Limiittiluotto joustaa tarpeiden mukaan

Limiittiluotto on lainatuote, jossa nostetun lainan määrää voi itse säädellä kulloisenkin tarpeen mukaan. Luottolimiittiä voi käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, ja sen isoin etu on joustavuus.

Valitse lainasumma

5 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
104 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 5 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 104 €, takaisinmaksettava summa 6 240 € sekä todellinen vuosikorko on 9,48 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 5 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 104 €, takaisinmaksettava summa 6 240 € sekä todellinen vuosikorko on 9,48 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Limiittiluotto on lainatuote, jossa nostetun lainan määrää voi itse säädellä kulloisenkin tarpeen mukaan. Luottolimiittiä voi käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, ja sen isoin etu on joustavuus.

Mikä on limiittiluotto?

Luottolimiitti on toiselta nimeltään joustoluotto. Siinä lainanottajalla on käytössään maksimimäärä lainaa, jota hän voi nostaa tarvittaessa. Nostettavat summat voivat olla pieniä tai suuria lainanottajan rahan tarpeesta riippuen.

Lainalimiitti, joka kuluttajille myönnetään, on usein muutaman tuhannen euron luokkaa. Kun jo nostettua lainaa maksetaan pois, vapautuu luottolimiittiä uudelleen käyttöön.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Miten limiittiluotto toimii?

Limiittilainaa haetaan hakemuksella lainanantajalta. Lainahakemukseen merkitään haluttu limiittiluoton maksimimäärä. Kun lainanantaja on hyväksynyt hakemuksen, on lainalimiitti käytettävissä. Tämän jälkeen lainanottaja voi nostaa lainaa haluaminaan ajankohtina, haluamansa summan. Lainaa voi nostaa siis useita kertoja ilman uusia hakemuksia.

Limiittilainaa vapautuu käyttöön yhä uudelleen sitä mukaa kuin edellistä otettua lainaa on maksettu pois.

Alla oleva esimerkki kuvaa limiittiluoton toimintaperiaatetta

 • Henkilön luottolimiitti on 5 000 euroa.
 • Hän on nostanut lainaa 2 000 €, sitten 500 € ja myöhemmin vielä 2 500 €. Tällöin koko luottolimiitti on käytetty (2 000 € + 500 € + 2 500 € = 5 000 €).
 • Kun henkilö maksaa lainaa takaisin 200 €, hän pystyy nostamaan lainaa jälleen myöhemmin 200 € lisää.
 • Kun lainaa on maksettu takaisin 3 000 €, on luottolimiitissä nostettavissa jälleen 3000 €.
 • Näin ollen lainalimiitti pysyy 5 000 eurossa, ja nostettavissa oleva lainasumma riippuu jo nostetusta ja takaisin maksetusta summasta.

Lainaa ei tietenkään ole pakko ottaa koskaan koko limiitin edestä. Tämä onkin limiittilainan etu – se joustaa henkilön omien tarpeiden mukaan.

Näin kilpailutat vakuudettoman lainan

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Lainalimiitin korko ja kulut

Limiittilainan korko ja muut kulut riippuvat nostetusta lainasummasta sekä palveluntarjoajasta. Kokonaiskustannukset voivatkin vaihdella lainanantajasta riippuen. Korkojen lisäksi maksettavaksi voi tulla esimerkiksi kuukausittainen tilinhoitopalkkio.

Lainan nostamisesta voi myös aiheutua kuluja jokaisella nostokerralla. Nostokulut voivat vaihdella huomattavasti eri palveluntarjoajilla. Esimerkiksi tekstiviestillä nostettavissa lainoissa voidaan veloittaa palvelumaksu sekä tietty prosenttiosuus nostosummasta. Kulut voivat myös riippua siitä, kuinka nopeasti laina halutaan saada tilille.

Mikäli limiittilainalla on joka noston yhteydessä maksettava nostoprovisio, kannattaa nostojen määrää pyrkiä rajoittamaan, jotta niistä ei kerry turhia kuluja. Mikäli tietää esimerkiksi tarvitsevansa lähiaikoina lainaa 200 €, voi olla järkevämpää nostaa se kerralla kuin nostaa neljä kertaa 50 euron summan.

Limiittiluoton kokonaiskustannukset voivat olla joskus isot. Ennen limiittilainan hakemista kannattaakin olla hyvin perillä sen todellisesta vuosikorosta, jotta ikäviltä yllätyksiltä välttyy myöhemmin. Selvitä siis aina korot, nostopalkkiot, tilinhoitomaksut sekä muut mahdolliset kulut etukäteen.

Lainalimiitti netistä vai omasta pankista?

Jotkut pankit tarjoavat limiittilainaa olemassa oleville asiakkailleen. Usein limiittilainaa haetaan kuitenkin netissä toimivilta palveluntarjoajilta. Netistä haetulle limiittilainalle saa ylensä lainauspäätöksen hyvinkin nopealla aikataululla. Pankille tehdyn lainahakemuksen käsittelyssä voi kestää pidempään.

Näin ollen, mikäli rahantarve on erittäin kiireellinen, on limiittilainan hakeminen netistä parempi ratkaisu. Mikäli oma pankki ei tarjoa asiakkailleen limiittiluottoja, voi myös olla ainoa vaihtoehto hakea lainaa netistä.

