Limiittiluotto joustaa tarpeiden mukaan

Limiittiluotto on lainatuote, jossa nostetun lainan määrää voi itse säädellä kulloisenkin tarpeen mukaan. Luottolimiittiä voi käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, ja sen isoin etu on joustavuus. Tässä artikkelissa käsitellään kuluttajille tarkoitettuja limiittiluottoja, mutta myös yritysten on mahdollista saada luottolimiittiä.

Lainalaskuri - Löydä sinulle sopiva laina

Valitse lainasumma

5 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
104 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 5 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 104 €, takaisinmaksettava summa 6 240 € sekä todellinen vuosikorko on 9,48 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,4
  Perustuu 89 arvosteluun.
  powered by

Mikä on limiittiluotto?

Luottolimiitti on toiselta nimeltään joustoluotto. Siinä lainanottajalla on käytössään maksimimäärä lainaa, jota hän voi nostaa tarvittaessa. Nostettavat summat voivat olla pieniä tai suuria lainanottajan rahan tarpeesta riippuen.

Lainalimiitti, joka kuluttajille myönnetään, on usein muutaman tuhannen euron luokkaa. Kun jo nostettua lainaa maksetaan pois, vapautuu luottolimiittiä uudelleen käyttöön.

Miten limiittiluotto toimii?

Limiittilainaa haetaan hakemuksella lainanantajalta. Hakemukseen merkitään haluttu limiittiluoton maksimimäärä. Kun lainanantaja on hyväksynyt hakemuksen, on lainalimiitti käytettävissä. Tämän jälkeen lainanottaja voi nostaa lainaa haluaminaan ajankohtina, haluamansa summan. Lainaa voi nostaa siis useita kertoja ilman uusia hakemuksia.

Limiittilainaa vapautuu käyttöön yhä uudelleen sitä mukaa kuin edellistä otettua lainaa on maksettu pois. Tämä esimerkki kuvaa limiittiluoton toimintaperiaatetta:

 • Henkilön luottolimiitti on 5000 euroa.
 • Hän on nostanut lainaa 2000 €, sitten 500 € ja myöhemmin vielä 2500 €. Tällöin koko luottolimiitti on käytetty (2000 € + 500 € + 2500 € = 5000 €).
 • Kun tämä henkilö maksaa lainaa takaisin 200 €, hän pystyy nostamaan lainaa jälleen myöhemmin 200 € lisää.
 • Kun lainaa on maksettu takaisin 3000 €, on luottolimiitissä nostettavissa jälleen 3000 €.
 • Näin ollen lainalimiitti pysyy 5000 eurossa, ja nostettavissa oleva lainasumma riippuu jo nostetusta ja takaisin maksetusta summasta.

Lainaa ei tietenkään ole pakko ottaa koskaan koko limiitin edestä. Tämä onkin limiittilainan etu - se joustaa henkilön omien tarpeiden mukaan.

Limiittilainan korko ja kulut

Limiittilainan korko ja muut kulut riippuvat nostetusta lainasummasta sekä palveluntarjoajasta. Kokonaiskustannukset voivatkin vaihdella lainanantajasta riippuen. Korkojen lisäksi maksettavaksi voi tulla esimerkiksi kuukausittainen tilinhoitopalkkio.

Lainan nostamisesta voi myös aiheutua kuluja jokaisella nostokerralla. Nostokulut voivat vaihdella huomattavasti eri palveluntarjoajilla. Esimerkiksi tekstiviestillä nostettavissa lainoissa voidaan veloittaa palvelumaksu sekä tietty prosenttiosuus nostosummasta. Kulut voivat myös riippua siitä, kuinka nopeasti laina halutaan saada tilille.

Mikäli limiittilainalla on joka noston yhteydessä maksettava nostoprovisio, kannattaa nostojen määrää pyrkiä rajoittamaan, jotta niistä ei kerry turhia kuluja. Mikäli tietää esimerkiksi tarvitsevansa lähiaikoina lainaa 200 €, voi olla järkevämpää nostaa se kerralla kuin nostaa neljä kertaa 50 euron summan.

