Lainatarjous – hae lainalupaus ja valitse paras lainatarjous vertailusta

Sortter kilpailuttaa lainat puolestasi. Voit saada yhdellä lainahakemuksella jopa kaksikymmentä lainatarjousta. Sinun tehtäväksesi jää vain valita itsellesi paras tarjous vertailusta.

Löydä paras lainatarjous lainalaskurin avulla

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
224 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 224 €, takaisinmaksettava summa 18 827 € sekä todellinen vuosikorko on 6,9 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 224 €, takaisinmaksettava summa 18 827 € sekä todellinen vuosikorko on 6,9 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Sortter kilpailuttaa lainat puolestasi. Voit saada yhdellä lainahakemuksella jopa kaksikymmentä lainatarjousta. Sinun tehtäväksesi jää vain valita itsellesi paras tarjous vertailusta.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Lainatarjous – hae lainalupaus ja valitse paras lainatarjous vertailustamme

Sortter kilpailuttaa lainat – sinä säästät aikaa ja rahaa. Voit yhdellä lainahakemuksella saada jopa kaksikymmentä lainatarjousta. Sinun tehtäväksesi jää vain valita itsellesi paras tarjous vertailustamme.

Paras lainatarjous, eli lainalupaus löytyy vertailemalla ja kartoittamalla vaihtoehdot eri pankkien valikoimista. Sortterin avulla vertailu tapahtuu läpinäkyvästi ja voit saada samalla hakemuksella jopa 20 lainatarjousta. Toimimme yhteistyössä kymmenien pankkien sekä rahoitusyhtiöiden kanssa ja vertaamme näiden lainatarjoukset sinulle täysin ilmaiseksi.

Saat yksilöidyt lainatarjoukset palvelumme avulla muutamassa minuutissa, täyttämällä vain yhden lainahakemuksen. Järjestämme saamasi lainatarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin parhaan tarjouksen valitseminen on sinulle mahdollisimman helppoa ja saat suurimman säästön kilpailuttamalla lainat.

Sortter lyhyesti

 • Yksi hakemus monta reilua lainatarjousta
 • Turvallinen lainavertailu toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien kanssa
 • Nopea palvelu saat lainatarjoukset jopa muutamassa minuutissa
 • Kotimainen – olemme 100 % suomalainen yritys

Lainatarjous sinulle sopivilla ehdoilla

 • Hae lainaa tarpeesi mukaan 1 000–60 000 €
 • Korko alkaen 4 %
 • Laina-aika valintasi mukaan 1–20 vuotta

Valittuasi haluamasi lainatarjouksen, teet lainasopimuksen pankin kanssa. Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu kätevästi palvelumme kautta pankkitunnuksilla. Pankki siirtää rahat tilillesi heti sopimuksen käsittelyn jälkeen – usein jopa samana päivänä.

Lähetä hakemus ja vertaile lainatarjoukset

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Paras lainatarjous löytyy kilpailuttamalla

Edullisin ja omaan elämäntilanteeseen sopivin lainatarjous löytyy vain vaihtoehtoja vertailemalla. Lainatarjous on lopulta aina henkilökohtainen ja rahoituslaitosten markkinoinnissaan ilmoittamat alkaen-korot ainoastaan suuntaa antavia. 

Lainatarjouksien pyytäminen eri pankeilta ja rahalaitoksilta vaatii hieman kärsivällisyyttä. Useiden lomakkeiden täyttäminen ottaa aikansa, vastauksien saapuminen saattaa kestää ja keskenään eri näköisten tarjousten vertaileminen voi olla hankalaa. Rahoitusalalla on tänä päivänä monenlaisia toimijoita, joten lainatarjouksia pyydettäessä täytyy tietää mitä tekee.

Sortterin avulla kilpailutat lainat vaivattomasti ja turvallisesti. Käytännössä täytät sivuillamme vain yhden hakemuksen, ja vastaukseksi voit saada jopa kaksikymmentä selkeää lainatarjousta luotettaviksi todetuilta yhteistyökumppaneiltamme. Järjestämme tarjoukset valmiiksi edullisimmasta alkaen, mikä helpottaa entisestään parhaan, suurimmat säästöt tuovan lainatarjouksen löytymisessä.

Haen lainaa Sortterin avulla – kilpailutamme lainat reiluin ehdoin

 • Yksi hakemus  monta reilua lainatarjousta
 • Turvallinen lainavertailu  toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien kanssa
 • Nopea palvelu  saat lainatarjoukset jopa muutamassa minuutissa
 • Kotimainen – olemme 100 % suomalainen yritys

Lainavertailupalvelumme on asiakkaillemme ilmaista, sillä kumppanimme maksavat meille yhteistyöstä komissioita.

