Lainatarjous – valitse paras lainatarjous vertailusta

Paras lainatarjous löytyy kilpailuttamalla. Lähetä hakemus ja vertaile pankkien lainatarjoukset kattavasti.

Lähetä hakemus ja tutustu lainatarjouksiin

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
224 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 224 €, takaisinmaksettava summa 18 827 € sekä todellinen vuosikorko on 6,9 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 224 €, takaisinmaksettava summa 18 827 € sekä todellinen vuosikorko on 6,9 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Paras lainatarjous löytyy kilpailuttamalla. Lähetä hakemus ja vertaile pankkien lainatarjoukset kattavasti.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Löydä parhaat lainatarjoukset muutamassa minuutissa

Rahoitusmarkkinoilla toimii nykyisin kymmenittäin lainanantajia. Lainatarjous kannattaa aina pyytää useammasta pankista, jolloin varmistat itsellesi parhaat lainaehdot ja edullisimman koron. 

Kilpailuta lainatarjoukset Sortterin palvelussa. Voit yhdellä hakemuksella saada lainatarjoukset yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta vain muutamassa minuutissa. Lainan hakeminen ja tarjousten vertailu on täysin maksutonta, eikä velvoita sinua nostamaan lainaa. 

Lainatarjous sinulle sopivilla ehdoilla

 • Hae lainaa tarpeesi mukaan 1 000–60 000 €
 • Laina-aika valintasi mukaan 1–20 vuotta
 • Ei tarvetta vakuuksille tai takaajille
 • Korko alkaen 4 %

Sopivan lainatarjouksen löydyttyä voit allekirjoittaa lainasopimuksen palvelumme kautta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lainan lyhentäminen tapahtuu ennalta sovituissa kuukausierissä.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Kuka saa lainaa? 

Laintarjouksen saaminen edellyttää säännöllisiä tuloja. Lisäksi sinulla tulee olla moitteeton maksuhistoria.

Ehdot lainatarjouksen saamiselle ovat: 

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Pankkien luottopäätökset perustuvat hakijan kokonaisarviointiin. Myös luotonmyönnön ikärajat vaihtelevat pankeittain.

Lähetä hakemus ja vertaile lainatarjoukset

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Miten tunnistan itselleni parhaan lainatarjouksen? Paras lainatarjous löytyy vertailemalla tarjoukset todellisen vuosikoron mukaan

Pieni korko ei takaa edullista lainaa. Lainatarjouksia vertaillessasi kiinnitä huomiota nimelliskoron sijaan todelliseen vuosikorkoon, joka osoittaa  kaikki lainaan sisältyvät kustannukset, kuten kuukausimaksut ja laskutuspalkkiot. 

Sortterin palvelussa lainatarjoukset esitetään edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan: näin sinun on helppo valita tarpeitasi vastaava edullinen laina. 

Lainatarjouksessa käyvät ilmi myös kaikki oleelliset luottoon liittyvät ehdot.

Lainatarjous sisältää seuraavia tietoja: 

Nimelliskorko: 

Nimelliskorko muodostuu asiakaskohtaisesta marginaalista ja markkinakorosta eli viitekorosta. Asiakaskohtainen marginaali on pankin määrittämä korkoprosentti, jolla se on valmis lainaamaan rahan. Viitekorko lisätään tyypillisesti marginaalin päälle. Korkolain (633/1982) mukainen viitekorko ajanjaksona 1.1–30.6.2024 on 4,5 prosenttia. 

Todellinen vuosikorko: 

Todellinen vuosikorko sisältää lainan kokonaiskustannukset eli nimelliskoron lisäksi myös muut lainaan sisältyvät kulut. Todellisen vuosikoron yksi tärkeä tehtävä on helpottaa lainatarjousten keskinäistä vertailua. 

Laina-aika ja kuukausierät:

Laina-aika on aika, jonka kuluessa laina tulee maksaa takaisin. Laina-ajan pituus vaikuttaa suoraan kuukausierien suuruuteen: mitä pidempi laina-aika on, sitä pienemmät ovat kuukausierät. Pitkä laina-aika nostaa toisaalta usein lainan kokonaiskustannuksia, koska lainanantajan riski lainan takaisinmaksusta jakautuu pidemmälle aikavälille. 

