Valitse lainasumma

5000 €

Valitse laina-aika

2 vuotta
224€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
 • iconIlmainen hakemus
 • iconEt sitoudu mihinkään
 • iconSaat lainapäätöksen 5 minuutissa
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

5 Faktaa Tililuotosta

 1. Tililuotto on vakuudeton luotto, josta voit nostaa haluamasi summan
 2. Luottolimiitti on useimmiten vähintään 2000 €
 3. Tililuotto soveltuu parhaiten yllättävien menoerien tasaamiseen
 4. Tililuotto ei ole yleensä edullisin pitkäaikaiseksi lainaksi
 5. Tililuotto yrityksellä toimii kassavirran tasapainottajana

Tililimiitti, eli tililuotto erilaisissa käyttötarkoituksissa

Tililimiitti toimii parhaiten tilanteissa, joissa tarvitaan joustoa tulojen ja menojen tasapainottamiseen. Esimerkiksi loman alkaessa tililimiitti voi olla hyvä ratkaisu, jos lomarahat maksetaan tilille vasta lomalta palaamisen jälkeen.

Tilanteita, joissa tililuottoa usein käytetään menojen ja tulojen tasapainottamiseen:

 1. Olet vaihtamassa autoa tai muuta arvokkaampaa omaisuutta, ja haluat ostaa uuden ennen kuin vanha on myyty
 2. Teet freelancer -työtä, ja sinulle maksetaan vasta projektin jälkeen
 3. Olet saamassa veronpalautusta, mutta tarvitset rahaa etukäteen
 4. Tarvitset rahaa käyttöösi ennen lomapalkan maksamista
 5. Tarvitset rahaa tärkeiden menojen, kuten vuokravakuuden kattamiseksi

Luottotilejä tarjoaa useampi eri luotonmyöntäjä

Luottotilejä, eli joustoluottoja tarjoaa useampi luotonmyöntäjä. Sortterin lainavertailussa voi kilpailuttaa useamman pankin ja luottolaitoksen yhdellä hakemuksella. Maksuton joustoluottojen vertailu säästää aikaa, sekä etsii sinulle useamman tarjouksen, joista on helppo valita sopivin.

Luottotili heti

Vaikka luottotilin tarve on usein tiedossa etukäteen, joskus voi tilanne muuttua nopeasti ja tarve luotolliselle tilille tulee eteen pikaisesti. Näissä tapauksissa luottotilin avaaminen nopealla aikataululla on tärkeää. Sortterin vertailun avulla saa useamman tarjouksen kerralla, jolloin hakija näkee helposti myös eri vaihtoehtojen käsittelyajat ja tiedot luottojen nostoajoista sekä luottotiliin liittyvistä kuluista.

Tililuoton lyhentäminen ja nostaminen

Tililuotto ei ole perinteinen kerran nostettava ja tämän jälkeen pois maksettava laina. Tililuoton ideana on sen sijaan toimia eräänlaisena joustavana vara-rahastona, josta voit nostaa varoja tilillesi tarpeen mukaan. Tililuoton lyhentäminen onnistuu omaan tahtiin ja ennalta sovituissa kuukausierissä. Yksittäisten, kalliimpien hankintojen tekemiseen kannattaa tililuoton sijaan harkita kilpailutettua kertanostoista lainaa tai kulutusluottoa.

Luottotili kevytyrittäjälle tai freelancerille

Kevytyrittäjän ja freelancerin työ on vapaata ja vaihtelevaa. Toisaalta kevytyrittäjä tai freelancer -työntekijä ei useimmiten saa kuukausittain maksettavaa kiinteää palkkaa. Menot ovat usein kiinteitä, mutta tulot voivat vaihdella paljonkin. Varsinkin tilanteissa, joissa työstäsi saamat palkkiot siirretään tilillesi vasta esimerkiksi kuukauden tai kahden päästä, voi tililuotto olla järkevä tapa tasoittaa kulujen ja tulojen tilapäistä epätasapainoa.