Lainanhakuprosessi etenee niin, että tarjoukset saatuasi tarjoukset voit valita niistä parhaan, minkä jälkeen teet lainanmyöntäjän kanssa lainasopimuksen. Lainasopimuksen voi kätevästi allekirjoittaa pankkitunnuksilla palvelumme kautta. Heti sopimuksen käsittelyn jälkeen lainanmyöntäjä siirtää rahat tilillesi – usein jo saman päivän aikana.

null

Lainatarjoukset selkeästi eriteltyinä

Palvelumme käyttäminen on täysin läpinäkyvää ja näet lainatarjousten ehdot selkeästi eriteltyinä. Lisäksi järjestämme saamasi tarjoukset edullisuusjärjestykseen lainan todellisen vuosikoron mukaan. Näin tarjousten keskinäinen vertaaminen on helppoa, eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään.

Jokaisessa tarjouksessa on esitetty reilusti:

 • lainan maksuaika
 • korot
 • muut mahdolliset kulut
 • käsittelymaksut
 • todellinen vuosikorko

Suosittelemme sinulle palvelussamme aina vertailun halvinta lainaa, mutta jätämme päätöksen sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä valitset, minkä lainatarjouksen haluat hyväksyä. Lainavertailu ei kuitenkaan ole sitovaa – voit hyväksyä tai hylätä saamasi tarjoukset. Vain lainahakemuksen täyttämällä ja tarjouksia vertailemalla tiedät, mikä on ajankohtainen korkotasosi.

Mitä lainatarjouksissa kannattaa vertailla?

Lainatarjouksissa kannattaa aina kiinnittää huomioita erityisesti seuraaviin seikkoihin:

 • Nimelliskorko
 • Todellinen vuosikorko
 • Tilinhoitomaksut
 • Perustamismaksut
 • Laskutuspalkkiot
 • Laina-aika ja kuukausierien määrä
 • Lainaehdot

Nimelliskorko

Nimelliskorko muodostuu yleensä asiakaskohtaisesta marginaalista sekä markkinakorosta, joka on voi olla 1, 3 tai 12 kuukauden Euribor tai pankin oma Prime-korko.

Osa lainanantajista saattaa mainostaa edullisia nimelliskorkoja, mikä voi antaa valheellisen käsityksen luoton edullisuudesta. Luottoja ei kuitenkaan kannata vertailla pelkän nimelliskoron mukaan.

Vaikka lainassa olisi pieni korko, esimerkiksi avausmaksu ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut saattavat nostaa lainan hinnan korkeaksi.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko kertoo lainan kaikki kustannukset. Kun vuosikorko ilmaistaan selkeästi, saat helposti käsityksen oman lainasi hinnasta ja vältyt piilokuluilta. Todellisen vuosikoron tärkein tehtävä onkin helpottaa lainavertailua. Tutkaile, missä lainatarjouksessa vuotuinen korko jää matalimmaksi.

EU ja kuluttajansuojalaki edellyttävät, että luotonmyöntäjät ilmoittavat todellisen vuosikoron lainatarjouksissa. 

Lainanhoitokulut, avausmaksut, perustamismaksut ja muut kulut

Lisäksi sinun on hyvä kiinnittää huomiota avausmaksuihin ja muihin lainanhoitokuluihin, kun vertaat lainoja keskenään. Erityisesti pienemmissä kulutusluotoissa ja joustoluotoissa kyseiset maksut voivat nostaa lainan hintaa merkittävästi.

Laina-aika ja kuukausierät

Onko sinulla tietty aikatavoite, jonka puitteissa haluat maksaa luottosi takaisin? Tutkaile silloin takaisinmaksuaikaa ja kuukausierien määrää, kun vertaat lainoja. Laina-ajalla on huomattava merkitys lainakuluihin: pitkä laina-aika nostaa kuluja, lyhyt pitää ne kohtuudessa.

Lainaehdot

Tutkaile myös lainaehtoja verratessasi lainoja. Jos haluat maksaa lainan etuajassa takaisin, selvitä, mitä lainaehdot sanovat asiasta. Laina on aina mahdollista maksaa etukäteen pois, mutta varmista, joudutko tällöin maksamaan ylimääräisiä kuluja, kuten luopumismaksua.

Jos toiveenasi on pitää maksu- tai lyhennysvapaata, tai haluat, että luottosopimuksessa on siihen ainakin mahdollisuus, lainaehdoissa on yleensä maininta myös tästä asiasta.

Mikäli haluat budjetoida talouteesi sopivan lainan, kannattaa tähän hyödyntää Sortterin lainalaskuria. Sen avulla selvität helposti esimerkiksi laina-ajan vaikutuksen lainan kustannuksiin.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Kuka voi hakea lainatarjousta?