Kun haluat vertailla, mistä löytyy halvin limiittilaina, käänny Sortterin palvelun puoleen. Palvelumme kautta näet helposti, miltä palveluntarjoajalta löytyy juuri sinulle halvin laina.

Limiittilaina ilman vakuuksia

Limiittilaina on usein vakuudetonta lainaa huolimatta siitä haetko lainaa pankista vai netin kautta. Vakuudeton luotto tarkoittaa sitä, että et tarvitse luotollesi takaajia tai reaalivakuuksia, kuten kiinteistöomistuksia. Oma pankkisi saattaa pyytää vakuuksia, mikäli haet limiitille suurta luottosummaa.

Netistä haetulle lainalle vaaditaan kuitenkin usein tosite tuloista, esimerkiksi palkkakuitti. Lainanantaja haluaa varmistua siitä, että lainahakemuksessa ilmoittamasi tulot pätevät. Tulotodistuksesi kelpaavat mm. palkkakuitti ja eläketodistus.

Koko luoton hakeminen hoituu kätevästi netissä verkkopankkitunnuksien avulla. Mikäli siis haluat limiittiluoton ilman vakuuksia, valitse palveluntarjoaja netistä, mikäli oma pankkisi ei myönnä vakuudetonta limiittilainaa. Lisäksi eri luottojen kilpailuttaminen on huomattavasti helpompaa netissä kuin yksittäin kyselemällä luottotarjouksia eri pankeilta.

Mihin tarpeisiin limiittiluotto sopii?

Kuluttajilla on varmasti monenlaisia kokemuksia limiittilainan erilaisista käyttökohteista. Limiittiluotto on hyvä vaihtoehto esimerkiksi matkakassaksi. Voit hakea lainaa matkaa varten, esimerkiksi vararahastoksi yllättäviä matkakuluja ja ostoksia varten. Mikäli sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä lainasta nostoja matkan aikana, voit peruuttaa lainan tullessasi kotiin, etkä joudu maksamaan siitä mitään kuluja.

Toinen hyvä limiittilainan käyttötapa on ottaa se remonttilainaksi. Kotia tai vaikka mökkiä remontoidessa lopulliset kustannukset eivät yleensä ole tiedossa, joten tarkkaa budjetointia on vaikeaa tehdä. Limiittiluottoa voi hakea ennen remonttia ja nostaa vain tarvittavia rahasummia remontin edetessä.

Myös kodin sisustaminen on prosessi, jonka kulut eivät ole etukäteen tarkalleen tiedossa. Limiittiluotto onkin yhtä lailla hyvä sisustuslaina. Et joudu arvioimaan kokonaiskuluja etukäteen, ja saat keskittyä rauhassa sisustamiseen, olipa se sitten viikon tai vuoden mittainen prosessi, ja nostaa lainaa haluamissasi erissä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä limiittiluotosta

 • Luottolimiitti on toiselta nimeltään joustoluotto. Siinä lainanottajalla on käytössään maksimimäärä lainaa, jota hän voi nostaa tarvittaessa. Nostettavat summat voivat olla pieniä tai suuria lainanottajan rahan tarpeesta riippuen. Kun jo nostettua lainaa maksetaan pois, vapautuu luottolimiittiä uudelleen käyttöön.

 • Lainanhakijan tulee hakea limiittiluottoa lainanantajalta. Luottosopimuksen hyväksymisen jälkeen hän voi nostaa lainaa haluaminaan ajankohtina ja tarvitsemansa summan. Limiittilainaa vapautuu käyttöön yhä uudelleen sitä mukaa kuin edellistä otettua lainaa on maksettu pois. Limiittiluotto toimii siis käytännössä luottokortin tavoin.

 • Limiittiluotto on vakuudetonta lainaa, jonka korko on alkaen 4 %. Korko voi kuitenkin olla maksimissaan 20 %. Korko määräytyy aina hakijan oman henkilökohtaisen tilanteen mukaisesti. Eri pankeilla on käytössä erilaiset riskimittarit, joten hakijan näkökulmasta luotto kannattaa aina kilpailuttaa.

 • Luottomarkkinoiden avauduttua perinteiset pankit eivät aina pysty kilpailemaan netissä toimivien pankkien kanssa. Oman pankin hyvä asiakkuus ei ole enää tae edullisen lainatarjouksen saamisessa. Siksi kilpailuttaminen kannattaa – joko itse kysymällä tarjouksia eri pankeista tai käyttämällä lainavertailupalvelua.

Kilpailuta limiittiluotto Sortterilla

Kilpailuta lainatarjoukset Sortterilla, jotta löydät itsellesi edullisen lainatarjouksen. Palvelumme avulla saat helposti selville, mikä kaikista vertailussa mukana olevista lainanantajista pystyy tarjoamaan sinulle parhaat ehdot. 

Vertailemme lainatarjoukset aina todellisen vuosikorkon mukaan, jolloin lainatarjousten vertailu keskenään onnistuu hyvin. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki korot ja kulut, jolloin tiedät varmasti, kuinka paljon luotto sinulle kustantaa.

Älä säästä elämässä, säästä lainakuluissa.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.