Linda kilpailutti lainansa
Takaisin blogiin

Laskivatko tulosi yllättäen? Näin kilpailuttaminen auttoi Lindaa säästämään kuukausimenoissa

Äitiyslomalle jäänyt Linda kilpailutti kaikki taloutensa sopimukset ja yllättyi. Kulutusluottojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, mutta sillä voi olla iso vaikutus omiin kuukausimenoihin.

Lainalaskuri

Valitse lainasumma

14 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
189 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
  • IlmainenIlmainen hakemus
  • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
  • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 189 €, takaisinmaksettava summa 18 142 € sekä todellinen vuosikorko on 6,94 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Artikkeli on julkaistu alkuperäisesti iltalehti.fi:ssä 11.11.2020

Iso muutos elämässä

Kun joensuulainen Linda, 37, oli jäämässä äitiyslomalle, hän päätti selvittää, miten voisi säästää kuukausimenoissaan.

– Kilpailutin muun muassa sähkön ja puhelinliittymät, hän kertoo.

Samalla hän alkoi miettiä, miten saisi muita kuluja pienemmäksi. Linda oli eronnut seitsemän vuotta sitten, ja uudessa elämäntilanteessa hän oli tehnyt hankintoja kulutusluotolla.

– Opiskelin tuolloin ja tein osa-aikaisesti töitä. Lainan avulla sain perheen uuden arjen järjestymään, sillä minulla ei ollut taloudellista puskuria, Linda kertoo.

– Keväällä kilpailutin luottoni, laskin, että säästin kaksi prosenttia lainan kokonaismenoissa.

Kokemuksia Sortterista: Helppo hakemus

Lainan kilpailuttaminen toi liikkumavaraa äitiyslomalaisen talouteen. Linda aikoo kilpailuttaa lainansa jatkossa säännöllisesti. Se on hänestä helpompaa kuin esimerkiksi sähkösopimusten kilpailuttaminen ja vertailu.

Linda kokeili lainavertailupalvelu Sortterin sivustoa ja sai Sortterin markkinointipäällikkö Lauri Miettiseltä vinkkejä hakemuksen täyttöön.

– Sortterin sivustolla on yksinkertainen hakulomake, jonka täyttäminen sujuu nopeasti, kun on ensin ottanut kaikki tarvittavat tiedot esille, Linda kertoo.

Jotkut hakemuslomakkeessa esitetyt kysymykset kuitenkin ihmetyttivät.

– Ihmettelin esimerkiksi, miksi asumismuotoa kysytään. Ymmärrän, että asumiskulut ovat tärkeitä, mutta tätä jäin miettimään.

Lauri Miettinen avasi Lindalle lainavertailupalvelujen toimintaa.

Linda antaa Sortterille kiitosta palvelun helppokäyttöisyydestä

– Asumismuoto on yksi osatekijä, jota pankit tyypillisesti käyttävät tehdessään luottopäätöstä. Kun käy pankissa lainaneuvotteluissa, voi omasta tilanteestaan keskustella henkilökohtaisesti. Kun kilpailuttaa lainat lainavertailupalvelun kautta, käy neuvotteluja monen pankin kanssa samaan aikaan. Pankit puolestaan tarvitsevat mahdollisimman paljon tietoa, jonka perusteella ne lähettävät tarjouksensa. On yleinen harhaluulo, että omasta pankista saisi lainan aina parhaimmilla ehdoilla, Lauri Miettinen selvittää.

–Kilpailuttaminen kannattaa aina. Moni tyytyy maksamaan e-laskuja automaattisesti, ja se ei ole taloudellisesti järkevin ratkaisu, Linda sanoo.

Näin lainan kilpailutus tapahtuu

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Osamaksun kalliit ehdot

Tieto lainatarjouksien saapumisesta tulee lähes välittömästi hakemuksen lähettämisestä, jonka jälkeen niitä voi vertailla helposti keskenään Sortterin lainavertailupalvelussa.

Linda on oppinut, että tarjoukset ja ehdot kannattaa lukea tarkasti läpi. Sortterin palvelu sai Lindalta kiitosta, koska kaikki tarjoukset olivat keskenään vertailukelpoisia.

– Itse lasken tarkkaan, mikä kannattaa ja mikä ei. Joskus esimerkiksi laina-aika pitenee paljonkin, vaikka kuukausimenot laskevat. Kokonaiskustannukset ja itselle paras ratkaisu kannattaa miettiä ajan kanssa, vaikka itse hakeminen sujuukin nopeasti, hän vinkkaa.

Juuri kulutusluottojen kohdalla yhdistäminen ja kilpailu kannattavat erityisesti.

– Moni ei tule ajatelleeksi, että ostamalla osamaksulla sohvan tai television tulee ottaneeksi kulutusluoton, jonka ehdot ovat usein kalliimmat mahdolliset, joten nekin kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, Lauri Miettinen kertoo.

Kulutusluotto on lainamuotona Suomessa yleisempi mitä moni tulee ajatelleeksi. Kulutusluottojen käyttötarkoitukset vaihtelevat suurempien hankintojen rahoittamisesta aina juoksevien menojen kattamiseen.

Asiakkaamme säästävät tyypillisesti 1 038 € luottokustannuksissa

Muualta halvemmalla

Kulutusluottoja haetaan myös lainojen yhdistämiseen eli vanhojen velkojen kuittaamiseen omaan talouteen paremmin sopivalla maksuajalla ja ehdoilla. Kulutusluotto on yksi tapa saada joustoa omaan talouteen, eikä sen ottaminen ole merkki huonosti hoidetuista raha-asioista.

– Kulutusluottojen kilpailutuksesta saatava hyöty on hyvin yksinkertainen – kilpailutuksen myötä lainan voi saada alhaisemmilla kuluilla. Nykyään pankkien ja rahoituslaitosten välillä käydään rajuakin hintakilpailua, jonka johdosta kulutusluoton voi saada muualta halvemmalla, kuin mitä sen saisi esimerkiksi omasta tilipankista, Lauri Miettinen avaa.

Kulutusluottojen kilpailutus tulisikin tehdä aina ennen lainan nostamista, jotta luoton kustannukset jäävät mahdollisimman pieniksi. Tällöin luottokustannukset pysyvät kurissa ja rahaa jää enemmän käyttöön.

Sortterin palvelussa mukana olevat pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo
Takaisin blogiin