Tiettyjen yleisten ehtojen tulee täyttyä, jotta voit hakea lainaa. Lainanantajat pyytävät yleensä todistusta tuloista ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. 

Ehdot lainatarjouksen saamiselle ovat:

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Sinulla on moitteeton maksuhistoria.

Lainatarjous löytyy edullisella korolla varmimmin, kun täytät hakemuksen huolellisesti. Kiinnitä hakemuksessa huomiota erityisesti tulojen sekä nykyisten luottokorttien tai muiden lainojen ilmoittamiseen. 

Tietojen oikeellisuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon lainaa voit saada ja millä ehdoilla. Mikäli antamasi tiedot ovat väärin, et välttämättä saa lainatarjousta. Mahdollisuuksien mukaan lainaa kannattaa hakea rinnakkaishakijan kanssa, jolloin lainanantajan riski pienenee, kun taas sinun mahdollisuutesi saada matalakorkoisia lainatarjouksia paranee.

Lainatarjous ilman vakuuksia

Voit hakea vakuudetonta lainaa aina 60 000 euroon saakka. Sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi lainan vakuudeksi, etkä tarvitse lainalle takaajia. Vakuudeton laina soveltuu, esimerkiksi suurempien hankintojen rahoittamiseen, käytetyn auton ostamiseen, remonttiin tai muuhun harkittuun rahoitustarpeeseen.

Vakuudeton laina on usein myös edullisempi vaihtoehto luottokortin tai osamaksusopimuksen luottoehtoihin verrattuna, mikäli kuluttaja ei maksa luottoa pois korottoman kuukauden aikana.

Vakuudetonta luottoa hakiessa ilmoita lainan käyttökohde. Pankit käyttävät käyttökohdetta tehdessään riskiarvioita hakijasta. Sortterin vertailussa käyttökohteet on listattu, jolloin sinun tarvitsee vain klikata haluamaasi vaihtoehtoa.

Vakuudeton laina on myös hyvä vaihtoehto, mikäli tarvitset pienemmän summan lainaa, esimerkiksi muutaman tuhannen euron summan.

Vakuudettoman lainan hyötynä on myös se, että niitä tarjotaan useiden pankkien ja rahoitusyhtiöiden toimesta. Näin ollen lainanhakijalla on erinomainen mahdollisuus kilpailuttaa lainojen kustannukset ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Vakuudettoman lainan hyödyt tiivistettynä

 • Nopea ja helppo hakuprosessi
 • Ei takaajia tai vakuuksia
 • Hakemukseen omat tulot
 • Lainaa 1 000–60 000 €
 • Lainan käyttökohteen valinta
 • Kilpailuttamalla voit säästää koroissa ja kuluissa
 • Korkojen vertailu on Sortterin avulla helppoa

Lainalupaus nopeasti ja rahat tilille heti samana päivänä

Voit saada lainapäätöksen palvelussamme jopa muutamassa minuutissa. Yleensä lainahakemukset käsitellään automaattisesti, mikä mahdollistaa lainalupauksen saamisen lähes välittömästi.

Suosittelemme kuitenkin varaamaan pankeille muutaman tunnin aikaa hakemuksen käsittelyyn siltä varalta, että virkailija käsittelee hakemuksesi henkilökohtaisesti.

Nopeutat prosessia etsimällä valmiiksi tulotodistuksen, kuten palkkakuitin tai eläketodistuksen. Moni pankki vaatii liitteitä nähtäväksi, jotta varmistuu hakemuksesi oikeellisuudesta. Tästä syystä hakemus kannattaa täyttää huolellisesti ja oikeilla tiedoilla.

Pankki maksaa lainarahat tilillesi nopeasti usein jopa heti saman päivän aikana. Allekirjoitettuasi lainasopimuksen ja toimitettuasi mahdollisesti tarvittavat liitteet saat lainasumman käyttöösi nopeasti ja ilman aikaavievää lainapapereiden täyttämistä.

Lainatarjouksesta kysyttyä

 • Lainatarjous on pankin tai rahoitusyhtiön antama lupaus lainan myöntämisestä. Lainatarjous on useimmiten ehdollinen, kunnes lainahakemuksella ilmoitetut tiedot on osoitettu oikeiksi.

  Usein pankit ja rahoitusyhtiöt pyytävät todistuksen ilmoitetuista tuloista ennen sitovan päätöksen antamista. Todistukseksi riittää yleensä kopio viimeisimmästä palkkakuitista tai eläkelaskelmasta. Yrittäjiltä voidaan pyytää lisäksi yrityksen talouteen liittyviä raportteja, kuten tilinpäätöstä tai viimeisimpää tuloslaskelmaa.

  Siksi liitteet, kuten palkkakuitti tai eläketodistus, on hyvä kaivaa valmiiksi esille jo hakemusta täytettäessä. Silloin tiedät varmasti täsmällisesti brutto- ja nettotulojesi osuuden.

