotili, eli joustoluotto on jatkuva luotto, joka on voimassa toistaiseksi - eli aina sen irtisanomiseen saakka. Kertaalleen myönnettyä luottoa ei siis tarvitse hakea uudestaan, vaan voit käyttää luottoa tarpeesi mukaan ilman uuden lainasopimuksen tekemistä. 

Useimmiten luottotililtä nostettava raha siirretään käyttöösi heti nostopyynnön tekemisen jälkeen. Luottotililtä voi tehdä nostoja pienemmissä erissä, eli koko myönnettyä summaa ei tarvitse käyttää. Voit nostaa rahaa juuri tarvitsemasi määrän myönnetyn luottorajan puitteissa.

Tililuoton korko ja kustannukset

Luoton korko on henkilökohtainen ja se lasketaan käytetylle lainasummalle. Käyttämätön tililuotto ei siis kerrytä korkokuluja. Vaikka korkokustannuksia ei käyttämättömästä luotosta synny, voi pankki periä luottotilin hallinnoinnista kiinteän vuosi- tai kuukausimaksun. Mahdollinen kiinteä maksu on kuitenkin pankkikohtainen ja selviää paitsi luottotarjouksesta, myös luottosopimuksesta. Kaikki pankit eivät peri kiinteää hallinnointimaksua lainkaan.

Kun harkitset uuden tililuoton avaamista, muista pyytää luottotarjous useasta eri pankista. Näin voit saada itsellesi luottosopimuksen joka on paitsi koroltaan, myös muilta kuluiltaan edullinen.

Luoton lyhentäminen ja kuukausierä

Tililuottoa lyhennetään pankille kuukausierissä, joiden suuruus sovitaan aina etukäteen. Minimilyhennys on usein prosenttiosuus myönnetystä tai käytössä olevasta luotosta. 

Tililuoton voi maksaa takaisin myös vähimmäiseriä suuremmissa maksuerissä. Lyhennetty luotto vapautuu uudelleen käytettäväksi tulevia lainatarpeita varten.

Mitä nopeammin maksat luoton takaisin, sitä vähemmän se kerryttää korkoja maksettavaksi.

Uusi tililuotto kannattaa kilpailuttaa

Sortterilla voit kilpailuttaa useamman pankin ja luottolaitoksen yhdellä hakemuksella. Maksuton kilpailutus paitsi säästää aikaa ja vaivaa, myös pitää lainakustannukset matalina. Voit vertailla eri lainavaihtoehdot palvelussamme helposti ja valita itsellesi sopivimman rahoituksen saamiesi luottotarjousten joukosta.

Uuden tililuoton avaaminen tapahtuu netissä täyttämällä lainahakemus. Ennen luottohakemuksen täyttämistä on kuitenkin selvitettävä seuraavat asiat:

 • Kuinka suuren tililuoton tarvitset?
 • Kuinka paljon haluat lyhentää luottoa kuukausittain?

Luottohakemuksella kysytään omien henkilötietojesi lisäksi perustiedot taloudellisesta tilanteestasi. Tietojen ilmoittaminen tarkasti edesauttaa saamaan uuden tililuoton edullisesti.

Kiinnitä huomiota etenkin tulojesi, menojesi sekä lainanlyhennysten oikeelliseen ilmoittamiseen. Luotonantajat tarkistavat nämä tiedot ennen lainapäätöksen tekemistä ja huolellisesti täytetty lainahakemus mahdollistaa luotonsaannin edullisin ehdoin.

Pahimmillaan puutteelliset tiedot voivat puolestaan vaikuttaa saamiisi luottopäätöksiin negatiivisesti tai estää luotonsaannin kokonaan.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat luottopäätöksen kaikilta vertailussamme olevilta luotonmyöntäjiltä. Näet luottotarjouksista kaikki luottoon liittyvät tärkeät ehdot, kuten:

 • Myönnetyn luoton määrän
 • Tililuoton koron
 • Avaus- tai hallinnointimaksut
 • Lyhennyserän suuruuden

Huomioimme kilpailutuksessa luoton todellisen vuosikoron, joka ottaa huomioon kaikki luottoon liittyvät kustannukset. Todellinen vuosikorko on vertailukelpoinen eri luottotarjousten välillä.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Vanhat luottotilit yhdistämällä voi säästää

Mikäli sinulla on useampia luottotilejä, voit saada näille paremmat ehdot uudelleenrahoittamalla ne yhdistelylainaksi. Uudelleenrahoittamisen myötä voimaan jää yksi luottosopimus, jolle voi saada paitsi edullisemman koron, myös helpommin hallittavan kuukausilyhennyksen. Lue lisää yhdistelylainoista tästä.

Kilpailuta tililuotto - voit saada luoton edullisemmin

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Usein kysyttyjä kysymyksiä tililuotosta

 • Lainat ja tililuotot hinnoitellaan asiakaskohtaisesti. Kuten muidenkin lainojen, myös tililuoton korko vaihtelee luotonantajien sekä luotonhakijoiden välillä. Jotta saat tililuotolle tarjottavan koron tietoosi, kannattaa luotto kannattaa kilpailuttaa Sortterin palvelussa.

 • Tililuoton avaamisen jälkeen voit tehdä nostoja luotonmyöntäjän verkkopalvelussa ja käyttää nostamasi luoton haluamallasi tavalla.

 • Tililuottoa ei ole pakko ottaa omasta pankista, vaikkakin monet perinteiset pankit myöntävät luottotilejä. Myös tililuottojen tarjoajat kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät edullisimman tililuottotarjouksen.

 • Voit hakea tililuottoa, kun:

  • olet yli 20-vuotias
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1-20 vuoden väliltä. Halutessasi voit maksaa luoton takaisin ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.