Lainan muut ehdot:

Lainatarjouksessa kerrotaan lainan ehdot ja niihin liittyvät erityisehdot. Ehdot voivat koskea esimerkiksi lainan ennenaikaista takaisinmaksua, maksu- tai lyhennysvapaita ja mahdollisia vakuuksia. 

Sortterin lainalaskuri auttaa sinua lainatarpeen hahmottamisessa. Lainalaskurin avulla selvität helposti esimerkiksi laina-ajan vaikutuksen lainan kustannuksiin. 

Lainanhakijan taloustilanne vaikuttaa lainatarjoukseen

Lainatarjous on aina asiakaskohtainen. Luotonmyöntäjät tekevät lainanhakijasta riskiarvion, joka perusteella lainan hinta muodostuu. Lainapäätöstä tehdessään luotonmyöntäjät arvioivat esimerkiksi lainanhakijan maksuvaraa eli tulojen ja menojen suhdetta. 

Lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti. Voit löytää edullisen lainatarjouksen varmimmin, kun ilmoitat tulosi ja olemassa olevat luottosi lainahakemuksessa totuudenmukaisesti. 

Puutteelliset tai virheelliset tiedot lainahakemuksessa voivat johtaa jopa kielteiseen lainapäätökseen. 

Mahdollisuuksien mukaan lainaa kannattaa hakea rinnakkaishakijan kanssa. Pankin näkökulmasta useampi lainanhakija merkitsee pienempää taloudellista riskiä, jolloin voit saada lainaa mahdollisesti paremmilla ehdoilla. 

Saat lainapäätöksen näiltä pankeilta

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

null

Lainatarjouksesta kysyttyä

 • Lainatarjous on pankin tai rahoitusyhtiön antama lupaus lainan myöntämisestä. Lainatarjous on useimmiten ehdollinen, kunnes lainahakemuksella ilmoitetut tiedot on osoitettu oikeiksi.

  Usein pankit ja rahoitusyhtiöt pyytävät todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen sitovan päätöksen antamista. Todistukseksi riittää yleensä kopio viimeisimmästä palkkakuitista tai eläkelaskelmasta. Yrittäjiltä voidaan pyytää lisäksi yrityksen talouteen liittyviä raportteja, kuten tilinpäätöstä tai viimeisimpää tuloslaskelmaa.

  Siksi liitteet, kuten palkkakuitti tai eläketodistus, on hyvä etsiä valmiiksi esille jo hakemusta täytettäessä. Silloin tiedät varmasti täsmällisesti brutto- ja nettotulojesi osuuden.

 • Lainatarjoukset hinnoitellaan pankeissa ja rahoitusyhtiöissä lainanhakijan maksukyvyn, haetun lainasumman sekä toivotun laina-ajan mukaan. Mitä varmemmaksi maksukyky arvioidaan, sitä paremman lainatarjouksen pankki voi antaa. Hakiessasi lainatarjoukset Sortterin avulla voit olla luottavainen, että halvin saamasi lainatarjous todella on edullinen.

  Kilpailutamme jokaisen lainahakemuksen kattavasti pankeilla sekä rahoituslaitoksilla ja järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan.

 • Lainalupaus on pankin antama alustava päätös lainan myöntämisestä. Lainalupaus ei siis välttämättä kerro lainan ehtoja tai määrittele tarkkaa lainasummaa tai laina-aikaa. Sen sijaan pankki voi tehdä lainalupauksen, jossa se määrittelee esimerkiksi suurimman mahdollisen summan, jota lainaa voidaan myöntää. Lainalupauksella ja lainatarjouksella tarkoitetaan usein samaa asiaa.

 • Ensimmäiset lainatarjoukset umpeutuvat kahden viikon kuluttua hakemuksen jättämisestä ja ovat pisimmillään voimassa 30 päivää. Hyvään lainatarjoukseen kannattaa tarttua, sillä pankki ei välttämättä toista aiemmin antamaansa lainalupausta enää myöhemmin.

 • Oman talouden ennakointi ja suunnittelu on tärkeää suorittaa ennen lainahakemuksen lähettämistä ja lainatarjousten pyytämistä. Näin lainamäärä sekä lainan kuukausierä pysyvät omaan talouteen sopivalla tasolla, eikä lainan takaisin maksaminen tuota jatkossa ongelmia. Vaikka lainatarjous olisi kuinka edullinen tahansa, täytyy otettu laina pystyä maksamaan takaisin lainanmyöntäjälle sovitun maksuohjelman mukaan.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.