Luottotili yritykselle

Yritykset ovat saman tyyppisessä tilanteessa tulevien rahavirtojen suhteen kuin monet kevytyrittäjät ja freelancerit. Rahaa tulee usein isompia summia kerralla, ja toisaalta joskus yritys joutuukin pärjäämään pidempiäkin aikoja ilman kassavirtaa. Varsinkin pienyrittäjät voivat käyttää tililuottoa kätevästi kassavirtojen tasapainottamiseen freelancereiden tapaan.

Veronpalautukset luottotilin avulla tilille nopeasti

"Veronpalautus tilille nyt”- tyyppiset tarjoajat eivät suoraan voi maksaa verohallinnon maksamia veroja suoraan asiakkaalle, vaan asiakkaalle tarjotaan luotto tai laina jonka hän maksaa pois kun veronpalautus maksetaan tilille.  Nykyisin veronpalautuksia maksetaan useimpina päivinä, ja veronpalautusten käyttäminen etukäteen voi olla perusteltua suurepien hankintojen tai välttämättömien kulujen kattamiseksi. Tällöin voit ottaa luottotilin, jolta nostetaan haluttu summa suunniteltuun hankintaan. Kun veronpalautus tulee omalle tilille, voit maksaa luoton pois kerralla. 

Tässä lähestymistavassa on kuitenkin tärkeä varmistua veronpalautuksen summasta ja veronpalautusten maksupäivästä.

Loman rahoittaminen luottotilin avulla

Useilla aloilla lomapalkka maksetaan vasta lomalta palaamisen jälkeen. Tällöin käytössä ei ole välttämättä niin suurta summaa itse lomaviikkojen aikana, vaan lomalla käytetään ulkopuolista rahoitusta. Ratkaisu voi olla tässä tapauksessa luottotili, jolta voit nostaa haluamasi summan käyttöösi loman aikana. Luoton käyttämistä lomamenojen kattamiseksi kannattaa harkita, sillä sen käyttäminen ei ole ilmaista. Kilpailutettu tililuotto tulee kuitenkin usein edullisemmaksi ja sen korkokustannukset jäävät pienemmiksi.

Tililuotto pähkinänkuoressa

Tililuotto on siis laina, jota voit nostaa tai maksaa haluamallasi tavalla. Tililuoton limiitti voi olla esimerkiksi 2 000 €, josta voit halutessasi nostaa minkä summan tahansa, esimerkiksi 200 € aina tarvittaessa. Toisaalta voit myös lyhentää lainaa suuremmissa erissä, jolloin pääoma on nostettavissa uudelleen myöhemmin ilman uuden lainasopimuksen tekemistä. Koko limiittiä ei tarvitse nostaa, vaan saat rahaa käyttöösi juuri tarvitsemasi määrän.

Kulut ja korot on järkevää varmistaa ennen lainasopimuksen tekoa. Sortterin lainavertailu auttaa tässä maksutta, ja näet palvelussamme aina kaikki lainaan liittyvät kulut selkeästi.

Miten tililuotto eroaa luottokortista?

Luottokortti on useimmiten fyysinen kortti, kun taas tililuotolta nostetaan rahaa omalle käyttötilille. Edullisin vaihtoehto kannattaa selvittää ennen luoton käyttämistä, sillä tililuottojen korot voivat olla luottokortteja edullisempia.

4 Kysymystä ja vastausta tililuotosta

Onko tililuotto edullisempi kuin laina?

suljeavaa

Lainat ja tililuotot hinnoitellaan asiakaskohtaisesti ja niiden korot vaihtelevat lisäksi luotonantajien välillä. Jotta saat kattavan kuvan tililuottojen hinnoittelusta, luotto kannattaa kilpailuttaa maksutta Sortterin palvelussa.

Mitä tiliuotolla voi maksaa?

suljeavaa

Luottotililtä nostetuilla rahoilla voit maksaa normaaliin tapaan mitä tahansa ostoksia tai muita menoja. 

Kuinka tililuotto nostetaan tilille?

suljeavaa

Tililuoton avaamisen jälkeen voit tehdä nostoja luotonmyöntäjän verkkopalvelussa.

Onko tililuotto oltava omasta pankista?

suljeavaa

Tililuottoa ei ole pakko ottaa omasta pankista, vaikkakin monet peristeiset pankit myöntävät luottotilejä. Myös tililuottojen tarjoajat kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät halvimman tililuottotarjouksen.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.