 • Lainatarjoukset hinnoitellaan pankeissa ja rahoitusyhtiöissä lainanhakijan maksukyvyn, haetun lainasumman sekä toivotun laina-ajan mukaan. Mitä varmemmaksi maksukyky arvioidaan, sitä paremman lainatarjouksen pankki voi antaa. Hakiessasi lainatarjoukset Sortterin avulla voit olla luottavainen, että halvin saamasi lainatarjous todella on edullinen.

  Kilpailutamme jokaisen lainahakemuksen kattavasti pankeilla sekä rahoituslaitoksilla ja järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan.

 • Ensimmäiset lainatarjoukset umpeutuvat noin viikon kuluttua hakemuksen jättämisestä ja ovat pisimmillään voimassa 30 päivää. Hyvään lainatarjoukseen kannattaa tarttua, sillä pankki ei välttämättä toista aiemmin antamaansa lainalupausta enää myöhemmin.

Arvioi sopiva lyhennyserä ennen lainatarjousten pyytämistä

Oman talouden budjetointi on tärkeää tehdä ennen lainahakemuksen lähettämistä ja lainatarjousten pyytämistä. Näin lainamäärä sekä lainan kuukausierä pysyvät omaan talouteen sopivalla tasolla, eikä lainan takaisinmaksaminen tuota jatkossa ongelmia. Vaikka lainatarjous olisi kuinka edullinen tahansa, täytyy otettu laina pystyä maksamaan takaisin lainanmyöntäjälle sovitun maksuohjelman puitteissa.

Sopivaa kuukausierää suunnitellessa kannattaa listata ylös omat tulot sekä menot. Näin saat helposti selville, kuinka paljon voit lyhentää lainaa ilman, että sen takaisinmaksaminen käy työstä.

Jos tarvitsemasi lainamäärä on suurempi, kuin mihin varat realistisesti riittävät, tulisi haettavan lainan määrää tällöin laskea tai lainan hakemista lykätä. Pienemmälläkin lainamäärällä voi saada suunnitellun hankinnan toteutettua, jos on valmis käyttämään omia säästöjä tai lykkäämään lainatarjousten pyytämistä sen verran, että hankintaan käytettävien säästöjen määrä ehtii kasvaa ajan saatossa.

Lähetä hakemus ja vertaile lainatarjoukset

Kuka voi pyytää lainatarjouksen?

Lainatarjouksen saamiseen on tiettyjä ehtoja, joiden tulee täyttyä. Pankit ja rahalaitokset ovat määrittäneet, että mm. ikä, tulot ja elämäntilanne vaikuttavat lainatarjouksen saamiseen.

Ehdot lainatarjouksen saamiselle ovat:

 • olet vähintään 20-vuotias
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla on moitteeton maksuhistoria

Lainatarjous löytyy edullisella korolla varmimmin, kun täytät hakemuksen huolellisesti. Kiinnitä hakemuksessa huomiota erityisesti tulojen sekä nykyisten luottokorttien tai muiden lainojen ilmoittamiseen. Tietojen oikeellisuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon lainaa voit saada ja millä ehdoilla. Mikäli antamasi tiedot ovat väärin tai sinnepäin, et välttämättä saa lainatarjousta.

Mitä huolellisemmin täytät hakemuksen, sitä paremman lainatarjouksen voimme löytää sinulle. Mahdollisuuksien mukaan lainahakemus kannattaa täyttää yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat tarjota lainaa edullisemmin.

Reilu lainavertailu

Noudatamme toiminnassamme reilun lainavertailun periaatteita. Tämä tarkoittaa, että olemme avoimia toimintamme periaatteista ja toimimme aina läpinäkyvästi sekä reilusti kuluttajan etua ajaen. Haemme jokaiselle lainanhakijalle henkilökohtaiset lainatarjoukset ja järjestelemme ne helposti ymmärrettävään muotoon. Paras lainatarjous voi löytyä yllättävältäkin taholta, sillä lainanantajien tarjoamat hinnat ja lainaehdot vaihtelevat asiakaskohtaisesti. Vaikka nettisivuilla näkyvä suuntaa antava hinta olisi kalliimpi, voi tietyn lainanantajan lainatarjous olla edullisempi, kun täytät heidän tietyt kriteerinsä. Lainojen vertailu pelkästään alkaen -hintojen perusteella ei siis takaa edullisinta lainaa.

Palvelumme noudattaa parhaita tietoturvastandardeja ja teemme yhteistyötä vain luotettavien kumppanien kanssa, joten voit olla varma siitä, että hakemustietosi ovat turvassa.

Lähetä ilmainen hakemus ja valitse itsellesi paras lainatarjous Sortterin avulla!

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.