Limiittiluoton kokonaiskustannukset voivat olla joskus isot. Ennen limiittilainan hakemista kannattaakin olla hyvin perillä sen todellisesta vuosikorosta, jotta ikäviltä yllätyksiltä välttyy myöhemmin. Selvitä siis aina korot, nostopalkkiot, tilinhoitomaksut sekä muut mahdolliset kulut etukäteen.

Limiittilaina netistä vai pankista?

Jotkut pankit tarjoavat limiittilainaa olemassa oleville asiakkailleen. Usein limiittilainaa haetaan kuitenkin netissä toimivilta palveluntarjoajilta. Netistä haetulle limiittilainalle saa ylensä lainauspäätöksen hyvinkin nopealla aikataululla. Pankille tehdyn lainahakemuksen käsittelyssä voi kestää pidempään.

Näin ollen, mikäli rahantarve on erittäin kiireellinen, on limiittilainan hakeminen netistä parempi ratkaisu. Mikäli oma pankki ei tarjoa asiakkailleen limiittiluottoja, voi myös olla ainoa vaihtoehto hakea lainaa netistä. Kun haluat vertailla, mistä löytyy halvin limiittilaina, käänny Sortterin palvelun puoleen. Palvelumme kautta näet helposti, miltä palveluntarjoajalta löytyy juuri sinulle halvin laina.

Limiittilaina ilman vakuuksia

Mikäli limiittilainaa haetaan pankista, saattaa pankki tarvita vakuuksia lainaa varten. Netistä haettu limiittiluotto taas on vakuudetonta lainaa. Netistä haetulle lainallekin tarvitaan yleensä tosite tuloista, esimerkiksi palkkakuitti. Prosessi hoituu kuitenkin kätevästi netissä verkkopankkitunnuksien avulla. Mikäli siis haluat limiittiluoton ilman vakuuksia, valitse palveluntarjoaja netistä, mikäli oma pankkisi ei myönnä vakuudetonta limiittilainaa.

Mihin tarpeisiin limiittiluotto sopii?

Kuluttajilla on varmasti monenlaisia kokemuksia limiittilainan erilaisista käyttökohteista. Limiittiluotto on hyvä vaihtoehto esimerkiksi matkakassaksi. Voit hakea lainaa matkaa varten, esimerkiksi vararahastoksi yllättäviä matkakuluja ja ostoksia varten. Mikäli sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä lainasta nostoja matkan aikana, voit peruuttaa lainan tullessasi kotiin, etkä joudu maksamaan siitä mitään kuluja.

Toinen hyvä limiittilainan käyttötapa on ottaa se remonttilainaksi. Kotia tai vaikka mökkiä remontoidessa lopulliset kustannukset eivät yleensä ole tiedossa, joten tarkkaa budjetointia on vaikeaa tehdä. Limiittiluottoa voi hakea ennen remonttia ja nostaa vain tarvittavia rahasummia remontin edetessä.

Myös kodin sisustaminen on prosessi, jonka kulut eivät ole etukäteen tarkalleen tiedossa. Limiittiluotto onkin yhtä lailla hyvä sisustuslaina. Et joudu arvioimaan kokonaiskuluja etukäteen, ja saat keskittyä rauhassa sisustamiseen, olipa se sitten viikon tai vuoden mittainen prosessi, ja nostaa lainaa haluamissasi erissä.

Kilpailuta limiittilaina

Kun etsit netistä halvinta limiittiluottoa mahdollisimman helposti, kilpailuta lainat Sortterin palvelun avulla. Saat yhdellä lainahakemuksella kymmeniä lainatarjouksia, joista voit valita sinulle edullisimman ja mieluisimman. Säästät siis aikaa ja rahaa!

Sortterin palvelun kautta saat limiittilainalle myös parhaan koron takuun. Jos löydät saman limiittilainan toista kautta edullisemmin, hyvitämme sinulle hintaerotuksen. Tutustu lainalaskuriimme, vertaa lainoja ja tee lainahakemus limiittiluotosta heti, niin saat rahat nopeasti tilille!

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiAktiaResurs BankAvidaBigbankNordax BankKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBraBankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoHalino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.